Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Tónovaná skla

Autor tbar 
avatar Tónovaná skla
23. 01. 2009 10:44
Ahoj,
rád bych se zeptal, jak to je, hlavně v Rakousku, s tónovanýma sklama. Jestli mě můžou chytit a jakým způsobem případně pokutovat. Zadní okno a i zadní boční okna mají hodně nízkou průchodnost a je na nich jen falešný a-test. Přední boční skla mám sice méně zatmavená, ale přeci jen jsou tmavší, než je max norma. Tušíte někdo, co riskuju a jak veké je riziko?

Díky moc

btw: Hledal jsem tuhle informaci pomocí vyhledávače tady na fóru, ale nic to nenašlo, ani po vyzkoušení mnoha kombinací.
Re: Tónovaná skla
23. 01. 2009 12:06
ahoj,

zalezi na koho natrafis, je to velmi individualne posudzovane ale riziko problemu je velke. Niekto si to mozno nevsimne, niekto moze prechadzat okolo a zastavi Ta koli tomu.
avatar Re: Tónovaná skla
23. 01. 2009 13:37
tbar - zkus pročíst např.toto(viz odkaz)....asi tam najdaš víc info o tónování skel.


[forum.fordclubs.org]
Re: Tónovaná skla
23. 01. 2009 17:52
Je to asi 3 roky,byl jsem svědkem incidentu právě kvůli tmavým sklům.Celník (myslím že Slovinec),říkal řidiči,že chce vidět posádku.Možná stačilo stáhnout okénka.......Borec za volantem mu nerozuměl,nebo nechtěl,tak si celníci vyšli ven a rovnou je odstavili stranou na prohlídku.Už jsem někde četl,že stačí stáhnout před kontrolou okna.Celkem jednoduché,pokud jdou.

Karel
Re: Tónovaná skla
23. 01. 2009 19:27
Taky jsem byl dvakrát s autem s tonovanými skly.Nic se nedělo,ale předpokladem bylo neprovokovat.
Takže,příjezd na hranice,předtím okénka dolů,přímé pohledy do očí celníků a nedávat na vědomí strach.
Za hranicema velký výdech,zastavit rozpumpované srdce a jedeme dál k moři. tongue sticking out smiley
Re: Tónovaná skla
23. 01. 2009 23:41
u.rle napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Taky jsem byl dvakrát s autem s tonovanými
> skly.Nic se nedělo,ale předpokladem bylo
> neprovokovat.
> Takže,příjezd na hranice,předtím okénka dolů,přímé
> pohledy do očí celníků a nedávat na vědomí
> strach.
> Za hranicema velký výdech,zastavit rozpumpované
> srdce a jedeme dál k moři. :
++++++++++++++++++++++++++++++++++
a co vyměnit trenýrky jsi si nezapoměl ?spinning smiley sticking its tongue out
Re: Tónovaná skla
24. 01. 2009 12:13
Tak daleko to nedošlo.Zůstalo to někde na trase potrubní pošty,ale těsně před poslední zatáčkou. cool smiley
Re: Tónovaná skla
24. 01. 2009 19:58
Loni právě Slovinci na hranicích měli problém s mými černými skly vzadu a chtěli vidět dcerku tak sem otevřel dveře, podívali se a bylo to v poho, ale if máš tohle také vepředu tak bych moc Rakušáky a Němce nedráždil. Pokuta je jasná ted záleží za kolik. U nás tj také zakázáno-vše záleží prostě na koho narazíš. A falešné atesty tj. dle mého ještě horší než žádné. Tak pozor.
avatar Re: Tónovaná skla
24. 01. 2009 21:03
Znám dost případů když se na tyhle skla v Rakousku zaměřovali.Ne zrovna při cestě na dovolenou ale třeba při fodbale.Dávali docela solidní pokuty.smileys with beer
Re: Tónovaná skla
24. 01. 2009 22:01
Čauky na kolik asi ta sranda vyjde mám octávku 2spinning smiley sticking its tongue out combi ? Moc se mě to líbí thumbs up smiley
avatar Re: Tónovaná skla
25. 01. 2009 09:15
[www.varecha.cz]
Tady máš tu srandu.smileys with beer
Re: Tónovaná skla
25. 01. 2009 11:32
Já si nechal natónovat všechna okna v roce 2007 a vyrazili jsme do Bulharska. Nikde cestou nebyl problém, jak je již výše napsáno, stačí stáhnout okénka. Větší problém byl však na STK, i když mám vpředu folie 70%, nevšiml jsem si, že okna již na 70% tónovaná jsou, ale naštěstí přimhouřil obě oči technik, když bylo ostatní v pořádku. Doufám, že letos to proběhne v pohodě také na cestě do Chorvatska.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrM. (25. 01. 2009 11:33).
Re: Tónovaná skla
25. 01. 2009 11:45
Dobrý díky ale já potřebuji něco z Prahy ,ceny maj docela dobrý sem myslel že to je dražší thumbs up
-------------------------------------------------------
> [www.varecha.cz]
> iky/skoda.html
> Tady máš tu srandu.smileys with beer
avatar Re: Tónovaná skla
25. 01. 2009 12:13
[www.trieste.cz]

[www.magicfol.cz]


Po Praze je dost firem které se tímto zabývají
Re: Tónovaná skla
25. 01. 2009 17:03
Podle vyhlášky není přípustné otonovat čelní sklo a boční přední propustnost 70 % . Určitě je to dobrá věc,ale klimu nenahradí.
Pokud nesplňuješ normu o propustnosti riskuješ na STK a při nehodě to může být taky z ohleňěno,někdy na to reagují likvidátoři pojišťoven tak samo se chytají na nestandartní rozměr pneu,to vím. spinning smiley sticking its tongue out
Re: Tónovaná skla
30. 01. 2009 09:56
Mám na Fordu F.-N1-tmavé skla tak že bych neviděl asi ani kdyby v něm hořelo a vše samozřejmě s atestem.Přesto nevím jak bych to někomu venku prokazoval.Pokud bych atest vytiskl na transparentní samolepku tak to vypadá stejně.
Re: Tónovaná skla
30. 01. 2009 14:58
No chytit a pokutovat tě samozřejmě můžou, pokud nejsou tak jak mají být. :-) To je jednoduchá odpověď. Otázka je ale kdy - hranice už nejsou a pokud pojedeš přes noc, tak kdo by to kontroloval?
Ale ze své zkušenosti - když jsem jel s fóliemi (30% zatmavení, takže i v noci bylo vidět dovnitř) tak jsem si je dal schválně kvůli cestě do Chorvatska a sluníčku. Nakonec to dopadlo tak, že jsme jeli přes noc a když už to pařilo, tak přes čelní sklo. :-) Ovšem byly ještě hranice... ale já nevěděl, že moje folie nejsou tak, jak by měly být, měl jsem atesty, kartičku, vše... takže s klidem ve tváři jsem vše projel ok, nikdo nic, stačilo se usmívat a ukazovat pasy, žádný problém. Až po návratu na technické jsem zjistil, že neprojdu. :-( Do dalšího auta jsem si je již nedal, teď už bych to věděl, že to tak nemá být a přivolal bych na sebe určitě nějakou smůlu na policajty. :-)
Kamarád jel semnou ve své Felicii, kde dozadu nebylo přes folie vidět a jen musel ten vzadu na hranicích stáhnout okýnko a bylo to v pořádku...
avatar Re: Tónovaná skla
30. 01. 2009 20:47
Nějakou vyhláškou nebo čím ??? je dáno jak může být kde tmavá fólie. Přední sklo vůbec,řidič a spolujezdec myslím 73 % a na zbytku nezáleží,já mám "combika" a aby to co nejméně lákalo netykavce tak tam mám vzadu 5%.Samozřejmě mám mezinárodní kartičku a i na sklech je atest a propustnost.Bez sebemenších problémů až k moři a zpět.Nevím co a kdo by měl kontrolovat ????

MirekŠi
avatar Re: Tónovaná skla
31. 01. 2009 00:11
Hergot chlapi, tohle tu řešilo už loni. Projděte si vlákna!confused smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 175
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.