Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti

Autor valeri 
avatar Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
31. 08. 2008 20:24
Včera jsem se vrátil, ale o tom napíšu později. Co mě ale zajímá, jestli se už někomu stalo, že ho zastavili chorvatští policisté a požadovali po něm peníze za údajné překročení rychlosti, ikdyž jste si byli jisti, že jste tak rychle nejeli. Mě se to stalo včera na zpáteční cestě a scénář byl úplně stejný jako před asi 5 lety. Tenkrát mě to stálo 30 E.
V rádiu hlásili cca 12 km frontu před Sv. rokem, takže sem z dálnice sjel před Jesenicí směrem na Obrovac a Gračac. Jenže navigaci jsem měl nastavenou na dálnici a pořád mě vracela zpět. Takže jsem se za jízdy snažil nastavit novou trasu. Tím pádem jsem jel tak max 50 km/hod, všichni mě předjížděli, a když jsem donastavil, akorát koukám jak na mě mávaj chorvatský benga. Já si nejdřív myslel že je to jen nějaká rutinní kontrola a byl jsem v klidu. Ale jen do tý doby, než na mě vybalili naměřenou rychlost 96 km/hod na 50-tce a pokutu 2000 kn. Dokonce mi to ukázali i na té jejich laserové pistoli. Nejdřív jsem jim ještě pořád v žertu vysvětloval, že jsem tak rychle nejel ani náhodou, že sem šteloval navigaci, takže jsem jel pomalu a že to asi maji rozbitý. Po 5 minutách mi "prominuli" 20 km/hod a že je to tedy za 1000 kn. Když sem jim řekl, že tolik nemám, že jedu z dovolený a všechno jsme utratili, vyndali bloček, propisku a že prý kolik tedy mám. Po pravdě jsem řekl že asi 100 kn. Eur jsem měl asi 600, ale na ty se neptali tak jsem taky mlčel. No abych to zkrátil, 15 minut jsme se tam dohadovali, nakonec to vzdali, vrátili mi doklady a ať jedu. Pro tentokrát jsem vyhrál. Zajímalo by mě, jestli má ještě někdo jiný podobnou zkušenost, protože tohle bude velice rozšířený způsob přivydělání si.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
31. 08. 2008 20:31
Mě přímo ne,ale mému otci,který tam jezdí několikrát ročně,kvůli obchodu.Jel jednou v okolí Zadaru a tam ho předjel policista na motorce a ještě na něj najel,otec se olekl a přibrzdil,tak aby ho netrefil,jel na horizont a na samém vršku stáli dva policisté v octávii a i policista na motorce,požadovali pokutu 300 euro za to,že ho chtěl trefit nebo ohrozit,dle úsměvů a komunikace mu bylo jasné,že to hrají a dobře si přivydělávají.Odmítl zaplatit,stím,že na vině je policista a že to budou řešit,jinak.Volal tomu zákazníkovi jestli by mu nepomohl,policisté se začli domnívat,že volá na policii nebo někam jinam,ale nějak rychle ochotně mu vrátili papíry a ukazovali ať jede,až na místě mu vysvětloval zákazník,že si musí na to dávat pozor,prý to dělají často a je to fiktivní.Takže tomu co se přihodilo tobě věřím.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
01. 09. 2008 06:30
Nikdy jsem neměl s chorvatskými policajty problémy. Kdysi dávno kamoš, nakonec ho to stálo myslím že 500 DM (už je to moc let), za 20 kilometrů navíc. Nejprve nerozuměl, až když jsme ho museli dovézt do Šibeniku pro doklady a zaplatil pokutu, bylo mu vše jasné. On ale skutečně těch 20 kilců navrch jel!

Vloni, když jsem jel po staré jsem měl několik kilometrů za sebou kamion. Přímo za prdelí. Těsně před dědinou na padesátce a přes dvojitou plnou mě předjel. O pár metrů tam stáli policajti s radarem a nic. Další na konci dědiny chytali a taky nic. Udělat to já, už by mě brali. Je fakt, že si více vybírají cizince (nejen Čechy).

Ale naši policajti se chovají úplně stejně. Takže na co nadávat? Všude jsou to jen lidi a holt je smlůla, když na někoho vyrukujou. Když mě letos (poprvé v Chorvatsku) stavěli v "Suchim potoku", už jsem přemýšlel, na kterém čísle fungujou v Omiši čeští policajti a že budu vyžadovat jejich přítomnost. Přitom jsem jel tak jak jsem měl a nic jsem neprovedl. Když jsem v autě rozsvítil, abych si nachystal doklady, podíval se dovnitř (asi kontroloval pásy), zasalutoval a dal pokyn, abych jel dál. Ani už ty doklady nechtěl. A pokud jsem letos zaznamenal - ani nemají snahu se schovávat. Měřili naprosto veřejně.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
02. 09. 2008 12:25
To co popisuje valeri nemůžu potvrdit na 100%, ale mám stejné podezření. Na trase Vrgorac-Šestanovac nám policajt ukázal ruční radar s rychlostí 86km/h(bylo to "uvnitř obce", ale asi 1km od baráků). Rychlost jsem asi měl vyšší než 50, ale kolik nevím, jezdím podle situace a tady to bylo rovné a přehledné, bez lidí a zvířat. Cenu jsme usmlouvali z 500kun na 200,- a když jsme odjížděli, tak milej poliš zastavil dodávku z protisměru aniž by ji měřil a ukázal řidiči těch 86km/h.
Myslím, že to měl nastavené na furt a jen ukazoval. Řidič, který by protestoval a požadoval nadřízeného by pravděpodobně vyvázl. Doporučil bych to.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
03. 09. 2008 13:45
Mno mam stejny pocit, ale opravdu to nemuzu stoprocentne tvrdit. Paltil jsem 300 kun za 61km/hod na padesatce. A to je takove prekroceni na magistrale, ktere se stat muze, takze tvrdit to stoprocentne nemohu. Ja jen ten styl, ze te zastavi ukazou ti na takovym vetsim multimetru, ktery drzi v ruce cifru bez doplnujicich udaju, jako je alespon cas zmereni, kdyz uz ne fotka, nelibi se mi to, opravdu je tento zpusob mereni snadno zneuzitelny
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
03. 09. 2008 16:58
Před několika lety nás stavěli cestou tam ve Slovinsku, šňůra aut jedoucí cca 60 km/hod., oni si vytáhli jenom nás. Chtěli po nás v přepočtu asi 10 tisíc našich korun. Můj muž málem omdlel. Za co? se jich pořád ptal. Dohadovali se tam dost dlouho, už jsem si představovala, jak celý týden tam sušíme hubu. Nakonec to usmlouval na karton piv, jenomže ten jsme nemohli najít, byl někde dole pod věcmi. Tak se spokojili s lahví ferneta. Ale trvalo to dobrou půlhodinu. Potom jsme jeli podle předpisů přes Chorvatsko a dojeli jsme v pořádku. Při cestě zpátky po staré nás v jedné dědince stavěl policajt, chlap jak hora. Jeli jsme fakt 50. Nic neměřil, akorát říkal, že jsme jeli rychle. A jak tam tak stál u otevřeného okýnka, tak bouchal tou velkou rukou na střechu našeho auta a dost hlasitě říkal: dokumenty! dokumenty! To už se manžel fakt naštval a začal nadávat na všecko, a že se jim na to jejich Chorvatsko fakt už vys.re. Policajt možná ani nebyl takový pruďas, jak se tvářil, po chvilce mávnul rukou, ať jedeme. No a jak jsme potom jeli tou předepsanou rychlostí až na slovinské hranice, zdálo se, že tam ani nedojedeme. ZLATÁ DÁLNICE.
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
03. 09. 2008 21:45
To Valeri. Mal som presne to isté. Písal som to vo "Veselé i vážne príhody..."
Cestou späť po starej, za odbočkou v Gračaci (od Kninu) na Udbinu ma zastavili policajti. Prvýkrát v HR. Je okolo polnoci. Vraj som šiel 88km/h a bola tam 50ka. Nepamätám si (ani manželka) 50ku, vieme o 70ke, nepamätám si že som šiel skoro 90 (ani som sa nestihol rozbehnúť). Chlapci mi ukazujú, že pokuta za takéto prekročenie je 1000 HRK. Ja na to: Ja, že som šiel skoro 90. (s úsmevom, udivene) Oni na to minimálna pokuta je 300. "Ja som na ceste domov, toliko kun nemam". Siahnem do vrecka, vytiahnem 70. "Oooo to malo." - policajt. "Imam joščo eura" ja na to. "To sa da." prepočítal - "45 euro." Idem do auta, manželka gúľa očami, vezmem obálku s eurami (bolo tam asi 60) a otváram ju pred pánmi "Imam dvedeset, hmmm, i dvije....(roztrhla sa mi obálka, vypadli drobné, papierové zostali vnútri)" To sitno, to nemožno" No čo teraz myslím si. Chlapci písali na fóre, že to uhrali pivom. Hurá, nápad. "Imam dvije piva" Chlapi pozrú na seba, a pošlali ma kade ľahšie. So "sretan put" a aby som šiel pomaly.
Až potom mi napadlo, že mi ani nepozreli do papierov.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
04. 09. 2008 08:46
Vážení přátelé,
donesla se mi k uchu informace, že Vedení Chorvatské policie si pročítá toto forum a to zejména o pokutách , tak Vás prosím uvádějte den ,měsíc, hodinu a pokud možno přesné určení místa. A pokud si pamatuje váš spolujezdec i SPZ vozidla tak je to to nej ideálnější, sami si domyslete co bude následovat během několika měsíců.
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
04. 09. 2008 21:58
To si piš, že jestli nás něco takového potká a budeme si jistí, že jsme nic neprovedli, že si to číslo jejich auta zapíšu - a jsem takový pruďas, že budu chtít vidět i jejich průkaz. Zřejmě to asi zkouší na hodně lidí...a vyplácí se jim to.moody smiley
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
04. 09. 2008 23:04
Naprosto přesně, pokud vím, že jsem nic neudělal, tak si opíšu jejich spz i jejich osobní čísla. No a klidně bych si stěžoval.
Avšak pokud vím, že jsem něco spáchal, tak pokutu (nemile rád) zaplatím a budu požadovat bloček.

Letos jsem dostal 500Kun pokutu za přejetí plné čáry. Zaplatil jsem, ale pohádali jsem se o vydání bločku. No, vyplňování dá zabrat tak 15 min., chtějí znát např. i jméno otce…eye popping smiley
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
04. 09. 2008 23:22
To Fousáč, absolutne presne 16.7.2008, cca 23.30 hod., možno jeden km za križovatkou pri Gračaci, šiel som od Kninu, odbočil som na Udbinu.
Aj keď mám taký pocit, že píšeš z recesie.
Ale ak nie, hlboko sa ospravedlňujem.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
05. 09. 2008 21:09
For Eifel a ostatní
Myslím to opravdu smrtelně vážně , tato info je z dobrého zdroje.
Zkušenosti hovoří o tom už, že pachatel přestupku požaduje potvrzení o zaplacení, pokud jejich rezultát plave na vodě sami si to rozmyslí.
Potom existuje ještě několik možností, pokud se udajný přestupce se cítí nevinnen, ale to až mi dojdou nové info z Chorvatské ambasády.
Vstupem do unie se vedení Chorvatské policie samo snaží eliminovat takzvané excesy přividělávajících policistů.
Ale o ostatním opravdu až budu mít něco relevantního v ruce nebo na papíře.
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
05. 09. 2008 21:47
Teda sa ešte raz ospravedlňujem. Budem čakať na ďalšie info. Vďaka.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
06. 09. 2008 00:48
sakra - a to som siel po Chorvatskej dialnici so superkvalitnym povrchom plynulych 180 v skupinke aut +/-20 dobru pol hodinku (od Zadaru k Zahrebu - samozrejme podla situacie - ked som sa priblizil k inej skupine pomalsich aut, tak isla noha z plynu, nikdy som sa na nikoho nelepil, na dialnici na nikoho nevyblikaval, netrubil, ani si neuvedomujem, zeby som niekoho ohrozoval, ...), tunele som vecsinou siel predpisanych 100, ale keby ma vymakli tam , kde boli miestami obmedzenia na 100 a ja som tam mal tachometrovych 180 - az teraz si predstavujem, co som mohol zazivat a ako som si mohol predlzit cestu domov...
:-(

Bolo to este v juni - nedela, premavka minimalna, podvecer.
Pred Zahrebom a Luckom sa to uz potom tahalo a cez Madarsko po 86 som chytil polsky kamion a ten ma po tych "30" previedol priemernych 90-110.


Teraz v auguste z Omisu som uz siel predpisovo (aj ked boli na dialniciach obmedzenia na 80 - tam sa mi to nie vzdy darilo zhamovat..)
Dokonca som sa snazil cez Madarsko z recesie miestami ist navigatorovych "30", ale dlho ma to nebavilo.

Jazdim sposobom, ze rychlost prisposobujem okolnostiam => u nas jazdim v niektorych usekoch max 40, aj ked je tam povolena 60 - nie som samovrah, ale ked je neobyvana oblast, rovna siroka cesta, tak ti Madari to s tymi "30" prepiskli!
Este chapem 30 spolu so znackou "pozor skola", ale ked tade idem v nedele o pol noci, nechcel by som sa s Hu policajtom dohadovat, ze som tade presiel o 20-30 viac.

PS: Jazdim takmer denne uz vyse 10 rokov - zatial ziadna pokuta, ziadna dychova skuska, ziadne opletacky, ziadna nehoda - TUK, TUK, TUK!!!
Dufam, ze to tak ostane.

Aj ked - denne cestou domov na jednom useku 40 km/h dolu kopcom - krasna prehladna rovinka - z tej 100 to nechavam na patke volne dojst a priznam sa, asi som tade este 40 nikdy nesiel (ani ostatni vodici) - tam keby merali ...

A na zaver - urcite nejazdim ako "prasa", este sa minezdalo, zeby som nepouzil smerovky, tam kde treba (co si vsimam, tak pri obiehani cyklistu v neprehladnej zakrute - tam s tym ma vela vodicov problem), cez plnu a tam kde nevidim - tam mi svedomie nedovoli ist do laveho pruhu...

Teraz po precitani vyssie uvedenych prispevkov o "nepoctivych cro policajtoch" a ich nekalych sposoboch merania rychlosti si uz dam na buduci rok urcite bacha na sklon plynoveho pedala - ich kasu nemienim pokutami podporovat!!!

P.
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
06. 09. 2008 11:33
Jeste me tak napadlo, vi nekdo 100 % kdy a jak je ukoncene rychlostni omezeni na konci obce v HR? Letos pri ceste po "stare" me to napadlo a chvili jsem to zkoumal, ale k nicemu jsem se nedobral. Proste v obci je 50-tka, za obci zadne ukonceni ani krizovatka a najednou zas omezeni na 60. A tak porad dokola.
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
06. 09. 2008 15:05
Všiml jsi,že některé obce mají ukončení až hoooooooodně daleko v poli ?spinning smiley sticking its tongue out
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
06. 09. 2008 18:02
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (24. 02. 2013 22:59).
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
06. 09. 2008 22:19
jezdím po staré, ale ve značkách omezující rychlost se nikdo nemůže vyznat, myslím, že ani chorvaté ne. Jak si vysvětli tuto situaci, které jsem si letos všiml u tří po sobě jdoucích obcí. Cedule obec, jedu 50 a po nějaké době je cedule 60, vždy se jednalo o nějaké kritičtější místo, např. větší zatáčka, která byla vyznačena ještě cedulemi. A to vše bylo uvnitř obce, sem tam barák. Jak si to mám vysvětlit? Že v tom kritickém místě můžu jet rychleji než jinde v obci na rovině? To fakt nikdo nepochopí. A policie tak může dávat pokuty jak se jí zlíbí a nic s tím nenaděláme.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
07. 09. 2008 10:14
Mam Chorvatsko projete pomerne dost a to i naprosto netradicni trasy. Nejhure je dle mne znacena prave klasicka stara a vidim v tom i umysl, snadno se tam vybira a turiste jsou mirnym psychologickym natlakem nuceni priste radeji zvolit drahou dalnici, kde je buzerace minimalni. Za to kdyz jsem jel minule pres Bosnu (podobny system znaceni) a pak se vracel podel madarskych hranic, tak protoze tam turiste nejezdi, tak naprosta vetsina obydlenych dedin mela 70ku!
...
Jinak muj nazor, je-li v obci je 50ka, rusi ji normalne konec obce, je-li rychlost nizsi, v zadnem pripade ji nerusi krizovatka ci konec obce jako u nas, ale jen vyhradne znacka rusici omezeni rychlosti. Na stare jsou nepochopitelne useky omezeni vedouci rovinou temnym lesem, ci ruinami neobydlenych vesnic, jinde jsem to v Chorvatsku nevidel, podle mne klasicke vyberci misto. JInak puvodne bylo mimo obec 80, nove uz evropskych 90km/hod. S tema zatackama si nemyslim, ze konec zatacky to rusi. V Bosne jsou pred zatackama omezeni az na 20km/hod (pri tom tocky prujezdne sedesatkou bez kvileni gum) a za ni je pak znacka rusici omezeni pripadne tam neni a nasleduje dalsi tocka a ruseni je az za Chorvati to budou mit pravdepodobne stejne.
...
Neprijemne je, ze mistni omezeni prilis nedodrzuji a cajti to toleruji a hoji se na cizincich. Takze, bud jedete z davem a hrozi pokuta anebo se snazite dodrzovat predpis a pak tvorite vlacek. Vetsinou delam valcek a ve vesnicich na rozsireni nechavam vagonky predjet.
...
Zaver, bud jet po dalnici (nic pro mne), nebo se plizit a dodrzovat predpisy a poustet vagonky, pripadne se zaradit a nejet prvni, dnes jako stit lze pouzit i nejaky kamion o proti drivejsim priserne pomalym nakladakum jezdivaji nekteri dnes uz docela svizne. Taky je lepsi jezdit v noci, preci jen neni tam rozsirene tolik auotmaticke foceni, radaru je malo, spise pouzivaji laserovy kukatka a spinkaji, k tomu volnejsi silnice a prijemny chlad
...
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
07. 09. 2008 14:44
Chtěl bych se zeptat dá se spolehnout na navigaci která vlastně ukazuje aktualní povolenou rychlost v daném místě?Parkrát se mě stalo že naigace ukazovala pvolenou rychlost 50km a na ceduli bylo 80km.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
07. 09. 2008 15:50
mám navigaci Mio a mapy v Chorvatsku jsou nedokonalé. Co se týče staré trasy, tak snad 5 obcí mělo stejnou rychlost v obci a v navigaci. Jinak většinou navigace ukazuje 90.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
07. 09. 2008 15:55
Puamik napsal(a):
-------------------------------------------------------
> mám navigaci Mio a mapy v Chorvatsku jsou
> nedokonalé. Co se týče staré trasy, tak snad 5
> obcí mělo stejnou rychlost v obci a v navigaci.
> Jinak většinou navigace ukazuje 90.

Mapy 2007/07 - /070814/ ?
To není jen v Chorvatsku,ale i v ČR - u nás přivaděč/Jihlava/ Mio píše 70 reál 90.Je to tím,že se aktualizace dělá cca po roce a půl....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil brad (07. 09. 2008 16:00).
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
07. 09. 2008 21:18
přivaděč (Jihlava) asi nebude tak starý jako "stará" cesta. Východně od ČR jsou obecně mapy mnohem hůře zpracovány.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
07. 09. 2008 21:46
Asi před třemi lety jsem v Seline jel cca 55-60 km/hod do kopce. Tam stáli policisté a zastavili mě. Jeden přišel a chtěl doklady, tak jsem mu je dal.Druhý dělal "mrtvého brouka". Ten první mi řekl, ať vystoupím z auta a jdu se podívat na to jak jsem jel rychle. Ovšem, když jsem uviděl na čem měří( displej,který si může vyrobit každy radioamatér-diodový displej) a na něm blikalo číslo 88. Já jsem byl ochoten přiznat i těch 60,ale těch 88 mi vyrazilo dech, tak jsem řekl, že to v žádném případě není pravda(podotýkám, že to byl jen displej na kapotě policejního auta, bez jakékoliv fotografie). Mezitím projely další tři auta a pokaždé se nadispleji rozsvítilo 88.Ten policista se mě zeptal, jestli mám kuny a jsem ochoten zaplatit 300kn(cca1400kč). Načež jsem mu po pravdě řekl, že nemám, že si jedu vybrat hotovost do Starigradu-Paklenice. Řekl jsem, popravdě, že mám jen eura-on mi odpověděl, že na eura nemůže napsat bloky. Měl jsem u sebe 10E,10E a 20E.
Vytáhl jsem je z peněženky a rozevřel do vějíře. Po opětovném sdělení, že na eura nenapíše bloky, jsem mu řekl,že tomu rozumím,asi byl jeden z těch slušných, vytáhl si 10E(300kč), vrátil mi doklady a já jsem jel dál. Druhý policista dělal, že tam ani není. Myslím si, že po mém odjezdu byl s vybíráním pokuty na řadě on.
Možná jsem se měl zachovat jinak, ale mám pořád nějaký respekt k policejním uniformám, jak u nás tak ve světě, možná, kdybych začal křičet...,tak to dopadlo jinak. Já ale nejsem ten typ. Tak to je moje zkušenost chorvatskými policisty.
avatar
Lu.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
10. 09. 2008 18:44
Mě se něco podobného stalo letos u Ploče, při cestě na Pelješac. Vyjel jsem z Ploče od trajektu, protože se mi na něj nechtělo tři a půl hodiny čekat a ještě plus cesta po moři. Nevim přesně kde to bylo, jestli ještě v obci nebo mimo. Policajt nás zastavil a ukázal mi 91km/h na tom „přístroji“ eye rolling smiley, taky jsem vůbec nevěděl kde k tomu přišel, ale po ty cestě nemám náladu nad tím přemýšlet, ještě k tomu vzadu děti, který už trochu otravovali....Policajt mi zdělil, že „tam“ je povolená 70km/h. Jenom jsem pokrčil rameny. Moje doklady si také zběžně prohlédl, pak jsem šel s nim k jeho autu, tam vyndal nějaký papíry, zabořil do nich prst, ukazoval a říkal, že za překročení rychlosti o 20 až 30km/h, což jsem splňoval (prej), je pokuta 500kn, řekl jsem, že to je moc, on na to, že by se ještě dalo napsat do papíru, že jsem překročil o 10 až 20km/h a za to je sazba 300kn, zase jsem řekl, že to je hodně a zeptal se ho kolik by chtěl on pro sebe, bez papíru, zeptal se mě „kolik dáš?“, já na to „sto“, on „dobře“. No a potom jsme byli zřejmě spokojení oba dva, ale opakuji, že tou rychlostí jsem si vůbec nebyl jist, takže na tom asi něco bude.
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
10. 09. 2008 19:06
To je klasika. Měl jsi štěstí, že si trefil na "levnýho" grinning smiley
mm
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
11. 09. 2008 05:47
to Lu. : nebylo to v Opuzenu pod mostem?
avatar
Lu.
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
11. 09. 2008 19:06
Co si pamatuju, tak myslim, že pod mostem, nebo v jeho těsné blízkosti to bylo, parkoval tam to jeho auto, ale on sám stál jakoby v protisměru a mířil na mě ten „přístroj“, potom když jsem se víc přiblížil, tak si pro mě jakoby sešel ke středu silnice a rukou mával ať u kraje zastavim. Taky se, myslim, kousek před tím mostem napojoval pruh zprava.
Bylo to na cestě z Ploče dolu a nedaleko, tak je možný ten Opuzen, ale nastopro to nevím.
avatar Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
12. 09. 2008 08:01
Pod tím mostem v opuzenu stojí pravidelně. Tam je to jistota, že budou měřit.
mm
Re: Chorvatská policie a jejich trik s překročením rychlosti
12. 09. 2008 08:52
ano přesně tak, byli tam vždycky když sem tudy jel - podle mě jsou tam protože tam maj stín a taky spousta lidí zrychlí aby stihli projet na zelenou. Další místo kde pravidelně měří je ve Kníně na výjezdu z města směrem k moři stojej tam zaparkovaný v řadě aut a měřej.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 112
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.