Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up

Autor Racetiger 
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
27. 06. 2025 12:26
Ahoj,co byste doporučili? Před 2 lety jsem objížděl dálnici přes Cvetlin (letos mi mapy.cz ukazuji nějakou zajížďku - na této trase asi nějaká uzavírka), uvažuji tedy z Mariboru na Rogatec. Jaká je tam cesta, není to ještě horší motanice než přes Cvetlin? Trošku nás to zdrželo tenkrát zdrželo a vysvětlovat dětem v těch motanicích, že jsme teprv v půlce 🙈😄. 3 varianta v úvaze je Szombately a Letenye. A nebo koupit 2x dálniční známku Slovinskou.
Děkuji za každou radu. Některé staré příspěvky jsem si přečetl, ale opravy silnic a nové obchvaty se s modernizací silnic mění z roku na rok.
Dobro došli, hvala.
27. 06. 2025 12:42
Nevím odkud jedete, ale za mě rozhodně Szombately a Letenye.

2006 - Makarska, 2008 - Baška (Krk), 2009 - Makarska, 2010 - Fažana, 2011 - Makarska, 2012 - Makarska, 2013 - Makarska, 2014 - Štinjan (Puntižela), 2015 - Primošten, 2016 - Primošten, 2017 - Primošten, 2018 - Primošten + Makarska, 2019 - Makarska, 2020 - Makarska, 2021 - 2xMakarska, 2022 - Makarska, 2023 - Primošten + Podgora, 2024 - Podgora, 2025 - Podgora
27. 06. 2025 13:05
Gandalf je to OT, ale zde je přehledně vidět nepřehlednost fóra, diky jedné odpovědi v řádku a 4 řádkům podpisu. Nic mi do toho samozřejmě není, ale ještě budeš jezdit pár let a na fórum už se nevejdeš pro délku podpisu spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
27. 06. 2025 14:11
z Mariboru na Rogatec jsem párkrát jel. Loni jsem jel pbě cesty. Tam Rogatec zpět Cvetlin. Nemohu jednoznačně vybrat lepší cestu. Přijdou mi nastejno.
27. 06. 2025 15:53
Jedu z Jihlavy, např.Slovaci to asi neřeší, tam je to přes Maďarsko jasný.
Když bych sjel na Szombately tak využiju min dálnici v Rakousku. Ale jestli to není nakonec možná na stejno, protože na té Rakouské dálnici je to samé omezení rychlosti kolem měst nebo radary. Nevíte někdo jestli není jak na Graz nebo na Szombately nějaké zúžení, opravy silnic? Děkuji
27. 06. 2025 16:05
Z Jihlavy můžeš jet rakouskem a najdi si přechod Metlika a pak se vyjevíš pod Karlovac.
27. 06. 2025 19:55
Hmmm, jako Středočech nemám problém jet přes HU. Jako objezd Slovinska asi nejideálnější. Slovinskem jsem projel všechny známé i méně známé objízdné trasy, nejvíce se mi líbí vjet do HR přes Zavrč nebo Ormož. Cvetlin přes den OK, v noci ne. Rogatec se mi moc nelíbil, jsou na této trase pasti.
Do HU jsem uhýbal třeba i v půlce Rakouska a "nevyužil" plně A známku. Vyplatilo se, byl jsem ve Slunji asi o 4 hodiny dříve než Marťas, který ji "využil" do mrtě.
Ono ne vždy je nejkratší cesta nejrychlejší.
27. 06. 2025 20:19
Jsem z vysočiny a také již několik let jezdím přes Vídeň, Szombathely a Lendavu. Je to o padesát km kratší, krásně plynulé. Podle mě daleko lepší než přes Cvetlin, kudy jsem jezdíval.
Pozor ve Slovinsku, ať nenajedeš na dálnici. Musíš na prvním kruháku doleva a přes město Lendava. Tam pozor na radar. Je hned na kraji z kopce.
Rakouskou známku využiješ docela dost. Placené je to od Guntersdorfu až do Kőszegu (180km). Maďarsko komplet zadarmo, tak nic netratíš. Ušetříš za palivo - kratší vzdálenost a žádné kopce jako v Rakousku.

PS: není to OT, protože tudy objíždím slovinskou dálnici. Kdyby nebyla tak drahá a nebyly tam zácpy, tak bych jezdil Graz, Maribor.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (28. 06. 2025 00:13).
27. 06. 2025 21:56
Díky za info, v čem je lepší jet přes Lendavu a ne přes Letenye?
28. 06. 2025 01:15
Myší o lásku

1.trasa
Cez Lendavu, Čakovec a Varaždin jazdia tí, čo nekupujú maďarskú vignettu, lebo idú z Rakúska cez Szombathely teda nie po M86.
A hlavne tí, čo dodržujú rýchlosti, lebo na tej trase je požehnane veľa radarov eye popping smileyeye popping smiley od Murskeho Središťa v každej dedine aj v Čakovci a Varaždine.

2.trasa
Cez Lenti a Tornyiszentmiklós teda cez Starý Goričan, alebo cez diaľničný prechod Letenye jazdia tí čo idú od Slovenska M15, M85, M86, 86 a M70 - teda "letci" thumbs up smileythumbs up smiley

Porovnaj sigrinning smiley

1.trasa [www.google.com] 1 h 3 min / 57 km ... tej 1h a 3min ja ale neverím, veď to je samá dedina a 50tka
2.trasa [www.google.com] 57 min / 73 km

smileys with beer
28. 06. 2025 07:39
Nejsem letec, nekupuji HU známku a jedu přes Starý Goričan. Takže směs obojího.
28. 06. 2025 19:28
vlado tt napsal(a):
-------------------------------------------------------
> 1.trasa 1 h 3 min / 57 km ... tej 1h a 3min
> ja ale neverím, veď to je samá dedina a 50tka

> 2.trasa 57 min / 73 km[/b]

Proč tomu nevěříš?
Naprosto v klidu jezdím (naložený s vlekem) po okreskách průměr 60km/h, když "trochu tlačím", tak se i průměr 65km/h dá... smoking smiley
28. 06. 2025 23:54
Slavkov, Myší o lásku

Toto už patrí do témy Přes Maďarsko, ale dokončime načatú rozpravu.

trasa 1: 10 dedín 2 mestá 57 km s maximálkou 50 - 90 km/hod (tak pol na pol). Tie nekonečne dlhé dediny...eye rolling smiley
trasa 2: 2 dediny 1 malé mestečko 22 km s maximálkou prevažne 90 km/hod a 51 km po diaľnici 130-tkou.

Google priemery sú pekné ale skutočnosť je trochu iná. Teda to je môj názor, nikoho nechcem presviedčať...

Prejdené obe trasy, ani neodhadnem koľko krát.
Vyhýbal som sa trom semafórom na vtedy ešte nedokončenej M70 a kolónam na Starom Goričane alebo Letenye.
Ale aj tak som chytil kolónu na Murskom Središči, v Čakovci a hlavne na vchode do Varaždinu na semafóre.
A ten blbý pocit z tých šedých skriniek na stĺpoch...eye popping smiley.

Goričan už obchádzam po diaľnici, kvôli otrasnému stavu WCiek za posledné roky.
Manželke zastavujem o cca 40km ďalej, na odmorišti Ljubešćica. Zatiaľ vydržala vždy thumbs up smiley

smileys with beer
01. 07. 2025 05:48
Citaci
Mysiolasku píše:
Před 2 lety jsem objížděl dálnici přes Cvetlin (letos mi mapy.cz ukazuji nějakou zajížďku - na této trase asi nějaká uzavírka), uvažuji tedy z Mariboru na Rogatec...

Mapy.com ten přechod Cvetlin znají, momentálně tam jsou dvoje semafory s asi dvouminutovým intervalem - jeden kvůli opravě silnice, druhý je tam od povodní v nepřehledné zatáčce kvůli zúžení (rozsáhlejší sesuv), tam s opravou ještě nezačali.
Google mapy a další jsou zřejmě antidiskriminační - přechody, které slouží jen občanům EU a EHS, prezentují, jako neprůjezdné, protože nejsou pro všechny. Ale klidně to hodí přechodem Zlogonje, za kterým může policija pokutovat průjezd bez propustky.
01. 07. 2025 06:29
Jak to, že nemůžeme projet kdekoliv, když jsme v schengenu?
01. 07. 2025 16:31
Můžeme až letos. Loni ještě nebyly schengenské přechody všechny, ten výběr vznikl na základě mezivládních dohod kvůli kontrole nelegální migrace - i na Cvetlinu trvalo, než zavedli napřed jedno kontrolní místo na slovinské straně a teprve pak zrušili malý pohraniční styk na ještě menších přechodech dosud průchozích na propustky pouze pro občany sousedních zemí. Teoreticky můžeš přes hranice HR-SLO kde chceš, prakticky to nejde - mezi přechody jsou ploty s ostnatým drátem, takže můžeš jen těmi hraničními přechody.

Přechod Cvetlin hlásí Chorvati neprůjezdný kvůli sanačním pracem po sesuvech na slovinské straně, ale Slovinci ho vedou stále jako průjezdný, jen pod Spodnjim Leskovcem je do 28.7. semafor na střídavý provoz a do 3.7. má být odstraněný semafor u Zg. Leskovce.
Ostatní zdroje mlčí.
01. 07. 2025 17:12
Můžu osvědčit, že Cvetlin je použitelný. Projeli jsme dne 8.6., dva úseky se semafory nestojí za hovor, zdržení celkové pár minut.
01. 07. 2025 17:43
Také mohu potvrdit, Cvetlin jsme projížděli do Slovinska 15.6. a zcela bez problému. Jak píše Kvetaca, ty dva semafory nestojí ani za řeč.

** Petr **
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

PML
Hosté: 40
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.