Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up

Autor Racetiger 
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 09:13
Ta prověřená funkční trasa je tu už dávno uvedená, podrobný popis také několikrát, zatím naposledy aktualizováno červenec 2011, stačí číst.
Další trasy jsou uvedené v tomto vláknu.
Máš ale pravdu, vždycky se najde někdo, kdo se navigací (nebo někým, kdo známku má) nechá navést na jiný vjezd na dálnici, nebo i na tom správném přivaděči začne zmatkovat a točí se přes plnou čáru - na to jsou tam policajti hodně citliví (a když jim navíc někdo říká "celníci", to se jim asi taky příliš nelíbí...) a už vystavují účtenky. Ještě k tomu se pořádně nedomluví a myslí si, že platí za jízdu po dálnici bez známky nebo, a co je horší, tvrdí, že jel po neplaceném konci dálnice, ale ani neví, kterým nájezdem se na ni připojil, jen je přesvědčený o tom, že správným. A nakonec by se třeba ukázalo, že platil za přestupek, kterým nebezpečné manévry, jako otáčení se přes plnou čáru nebo nedodržení bezpečného rozestupu ve Slovinsku jsou...
Až překvapivě mnoho řidičů totiž neumí ani správně popsat trasu a pojmenovat místa, kudy jeli (ale, bohužel, rádi to zveřejňují, což do každého fóra vnáší chaos a hádky). Nejlépe to jde těm, kdo jsou zvyklí koukat na čísla silnic (tím nemyslím evropské číslování, protože právě tam, kde se staví dálnice nejrychleji, dochází neprodleně k převedení původních tras evropského systému na rychlejší komunikace, obvykle placené, takže ano, E65 a E71 vede na Dubrovník, ale od Karlovce už dávno ne po magistrálách Ličké a Jadranské, ale po dálnici, podobně ve Slovinsku E59), chce to proto znát skutečně platné místní číslování. A to se najde v každé aktuální mapě.

Edit: >>Hradecak: je zajímavé, že podle stránek Asfinag bylo nedávno Rakousko předmětem kritiky z Bruselu za zpoplatnění rychlostních komunikací (tedy silnic s označením S), dokud nebudou splňovat parametry dálnice, což nějak nechápu.
Nebo že by naše republiky a třeba i Slovince, Chorvaty, Frantíky a Italy kritizovali za totéž, jediní Rakušáci se k tomu však veřejně přiznali?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (03. 08. 2011 09:22).
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 09:20
Mirus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ptuj máš za sebou, ten nadjezd za tabulí je trasa,
> kdy se na posledním kruháči místo rovně jede
> vpravo a na silnici č.9. (směr HR) se najíždí až u
> Tržce. Teprve za ním (nadjezdem) se nadjíždí konec
> dálnice a točí 270°vpravo a napojuje na silnici
> č.9.
>
> [img5chybny-odkaz-rajced0504]
> c933ccb679ddfc0693aad02a99fa5c/images/Ptuj-_prujez
> d.jpg


Tak přesne tuhle trasu jsem jel já a je BEZ POPLATKU kdo nevěří tak at si radši koupí tu dálniční známku a nebo to projede podhle této mapky .renda
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 09:32
Gre za naslednje avtoceste in hitre ceste:

Naziv AC in HC v upravljanju DARS Dolžina v m
A1 Šentilj – Dragučova – Maribor (Ptujska cesta) – Slivnica – Celje –Trojane – Ljubljana (Zadobrova–Malence–Kozarje) – Postojna – Razdrto – Divača – Črni Kal – Srmin 245.266
A2 Predor Karavanke – Lesce – Podtabor – Kranj – Ljubljana (Kozarje) – po A1 – Malence – Ivančna Gorica – Bič – Pluska - Trebnje – Hrastje – Novo mesto – Kronovo – Drnovo – Obrežje 175.475
A3 Divača (Gabrk) - Sežana V - Fernetiči 12.246
A4 Slivnica - Hajdina - Draženci [- Gruškovje*] 20.750
A5 Maribor (Dragučova) – Lenart – Senarska – Vučja vas – Murska Sobota – Dolga vas – Lendava – Pince 79.574
H2 Pesnica - Maribor (Tezno) 7.200
H3 Ljubljana (Zadobrova - Tomačevo – Koseze) 10.222
H4 Razdrto – Vipava – Ajdovščina – Selo – Šempeter - Vrtojba 42.117
H5 Škofije - Koper (Škocjan) [- Dragonja*] 7.833
H6 Koper(Škocjan-Semedela) [- Lucija*] 1.880
H7 Dolga vas – meja Madžarska 4.063
Skupaj: 606.626

* Odseki, ki se gradijo ali se bodo gradili in bodo predani v upravljanje DARS d.d..

Takže pozor na Maribor, - A1 - kdo objíždí a jede městem, může se dostat na Ptujsku cestu !!!!!
To A jsou dálnice a to H to jsou rychlostní silnice - tzv. Hitre cesty !!!!
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 15:19
Tak nevim, ale dostat se na Ptujsku cestu je podle mého cílem každého mariborského objížděče, alespoň já mám tuhle trasu zafixovanou jako druhou variantu. Kdyby měla být i tahle okreska placená, jedu raději na Mácháč...
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 16:16
.... pokud jsem dnes dobře četl v Blesku...... Hradečáku úsměvné
Opět dokola se opakující poplachy, matoucí poprvé jedoucí i ty opakovaně jedoucí na objízdné trase. Pokud nemám hlavu jen na to, aby mi nepršelo do krku, nemůžu do žádného průseru vlézt. Jsou cedule, které jednoznačně označují placené a neplacené úseky, barvy směrových ukazatelů, kdy oranžová je na komunikace bez poplatku. Cedule jsou v "mezinárodním" formátu, tj.srozumitelné i bez jazykových znalostí. Tak jak bylo uvedeno již několikrát výše, spousta lidí zaplatila pokutu proto, že se otáčela či couvala na dálničním nájezdu, věřila slepě navigaci, která je s tři roky starou mapou navede (po volbě mimo zpoplatněné úseky) "spolehlivě" na devítku, která už v tom místě několik let není devítkou, ale zpoplatněnou dálnicí. Jak uvádí Hill, pak si myslí, že platí za to, že si SLO polda postavil hlavu a chce známku tam, kde jí netřeba.
Jinak komunikace označené písmenem H byly až na malé bezvýznamné úseky zpoplatněné od samého začátku, takže žádná novinka.
Pokud si chci být opravdu jistý a hlavně pro svůj klid (i když zbytečně), vemu to v Ptuji přes centrum, starý most, za mostem doleva a pak tradá rovně. Dálnice bude po pravé straně, pak už to dálnice nebude, ale stará osvědčená devítka a mohu na ní dle libosti na několika (čtyřech? pěti?) místech odbočit. Takže prosím, nepřifukujte nejapné články v Blesku a spol., jsou už nafouknuté dost.
Anonymní uživatel
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 16:41
Ptujska cesta je z Mariboru na Miklavž. To se mi zdá přitažené za vlasy. To je jako zpoplatnit v Praze magistrálu.
Nevím možná se mýlím ale asi to tak nějak bude.
Z MB první barák vlevo v Miklavži - moje sestřenice, naproti její dcera.Předmnoha lety jsme se o tom bavili ale já si tenkrát myslel že to bude jenom k bývalé fabrice TAM - dnes je tám sjezd na dálnici.
Raději nečíst noviny i s Okamurou.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 20:21
Pokud ma nekdo pochybnosti o proverene trase tak se muzete podivat na zaznam trasy (Marcejl-Ptuj-Lenart-Mureck).
Zaznam je z cesty zpatky (ve smeru od nas se lisi jen na mimourovnove krizovatce u Ptuje a rakouske A9, ale to je u mimourovnovych krizovatek normalni.)
Soubor jde nacist napriklad do GoogleEarth a koukat i na vyskovy profil a rychlosti.
Par poznamek, prejezd hranic z Chorvatska je 30.7.2011 cca 2:45 rano naseho casu.
Az do Ptuje jsem jel pomalu, nechtel jsem prejet nektereho z nestastniku, kteri si stani v kolone krati prochazkou kolem auta. Pak je spousta docasnych omezeni rychlosti z duvodu nerovne vozovky.
Zaznam obsahuje i 35 minut poskakovani na hranicich, proto je vysledny cas cca 2 hodiny (na Rakouskou A9)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jdobry (03. 08. 2011 20:53).
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 22:14
Hradečák napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Gre za naslednje avtoceste in hitre ceste:
>
> Naziv AC in HC v upravljanju DARS Dolžina v m
> A1 Šentilj – Dragučova – Maribor (Ptujska cesta) –
> Slivnica – Celje –Trojane – Ljubljana
> (Zadobrova–Malence–Kozarje) – Postojna – Razdrto –
> Divača – Črni Kal – Srmin 245.266 ...

> ...Takže pozor na Maribor, - A1 - kdo objíždí a jede
> městem, může se dostat na Ptujsku cestu !!!!!
> To A jsou dálnice a to H to jsou rychlostní
> silnice - tzv. Hitre cesty !!!!

Typická ukázka jak vznikají zmatky. V textu se objeví "Ptujska cesta" a hned se dedukuje, že je tato zpoplatněná. Přitom je to výčet významějších křižovatek na A1 a ten text je tam proto, že je to křižovatka A1 s Ptujskou cestou v Mariboru. Lidi, mějte rozum a nezmatkujte...
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
03. 08. 2011 23:09
Pěkný chaos tu vzniká,předpokládám,že se nic nezměnilo,co se týče ohledně Pesnického kruháče,najedu z nezpoplatněné a vyjedu posledním výjezdem na Lenart a najedu za Ptujem na konec cca 200m NEZPOPLATNĚNÉ silnice,nikde se nic neplatí,není to dálnice,ani placená silnice od Pesnicky do Mariboru,mimochodem tato hlavní cesta už byla zpoplatněna před hned jak zavedli dál.známky,nemýlím-li se,jel jsem to tenkrát objížďkou kolem Mariboru a vím,že jsem si na to musel dávat pozor!
Anonymní uživatel
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
04. 08. 2011 07:54
Jen jsem tím chtěl říci, že se před lety skutečně hovořilo o tom, že bude H2 protažená po Ptujské cestě až na dnešní sjezd na A 1. Nic víc nic míň. Dnes končí H 2 ve čtvrti Tezno. Takto by to bylo od hranic na Šentilju až do Ljublane v kuse jako dálnice.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
04. 08. 2011 17:48
Ahoj
fakt tohle číst to je zážitek, hlavně příspěvky těch co se tu mlátí do prsou jaký jsou borci v objíždění dálnice,děláte v tom akorát bordel a lidé kteří jedou poprvé tomu fakt nemůžou rozumět!!! Já jet prvně, tak jsem tak zmatený a jdu si raději koupit známku. Raději by bylo lepší napsat od vás zkušenějších funkční trasy a myslím, že by byl klid. Jestli má někdo zájem rád trasu zašlu každému zvlášť na mejl. Můj je Chose.s@seznam,cz Přeji všem hezký zbytek léta ahoj Josef
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
04. 08. 2011 18:21
Josefe1980, hned na začátku této stránky stačí kliknout v mém příspěvku na odkaz do vlákna s prověřenými funkčními trasami včetně videonávodů. Všechny jsou letos opět mnohokrát úspěšně ověřené.
Ale vždycky se najde někdo, kdo to tu zaprasí dlouhou diskusi, že to není pravda (a že zná někoho, kdo zná někoho, koho tam zkasírovali, jen se nedovíme podrobnosti, jako kdo a koho kasíroval a za co to skutečně bylo a kde).
Podrbnosti, to jo, těch se tu vyskytuje dost.
Zatím těmi prověřenými trasami mezitím bez potíží stihla projet nějaká ta tisícovka těch, kdo naštěstí četli to vlákno, než bylo zapleveleno.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
04. 08. 2011 21:03
Možná jsem jen blbá ženská, ale neměli by nejdřív něco takového zveřejnt sami slovnci ???
Já nikde nic takového nečetla.
Pokud to udělaj, tak pak by se mělo něco řešit a né, když to napíše BLESK .........
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 08:16
Dnes by se měl na dezinformacích podílet i deník MF Dnes. Dle sdělení v rádiu prý píšou, že se bez známky SLO projet nedá. Za takové bláboly by měl být už konečně někdo trestně odpovědný. Stejně si myslím, že je to vše živeno cestovkami, protože jim ubývá turistů.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 11:26
Co je to tu za ke*y?Jedu za týden a informace typu "Slovinsko se nedá bez dál.zn.projet" mě fakt vytáčí a rozhodně na klidu nepřidá,se budu těch cca 700km než dorazím na Hrv hranice obávat,zda Slovinskem v pohodě projedu-a to fakt nechci.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 11:49
Slovinskem v pohodě projedeš i bez známky. Tímto jsem chtěl jen naznačit, že se lidičkové nemají těchto blábolů lekat, být v klidu a držet se prověřeného. Takto vznikají veškeré nervózní diskuze. Zbytečně.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 11:52
jj díky,pojedu klasika Pesnický kruháč-Lenart-Ptuj a nájezd na 200m nezpopl.úseku a asi přechod Macelj,snad v So ve 4-5h ráno bude v pohodě průjezdný.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 12:19
Krepi, jedu tuto trasu z Veselí nad Moravou. Start dnes ve 20:00 hod. Ale já pojedu až do Tržce. Vždycky jezdím přes Mureck, ale letos poprvé chci vyzkoušet Pesnici. Po příjezdu, pokud se připojím, podám nezkreslené informace.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 13:38
Krepi, nechci ti brát vítr z plachet, ale vždy když jsem v sobotu kolem páté koukal na Macelj, byl tam nával. Jedu taky za týden a vyjíždím raději odpoledne abych se do HR dostal kolem půlnoci a ještě to beru přes Rogatec, na Macelj nemám žaludek smiling smiley
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 22:35
Tak já měl asi vždy štěstí,protože vždy v Pá večer odjezd,nikdy zádrhel,ale asi to tentokrát vemu jiným přechodem,budu sledovat hustotu provozu,i když na objízdné trase přes Ptuj se to asi těžko dá odhadnout.
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 23:08
Vím, že nic nevím...

Když pojedu trasu Mureck, Lenart ,Ptuj / v Ptuji ulicí Ormožska cesta na Zagrebšska cesta/, Tržec, silnicí č. 689 na Podlehnik, Žatele a Rogatec musím mít tu hloupou známku, nebo ne??????

Jezdili jsem stejnou trasu 3 roky, jen v Tržci jsem najeli na silnici č. 9 a rovnou na Macejl, teď se ale bojím, že tu 9 mají celou zpoplatněnou.

Dneska jsme to řešili, tak nějak nám ani nejde o ty peníze / při těch všech problémech, co se tu objevili by si ji člověk snad i koupil/, jde nám o to, že tu cestu dobře známe a " máme ji rádi " :-). Chtěla bych jet stejnou trasu, kterou jezdíme i letos,ale....


Zkopírováno z webu:Upozornění pro řidiče, kteří volí objízdnou trasu slovinské dálnice na cestě do Chorvatska:

Při odbočování na hlavní silnici vedoucí z Ptuje směrem na hranice s Chorvatskem a dále na Zagreb dejte pozor, abyste nenajeli na zbytek slovinské dálnice. Směrové tabule směr Zagreb sice ukazují přeškrtnutý symbol dálnice, ale dostanou vás vždy na dálnici (!), kde po vás budou s největší pravděpodobností vyžadovat úhradu dálniční známky a pokuty. Byť po dálnici pojedete snad ani ne 10 metrů. Slovinci s tím zřejmě počítají a čekají přesně na samém konci dálnice. Nás tato zkušenost po dlouhém smlouvání stála „jen“ úplatek 20 € místo pokuty 150 €.

Pokud budete chtít "poděkovat" Slovinsku za vstřícnost při stanovení délky a ceny dálniční známky, napište jim na vpr@gov.si - Slovinské velvyslanectví v Praze. Sedm dní platnosti slovinské dálniční známky je právě taková doba, která nestačí pro týdenní pobyt v Chorvatsku!
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 23:51
SAkra už zase,já snad fakt pojedu z Ptuje rovnou na Varaždin.
Jen takový dotaz,z Varaždinu do Zahřebu se neplatí za dálnici?Na přehledu poplatků za dálnici jsem to nenašel,je tam vše ze Záhřebu dolů!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Krepi (05. 08. 2011 23:54).
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 23:54
My jsme objeli dálnici 24,7,2011 kolem 1h Pesnice,Lenart,Ptuj a zpět 4,8,2011 0,30h bylo to bez problému
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
05. 08. 2011 23:55
Přesně moje trasa,jen v jiný den to bude.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
06. 08. 2011 12:08
Než bych dokola řešil kde najet můžu a kde ne, střihnu to z Ptuje na Majšperk a mám klid. Kilometry neporovnávám, ale velký rozdíl to být nemůže a nehrozí žádné nebezpečí.
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
06. 08. 2011 12:39
Včera jsem se vrátil.
Trasa -Trade,Lenard,Ptuj tam i zpět v pohodě.
V Ptuji projet těch 5 kruháčů a pak se napojit na devítku a jeto.
Od sjezdu 226 v Rajchu po HR hranice 60 minut.
30 euro v chalupě.
Tož tak.
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
06. 08. 2011 12:59
Citaci
Krepi napsal(a):
....z Varaždinu do Zahřebu se neplatí za dálnici? Na přehledu poplatků za dálnici jsem to nenašel, je tam vše ze Záhřebu dolů!

Nevím, o jakém přehledu poplatků za dálnici hovoříš, ale v každém to musíš hledat u příslušného čísla dálnice, v tomto případě A4 Zagreb - Goričan.
A tam najdeš, že mezi čvorem Varaždin a čvorem Sv.Helena u Zagrebu zaplatíš za osobní auto HRK 23,00



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (06. 08. 2011 22:53).
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
06. 08. 2011 21:40
pádˇa napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zkopírováno z webu:Upozornění pro řidiče, kteří
> volí objízdnou trasu slovinské dálnice na cestě do
> Chorvatska:
>
> Při odbočování na hlavní silnici vedoucí z Ptuje
> směrem na hranice s Chorvatskem a dále na Zagreb
> dejte pozor, abyste nenajeli na zbytek slovinské
> dálnice. Směrové tabule směr Zagreb sice ukazují
> přeškrtnutý symbol dálnice, ale dostanou vás vždy
> na dálnici (!), kde po vás budou s největší
> pravděpodobností vyžadovat úhradu dálniční známky
> a pokuty. Byť po dálnici pojedete snad ani ne 10
> metrů. Slovinci s tím zřejmě počítají a čekají
> přesně na samém konci dálnice. Nás tato zkušenost
> po dlouhém smlouvání stála „jen“ úplatek 20 €
> místo pokuty 150 €.
>

Opět asi zpráva z "Blesku"...

Takže znova po stoprvé, Od nového Ptujského mostu se v Draženci napojujete 10 metrů za konec placené dálnice. Včera ráno jsem projel, všechny cedule jsou na svém místě tak jak je tady a ve Faktech mockrát popsáno. Všem objížděčům zdar :-)
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
06. 08. 2011 22:10
Nejdou mi vložit www stránky. Doplním



Upraveno 1krát. Naposledy upravil pádˇa (06. 08. 2011 22:24).
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
06. 08. 2011 23:03
Páďo, jestli to nemáš osobně ověřené, radši nic nevkládej.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 117
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.