Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up

Autor Racetiger 
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 11:47
[auto.sme.sk]

zde je i video s objízdnej trasy Mureck-Ptuj
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 12:33
Neumí někdo tohle video stahnout,co sem dal kolista.
Šoupl bych si ho do mobilu,pro strýčka příhodu.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 12:42
Já na to video koukla, je dobré, akorát ten průjezd Ptujem tam není ....a všemu povídání jsem nerozumněla. Ale jinak super.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 15:08
Perfektní na stahování naprosté většiny videí (streamovaných) je Real Player (už nevím, od které verze, ale nejnovější to určitě umí). Při instalaci potvrďte (nebo zvolte a potvrďte) instalaci doplňku do prohlížeče internetu (v IE a Mozille funguje, jinak nevím). Pak si přehrajte video, přičemž když na něj najedete myší, objeví se tlačítko pro stažení videa.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 15:10
Jak je to jednoduché:

Šesť kilometrov pred hraničným priechodom Spielfeld – Šentilj zídete na výjazde Gersdorf. Vyvedie vás na T križovatku, kde odbočíte vľavo smer Mureck – to je hraničný priechod do slovinskej Murskej Soboty.

Do Murecku to je desať kilometrov, prechádzať budete cez dve rozťahané dediny Lichendorf a Weitersdorf. Mureck je podobný a na jeho konci vás tabuľa navedie na hraničný priechod.

Keďže aj Slovinci sú v Schengene, colnica je prázdna a po prejazde po železnom moste cez rieku Mur ste v Slovinsku.

Na jeho konci odbočte doprava – nech vás nevyľaká smer Šentilj – nebudete sa vracať na hranicu. Asi po dvoch kilometroch na križovatke pôjdete rovno smerom na Lenart.

Cesta vedie nádherne zvlnenou krajinou pripomínajúcou myjavské kopanice. Na zelených lúkach sú roztrúsené malé hospodárstva a keďže sme tade prechádzali v polovici apríla, všade sa zelenalo a jazdili traktory.

Do Lenartu to je devätnásť kilometrov, ktoré sme prešli asi za dvadsať minút. Na prvej križovatke (je to hneď tá veľká) odbočíte vpravo – opäť sa nedajte zmiasť – na tabuli totiž nenájdete Ptuj, ale Maribor. Hneď po odbočení (asi 50 metrov) je svetelná križovatka, kde už je Ptuj značený – odbočíte doľava – do Mariboru sa ide rovno. Križovatka je frekventovaná – pri odbočovaní vľavo pozor na oprotiidúce autá.

Z Lenartu je to po tabuľu Ptuja tiež devätnásť kilometrov, čo nám trvalo približne 20 minút. Mestečko je dosť rozťahané, musíte ním prejsť až na koniec, tabuľla vás nasmeruje na dedinku Sp. Hajdin, ktorá je za Ptujom asi dva kilometre. Až po odbočke na Maribor bude tabuľa, ktorá signalizuje veľkú križovatku a konečne prvýkrát zaznamená aj smer chorvátsky Záhreb (Zagreb). Tu sa napojíte na cestu od Mariboru, ktorá vedie až na hraničný priechod Macelj, odkiaľ sa začína chorvátska diaľnica.

Približne za hodinu sa dostanete z rakúskej diaľnice až na cestu za Ptujom – tu sme už rátali aj s rezervou. Ak by ste išli po diaľnici, z rakúskej hranice je to cca 15 kilometrov na obchvat Mariboru a odtiaľ to je po Ptuj 26 kilometrov, čo by ste mali prejsť približne za 40 minút. Vzdialenosť je rovnaká obidvoma trasami. A ušetríte 30 eur.

autor:sme.sk



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rohal (26. 05. 2009 15:29).
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 16:08
Rohal napsal(a):
-------------------------------------------------------
. Ak by ste išli po diaľnici, z
> rakúskej hranice je to cca 15 kilometrov na
> obchvat Mariboru a odtiaľ to je po Ptuj 26
> kilometrov, čo by ste mali prejsť približne za 40
> minút. Vzdialenosť je rovnaká obidvoma trasami. A
> ušetríte 30 eur.

aby nebyla mýlka, tak letos už v červnu- červenci bude otevřen obchvat Mariboru (čili už nepojedu přes přecpané město) a dále bude kus nové dálnice až ke kruháku pod Ptujem....když to budu valit 120 bez kochání po vesnicích až tam, tak mi to vychází podstaně rychleji než píšeš...
potom těch cca 16 km k přechodu Macelj v koloně holt budu muset vydržet....

ty nekřesťanské prachy jim asi dám za to, že nemusím myslet a jedu rovnou za nosemsmiling smiley

prosím, nečervenitsmileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mack (26. 05. 2009 16:19).
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 16:23
A to já raději zapnu mozkové závity... O peníze jde až v první řadě, že? Ale vážně - opravdu mě láká zkusit zase jiné trasy, alespoň kousek (což mi objetí slovinské dálnice, popř. celého Slovinska částečně splní). Pořád stejná cesta totiž zevšední a to je pro mě v souvislosti s dovolenou jaksi nežádoucí. Takže tam Mureck, Lenart a Ptuj, zpět Maďarsko, Rakousko dle Bessy. Oboje poprvé. Pokud bude cestou něco zajímavého, rád se o to s vámi tady podělím.
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 16:50
------> Som70
že jde o peníze je relativní,,,,tak tři lepší večeře v HR pro celou rodinu...
a máš velikou pravdu s tvým příspěvkem...
ale zase je to relativní, čili když jsi starší, byls tam všude X krát, tak na to místo, které máš rád, se chceš dostat nejrychleji, nedoť za ta léta tě cesta dlouhá cca 1000 km sere....smiling smileysmiling smiley
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 17:00
Myslím si, že nám, co jsme tam jeli nic moc to video neřeklo, ale pro ty, co tam nejeli je to SUPER. Vzpomínám, jek jsem minulí rok v Mureku netrefil tu odbočku na ten most a vjel jsem na parkoviště k tomu Lidlu, nebo Penny co tam je a zamnou se točilo asi cca 10aut (vím, že to sem nepatří,ale vzpomněl jsem si na to, když jsem viděl to video).
Jinak jsem čekal, jak to je za tím Ptujem na tom kruháči,ale nějak to tam neřešili, tak předpokládám, že to bude v pohodě.Uvidíme, jak to bude, ještě mám cca měsíc čas.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fan!s (26. 05. 2009 17:02).
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
26. 05. 2009 18:08
Já to cítím přibližně tak, že i když jsem starší tak na cestu dlouhou přes 1200km se těším a změna trasy je pro mě takovým malým zpestřením které mě nijak netraumatizuje. Pravda, přiznám se klidně že peníze v tom hrají také významnou roli protože dovolená mě vyjde už takhle dost draho a 30EUR není, aspoň pro mě, až tak zanedbatelný peníz. Proč bych se nepřiznal, nemám se za co stydět a myslím že nejsem jediný kdo musí trochu víc počítat než v letech minulých jelikož současná situace (krize) v letošním roce ztenčila moje příjmy dost výrazně.

Rozhodně neřeším jestli je někde kurs HRK o dvacetník jiný, kde mám tankovat abych měl benzín o pár desetníků levnější, jestli mám složitě objíždět placené rakouské tunely či jet pohodlně a zaplatit je...., tyhle problémy jsem nikdy neměl. Jedu na dovolenou a s tím že cesta něco stojí samozřejmě počítám a žádné složité objížďky čehokoliv jsem nikdy nehledal. Ovšem pohodlí několika málo kilometrů po slovinské dálnici se za 30EUR klidně vzdám protože jestli si prodloužím cestu o 20minut nebo půl hodiny nehraje pro mě při tak dlouhé cestě absolutně žádnou roli, při cestě na dovolenou nejsem na závodech. A ta částka mě za to skutečně stojí, jednak není pro mě až tak zanedbatelná a jednak už z principu protože je to částka nekřesťansky předražená. Za tu cenu jedu po chorvatské dálnici cca 600km a to je dost podstatný rozdíl. Cenu 10 až 15EUR za obě cesty tam i zpět bych nejspíš zaplatil smiling smiley . Já myslím že pokud by Slovinci stanovili normální cenu jaká je ještě přijatelná a obvyklá v jiných evropských zemích, pak by jim přes tu dálnici jezdilo minimálně 95% tranzitních turistů a ušetřili by si práci s vymýšlením jak zpoplatnit ještě další nesmyslné úseky (obchvaty, kruhové objezdy...) aby případný objezd dálnice po normálních komunikacích motoristům zcela znemožnili. Přineslo by jim to očekávaný výsledek a určitě víc tržeb než při takové ceně jakou si stanovili.

** Petr **



Upraveno 2krát. Naposledy upravil PetrK (26. 05. 2009 18:12).
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
27. 05. 2009 07:11
Nevíte někdo jak to vypadá v pátek dopoledne z kolonama na hranicích SLO+HR Macejl?Pokud by nebyly kolony tak také volím trasu Mureck,Ptuj ale obávám se že budou tak se rozmýšlím o trase od Bessyho přes Kormend a dál po 86 na Čakovec,poradte.
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
27. 05. 2009 09:24
Slovinci jsou laty a hodlají samozřejmě na všem vydělat,poněvadž láska k Chorvatům je minulostí. Na druhé straně je cena známky relativní,my máme smůlu,že jedeme jen ten kousek,ale kdo jede třeba na Istrii tak je na tom lépe a možná skoro stejně jak dříve na mýtech.Nevím tu cenu,poněvadž jsem jel tuto trasu ještě za jejich tolary. Prostě dát jim takovou sumu za ten kousek je věc každého.Je pravdou,že letos to asi bude po dálnici až po Ptuj a za chvíli až na Macelj,ale cenu by měli tak jak zde již někdo napsal přizpůsobit Evropě.Proto je zde vítána každá možnost jak ušetřit na cestě,poněvadž i pro mne je 30 éček dosti peněz,skoro 2 dny ubytování v kempu navíc.

MirekŠi
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
27. 05. 2009 11:50
Tady sem vám hodil Video co sem dal vasnivykolista na stáhnuti je to ve VOB formátu čili dvd formát který přehraje každý dvd přehrávač nebo PC.
Objízdná trasa Ptuj-Lenart - video

Kdo má Premium tak ad stahuje přes Premium kdo ne tak stahovat přes FREE

ps:doufám že to někomu pomůže
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
27. 05. 2009 12:57
Nebude Maribor bez vinjete?

[slowwwenia.enaa.com]
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
27. 05. 2009 19:04
Video je super, spustím to přes Nero , windows media player s tím nekamarádí. Ještě nevím, zda zaplatím nebo objedu. Dost mě taky štve, že slovinská známka se nedá koupit v Česku jako rakouská. Nebo snad bude nějaká změna?
Anonymní uživatel
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
27. 05. 2009 19:40
Již moc nedumám. Jedu Mureck a Lenart. Z toho Ptuja nikdo nemusí mít obavy. Je to větší vesnice.A dál jedu na Spuhlju, odbočím do prava na Zavrč dále na Cesticu , Gornje Vratno, Majerje. Sračinec - překrásná jména - Zavrč, Sračinec- no a přes Varaždin ho beru na Zagreb a dál na moře.V podstatě musím říci že jsem jel přes Macelj jednou, jedinkrát. Nic moc.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
31. 05. 2009 16:19
Jarda Cimrman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Milý Pepo, kdysi, dávno, ve střdověku se to zde
> již probralo z leva z prava. Podívej se pořádně na
> tu mapku. Zjistíš, že silnice č. 9 není ta zelená.

Nevím,nevím,ale na stránkách www.DARS kde je mapa dálniční a rychlostní sítě Slovinska je tato cesta E59/9 z Mariboru kolem Ptuj na hranice s HR vyznačena zeleně a tam by se platit teoreticky mělo.Ještě je tu možnost že toto vstoupí v platnost až od 1.7.2009 spolu s novými dáln.známkami,a proto to mají již zaznačené zeleně- ale nikde jsme toto na DARS nevyčetli,a tak nám ta zelená zůstává záhadou. Fanky a ostatní - nevíte o tom něco ? Bude se tam teda platit anebo ne? Už jsem z toho antilopa - jedeme 30.6.večer a tak bychom neradi nějaké slovinské překvapení moody smiley
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
31. 05. 2009 16:57
Ten soubor s videem si můžete přejmenovat na co chcete a koncovku dejte MPG. Pak to přehrajete v počítači pomocí kteréhokoli softwarového přehrávače. Např. Windowsmediaplayerem.
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
31. 05. 2009 17:26
anakonda napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nevím,nevím,ale na stránkách www.DARS kde je mapa dálniční a rychlostní sítě Slovinska je tato cesta
> E59/9 z Mariboru kolem Ptuj na hranice s HR vyznačena zeleně a tam by se platit teoreticky
> mělo.Ještě je tu možnost že toto vstoupí v platnost až od 1.7.2009 spolu s novými
> dáln.známkami,a proto to mají již zaznačené zeleně- ale nikde jsme toto na DARS nevyčetli,a
> tak nám ta zelená zůstává záhadou. Fanky a ostatní - nevíte o tom něco ? Bude se tam teda platit
> anebo ne? Už jsem z toho antilopa - jedeme 30.6.večer a tak bychom neradi nějaké slovinské překvapení moody smiley

Tak nevím ale asi jsem barvoslepý. Na této mapě nikde nic zeleného od Ptuje na hranice HR nevidím ale vidím to modře. Navíc je tam jasně zřetelná současná "původní" silnice která vede souběžně s nově budovanou dálnicí.

** Petr **
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
31. 05. 2009 20:37
Snad by také bylo dobře, přečíst si co je na té mapě napsáno, a to: Situace k 31.12.2008. Jestli jsem dobře orientovaný a při smyslech, tak se domnívám, že je již jiné datum confused smiley
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
31. 05. 2009 20:44
Mne by spíše zajímala situace k 1.7.2009.
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 00:53
Podgoranin napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Na obrázku je vidět budování dálnice souběžně se
> starou cestou.
> [img369.imageshack.us]
> sizerf7.jpg
>
> [www.shrani.si]
>
> MAPA ÚSEKU SLIVNICA - DRAŽENCI
>
> 20.03.2009
> Gradbena dela so v polnem teku.
>
> Gradnja avtocestnega odseka Slivnica-Draženci se
> počasi končuje. Trenutno se izvajajo zemeljska
> dela, nasipi pa so v glavnem končani. Kmalu se bo
> začelo tudi polaganje asfaltnih plasti. Tudi
> gradnja objektov se počasi končuje. Po besedah
> Antona Brodnjaka, direktorja projekta za
> severovzhodno Slovenijo pri DARSU, gradnja poteka
> po predvidenih planih in se bo končala 15. julija.
> 15. julij bo tako pomemben datum za Štajersko, saj
> bo avtocestna povezava potekala vse od Šentilja do
> Dražencev. To pa pomeni, da se bo ves tranzitni
> promet že v Šentilju preusmeril na avtocesto.
> Lokalni prebivalci bodo lahko tako končno mirno
> spali. Njihove hiše se ne bodo več tresle, konec
> pa bo tudi dolgih kolon v turistični sezoni. Sicer
> pa se bo avtocesta sklenila 13 kilometrov pred
> hrvaško mejo. Gradnja zadnjega odseka naj bi se
> začela konec leta 2012
>
> Výstavba dálnice sekci Slivnica-Draženci pomalu
> končí. Teď se provádějí dokončovací práce, hráze
> jsou převážně dokončené. Brzy začne pokládání
> asfaltových vrstev. Dokonce i na výstavba budov
> pomalu končí. Podle Anthony Brodnjaka,
> projektového ředitele pro severovýchod Slovinska v
> DARSU, výstavba probíhá v rámci zamýšlených plánů
> a skončí dne 15. Července.Tento den bude důležitým
> datem pro Štýrsko,tento den proběhne spojení
> dálnice Šentilj na Dražencev. To znamená, že celá
> tranzitní doprava od Šentilji se přesune na
> dálnici. Místní lidé se moci konečné v klidu
> vyspat. Jejich domy se nebudou již třást, bude
> také konec dlouhých kolon v sezoně. Nicméně,
> dálnice bude ukončena 13 kilometrů před
> chorvatskou hranicí. Stavba poslední části má být
> zahájena na konci roku 2012.


SILNICE Č.1( MARIBOR - PTUJ) A SILNICE Č.9 (PTUJ - HRANICE S HR) BYLA, JE A BUDE VŽDY BEZ POPLATKŮ. DÁLNICE SE BUDUJE A VEDE MIMO UVEDENOU SILNICI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZDE JE OPĚT MAPA NAPOJENÍ DÁLNICE U PTUJE!!!!!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Podgoranin (01. 06. 2009 00:53).
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 06:30
V odkaze najdete leták z budované dálnice A4 Slivnica (Maribor) - Gruškovje. Na druhe straně je podrobný plánek trasy dálnice až po Ptuj včetně napojení na silnici č. 9 [www.dars.si]
Vlada
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 07:20
---> Pogoranin, VladaP
bezva mapky, už se vše vyjasňuje....

ale ještě chybí jedno důležité sdělení a bylo by to komplet, a to napojení obchvatu Mariboru od kruháku v Pesnici po začátek nového kusu dálnice od Slivnice na jih do Draženci. Nemuselo by se jet po H2 a kodrcat se přes celý Maribor..
OBCHVAT MARIBORU (ta malá mapka vpravo)

VÍ TO NĚKDO ? Bude to hotové prázdnin? Pak bych jim ty prachy dal.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mack (01. 06. 2009 07:22).
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 07:44
Vážení,chci se zeptat jestli někdo nemáte ponětí jak to vypadá s frontama na hraničním přechodu Macejl v pátek dopoledne kolem 10h.Rozhoduju se mezi trasou Mureck-Ptuj nebo Kormend po 86 na Čakovec.Jedu 12.6.Děkuju
Anonymní uživatel
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 07:48
mack:
to nikdo neví ani vědět nemůže. Bude hotovo, nebude hotovo. Prostě a jednoduše - mapa a jedu. Něco také asi znám, něco vydedukuji z momentální situace. Hlavně znám situace před dovolenou a proto raději objedu více než abych se někde dostal do kolony a krok za krokem. To ne. Prostě - Mureck - Lenart - Ptuj. Z Ptuja potom volba - Macelj - tam asi bude fofr, to je na dálnici A 2 - takže na Ormož a Čakovec nebo na Spuhlju - Zavrč - Cestica, Varaždin Tyto dvě jsou na dálnici A 4 směr Zagreb. Tyto mám projety a nic zvláštního. Normální cesta. Nikdo nemůže vědět jak to bude vypadat za 3 týdny natož za dva měsíce.moody smiley Nevadí mi když jedu ale vadí mi když jsem ve frontě a čekám. A pokud si i koupím vinjetu Slovenije - za Mariborem mne bude čekat to druhé a poskoky až na Macelj. A protože se mi nechce dělat poskoka - volím sice o něco delší trasy ale bez poplatku, poskakování a bez čekání.thumbs up
Anonymní uživatel
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 08:03
Jo a také jsem slyšel že by Hitru cestu převzal od DARSu přímo Maribor. Jenže by to muselo být bez poplatků. Tak to jsem se zasmál. Jen blbec by si převzal takovou silnici a zrušil na ni vinjety. Pochopitelně to bylo hned pa několika dnech dementováno a obec cestu nechce. Tak takto se mlží. No alespoň máme o čem plkat.grinning smiley
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 08:32
Já jedu 1.7 do 11.7. Za dvě kila si ji velice rád půjčím.Ale otázka je,jak si ji předat?Jsem od Znojma.spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 09:12
Šatava napsal(a):
-------------------------------------------------------
> mack:
> to nikdo neví ani vědět nemůže....

no, snad by o tom termínu dokončení nového dálničního obchvatu Mariboru měl mít někdo páru, všude píší 2009....
pro mne by to znamenalo, že v Dojčlandu najedu na dálnici u Regensburgu, Passau, Graz až do Ptuje kolem Mariboru pořád po dálnici... pak holt 16 km do Macejlu bez dálnice, fronty tam neberu, vím za ta léta kdy mám jet, pak dále zase rovnou za nosem po dálnici k moři....
každý to pleská jak chce a toť vše.....smileys with beer
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
01. 06. 2009 11:35
No tuším tu niekto písal ako obísť cez slovinsko po nespoplatnenej časti cesty cez Dolga Vas ale na [www.promet.si] je mapka ktorá jasne ukazuje, že už hned na hraniciach ako vkročíte na slovinsko je cesta H7 a to už pred kruháčom a podla mapky na [www.dars.si] je už aj táto spoplatnená . Alebo sa mýlim ? ak áno tak sa vopred ospravedlňujem.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil 2rik2 (01. 06. 2009 11:37).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 173
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.