Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
11. 06. 2026 13:05
coudy
Už to tady je mnohokrát.

Zařízení ETC je trvale propojeno s platební kartou a nelze jej dobíjet hotovostí, SMS poukazy, aplikací ani žádným jiným způsobem.

Jestli někam posíláš peníze, tak ne na budoucí platbu tímto zařízením.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
11. 06. 2026 13:59
couddy
Ja už som na tvoju otázku reagoval tu

Upraveno 1krát. Naposledy upravil figaro (11. 06. 2026 13:59).
11. 06. 2026 13:59
Couddy....BINA Istra tě tak nějak mohlo napadnout......Istra....Istrie. Krabky HAC, pokud chceš brázdit Istrii po jejich dálnicích, musíš do jejich systému zaregistrovat. To je to, co po tobě chtělo. Macelj-Zagreb provozuje společnost AZM, neboli Autocesta Zagreb-Macelj. Tam krabia HAC nefunguje. Měla by až s novým systémem od jara příštího roku, kdy bude možné krabiy od všech třech provozovatelů používat na všech jejich dálnicích.
11. 06. 2026 14:56
Vpodstatě udělali u ENC pro kategorie 1 a 2 totéž, co již léta letoucí bylo u kategorií 3 a 4 - svázání s platební kartou... smoking smiley

Možná v kontextu se zmiňovaným plánovaným budoucím využitím u AZM, vytáhnu téma o využití chorvatského ENC v BiH, respektive odkaz na stránky HAC ENC v BiH (2024)
11. 06. 2026 17:10
Citaci
Dejff
Zařízení ETC je trvale propojeno s platební kartou a nelze jej dobíjet hotovostí, SMS poukazy, aplikací ani žádným jiným způsobem.

Platí to i pro staré krabky, které jsme ještě loni dobíjeli dopředu?
11. 06. 2026 17:40
Nie, pre staré krabičky to neplatí. Tie sa stále dajú dobiť dopredu vo forme kreditu.
11. 06. 2026 17:56
Otázka je dokedy?
11. 06. 2026 18:11
Tak drobná změna u mě. Krabičku mám doma několik dní a teď odpoledne mi v mobilu aplikace ukazuje switch a najednou dva profily:
Postpaid
A
Prepaid

Samozřejmě, že těch 20e se mi načetlo na Smart.

Tak se omlouvám.
Zkoušel jsem psát na hac.

Nevíte, jestli to už někdo zkoušel převádět?
11. 06. 2026 18:24
Ja som to tušil, že si kúpil ENC postpaid zviazanú s kartou. spinning smiley sticking its tongue out

"Nevíte, jestli to už někdo zkoušel převádět?" Previesť zostatok kreditu na novú ENC krabičku nie je možné!!!

Upraveno 2krát. Naposledy upravil figaro (11. 06. 2026 18:26).
11. 06. 2026 18:27
Před dvěmi hodinami jsem přes kompl kartou dobíjel krabičku, kterou jsem vloni vyměnil na Dugopolje za 15 Euro za původní z roku 2013.
Od zadáni požadavku a zaplacení, po navyšení kreditu cca 10 minut. smiling smiley
11. 06. 2026 20:08
Figaro. Díky.
Dobře a když Smart nelze použít, jelikož je deformovaná... Tak pokud ji hodlají vypínat... Tak by mělo časem dojít převodu ne?

Jinak skupinu stále nelze zadat, nevím, jestli se skupina nenacte při prvním projetí bránou... A o té tokenizaci vůbec nic...
11. 06. 2026 20:15
coudy
Kolik zařízení se ti zobrazuje, když to v aplikaci přepneš na PŘEDPLACENO?
Pokud tam je jen SMART karta, tak to nemají kam převést a po skončení platnosti karty to pošlou na účet, z kterýho to bylo předplaceno.

A pozor, pokud zůstanete v aplikaci na PC přihlášeni, tak se neprojeví některé změny. Třeba načtení nového zařízení. Je nutné se odhlásit a znova přihlásit. To že okno s aplikaci zavřete nestačí.
12. 06. 2026 07:53
Dejff
takhle: v PC v jednom prvním okno-řádku, 37,60 E, 200 kuna small, 1 člen, ENC (1), kod.., stav: Ok, Kategire O, SPZ jediná se mi podařila přidat.

v aplikaci od včera tedy takto:

Třetí řádek po načtení to píše ETC devices and cards. Tak mi vybíhá pouze jedno... Smart card.
Naproti tomu nahoře je tlačítko "Switch" (to tam nebylo).

A když na něj kliknu, tak mi vyběhne "Switch active profile", kde první řádek je jedno očíslované zařízení (O,OO eur) a v druhém jiné číslo zařízení (podle mě je to smart), kde jsou nabité peníze.

Pod tím je "manage profiles", po rozkliknutí už zase dva řádky, první vyběhne číslo a v závorce (1 member (postpaid), a druhý řádek druhé číslo zařízení (1 member (35,70 Eur Prepaid).

A nikde není dostupné doopravdy "převod" nebo managing. Lze jen "odvěsit kreditní kartu nebo sms kontakt na hlavní stránce"

Jako tuším, že jsem si nabil SMART kartu a že tedy z účtu mi odejdou mince, po tom, co vůbec nevím jak bude fungovat na účtu RB, kde jsem si zřídil EUR mutaci účtu. Zda budde brána brát a odečítat CZK nebo EUR z této karty... To je asi pokus omyl.

Ale tím, že SMART karta byla naposledy viděna celkem dost pokrčená teplem za předním oknem a na branách už moc nefungovala, nyní je ve stavu hledání. Zatím jsem ji v autě nenašel.
12. 06. 2026 08:44
Takže máš registrované dvě zařízení. Novou nenabíjecí ENC a SMART kartu.
Na kartě máš 35,7€, protože fyzicky ji nemáš/je poškozená, je potřeba z nich ty peníze dostat zpět.
Na převod těch 35,7€ na novu ENC zapomeň.
Napiš jim na info-naplata@hac.hr a oni ti pošlou peníze zpět.

V jaké měně se ti budou strhávat poplatky poznáš z toho, z jakého účtu (€/Kč) jsi zaplatil těch 15€ za ENC.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dejff (12. 06. 2026 08:48).
12. 06. 2026 09:55
couddy napsal(a):
-------------------------------------------------------
>... z účtu mi odejdou mince, po tom, co vůbec nevím
> jak bude fungovat na účtu RB, kde jsem si zřídil
> EUR mutaci účtu. Zda budde brána brát a odečítat
> CZK nebo EUR z této karty... To je asi pokus omyl.

Pokud máš u RB tzv. multiměnový účet (máš pro všechny měny pouze jedno číslo účtu a k tomu kartu či karty), tak se ti to samozřejmě strhne v € (máš-li jich tam dost na danou platbu). smoking smiley

Akorát při posílání € na účet v RB počítej s tím, že RB NEpodporuje okamžité SEPA platby, narozdíl třeba od FIO banky.
Obvykle na to RB potřebuje jeden pracovní den, většinou zvládnou dopolední platbu zprocesovat již odpoledne, ale odpolední až následující pracovní den...
12. 06. 2026 19:29
Kluci je to tak.
Dneska mi poslali na můj email odpověď. Vytiskl jsem formulář, to asi více lidí zde zná. Vyplnil účet, IBAN, swift atd, podepsal, naskenoval a doufám, že jim to dojde.

Přesně jak píšete. Ta aplikace v tomto pro mne byla celkem zmatečná a zřejmě jsem reagoval velmi "vzorečně a setrvačně" asi z přeinformovanosti světa a únavy z onlinu .)

Takže pokud mi vrátí peníze za smart kartu v plné výši. Budu "vyřešenej" a budu vrčet jen na ENC pixličku, co přišla.
Kde to má baterku nevím smiling smiley

Slavkove děkuji za vysvětlení. Jsi jako vždy zlátíčko a studnice smiling smiley
12. 06. 2026 20:37
Zdravím z cesty, dnes premiéra s novou krabkou,která se nedobiji kreditem.
Celkem zklamání, pri průjezdu mytnicema nikde nefungovala za čelním sklem,vždy jsem musel vzít do ruky a mávat z okna.
Stává se to někomu?

......................................................................................vjerni Adriatic
12. 06. 2026 21:06
Jendo, Vláďa vzkazuje, že se to stává autům s vyhřívaným předním sklem nebo tím, že jsi nedržel krabičku tak, jako by byla nalepená na skle, tedy tím "lepítkem" ven. Ať tak nebo tak, přejeme stejně krásnou dovču jako máme my smiling smiley
12. 06. 2026 21:14
Díky, ten výhřev skla mám a může dělat neplechu.
Díky Květuš,užívejte.

......................................................................................vjerni Adriatic
12. 06. 2026 21:32
Ale vedle zpětného zrcátka je obvykle plocha určená pro umístění krabky. Takže držet jakoby přilepenou hned vedle zrcátka. Nám to tak funguje. Taky jsme kdysi mávali, než jsme na to přišli.
13. 06. 2026 06:28
Loni jsem pujčil krabku Bomínovi. Ze nefunguje. No a pak panáček zjistil že ji držel opačně.thumbs up smiley Když jsem mu chtěl vysvětlit jak ji má používat tak mě řekl nerad já vím.thumbs up smiley
13. 06. 2026 13:40
Tak teď už jako asi totální začátečník zde po 28 letech nebo kolika se musím optati: jako fakt kvuli tomu budou fronty na ENC? smiling smiley
15. 06. 2026 11:20
Kdo už jste jeli, hlaste, jestli se zvýšil provoz na ENC branách eye popping smiley
15. 06. 2026 13:40
Nezvýšil se vůbec. Teď to ještě není směroplatné, vše prověří až hlavní sezóna.
Obecně se všichni shodujeme, že zatím je méně turistů, ale to nemusí platit všude.
15. 06. 2026 14:45
Oprava.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil ajax (15. 06. 2026 15:11).
25. 06. 2026 17:04
dj_Paul napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Udělal jsem si ke krabce klip na připnutí na
> sluneční clonu. Kdy měl někdo zájem tak nabízím
> model. Ten pošlu na mail. Nebo můžu vytisknout.
> [photos.app.goo.gl]

Klip s novou krabičkou vyzkoušen a všechno funguje. Klip drží, krabička pípa a platby se strhavaji.
25. 06. 2026 17:31
tak super
26. 06. 2026 07:07
@Peťas dj_Paul Nemáte náhodou niekto foto kde presne na slnečnej clone máte ten držiak s krabičkou umiestnený?
26. 06. 2026 07:51
Pokud nemáš pokovená sklo, nebo v něm nemáš vytápění, tak je to jedno. Hlavně ENC musí být natočené tak jak má.
26. 06. 2026 18:19
Pokud pokovené máš, tak okolo zrcátka, jak jsou na skle puntíky, tak tam byvá čisté okénko, do kterého tu krabku přilepíš.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 42
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.