Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 05. 2026 12:33
Chalane, to bude asi ono, krabku ještě nemám v ruce. Zajímavý že v appce už je vidět
14. 05. 2026 13:50
Mirku to se mi dělo i loni. Prokousal jsem se tím vicekrat pokusů plus F5. Ale totéž. Doufám stejně že mě to nečeká také...
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 05. 2026 15:44
Pokusů hodně,zatím jen "neplatné údaje" nebo "uživatel nenalezen" ,znovu registrovat na daný již použitý e-mail nejde, je již v systému,ale dostat se nějak heslem nejde. A obnova také nelze, napíše to,že e-mail nenalezen. V mobilní aplikaci to samé a koupit krabičku nejde, poněvadž to chce přihlášení.

MirekŠi

Upraveno 1krát. Naposledy upravil tvsat (14. 05. 2026 15:50).
14. 05. 2026 16:26
Zkus jim napsat. Já mám zkušenost z loňska, že to takto mě i "nevyhazovalo" možnost změny hesla. Až jsem našel v historii nějaký ten jejich první link po registraci. Klikl na něj a pak to umělo poslat nové heslo. Mají tam nějaký "bug" jak říká omladina....
14. 05. 2026 16:34
Já jsem se tam teď dostal na mobilu i v PC. V pc po zadání českého jazyka vidím info, že si propáruje bankovní kartu a zadání spz. Spz chápu se váže na ENC krabičku vozidla. Źe budu mít "prikolicu" nevadí smiling smiley Ale já mám tu smart kartou ještě naraženou cca 11-20 Euro. Takže dobít jen tak na cestu letos a příští rok už jinak? Tak jsem vás pochopil správně? Díky.
18. 05. 2026 13:28
Tak já mám na smardcard 1 euro.
Právě jsem zakoupil přes hac prodaja enc za 15 euro i s poštovným až domů, tak jsem zvědav kydy přijde, platba předem kartou s které se budou strhavat peníze za průjezd dálnici.

......................................................................................vjerni Adriatic
18. 05. 2026 19:45
v neděli objednáno, v pátek doma
18. 05. 2026 21:19
dj_Paul napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Chalane, to bude asi ono, krabku ještě nemám v
> ruce. Zajímavý že v appce už je vidět

Krabka furt nebyla vidět, ani po refreshi prohlížeče, zavření stránky, restartu PC....
Pomohlo až odhlášení z webu a znovupřihlášení.
26. 05. 2026 07:45
Chcel by som zdieľať niekoľko mojich nových poznatkov s účtom HAC a aplikáciou v mobile.

Mám funkčnú starú krabičku ENC (prepaid) na dobíjanie kreditu, no rozhodol som sa kúpiť si aj novú ENC (postpaid) prepojenú s platobnou kartou. Krabička je už na ceste ku mne, a už sa objavila v mojom HAC účte. Plánujem zvyšok kreditu minúť na ceste tam na tohoročnú dovolenku a krabičku ďalej nepoužívať, aj tak je už stará a neviem či tento rok bude ešte batéria v poriadku (mám ju už desiaty rok). Ďalej budem používať už len novú krabičku zviazanú s kartou.

Moje nasledovné poznatky sú:
1) V aplikácii HAC aj na webovej stránke sa každá krabička zobrazuje v samostatnom profile a profil si je potrebné vždy prepnúť pri jeho spravovaní buď na webe alebo v aplikácii.
2) RZ (EČV) je možné priradiť súčasne len k jednej krabičke! Keď som sa pokúšal EČV priradiť k novej, píše mi, že EČV sa už používa na inom zariadení. Logiku to asi má, ale predpokladal som, keďže som majiteľom obidvoch krabičiek a tieto sú evidované pod jedným HAC účtom, že by sa mohlo dať EČV priradiť k obidvom súčasne. Nie, nejde to!
3) Platnosť ENC postpaid je len do konca platnosti vašej bankomatovej karty. Samozrejme je možné kedykoľvek platobnú kartu zmeniť za inú.

Upraveno 2krát. Naposledy upravil figaro (26. 05. 2026 07:48).
27. 05. 2026 06:31
Udělal jsem si ke krabce klip na připnutí na sluneční clonu. Kdy měl někdo zájem tak nabízím model. Ten pošlu na mail. Nebo můžu vytisknout.
[photos.app.goo.gl]

Upraveno 1krát. Naposledy upravil dj_Paul (27. 05. 2026 06:34).
27. 05. 2026 07:31
@dj_paul Ja by som mal záujem. Poslal som ti súkromnú správu.
27. 05. 2026 10:45
Máš to v mailu
27. 05. 2026 19:51
Přátelé, poradí mi někdo? Mám si tedy smart kartu strčit k "šípku"? Nebo ji použít s karavanem? Na trase Macelj - Karlovac - Rijeka. ?
28. 05. 2026 13:28
Pokud máš kartu HAC, Macelj - Zagreb ji nepoužiješ, jiný provozovatel, AZM.
28. 05. 2026 15:59
@dj_paul taky bycjh poprosil. poslal jsem sz, ale v odeslaných ji nevidím, tak nevím jestli dorazí. (asi je to tím, že tam nemám zakliknuto uložit do odeslaných smiling smiley)
28. 05. 2026 17:38
jo, byla tam 3x...

Jinak posláno všem co si řekli
30. 05. 2026 15:00
Zahajskej, to přece vím. Řeším co dál na trase. Zda to funguje atd.
Platím na posledním výjezdu ještě letos normálně, jak vždy ne?
04. 06. 2026 12:33
Včera objednáno pouze krabička. Jsem zvědavý kdy přijde.

EDIT 1x: 4.6.2026, 18.40 V pc mám možnost řádku ENC u smart karty na konci třech teček je po přeložení jediný bod, ze 4, který zní: "typ převodu". Na tento spoléhám. Nějak to přévést přece musí jít. (Chci to zkusit).

Navíc ENC jsem si objednal na aktuální adresu bydliště. V kolence profilu mám ještě roky starou adresu, a apce změnit nejde, což mě neudivilo, tak jsem se jal jim napsat nan Info-naplata, a dopadlo to tak nějak "balkánsky".
Příšel jeden email, jako poděkování.
Druhý s infem o zaškrtnutí tabulky v pdf. Takže: tisk - vyplnit - scan - a zpět smiling smiley

Tak uvidím zda to upraví a kdy smiling smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil couddy (04. 06. 2026 18:44).
10. 06. 2026 15:12
Čau ahoj. Potřebuji poradit. Dneska jsem v poštovní schránce nalezl kromě pokuty z rakouska z dubna, také "vysněnou" ENC krabičku.

Zadal jsem kartu, prošel první platbu, poslal nějakých 20E.
ALE:

- vůbec jsem nepochopil, jestli smart karta se přiřadila k tomu, vypadá to, že ano. Resp částka 20 E, což je podle HAC 25,5 a bylo tam 11 E odpovídá celkovým připsaným cca 36 E.

ALE:
- v okně, spravovat spz, zadám spz a potom dám kontrolu. Uloží se spz, ale:
- NEMÁM možnost zadat kategorii vozidla. A nejsem schopný ani na pc ani v apce se nikam dostat...

- pokud kliknu na tři tečky vedle "nevého ENC" je zde v prvním řádku napsáno:
"Typ převodu ENC", kliknu...otevře se obrovské okno, kde nahoře lze zadat kategorii vozidla už, ALE:
- dole to píše cituji:

"Po dokončení žádosti byste měli navíc uložit kreditní kartu, která bude použita s převedenou jednotkou ENC v regionu BINA Istra. K tomu přejděte na stránku „Moje požadavky“ a vyberte možnost „Tokenizace karty pro BINA“.

A a když dám vyznačené červené "ANO odeslat žádost", tak celý systém zamrzne....

Navíc nikde nemůžu najít tu výše zmíněnou "Tokenizaci", ani moc nechápu. Je to "spřažení" S Bina istra? Tedy od Macejlu k Záhřebu?

Poradíte mi, prosím, kdo už tímto prošel? Díky moc.
10. 06. 2026 16:24
ENC krabička se dá objednat a doručit poštou?smiling smiley
10. 06. 2026 17:30
Mě by jen zajímalo, jak se bude v novém systému řešit, když v krabce klekne baterka. Dnes mě závora nepustí, vezmu lístek a na výjezdu podám krabku obsluze. Co bude v tomto případě, když závory a obsluha nebudou?
10. 06. 2026 17:30
Ano enc krabka lze doručit poštou domu za 15 e, poštovné v ceně.
Tato krabička nelze dobíjet,je spárovaná k platební kartě kde se strhávájí finance za projeté úseky.

......................................................................................vjerni Adriatic

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Kopera (10. 06. 2026 17:31).
10. 06. 2026 17:36
Pavel.R napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ENC krabička se dá objednat a doručit poštou?smiling smiley

„Ale o tom zde už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!“ (doadit správnou dobu a jméno). grinning smiley
10. 06. 2026 17:40
No když to tady čtu tak si zatím nechám starou krabičku kterou jsem měřil a má ještě 3,63V.
Takže doufám, že bude fungovat tak jak vloni a potom uvidím co dál jestli bude povinnost mít novou krabku nebo budou fungovat i staré.

.
.

_________________________Jirka_________________________
10. 06. 2026 17:47
Letos se zjevně ještě nic nemění, příští rok uvidíme.

Já mám taky starou krabku, loni ještě fungovala jak zamlada. Teď jsem zkoušel navýšit kredit, normálně jsem se dostal až po platbu kartou. Nemám krabku spřaženou ani s platební kartou, ani s registrační značkou auta. Už jsem ji půjčoval známým, nebylo potřeba nic dělat, jen doplnit kredit. Žádné párování s autem.
10. 06. 2026 19:40
Jasan, čtvrtek objednáno, dneska dorazila ;-)
11. 06. 2026 09:40
Nová krabka za 15 E doma, spárovaná od prodejce s mojí platebkou. Doufám, že se mi zvedne závora na mýtnici a nezasekám to tam.
11. 06. 2026 10:30
Tak mě napadlo, jestli na ENC bránách nebudou letos větší fronty, než u těch klasických. spinning smiley sticking its tongue out
Tím rozesíláním po celé Evropě se určitě hodně zvedne počet uživatelů ENC a v kombinaci, že staré krabičky občas hůř fungují . . .
11. 06. 2026 11:15
Hele koukám, že můj dotaz asi zase tradičně jeden z prvních v sezóně, takže má brát, že nikdo nevíte.?
Kopera . není to pravda. Já si přes sms nabyl kolik chci. Ale nevím, kam to přišlo...
11. 06. 2026 11:41
Uvidíš, kde jsi to poslal thumbs up smiley

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

PH
Hosté: 63
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.