Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
18. 07. 2025 20:37
marpie

Michal Zahajskej myslel takto: [www.google.com]
Len pozor, nakoľko je v Zdenčine teraz oprava priecestia a je to neprejazdné, tak mapa ponúka alternatívu cez Klinča Sela [www.google.com]
No a ešte jedna verzia nájazdu na A2 smer Macejl a Slo, lebo niekedy je aj cesta 1 od Lučka cez Gornji Sputnik total zacpatá, tak odbočiť na Žitarku a na A3 a po pár minútkach jazdy odbočiť na križovaní Jankomir cez srdiečko na A2. Kuk na mapu: [www.google.com] zväčši si mapu.

smileys with beer
18. 07. 2025 21:23
pavel72 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A nemůžeš ji vyměnit dřív? Někde po cestě? Já jsem
> ji kupoval kdysi ve Varaždínu a pak předloni měnil
> a teď nevím v Ogulinu? A ještě je tam Zadar,
> záleží odkud jedeš.

Zkusím ten Ogulin, zaplatím krabičkou za karticu, projedu mýtnici a hned se "na hulváta" se otočím přes všechny pruhy zpět. Pak někde, nějak odstavím auto na blikačky, zkusím v kanceláři vyměnit ENC a vrátím se přes mýtnici zpět na A1. Pak už budu moct i přes Demerje.
Za jak dlouho po výměně krabička ožije ? Je to hned nebo nějakou půlhodinu ? Podle toho budu muset čekat určitou dobu před mýtnici.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
18. 07. 2025 21:26
Kdyz jsem ji menil, tak pul hodiny nestacilo. Do dvou hodin to ale bylo. Mam takovy dojem, ze jsem pred demerje jeste sjizdel na nevytizene mytnici, abych overil, ze to uz chodi.
26. 07. 2025 23:07
Tak, a mám to ! Včera výměna ENC v Ogulinu během 3 minut cca v 11:30 před obědem. Pracovník ochotný, výměna blesková, stará krabka na památku. Po dotazu, jak dlouho mám čekat, mi řekl, že 15 minut. Počkal jsem preventivně 20 minut a najel k bráně, kde mne (bohužel) zezadu zablokovala další auta. Krabka ale nefungovala, ani když jsem ji venku mával, jak na Prvého mája. Po chvíli přišla pracovnice, podala mi kartičku a řekla, že zařízení tak rychle nefunguje ...
Takže smůla, na Lučku byla kolona 1,8 km a čekání 25 minut. Je fakt, že na Demerje to bylo ještě delší ... Pak na Sv. Heleně nová krabka už fungovala, ale jen venku, přes sklo se nespojila. To samé na NP Goričan.

Uvidíme, jestli těch investovaných 15 EUR bude k něčemu, nebo příští rok bude krabička zbytečná ???
27. 07. 2025 00:55
Jo jo, mně taky chlap říkal 20 minut a prd...
27. 07. 2025 06:46
Kolik stála výměna krabky?
27. 07. 2025 14:01
Rozumím tomu dobře, že pokud koupím baliček ENC velikosti "S" za cenu 60 Euro, je v této ceně zahrnuta cena krabky (15 E) + kredit 57,50 Euro ?

I. skupina vozila
Cijena paketa 60,00 €
Iznos popusta 21,74%
Uključeno u paketu: 15,00 € ENC uređaj + 57,50 € cestarina

I. skupina vozila
Cijena paketa 90,00 €
Iznos popusta 21,74%
Uključeno u paketu: 15,00 € ENC uređaj + 95,84 € cestarina

I. skupina vozila
Cijena paketa 120,00 €
Iznos popusta 21,74%
Uključeno u paketu: 15,00 € ENC uređaj + 134,17 € cestarina
27. 07. 2025 14:49
Ano Mirku, přesně tak to je. Nikdy jsme nekupovali samotnou krabičku, vždycky paket. Mají to označené jako trika - S, M, L. Měli jsme štěstí, vždy fungovala skoro okamžitě a potom mnoho let.
27. 07. 2025 17:43
květaca: Jako jo, je to asi levnější (nová celá), ale musíte buď utrefit, co se zbytkem peněz na staré nebo je nějak převést + nákup je spojený s novou registrací. Ne?
27. 07. 2025 18:26
Ne, zbytek peněz nám převedli na novou a na účtu u HAC se objeví jako nové zařízení s novou lozinkou, a to je část kódu (nebo možná celý, už nevím přesně) nové krabičky. ź
27. 07. 2025 19:19
Dneska jsem si vzpomněl, že bych mohl zkontrolovat napětí na baterce a ejhle 0,05V . Ta už se asi neoživí i když bych tam napojil novu co?
Je nějaká šance ji vyměnit v neděli dopoledne v těch kancelářích mezi ENC pruhy a zbytkem pruhů?
Napadlo mi, že bych ještě nabil kredit na tuhle "mrtvou" s vyměněnou baterkou a zkusil projet. Případně si vzal lístek( stejně ho tam asi budou brigádníci rozdávat) a na sjezdu(Šestanovac) bych podal oboje obsluze. Zpátky už by to asi bylo horší a musel bych si vystát frontu na Lučku. Ale zpět se vracím ve středu odpoledne, tak nepředpokládám moc velké fronty.
Kupoval tam někdo krabku mimo prac. dobu tady v tom místě? Já ji tam někdy v 2018-19 kupoval, ale nevím jak teď.
Není nad to, když kovářova kobyla chodí bosa. smiling smiley Hlavně, že už jsem preventivně měnil baterku ostatním v okolí. smiling smiley
Díky za rady.
30. 07. 2025 08:29
Jakou krabku mas ? Ten novejsim to nevadi... viz me lonske prispevky.
30. 07. 2025 09:51
Ja uz som menil batery aj na novej malej s CR2032 a uz sa neprebrala..., vyskusane na 3 branach
30. 07. 2025 10:09
@dj.DEKL
Těžko říct, co se považuje za starší. Kupováno někdy 2018. Ještě to nemá knoflíkovou baterii, ale normálně LS14250.
Včera jsem zkusil naletovat novou, ale myslím, že už zbytečně. Když bych dělal výměn celé krabičky, tak je to stejný, jako když kupuji novou že? Bude třeba koupit rovnou v nějakém balíčku. S,M,L

Edit. 3.8. Dnes jsem dorazil na Lučko. Zaparkoval jsem kousek od bran a šel s krabkou za obsluhou, jestli by mi mohli před projetím krabku vyzkoušet, zda funguje, že bych si případně zašel koupit novou.
Slečna, co dávala automaticky lístky mi řekla, je neděle a mají to stejné vypnuté, a že mi může dát jen lístek a ten pak dám na výjezdu obsluze s krabkou. Tak jsem si řekl, že tedy ani nemá cenu se ptát, jestli mi ji tam dnes někdo prodá. Sednul jsem do auta dojel k bráně a světě div se, krabka normálně pípla a na displeji se zobrazil zůstatek. Takže i napětí na baterce 0,05V stačilo, aby krabka přežila. Teď má novou baterii tak počítám, že pokud se v příštích letech systém pořád nezmění, tak ji čeká dalších X let životnosti.
Jinak cesta Chorvatské dnes - DĚS! Ale to pak třeba v jiném vlákně.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pivisek (03. 08. 2025 19:59).
30. 07. 2025 13:22
Jestli tomu dobře rozumím, výhodnější je koupě nového balíčku.
"S" = cena 60 Euro a máš na ni kredit 57,5 Euro.
Při pouhé výměně 15 Euro a kredit žádný.
30. 07. 2025 14:55
Jenže za kredit 57,5 € zaplatíš 45 €. Takže je to prašť jako uhoď. Dokopy s krabkou je to tak jako tak 60 €.
30. 07. 2025 16:29
U toho S ano, ale výhoda je v tom, že nemusíš ještě zvlášť dobíjet. U paketu M tě přijde krabička na necelých 10 eur a u L je zdarma.
30. 07. 2025 17:02
kvetaca napsal(a):
> Ne, zbytek peněz nám převedli na novou a na účtu u
> HAC se objeví jako nové zařízení s novou lozinkou,
> a to je část kódu (nebo možná celý, už nevím
> přesně) nové krabičky. ź

S novou lozinkou ??? To ne, mně přihlašovací lozinka zůstala původní, nemohou Vám přece sami změnit heslo ...
Na účtu HAC se nové ENC objevilo jako další zařízení s novým číslem, zůstalo tam uvedeno i staré zřízení se statusem "Blokiran".
30. 07. 2025 17:40
kvetaca napsal(a):
> U toho S ano, ale výhoda je v tom, že nemusíš
> ještě zvlášť dobíjet. U paketu M tě přijde
> krabička na necelých 10 eur a u L je zdarma.

Tak to jsem nepřepočítával. Děkuji za doplnění.
30. 07. 2025 17:56
Přihlašovací heslo k účtu jistě zůstává stejné a určitě nikdo nic nemůže měnit.
K novému zařízení jsem já sama musela zadávat nové, pokud si vzpomínám. Nějaké číslo na obalu zaškrtla paní prodávající, abych ho zadala při přihlášení, ale teď si říkám, že to bylo možná jméno zařízení a ne heslo a že kecám a kecám yawning smiley tongue sticking out smiley
01. 08. 2025 13:12
Tak som konečne po 14 rokoch aj ja vymenil krabicu. Stará (ešte od ARZ) bola už posledné roky samozrejme mŕtva, dobrá akurát na to, že pri podaní do okienka spolu s lístkom poskytovala zľavu. Nová krabica stála 15€. Dnes som si ju nabil a na ostro ju otestujem v nedeľu pri ceste k moru. Menil som to v Osijeku. Samotná výmena prebehla rýchlo, starú krabicu si tam nechali. Pri výmene som nepotreboval žiaden osobný doklad. stačilo poedať "Ovo je moj stari uređaj, još ne radi". Novú krabicu rovno spárovali s kontom od starej. Na mojom HAC konte teraz cez webový prehliadač aj v mobilnej aplikácii vidím obidve - starú aj novú. Myslím, že je to k vôli tomu aby som si vedel pozrieť históriu dobití a prejazdov.

PS: Pri predaji sa ma pán tiež pýtal, či chcem k tomu aj nejaký paket s kreditom (S,M, L), ale ja som mu povedal, že mi treba "samo uredaj" a že si to nabijem potrebnou čiastkou sám. Povedal OK a bolo vybavené. Vytlačil potvrdenie o predaji + záručny list a "sretan put".
01. 08. 2025 15:11
Koľko rokov už bola mŕtva?
01. 08. 2025 16:11
@Mirek Dr.:
Fungovala každý rok od 2011 do 2017, potom som mal s Chorvátskom pauzu do roku 2022. V roku 2022 som si dal "pre istotu" vymeniť batériu u jedného elektrikára, takže v roku 2022 mi krabička fungovala s novou batériou. A v roku 2023 už mi zase rampu nezdvihlo, takže 2023 a 2024 som krabicu podával do okna s lístkom. Minulý rok (2024) som učinil ešte jeden pokus o výmenu batérie, tiež to robil elektrikár, ale zjavne to nevyšlo. Tento rok som sa "nasrdil" a kúpil novú krabicu. Otestujem ju v nedeľu.
01. 08. 2025 17:07
Ešte jedna poznámka pre počtárov:

Niekto tu písal, že pri pakete L je zariadenie zadarmo, ale práve som si cez mobilnú aplikáciu urobil tento pokus: zadal som navýšiť kredit (amount to top up) 134,17 EUR a po zľave 21,74% by mi to z karty stiahlo presne 105 EUR. Čiže 105 + 15 = 120 EUR (cena pre paket L). Takže nič nie je zadarmo.

Najrozumnejšie je kúpiť si zariadenie bez kreditu za 15 EUR a dobiť vždy len toľko koľko človek potrebuje. V samotnej mobilnej aplikácii je aj kalkulačka pre výpočet mýta. Po dovolenke tam mám zostatok vždy nulu, takže keď systém ENC raz nadobro skončí, nemusím nič riešiť.
01. 08. 2025 18:36
Pri každom packete sa za krabičku platí vždy plných 15 eur. Je to preto lebo oni udávajú výšku kreditu ktorý ten packet obsahuje už po aplikovaní zľavy. Tento kredit sa už potom míňa podľa cenníka. Keby sa ten udávaný kredit míňal o 21,74 % pomalšie, tak potom poviem, že je to výhodné. Alebo keby povedali, že paket obsahuje kredit 134,17 a ten by sa ešte zvýšil o 21,74 %. Takto je to v podstate jedno, či si kúpim len krabičku za 15 eur, a dobijem ju koľko potrebujem. Žiadnu výhodu tie pakety nemajú.
01. 08. 2025 18:51
Ja som kupoval v r. 2017 paket s kreditom 555 kn, za ktorý som zaplatil 434,44 kn a krabička bola za 110 kn, spolu som platil 544,34 kn. Ak sa nemýlim, samotná krabička vtedy stála 120 kn, takže som ušetril 10 kn.
01. 08. 2025 21:21
Teraz sa platí za ENC krabičku rovnakých 15 EUR (110 KN) či už sa kupuje samostatne alebo vrámci paketu.
01. 08. 2025 22:43
Presne tak thumbs up
01. 08. 2025 23:09
Malá spomienka na časy dávno minulé:

[www.hak.hr]

"Kupnjom navedenih ENC paketa korisnik dobiva ENC uređaj za 0,00 kn"

U konkurenčenej ARZ to bolo v tú sezónu rovnako - krabka za nula, resp. len za cenu kreditu.
09. 08. 2025 23:43
Markox
Já si ji tenkrát koupil a do dneška stále funguje.

.
.

_________________________Jirka_________________________
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 66
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.