Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
28. 05. 2025 11:30
Já se včera nějak přihlásil znovu do ENC a smart karta hlásí 14 Euro. Tak to nějak nabiju, viz výše a uvidíme.
16. 06. 2025 21:04
Krabičku máme z roku 2011, před několika lety výměna baterie tak snad bude opět fungovat…
17. 06. 2025 19:28
Jaký typ krabičky ENC prosím máte, že tak dlouho vydržela? 14 roků,to je masakr... smiling smiley
19. 06. 2025 09:04
tak ked sa meni preventivne baterie , tak klidne...jen zda se to vyplati
30. 06. 2025 10:18
Chci se zeptat, už někdo měnil krabičku ENC za novou v Chorvatsku - zajímalo by mě kolik to stojí. Právě jsem volal na ÚAMK a tam neví a na CRO stránkách jsem našel - že nová krabka stojí - Cijena ENC uređaja iznosi 15,00 € . A právě někdo tady psal že 5€ tak nevím. Díky za info a všem pěknou dovču.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
30. 06. 2025 10:44
Nová krabička stojí 15Eur.
[www.hac.hr]
cena je uvedená po kliknutí + Otvori sve

.
.

_________________________Jirka_________________________
30. 06. 2025 13:11
Před eurem stála pře 100 kun, takže 5 € by bylo málo.
30. 06. 2025 13:20
JJ díky za info, já si říkal, že 5€ je málo, protože i stránkách jsem viděl 15€. Tak si nabiju starou, na Lučku koupím novou + at mi převedou kredit.
30. 06. 2025 22:39
Přátelé,
je letos něco nového v nákupu (výměně) krabky ? Je nějak rozšířen počet míst, kde ji lze koupit (vyměnit) ? Jezdíme v noci, kdy je vše zavřené. Ve dne je na Lučku vždy gužva, a tak nemám moc odvahy tam někde zastavit a jít řešit nákup ENC ... Kdysi ji šlo koupit mj. na NP Varaždin, platí to stále ? Já ji osobně koupil v 2013 na Posedarje, ovšem loni mi tam řekli, že jsem na špatné adrese. confused smiley
Je třeba při výměně krabky mít u sebe starou krabku, nebo stačí veškerá čísla z té nefunkční ? Přemýšlím, že bych předem požádal domaćiho, jestli by mi ji nekoupil a po příjezdu na místo by na mě čekala.
01. 07. 2025 06:10
Letos krabička HAC z roku 2011 stále zatím funguje skvěle. Výměna baterie před několika lety. Přemýšlím, zda na příští sezonu opět preventivně nevyměnit baterii.
01. 07. 2025 07:55
Bukovec
Otvírací dobu a prodejní místa máš tady.

.
.

_________________________Jirka_________________________
02. 07. 2025 10:31
Od 1. júla 2025 sú nejaké zmeny pri poskytovaní zliav cez ENC. Celkom tomu nerozumiem ale pre vozidlá v skupine I.A, I. a II. zostáva zľava 21,74 % zachovaná. Prikladám preklad cez google translator.

Od 1. júla tohto roku budú Chorvátske diaľnice vyrovnávať všetky zľavy z motivačných programov pre elektronické platobné karty, aby lepšie vyvážili a zrovnoprávnili zľavy pre všetkých používateľov elektronických platobných kariet.

Ľahké vozidlá
Pre používateľov ľahkých vozidiel (skupiny I.A, I. a II.) zostáva zľava na predplatené ENC (platba na účet ENC) rovnaká ako doteraz, a to 21,74 %. Týmto vyrovnaním poskytneme rovnakú zľavu aj používateľom ľahkých vozidiel s paušálnou kartou (ktorí si prepojili svoj ENC účet s platobnou kartou), takže namiesto zľavy 13,04 % dostanú títo používatelia zľavu aj 21,74 %. Sezónna zľava 33,48 % zostáva rovnaká pre používateľov ľahkých vozidiel v predplatenom modeli, ktorý sa uplatňuje v období od 1.11. do 31.3.

Ťažké vozidlá
V prípade ťažkých vozidiel (skupiny III a IV) táto úprava vyrovná zľavy v modeli s predplatenou aj paušálnou platbou a bude predstavovať 21,74 %. Doteraz predstavovala zľava pre ťažké vozidlá v paušálnom modeli (viazanom na platobnú kartu a evidenčné číslo) 30,43 %. Sezónna zľava 33,48 % pre používateľov ťažkých vozidiel v predplatenom modeli, ktorá sa uplatňuje v období od 1.11. do 31.3. sa ruší a zostáva na úrovni 21,74 %.

Upraveno 2krát. Naposledy upravil figaro (02. 07. 2025 10:36).
02. 07. 2025 10:54
Budu muset jet osobákem, protože mi zrušili slevu 30% na kamionangry smiley
02. 07. 2025 12:26
Vieš koľko prepraviek piva by sa dalo kamiónom previesť na miesto pobytu? Predsa len v osobnom aute sme limitovaní smileys with beer
Sorry za off topic.
02. 07. 2025 19:59
Borci, vy si děláte legraci, ale např. Multivan (ještě poctivé Téčko, ne ten soudobý nafouknutý osobák) s vlekem již spadá v HR do kategorie 3. smoking smiley

P.S. Naštěstí jsem již nějaké to desetiletí řidičem "poznávacího zájezdu", tak mě ty poplatky za dálnice až tak netrápí. Raději ty prachy "prožeru" někde cestou...
16. 07. 2025 10:29
Chci se zeptat. Mám nefunkční krabičku. Ale mám tam kredit, stáhl jsem si aplikaci HAC a tam to vidím. Letos po delší době jedu do Chorvatska tak mám v plánu vzít lístek a ten s enc dát obsluze. Na jakych typech mýtné brány je obsluha? Je i u těch kde se platí kartou?
16. 07. 2025 10:33
Radši bych jel na Cash, tam je jistota.
16. 07. 2025 10:37
Cash se chci vyhnout kvůli frontám. Enc je nejrychlejší ale když nefunguje tak tam čekám že obsluha nebude ale trochu doufám že kartové o něco pomalejší než ENC ale stále rychlejší než Cash by mohly být s obsluhou ale nevím to.
A nevím kdy zase pojedu tak 15 euro za výměnu krabičky dávat nechci.

Upraveno 4krát. Naposledy upravil marpie (16. 07. 2025 10:41).
16. 07. 2025 10:44
A kam máš namířeno? Protože pokud toto nechceš aplikovat na Lučku, tak na cílových branách nikde moc fronty nejsou.
16. 07. 2025 11:02
Jedu přes Goričan a výjezd Posedarje a jde mi hlavně právě o Svatou Helenu tam a Lučko zpět kde bývají největší fronty. Na Posedarje bych jel asi klidně na Cash. Ještě je i varianta vyjet na Brinje a tam taky klidně na Cash pojedu. Ale ten Záhřeb se Cash bojím.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil marpie (16. 07. 2025 14:25).
16. 07. 2025 19:36
S vybitou krabičkou si musíš na vjezdu vzít lístek. Na výjezdu musiš na bránu s obsluhou. Obsluha načte čárový kód na krabičce. Na bezobslužné bráně nemáš jak krabičku načíst.
Na SV. Heleně a Posedarje nebude problém. Na Brinje by mohl být. Menší výjezdy jsou již bez obsluhy. Musíš mít funkční ENC krabičku, nebo platit kartou.
Komplikace je i Lučko. Přes Demerje to s vybitou krabičkou nejde a na Lučku bývají šílené fronty. Já to řeším tak, že na Zdenčině vyjedu, zaplatím vybitou krabičkou. Pak se vrátím zpět a dojedu na Demerje, kde platím kartou jenom ten kousek. Nebo to ze Zdenčiny už vezmu po silnici D1, tam pozor na radary.
17. 07. 2025 10:45
Obecně Lučko a Demerje: je potřeba sledovat jaký je tam aktuální provoz. Když jsme jeli tam tak jsme v protisměru viděli, že na Lučku nejsou skoro žádné fronty. Na Demerje byly dost slušné. Když jsme jeli zpět tak to bylo naopak. Nám ENC z roku 2011 letos fungovala, ale přemýšlím o již druhé výměně baterie.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 37
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.