Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
04. 06. 2014 23:11
Minimální částka na dobití je 100Kn, ale to si člověk může odzkoušet sám. Když tam zadáš méně jak 100 Kn, tak tam vyskočí určitě nějaký červený text s upozorněním. Vloni jsem to zkoušel a už si přesně nepamatuji, jak to tam hlásí.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
06. 06. 2014 20:31
kupony ENC se neprodavaji na benzinkach jako karticka normalne vam ji vyjedou z tiskarny jako bony na telefony ale to funguje uz nekolik let, v obycejne trafice - tabaku kdekoliv je terminal, tak vam to zadaji a vytisknou. PODOTYKAM ZE KAZDA BENZINKA INA MA TERMINAL a vytisknou kupon jak na kazdou mobilni spolecnost tak na ENC. Kdyz zastavite na mytnici tak vam ENC taky dobiji staci jen dat kartu nebo hotovost. Kdyz mluvite o Goricanu tam se da normalne zastavit nikdo vam nadavat nebude, neni tam od hranic takovy provoz od Cakovce uz je to horsi ve Varazdinu uz jsem ENC vyrizoval nekolikrat vcetne registraci starych ENC ktere nebyly na jmeno, maji zvlast pracoviste se dvema prepazkama. Je ale fakt ze na tom Goricanu nejsou moc pruzni a zalezi na tom kdo tam zrovna sedi. Ted se na vyjezdu ve Svete Helene taky rozsirilo odbavovani vcetne sluzeb pro ENC holt 21% pro dlouhou streku uz se vyplati. Uz se nemuzu dockat az konecne vyresi ten obchvat Zagrebu tak aby nebylo nutno najizdet znovu pres Lucko ale nejsou prachy, projekt uz existuje moc let. U nas se s tim neparaji bydlis ve velkem meste mas pres nej dalnici? Tak si ji zaplat! Tam ne, bezplatny obchvat Zagrebu je svaty. Takze kolony na Zapresicu (vyjezd od Rakouska AZM) a Lucku budou porad a ENC nam v tomto pripade na Lucku nepomuze. Zatim proste Lucko je nejvetsi brzda provozu cele dalnice a ti co chteji najizdet az na Zdencine si moc nepomuzou protoze ta okreska bokem je ve spicce taky totalne ucpana. Na to musi myslet uz ve Slovinsku a vzit to trochu vys od Macelja. Ale je to po samych dedinach, takze si clovek moc nevybere.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil david (06. 06. 2014 21:04).
Re: ENC krabičky pro placení mýta
08. 06. 2014 01:39
Grizzly napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jirka 76 napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dá se krabička vyměnit i v noci? Obvykle
> přijíždím
> > do HR kolem 4 hodiny ráno, letos ji budu mít už
> > čtvrtý rok a bylo by nepříjemné čekat až někdo
> > otevře kancl v 8 hodin.
>
> když se dá koupit, musí se dát i vyměnit

Tak jsem napsal dotaz na info linku jak postupovat při nefunkčnosti ENC krabičky (baterie) a dostal jsem tuto odpověď s odkazem na prodejní místa a běžné otevírací doby

Poštovana,
Za provjeru ispravnosti uređaja potrebno je ENC uređaj donijeti na jedno od prodajnih mjesta:

[hac.hr]
Re: ENC krabičky pro placení mýta
08. 06. 2014 14:19
Omlouvám se, ale byl by tu někdo a pro laika sepsal podrobný a spolehlivý návod (jak pro "blondýnu"winking smiley jak dobít kredit u ENC krabičky u společnosti ARZ prostřednictvím elektronického bankovnictví u KB.
Děkuji moc.
Nechce si mi stavět u brány a dobíjet v místě, chci jet na plno využít výhody ENC.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
08. 06. 2014 17:18
ENC od ARZ nemám, tak se někomu možná vbude hodit od HACu.

1) Přihlásíš se na stránkách https://prodaja.hac.hr/.
2) V menu na levé straně vybereš "Nadoplata"
3) Vybereš "Nadoplata karticom"
4) Na stránce "Korak 1 od 2", vyplníš do pole "Bruto izpis" částku, kterou chceš dobít. (Např. 300, je to v Kunách blondýno) :-)
5)Po vyplnění vybereš modré tlačítko "Nastavi na korak 2"
6) Otevře se stránka, kde ti to napíše částku kterou ve skutečnosti zaplatiš (v mém případě 234,78Kn) po slevě (z 300Kn) . Viz. sloupeček "Iznos za uplatu" a dole vyplníš políčka k tvé kartě a jeho majitele.tj.:
- od koho máš kartu
- číslo karty
- datum platnosti
- kontrolní číslo CVV, kde ho hledat se dozvis na malém obrázku s otazníkem
- jméno
- přijmení (obojí jsem zadával bez diakritiky)
- ulice,
- PSČ
- město
- stát
- telefon (není to povinné pole, ale já ho vyplnuji)
- email
7) Vybereš modré tlačítko "Provedi placanje"

Ted už jedu po paměti. Objeví se ti stránka na které je uvedeno o kolik se ti zvýší kredit, číslo účtenky a celé to si můžeš vytisknout. Zároveň ti na uvedený email přijde zpráva od "sms_payment@hac.hr" kde tě informují o přehledu dobití kreditu na tvém ENC účtu.
Za nějakou dobu (někdy i hodin) přijde druhý email od "HAC racuni (info-iishac@hac.hr)" kde v příloze je účtecnka dobití ve formě pdf.

Hodně zdaru.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil isquash (08. 06. 2014 17:20).
Re: ENC krabičky pro placení mýta
08. 06. 2014 17:28
Mám krabičku od ARZ, dobíjím kartou od Č. spořitelny, je to jednoduché. Převod jsem nechtěla kvůli vysokým bankovním poplatkům do zahraničí a ani nevím, zda to jde. Česká spořitelna nemá převod na dobíjení v kunách.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil olga1 (08. 06. 2014 17:32).
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
09. 06. 2014 20:11
Ahojte, o dva tyzdne cestujem, planujem moju prvu kupu ENC. Precital som si kopu prispevkov a webstranok a nie vsetkemu chapem.

1. Kolko budem platit? Na tejto stranke Link HAC je zoznam balickov, ktore ponukaju (baliky za 380,61HRK a 544,34HRK a 882,60HRK baliky obsahuju zariadenie v cene priblizne 110HRK a kredit). Je tato informacia aktualna? V nejakych bulvarnych novinach som postrehol, ze tento rok ziadne balicky nepredavaju a vraj predavaju len ENC samostatne v hodnote 122HRK a k nemu si nutne kupit kredit dodatocne. Je to tak? Co je vlastne aktualne pre tento rok? Co si vlastne mam pytat?

2. Ked si kupim ENC, kedy sa budem moct prihlasit a dobit kartou?

3. Ako zistim moje meno a heslo do webportalu?

4. Ked si prinesiem vopred vypisany formular (je tento spravny?) budem nasledne podpisovat nejaku zmluvu?

5. jedna hodina v noci, na mytnici Varazdin, smerom od mesta Varazdin, je mozne kupit ENC, alebo je to skor loteria, a mozno bude mozne kupit ENC? Kde sa na mytnici da na 10minut zaparkovat?

6. Vopred dakujem za odpovede, cestujem 22.6.2014
Re: ENC krabičky pro placení mýta
09. 06. 2014 21:01
bod 5 - kupoval jsem ve Varaždinu loni 20.6. právě kolem 1 ráno. 20 metrů po pravé straně se dalo zastavit na kraji tak abych nezavazel. První uniformě kterou jsem potkal jsem řekl že chci koupit ENC. (česky :-) )zavolal jiného ten se mě zeptal kam jedu a podle toho mě prodal krabičku - platba kartou formulář vyplnil za mě. Vše trvalo cca 10 minut.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
10. 06. 2014 09:31
Olga 1:
Taky si dobíjím e-mailem ze spořitelního účtu, ale ENC od HAC a úplně bez problémů. Nějak jsem nepochopil, cos myslela tím "převodem na dobíjení v kunách" a "vysoké bankovní poplatky do zahraničí". Já jsem na výpisu nezjistil, že by nějaké poplatky byly. Anebo jsem "natvrdlý" :-))) .
Re: ENC krabičky pro placení mýta
10. 06. 2014 09:53
263735 napsal(a):
-------------------------------------------------------

> 1. Kolko budem platit? Na tejto stranke
> [url=https://hac-onc.hr/en/toll-payment/etc/etc-pa
> ckages-and-sms-vouchers]Link HAC[/url] je zoznam
> balickov, ktore ponukaju (baliky za 380,61HRK a
> 544,34HRK a 882,60HRK baliky obsahuju zariadenie v
> cene priblizne 110HRK a kredit). Je tato
> informacia aktualna? V nejakych bulvarnych
> novinach som postrehol, ze tento rok ziadne
> balicky nepredavaju a vraj predavaju len ENC
> samostatne v hodnote 122HRK a k nemu si nutne
> kupit kredit dodatocne. Je to tak? Co je vlastne
> aktualne pre tento rok? Co si vlastne mam pytat?
>
> 2. Ked si kupim ENC, kedy sa budem moct prihlasit
> a dobit kartou?
>
> 3. Ako zistim moje meno a heslo do webportalu?
>
> 4. Ked si prinesiem vopred vypisany formular
> ([url=https://hac-onc.hr/sites/hac-onc.hr/files/cr
> -collections/7/pristupnicafizike_eng.pdf]je tento
> spravny?[/url]) budem nasledne podpisovat nejaku
> zmluvu?
>
> 5. jedna hodina v noci, na mytnici Varazdin,
> smerom od mesta Varazdin, je mozne kupit ENC,
> alebo je to skor loteria, a mozno bude mozne kupit
> ENC? Kde sa na mytnici da na 10minut zaparkovat?
>
> 6. Vopred dakujem za odpovede, cestujem 22.6.2014

ad 1)
Budeš platit tu částku, která je uvedená na balíčku. Na výběr máš ENC balíčky s kreditem 333,555 a 1000Kn. Ty si vybereš podle toho kam jedeš, aby ti vystači kredit nejlépe tam i zpět a také podle toho kterou zrovna budou mít. :-)
Např. ta nejdražší za 882,60 bude obsahovat už kredit 1000Kn a krabička tě vyjde na 100Kn. 1000Kn -21,74% sleva = 782,4 Kn + 100Kn krabička = 882,4Kn cena celého balení. Takhle je to u všech balíčků.
Koukni na stránky o ENC v chorvatštině, tam jsou zobrazené všechny balíčky nejen pro skupinu I a II, ale také pro III a IV. Dále tam jsou zobrazené i ENC balíčky od ARZ. Tady je link [url=https://hac-onc.hr/hr/naplata-cestarine/enc/enc-paketi-i-sms-bonovi]https://hac-onc.hr/hr/naplata-cestarine/enc/enc-paketi-i-sms-bonovi[/url]
Novinářům nemůžeš všechno věřit a obzvlášť těm z bulváru. :-) Já osobně jsem neviděl prodávat ENC krabičku samostatně, vždy pouze v nějakém balíčku, ale možná má někdo jinou zkušenost.

ad 2)
podle toho co tu psali ostatní uživatelé, tak snad do 3 dnů

ad 3)
Při koupi ENC baličku by ti měli dát přístupové heslo. Pokud né, tak ho zašlou emailem po reklamaci.

ad 4)
Přinesením formuláře si jenom zkrátíš čekání na vyřízení, tj. podepisovat tam něco budeš.

ad 5)
V noci nebude takový provoz, takže si mužeš vybrat jestli vlevo či vpravo při krajnici. [url=https://www.google.cz/maps/@46.262859,16.394691,3a,75y,132.24h,61.24t/data=!3m4!1e1!3m2!1swJsZ7J3r3OdKQeuuqQV1oQ!2e0]Street view[/url] Varaždinu. Vzhledem k datumu ve kterém jedeš, tak bych řekl, že budou mít. Je začátek sezóny, takže budou předzásobený.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
10. 06. 2014 10:29
Ahoj, moje loňská zkušenost:

Přijel jsem v neděli cca v 10 hod ráno na mýtnici Lučko, tam jsem nějak krkolomě zaparkoval a šel do kanclu. Hned ke mě přiběhl nějakej zřízenec, že je zavřeno, že je neděle, ať jedu pryč. No nic, tak jsem si vzal klasicky lístek a frčel na dálnici. Sjel jsem na Zadar Zapad, zaparkoval před mýtnicí a šel "žebrat" tam. Chlapík mi řekl, ať počkám, tak jsem tam půl hoďky stepoval, pak si mě tam vzal, krkolomě jsme vyplnili formulář v chorvatštině (chlaík neuměl anglicky a jen trochu málo němekcy). Dal mi krabici, vjel jsem do mýtné brány, odevzdal jsem mu ENC a lístek z Lučka, strhnul to a frčel jsem dál. Když jsme jeli zpátky, tak mi to krabičku nechtělo načíst a až pak jsme přišli na to, že jsme jí k oknu strkali druhou stranou...smiling smiley Na Lučku už v pohodě...
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
10. 06. 2014 12:41
Stejně pořád nechápu k čemu to je dobrý, když existuje mítnice Demerje, kde se obvykle nečeká. Podle mě jen další sráč o kterej se musím starat, bez užitný hodnoty
Re: ENC krabičky pro placení mýta
10. 06. 2014 12:44
Na Demerje se sice nečeká, ale když tam člověk jezdí každej rok, tak nějakou kunu ušetří, nemusí furt hledat kartu, zbytečně zastavovat a na menších mýtnicích je taky průjezd plynulejší, nějakejch 20 aut se tam v klídku předjet dá.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
10. 06. 2014 12:54
A než ujedeš 20 km, tak tě zase v klidu těch 20 aut předjede.
Ale když jedeš od severu až na jih tak už se to cenově pozná a i když běžně platím vše kartou a nijak moc jsem nikdy nečekal, tak na konci dálnice vždy fronta byla. A pro ENC ne. Takže proč nespojit přijemné s užitečným. A Valeri nikdo nenutí aby si to pořizoval. Naopak, ať nejsou za chvíli fronty u mýtnice s ENC.
smileys with beer

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
Re: ENC krabičky pro placení mýta
10. 06. 2014 13:46
Tak já to samozřejmě nemyslel tak, že budu rychlejc u moře než těch 20 aut, co předjedu u mýtnice. Já myslel spíš to, že tam nemusim cukat a popojíždět... Protože jedna z mála věcí, který mě dokážou po cestě namíchnout, je to pocukávání. Radši pojedu celou cestu 120 a pojedu než 140 a pak strávit 20 minut u brány.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 06. 2014 06:40
Ještě doplnění pro blondýnu Kubu smiling smiley , přes internetové bankovnictví to dobýt nelze (pokud ano , zaplatil bys v KB víc za poplatek, než co bys chtěl dobýt), jde to jen kartou .. a satarmo grinning smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 06. 2014 21:16
Jirka Dl.
Je rozdíl zda se ENC krabička dobíjí platební kartou nebo převodem z účtu. Při platbě kartou nejsou žádné poplatky, převodem z účtu přes internetové bankovnictví jsou poplatky vysoké, odhadem nejméně 300 Kč.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil olga1 (12. 06. 2014 22:04).
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 06. 2014 19:06
olga 1:
Děkuji za vysvětlení. mě to totiž zarazilo, protože já si dobíjel přes internet z platební karty a poplatek žádný nebyl. Ještě že nemám internetové bankovnictví.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
15. 06. 2014 09:07
Loni jsem koupil ENC pro skupinu I, zbyl mi na ní kredit asi 100kn. Letos povezu člun na vozíku, takže budu potřebovat skupinu II. Psal jsem na HAC dotaz, zda musím kupovat novou ENC a co s tím kreditem a odpověděli mi, že na prodejních místech jsou schopni změnit kategorii stávající ENC krabičky z I na II se zachováním kreditu.
Nevyzkoušel už někdo prakticky, zda to opravdu umějí? Technicky to samozřejmě není problém, ENC je jenom odpovídač s identifikačním číslem a hodnotu má přiřazenou v jejich počítačovém systému. Je to ale operace, kterou na prodejních místech asi nedělají moc často, tak jestli si nezjednodušují situaci tim, že tvrdí, že to nejde.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
15. 06. 2014 20:40
Mám dotaz ohledně půjčení ENC krabičky našim známým. Mají obavy, protože krabička je registrovaná na moje jméno a při dobití na mýtnici je podle informací třeba předložit cestovní doklad (předpokládám majitele krabičky). Máte někdo zkušenosti?
Samozřejmě, že nejjednodušší by bylo dobít krabičku platební kartou z domu, ale když to chci udělat, zabrzdí mě to se sdělením, že k této akci nemám právo (ačkoliv je krabička registrovaná). Poradíte někdo, co je třeba udělat, abych mohla dobíjet kartou přes stránky hac.hr?



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Janka (16. 06. 2014 20:47).
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 06:45
TO: JANKA
Musíš mít správně nastavenou platební kartu bankou.Zeptej se na nastavení v bance,která kartu vydala.
Měl jsem podobný problém.
Teď mi to funguje.
Možná se mýlím?
Zdarec
smileys with beer
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 08:58
Janka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mají obavy, protože krabička je
> registrovaná na moje jméno a při dobití na mýtnici
> je podle informací třeba předložit cestovní doklad
> (předpokládám majitele krabičky). Máte někdo
> zkušenosti?

Loni po mně při dobíjení na mýtnici žádné doklady nechtěli, jen jsem do okýnka strčil ENC a platební kartu a řekl, kolik chci dobít.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 09:31
to Janka - je to tak, jak píše "raschi". Já jsem dobíjel letos v května na mýtnici ve Varaždinu. Vjel jsem do budky na hotovostní platbu, chlapíkovi jsem dal ENC a 400 KN. Dobil, dal mi doklad a jelo se dál...
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 11:38
to Janka:
zavolej do banky a zeptej se, jestli máš na kartě povolené platby přes internet. Velké banky většinou u vydaných karet standardně mají platby zablokované. U menších jako mBank, AirBank, Zuno, Equa tak tam je to přesně opačně máš to povolené a přes internetové bankovnictví si můžeš nastavit i limit pro tyto platby.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 11:53
Jani, naši krabičku po nás použili tři další známí, všichni dobíjeli a vždycky vše v pořádku - krabička je přenosná, registrace na majitele je nutná prý kvůli uplatnění té slevy 21,74%.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 19:05
...asi jsem se špatně vyjádřila, platbu kartou mám nastavenou a běžně to využívám. Nejde o kartu, ale systém mne nechce vůbec pustit provést operaci. Když zadám částku na dobití, napíše mi to: GREŠKA Pristupili ste stranicama za koje nemate dozvolu.
A to jsem přihlášená a nahoře se v tu chvíli zobrazuje moje jméno i příjmení. No, nic. Pokud nechtějí k dobíjení doklady majitele karty, není co řešit cool smiley.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 21:08
Hláška: "GREŠKA Pristupili ste stranicama za koje nemate dozvolu" vyskakuje, když při přihlašování zadáš Korisničko ime (uživatelské jméno) číslo ENC krabičky. Při tomto přihlášení se sice do systému dostaneš, ale nelze platit kartou...
Je potřeba se přihlašovat uživatelským jménem, které bylo zadáno při registraci ENCčka.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 21:46
Ono se taky nekdy stane ze pri te registraci ENC v HR vam zapomenou vytisknout pristup na internet a pak se tam nedostanete.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 06. 2014 22:07
to Janka:

Když se přihlásíš, tak máš vpravo nahoře v modrém políčku Registrirani partner?
Jestli ano, tak se hlásíš dalším uživatelským účtem k ENC, který nemá dostatečná práva.
Zkus se ještě v menu podívat na "Korisnička prava", dostaneš se na tu stránku?
Jestli ano, tak se podívej co máš ve Vrstva korisnika, jestli Administrator nebo Ovlaštena osoba.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
17. 06. 2014 07:06
Nahoře vpravo v modrém políčku je "Registrirani partner" ale když se chci podívat na "Korisnička prava" zase mi to hlásí "Pristupili ste stranicama za koje nemate dozvolu". Už jsem tam napsala, tak snad mi pošlou nějaká přístupová práva, ale když ne, nemám s tím problém. Dá se dobít na mýtnici.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 64
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.