Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň

Autor misan007 
Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
26. 06. 2008 23:43
Všici tu píšete jak je hrozné jet z Mikulova do Vídně tak proč to nezkusit jinou cestou. Na fóru se tu někdo již o této cestě zmínil, ale nenapsal bližší informace. Jedu přes HK a tak mi je jedno zda pojedu přes Mikulov nebo Znojmo. Rozdíl je asi 7 km a nemusím hledat objížďku koudku dálnice pod Brnem. Jak to vypadá s průjezdností této trasy ?? Je pak lepší průjezd Vídně ??
DV
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 06:46
Zravím,jezdím z HK takhle už 6 let a v pohodě,jednou jsem jel přes Mikulov a nikdy více,když jedu přes Hatě,hned za přechodem je rychlostní silnice a pak to valím po dálnici až do Vídně a nemusím se motat přes město.
radarus
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 07:30
Od Hradce mám vyzkoušeno taky: Ždírec, HavlBrod, Jihlava, Znojmo, Hatě, Vídeň, ve Vídni doprava, u Grazu doleva a jsi tamsmiling bouncing smiley
Akorát si zjisti, jak to vypadá v Jihlavě, je to tam prý nějaké rozkopané a doprava tam hapruje. Ale to jsou v Česku v létě všechny silniceangry smiley
Při cestě dolů se nejvíc těším na rakouskou hranici. Člověk ji přejede a rázem se ocitne v jiném světě, kde i kolona jede plynule 90, nejsou tam díry na cestách, nejsou tam sváteční jezdci kloboučníci, nejsou tam vymatlaní frajeři v Báwech co vás sejmou v protisměru, nejsou tam funící Avie, které vám neuhnou... O to horší je potom návrat zpět.
To byla povzdechnutí off topic, nicméně koukni po netu jak vypadá trasa Ždírec, Žďár, Velké Meziříčí, Třebíč, Znojmo, kdyby ta Jihlava stála za prd.
avatar Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 08:12
V Jihlavě to stojí za h.... . Měli otevřít obchvat, ale vzhledem k tomu, že jim tam chybí na napojení položit vrchní vrstvy asfaltu tomu moc nevěřím. Doprava pravidelně kolabuje v okolí znojemského mostu díky výstavbě monstra zvaného CityPark a také u napojení vyústění obchvatu. Takže kdo pojedete tento pátek přes Jihlavu, tak se vyhněte času mezi 13 a 17 hodinou.
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 10:18
... a kdo přes Jihlavu v tento čas pojede,může po přivaděči za tunelem uhnout doprava a na Kostelec.Vyhne se všem problémům,tak jak se to tu probíralo už loni,žejo Luďo?
Obchvat má být otevřen od začátku srpna -hm,docela bych tomu věřil.To není ta flákačfirma,co s půlročním skluzem dodala cestu na Třebíč.....
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 10:41
Ahoj taky to valíme od Hradce přes Jihlavu na Znojmo. Brade prosím když uhnu na Kostelec tak jak potom dál? Jedem dnes kolem páté díky.
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 10:45
jen bych rád dodal toto - jeli jsme teď přes Mikulov a je pravda, že dost velký kus cesty na Vídeň se předělává, ale i když porovnám jejich "omezení" s naším, kolikrát údajně "normálním" stavem silnic, tak to až taková tragédie nebude a dalo se to projet dost rychle, ani Vídeň nebyla žádná brzda, holt průjezd městem, ale dost rychlý. Na druhou stranu, jestli je přes Hatě lepší (rychlejší) cesta, tak to bude asi lepší volba.

p.s. je pravda že jsme jeli mimo hlavní sezónu - 13.6.-20.6. takže to asi taky dost ovlivnilo stav a hlavně rychlost cesty...
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 10:54
Market napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj taky to valíme od Hradce přes Jihlavu na
> Znojmo. Brade prosím když uhnu na Kostelec tak jak
> potom dál? Jedem dnes kolem páté díky.


Jezdil jsem tam tudy roky, kvalitní dvojka. Jihlavu od Havl.Brodu projedeš pořád rovně, tedy od (zpod) D1 po přivaděči. Pak tunelem a za ním vpravo (výpadovka na Pelhřimov), následně po pár km doleva na Kostelec a Třešť. Odtud znovu doleva na Stonařov a jsi na I/38.

snad sem proleze mapka [www.mapy.cz]

Petr

PS: Při před pár lety trvale rozkopané sýrárně na Ž., jsme to brávali až na Telč atd. a připojili se až v M.Budějkách, což už není nutné.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Petr_K (27. 06. 2008 10:55).
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 10:56
Díky to je pomoc skoro v poslední minutě.
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 11:09
Rádo se stalo, pro nás letos už jen vzpomínka....
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 12:05
Petr to popsal perfektně. Jen bych dodal : pozor v Želetavě - poslední dobou tam "muchomůrky" hlídají rychlost / i na 2 -3 místech najednou/.
Market : jestli budete v Jihlavě po sedmé večer,už se dá projet bez problémů Jen to napojení u Rančířova,schůdek a zdržení 2 minutygrinning smiley Šťasrnou cestu.
avatar Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 12:23
Brade nemyslíš Moravské Budějovice ? Tam jsou nové stacionární radary. Jeden je hned na začátku, Druhý uprostřed Mor.Buď. a třetí na konci. Blýská se to tam jak při bouřce. Museli tam nastavit toleranci na 65 km/h protože to vyblejsklo skoro každého. Za hodinu prý 500 přestupků. Jezdím tam teď jednou týdně. Pozor po této trase se od Jihlavy až po Mor.Budějovice pohybuje červená oktávka s bengama, která měří za provozu a nebo stojí zašitá pokaždé v jiné vesnici.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Luděk (27. 06. 2008 12:27).
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 13:09
To Luděk

podle speedcameras.txt pro IGO je jeden na vjezdu na Pražské a jeden na výjezdu na Znojemské to sedí, ale kde je ten uprostřed podle IGA je ten třetí na Havlíčkově ulici a hlídá 40, ale tudy se na Znojmo nejede tedy ne že bych byl nějakej pirát silnic ale pojedu SO-NE v noci a budu se strašně těšit a navíc jsem dost starej a ošklivej abych si platil svoje foto :-).
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 13:10
to all: Brad to popsal správně, vyhnete se Jihlavě, kde se krom výše popsaných stavebních prací přímo v Jihlavě ve směru na Znojmo připravuje napojení obchvatu (zůžení) a dále před Stonařovem v obci Suchá se opravuje most a jezdí zatím též zúžením. Usek do Třeště je po pěkné vozovce, to samé z Třeště na Stonařov, i když užší a kde je potřeba si dát obzvláště navečer a v noci pozor na přecházející zvěř.. (ale kde si na ni nedávat jinde pozor....
avatar Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 15:15
To zúžení je v Prostředkovicích. Nevím od kdy, ale bude tam semafor. Začínají tam opravovat most (teda spíš mostek).
avatar Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 15:19
To obelix :
To je možný, že je ten třetí mimo trasu na Znojmo. Vyprávěli mi o něm jen místní. Jezdím totiž je na severní stranu MB.
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 15:33
Zdravím,

tak a teď "babo" raď :

buď Jihlava - Znojmo - Vídeň ("omezený průjezd Jihlavou", nové radary, opravy mostů)

a/nebo

Brno - Mikulov - Vídeň (stavba A2).

Jsem z Prahy.
Byl jsem pevně rozhodnutý jet přes Jihlavu, kvůli "staveništi" za Mikulovem.
Ale teď ?


Hezký den

JIK
avatar Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 15:42
To JIKY záleží kdy pojedeš. Mimo pátek a všední den mezi 13 a 17 hodinou tak projedeš víceméně bez zdržení.
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 15:46
Já jsem coby vesnický Pražák jezdil vždy (deset let) poD1 na Jihlavu a Znojmo (Hatě/Hnanice), ale letos to navzdory výjezdu v sobotu v poledne vezmu k Vídni asi na Tábor, Třeboň a Halámky. Jinak nebýt Jihlavy a dříve i Želetavy (a k tomu věčných zúžení a valchy na D1, tak bych jezdil pořád stejně - je to ideální trasa na mapě a v reálu to taky odsýpalo...
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 15:51
To Luděk :

Jezdím 4 roky stejnou trasu, víceméně z nostalgie :

Praha - Brno - Mikulov - Vídeň - Graz - Maribor - Ljublana - Postojna - Koper - Pula - Valdebek.

Konkrétně tuto trasu mám rád, protože jedu jen cca 25 km mimo "dálnice" na celé trase.
V Praze najedu na dálnici a před Pulou z ní sjedu.

Když jedu do Vídně služebně, jezdím někdy přes Jihlavu, někdy přes Mikulov.

Jinak vyrážím v pátek kolem 20:00 a u Jihlavy kolem 21:00, resp. v Mikulově 22:00.....
Spíše se hypoteticky ptám kvůli tomu, že letos pojedeme i s miminkem, tak chci cestou minimálně čekat v kolonách (i když to určitě nevyjde).

Z dubna letošního roku si "pamatuji" to staveniště za Drasenhofenem až k Vídni.
Na druhou stranu "staveniště Jihlava" - dle UAMK má být některé opravy, resp. uzavírky/objížďky hotové do konce července (já jedu v srpnu).


JIK
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
27. 06. 2008 20:52
K situaci v jihlavě:
Na Znojemském mostě se staví a je to docela korida. Doporučuji sjet z dálnice exit Jihlava, na konci 4-proudového dálničního přivaděče neodbočovat do Ji. ale jet rovně směr Třešť-Telč. Projedete tunelem a dáte se doprava (Třešť-Telč). Po solidní silnici dojedete do Třeště (15km), tam na první křižovatce doleva na Stonařov (7km - tady je to užší ale v pohodě bez aut) a ve Stonařově se napojíte na Znojemskou silnici. Dál až na Hatě pohoda, pouze asi 4 radary (moravské bud., Grešlové mýto, Hladov a další zatím nevím. Ale zjistím....
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
03. 07. 2008 13:52
Tímto děkuji dobré duši, která někam na fórum dala upozornění na měřící budky v Mor. Budějovicích - při cestě tam jsem si v posledn chvíli vzpomněla, stačila říct BRZDI a už jsme viděli blesk ob jedno auto před náma! Ale toho mi ani nebylo líto, asi 200m před cedulí nám hodil pěknou myšku. Sice jsme nejeli nijak rychle, ale ty budky jsou fakt hodně blízko cedulím - i při výjezdu z města, ale to už jsme si dávali pozor :-)
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
08. 07. 2008 18:39
Napište prosím kdo v poslední době projet tuto trasu, aby se podělil o zážitky. Dík
isquash
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
09. 07. 2008 14:30
Ja se vratil v pondeli rano a jedina zmena na tehle trase byla v Rakousku. V jedne rakouske vesnicce pred Hatemi delali novy alsfaltovy povrch a byla tim prujezdna pouze jednim smerem a to smerem od Vidne. Objizdka byla znacena o vescici ci mestecko drive. Ted kdyz jsem studoval satelitni mapy na viamichelin.com, tak objizdka byla znacena jiz ve meste Guntersdorf a vesnice ve ktere se opravovalo byla Grund. http://www.viamichelin.co.uk/viamichelin/gbr/dyn/controller/Cartes?strCountry=106&strAddress=&strMerged=Guntersdorf&ie=UTF-8&x=32&y=10
karyon
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
10. 07. 2008 12:23
Proboha na Kostelec nejezděte. Je to naprostá kravina. Ano v Jihlavě se to v pátek odpoledne trochu štosuje ale ztratíte pár minut. Kdežto trasa přes Kostelec a pak znova na Stonařov je o mnoho kilometrů delší, samá prdel, zatáčka a na hovno silnice. Je to kravina objíždět Jihlavu takto. Sem z Jihlavy a nikomu bych to nedoporučoval.
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
10. 07. 2008 16:39
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Proboha na Kostelec nejezděte. Je to naprostá
> kravina. Ano v Jihlavě se to v pátek odpoledne
> trochu štosuje ale ztratíte pár minut. Kdežto
> trasa přes Kostelec a pak znova na Stonařov je o
> mnoho kilometrů delší, samá prdel, zatáčka a na
> hovno silnice. Je to kravina objíždět Jihlavu
> takto. Sem z Jihlavy a nikomu bych to
> nedoporučoval.

Hm,pár dní před otevřením obchvatu je tento příspěvek super!!
Ono se to totiž "štosuje" nejen v pátek,ale pravidelně každé odpoledne -a je to hezkých pár minut.
Co je to,samá prdel?Pokud vím,jede se přes Kostelec,Jezdovice a Třešť. A rozdíl je cca 8 km.
Naproti tomu - ikdyž obchvat bude,pomůže to pouze průjezdu Jihlavou.A ty "pánovy prdele" - Rančířov,Vilánec,Suchá,Prostředkovice atd,zůstávají.Takže permanentní "padesátka",protože při dnešním provozu na této E-59 se dá předjet jen málokde a kamionů jako máku.
A tu trasu mohou snad kritizovat jen ti,kdo ji při průjezdu otestovali,ne my domácí.
karyon
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
10. 07. 2008 17:43
Není to o 8 ale o více jak 11 km delší jet přes Kostelec a Třešť. Je to hloupost. V Jihlavě se štosuje jen v pátek a ve vyjímečných případech když je dálnice zavřená. Bydlím u Jiráskový takže vím o čem mluvím. Tak tady neplácej nesmysly, a neposílej lidi na šílenou trasu přes Třešť.
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
10. 07. 2008 20:11
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Není to o 8 ale o více jak 11 km delší jet přes
> Kostelec a Třešť. Je to hloupost. V Jihlavě se
> štosuje jen v pátek a ve vyjímečných případech
> když je dálnice zavřená. Bydlím u Jiráskový takže
> vím o čem mluvím. Tak tady neplácej nesmysly, a
> neposílej lidi na šílenou trasu přes Třešť.



Souhlasím s Karyonem
Re: Trasa Znojmo - Hatě - Vídeň
10. 07. 2008 21:04
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Není to o 8 ale o více jak 11 km delší jet přes
> Kostelec a Třešť. Je to hloupost. V Jihlavě se
> štosuje jen v pátek a ve vyjímečných případech
> když je dálnice zavřená. Bydlím u Jiráskový takže
> vím o čem mluvím. Tak tady neplácej nesmysly, a
> neposílej lidi na šílenou trasu přes Třešť.


Jsem taky místní. Ale všem vřele doporučuji jet přes Třešť. Ta šílená trasa je úplně nová silnice I. třídy, provoz je tam větší jen mezi 16. a 17. hodinou, když jedou lidi z práce. A oproti cestě přes Ji a trase Ji - Stonařov (tam jsou ty "samý prdele"winking smiley je to úplně pohodová cesta. Navíc, v těch prdelích mezi Ji a Stonařovem velice často měří.....
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 61
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.