Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

POKUTY

Autor Bobila1 
07. 10. 2025 14:23
Pak napiš, jestli pokuta přišla. Co já jsem slyšel, tak Slováci zatím neposílají pokuty cizincům a kromě toho mám pocit, že na D3 v Čadci není kamera, která by dálniční známky kontrolovala. Ale můžu se mýlit.
Re: POKUTY
07. 10. 2025 16:04
To .MirekDr. Ty vogo nevím o tom že by byl muj syn cizinec.thumbs up smiley
07. 10. 2025 17:36
To záleží od úhlu pohledu.
07. 10. 2025 20:32
Mirek Dr. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pak napiš, jestli pokuta přišla. Co já jsem
> slyšel, tak Slováci zatím neposílají pokuty
> cizincům a kromě toho mám pocit, že na D3 v Čadci
> není kamera, která by dálniční známky
> kontrolovala. Ale můžu se mýlit.

Kamera
Kamera

Upraveno 2krát. Naposledy upravil dj_Paul (07. 10. 2025 20:36).
07. 10. 2025 20:40
Tak přesně ty potvory jsem viděl smileys with beerspinning smiley sticking its tongue out
08. 10. 2025 11:09
Ty kamery tam jsou už několik roků. Často jezdím na Slovensko a proto jsem si pořídil roční dálniční známkuspinning smiley sticking its tongue out
07. 11. 2025 15:34
Tak jak jsem předpokládal, po měsíci pozdrav. Pokutička 150€ a když se uhradí do 14 dní, tak “jenom” 100€. Takže příští rok si koupím za 90€ celoroční grinning smiley
07. 11. 2025 17:23
Je to neoficiální, ale pokud si ještě v den, kdy jsi vjel na Slovensku na dálnici, koupíš DZ, tak by to mělo projít, protože se to vyhodnocuje po půlnoci za celý den.
08. 11. 2025 06:20
Mirku to jsem nevěděl ale co už. Nějaká pokuta za blbost taky není k zahození, teď už si to budu pamatovat na furt. Že je to tam zmatečně označené si můžu jenom myslet, chyba to byla zcela jasně moje a za chyby se platí, takže sve u redusmoking smiley Asi to udělám jak Ruda, koupím celoroční za 90 a bude klid. Stejně tak to udělám s rakouskou a slovinskou. Nevím, proč ti naši neprosadí nějakou evropskou dálniční známku, byl by klid.
08. 11. 2025 06:34
Jak to ti Němci dělají že mají DZ grátis?
08. 11. 2025 09:20
Místní si dálnici platí v silniční dani za soukromá osobní vozidla paušálně. Silnice, jako silnice, je jedno, jestli má před číslem A, B, nebo zkratku okresu. Na všechny se musí vybrat.
Nákladní doprava platí mýto zvlášť, tím se nebudu zabývat.
S otevřením hranic a následně až úplným zrušením kontrol na hranicích výrazně zhoustla doprava hlavně na německých dálnicích. Hodně také stály rekonstrukce zastaralých a nevalně udržovaných panelových betonek v nových spolkových zemích, tak se kulantně říkalo bývalé NDR.
Samozřejmě se ozvaly hlasy, proč jako by měli Němci v daních platit za dálnice, když tudy jezdí i jiní, kteří za to neplatí. Tak zkusili vymyslet způsob, jak to rozlišit a prakticky udělat, ale zatím žádný neprošel.
Jeden z návrhů byl zavést známky pro všechny, tedy i pro místní, to přece má v Evropě kdekdo a funguje to, ale tento návrh narazil na odpor těch, kdo třikrát týdně musí objet ucpanou dálnici po nějakém tom Účku, tedy by za ni ani platit neměli, případně dodnes nebyli zvyklí řešit, jestli jsou na okresce, či na dálnici. Nepomohl ani slib snížení daně o cenu známky. Konečně v zemích Beneluxu s tím narazili už před Němci. Zavést závory, jako v Itálii nebo Francii, si snad ani nikdo navrhnout nedovolil.
Když se zabývali způsobem, jak rozlišit, ze kterých vozidel se platí daň v Německu, že by zavedli mýtné podobně, jako u nákladní dopravy, vytáhli jako první Francouzi a Italové s termínem "diskriminace", že jim a dalším národům dodnes dluží Německo za dělníky, kteří tam, ať už jako häftlingové, váleční zajatci, nebo totálně nasazení, vybudovali základy pro dálniční síť místo toho, aby je stavěli ve svých zemích, a že požadují náhradu, nebo německé dálnice zdarma. Jak se řekne "diskriminace", to je dnes už taková móda, kdokoli další si také najde jakoukoli blbost, pro kterou se cítí diskriminovaný. A, když to umí dost hlasitě vyřvat do světa, může, třeba i dobře míněnou, myšlenku zabít už v počátku.
Myslím si, že na zneužívání toho slova (a nenazývání věcí pravými jmény vůbec) jednou dojede nejen Evropa, ale většina světa.

Zkrátka zpoplatnění německých dálnic pro zahraniční osobní dopravu bylo opět odloženo, ale ten záměr neopustili, počítají s tím do budoucna, až na to bude vhodná konstelace hvězd, či čeho.
08. 11. 2025 15:14
Mirek Dr. napsal(a):
> Je to neoficiální, ale pokud si ještě v den, kdy
> jsi vjel na Slovensku na dálnici, koupíš DZ, tak
> by to mělo projít, protože se to vyhodnocuje po
> půlnoci za celý den.

Mirku, to jsem psal již v reakci tady stránku zpět...

Nicméně (asi budeš mít více kamarádů na SVK), víš o někom, kdo by to osobně mohl potvrdit?
V mé "sociální bublině" nikoho takového nemám a ani nepřímo nevím o níkom, kdo by to potvrdil...

V Maďarsku mám tu 60 minutovou toleranci (ano, je to přímo v zákoně) potvrzenou od kolegů, v jednom případě dokonce i přímo při kontrole, kdy byl již cca 15 minut na dálnici bez zaplacení a všechny sváděli přes odpočívadlo. Řekl jim, že si toho je vědom, že bezpečně zastaví na pumpě tam a tam (s rezervou do 60 minut) a vše v klidu vyřeší...
08. 11. 2025 16:29
Ne, nevím o nikom, kdo by to vyzkoušel. Proto to dávám jen jako neověřenou informaci. Ale četl jsem o tom něco i v některém slovenském internetovém deníku, samozřejmě též jako neoficiální informaci, která nemá oporu v právních předpisech, ale že to tak funguje.
09. 11. 2025 05:25
Je to tak ako píšete, známy vošiel na diaľnicu bez známky, následne v ten deň kúpil na pumpe známku a bolo to ok.
09. 11. 2025 07:00
Ako vieš, že to bolo OK? Že neprišla pokuta? Aký čas odvtedy uplynul?
09. 11. 2025 08:07
Mirek Dr. napsal(a):
> Ako vieš, že to bolo OK? Že neprišla pokuta? Aký
> čas odvtedy uplynul?
Min 5-7 r...je to isté, bývalý kolega ..
09. 11. 2025 10:15
Tak keď je to 5-7 rokov, tak sa tomu dá veriť.

Len aby som to nemusel vyskúšať ja, pred dvoma dňami mi skončila platnosť ročnej známky (ešte za 60 €) a teraz ako správny držgroš čakám, kedy budem potrebovať ísť po diaľnici, aby som novú kúpil až od toho dátumu yawning smiley Len aby som nezabudol...
09. 11. 2025 13:04
Mirek Dr. napsal(a):
> Tak keď je to 5-7 rokov, tak sa tomu dá veriť.
>
> Len aby som to nemusel vyskúšať ja, pred dvoma
> dňami mi skončila platnosť ročnej známky (ešte za
> 60 €) a teraz ako správny držgroš čakám, kedy
> budem potrebovať ísť po diaľnici, aby som novú
> kúpil až od toho dátumu yawning smiley Len aby som
> nezabudol...

Toto som si ináč hovoril aj ja od nejakého februára a keď prišla potreba kúpi dialničnej známky, tak som to vyriešil jednou mesačnou. Zhodou okolností som potreboval použiť naše diaľnice v strede júla a začiatku augusta, takže som sa tam pekne zmestil. Tento rok plánujem slovenské diaľnice využiť ešte koncom decembra a to si kúpim 10 dňovú známku. Takže tohtoročné ponaučenie pre mňa: nepotrebujem ročnú známku a viem ušetriť cca 60 eur.
09. 11. 2025 14:38
Tak ja jazdím po diaľniciach viac - a hlavne neviem vopred kedy. Takže ročná, aj keď tých 90 € je mi už hodne proti srsti.
12. 11. 2025 08:29
povojnové rozhodnutie
12. 11. 2025 08:31
ajax napsal(a):
> Jak to ti Němci dělají že mají DZ grátis?
povojnové rozhodnutie víťazných mocností
12. 11. 2025 11:33
Citaci
oscil napsal(a):
povojnové rozhodnutie
Zdroj?
14. 11. 2025 07:40
Mirek Dr. - pořád to máte levnější než my sad smiley V ČR letos 2570,- Kč angry smiley
14. 11. 2025 08:07
Rosmarine až příští rok bude ta cena letos 2400kč a já to měl za 1200kč. Jinak v přepočtu na kilometr to máme levnější.

.
.

_________________________Jirka_________________________
14. 11. 2025 11:03
Ano, ano, máš pravdu. Od příštího roku.
14. 11. 2025 11:36
Já jen že naše ROČNÍ známka za cca. 2500,-Kč jsou jen tři jízdy Lučko - Zagvozd, a vymalovánosmoking smiley
14. 11. 2025 12:04
Jedna perlička - já jsem dostal pokutu na dálničním obchvatu Frýdku - Místku 31.7. 2025 v 18.00 hod. Moje rychlost byla 112 km na 130. Ale proč? Byla tam omezena rychlost na 100 km kvůli hluku a magistrát Frýdku - Místku tam měl kamery. Značky 100 km se měly demontovat 1.srpna ale ŘSD je demontovalo už 31.7. 2025 ale Magistrát o tom nevěděl a měřil stále 100. Postihlo to neprávem asi 1200 řidičů. Všem kteří pokutu zaplatili budou peníze vráceny.
14. 11. 2025 12:52
Tomáš69 napsal(a):
> Já jen že naše ROČNÍ známka za cca. 2500,-Kč jsou
> jen tři jízdy Lučko - Zagvozd, a vymalovánosmoking smiley

Přesně thumbs up
Např. o Itálii nemluvě raději vůbec...

P.S. Na druhou stranu, teď se prý bude vracet, co nám sebrali(?)...
... a možná budou i ti pečení holubi lítat nebo třeba bude alespoň dálnice pro cílovku 70+ zdarma...
Když se plánuje sebrat obcím "výpalné" z radarů (např. ve Slavkově se bavíme o nižších desítkách milionů), tak by třeba šlo odměnit DZ zdarma pro své věrné, že ANO? thumbs up smiley
14. 11. 2025 14:16
Slavkov. .Politiku sem netahej.
14. 11. 2025 14:29
Já už si několik roků kupuji roční DZ českou i slovenskou protože to využijithumbs up
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 53
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.