Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Nehoda v HR

Autor Josef 
Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 14:53
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 12:48).
avatar Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 15:12
Kde sedět v autobuse aby bylo sedadlo nejbezpečněji ?[data.idnes.cz]
avatar Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 16:13
vím je to hrozné tolik obětí..ale popravdě..jel sem po dálnici až do Šestanovace ale jak jezdili autobusy ..pořád to valily 120 hlava nehlava jak sem klesl na 110 tak mě začali předjíždět...a kolik vlastně može jet autobus po dálnici..já myslím max. 100km/h....
avatar Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 16:15
Nemají náhodou i omezovače rychlosti ?eye rolling smiley
Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 18:03
Cestovanie do Chorvatska vlakom:

1) Jadran Expres: Praha-Bratislava-Split
16 voznov, ani jeden restauracny
nema klimu, v lete je tam hrozne horuco
cesta z Bratislavy 16 hodin, z Prahy az 22! (dlho sa vlecie cez Madarsko)
pri otvorenom okne smrad z dieselovej lokomotivy
Ale inak je to jedine priame spojenie do Splitu. Mozno niekedy vyskusam. Cena 3600 tam/spat + miestenka, pripadne lehatko. Moznost vyuzit city star zlavu pri viac cestujucich.

2) Cez Vieden s prestupom v Zagrebe. Tuna budu urcite aj restauracne vozne ale urcite je to 2x drahsie ako cez Madarsko.

3) Z Budapesti s prestupom v Sarajeve.
Odkedy nahradili nocny vlak dennym, nepouzitelne (treba prenocovat v Sarajeve).
Cena Budapest-Sarajevo je 50,50E a Sarajevo Ploce 20 BAM (300 SKK).

Kvoli tomuto asi vacsina ludi chodi autobusmi. Okrem toho vo vsetkych tychto vlakoch sa kradne.
avatar Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 23:06
Pred chvili jsem mluvil s tatou kluka, ktery tam byl mezi prvnima. Pomahal vyprostovat lidi jeste pred prijezdem hasicu. Nechci tu reprodukovat podrobnosti toho masakru, protoze to neni nic hezkyho. Urezany ruce, nohy, volani o pomoc atd. Podle nej ale par lidi mohlo prezit diky vcasny pomoci, takhle vykrvaceli. Policajti, kteri prijeli prvni, se od toho distancovali s tim, ze pockaji na prijezd zachranky. Nejvetsi skodu pry ale nadelal plot, ktery autobus prorazil. Prohnal se autobusem a ma na svedomi prave vsechny ty amputace koncetin
Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 23:17
Suhlas vasnivykolista ja mam podobnu skusenost.Pri navrate z makrskej v auguste som asi 100 km od mora po starej ceste v samych serpentynach dobehol jeden autobus a nestacil som sa cudovat ako isiel.Sprvoti som ho chcel predbehnut ale nemal som sancu tak som to vzdal a radsej som si vytvoril dostatocny odstup aby som mohol reagovat ked bude rozbity na kasu.Nastastie sa tak nestalo a v dialke som vydel ze odbocil na dialnicu.Bol to iny stroj ako Karosa podstatne modernejsi s Nemeckou SPZ ale aj tak si myslim ze to bol hazard.Tiez by ma zaujimalo kolko mozu chodit busy.Najviac ma nasiera ked po dialnici sa vlecu 80km a na starych cestach idu ako otrhnuty z retazi a davaju vsetkym najavo svojou argantnou jazdou vahovu prevahu.Jo a este jeden poznatok,neviem ci je to iba moj subjektivny nazor ze nejak sa vytratila solidarnost a chut oznamit smerovkou o moznosti predbiehat.
avatar Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 23:39
Foresterbig:
Souhlasím, mám podobné zkušenosti. Obzvlášť na "staré cestě" autobusům prostě překážím protože jezdí někteří jak šílenci. Jinak já byl před lety autobusem 2x v Itálii a po zkušenosti kdy autobus který večer přivezl jedny rekreanty a vysloveně na otočku bez přestávky nás vezl domu do ČR jsem se zařekl že už nikdy. Ta noční jízda byla pro mě noční můrou a byl jsem nejšťastnější člověk když jsme dojeli v pořádku domu.

Co se týká té konkrétní nehody slovenského autobusu tak mě z ní běhá mráz po zádech, je to tragedie a nemám vhodná slova která by správně vystihla všechny pocity. Přesto-že nikoho z lidí kterých se ta tragedie osobně dotkla neznám, posílám jim alespoň takto prostřednictvím tohoto fóra skutečně upřímnou soustrast myšlenou velmi vážně přímo od srdce.... Je mě z toho smutno.

** Petr **
Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 00:27
Ja som si tiez povedal ze nikdy z autobusom.Bol som iba raz a stacilo mi,ale nie s tytulu bezpecnosti ale bola to Karosa stiahnuta z linky ZL.Moravce - Nira a bola to C.K Typtour.sk.a zadne dvere hrkotali ako na drezine a bola tam kosa lebo spiaci typkovia nechali otvorene okna.Inac soferi klobuk dole isli na jednotku aj ked som po vyrazeni z BA myslel ze tam nikdy neprideme lebo len po Hainburg sme isli asi 1 hod a to je asi 30km ale asi zahrievali motorysmiling smiley .No ja som uz posledne 2 hodiny nevedel ako si sadnut a tetadrinking smiley vedla mna mi dala jasne najavo ze si na nu nohy nevylozim ako to spravili moji dvaja synovia v rade predo mnou.Tie krce sa nedaju opysat a to som stravil prakticky cely zivot za volantom.
Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 11:27
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 12:47).
Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 18:56
vasnivykolista napsal(a):
-------------------------------------------------------
> vím je to hrozné tolik obětí..ale popravdě..jel
> sem po dálnici až do Šestanovace ale jak jezdili
> autobusy ..pořád to valily 120 hlava nehlava jak
> sem klesl na 110 tak mě začali předjíždět...a
> kolik vlastně može jet autobus po dálnici..já
> myslím max. 100km/h....


Autobusy můžou jezdit po dálnici jako auta do 3,5t tzn 130 km/h, teda aspoň v Česku
Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 19:25
Loni jsem se dostal před tunelem Mala Kapela do slušné mlhy. Bylo vidět tak padesát metrů. Provoz byl nulový i tak jsem jel jako s prominutím posraný, aby jsem stačil zastavit kdyby něco. Nejel jsem víc jak osmdesát.Nejednou se kolem mne prořítila česká karosa. Tak jsem se za ní na dohled jejích mlhových světel pověsil. Říkal jsem si, když projede on, tak já s bezpečným odstupem taky. Prostě jsem ho využil, abych se nemusel táhnout tak pomalu. Držel jsem se za ním několik kilometrů a pod 120 jsme nejeli.
Jak jsem tak uvažoval o relativní bezpečnosti svého konání, tak se v odstavném pruhu vynořilo něco velkého. Byl to další český autobus stojící na krajnici. Zahlédl jsem několik postav okolo, tak se jim něco rozbilo, nebo tam ti pitomci čůrali.
Hned jsem si uvědomil, co by se asi tak stalo, když by se zrovna ten autobus z krajnice rozjížděl a ten předemnou ho trefil. Raději jsem se ho "pustil" a zase se plazil. Po pár kilákách jsem byl v Malé Kapele a za ní už mlha nebyla.

Když to tak vezmu, tak na pár kilometrech dálnice jeden autobus stojí na krajnici neoznačený v mlze a druhý to taví jako za poledne a naprosto spoléhá že na dálnici nic nebude.

Prosím nenadávejte mi za to pověšení se na autobus v mlze. Je to technika, která je celkem bezpečná. Dělávám to i tady v čechách, když třeba v noci prší a já to tam neznám. Pověsím se sto metrů za nějaké pekařské auto, jehož řidič to tam perfektně zná, tak i v mizerných podmínkách jede rozumným tempem a ukazuje mi cestu. Vždy držím takový odstup, že i když by zastavil o zeď, tak já bezpečně dobrzdím.
avatar Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 19:40
Přema napsal(a):

>
> Autobusy můžou jezdit po dálnici jako auta do 3,5t
> tzn 130 km/h, teda aspoň v Česku

Ptal jsem se známýho autobusáka a tvrdil že 100 km/hod.
Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 20:04
Tak neviem atnarfus co si mam myslet o tom poslednom odstavci.Musim sa trorchu pousmiat ako si si ten 100m odstup zdovodnil.Musim sa priznat ze ja som to robil svojho casu tiez ked som hral na spotrebu ale iba po dialnici.Mam aj jednu usmevnu prihodu z druhej ruky kd isiel takto jeden v takom mlieku a neriesil kade ide ale mal SPZ taku istu ako on a tym padom si myslel ze ide do toho isteho mesta az dofucali na nejake sidlisko a ked prvy sofer vystupil druhy sa zacal rozculovat ze preco nejde dalej a on ze je uz doma a bolo to kapanek mimo.Tak aby si nedopadol ako ten typeksmiling smiley.No a este jeden typ v silnej mlhe sa najlepsie ide bez svetiel iba na parkovacky,tie totiz oslnuju ale to je iny adrenalin,skusil som to iba raz ale bola noc a ziadna premavka a bol rok 1983 cestou s Hranic do BA.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Foresterbig (09. 09. 2008 20:17).
Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 21:11
Koukám zajímavá debata, tak se trochu přidám. Už nevím, jak je to dlouho snad tři roky zpět, jel jsem po "staré" a v noci u Plitvic samozřejmě mlha s dohledností cca 50 metrů, místy trochu více, jsem uviděl najíždět na hlavní nějakej novější autobus, byl vyšší, volvo nebo něco takovýho, česká SPZ pustil jsem ho, jsme přeci kavalíři,že. Vážení jel jsem Passatem V6 TDI a měl jsem co dělat, abych se ho držel, po cca 50-ti km jsem jej předjel a jel dál svým tempem t.j. okolo 100 km/h pokud to šlo, v mlze samozřejmě míň, ve vesnicích a v klesání byl neustále za mnou, do kopců jsem mu vždy na chvíli ujel, co tím chci říct, respektive napsat, naši řidiči autobusů jsou blázni, kteří nemají ve většině případů žádnej rozum !!! Jedou za zásady "na doraz", ve tmě vidí na potkávací světla asi 50 metrů to je dráha na které stačí akorát tak reagovat, ale ne zastavit, buďme rádi, že je prázdná silnice bez překážek ... holt jsme národ "profesionálů", proto, dokud to půjde, mne v autobusu jako pasažéra nikdo neuvidí, to raději pojedu na kole třeba na Šumavu.
P.S.: autobusy Student Agency jezdí hodně přes 100 po dálnici denně úplně běžně, i když je pokrytá rozbředlým sněhem, čehož jsem byl svědkem na vlastní oči a nikomu to nevadí ....
avatar Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 21:18
To foresterbig:
Není jen důležité vidět, ale i být viděn, tak v mlze bych snad s parkovačkama nikdy nejel. Když je mlha, tak se taky snažím držet auta co jede předemnou jako atnarfus. No, horší bude, že když vyjede ze silnice na pole, tak já pojedu za ním.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil LOVA (09. 09. 2008 21:19).
Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 21:48
To:Lova aby si nedopadol ako ta ceska herecka ked niekde na Morave havarovala v serpentynach a sofer co isiel za nou jej hned isiel pomoct a pytal sa jej"Proč ste tak jela rýchlo" a ona na to "když ste mne tak honil"smiling smiley
avatar Re: Nehoda v HR
09. 09. 2008 22:23
Nerad bych aby to vyznělo jakkoliv cynicky,zvláště pak po té tragické nehodě,ale ono se toho v autodopravě opravdu nedodržuje mnoho...všechny tlačí čas a čas jsou peníze.Rychlost jízdy,střídání řidičů a z toho plynoucí přestávky kdo to skutečně dodržuje? Pak opravdu stačí málo a tragédie je na světě.
Re: Nehoda v HR
10. 09. 2008 06:09
Přidám se s jednou fotkou. Při letošní cestě domů vedle nás zastavil na odpočívadle tuareg s HR značkou.
Když jsme se podívali na pneu, na kterých to auto přijelo, tak se člověk nediví, že se někdo vymázne. Na několika místech bylo vidět plátno.
Pak už stačí najet na nějakej kamen a je hotovo. Po čtvrt hodině nás předjížděl ve 150 km/h. angry smiley


avatar Re: Nehoda v HR
10. 09. 2008 08:57
To Atnarfus - systém so "zavesením sa" som používal aj ja.

To Foresterbig - poznám podobnú príhodu v hmle, akurát na záver chlapík z prvého auta vystúpi a pýta sa druhého: "Čo robíš u mňa vo dvore?"
Re: Nehoda v HR
10. 09. 2008 21:17
S rychlostí autobusů je to tak, že podle zákona o silničním provozu mohou po dálnici jezdit 130. Nesmí ale překročit konstrukční rychlost a ta je u velkých autobusů maximálně 100. Je to záležitost technických předpisů.

Je to to samé, jako když jedu po německé dálnici, tak to s Felicií nemůžu tavit 180, když mám v techničáku maximální rychlost 165. Ne že by 1.6ka 180 nejela, ale nejsem magor s těma kolama, brzdama...
Re: Nehoda v HR
10. 09. 2008 21:53
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Přema napsal(a):
>
> >
> > Autobusy můžou jezdit po dálnici jako auta do
> 3,5t
> > tzn 130 km/h, teda aspoň v Česku
>
> Ptal jsem se známýho autobusáka a tvrdil že 100
> km/hod.


V Česku 130, v Chorvatsku bylo 90
avatar
FAT
Re: Nehoda v HR
11. 09. 2008 16:37
Poucme sa teda vsetci aj z tejto tragedie. Kolko je aj na tomto fore hrdinov, co 1000 km prejde za 8 hodin bez prestavky? Necestoval som uz davno autobusom, ale ruku na srdce, kolki z nas dovolia soferom autobusov aby si cez bezpecnostnu prestavku naozaj odpocinuli? Ako to chodi? Len co autobus zastavi, uz mnohi potrebuju nieco zo svojej batoziny, ktora je samozrejme na samom spodku kufra? Kolki z nas sa nechaju obsluhovat od soferov? Varenie kavy, caju, parkov a predavanie napojov cestujucim nie je veru velky odpocinok. Nechajme ich v pokoji si robit svoju pracu, aj oni su len ludia. Neprecenujme svoje sily ani my, co jazdime sami svojimi autami. Aj spolujazdci mozu pozorovat dianie okolo seba, ked vidia, ze sofer zaspava mohli by zasiahnut.
avatar Re: Nehoda v HR
13. 09. 2008 20:06
To FAT
naprosto s tebou souhlasím mimo poslední větu.
Já jsem raději když moje milovaná přítelkyně při cestě usne a mně pak přestane bolet ucho....
avatar Re: Nehoda v HR
13. 09. 2008 21:31
LOVA súhlas. Tiež sa poteším keď rodina, hlavne manželka, zaspí. Humorné sú situácie keď sa znenazdajky preberie a zrúkne: "NESPÍŠ?" Lepší stres ako jeleň na ceste. Na kľude mi to nepridá, ale sme na dovolenke nie?
Anonymní uživatel
Re: Nehoda v HR
13. 09. 2008 21:54
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (14. 01. 2015 16:11).
avatar Re: Nehoda v HR
13. 09. 2008 22:04
Ale hoši my to myslíme dobře,dbáme na bezpečnost....smiling smiley NESPÍŠ...používám také ale s vyjímkou, že se snažím nespat a po očku pokukovat na řidiče.
avatar Re: Nehoda v HR
13. 09. 2008 22:05
No ja som hrdinsky vyvaľovala oči nalepená na prednom skle celé Madarsko (poučená z fora som očakávala inváziu divej zveri) a ked som o tretej ráno na pár minút "zalomila",prebudila som sa na "no do pr..."Takže jediné divé zviera-vlka,ktorý sa promenádoval cez cestu a našťastie(pre neho aj pre nás)stihol prebehnúť -som prespala!Ale kontrolné otázky typu-"Všetko v pohode,nie si unavený?"si manžel povinne odtrpel.yawning smiley
avatar Re: Nehoda v HR
14. 09. 2008 03:46
Pod vse vyse uvedene se podepisuju, u nas je to stejny. Nejprijemnejsi cesta (aspon pro me jako ridice) je mezi hranicemi s A a Grazem, kdy vsichni tvrde spi, nemluvi, neji, nekopou mi zezadu do sedacky a neptaji se kdy tam budem a kolik jeste zbyva. V Grazu (tj kolem 7 rano) se probudi a zacnou jist, cimz me neskonale s**ou, protoze po nich zustane silenej bordel. Jednou sem dokonce zastavil na pumpe, myslim ze to bylo v Mariboru, a museli si pod sebou vyluxovat.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (14. 09. 2008 03:48).
Re: Nehoda v HR
14. 09. 2008 10:31
Alesim, to jsi napsala moc pěkně. Přesně takto se chová manželka. Nikdy neměla řidičák a nejezdila, ale celou cestu nezamouří oko a kontroluje mě, vždyť jde i její bezpečnost.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 101
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.