Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Nehoda v HR

Autor Josef 
Re: Nehoda v HR
02. 08. 2008 19:50
Bessy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...Jelimane...něco na tom je...
> ...slyšel jsem už kolikrát ...od řidičů i
> profesionálních ...rčení... " koně to táhne domů
> "...to zn. ... že i přes únavu to začne
> zrychlovat...
> a ač to říkám nerad, měl jsem ten pocit nejednou
> sám...na to je potřeba se připravit, tím spíš,
> když po takové štrece řidič hůř koordinuje
> " celýho člověka "...a pokud člověk opravdu nespí
> ...jak se má...tak pauzy...cvičení...atd. jsou " z
> nouze ctnost...abychom dojeli "...
> omlouvám se ...že si teď a tady dovoluji něco
> navrhovat a radit...nicméně prosím řidiče
> především profesionály...vraťte sem nějaké staré
> vlákno...oprašte...zásady ...připomeňte co se
> stalo Vám...
> ...Vy to můžete napsat...
> ...řidiči autobusů...připomeňte...proč máte
> absolutní zákaz řídit bez vystřídání...po najetých
> hodinách...udělejte to pro všechny nás...co
> pojedou nejen do Chorvatska...


mikrospánek je svinstvo, zažila jsem ho jednou v dešti- pár desítek km od domova..........naštěstí jsem se probrala pár cm od svodidel troubením kamionu za mnou - ano , bylo to tím, že jsem si řekla "ten kousek dojedu" sad smiley

a do Chorvatska? jezdíme večer, a když začne být cca kolem druhé horiny krize, zastavíme na parkovišti, zalomíme hlavy - a až se vzbudíme, tak jedeme dál smiling smiley a v osum ráno jsme na místě ...
šŤastnou cestu všem
my to máme už za dva..............
Re: Nehoda v HR
02. 08. 2008 20:08
Mate pravdu je to strasna tragedie a smula bohuzel se to neda vzit zpet. Pro vsechny jak tu uz psal XXX nejhorsi jsou takovy ta CHYTRY reci "
"kdo jak a za kolik těch 800 až 1200 Km ujel a jakou rychlostí" von to totiz neni zavod ale dovolena!!!!! A taky je pruser ( jak to udelal jeden muj znamej ) kdyz v den odjezdu sel jeste rano v 7.00 do prace tam makal, domu prisel v 16.00 pak sprcha vecere a trada v noci k mori to se pak unava dostavi skoro sama, chce to v klidu odpocivat, odpocivat, zastavit si proste pohoda klidek.
avatar Re: Nehoda v HR
02. 08. 2008 21:03
Tak tak. Přiznávám že takhle jsem to také udělal asi před třemi roky. Také jsem šel do fachy a večer jsme vyjeli a ráno hurá Omiš. Tenkrát jsme jeli v autě dva řidiči ale stejně. Ta nehoda je fakt hrozná, já i moje přítelkyně držíme tomu klukovi palce.
Mě nevadí řídit, ale vadí mi jezdit v noci. Tak jsme to letos rozvrhli na Pelješac na dva dny tam a dva zpátky. Prostě vejlet.

Všem přeju sretan put a hezkou dovču
avatar Re: Nehoda v HR
02. 08. 2008 21:39
hrůza,určitě se těšili a takový konec...-neuvěřitelné,strašná smůla.To auto nevypadalo na první pohled na tragické následky-tři mrtví???confused smiley A proč se utrhl z auta celý motor????Ten by asi v autě měl zůstat,aby zůstala zachována tuhost celé karoserie.Lidé,spěte a nespěchejte,procházet se kolem auta,když vše spí a Slunce právě vychází je tak nádherné...
Re: Nehoda v HR
02. 08. 2008 22:01
Manžel je docela vyjetej jezdí po celé evropě a jezdí hlavě v noci, ale když je unavený a ještě nema mít povinou pauzu zastaví a zalehne.Na dovolenou jezdíme zasadně na noc a odpočívame dost pravidelně a cestu si zpíváme to docela pomáhá,Měli jsme několik kolizí nikdy né naší vinou ale manžel je zatím vždy zvládl.Musíme se učit taky trochu předvídat.Když vidím nehodu jsem vždy s toho špatná muže to potkat každeho z nás a mužem být opatrný a ostažítý jak chcem,
Re: Nehoda v HR
02. 08. 2008 23:44
Záznam kamer z trasy Rijeka - Zagreb

video: [www.24sata.hr]
avatar Re: Nehoda v HR
03. 08. 2008 09:47
Torcida:
To je mazec...
avatar Re: Nehoda v HR
03. 08. 2008 11:26
Ahoj tady všem.....
Je to další neštastná nehoda s nasledkem zbytečné smrti, která mě zasáhla a nutí k dalšímu zamyšlení. Ale uplné. Je mi z toho smutno a uzko, i když jsou to pro mě cizí lidé. Jezdíme právě okolo Šibeniku každý rok a i to je další umocnění našich pocitů. Možná to vypadá jako fráze ale JEZDĚTE OPATRNĚ at se toto nestává, když je to kus plechu tak jsou to jen peníze a starosti a pokažená dovolená..... NEPŘEDCENUJTE SVÉ SCHOPNOSTI A říkat si ještě kousek je omyl, který muže končit tragedii. Ruku na srdce, každému se toto stane, a kdo z nás zastaví a jde spát, a nebo má to štěstí, že vedle sedí odpočatá manželka..... Berte to jako memento a ne jako nějaké rady boba....
avatar Re: Nehoda v HR
03. 08. 2008 13:15
Můj názor je, že ten kdo není zvyklý jezdit v noci nebo není zvyklý z práce na noční směny, tak pro toho je jízda do Chorvatska
na noc záhul. Z vlastní zkušenosti vím, že po první noční (kdy tělo ještě není vyrovnáno s jiným režimem) jsem v 7 hod. ráno míval
problémy dojet i 5km domů.
Odpovědnost za ty své nejbližší, které vezu k moři mi dnes nedovolí jet unavený a riskovat mikrospánek.
Cestu, kterou máme z domu dlouhou cca 1200km jezdíme na den a půlíme do dvou dní.
Cvoky, kteří jezdí po práci a k tomu hned na noc .... nechápu. ..... ale říkám ... každýho věc.
avatar Re: Nehoda v HR
03. 08. 2008 22:25
To je najednou "generálů". Soudíte nesuditelné a řešíte neřešitelné. Nikdo z nás v tu chvíli v tom autě nebyl, nevíme co se DOOPRAVDY stalo. Mně osobně volant 8 let živil, vím očem mluvím. Těm mrtvým to nepomůže a pozůstalým jen více rozškrábeme ránu. Mějme k nim úctu a pokoru, vždyť nikdo z nás neví kdy a jak se zachová, zareaguje, co nás potká. Prosím jen o více ohledu. Howgh!
avatar Re: Nehoda v HR
04. 08. 2008 06:49
LUIS:thumbs upthumbs upvzal jsi mi to z pusy!!Koukám jako blázen jak tady všichni vědí co se stalo-jak řidič zabil, rodinu-atd.NIKDO u toho nebyl.Stát se mohlo cokoli-a vůbec to nemuselo být tím-že ten::nezodpovědný řidič co zabil svou rodinu:.to hnal celou noc bez přestávek.Jedním dechcem se tady háže slovama jako nezodpovědnost-frajeřina dojet co nejdřív do cíle.
Každý máme jinak nastavený jak so děláme.A předpokládám že nikdo nejede na dovolenou s myšlenkou že chce ohrozit lidi za sebou.
Nehody se stávají -denně na cestě umře hrůza lidí-a ne vždy je to jejich vina.Medializování celé věci akorát některým nehodám dodá punc větší hrůznosti a lidi to víc řeší.
Pro mě je to další lidská tragedie-a je úplně jeno co ji zapříčinilo.Stejně jako stovky jiných nehod změní život mnoha lidem-ale soudit a rejpat se v tom-to je podle mě úplně zbytečné.
Vždycky to tady píšu-je tisíc lidí-tisíc zvyků-a tisíckrát děláme všichni věci po svém.
Jezděte tak-abyste vy sami měli pocit-že jste pro bezpečnost sebe i lidí v autě i kolem.udělali maximum.
To asi pomůže víc-než když budete řešit něco-co nikdo nezmění a soudit lidi-kteří už žádnej soud nepotřebují...
Anonymní uživatel
Re: Nehoda v HR
04. 08. 2008 08:35
Nu,jedna rodina je v troskách a bulvár má o čem psát. Vlastně ne, ta rodina není v troskách. Ta rodina není. Zůstal jeden mladej člověk, sám.
Kousek výš nad Luisem a ivetoou je mnoho soudů, mnoho kategorických názorů těch, kdo tam nebyli. Je věcí chorvatské policie, aby nehodu vyšetřila, její příčiny, průběh. Následky, žel, jsou již známy.
Najezdil jsem něco přes milion kilometrů, poslední nehodu ze své viny jsem měl L.P. 1982.
Nehoda není náhoda. Mnohdy však je souhrou nešŤastných náhod.
Mnohdy nehoda spočívá v tom, že všichni činí to, co obvykle. Jen v kritické chvíli se tato konání setkají.
Ne nadarmo pro dopravní nehody má právní teorie pojem střet provozů.
My už ty tři lidi z Hodonína či Hodonínksa nevzkřísíme. Můžeme jediné- věnovat jim, ač většině z nás neznámým, myšlenku a vzpomínku. Můžme myslet na jediného přeživšího. Měli bychom se však chovat a projevovat pietně a důstojně.
Odpusťme si kategorické odsudky, když nevíme nic.
Buďme lidmi a buďme lidští.
avatar Re: Nehoda v HR
04. 08. 2008 09:44
dle posledních příspěvbů to snad vypadá, že se tu asi tančilo nad hroby...
"rozškrabávání ran pozůstalým", "souzení lidí, kteří už žádný soud nepotřebují ", "chovat se pietně a důstojně" ap.....
nic takového, pokud jsem dobře četl, tu nebylo...
každá tragedie má následek a příčinu, hrozný následek je znám a o příčině lze jen spekulovat...nikdo nepsal, jak se to stalo, ale jak se "mohlo" stát a každý se k tomu buď umě nebo neuměle snažil vyjádřit a to je dobře ... memento mori...
avatar Re: Nehoda v HR
04. 08. 2008 19:12
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivetaa (06. 08. 2008 07:08).
Re: Nehoda v HR
05. 08. 2008 14:39
Dnes jsem se dozvedel co se stalo je mi to moc líto.Všem šťastnou cestu i když to tu padne asi po 1000cáté dělejte přestávky
raději pomalu ale jistě.rok od roku na sobě cítím, že je to jinačí a namáhavější raděj zastavím.jedu teť v pátek tak všem šťastnou cestu.Rodině přeji upřímnou soustrast ať se drží.
Anonymní uživatel
Re: Nehoda v HR
05. 08. 2008 14:48
Jeden čas mi připadalo, že se tu trumfují lidé o to, kdo je tam rychleji, kdo to urve nonstop... Zasepe, naprosto s Tebou souhlasím, jen dodám- i ta cesta částí dovolené a může báýt přímená a přinést poznání nového. Proto už pár let nesprintuji.
avatar Re: Nehoda v HR
05. 08. 2008 15:40
Tak snad jsme dospělí lidi, poznáme kdy na nás jde únava a máme dostatek zodpovědnosti včas zastavit, orazit, případně předat volant spolujezdci. Pokud někdo jede v tandemu a nechá se vyhecovat, je to blbec. Netvrdím že ta poslední nehoda je ten případ. Kámoš jezdí z Makarský 24 hodin a nemá s tím problem. Prostě není zvyklej, tak staví a spí. Myslim, že na 1000 km dlouhý cestě není místo pro machrování, zvlášť když si vezete celou rodinu s sebou. Každej to někdy jede rychleji protože jsou volný silnice, někdy na míň zastávek protože se cítí doobře a pak se tu samozřejmě pochlubí. Hazardér je ten kdo si nedokáže přiznat že to dneska není ono a přesto jede jako jindy. Mě se taky stalo, že se mi chtělo spát už ve Vídni, po 160 km. Prostě jsem se v noci špatně vyspal. Ale mám dostatek soudnosti, abych řízení předal manželce a chvíli si schrupnul. A o tom to je.
Re: Nehoda v HR
05. 08. 2008 17:22
Odjížděli jsme 20.7. - v neděli. Jeli jsme v neděli prvně, jinak jsme jezdili v týdnu. Bylo to fajn, za celou cestu jsme potkali 3 kamiony.Manžel jezdí dost ale krátší trasy. Před dovolenou jsme v práci dlouho, aby se vše dodělalo, stihlo, vyexpedovalo. a odjelo se v klidu. Jedeme dodávkou, kterou máme přizpůsobenou i k přespání. Ale ještě tahneme za sebou vlek s lodí. Tak jedeme tou 90tkou. Vystřídat ho nemůžu, nemám Ečko. VyJížděli jsme ve 13.45 z ČB, cesta v pohodě, Slovinsko jsme objížděli přes Lenart. Zastavili jsme na odpočívadle Dobra před Malou Kapelou. ráno jsme pokračovali v 6 hod. ujeli jsme ale jen 1 km a už jsme stáli. Byla nehoda za tunelem v Jezerane - pršelo, v sobě bylo asi 8 aut, byli tam i Češi. Už to tam řídili policajti, bylo tam vidět dost dětí. Všichni rozhazovali rukama.... asi o 1 km dál v protisměru další auto na svodidlech.My pokračovali dál, u Neretvy jsme se stavěli pro ovoce a na Pelješac jsme dorazili asi ve 13.30. Při zpáteční cestě 1.8. jsme viděli opět nehodu směrem k moři a zase mezi oběma tunely. Když tohle vidím, vždy mě zamrazí. Zpátky jsme spali zase 6 hodin a domů dojeli v pořádku. Tak všem, koho ještě cesta čeká, přeju šťastnou cestu a krásnou dovolenou a hlavně šťastný návrat domů.
avatar Re: Nehoda v HR
07. 09. 2008 11:43
...Hlubokou soustrast na Slovensko...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (07. 09. 2008 11:43).
Re: Nehoda v HR
07. 09. 2008 11:58
Informace se všude rozcházejí,prý ten autobus vezl Čechy.Tak či tak je to další tragédie v Chorvatsku-pozůstalým posílám kondolenci-upřímnou soustrast!!
Re: Nehoda v HR
07. 09. 2008 11:58
[www.24sata.hr]

behajú mi z toho zimomriavky sad smiley na odmorišti Zir, v smere do HR sme si dali oddychovku pred 14 dňami
avatar Re: Nehoda v HR
07. 09. 2008 12:32
Je to hrôza. Z toho čo som pochytil ja šiel autobus z KE do Vodíc. Pravdepodobne to budú všetko východniari (Košice, Prešov, okolie). Poznám niekoľkých prepravcov, všetci chodia po starej ceste kôli poplatkom. Uvidíme ešte, kt. to je cestovka a prepravca.
Re: Nehoda v HR
07. 09. 2008 14:12
[spravy.pravda.sk]

úprimnú sústrať pozostalým



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jfk30 (07. 09. 2008 14:19).
avatar Re: Nehoda v HR
07. 09. 2008 14:36
Tá fotografia,kde je celý stlp od krvi je hrozná.Ked si predstavím,že sme si vždy kupovali miestenky,aby sme sedeli vpredu,je mi zle.Bože,strašná tragédia,skutočne úprimnú sústrasť a modlitby za všetkých.sad smiley
Re: Nehoda v HR
07. 09. 2008 15:27
Bez komentáře.

video: [dnevnik.hr]
Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 10:21
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 12:54).
avatar Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 10:36
Nevim, co se skutečně stalo, ale věřím verzi o prasklé pneumatice. Letos jsem na hranici HR/BiH stál vedle chorvatského zájezdového autobusu a pravá zadní pneu byla sjetá na totálku. To sem snad ještě neviděl.
Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 12:54
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 12:53).
avatar
mdr
Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 14:19
anaxios napsal(a):
-------------------------------------------------------
> valeri
> a predsa na chorvátskych fórach kolujú názory, že
> slovenské a české autobusy spôsobujú najviac nehôd
> v HR. eye rolling smiley


Možno je to aj tým,
že najviac autobusov s turistami v HR je slovenských a českých
Re: Nehoda v HR
08. 09. 2008 14:42
Je to hrozné. Upřímnou soustrast do Košic.
Místo v autobusu si však lze vybrat jen těžko, aby bylo bezpečné. Vpředu hrozí to, co se stalo nyní, vzadu jsou nejvíc ohroženi ti na posledních sedadlech v případě, že do autobusu někdo vrazí zezadu, na levé straně může také dojít k nárazu jiným vozidlem. Nejbezpečnější by se zdála místa na pravé straně. Jestliže však autobus sjede ze silnice, může narazit do stromu, nebo se převrátit. Tehdy jsou nejvíce postiženi ti, co sedí po pravé straně.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 216
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.