Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Nehoda v HR

Autor Josef 
Re: Nehoda v HR
13. 08. 2009 16:30
no, já nevím, nejsem odborník, ale upřímně řečeno, "zamyslet" se může každý z nás, nikdo neví co stalo, zda řidič spal, zda ladil rádio, zapaloval si cigaretu, hledal na podlaze vaigl, faktem je, že unavený řidič je prý nebezpečnější než opilý, nevím opilí jsem ještě nikdy nejel, unavený ano a je to blbý. Loni poprvé se mi podařilo cestou na odpočívadle zabrat na 20 minut a byl jsem jak vyměněný. Bohužel jezdím na noc, a to kvůli dětem. Domů jezdím tak v 17,00 hod a to je přesně to, co mi vyhovuje, kolem 02,00 hod jsem v Praze, sice unavený, ale ne vyčerpaný. Cestou tam jsem vždy úplně hotový. Hlavní je nerozšířit tu statistiku a v pořádku se vrátit domů
Re: Nehoda v HR
18. 08. 2009 08:19
Kolem vyse popisovane nehody jsem projizdel v okamziku kdy toho zdemolovaneho passata nakladali uz na odtahovku, uplne me mrazilo. Auto melo tusim Zlinskou poznavacku, ale jak jsem se pozdeji dozvedel rodina pochazela z Opavska, v podstate skoro ze sousedni vesnice meho bydliste. Stalo se to na pomerne rovnem useku dalnice kde v jednom miste byl trosku vetsi sraz dolu uzavreny cca 200m svodidel. Na miste nebyla ani znamka po brzdne draze. Svodidla nebyly kolem nijak poskozena pouze v miste narazu v podstate ciste " uriznuta " na sirku vozu. Z toho mi vyplyva jedinne. Velmi vysoka rychlost, usnuti ridice, naprosto zbytecna tragedie. O 50km dale jsem klaksonem budil nejakeho slovaka co zacal podezrele klickovat mezi pruhy, nic moc pocit. Pratele neriskujte, radeji prijedte do sve destinace o pul dne pozdeji, nez aby jste neprijeli vubec sad smiley Pozustalym uprimnou soustrast a Vam vsem co teprve pojedete stastny navrat.

--
TomKa
Re: Nehoda v HR
18. 08. 2009 08:54
to chodac:
Presne si to vystihol. Je výhodnejšie vyraziť domov z Chorvátska skôr poobede, dôjsť domov po polnoci, mierne unavený, ale bez potreby spánku na ceste. Ja takisto jazdím do Chorvátska v noci kôli synovi a zároveň preto, že ubytovať sa dá až okolo obeda a prísť o šiestej ráno niekam a nemôcť sa natiahnuť, zložiť, odparkovať nie je nejak príjemné, ale je pravda, že idem neskôr večer, a to už sa nezaobíde bez spánku na odpočívadle. Na mňa kríza doľahne vždy nad ránom. Myslím si , že nemá význam sa premáhať, ja to vždy zapichnem na odmorišti a po 45 min.som ako rybička.
avatar Re: Nehoda v HR
19. 08. 2009 12:15
To chodac:
pokud dobře počítám tak jízda 9 hodin do Prahy,ale odkud ?
Re: Nehoda v HR
19. 08. 2009 15:47
z Poreče, furt dálnice, ale faktem je, že to třeba není 9 hodin, ale 9,5. Cestou 2 tři zastavky po 10 minutách. Nekouřím. Jezdím podle předpisů cca těch 130 - 140 dle navigace na tempomat.
avatar Re: Nehoda v HR
19. 08. 2009 23:52
>>Radomír: thumbs up
Jinak se vyjíždí ráno, když je člověk vyspalý, to se dá jet s kratšími pauzami zhruba po třech až dvou hodinách, takže, jde-li to jet, dá se dojet až domů celkem v pohodě.
Vyjet odpoledne (tak se nejčastěji jezdí k moři), to už vyžaduje počítat s tím a někde na odmorišti nebo na privátu skutečně dát pohov očičkám. Do Hollabrunnu to mám asi 250km, to jsou v nejlepším případě 4 hodiny, než se dostanu na nějakou rychlostní silnici. To už samo o sobě dokáže utahat.
Ale třeba k nehodě došlo z jiného důvodu. Třeba poryv bočního větru - po výjezdu z tunelu se dá obvykle čekat, ale na rovném přehledném úseku, kde nijak výrazně nefouká, je takový poryv pěkná facka a člověk by se měl lekat až třetí den, jinak udělá nějakou pitomost a neudrží auto na všech čtyřech. Nebo stačí, aby bouchla jedna z pneumatik, aby z náklaďáku před ním odletěl kus protektoru, aby pospíchající mamlas zkřížil cestu, prostě cokoliv. Je zkrátka moc rizik i bez té únavy a některá skutečně lze jen těžko předpokládat.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 205
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.