Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Slovinsko - Dálniční známka 35 euro

Autor sparrow75 
Převzato: Stránky Ministerstva zahraničních věci České republiky:
Dálniční známky/nálepky:
Od 1.7.2008 se ve Slovinsku zavádí pro všechny osobní automobily a motocykly povinnost zakoupení dálničních známek/nálepek (vignette) za používání dálnic včetně dálničních obchvatů a rychlostních silnic. Novela příslušného zákona vstoupila v platnost začátkem letošního května publikací v Úředním věstníku Slovinské republiky (Uradni list Republike Slovenije, č./številka 45, str. 5022, vydáno 9.5.2008). Dálniční nálepky určené osobním automobilům a motocyklům mají půlroční nebo roční platnost s tím, že známky na kratší období prozatím nebudou k dispozici. Zavedení dálničních nálepek za používání dálnic a rychlostních silnic nově přináší i zpoplatnění dálničních obchvatů (např. Lublaň, Celje či Maribor), jejichž používání dosud nebylo zpoplatňováno. Dálniční známky se mají prodávat s dostatečným časovým předstihem např.na čerpacích stanicích pohonných hmot či v ústředních automotoklubech. Používání dálnic a rychlostních silnic bez platné a správně umístěné dálniční známky na vozidle bude považováno za porušení zákona a pokutováno částkou ve výši 300 EUR. Pro minibusy, autobusy i kamióny pro letošní rok zůstává zachován dosavadní způsob přímé úhrady mýtného na dálničních mýtnicích, tedy úhrada za konkrétní projeté úseky. Od roku 2010 se v Slovinsku počítá se zavedením systému automatického odečítání mýtného prostřednictvím satelitu.

Už je to nepřehledné, tak nevím, zda tato oficiální informace tady je.
a kolik ta nálepka stojí ?
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
02. 07. 2008 10:39
To sevac
-------------------
chce to trochu víc pozornosti,vše je již několikrát psáno
jinak už i název vlákna napovídá hodněeye rolling smiley
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
02. 07. 2008 12:41
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> a kolik ta nálepka stojí ?
Tak to sem se tedy zasmál - na touto otázkou, doufám, že tj myšleno jen jako vtipsmiling bouncing smiley. To mě připomíná jeden starší vtip : "Kdo napsal Leninovy spisy".
To není žádnej vtip, Leninovy spisy napsal Vladimír Iljič Uljanov a svůj pseudonym si soudruh Lenin zvolil podle velké ruské řeky Leny.
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
02. 07. 2008 14:31
Ježíííííšmááááárjá ještě sem tahejte Lenina.eye popping smiley
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
02. 07. 2008 14:42
Tak Lenin...to tu ještě nebyloeye rolling smiley
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
02. 07. 2008 14:53
Koukám, tedy, že jsme udělali klasický cimrmanovský spinning smiley sticking its tongue outúkrok stranou, na to, že téma je "Slovinsko - Dálniční známka 35 euro"-tak jsme docela šikovníhot smiley
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
02. 07. 2008 22:29
Lenin ani ta čubka Krupská mě vůbec nezajímajíeye rolling smiley
Ale opět opakuji svoji otázku ví už někdo zda je zpoplatněná stará cesta hranice - kruháč Maribor
na stránkách UAMK to vypadá že není.
Díky za odpověd
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 08:17
->Sparrow: Podle Slovinců zpoplatněná není a letos nebude.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 10:47
Dala som tento link na iné fórum eye rolling smiley zatiaľ ho nikto nepozrel, tak to dávam aj sem
.... myslím, že je to dosť prehľadné, sú tam aj alternatívne trasy mimo diaľnic
[www.hak.hr]
cuy
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 10:49
Ten je bezva. Ziram na nej i v zime smiling smiley
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 17:56
Můžete mi, prosím, ale normálně seriózně říct někdo, kolik km by se ujelo navíc, kdybych od maďarských hranic jela Slovinskem dálnicí k Rijece, pak asi brzo ráno podél pobřeží k Zadaru, tam bych najela na dálnici a dojela do Šestanovace?
Pořád totiž uvažuji, jak se vyhnout zácpám, finančně za poplatky by to vyšlo asi stejně, když počítám polovinu / tam a zpět/ za Slovinskou známku, tj. 450 Kč + dálniční poplatky za dálnici Zadar - Šestanovac. Přemýšlela jsem totiž, že by mě docela bavilo jednak se kouknout na Slovinsko a jejich dálnici, a k ránu ještě v příjemné teplotě se projet po pobřeží v klidu, a koukat na moře a zavzpomínat na Pag a Rab, kde jsme taky byli v uplynulých 2 létech. A navíc mám ráda změny. Prosím o vyjádření naše fórové odborníky. Je to o moc dál? Bylo by to komplikované? Děkuji.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rero (04. 07. 2008 18:35).
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 20:26
to Rero
safra, ty máš toulavé boty...jak dlouho to chceš jet z Polska?
předpokládám : Polsko, Žilina, Bratislava, okresky v Maďarech, pak Maribor, Ljubljana, Postojna, Rijeka?
a k ránu pobřežní magistrálou - Rijeka, Crikvenica, Karlobag, Zadar ? - já bych se na té magistrále už moc nekochal - cca 200 km hodně frekventované silnice, dost náklaďáků a navíc pořád na straně při moři... potom Zadar, Split, Šestanovac už je brnkačka....
a když rozpočítáváš slovinskou známku tam i zpět, to uvažuješ také se stejnou cestou nazpět? confused smiley

kdyby to vymyslela moje velitelka, tak bych ji řekl, fajn, ale necháme to raději na indy...
ale proti gustu...smiling smiley
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 20:50
No jo. Nikdo nic. Ale to nevadí, já už jsem se vlastně rozhodla, že tak pojedu. Už se totiž vidím, jak při východu slunce sedím někde v Crkvenici,nebo tak nějak, na kávičce s koblížkem a cigaretkou, a mám super přestávku přímo u moře. Pak pokračujeme
dál podél moře, najíždíme u Zadaru na dálnici, a přijíždíme do Živogošče akorát ve chvíli,kdy douklízeli náš apartmán.
Teď ještě musím přesvědčit manžela o tom "super plánu". Jinak budu muset říct na hranicích, že jdu na WC, a tajně tu známku/35E/ koupit, pak už nebude vyhnutí.....Ale můžu říct, že teď jsem se fakt začala těšit. Mám ráda vždy něco trochu nového, neokoukaného. A ty stále skoro stejné cesty mě už trochu nudily...A ten nádherný pohled při sjezdu od Šestanovace mi zůstane.
Ještě doplněk Jelimanovi - tímto ho moc zdravím
Já přes Žilinu letos nejedu, najedu na dálnici slovenskou níž - u Bytče.
A ta magistrála cca 200 km podél moře- to je vlastně místo stání před tunely.
A pak, zvládli jsme ne takové trasy, takže brnkačka.
No jo - velitelka musí být přesvědčující, a někdy i trochu hérečka....
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 21:03
Rero, jsem při Tobě - člověk má vyzkoušet i něco jiného a dovolená je už i ta cesta k moři. Roky jsme jezdili pořád stejně přes Vídeň, Graz, Maribor, Záhřeb. Letos jsme se vzbouřili proti slovinské dálniční známce, pojedeme Bessyho cestou a Slovinsko objedeme. A už se těšíme na Maďarsko - uvidíme jiná místa, snad i nějakou dobrou hospůdku po cestě a i do HR přijedeme jinudy. A proč ne?! thumbs up
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 21:36
Rosmarinko, jsem ráda, žes mě v mém rozhodnutí povzbudila. Já vám taky přeji moc hezkou novou cestu.
Ja si myslím, Jelimánku, že kdybych ti nějakou dobu barvitě popisovala, jak se budeš mít dobře cestou po té magistrále kafíčka, mňamky,moře,pohodu....tak bys to nenechal na indy...
Já vám pak 12.7. v sobotu - hned po dojezdu - pošlu zprávu, jaká byla cesta.
A co máte pořád s tím Polskem, bydlím na hranicích sice, ale na té české straně. A máme novou dálnici do Frýdku Místku, tak proto ten jiný nájezd na slovenskou dálnici.
A jestli pojedu tak i zpátky stejnou trasou - to se uvidí, jestli to tak bude fajn. Jinak prostě přijdu o 450,- Kč.Anebo se na podzim vydáme na výlet do Slovinska. Manžel je šetřílek - možná tedy budem ve Slovinsku trávit i vánoce - aby se známka tzv."využila"...Ale už se fakt těším.....
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
04. 07. 2008 21:51
to Rero
a hele, ono už je během hodiny hotová věc ! eye rolling smiley
já občas říkám manželce "to musí být nádherný pocit mít vždy a ve všem pravdu" smiling smileysmiling smiley
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
05. 07. 2008 00:51
Je to fak dobrý pocit mít takhle pravdu, Já vím ,že jsem dobrá ,tvoje žena je dobrá, ještě že nás máte.....to jsem zvědava, jakou trasu zvolíte, když ne tu super mou. No jo, to si povíme pak v Plzni, až pojedem za synen do Chebu.Pojedem si v klidu Slovinskem, žádné mýtnice. Jen by mě zajímalo, proč jsi psal : na magistrále pořád na straně u moře - to jako co znamená - že se skoulím do moře? Nerozumím tomu, fakt.....A proč náklaďáci u moře v sobotu? Že ty mě chceš odradit od té známky a cesty. Ale pozdě - zaseto již a klíčí....Ty o tom ještě nevíš, ale jedeš taky toudle cestou na ten Tvůj Murter.....a budeš taky rád.
Dobrou všem. Renáta
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
05. 07. 2008 06:58
Pro Rero:
Ti teda řeknu, chudák řidič, od Rijeky po Zadar po jadranské magistrále.....to jsi mu to vymyslela dobře.....rychlost max. 60 km/hod po 10 hodinách jízdy.....to já bych na jeden zátah nejel. Takhle" kochat" se budu až v důchodu a mimo sezonu.
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
05. 07. 2008 08:13
"Děcka" - nekazte mi radost. Poprvé - když jsem se takto rozhodla - jsem nemohla ani usnout, a ráno jsem se brzo probudila, a začala se chystat, a děsně se těšit. Pořád jsem měla v sobě takové divné pocity - jako dálnice v Chorvatsku a nekonečné stání před mýtnicemi a tunely/ jedu z pátku na sobotu/, nebo ploužení se po staré cestě, nebo přes Bosnu v noci.
A najednou se mi otevřelo řešení...a už se ho nepustím. Tu magistrálu dobře známe, protože jsme se minulý rok přesouvali z Ruskamenu na Rab / vždy jezdíme na 2 týdny na 2 různá místa/, a předminulý rok jsme se přesouvali z Pagu na Kaprun.
Víme tedy do čeho jdeme, a minulý rok byla ta cesta/magistrála/ v sobotu dopoledne úplně v pohodě/ mimo fronty na trajekty na Pag a Rab/. Novinka tedy bude pro nás průjezd Slovinskem po dálnici za 35 E bez mýtnic/ což je velké plus pro plynulost jízdy/.
Ještě zvažuji průjezd okolo Balatonu po dálnici maďarské, někde jsem vyčetla, že už je celá hotová mimo 1 km. Tak to ještě nevíme, a není to v Maďarsku drahé - myslím ta dálnice. Tudíž bychom vlastně skoro celou cestu jeli dálnicemi bez mýtnic - až právě mimo tu odpočinkovou přímořskou magistrálu z Rijeky k Zadaru. Ale už o tom nebudu psát - až po zkušenosti.
Jinak, my jsme zvyklí na hodně dlouhé rozmanité i poznávací trasy.
A - dávám vám adresu na ten náš apartman v Živogošče - mimo jiné jsem se pro něj nadchla i kvůli té zvukové kulisy..
www. pak..villaana...pak ...tečka....pak... eu
Tak si ten mořský zvuk taky vychutnejte. Přeji hezký víkend.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
06. 07. 2008 07:49
Jarda Cimrman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Co jsem psal na začátku toho vlákna. Oni to
> zpoplatní celý až k HR hranicím. Včetně silnice H2
> na kterou jsem se ptal. A po létě snad i tu "polní
> cestu" přes Ptuj.
> [www.promet.si]
> Při zvětšené na celou plochu se dá najít kudy
> objet placené úseky do Mariboru.



Ta cesta přes Ptuj bude zpoplatněna po "roce 2008", nebude se jednat o starou cestu , kterou všichni známe, ale o novou rychlostní silnici popřípadě dálnici na HR hranice (může to být 2009, 2010, 2011...)
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
08. 07. 2008 17:07
Nezkoušel ještě někdo za Mariborem pokračovat kousek po dálnici ke sjezdu Fram nebo Slovenská Bystrica, aby se vyhnul hroznému úseku Maribor Ptuj? Dle mapy ze S. Bystrice do Ptuje není ani jedna vesnice, tak by to snad mohlo být rychlejší - když už bych platil dálniční známku.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
10. 07. 2008 10:30
Ďaure, 219ka ze Slovenske Bistrice vede přes spoustu vesnic a je u Lembergu dost klikatá. To už je podle mne lepší použít 432ku od Ptuje na Rogatec a na Krapinu. Nejel jsem tam, ale mapy a satelitní snímky hovoří celkem jasnou řečí...
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
10. 07. 2008 20:28
Dva roky zpátky byl zavřený přechod Macelj ve směru HR->SLO, policie nás směrovala na Rogatec. Většina lidí potom valila z Rogatce na Ptuj. My jsme to vzali na Polčjane, Slov. Bistrica a tam najeli na dálnici pak Maribor, provoz minimální, trochu se to před Sl.Bistricí kroutí, ale pořád jedeš rychleji než kdyby jsi pokračoval v pomalu jedoucí koloně na Ptuj. Silnice na můj vkus byla trošku hrbatější, ale jinak v poho.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
11. 07. 2008 12:20
Dobrý den

Dnes 11.7. jsem se vrátil z dovolené v Chorvatsku.

Protože jsem taky nechtěl platit dálniční známku ve Slovinsku a nechtěl jezdit jinou cestou (asi z principu a natruc), cestou tam jsem zvolil objízdnou trasu přes Maribor - viz.[data.idnes.cz].Cesta podle plánků a fota v pohodě. V Mariboru natankoval u OMV a v koloně (čtvrtek 7.00 !! ) až na hranice s Chorvatskem.

Cestou zpět jsem vyzkoušel trasu přes Ptuj a Lenart. Cesta opět v pohodě za mnou se celou cestu držel jeden němec. Asi chtěl taky objet dálnici. Jen jsem trochu znejistěl za Lenartem, protože cesta vedla na dálnici, ale pokud se člověk drží čísla silnice tak nezabloudí. Po cestě jsem potkával více němců a rakušanů jak čechů. Proto že jsem jel v noci (pátek ráno 3.00)nešlo nikde natankovat. Časově asi stejně jak přes Maribor . ( Na benzince před HR-SLO hranicemi jsme se s manželkou střídali v řízení. Vedle nás stál vídeňák s teréním nisanem. Auto skoro za dva miliony, gumy široké jak na z formule 1, sání až na střeše, záď zkosenou, navigaci, slovinskou známku. Odjížděli jsme prakticky stejně. Ještě jsem ho viděl na hranicích. Ale stejné auto jsem viděl na krunáči u Mariboru. Byl tam asi o 50 m dříve. Samozřejmě dál jel po dálnici a já po staré.)

Je jisté že cesta v pátek (sobota) bude asi trochu jiná, ale podle mých zkušenosti bych se toho nebál. Pro úplnost jsem jel bez navigace.

Plajík
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
12. 07. 2008 00:18
Super cesta přes Ptuj - Lenart - Mureck / NEBOJTE SE!!!
TADY JSEM TO JIŽ POPISOVAL - [www.ihvar.cz]
hot smiley
Dnes jsme se vrátily z chorvatska nabízím dálniční známku přes Slovinsko za polovinu známka je nalepovací kontakt 607 644 043 jsem z Prahy
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
13. 07. 2008 18:31
známku sem si koupil přímo na hranicích ze slovinskem nikde jinde ju nekoupíte a to vím na 100% osobně sem ji kupoval a na rakouských benzínkách ji nedostanete
Na Rakouskýých benzínkách ne, ale v AUTOGRILU , které jsou u benzínek ano. Kupovali jsme ji tam 4.7.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 117
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.