Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Slovinsko - Dálniční známka 35 euro

Autor sparrow75 
když máš hodně peněz tak se vyser na Chorvatsko - ty trumpeto !!
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
21. 06. 2008 21:58
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 21:40).
To Fido: s tím příslovím, co jsi psal (ohledně té známky) nesouhlasím. Každý má jiný pohled na cenu té dálniční známky. To bych mohl například říci, že jsem si koupil Octavii jen proto, že Fabie je levnější a tudíž horší. Předpokládám, že semnou nesouhlasíš, protože i já s tím nesouhlasím.Fabie je dobré auto a Octavii jsem si koupil jen proto, že v ní je více místa. S tou známkou je to podobné, myslím si, že za tu cenu my nabízí tak málo, že i z principu si jí nekoupím.Byl bych strašně rád, kdyby si 100% turistů, co jedou do Chorvatska tu známku nekoupili a na základě toho si Slovinci uvědomili, že takto to nepůjde!! Přiznejme si, že každý z nás a je jedno, jestli je to ten, co jsi známku koupí, nebo ten co jsi známku nekoupí si při zjištění ceny té známky řekl „ to si dělají pr… né?“

To Mojas: souhlasím s tebou, též nesouhlasím s lidmi, co se míchají do věcí o které nemají ani šajnu. Zajímalo by mě, jak by reagovali na to, kdyby Rakušáci a Chorvaté zavedli také dálniční známky za 35 euro. Myslím si, že nad touto věcí je zapotřebí se zamyslet v globálu.

Nesouhlasím s přelepováním a jiným obchodem se známkami.
To Fido: s tím příslovím, co jsi psal (ohledně té známky) nesouhlasím. Každý má jiný pohled na cenu té dálniční známky. To bych mohl například říci, že jsem si koupil Octavii jen proto, že Fabie je levnější a tudíž horší. Předpokládám, že semnou nesouhlasíš, protože i já s tím nesouhlasím.Fabie je dobré auto a Octavii jsem si koupil jen proto, že v ní je více místa. S tou známkou je to podobné, myslím si, že za tu cenu mi nabízí tak málo, že i z principu si jí nekoupím.Byl bych strašně rád, kdyby si 100% turistů, co jedou do Chorvatska tu známku nekoupili a na základě toho si Slovinci uvědomili, že takto to nepůjde!! Přiznejme si, že každý z nás a je jedno, jestli je to ten, co jsi známku koupí, nebo ten co jsi známku nekoupí si při zjištění ceny té známky řekl „ to si dělají pr… né?“

To Mojas: souhlasím s tebou, též nesouhlasím s lidmi, co se míchají do věcí o které nemají ani šajnu. Zajímalo by mě, jak by reagovali na to, kdyby Rakušáci a Chorvaté zavedli také dálniční známky za 35 euro. Myslím si, že nad touto věcí je zapotřebí se zamyslet v globálu.

Nesouhlasím s přelepováním a jiným obchodem se známkami.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
22. 06. 2008 00:53
Prosím překlad: H5 Škofije - Srmin. Plaćanje vinjete možete izbjeći korištenjem državnih i lokalnih cesta, uz ograničenja brzina od 90 km/h, odnosno 50 km/h kroz naselja.

Nějak to neumím přeložit, ale vypadá to, že se placení jen tak nevyhnueye rolling smiley
NaIstrii
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
22. 06. 2008 05:49
Pro Pašák
Mrkni na "Přes Slovinsko" - je tam mapka,kterou jsem posílal jako dotaz na DARS.SI a díky Vojto62 je vložená do fora. H5 je placená(i podle mapky na CSETNINA.SI), ale vedle vedou silnice, které podle odpovědi zpoplatněné nejsou.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
22. 06. 2008 09:09
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 21:39).
Podgoranin
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
22. 06. 2008 11:48
Plaćanje vinjete možete izbjeći korištenjem državnih i lokalnih cesta, uz ograničenja brzina od 90 km/h, odnosno 50 km/h kroz naselja.
Placení se můžete vyhnout použitím státních a místních komunikací s nejvyšší povolenou rychlostí 90km/h, nebo 50 km/h přes osady.thumbs up
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
22. 06. 2008 20:36
drinking smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Přema (22. 06. 2008 20:39).
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
22. 06. 2008 20:38
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Fido: s tím příslovím, co jsi psal (ohledně té
> známky) nesouhlasím. Každý má jiný pohled na cenu
> té dálniční známky. To bych mohl například říci,
> že jsem si koupil Octavii jen proto, že Fabie je
> levnější a tudíž horší. Předpokládám, že semnou
> nesouhlasíš, protože i já s tím nesouhlasím.Fabie
> je dobré auto a Octavii jsem si koupil jen proto,
> že v ní je více místa. S tou známkou je to
> podobné, myslím si, že za tu cenu mi nabízí tak
> málo, že i z principu si jí nekoupím.Byl bych
> strašně rád, kdyby si 100% turistů, co jedou do
> Chorvatska tu známku nekoupili a na základě toho
> si Slovinci uvědomili, že takto to nepůjde!!
> Přiznejme si, že každý z nás a je jedno, jestli je
> to ten, co jsi známku koupí, nebo ten co jsi
> známku nekoupí si při zjištění ceny té známky řekl
> „ to si dělají pr… né?“
>
> To Mojas: souhlasím s tebou, též nesouhlasím s
> lidmi, co se míchají do věcí o které nemají ani
> šajnu. Zajímalo by mě, jak by reagovali na to,
> kdyby Rakušáci a Chorvaté zavedli také dálniční
> známky za 35 euro. Myslím si, že nad touto věcí je
> zapotřebí se zamyslet v globálu.
>
> Nesouhlasím s přelepováním a jiným obchodem se
> známkami.




Kdyby Chorvaté zavedli dálniční známy za 35 euro, tak to by bylo super!!!!!!! 16 euro bych ušetřil yawning smiley
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
22. 06. 2008 21:22
Já to řeknu takhle s přelepováním dáln. známek vnitřně také nesouhlasím, protože je to určitě nečestné, ALE když bude možnost tak si známku bud nekoupím tzn. objedu, nebo koupím a pak lehce přilepím a pošlu dál. Nikomu nic nevnucuji je to každého věc, ale za 17 km-35Eur nedám-i když je to na dovolené-to bych si připadal, že sem ty peníze vyhodil z okna (to sem to ještě napsal šetrně-chtěl sem být peprnější).thumbs up smiley
Ahoj všichni.
Docela mě děsí arogance některých účastníků vlákna.
Podle mého názoru se jedná pouze o aplikaci tržního mechanizmu v praxi. Slovinci nabízejí něco, co ve srovnání se zbytkem Evropy za ty peníze asolutně nestojí. Proto už z principu udělám VŠE, abych jim ty peníze nedal. Nemám problém zaplatit za Brenerský průsmyk, za dálnici v Tyrolských Alpách, za A2 v Rakousku, za A2 a A1 v Chorvatsku. Protože platím za nějakou službu, která je pro mne z hlediska proměru zisk /cena atraktivní nebo přijatelná. ALE, 35 EUR za 15 km dálnice na rovině mi atraktivní nepřipadá.
Nebyl jsem, nejsem a nikdy nebudu ovce, kterou si každý může kdykoli zaříznout. To je otázka hrdosti a principu. Protože se nejedná setkání s absolutní mocí a existuje legální alternativní řešení, tak to řešení z principu použiji. Také i proto, že v sobotu večer žádné extra dopravní problémy neočekávám. To je vše.
Cena je hybatelem trhu všude na světě. Vzpomneňte si na Němce, jak u nás stáli ve fronách na benzín, Rakušáky, kteří jezdili na řízky do Čech a nechali si nabalit ještě kastrol domů ...... atd. Tak to prostě chodí v Evropě i jince na světě. Někteří diskutéři prostě potřebují trochu více rozhledu, tolerance a slušnosti!!! A současně nikomu neberu jeho právo utratit si své vydělané peníze, jak uzná za vhodné.
Děkuji předem těm účastníkům vlákna, kteří se s námi rozdělí o zkušenosti z průjezdu alternativními trasami, které jsou zde diskutovány.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
23. 06. 2008 12:59
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 20:37).
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
23. 06. 2008 14:24
Stále to samé, kolikrát ještě?
anaxios napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Myslím, že kliknutie na tento link to mnohým
> pomôže spinning smiley sticking its tongue out
>
> [hnonline.sk]
> tska-cez-slovinsko-vyhnite-sa-poplatkom


Sice furt tosamé ale názorně předvené i s obrázkama.Osobně myslím že je to dobré.
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
23. 06. 2008 19:49
Zubtel, dobré to je, akorát, že už se to tu objevilo několikrát asi před 10 dny. Tak proto ta moje reakce.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
23. 06. 2008 20:38
Děkuji Podgoraninovi za překlad thumbs up
Jinak pro to minimum přispivatelů, co jezdí na Istrii mám radu - na co jsem přišel zkoumáním všech odkazů a příspěvků. Chtěl jsem původně jet trasu Linz, Salzburg, Villach, Udine, Terst, Koper, kde bych na poplatcích zaplatil 9,50 tunelný a 7,50 v Itálii (pokud to od posledně nezdražili) Potom jsem si našel dvě alternativy jak se vyhnout asi 2,5 Km dálnice - buď místními komunikacemi městem nebo jiným přechodem. Ale pořád mi vrtalo hlavou, jak asi Slovincům budu vysvětlovat na čáře, kudy jsem se vlastně vyhnul a možná by mě za to chtěli nějak jinak šikanovat. Když jsem se dočetl, že ti dobytkové zpoplatnili i všechny obchvaty, rozhodl jsem se, že si známku koupím a pojedu přes Znojmo, Vídeň, Maribor, Ljubljaň, Koper. Proděám asi jednou euro, pokud známku nepošlu dál, ale budu v klidu. Jen už si nemůžu vybírat mezi dvěma trasama, protože tisícovka je pro mě jedna dobrá večeře, kterou nebudu cpát do chřtánu bezohledným slovinským politikům angry smiley
sta
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
24. 06. 2008 03:38
Jak napsal zubtel
[hnonline.sk] Není to špatné, ale poznámka k obr.č.1 není důvod sjíždět z A2 můžete pokračovat až na přechod Spielfield-Šentilj a za poslední budovou celnice sjet vpravo dolů,dostanete se na tu samou cestu,která je značena na obr.zeleně.K obr.č.2 není potřeba složitě objíždět ten velký kruháč můžete jet klidně od něho směr Maribor jako vždycky, protože silnice pro mot.vozidla má označení až za odbočkou na starou cestu vpravo jak je v náčrtku.Tato cesta vede souběžně s hlavním tahem a přivede každého do středu města,často jsme si po ní ušetřili zácpu na hlavním tahu.Tak jak je na obr.č.3 znázorněno ,důležité je jet po druhém mostu jinak se dostanete zpátky na hlavní tah Mariborem a ten je celý značen jako silnice pro mot.vozidla .Tolik moje zkušenost,naposledy jsem to jel 11.5.2008
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
24. 06. 2008 08:11
Podle me to maji ti slovinci dobre namyslene. Velmi ulevi provozu od hranic A po Macelj. Tranzitujici turista u nich mnoho Ecek nepusti, jen zahusti dopravu v tomto smeru. Takze na jednoho ktery si znamku poridi, muze pripadnout pres tricet dalsich kteri pojedou pres HU a na jejich znamku se vykaslou. Pritom financni prinos bude zachovan, a provoz se zmirni. Myslim ze vetsina z nas z Moravy pojede pres SK a HU na Gorican. Bude to asi maso. Celkem by me zajimaly prujezdove statistiky pres Gorican a Macelj ve srovnani z minulym rokem. spinning smiley sticking its tongue out Dovolene zdar. smileys with beer

--
TomKa
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
24. 06. 2008 08:24
Ahoj, může mi někdo poradit, kde koupit slovinskou známku? Dočetl jsem se, že budou v prodeji jen na slovinském území a to jen v autoklubech a tabáku. Pochybuji o tom, že nějaký tabák bude mít otevříno ve 3 ráno. Jedu trasu Graz - Maribor, tak nevím...obávám se, abych omylem nenajel na dálnici bez možnosti zakoupit dálniční známku.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
24. 06. 2008 08:25
Ahoj, může mi někdo poradit, kde koupit slovinskou známku? Dočetl jsem se, že budou v prodeji jen na slovinském území a to jen v autoklubech a tabáku. Pochybuji o tom, že nějaký tabák bude mít otevříno ve 3 ráno. Jedu trasu Graz - Maribor, tak nevím...obávám se, abych omylem nenajel na dálnici bez možnosti zakoupit dálniční známku
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
24. 06. 2008 10:30
Tak jedna zkušenost z terénu ...
kolega z práce, mimochodem celkem motoristický jouda (sorry jiříku :-) ), se vrátil v neděli z Krku. Inkriminovany usek tam i zpátky absolvoval po trase Strihovec-Pesnica a prý v klidu. Sice se cesta trosku víc klikatí, ale ucpaná nebyla (obe cesty po ní absolvoval prý mezi 00:00 - 02:00). Ríkal ze kdo otevre mapu a trochu se zorientuje,nemuze se ztratit. Navíc prý se sichroval GPSkou. Z dálnice sjel hned za hranicema, pres kruhac trochu zpatky vracecka a pak uz ronobezne podel dalnice az na ten velky kruhac pod Mariborem.
Me tahle cesta ceka na zacatku srpna a asi to taky vyzkousim. Co nás nezabije, to nás posílí thumbs up. Je mnoho lepších způsobů, jak utratit 35éček, třeba udělat dětem radost nějakým pěkným výletem smiling smiley
Ahoj všichni mam otazečku bude možné někde ve Slovinsku zakoupit známku v noci?Jedu 3.7 na noc a netuším jestli hnet za přechodem Rakouska na Slovinsko je někde otevřena benzínka v noci.Dálnice je hnet za čárou tak kde tu posranou známku koupím? Dík za případné info.
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
30. 06. 2008 01:09
Jestli jsem dobře četl příspěvky, tak psali, že slovinský známky budou k prodeji už na rakouských benzínkách a jestli ne, atk myslím, že za čárou ve Slovinsku na Maribor je benzínka nonstop. Jen jsi zapomněl napsat, kterou trasou pojedeš...smoking smiley
Franta PM
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
30. 06. 2008 09:52
Jak jsem slíbil, referuji o cestě přes SLO mimo placené silnice. Vyjížděli jsme z Plzně v pátek 13.6. chvilku po 19.hod. Náš tradiční směr přes Folmavu na A3 u Straubingu. Před 10.hod. jsme na hra. D/A, známka za 7,70 u benzinky na přechodu. Jinak cesta Rakouskem v pohodě (jestli manželka dobře počítala, tak jsme po A9 projeli asi 58 km v tunelech). Na opuštěném přechodu A/SLO jsme byli asi hodinu po půlnoci. Hned za SLO celnicí, ještě před nájezdem na dálnici, zastavuji u odbočky vpravo na Šentilj, Maribor (žluté cedule), abych si ověřil, že se tam dá odbočit. Starou cestu mimo dálnici znám, jel jsem ji v minulosti několikrát, když byly fronty, abych se vyhnul zdržení na cestarině. Teď najíždím na dálnici, protože potřebuji doplnit nádrž a nechci riskovat, že budou v noci pumpy zavřené. U OMV beru SPRINT DIESEL za 1,298 Eur. Kruháč projíždím dokola a odbočuji na Lenart . Super silnice, nový povrch, jen místy omezení, když se projíždí kolem staveniště (asi nájezdy na budoucí dálnici na Maďarsko). Asi po 15 km v Lenártu dobře značená odbočka vpravo na Ptuj. Tady už je silnice horší, úzká a místy horší povrch, ale neřekl bych, že je horší než průtah mezi Mariborem a Ptujem. Asi po dalších 20 km vjíždíme do Ptuje a držíme se směru na Maribor. Přejíždíme přes most řeku Drávu a kousek za ním už je směrovka na HR, Zagreb. Tady se také projíždí kolem rozestavěných úseků dálničních přivaděčů. Za chvilku už jsme na silnici k hranici. Kvalita silnice nic moc, ale není provoz, tak se dá jet. Na hranicích vše OK. Slovinci nic a Chorvati jen mrkli jestli jsme v autě podle pasů čtyři a popřáli "sretan put". Nájezd na dálnici a pak už to jede až do Splitu. Jen na cestarinách to trochu zpomalí a fronty tak 10 max. 20 aut. Hledám turniket bez obsluhy - označený "CARD", tam je prázdno, platím MasterCard (bere to i VISA). V Zaprešic jsou dva turnikety na karty zcela vlevo, na Lučku a v Dugopolje zase zcela vpravo. Nerozumím této logice. Na Dugopolje sjíždíme z dálnice ráno v 7:00 hodin. Takže shrnutí. Cesta přes SLO mimo dálnici by něměl být problém, pokud nebude velký provoz. Pak asi v úseku Lenart - Ptuj může problém nastat. Ale zase se ještě může provoz rozmělnit, když se někdo rozhodne po dálnici a někdo přes Maribor mimo H2. Ani tahle varianta by nemusela být špatná. Když jsem se teď v sobotu vracel, tak jsem jel klasicky přes Maribor a po H2. Byl podvečer kolem 18. hod. Koutkem oka jsem zahlédl, že ulice kterými by se to dalo jet vede souběžně s H2 a mezi je železniční trať, takže orientace docela dobrá. Možná to někdo vyzkouší a podá informace. Přeji všem šťastný návrat. Franta.
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
30. 06. 2008 10:03
tedy Franto,thumbs upthumbs up
je vidět, že kdo umí, tak umí...
dal bych ti 2 zelené , ale já nebarvičkuji smiling smiley
cuy
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
01. 07. 2008 23:34
se dnes ptal na ředitelství omv, a bylo mi řečeno že známky nejsou ani v rak. a v mariboru ,že se na ně moment. stojí fronta. Slovinci sami neví, zda budou platit i na silnicích I. třídy. Což maže všechny spekulace. Druhou věcí je znehodnocení známky, tuším že někde ve SM psali o sankcích za neoprávněné použítí známek jak rakousku, tak i slovinsku je to dražší než pokuta 800Euro bez známky.
Mě by celkem taky zajímalo zda budou známky dostupné hned u první benzínové stanice těsně za hranicemi, protože pak by to byl docela problém......
Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
02. 07. 2008 06:46
Zdravím,

zde je zatím poslední kompletní seznam prodejních míst : [www.cestnina.si]

Sleduji to denně, takže včera přibylo Rakousko a Německo.

Hezký den

JIK
avatar Re: Slovinsko - Dálniční známka 35 euro
02. 07. 2008 09:32
Tak jak to je je ta nejkratší objízdná trasa zpoplatněná?
Myslím tu co začíná před přechodem a končí u kruháče před Mariborem.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 185
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.