Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Zkušenosti s cestováním bez auta

Autor ivak 
Zkušenosti s cestováním bez auta
26. 01. 2008 06:58
Gaba
Re: Zkušenosti s cestováním bez auta
26. 01. 2008 09:32
Ja som dovolenkovala v roku 2005 na ostrove Ugljan. Možnosť dopravy na tento ostrov je celkom jednoduchá - zo Zadaru premávajú trajektové línky do mestečka Preko a ďalej po ostrove chodia autobusy. Zadar je väčšie mesto, dá sa tam dostať aj letecky.
Re: Zkušenosti s cestováním bez auta
28. 01. 2008 08:45
Ahoj.

My jsem 2xpo sobě jeli Jadran Expresem a dál jsem se po Chorvatsku dopravovali busem. Jednou jsme měli stan vlastní v Přimoštenu ( a odtama busem do okolí, Krka, Šibenik, Split a tak to, co je poblíž). Už si to moc nepamatuju.

Podruhé opět vlak, zařízený stan od CK v Živogošče. Pak výlety busem (sousední vesnice...), Igrane ( lodí), Hvar (lodí), Dubrovník (busem) odtud trajektem na Korčulu, dále lodí zpět do kempu, protože se nám tam líbilo. Akorát Medžugorii, MOstar a Kravitzu jsme si dali s cestouvkou. Makarská busem.

Protože jsme tam byli 3 týdny (všechny peníze padly na památky a dopravu), bylo potřeba už hodně šetřit (oba studenti), tak jídlo se vezlo z domu. takže se to řešilo vojenskou krosnou :-D. pokud ji znáte... připevnila se na "vozík, co mají starší paní do obchodu", tak byl na kolečkách a jelo to skoro paráda... Dokud se kolečko na terénu nezlomilo, ale i po malé opravě se pracovalo dál.


BUsy jsou hodně drahé a dost mě štvaly rozdíly cen. Stejná trasa s jinou společností za dost odlišnou cenu.

Ale bylo to fajn.


Gaba: a viděli jste v Preku zříceninu? Letos jsem se tam chtěla jet podívat, ale nebyl čas.
Dobry vecer,

mam jen malou radu ohledne cestovani bez auta: Misto Jadran Expresu zkuste letadlo: Letenka do Splitu se SkyEurope vyjde na 1500 - 1700 jedna cesta (vcetne poplatku) clovek je tam za chvilicku. Zkusenosti s tim mame vynikajici. Vzdy byvame v Chorvatsku 2 tydny a po tydnu za nami prijizdi babicka, aby si taky uzila deti a slunicko. Pred 4 lety jela vlakem a cesta cca 24 hodin, kozenkovy sedacky, dost peklo. Cena byla tusim tenkrat 1700. Pak uz vzdy letecky - za podobnou cenu neni o cem vahat.
Re: Zkušenosti s cestováním bez auta
29. 01. 2008 11:58
Kdyz uz je tu tema o cestovani bez auta, tak bych se chtel zminit, ze taky neni spatne jet do chorvatska na kole. Jel jsem to sice 5 dni, ale bez spechu a v pohodicce. Ve vice lidech a v chladnejsim pocasi by se to za 2 dny dalo zvladnout taky. Ted uz sice jezdim s pritelkyni jen autem, ale stale vzpominam na prozita dobrodruzstvi pri ceste na kole. Cesta je popsana na www.plavec.wz.cz
avatar Re: Zkušenosti s cestováním bez auta
29. 01. 2008 12:29
Plavec napsal(a):
-------------------------------------------------------
>. Cesta je popsana
> na www.plavec.wz.cz
Klobou dolů to tady ještě nebylo. thumbs up
Re: Zkušenosti s cestováním bez auta
29. 01. 2008 14:59
---



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivak (05. 08. 2008 15:13).
avatar Re: Zkušenosti s cestováním bez auta
29. 01. 2008 15:14
to ivak:
ano, možná by to mohlo být zajímavé. Zkusil jsem to zadat do navigace i-GO, nechal spočítat a z Prahy do Omiše by se muselo ujít 1033 km, což by trvalo 206 hodin, tedy při 8 hodinách denně včetně dnů pracovního volna by to bylo 26 dnů. Tedy pro študáka to může být zajímavý, o prázdninách by mezi cestami tam a zpět si užil 1 týdne u moře spinning smiley sticking its tongue out



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Prof.Klaus (29. 01. 2008 17:29).
Re: Zkušenosti s cestováním bez auta
29. 01. 2008 18:06
Plavec napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... Cesta je popsana
> na www.plavec.wz.cz

Četl jsem a tiše závidím.
Někde by to snad i otiskli jako seriál na pokračování, nebo jako povídku - opravdu poutavě napsané.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Zkušenosti s cestováním bez auta
29. 01. 2008 20:15
Nádherné čtení.Jsi borec!!!
A to já se už dva roky bráním tomu jet do Chorvatska na motorce.Že bych to neustála,a kam dám všechny ty věci co budu ,,určitě" potřebovat.Doufám,že si tohle vlákno nebude číst můj náruživej motocyklista,bylo by vymalováno.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 186
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.