Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku

Autor Bessy 
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
23. 08. 2007 10:27
to je jedno: thumbs down absolutní nesouhlas - Modena má pravdu v tom, že tito lidé, když se za nimi vytvoří kolona, můžou na chvíli zajet ke kraji a kolonu "popustit". Když jedu menší než povolenou rychlostí, měla by to být povinnost. A když to není povinnost, tak to je právě ta vzájemná tolerance.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
23. 08. 2007 12:18
Hodně rychle nebo hodně pomalu v nepřehledných usecích vyjde na stejno. neboť za pomalu jedoucím řidičem se udělá kolona a stačí jeden nervově slabší jedinec a ten se vždy najde a začně nebezpečně předjíždět a je zaděláno na průser. Každý v autě máme 3 zpětná zrcátka, tak se každý může podívat co se děje za ním a podle toho se zachovat.
avatar Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
23. 08. 2007 15:16
to je jedno napsal(a):
-------------------------------------------------------
a tam kde to jde v klidu předjet.

Poslyšte vážený to je jedno, Vy jste zřejmě nikdy v několikakilometrové koloně nepředjížděl, že tu plácáte takové hovadismy ? Ono to na staré cestě v klidu nikde moc nejde, víte ? Jedna z mála šancí, kde to jde bezpečně je právě víceproud nad Kninem ! Dále si laskavě uvědomte, že předjížděcí manévr je vždy nebezpečný, protože jedete v protisměru a když už neohrožujete Vy protijedoucího, může Vás ohrozit před Vámi jedoucí řidič, který Vás neuvidí a začne předjíždět též ! To se Vám ještě nestalo ? A teď to vynásobte faktem, že se náhle a hodně rychle musíte z předjížděcího manévru vrátit zpět do kolony a trefit se mezi dvě auta, která o tom musí vědět, jinak je opět zle ! Chápete, pane moudrý ? eye popping smiley


to je jedno napsal(a):
-------------------------------------------------------
Pokud Vás 200km ujet rychlostí 55km/h přivádí do stavu úkladné vraždy, asi něco nebude někde v pořádku...

Ano, pokud chcete, v tomto případě jistě nejsem v pořádku a se mnou dalších dvěstě řidičů !smoking smiley
Tady se vůbec neřeší jestli se oni měli nebo neměli podívat do zrcátka a pustit. (ano měli) Tady jde o toleranci - o to pochopit že nějaký invalida který je vydřený z horka, provozu, 1000km, ciziny a já nevím ještě čeho všeho - to prostě nezvládá a nedělá to naschvál, není vyježděnej ale je to ČLOVĚK a nebudu se k němu chovat jak hovado a řvát na něj z okýnka fucking... Pokud se zastáváte pana Modeny, doporučuji si přečíst zde ve Foru OSTATNI/ BG nebo HR jeho přispěvek kde někomu sprostě nadává do debilů co mají jenom Felicii a jsou posr... šetřílkové - to jenom proto že se dotyčný zastal BG že to tam je levnější. Dále se dotyčný zřejmě vyjádřil že mu vadí čuchat kouř ze sousední deky - na to mu pan Modena odpověděl že on na pláži kouří a že by si dotyčný mohl něco dovolit říct - že by si to s ním rychle vyřídil pěstmi...
avatar Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
23. 08. 2007 15:41
to je jedno
Vy máte vážený pane nějaké finanční odměny za kladná hodnocení svých příspěvků zde na fóru, že Vás tak točí, když s Vámi ostatní nesouhlasí ? Nejste náhodou politik, nebo tak něco ?grinning smiley
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
23. 08. 2007 17:24
Nehodnotím pana Modenu podle formy jeho příspěvků (i já si myslím, že jsou nad míru obhroublé), ale to mi nebrání s ním souhlasit, když má pravdu. Napsal, že chtěl křičet fucking..., ale nekřičel. A že je někdo vydřenej z horka, délky trasy a pod. není omluva pro netolerantní chování (a brždění ostatních pod rychlostním limitem je slušně řečeno netolerantnost). Takoví lidé můžou jet autobusem, vyjde je to levněnji a ušetří si zdraví (a nejen sobě).

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
23. 08. 2007 20:31
Ano, souhlasím, pokud někdo nezvládá ujet 1000 km, dělá mu to problém a není zdravotně zcela v pořádku, tak má jet autobusem a nebo letecky.
Už jenom pro jeho a druhých bezpečnost!!
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
23. 08. 2007 21:20
Jedna taková poznámka, když je auto označeno "invalida" vůbec to nemusí být pravda a v dost případech to tak je. Z mého okolí, děda je invalidní, vnuk si koupil auto je napsané na dědu, má označení invalida, dostává příspěvek na benzín a v 99% v něm jezdí vnuk a plně zneužívá výhod tohoto označení.
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
24. 08. 2007 17:58
Jak jsem už napsala v jiném vlákně .. " Kdo už jste se letos vrátili?..." měli jsme letos cestou do HR technické problémy s přívěsem , na kterém jsme vezli loď. Poprvé se nám stal malér v noci, odbočili jsme na kraj do vedlejší ulice, tak jsme nikomu nepřekáželi. Podruhé se to opakovalo kolem 9. hod. ráno - po odbočení na Pelješac, před Stonem. Dali jsme trojúhelník a chvátali, protože je tam dost nebezpečné stát - úzká, klikatá silnice - kdo jí zná, ví o čem mluvím. Chorvati troubili jak zběsilí a ťukali si na čelo, hrozili - to, že nikdo nezastavil a nezeptal se, jestli nepotřebujem pomoct, mě nepřekvapilo. Ale jela tam spousta aut českých, opravdu dost ale také nikdo nezastavil .... a to mě docela překvapilo. My jsme před 3 lety pomáhali Chorvatce, která měla v autě 3 děti a píchla. Muž měl ruku v ortéze po operaci zápěstí a se synovou pomocí ji kolo přehodili. Ale co.... Snad příště.
avatar Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
24. 08. 2007 20:31
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (08. 03. 2008 15:48).
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
24. 08. 2007 21:03
Ta tolerantnost je jen v řidiči a v tom, jak je vyježděnej. Já když jedu zrovna pomalu a nikam nespěchám, tak se snažím uhýbat rychleji jedoucím, protože člověk nikdy neví, kdy bude pospíchat on a bude taky rád, když ho ostatní budou tolerovat a uhnou na stranu. A né jako priblblí poláci a východní dederóni, když jedou v noci po prázdné dálnici (vSRN) a jedou v prostředním pruhu, když pravej je úplně volnej. Takový tupce angry smiley bych nejradši přdjel z prava.
Aby som sa trochu vrátil k príspevku Světlany, je to tak ako píše.
Súhlasím s ňou a musím znova potvrdiť, že "vaši občania" sú v cudzine až príliš sebavedomí. Pripadá mi to tak, ako keby pojedli všetku múdrosť sveta a cítia sa na niečo viac ako sme my ostatní. V apartmáne pod nami-boli češi, ale zdraviť som musel prvý ja, a ten spätný pozdrav, to bolo pre nich asi niečo ponižujúce. Po večeroch boli hluční až do neskorých hodín. Na pláži bolo počuť najviac hlasnú češtinu. Musím skonštatovať, že ste mi (nám) tohto roku trochu znepríjemnili dovolenku. Viem, že teraz mi budete mnohí oponovať, nech sa páči. Kto sa v tom spoznal tomu gratulujem. Chcem len veriť, že vás je viac tých normálnejších. Mám pomerne dosť priateľov v Čechách i na Morave a všetci sú to príma ľudia. ....hmm
Obávám se, že se hovada najdou v každém národě, bez výjimky. Chorvati si své přírody neváží ani dost málo. Zkuste se potápět někde u turisticky méně navštěvovaných ostrovů a uvidíte to smetiště na dně. Nejen staré sporáky a pračky ale i vraky aut. Většina hotelových kanalizací se vypouští bez čištění do moře atd. Vyčůranost Chorvatů je také realitou. V žádné jiné zemi na světě se neplatí tolik poplatků za kdejaký nesmysl. Závidí turistům životní úroveň, chtěli by ji také ale makat se jim příliš nechce. To radši dlouhej kouř a lahvinku. Beru to tak, že to patří k mentalitě teplých krajin. Ovšem kam se hrabou na Araby. A pokud se naši turisté chovají sebevědomě, je to naprosto v pořádku. Spousta let po otevření hranic si Chorvati dovolovali k Čechům to, co by si nikdy nedovolili k Němcům. Takže pokud mi něco vadí, nestydím se ozvat a trvat na nápravě. Počínaje špinavými záchody a konče mizernou obsluhou u stolu nebo nekvalitním jídlem.
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 08. 2007 06:15
Alex - thumbs up asi tak nějak
avatar Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
26. 08. 2007 10:10
Ono to asi bude tak 50:50.Nic není černé nebo bílé-tupci a sobci jsou na celém světě-stejně jako lidi solidání a chovající se normálně.Můj názor je jak tady někdo psal-pokud chci klid-jezdím do vesniček kde je málo lidí a užiju si to podle svého.
Jestliže mi vadí chování a ::Vyčuranost:: v některých restauracích apod.-jdu jinam-mám možnost volby tak proč to nevyužít?Pokud mi něco vadí konkrétně-ozvu se -a nestalo se mi že by se problém slušnou domluvou nevyřešil.Všecko je to k přístupu-chovám se tak jak chci aby se ostatní chovali ke mně.Samozřejmě občas ani to není nic platné-ale upřímně(a nejen na dovolený) ne vždycky můžem chtít aby bylo všecko 100% a tím že každý člověk jiný by to ani dost dobře nešlo!Prostě zatím jsem nikdy problémy tak zásadní aby mě to otrávilo dovolenou neměla.
Tady to asi stejně nevyřešíme-podle mě se každý chová i na dovolené tak jako v v běžném životě -jak chcea jak žije.Je to jeho vizitka.Nikoho nezměním tím že napíšu že se někteří lidi chovají jako hovádka.
Holt-tak to je-a myslím že to platí všude-ať jsou to češi-němci-nebo třeba marťani!
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
29. 08. 2007 21:45
Přesně tak Ivetaa, taky jezdíme do malých letovisek a nikdy jsme neměli problém. Přijde mi, že tam nejsou tak lidi vystresovaní z front, nedostatku místa na pláži, z problému zaparkovat auto a taky večer tam není takový rachot (což nám s malými dětmi vyhovuje). To, že je slyšet čeština, která mi mimochodem nepřijde o nic hlasitější než slovenština, může být taky tím, že Čechů je pláži poměrně dost. Na naší bylo nejvíc nás a Italů a ti mi teprve přišli hlasití. Fakt člověk nemůže posuzovat lidi podle národnosti, ale jací jsou. Např. v našem domě nám Češi vůbec neodpověděli na pozdrav a Němec (to se o nich teprve říká, že jsou povýšení a sebevědomí) nás zdravil první (dřív, než jsme to stihli mi).
kik
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
30. 08. 2007 20:20
Musim priznat, ze mam v Chorvatsku nebo behem cesty spise problem s ceskymi nebo polskymi ridici nez s Chorvaty, Rakusany apod. Letos me na dalnici cestou zpatky problikaval v levem pruhu nejak krajan s prazskou SPZ. Uhnout jsem mu nemel kam, v pravem pruhu jelo nekolik kamionu, ja mel na tachometru cca 160, prede mnou dalsi auta a ten vul mi doslova sedel v kufru. Dokonce to v jednu chvili zkusil strhnout do praveho pruhu a podjet me, ale hodne rychle se vratil za me. Jakmile to jen trochu slo, rad jsem mu uhnul z cesty a nechal ho jet. Bohuzel velice podobne se chovaji polsti ridici a to hlavne na useku z Mikulova do Vidne.
Jeste mam jednu poznamku. Nad nami v apartmanu bydlela jedna slovenska rodina. Bohuzel jenom otec dokazal pozdravit nebo na pozdrav odpovedet. Nikomu ostatnimu (manzelka a tri deti) jsme nestali za odpoved. To uz jsme se spis pozdravili z lidmi od vedle, kde bydleli nejaci Nemci.
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
30. 08. 2007 23:23
Blbce na cestách člověk potká všude. Ale vzpomínám si, jak jsem byla šokovaná, když jsme jeli poprvé v Chorvatsku. Ti řidiči mi připadali dost šílení. Nezapomenu na některá předjíždění v nepřehledných zatáčkách nebo na jezdce na motorkách zásadně bez přilby apod. Dnes už mě to neudivuje.
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 15:15
Mám teď čas (rekonvalescence po operaci), tak pročítám fórum. Nedá mi zamyslet se nad tím, jací jsme my "divňousové". Tady na fóru si radíme a pomáháme, vtipkujeme i se vážně zamýšlíme (jako třeba já teď). Jeden druhému poradíme i v doslova blbostech, ale i vážných věcech, které druhým zachrání když ne zdraví, tak třeba nervy nebo finanční ztrátu. I to nadávání tady za OT příspěvky nebo že se někdo nestrefil do správné rubriky, není míněno zle.
Ale jen co sedneme za volant a vyjedeme ven, neznáme bratra. Jen co potkáme venku Čecha, tak hned "Mámo, deme, tady je to samej Čech!" (to jsem si nevymyslel, ale odpozoroval). Taky jsem si všiml, že příslušníci jiných národů se k sobě mají jinak - "Jé, vy jste taky z XYZ, jak se máte, odkud jste přesně, jak se vám tu líbí, ...". Myslím si, že je to nízkým sebevědomím a určitou zakomplexovaností či pocitem méněcennosti, který v nás zůstal zakořeněn z minulosti, aniž by jsme si to uvědomovali.
Moc bych si přál, aby jsme se k sobě uměli chovat jako na tomto fóru i venku, až se potkáme "zoči-voči" (hezký slovenský výraz) a to ne jen "fóristi" navzájem, ale všichni Češi.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
martinirosso999
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 15:34
Bouhžel mohu jenom konstatovat že vše záleží na jednotlivcech.Za sebe můžu říct že se řadím do opačné skupiny lidí,tj,.naopak jsem se vždy na dovolené seznámil s krajany a to z Česka i Slovenska a pokud to bylo alespoň trochu možné s ohledem na jazyk.vybavenost i s lidmi z jiných zemí. s některými z nich dokonve udržuji kontakt i nadále.Takže asi vše záleží na každén z nás a na naší povaze zda máme schopnost kontakt navázat a máme rádi společnost.Takže doufám že i letos narazím na pířjemné lidi s kterými najdu společnou řeč a vzájemně všichni prožijeme super dovolenou.A to přeji i všem ostatním.Mějte se krásně. winking smiley


Hopkirk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mám teď čas (rekonvalescence po operaci), tak
> pročítám fórum. Nedá mi zamyslet se nad tím, jací
> jsme my "divňousové". Tady na fóru si radíme a
> pomáháme, vtipkujeme i se vážně zamýšlíme (jako;
> třeba já teď). Jeden druhému poradíme i v doslova
> blbostech, ale i vážných věcech, které druhým
> zachrání když ne zdraví, tak třeba nervy nebo
> finanční ztrátu. I to nadávání tady za OT
> příspěvky nebo že se někdo nestrefil do správné
> rubriky, není míněno zle.
> Ale jen co sedneme za volant a vyjedeme ven,
> neznáme bratra. Jen co potkáme venku Čecha, tak
> hned "Mámo, deme, tady je to samej Čech!" (to jsem
> si nevymyslel, ale odpozoroval). Taky jsem si
> všiml, že příslušníci jiných národů se k sobě mají
> jinak - "Jé, vy jste taky z XYZ, jak se máte,
> odkud jste přesně, jak se vám tu líbí, ...".
> Myslím si, že je to nízkým sebevědomím a určitou
> zakomplexovaností či pocitem méněcennosti, který v
> nás zůstal zakořeněn z minulosti, aniž by jsme si
> to uvědomovali.
> Moc bych si přál, aby jsme se k sobě uměli chovat
> jako na tomto fóru i venku, až se potkáme
> "zoči-voči" (hezký slovenský výraz) a to ne jen
> "fóristi" navzájem, ale všichni Češi.
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 16:19
martinirosso999 - čest výjimkám a můžu jen gratulovat !!! Bohužel, většina je pravý opak. Ale neházejme flintu do žita, když se budem každý snažit to zlepšit, i to bude malý zázrak !!!

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 16:33
Kde jsme byli vždycky tam byli taky češi a vždycky to vypadalo nějak takhle

V loni na Visu češi, němci, chorvati, bosňaci


Předloni Pelješac Borje chorvati, ve předu s pivem ostravak já severočech za fotˇákem


Černá Hora 2005 černohorci , češi, slováci


Mljet Saplunara chorvat (majitel restaurace) a my češi (nikdo jinej tam nebyl

Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 18:29
Smejkali, ty seš extremně družnej (měl sem napsat "mimo Smejkala" grinning smiley ). Ale já měl na mysli vztahy češi-češi.

Určitě sem napíše hodně lidí opačnou zkušenost, ale všichni víme, jací jsme "v globálu". Hlavně, že nám (třeba většině) to není jedno.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 18:34
Já spíš jezdím na místa kde není moc lidí , a tak se vždycky nějak dohodnemthumbs upgrinning smileythumbs up smiley
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 20:08
vzájemné chování??nechci nějak moralizovat ale vše je o výchově člověka k člověku od ranného dětsví.Když dnes vidím jak se chová člověk k člověku v naší vlasti tak nemohu čekat něco lepšího v zahraničí. Myslím si že každá doba nese svoje a ta po tý sametový revoluci lidi od sebe hodně odcizila a za vším stojí moc a peníze.Každý chce toho druhého s ůsměvem obrat o peníze,majetek to se u nás stalo to nedůležitější.Nevím ale mám pocit že se za mého mládí k sobě lidé chovali přátelštěji, ůsměv na tváři byl upřímější a pokud jsem s rodiči vyjel do "ciziny"MLR "SLOVENSKO" tak každé setkání s čechem bylo srdečné a přátelské. Dnes na silnicích vládne bezohlednost každý tam chce být první a urvat ze všeho a hlavně ze svého času co nejvíc. Je mi to líto jsem vychován v totalitě ale je ve mě zakořeněno že pomáhat se má : Je to asi dva roky po půlnoci za Vídní na parkovišti jsem pomáhal řidičovi Mondea když pod lampou jsem mu rozdělal celoý zadní brzdič protože mu blokovalo kolo (nejsem automechanik) po zjištění že má zadřené ložisko jsem namontoval vše zpět a on musel jet zpět do čr . Byla to plánovaná zastávka která se prodloužila na 2 hodiny a mě nakonec mrzelo že jsem mu vlasně nepomohl.
jinak mohu říct že jsem se vyloženě s vulgárním chováním našinců nesetkal ale vlídnější bychom k sobě být mohli.Vždyt máme auta, techniku která za mého mládí nebyla (navigace,klima atd) a mělo by být vše pohodovější . nedokážu si představit potit se ve š 120,moskviči, či ladě.
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 21:01
pavel626 napsal(a):
-------------------------------------------------------
... a za vším stojí moc a peníze.Každý
> chce toho druhého s ůsměvem obrat o peníze,majetek
> to se u nás stalo to nedůležitější.Nevím ale mám
> pocit že se za mého mládí k sobě lidé chovali
> přátelštěji, ůsměv na tváři byl upřímější a pokud
> jsem s rodiči vyjel do "ciziny"MLR "SLOVENSKO"
> tak každé setkání s čechem bylo srdečné a
> přátelské. Dnes na silnicích vládne bezohlednost
> každý tam chce být první a urvat ze všeho a hlavně
> ze svého času co nejvíc...

Vidíš, možná si kápnul na jeden z hlavních důvodů - peníze. Kdysi jsme mněli všichni stejné .ovno, dnes se bohatší nechce bavit s chudým, chudý zase s bohatým. A když nevíme, kdo kam patří, tak se nebavíme radši vůbec (co kdyby ten druhý patřil k těm druhým a zjistil, že my jsme od těch prvních !!!). Možná to je právě to kouzlo tohoto fóra, že tady se nevidíme a nevíme, kdo do které majetkové kategorie patříme. Zde i chudý může úspěšně předstírat libového frajera, kterému na koruně nesejde. Proč jsem psal své zamyšlení bylo, aby jsme se k sobě chovali jako na fóru i v HR a jinde, bez rozdílu rasy a náboženství (nadité či prázdné kapsy, lepšího auta apod.). Alespoň se snažme. Když už se seznámíme, jako Smejkali a spol., pak už je to OK, to už jsme družní dost, jen ten prvotní ostych a odtažitost je nám asi vlastní.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 22:25
Hopkirk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> pavel626 napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> ... a za vším stojí moc a peníze.Každý
> > chce toho druhého s ůsměvem obrat o
> peníze,majetek
> > to se u nás stalo to nedůležitější.Nevím ale
> mám
> > pocit že se za mého mládí k sobě lidé chovali
> > přátelštěji, ůsměv na tváři byl upřímější a
> pokud
> > jsem s rodiči vyjel do "ciziny"MLR "SLOVENSKO"
> > tak každé setkání s čechem bylo srdečné a
> > přátelské. Dnes na silnicích vládne
> bezohlednost
> > každý tam chce být první a urvat ze všeho a
> hlavně
> > ze svého času co nejvíc...
>
> Vidíš, možná si kápnul na jeden z hlavních důvodů
> - peníze. Kdysi jsme mněli všichni stejné .ovno,
> dnes se bohatší nechce bavit s chudým, chudý zase
> s bohatým. A když nevíme, kdo kam patří, tak se
> nebavíme radši vůbec (co kdyby ten druhý patřil k
> těm druhým a zjistil, že my jsme od těch prvních
> !!!). Možná to je právě to kouzlo tohoto fóra, že
> tady se nevidíme a nevíme, kdo do které majetkové
> kategorie patříme. Zde i chudý může úspěšně
> předstírat libového frajera, kterému na koruně
> nesejde. Proč jsem psal své zamyšlení bylo, aby
> jsme se k sobě chovali jako na fóru i v HR a
> jinde, bez rozdílu rasy a náboženství (nadité či
> prázdné kapsy, lepšího auta apod.). Alespoň se
> snažme. Když už se seznámíme, jako Smejkali a
> spol., pak už je to OK, to už jsme družní dost,
> jen ten prvotní ostych a odtažitost je nám asi
> vlastní.


máš ode mne zelenou svým stylem je to dobrá myšlenka bo si to tu člověk neuvědomuje a chová se tak jak se chová, ale dovolím si poznámku že tim nic neřeší. myslím tím ty naše různé povahy ale myšlenka byla dobrá.Doufám že až se nikdo (raději ne)octne v nesnázích budeme schopni jeden druhému pomoci
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
25. 01. 2008 23:50
pavel626 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> máš ode mne zelenou svým stylem je to dobrá
> myšlenka bo si to tu člověk neuvědomuje a chová se
> tak jak se chová, ale dovolím si poznámku že tim
> nic neřeší. myslím tím ty naše různé povahy ale
> myšlenka byla dobrá.Doufám že až se nikdo (raději
> ne)octne v nesnázích budeme schopni jeden druhému
> pomoci

Musím s tebou mírně nesouhlasit - já psal o běžném styku, ne o nesnázích. Tady mám o Češích úplně opačný názor - když o něco jde, když ten druhý je v nesnázích, dokážeme pomoct i "nepříteli" (nadneseně). Za zelenou díky.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
26. 01. 2008 09:08
Chtěl jsem na toto téma také napsat pár řádků - jsem už z té spíš starší generace - ale vzhledem k tomu , co zde výše napsali pánové pavel626 a Hopkirk, zjišťuji, že by to nemělo smysl, tak mě nezbývá než se pod to, co napsali, také podepsat a dát jim po jedné zelené. lubin
avatar Re: Vzájemné chování našich občanů v Chorvatsku
26. 01. 2008 13:22
Já se kamarádím s příjemnými lidmi rád. Takhle jsem se seznámil v HR s Červem a jeho ženou, jehož tímto zdravím a který si mě takto mým foťákem vyfotil. Zmařili jsme spolu lahev rakije od domácí a lahev burbonku Průšvih je, že jak jsem si u nich na verandě ustlal, tak jsem se tam ráno sám probudil. Managelka se mnou celou hodinu nemluvila tongue sticking out smiley. Kamarádím se dobře kamarádím se rád.smoking smiley

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 176
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.