Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pelješac

Autor AlTo 
Re: Pelješac
23. 12. 2012 14:48
...a co Rusové? Trochu se zajímám o letectví a do Dubrovníku jich přilétá čím dál tím víc :-(
Re: Pelješac
01. 01. 2013 12:12
Sdílím obavy s Bukowskim. Ty z nás, co mají rádi klid a pohodu, postupně vytláčí z oblíbených destinací turistika ala ROH - děsí mne vyrovnané řady slunečníků a lehátek. To opravdu nemusím. Když jsme byli po válce v Makarské bylo to super. Poslední léta jsme jí už jenom projížděli. Na Pelješac jsem jezdil rád, mám srdeční slabost pro jižní Dalmácii. Několikrát jsme byli v Trpanji a v Boraku, který nám vyhovoval, protože má omezenou kapacitu. Při naší poslední dovolené se i tam objevily skupiny Poláků a Rusů. (Jedna rodina jela z Ruska obě cesty hrubě přes 6500 km). Obávám se ale, že za několik málo let jich budou plné i končiny kolem Molunatu a Prevlaky. Chápu Chorvaty, že chtějí vydělat a jak Píše RadekK: kšeft je kšeft. Asi bychom se nechovali jinak. Ale trochu to bolí.
avatar Re: Pelješac
01. 01. 2013 20:20
jo kamaráde, žel si budem muset asi zvyknout, nebo táhnout do Albánie, už i na www.cro.pl doporučují chorvatské ostrovy a zakoutí doposud známa spíš nám samotářům...kéž by se tam uměli chovat tiše a nelepit, ..se.
Anonymní uživatel
Re: Pelješac
02. 01. 2013 11:31
No, a přijdem na chuť jezerům v Rakousku... taky tam není špatné pobejt...
avatar Re: Pelješac
02. 01. 2013 12:17
Ano Tomme ,máš pravdu .. akorát to bude chtít sebou ponorný ohřívač + neoprén , tropické dny sebou a hlavně " nafouklou " kreditku . A stejně tam budeš myslet na Jadran . Snad jediná výhoda , mam to zhruba 120 km. Ale zatim to necham jinym . Jo takhle na pozvání od kamaráda z mládí co tenkrát odešel a bydlí tam " někde " tak to bych se ještě nechal zlomit .
Anonymní uživatel
Re: Pelješac
02. 01. 2013 20:13
Pak nezbývá, než to kousek protáhnout a jet na Bled...či Bohinj.
avatar Re: Pelješac
03. 01. 2013 08:26
Rusů jsem si všiml na Pelješaci minimálně. A když, tak v naprosté pohodě oproti PL. Dubrovnik a vůbec celé pobřeží Jadranu přes Černou Horu až do Albánie je skoro celé koupené Rusy. Budva, Novi Grad tam jich je plno, Sveti Štefan mají celý a tam se už asi nikdo krom nich nedostane. Však si ho taky celý opravily. Jak jsem to ale pozoroval, tak je to ale jiná kategorie hostů, kteří si myslím nás neohrozí. Pokud nevyměníme apartmány za luxusní hotelové komplexy.
PS: centrum Prahy je jich také plné a nic než ruština tam slyšet není.
Re: Pelješac
03. 01. 2013 09:35
To Bukowski: Mám známého, který pracuje jako delegát a v posledních letech se hodně věnuje Albánii. Říká, že takový boom ve stavebnictví, zejména hotely, tam nebyl ani když Hodža stavěl bunkry. Patrně to bude jen otázka času kdy bude pobřeží plné podle vzoru Slunečné pobřeží, Sv. Stefan, Budva apod. Ale tak to je i ve Francii, Španělsku, Itálii ..., prostě masová turistika a obrovský obchod.
To Tom: v Rakousku je to jiné. Sice krásné a klidné, ale je to někde jinde. Stejně tak v Itálii. My byli na velkých jezerech Garda, Como i ve švýcarském Luganu, ale přišlo mně to jak návštěva v lázních. Holt každá země a místo nabízí něco jiného. Co se týká financí, dá se to pořídit i levně, ale chce to vygoolovat nějaký rodiný penzion nebo statek. No a na rozdíl od Chorvatska se česky domluvíš pouze vyjímečně.
avatar Re: Pelješac
04. 01. 2013 20:46
tak už se teším, byl jsem jen kousek v Montenegro u městečka Ulcinj-Sveti Nikola na hranicí se "Šikperi" koukal jen dalekohledem přes řeku za hranicí (přechod prostě nebyl-chybí cesta,chybi most...), a musím říct hezké, prázdné pláže, hory, ...bunkry, znám jen dva lidí co už tam bylí a ani jeden se na nic nestěžovál (i když jezdít po udusane hlíně centrem města je poněkud nezvykle a jde spíš o vyjímky). Kdysí jsem byl okouzlen Pelješacem pro ten jeho "nedostatek turustů" který síce trápil mistní, mě však naopak fascinoval. Letos se chystam na výlet do okolí Lezhé je to kousek za hranicí, jen tak omrknout pláže, ubytko, kafí a za rok si snad konečně troufnu i na dovču.
avatar Re: Pelješac
05. 01. 2013 16:21
Albanii nemusíš omrkávat,stačí tam zajet bez problémů.Cesta z Ulcinje na Vladimír je trošku horama užší,ale dá se jet celkem rychle.Od Vladimír je od benzinky LUKOL až na hranice luxusní široká nová cesta,kterou vybudovali místo šotolinové.Pak nový luxusní přechod MNE-ALB.Je také na mých fotkách z letoška. Pak dále až k novému zase lux mostu přes Bojanu a dál po širokých cestách až k moři.Jsou tam kempy i hotely.Myslím,že ubytování žádný problém.Z Ulcinje směr Ada Bojana,je sice krásná cesta,ale končí kousek od řeky Bojana,dál fakt nic není ani nevede,jen cedule "pozor hranice". Bohužel,zatím se to musí takto objíždět jak píši. Jiná cesta z této části od Ulcinje není.

MirekŠi



Upraveno 1krát. Naposledy upravil tvsat (05. 01. 2013 16:31).
avatar Re: Pelješac
05. 01. 2013 19:18
Díky Mirku thumbs up, tento rok už mám zabukovanou na červen na obvyklem místě a musím doufat, že přijede o něco míň lidstva, ale ta Albánie mě láka čim dál víc a po výletě který plánují snad i za rok něco bude.
avatar Re: Pelješac
12. 01. 2013 12:07
Něco nového o Albánii je ZDE
avatar Re: Pelješac
15. 01. 2013 18:51
díky Jirko, hezký článek.
avatar Re: Pelješac
04. 03. 2013 20:38
Místo po mostě tak tunelem na Pelješac a Korčulu........ Tak to jsem na to zvědavej jak to dopadne. Spíš než vzdušné zámky někdo staví podvodní zámky.
Re: Pelješac
04. 03. 2013 21:35
Myslím, že to dopadne jako most na Pelješac. Ten (nebo tedy tunel místo něj) má nějaký smysl (milovníci Pelješacu prominou), ostatní je za současné situace fantasmagorie.
avatar Re: Pelješac
05. 03. 2013 08:35
Mám pocit, že dřív než se něco takového rozhodne, nebo vybuduje (most, či tunel na Pelješac) tak bude i Bosna v EU a potom to už nebude mít smysl. A do té doby než se takto stane, tak se při průjezdu území BiH p***rem z čekání v kolonách. Kapacitnější trajekt z Ploče do Trpanje také jezdit nebude, protože to už zamítly zelení a ochránci. Místních na jihu je mi celkem líto, ale alespoň Pelješac zůstane nadále nádherným a nedotčeným místem.
Re: Pelješac
07. 03. 2013 11:25
Re: Pelješac
29. 04. 2013 21:15
Přeji všem hezký den,
nabízím spolucestování na Pelješac z Vrchlabí, Hradec Králové, termín 7.6.(odpoledne) tam a 15.6.2013 zpět. mobil 774864404.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 97
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.