Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
26. 05. 2008 11:57
vojto62 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Sally,co tu šíříš paniku!Ten úsek dálnice od SK
> hranic po sjezd na Czornu není spoplatněn - viz
> můj příspěvek na stánce 6 i s odkazem.
> Otevři si ho nastav si neplacené úseky dálnic a
> tam to máš (černé na bílém)!!!!!!!!!!

Omluva za to Maďarsko (tedy od hranic po Mošoň) confused smiley. Ale po předchozí zkušenosti našeho firemního řidiče, kterého drátovali hned za sjezdem na Rajku (tedy na dálnici) a platil pokutu, informace z cestovky, která mi dávala itinerář a varovala před tímto úsekem, že je placený, jsem byl téhož názoru a považoval jsem za vhodné toto varování pustit dál. Sám tama nejezdím a sjíždím na Rajku (pokud mám slovenskou známku), nebo jedu po staré (bez slovenské známky) až do Mošoňu.

V každém případě je ale část bratislavské dálnice zpoplatněná až na hranice. Protože u sebe nemám navigaci, tak nejsem schopen přesně identifikovat místo sjezdu, ale je to kousek za přejezdem Dunaje za novým tunelem a pak po staré. V každém případě je potřeba i v Blavě sledovat značení, protože označení hrazeného úseku je bez jakéhokoliv varování doopředu.
avatar Re: Přes Maďarsko
26. 05. 2008 12:37
Sally napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ale po předchozí zkušenosti našeho firemního řidiče, kterého drátovali hned za sjezdem na Rajku (tedy na dálnici) a platil pokutu, informace z
> cestovky, která mi dávala itinerář a varovala před tímto úsekem, že je placený, jsem byl téhož názoru a považoval jsem za vhodné
> toto varování pustit dál.
---------------------------------------------------------
no, on ten problém může být v tom, že daný úsek od hranic po odbočku na Mason ve skutečnosti zpoplatněný je, a ne že ne. Ale jenom pro vozidla nad 3,5 tuny. Takže si dokážu představit cestovku, která tudy jezdí autobusem, že to pro ni zpolatněný je, taktéž si dovedu představit "osobní auto" s nějakým větším, i když prázdným, vlekem, který v součtu meximálních hmotností těch 3,5 t překročí a pak se všichni diví..... a platíspinning smiley sticking its tongue out
Karel1
Re: Přes Maďarsko
26. 05. 2008 13:33
Zpět se vracím 28.6. a cestu zvolím podle toho, jak bude malá zvládat. Horší to ale bude cestou tam (v termínu 26.-27.6). Fotbal končí někdy 29.6., takže budou v Rakousku asi stále problémy, cesta na Vídeň se opravuje (omezení rychlosti, zákaz předjíždění) a hodně lidí to bude objíždět letos přes Maďary. No a hned po vyzvednutí vysvědčení vyrazí k moři opravdu hodně lidí s dětmi z celé Evropy. Tento termín je komplikovaný v tom, že většina vyjede v pátek odpoledne nebo večer, což není nic objevného, ale nesmí se na to zapomínat. V jiných termínech někteří vyráží už ve čtvrtek nebo v pátek ráno a doprava je "méně" hustá. Nechci strašit, ale na cestách to bude o tomto víkendu hodně hustý, ať už pojedete jakoukoli trasou. Přes Maďary to bude asi hrůza, ale přes Vídeň hotová katastrofa. Tak jako tak to vidím přes Maďary v tomto období časově mnohem rychlejší.
Re: Přes Maďarsko
26. 05. 2008 15:20
Prof.Klaus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> no, on ten problém může být v tom, že daný úsek od
> hranic po odbočku na Mason ve skutečnosti
> zpoplatněný je, a ne že ne. Ale jenom pro vozidla
> nad 3,5 tuny. Takže si dokážu představit cestovku,
> která tudy jezdí autobusem, že to pro ni
> zpolatněný je, taktéž si dovedu představit "osobní
> auto" s nějakým větším, i když prázdným, vlekem,
> který v součtu meximálních hmotností těch 3,5 t
> překročí a pak se všichni diví..... a platíspinning smiley sticking its tongue out

Jenomže cestovka dávala itinerář pro osobní vozidlo do 3,5 tuny. Teď už je to ale jedno. Náš šofér jel s Octávkou.
avatar Re: Přes Maďarsko
27. 05. 2008 19:37
deda napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj všichni,
> kteří jedou přes HU do Chorvatska a nespěchají.
> Jezdím vždy přes den a chtěl bych na noc zůstat v
> nějakém kempu. Máte někdo nějakou zkušenost ? Tady
> jsem našel na straně 4 jediný odkaz od ZJ na lázně
> Hevíz. Jinak na HU stránkách si moc nepočtu, proto
> bych raději něčí osobní zkušenost.


to deda:
vedle Hévíz jsou vesnice Kehida-Kustány/asi 8km/ bezva místo na "odmor".Jsou tam kempy,hotel,i apartmány-vše,co kapsa dovolí.Jsou to termální lázně a tu je link:[www.kehidatermal.hu], [www.kehidaszallashely.hu] jsme tam na jaře a bylo to super.Vhodné i pro děti-oproti Hévíz,jezero je radioaktivní,děti do 12 let striktní zákaz koupání.V Kehidě si užijete,moderní aquapark s vnitřním 100m toboganem,venkovní bazen s um. vlnobitím,vysoká skluzavka "kamikadze",atd,atdthumbs up
Karel1
Re: Přes Maďarsko
27. 05. 2008 20:53
Možná cestou tam navštívím i Sárvár. Je to těsně u cesty, kterou se jezdí do Chorvatska. Údajně hodně nové centrum s hotely, apartmány a pod. No a nedí důvod se trápit s HU stránkami, když jsou k dispozici www.madarsko.cz a tam najdete hodně užitečných info.
avatar Re: Přes Maďarsko
27. 05. 2008 21:36
Byli jsme i v Sárváru,moc nás nenadchl,ale koupání o.k.
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2008 10:25
Jestli to už někde bylo, tak se omlouvám:
Vyhledávač mi našel jako nejkratší trasu z Ostravy do Splitu bez poplatků přímo dolu přes Bosnu - Banja Luka. Na délku je kratší a časově navíc jen 1,5h než po dálnici. Máte někdo s touto trasou zkušenost? Myslím, že by tam neměl být nijak velký provoz, přeci jen je to víc na východ od dálnice.
avatar Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2008 10:33
4 Mahatma

[www.ihvar.cz]

Sretan put a dobro došli. smoking smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Sk@nes (28. 05. 2008 10:37).
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2008 14:04
To Mahatma- cesta přes Bosnu je rozebíraná na vlákně "Trasa Blava-Barcs-Daruvar-Banja Luka-Livno-Makarska" tohoto fóra.Já tudy letos jedu a už se těším.
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2008 21:36
Já jsem to jel před 3 lety z CH a nikdy více.Příroda nádherná ale pruměr rychlosti tak 35km v hod.
avatar Re: Přes Maďarsko
29. 05. 2008 11:08
Přesně tak,stačí výlet do Mostaru,Medzugorje a nebo na vodopády Kravica.Tak si člověk těch třicítek a policajtů užije až až.Ne tak to jet napříč celou BiH.S přívěsem nepřipadá v u mne v úvahu.Stačí ta jejich pobřežní magistrála.angry smiley

MirekŠi
vrgadaa
Re: Přes Maďarsko
29. 05. 2008 12:59
jo jo, pred par lety jsme to vzali Bosnou z Peljesacu domu. Jednak jsme museli dost dlouho cekat na hranicich a na to clovek uz nebyl zvyklej, no a pak jsme tam rano vjeli s tim, ze za chvili budeme venku, no k veceru se nam to konecne podarilo. Policajti v kilometrovych rozestupech, omezeni rychlosti na hlavnim tahu i na 20km/hod (nesmyslne jen k vybirani pokut), ale priroda nadherna. Klidne bych jel znovu, ale urcite to neni zpusob, jak se rychle dostat k mori ci od more
Re: Přes Maďarsko
29. 05. 2008 14:00
Když jsem jel v roce 2004 přes Bosnu tak se asi všichni policajti zrovna zabývali schováváním značek s omezením rychlosti. thumbs up smiley Při cestě tam ani zpět jsem opravdu neviděl ani jednoho a těch rychlostních omezení bylo zanedbatelně.
Fakt je, že jsem nejel kolem Mostaru údolím Neretvy, kde to bude asi nejhorší, ale před Jajce jsem odbočil na Mliništu -Glamoč - Livno a dál na Makarskou.
Přechod bosenských hranic bez jakéhokoliv čekání.
Anonymní uživatel
Přes Maďarsko-právě vyšlo na aktuálně.cz
29. 05. 2008 14:56
Spěchat na Jadran se nevyplatí. Hrozí drastické pokuty

K Jadranu ročně jezdí milion Čechů.
větší obrázekAutor: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz
14:50 | Dnes | bh

Budapešť/Lublaň - Turistická sezóna na Jadranu začíná. A Maďarsko a Slovinsko, dvě tradiční tranzitní země pro cestu k moři, se na ni zjevně připravují.

Pro letní sezónu a zvýšený nápor turistů připravily také nové sazby za pokuty. Neukáznění řidiči zaplatí za lecjaké přestupky až třikrát více než doposud.

Spěchat se rozhodně nevyplatí na maďarských silnicích. Kdo v obci pojede o patnáct kilometrů v hodině rychleji, než je povolená padesátka, musí si připravit v přepočtu 3.000 Kč.

Rychlejší jízda se může vymstít také na dálnici. Rychlost překračující o padesát kilometrů v hodině limit (v Maďarsku platí stejně jako u nás 130 km/h) přijde nově v přepočtu na 8.000 tisíc korun.

Jen o pětistovku méně pak zaplatí spěchající řidiči za stejný přestupek na slovinské dálnici (pokud ovšem neuvíznou v častých zácpách). Na 120 eur, tedy tři české tisícovky, přijde ve Slovinsku telefonování za jízdy bez použití hands free.

Čtěte v souvislostech: Cesta do Chorvatska kvůli dálničním známkám podraží


Zácpy jsou v Chorvatsku na denním pořádku. Ilustrační foto
větší obrázekAutor: CCS
Levný není mobil u ucha řidiče ani v Chorvatsku. Tam policisté mohou na místě chtít až 1800 Kč.

Absolutně nejvyšší pokuty ale řidiči zaplatí, pokud si dají za volantem skleničku navíc. Slovinsko (na rozdíl od Chorvatska) sice toleruje 0,5 promile alkoholu v krvi, jen drobné překročení ale přijde na 450 eur, tedy více než 11.000 Kč.

Nejdrastičtější přístup k opilosti za volantem mají v Evropě Britové: horní hranice pokuty je v přepočtu neuvěřitelných 164.000 Kč. V Dánsku oproti tomu riskující řidič přijde "jen" o svůj reálný měsíční plat.
joseffff
Re: Přes Maďarsko
30. 05. 2008 07:31
to mahatma:

přes BiH jsem to taky jednou zkusil - ale stejnou hloupost již nikdy více. Přestože jsem dával pozor a striktně dodržoval předepsanou rychlost a jel většinou v koloně mezi domorodci - vytáhli mne z kolony a ukázali, že jsem jel přes vesnici 90 (absolutní hloupost) - prostě past na cizince - nepomohlo nic - stálo mne to 100 EUR a měl jsem pokaženou celou dovolenou. Příroda ale nádherná - příště přes Bosnu jen na kole ( časově to stejně vyjde stejně jako autem).

Josef
avatar Re: Přes Maďarsko
30. 05. 2008 22:36
Že pojedu přes Maďarsko jsem byl rozhodnutý už dávno,ale teď přemýšlím,že přes Chorvatsko asi taky ne(jedu do ČH) a googlím cestu přes HU, Srbsko a BiH a ne jen k vůli masu a mléčným výrobkům(vezeme jen pár věcí které nám v ČH nechutnají nebo je nemají),ale i z principu.Zatím ještě počkám jak to všechno dopadne a co se na hranicích bude dít.drinking smiley
Laik
Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 11:56
Zeptám se možná poněkolikáté, ale jistota je jistota. Neplatí se dálnice z Rajky do Moson... po M15. Pokud bych u Lévelu najel na M1 musím mít známku, když je na M1 z Rakouska povinná? Takže musím jet po 1 přes město Moson.... a tam najet na 86? Dík za odpověď
avatar Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 12:25
Úsek z Rajky po Mosonmagyarovar(odbočka na Csornu) je pro vozidla do 3,5tuny bez poplatku.
viola
Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 13:11
Mám dotaz-asi jste to tady už probírali - ale máte zkušenost s přechody HU/Slovinsko a HU/Chorvatsko-Letenye ? Co je lepší? Díky
Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 13:20
Dle mého názoru-přes Slovinsko je to kratší ale horší kvalita cesty na Maďarské a Hr straně, přímo Maď.-Hr. je podstatně kvalitnější cesta ale ve všední den více kamionů. smoking smiley
viola
Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 13:28
spinning smiley sticking its tongue outDíky -my jsme tudy jeli už 2x, ale pokaždé bez mapy - a tak jsme pokaždé trefili jinou cestu, tak se proto ptám-letos máme navigaci, tak snad správně odbočíme tam, kam chceme my a ne kam nás dovede cesta. Vím, že v tom krátkém úseku Slovinska jsme tankovali, byla tam houpačka a vyvenčili jsme si psa, ale přímo do Chorvatska mě příjde rychlejší -akorát si nepamatuju, jak to bylo z toho Letenye s benzinkama.
avatar Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 16:07
A co ta M70 před Letenye ? Má se na to kruháči jet mimo ni až na hranice????

MirekŠi
Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 16:54
MirekŠi:
Bessy tvrdí, že je bez poplatku, tak doufám, že se po ní dá jet. Spoléhám na Bessyho.hot smileyhot smileyhot smiley
avatar Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 17:09
Pokud to tvrdí BESSY tak tomu budu věřit grinning smiley

MirekŠi
avatar Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 19:03
ano M70 je nednoznačně bez poplatku, ale pozor ! M7 směr Nagykaniza je od srpna min. roku zpoplatněná. Zejména ve směru od Goričanu je to tam trochu nepřehledné... a kdosi tady popisoval udatné maďarské policisty vybírající od nic tušících maďarsky nemluvících turistů nemalé částky hned druhý den po zpoplatnění spinning smiley sticking its tongue out
Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 20:44
Zdravím,

išiel som pred 2 rokmi do HR cez HU, SLO na Lendavu a za Varaždinom alebo Čakovcom som sa napojil na dialnicu.
vtedy mi veľmi pomohlo vlákno Pres maďary na jadran.
cesta v HU bola v poriadku, síce obmedzenia rýchlosti, ale keďže ideme na dovolenku tak prečo si ju pokaziť nejakou pokutou.
vtedy sa na vlákne písalo o dvoch dedinach v HU Zalalovo a Zalabaksa, kde boli policajti, ktorý merali rýchlosť a tak aj bolo.
cestou tam sme nemali žiadny problém, v HU len pár kamiónov, ktorý aj v obci idú stále 80 km/h. trošku nekvalitné cesty, ale dá sa to prežiť.
cestou späť takisto cez Maďarsko, ale už od Goričanu. cestou sme stretli nejakú líšku, malého srnca len tak na okraji cesty (cca 01.00 hod), ešte že boli predo monou autá. keď som bol na ceste sám, radšej som sa držal trochu viac v strede (neviem či by to pomohlo).
tento rok pôjdem opäť cez HU
avatar Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 20:51
...děcka...M70 je bez poplatku...
...jen se ...jak vyjedete za Tornyiszentmiklós na kruháč...a na polodálnici...směr HR Letenye...Goričan....nelekněte namalované ...VIGNETE...
...známka je pro dopravu nad 3,5 tuny....příští pátek po poledni Vám ji na foru ukáže Vojto 62, když rozbalí moji MMSku...yawning smiley

...když přijíždíte shora od Lenti...Tórnyiszentmiklóse...do Letenye...tak vidíte odbočku do prava a za ní zase do prava na 7...a Goričan...
zvětšite si to na Galerii Jadran resp.pracujte s maďarskou mapou...levým tlačítkem myši posunovat mapu...a...+...zvětšení...však to znáte...se nemusíte urážet ...že poučuji... [www.a-hungary.com] ...a nezapomenout, jak píše pan profesor...dále pod Letenye už po M7 se platí...



Upraveno 4krát. Naposledy upravil Bessy (03. 06. 2008 21:09).
Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 21:24
Bessy, a není lepší za Zalabaksou neodbočit hned doleva, ale pokračovat po 86 až skoro do Rédicse, ale ještě před tím odbočit na 75 a přijet do Lenti "z boku"? Jasně, je to delší, ale těch pár kilásků už nehraje roli a jestli tam třeba není lepší silnice. Nevím, jen se ptám.hot smileyhot smileyhot smiley
avatar Re: Přes Maďarsko
03. 06. 2008 21:39
....ze Zalabaksy je dobrá silnice jak do Redicse...tak do Lenti....je zbytečné do Redicse zajižyawning smileydět....snad jen pro ty...kdo chtějí zpět na Slovinsko přes Lendavu...vidím, že příští pátek pošlu na forum i obrázek silnice na Lenti, aby jste viděli...jak to vypadá...smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (03. 06. 2008 21:41).
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 111
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.