Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
22. 08. 2010 21:13
pro mmirousek :ač jste jel přes Sárvár (mimochodem nepochopitelnou "zkratkou" z Csorny po cestě druhé třídy),zase jste skončil v Lenti.To vás fakt baví během několika minut projíždět dvakrát a to zcela zbytečně celnici H/SLO a SLO/HR? Navíc od přechodu SLO/HR se jede po okreskách až nakonec stejně skončíte na A4 u Varaždinu.Moje trasa ( Csorna-Sárvár-Kezsthely-Letenye-Goričan) je sice o něco delší,ale podstatně pohodlnější. A navíc nemusím koukat na ty blbý slovinský ksichty na celnici.
Re: Přes Maďarsko
22. 08. 2010 21:43
však jsem napsal že jsem brzy odbočil, a co se týká Lendavy, jezdím tamtudy 9 let a nehodlám nic měnit.
Na Goričanu občas bývají problémy vystěhováním kufru (2x po sobě kamarád) a není to nic příjemného.
Vím je to třeba jeden ze sta a může se to přihodit i jinde ale pro nás je to už taková tradice , cesta po
86 na Lendavu. Kdyby nebyly ty opravy na cesách tak ten Vasvár ani neřeším a jedu klasiku. Co se týká
vzdálenosti , tak ta moje trasa s uhnutím na Lenti je jen asi o 10km delší než klasika. Ale každý přece může jet
kama se mu líbí ne ? spinning smiley sticking its tongue out Je jasné že cesta po dálnici je určitě nejpohodlější , někteří už tak jezdí ale já si raději
trochu více zakroutím volantem po okrskách smiling smiley
avatar
FAT
Re: Přes Maďarsko
22. 08. 2010 22:31
DARKO. Colnica H/SLO už neexistuje, asi si tadiaľ už dávno nešiel. Ak aj na nejakej colnici niekedy boli blbé ksichty, rozhodne to neboli Slovinské. Osobne som sa za dlhé roky nestretol s blbšími ksichtami aké sú práve pri vstupe do EU z HR na tebou preferovanom Goričane, ale nie len na ňom, aj iných kde slúžili colníci tej národnosti. Ich národnosť radšej nepíšem priamo, aby sa niekomu nezdalo, že hovorím ako jeden náš národniarsky politik. Nie si Ty náhodou tiež pôvodom z bývalej Juhoslávie? Z Tvojho popisu cítitiť veľkú nenávisť voči Slovincom.
Re: Přes Maďarsko
22. 08. 2010 22:57
já osobně v Goričanu jsem neměl nikdy žádné problémy.posledně mi tam jen mávli rukou a ani jsem nezastavil.Někde na foru ale lidi píší divoké zkazky o buzeraci slovinských celníků a policie.Kroutit po okreskách a obzvlášt v noci se mi nechce.A proč asi,když z Letenye se dostanu rovnou na chorvatskou dálnici a vyplivne mě u moře.Kličkování mám dost po madarsku.Ano Slovince nemám rád.A to zejména od doby kdy si pohrávají s chorvatskem ohledně vstupu do EU.Jsou to sprostí vychcánci.Z vystěhováním kufru a i kompletně celého auta i s plačícími dětmi mám s Poláky na UKR/PL celnici.Chorvati jsou proti tomu jen čajíček



Upraveno 1krát. Naposledy upravil darko (22. 08. 2010 23:01).
Anonymní uživatel
Re: Přes Maďarsko
23. 08. 2010 11:26
darko: slovinští celníci jsou proslulí buzerací na HP Gruškovje-Macelj (tj. trasa A-SLO). Tam jsou zaměřeni na ty "zaručeně nekradený, z německa dovezený škodofky, folcvágny a audyny f plný palbě woe". Maďarsko-Chorvatský Goričan je zas proslulý vystěhováváním kufrů. Naproti tomu hranice SLO-HR Lendava-Mursko Središće (trasa 86) je naprosto v klidu a prakticky každý, kdo tamtudy jel, byl spokojený.
Re: Přes Maďarsko
23. 08. 2010 11:43
Můj znovu ověřený poznatek ze včerejška - hranice A/SLO bez problému, z dřívějška problémy H/HR na dálnici Letenye. Kdyby takhle zdržovali v Macelj, tak tam stojí fronty 24hod. Snad se to vyřeší, až bude HR v EU, ale to zase ohrozí jejich fantastické konoby a jiné hospůdky, kde může přemoudrá EU úřadovat.....
Re: Přes Maďarsko
23. 08. 2010 11:57
išiel som cez HU po 86, v pondelok večer a cesta úplne v bez problému. Mierne zdržanie na semafore pred Redicsom, celkový čas 3:20. Podľa mňa sa tá cesta dá, poznám kopec horších ciest na SK spinning smiley sticking its tongue out cesta späť v sobotu v noci, tiež bez problému čas podobný. Na hraniciach nechcel vidieť ani občianske... Obchádzka cez Lendavu stále prejazdná.
Re: Přes Maďarsko
23. 08. 2010 12:35
in0x napsal(a):
-------------------------------------------------------
> darko: slovinští celníci jsou proslulí buzerací na
> HP Gruškovje-Macelj (tj. trasa A-SLO). Tam jsou
> zaměřeni na ty "zaručeně nekradený, z německa
> dovezený škodofky, folcvágny a audyny f plný palbě
> woe". Maďarsko-Chorvatský Goričan je zas proslulý
> vystěhováváním kufrů. Naproti tomu hranice SLO-HR
> Lendava-Mursko Središće (trasa 86) je naprosto v
> klidu a prakticky každý, kdo tamtudy jel, byl
> spokojený.

mě šlo taky ale o to,že z lendavy vede do zagrebu jen okreska přes čakovec a za ním vás to vyplivne na A4.Navíc pokud si nedáte pozor skončíte na A5 a dojedete zpátky do madarska.Při únavě z cesty se to může stát. Kdeždo z letenye se jede na A4 přímo.Je to sice o nějaký ten km delší,ale ve finále to výjde časově nastejno.Přes Goričan (starý) sem jel vždycky v noci a nebyla tam ani noha.Zdržení cca 30 sec.
Re: Přes Maďarsko
23. 08. 2010 21:04
Takže..Zítra odpoledne vyrážím směr Brela-Makarska.Jinak pojedu přes madáry po 86tce.A za Zalabaksou to točím na Lenti a pak starý Goričan.Tam dám odpočinek,kafíčko a natankuji a klidu pojedu dál..Někdo na tuto cestu nadává,nekdo ji chválí.Jel jsem tam naposledy před šesti lety a bylo to v klidu,ale časy se mění..Ale myslím,že to nic kritického nebude.A když jo,zpáteční cesta bude jiná..Jinak děkuji ještě jednou všem za odpovědi na moje příspěvky a zvlášt Bessymu..Je to znalý profík a ví o čem tady píše.A klidně několikrát odpoví na otázky nováčků,kteří se tam chystají.Raději se dvakrát ptát na foru,než jeden zbytečný zmatek na cestě.Jezdíme si tam přece odpočinout a ne se nervovat.Jěště jednou díky a Všem stastnou cestu tam i domů.
avatar Re: Přes Maďarsko
23. 08. 2010 21:32
... Bellas ... a v Zalalovo ... pod kostelem na přejezdu ... opatrně ... grinning smiley






Upraveno 3krát. Naposledy upravil Bessy (01. 09. 2010 18:27).
Re: Přes Maďarsko
24. 08. 2010 12:59
Bessy: Jako na druhém videu to jezdím i pozdě v noci grinning smiley - již 9 let jsem měl štěstí , ani jedna kontrola.
Včera jsem jel Maďary i s jednou kuřpausou cca 2:50 hod smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
24. 08. 2010 16:36
Čekání na semaforech

Mohli byste tu prosím napsat, co už jste v chorvatsku byli, jaká je čekací doba na silnici 86 na třech semaforech před Rédicsem? Pojedu o víkendu přes den, tak ať vím jaké mě může čekat zdržení.
1. semafor by měl být přes vesnice Kálócfa - Kozmadombja mezi 19,5 a 21,9 kilometrem (tam se to prý nedá objet)
2. semafor by měl být před vesnicí Resznek mezi 6,8 a 8,6 kilometrem
3. semafor by měl být před Rédicsem mezi 2,4 a 5,4 kilometrem
Druhý a třetí semaform se prý dá objet přes Lenti.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil makos (24. 08. 2010 16:36).
Anonymní uživatel
Re: Přes Maďarsko
24. 08. 2010 19:34
makos: jo, dal by se, ale to už by se ti vyplatilo jet na Goričan, protože ten poslední semafor je u kruháče v Rédicsi, a stačí pár aut od moře navíc a neprojedeš ho.
Re: Přes Maďarsko
24. 08. 2010 19:43
makos: nechceš zkusit maďarskou dálnici? smiling smiley
avatar Re: Přes Maďarsko
24. 08. 2010 21:11
... Makos ... popsal jsi to naprosto přesně ... když pojedeš na Lenti ( tzn. 3 km ... za Zalabaksou najedeš do odbočovacího pruhu ... do leva ... ) stojíš pouze na jedněch semaforech ... cca 5 až 6 minut v Kalocsfvě ... ( ale to mluvím o trase Kórmend ... Goričan ) smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
25. 08. 2010 09:21
Zdar všem. Přes Redics jsem jel letos poprvé a to po cestě zpět v polovině července a popravdě řečeno nikdy více! Asi v pohodě pro toho, kdo to tam zná, ale jinak značení je vcelku otřesné (zejména SLO), na celnici zdržovací taktika - cca 15 minut, asi smůla. V Maďarsku v této oblasti šílené cesty a to i na maďarské poměry, o přehršli semaforů ani nemluvě. Odhadovaná ztráta oproti mnou obvykle používané cestě přes starý Goričan tak 45 minut až 1 h.

Zkazky o vyložených kufrech na Goričanu jsem slyšel taktéž, avšak já osobně jsem to nikdy na asi 20 pokusů nezažil a to je pro mě rozhodující.

PS: ročně najezdí 70000 km po vých. Evropě, takže mě jen tak něco nerozhází, ale tenhle zážitek už nebudu opakovat. Šťastnou cestu všem!
Re: Přes Maďarsko
26. 08. 2010 07:19
Letos opět přes starý Goričan a na celnici tam i zpět žádný problém.Dokonce i celníci se trochu usmívali.
rst
Re: Přes Maďarsko
26. 08. 2010 13:01
Jel jsem přes Lendavu, zcela bez potíží, je pravda, že ty 3 semafory tam jsou, ale celkově to není zase až tak hrozné zdržení, po Slovinsku díky Rohalově trase zcela bez potíží.
Re: Přes Maďarsko
26. 08. 2010 15:22
přidávám odkaz,aby jsme si vážili jak "přívětiví" jsou balkánští celníci oproti našim "bratrům" [www.karpaty.prygl.net]
Re: Přes Maďarsko
27. 08. 2010 23:42
vrátil jsem se před 3 týdny jel jsem klasicky jak se tu píše pořad dokola 86kou na starý Gogičan cestou 2 semafory max 5 min. zdržení. Cesty jsou lepší jak v minulosti. Na hranici v Goričanu cestou tam úsměv razítko do pasu zpátky ani nebral pasy a jeli jsme
Re: Přes Maďarsko
29. 08. 2010 20:50
Včera ráno jsme se vrátili.Poprve jsme vyzkoušeli maďarské dálnice.Cesta tam do Gyoeru,špatné odbočení,tak trasa na Veszprén a kolem Balatonu na dálnici.Navigační zmatky způsobily prohlídku Balatonu a nákup ovoce,zdržení minimálně půl hodiny.Příjezd do Omiše,kde jsme si sehnali jednodenní ubytování za 40 E.za 12 hodin.Ráno jsme pokračovali do Živogosce.Zpátky jsme vyjeli27.8.večer a cesta na Jih Moravy 1060 km,trvala s běžnými přestávkami 11,5 hodiny.Původně jsme chtěli cestu zkrátit přes Sekesfeherevar,ale lilo jak z konve,tak jsme jeli až k Budapěšti.Známku jsem kupoval přes net.Cesta sice byla o 80 km delší než udává plánovač tras přes SLO,ale myslím,že se to vyplatilo.Nový Goričan bez problému.
Re: Přes Maďarsko
30. 08. 2010 12:01
..Fanda.. - jsem z Moravy, až z Ostravy a zásadně jezdíme přes HU..a po dálnici..kdysik jsme zkoušeli všecko,ale dálnice se prostě nedá srovnat.., Ano uznávám je to o něco delší, ale časově rychlejší.. smileys with beer
A navigaci hoď z okna.. stačí ti oči..na cedule, popřípadě se držet.. čísla dálnice.. thumbs up smiley
My letos jeli.. z Turanje až do Ostravy.. 1120 km.. při cestě na z5 za nějakých 10 hod..i s pauzama.. smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hrvat Mishell (30. 08. 2010 12:01).
Re: Přes Maďarsko
30. 08. 2010 13:41
Cestou tam sme isli podobne, nenaviedlo Ta to nahodou ku trajektu na Balatone? eye rolling smileyMy sme mali tu smolu ze sme sa tam motali okolo polnoci, takze ani prohlidka Balatonu sa nekonala ... angry smiley

Fanda napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Včera ráno jsme se vrátili.Poprve jsme vyzkoušeli
> maďarské dálnice.Cesta tam do Gyoeru,špatné
> odbočení,tak trasa na Veszprén a kolem Balatonu na
> dálnici.Navigační zmatky způsobily prohlídku
> Balatonu a nákup ovoce,zdržení minimálně půl
> hodiny.Příjezd do Omiše,kde jsme si sehnali
> jednodenní ubytování za 40 E.za 12 hodin.Ráno jsme
> pokračovali do Živogosce.Zpátky jsme
> vyjeli27.8.večer a cesta na Jih Moravy 1060
> km,trvala s běžnými přestávkami 11,5
> hodiny.Původně jsme chtěli cestu zkrátit přes
> Sekesfeherevar,ale lilo jak z konve,tak jsme jeli
> až k Budapěšti.Známku jsem kupoval přes net.Cesta
> sice byla o 80 km delší než udává plánovač tras
> přes SLO,ale myslím,že se to vyplatilo.Nový
> Goričan bez problému.
Re: Přes Maďarsko
30. 08. 2010 22:04
Pro Hrvat Mischel
Napsal jsem navigační zmatky,navigaci jsem neměl,přesto,že mi ji syn nabízel.
Těžko bych manželku mohl vyhodit z okna Fabie,i když by si to zasloužila,protože neměla pravdu a stála si za svým.Ono je tam několik Balaton..... vesnic a tak to asi vzniklo.Teď mě budete kamenovat,naměřil jsem spotřebu z makarské na kraj HU 5l/100km.Vím,že záleží na tom kolik se toho dotankuje,ale tak mi to vyšlo.Další nádrž byla 7.8.
Na ty dálnice by to chtělo něco silnějšího než 44 kw,ale musíme jezdit s tím co máme
Re: Přes Maďarsko
30. 08. 2010 22:48
Fanda napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pro Hrvat Mischel
> Napsal jsem navigační zmatky,navigaci jsem
> neměl,přesto,že mi ji syn nabízel.
> Těžko bych manželku mohl vyhodit z okna Fabie,i
> když by si to zasloužila,protože neměla pravdu a
> stála si za svým.Ono je tam několik Balaton.....
> vesnic a tak to asi vzniklo.Teď mě budete
> kamenovat,naměřil jsem spotřebu z makarské na kraj
> HU 5l/100km.Vím,že záleží na tom kolik se toho
> dotankuje,ale tak mi to vyšlo.Další nádrž byla
> 7.8.
> Na ty dálnice by to chtělo něco silnějšího než 44
> kw,ale musíme jezdit s tím co máme

no jet na dovolenou s výkonem elektrocentrály a ještě po dálnici chce panáka před cestou smileys with beer Mám auto s výkonem 76kw a to jsem si připadal jak brzda provozu.Jinak taky jezdím kolem balatonu ale z druhé strany.Je pravdou že v těch názvech jejich vesnic (Balatonszentgyorgy apod.) aby se prase vyznalo.
Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2010 11:53
Výkon auta v kW není rozhodující. Důležitější je kroutící moment motoru.
avatar Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2010 14:09
rudla napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Výkon auta v kW není rozhodující.

To je dobrá blbost..... :-D :-D
Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2010 17:15
Peťas: ty autům asi moc nerozumíš, co?
Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2010 21:11
Asi jsem hloupý. Jistě, velký krouťák je potřebný, jenže ono je potřeba jej logicky něčím rozhýbat. A čím více kW, tím se toho krouťáku rychleji dposáhne, t.j. auto rychleji akceleruje, ne?
Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2010 21:38
fargas napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Asi jsem hloupý. Jistě, velký krouťák je potřebný,
> jenže ono je potřeba jej logicky něčím rozhýbat. A
> čím více kW, tím se toho krouťáku rychleji
> dposáhne, t.j. auto rychleji akceleruje, ne?


osobní zkušenost mám takovou : dva stejné fiaty,jeden benzín 1,6 16v 76 kw 145 Nm vs. nafta JTD 78 kw 200Nm. Ropák mi vždy ujel v táhlém stoupání (více točivého momentu v nízkých otáčkách).Ale ve zrychlení na rovince zase benzín ( snadněji se vytáčí+ větší max. otáčky).JTD má ovšem turbo.Mít ho v benzínu........ Každý má holt svoje
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 208
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.