Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac - Ploče - Dubrovník

Autor david 
Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac - Ploče - Dubrovník
28. 06. 2007 01:37
nemohu najít vlákno dálnice Zagreb - Split z loňska, že by potkalo stejný osud jako přes Maďary na Jadran ? Pokud tu je tak prosím admina o smazání nového vlákna a přiřazení příspěvku do starého.
Tunel Sveti Rok uzavřen při návratu turistů z prodlouženého víkendu. HAC se zase jednou vyznamenal. Uzavřeli tunel v úterý od 21:00 do 6:00 ráno středa, asi proto, že nejlépe se bloudí v noci. Opravovali vodorovné značení, prý běžná pravidelná údržba a v sezóně ! Reportéři Večerního listu vyfotili dvě české turistky, které na vyhlídce starého Maslenického mostu hledali pomoc, jak zpět do naší republiky. Na konci článku je ještě poznámka, že bylo třeba vyměnit pokažené ventilátory a prý byl vybrán čas i den kdy je nejmenší provoz. [www.vecernji.hr]



Upraveno 2krát. Naposledy upravil david (27. 01. 2010 20:24).
avatar Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
28. 06. 2007 08:53
Neviete o koľkej hodine ráno, zvyknú v sobotu, v tuneli Sveti Rok, otvoriť oba tubusy len smerom k moru?
avatar Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
28. 06. 2007 09:14
Myslíš pruhy v jednom tubusu ? Druhý tubus ještě neotevřeli. Podle dopravní situace. Takže záleží na tom jak velká kolona bude směrem k pobřeží stát. Myslím že to může být kdykoli mezi 10 a 14 hodinou.
avatar Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
28. 06. 2007 11:33
Myslím, že oba pruhy v tuneli Sv. Rok, v sobotu, smerom k moru, začínajú púšťať oveľa skôr. Keď som sa vracal vlani domov, posielali nás cez vnútrozemie už o 5.hodine ráno.
To david

Kdyby měli navigaci ..... (reakce na ty, kdo nadávají na navigaci a mapa je jim nanic)
Pokud se nechám vyfotit u cedule Maslenica a mám mapu a nevím to najít na ní, tak bych raději ani necestoval. By mě zajímalo, co měli dámy se zemáku.
avatar Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
28. 06. 2007 12:43
To nevím co měli ve škole za známku,ale nás také při návratu zpět tam odklonili a všichni frčeli místo vpravo tak vlevo a poněvadž tam fakt žádné označení kam jet nebylo.Fotit se u cedule pro ten frkot aut nedalo.Tak se pěkně všichni zase točili zpátky k dálnici.thumbs down

MirekŠi
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
28. 06. 2007 21:35
Ne opravdu Mirek má pravdu u Maslenice to značení stojí za prd. Kdo to nezná zpaměti tak netrefí. Ony ty mosty jsou totiž kousek od sebe [www.hvar.cz] dálniční a Maslenický starý a když jedete směrem k moři po staré silnici, tak cedule Zadar je směr jen dálnice rovně ale na starou ne. Rovně v dálce je vidět nájezd na dálnici na první pohled to vypadá, že jinam to nevede (vlevo skála a jako by odbočka nikde), ale odbočíte vlevo směr Benkovac (mezi skálou je nová silnice na starý most), tak se dostanete na starý Maslenický most a potom se už jen držíte směr Zadar mimo dálnici. Ona to v noci není žádná sranda (map můžete mít deset). Když se starý most stavěl znovu a na nový se nesmělo kvůli větru (a jiný prostě nebyl), tak to bylo na věšák.
to jakon : Já věřím tomu, že navigace gps v Chorvatsku vám moc nepomůže a bude vás posílat jinam. Aktualizace je bohužel pomalá a Balkán je prostě Balkán.
to Mirod : Sveti Rok už kolem 2:00, tam je to průser, protože objížďka je dlouhá. Ale Mala Kapela objížďka je jen 17 km po pěkné rozšířené silnici s odpočívadly. Pro vaše sw navigace nová rychlostní silnice TROGIR - SPLIT - OMIŠ zatím jen 4 km [www.vecernji.hr] . Já třeba jezdil od Trogiru na Šibenik, vždy přes Boraju vrchem, těch pár serpentin za to stojí a cca. 1 hodinu ušetříte, neb Jadranská magistrála je sice krásná, ale průměr 50km/h.
JosefKnotek
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
02. 07. 2007 07:33
Vážení, nevíte někdo co znamená před mýtniceni pruh s označením ENC?
Josef
david napsal(a):
-------------------------------------------------------
> nemohu najít vlákno dálnice Zagreb - Split z
> loňska, že by potkalo stejný osud jako přes Maďary
> na Jadran ? Pokud tu je tak prosím admina o
> smazání nového vlákna a přiřazení příspěvku do
> starého.
> Tunel Sveti Rok uzavřen při návratu turistů z
> prodlouženého víkendu. HAC se zase jednou
> vyznamenal. Uzavřeli tunel v úterý od 21:00 do
> 6:00 ráno středa, asi proto, že nejlépe se bloudí
> v noci. Opravovali vodorovné značení, prý běžná
> pravidelná údržba a v sezóně ! Reportéři Večerního
> listu vyfotili dvě české turistky, které na
> vyhlídce starého Maslenického mostu hledali pomoc,
> jak zpět do naší republiky. Na konci článku je
> ještě poznámka, že bylo třeba vyměnit pokažené
> ventilátory a prý byl vybrán čas i den kdy je
> nejmenší provoz.
> [www.vecernji.hr]
> 71/index.do
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
02. 07. 2007 11:58
Malé obveselení. Místo aby policajti řídili dopravu u tunelu Mala Kapela, tak se mezi sebou mlátili . [www.jutarnji.hr]
Takto označenou mýtnou branou /ENC/ mohou projíždět vozidla vybavená palubní jednotkou. Je to stejné jako mýtné na našich dálnicích. Tzn. krabička za předním
sklem přes kterou se platí mýto.
JosefKnotek
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
02. 07. 2007 14:38
To: Petr_U
Děkuji za vysvětlení.
Josef
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
02. 07. 2007 19:31
Tak ve zprávách redaktorů Radiožurnálu nás už straší se zmatkem na konci dálnice

cituji:
Dálnice A1 ze Záhřebu je od tohoto týdne otevřená až po Šestanovac. Nových 37 kilometrů rychlé dopravní komunikace, která výrazně usnadní cestování na jih, ovšem končí bez kvalitního značení. Sobotní nával turistů to potvrdil. Chybí ukazatele na Dubrovník, Makarskou a Imotski u hranic s Bosnou a Hercegovinou. Řidičům to dělá velké potíže. Jen během první prázdninové soboty policie na mýtnici u Šestanovace odbavila víc než 500 vozidel. Mnoho z nich za sjezdem z dálnice brzdilo provoz, protože netušili, kudy mají jet dál. Policie nezvládala tuto situaci řešit. Správce chorvatských dálnic se k tomu o víkendu nevyjádřil.

Já jak jsem tak koukal na obrázek [www.hac.hr]
tak odhaduju, že je to na kruháku doleva, ale je to jenom odhad.
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
02. 07. 2007 21:54
Tak to jsem v HR novinách nečet. Jen si pamatuji že něco podobného bylo když nebyl hotový viadukt KRKA u Šibeniku a jezdilo se objížďkou, spousta lidí tam zabloudila. Ale napojujete se na opravenou (rozšířenou silnici) Šestanovac Dubci. Ale to je pro ně typické, když dělali anketu u mistních kudy na dálnici ze Šibeniku nikdo to nevěděl, prostě nebyly cedule.
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
02. 07. 2007 21:56
Je to asi jako z novou dálnicí od hranic se Slovinskem. Značení je dosti chaotické...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Evik2 (02. 07. 2007 21:56).
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
04. 07. 2007 16:54
Může mi někdo říci, jak vypadá úsek od Šestanovce k pobřeží? Jede se po staré přes Gorna Brela nebo je tam nějaká nová silnice? Psalo se tu o opravené rychlostní silnici, ale nějak tomu nerozumím. Nemá někdo novou mapu?
Díky
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
04. 07. 2007 18:09
Rychlostní silnice to není v žádném případě,ale má nový povrch a standardní rozměry,taky dost zatáček a převýšení.
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
04. 07. 2007 19:16
No doufám, že tu nádhernou silnici moc neponičili yawning smiley

Nový povrch ten si teda dám říct. Ale ty krásné zatáčky, z jedné strany skála, z druhé kaňon, to prostě miluju. Pak průjezd borovým lesem a hup, jsme u moře.
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
04. 07. 2007 19:49
Jsem na tom jako "flame". Je to jen opravena ta "stara dobra cesta" pres Gornja Brela s vyjezdem "ve skale" nad zatokou mezi Pisakem a Brelou? Nejak to nechapu a nerad bych prisel o ten prvni pohled na more, pri kterem stezi zamackavam slzu grinning smiley
avatar Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
04. 07. 2007 22:23
I já mám rád to divadlo, když se v průrvě mezi dvěma skalami přede mnou zjeví krásná zátoka Vrulja... ( se spoustou mořské fauny- vyvěrají zde velkou měrou prameny sladké vody do moře) NÁDHERA
Na této silnici šlo snad jen opravit povrch a ne ji překopávat zgruntu... nebylo ani kam....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jir-Ka (04. 07. 2007 22:26).
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
04. 07. 2007 23:40
Ta stará cesta je od pobřeží k dálnici je opravdu nově potažená a i mírně rozšířená.Jinak má stále to svoje kouzlo.
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
07. 07. 2007 00:42
Jestli jsem to dobře pochopil, tak má být i rozířená na dva pruhy (ne všude) Šestanovac - Zadvarje - Dubci [www.vjesnik.hr] .
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
07. 07. 2007 22:11
Slyšel jsem (možná se to tu už probíralo), že pokladníci na dálnici mají (možná novou) fintu s eurama, i když na displeji vylézá cena jak v kunách tak v eurech: Cena je přes sto kun, člověk nemá drobná eura, dá stoeurovku a pokladník na něj křičí těch stopět, stodvacet atd. Člověk je unavený z cesty, zblblý, za ním kolona, tak dá tu dvacku, otevře se závora a pokladník na něj křičí ať jede, žádný účet se nedává a pak mu dojde, že platil poněkud moc. Pozdě.
JIRKA Z R
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
07. 07. 2007 22:53
...JO GLOBIKU...JAKO VŽDYCKY PLATI: TO CHCE KLID A ROZVAHU...POMALU ALE JISTE...LEPE POZDEJI NEŽLI NIKDY...ale, ty učty s mytnym vždycky davaji...jenom neujet...ČAU!
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
08. 07. 2007 00:14
Tak pátek/sobota další kolaps na známých místech, při 40C vedrech a rychlosti 20km/h vařily motory. Kolony minimálně 10km z obou stran tunelů. [www.vecernji.hr] . Ale pro nepoučitelné či pro ty co nemají na výběr dobrá zpráva příští týden bude vypsáno výběrové řízení na dostavbu tunelů . Doba do 20 měsíců cena cca. 600 milionů HRK. Neznám ale detailní popis požadovaných prací, protože levé tubusy jsou proražené a slouží prozatím jako servisní část pro pravé tubusy. [www.jutarnji.hr]
Vrátil jsem se 6.7. a už jsme jeli po úseku Dugopolje-Šestanovac . Jeli jsme z Lokvy asi 10 km směrem na jih po magistrále a tam už byly ukazovatele na dálnici.
Chtěla bych se zeptat na platbu dálničního poplatku kartou. Zajímalo by mě, jestli je to jedno ke kterému turniketu se postavím nebo zda je nějaký turniket označen (a jak) pro tyto platby. Děkuji za odpověď.
Mileno je to úplně jedno,my platíme také kartou,loga karty jsou u všech,karta je i lepší,po placení eurama a vrácením v kunách používáme jen kartu,je to i rychlejší a dostaneš i doklad.
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
08. 07. 2007 21:46
Jirko, mě se to nestane. Já jim umím vynadat chorvatsky a dělat, že volám policii. Ale jsou lidi, co se neumějí bránit a vědí, že třeba v Itálii se účty běžně nedávají, jen na vyžádání.
Re: Dálnice A1 Zagreb - Split - Šestanovac
08. 07. 2007 21:51
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (21. 12. 2012 18:11).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 53
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.