Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jak dlouho vám trvá cesta

Re: Jak dlouho vám trvá cesta
30. 06. 2022 08:46
Ahoj, my vyjíždíme po obědě (12 - 14 hoď.) dle toho jak se vyhrabeme. Jsme od Chrudimi, a jezdíme trasu po dálnici do Brna, Blava, Maďarsko M15, M 86 Szombathely , Redics, Lendava, Čakovec, Chorvatská A 4, A 1, Podgora. Krom zastávek na občerstvení dělám delší "spací" zastávku na odmorišti Nadin kde bývám mezi 23 - 02 hodinou. Po čtvrté hodině pokračujeme a v Podgoře jsme kolem šesté hodiny. Také jsme si to parkrát zpestřili zastávkou v termálech ve Velkém Mederu, ale to se vyjíždělo ráno kolem sedmé. Zpáteční cestu jezdím za světla. Odjezd kolem osmé a doma jsme kolem dvacáté hodiny. Takto jezdím takřka patnáct let, vyhovuje mi to. Mirek
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
30. 06. 2022 10:03
Odmorišče Nadin má asi malou výhodu v tom, že to bude klidnější odpočívadlo.A to většinou není na škodu.
[www.google.cz]
[www.google.cz]
Na nás už je to moc daleko,od bydliště 730 km.Do cíle ještě 200 km.
Takže přenocování letos nejspíš na odmorišti ZIR., což je tak 650 km.Nebo o něco dřív, Dobra, Janjče. Uvidíme.
30. 06. 2022 10:15
My už veľa rokov jazdíme cez deň, odchod býva skoro ráno pred šiestou ráno z BA a na mieste sme cca medzi 16. a 17. hodinou, podľa toho kam ideme (Šibenik až Makarska). Po ceste BA-HU-HR diaľnica samozrejme viacero prestávok, bohužiaľ niekedy chytíme kolónu na Lučku alebo sa trochu zdržíme kvôli hustejšej premávke medzi Zagrebom a Bosiljevom. Ale väčšinou sme bez nejakej významnejšej únavy neskoro poobede na mieste. No a cesta späť podobná, aj keď vyrážame trochu neskôr ráno - celkovo pohoda. V porovnaní s tým ako sa jazdilo pred zhruba 15 či 20 rokmi - výlučne v noci - je to omnoho lepšie a viac oddychové.
30. 06. 2022 10:42
Jet z BA či podobných míst od hranic musí být pohodička. Já to mám na rakouské hranice 3 hodiny pokud furt jedu bez kolon a zastávek, obvykle ale 3,5 hodiny i více, ať už jedu Dvořiště, Halámky, Hatě či Mikulov. Jiní jsou už u SLO hranic, či vjíždějí do HR z HU.
Leta jsem jezdil na noc tam, zpět den. Pak jsem párkrát jel dolů přes den s přespáním ve Slunji, loni v září opět na noc, letos v květnu přes den. Noc na cestu k moři mi vyhovuje nejlépe, i s přibývajícím věkem. Přespání a dojíždění pak do destinace mi nesedí, nechce se mi druhý den zase do auta a sedět v něm dalších 5 hodin. Domů zásadně přes den, nedokázal bych po celodením válení se na sluníčku dojet snad ani do Grazu.
30. 06. 2022 11:18
Já obvykle jedu až na další odpočívku - Pristeg jug, je to hned za Nadinem. Jsou tam stromy, které odstíní světla z dálnice a klid, není to teda ale s pumpou, proto tam moc lidí nestaví a vyspíš se alespoň. Jen tip pro Vás, nenutím.
30. 06. 2022 11:22
Já odpočívám (přespáváme) až na posledním odmorišti Raščanje Gornje - je to cca -+1000km, ale jelikož děláme přestávky na oběd, večeře, záchod, benzinka apod takže v poho :-)), ale je to podle toho jak se kdo cítí :-)
30. 06. 2022 11:29
Možná bude cesta kratší:
[tn.nova.cz]
30. 06. 2022 11:59
To Zahajskej - Áno, z BA je to v pohode, za 3,5 hodiny som už na Starom Goričane, takže v Chorvátsku. Raz sme nestíhali vyraziť z domu ráno, a tak sme išli s prespaním po ceste, ale bolo to o ničom, večer sa ubytovať a ráno sa zase zbaliť - teda tých pár vecí na prespatie - a pokračovať v ceste, nebo to nič moc...
01. 07. 2022 08:34
TO. Kabinet302 - Nadin volím ze dvou důvodů jednak, abych měl za sebou oba dva dlouhé tunely, neboť po ránu se mi projíždějí hůř. Druhý důvod je, že mi tou dobou "dochází baterka" a mám toho dost.
10. 07. 2022 22:58
Start Ostrava, zhruba mezi 16-17, následně s krátkými přestávkami přes Blavu, Szombathely a Goričan. Cílová destinace Gradac. U Záhřebu jsme okolo 1:00 a pak jedu podle únavy, pravda, snažím se dojet až na odpočívadlo Vrpolje, kde spíme 1-2 hodinky. Do Gradace přijíždíme mezi 7-8.
02. 06. 2025 20:24
Hledal jsem vhodné vlakno, nenašel, tak to dávám sem.
Zajímavé redakční porovnání cesty letadlem a autem, nejenom časově, ale i finnančně [www.portalridice.cz]
02. 06. 2025 22:26
Pisálka raději moc komentovat nebudu. Stačí ta demagogie auta bez amortizace a se 7d SLO známkou grinning smiley

Letecky ve čtyřech ryze pragmaticky, např.:

Ano - mám WizzAir Club (-10€ na každou letenku a něco dolů i na zavazadlech). Na druhou stranu ty dva 20kg kufry (jeden extra pro WindSUP - šmejd F2) byly pomalu dražší než letenky. Pouze s příručáky by to bylo ještě výrazně méně (-80€? už nevím). Sedadla jsem připlácel pouze v nezbytně nutném rozsahu - mamka s "malou" vedle sebe.

Shrnutí - můj názor je např. zde. Samozřejmě je zde na fóru i mé podrobnější porovnání cesty do Molunatu autem vs. letadlem...
02. 06. 2025 23:10
Jinak jsem našel i "rychlovku v HR" v roce 2023 (ve třech, pouze s příručáky, s příplatkem za místa vedle sebe, se slevou WizzAir Club):
K té variantě pouze s příručáky, pokud jedete do místa, kde to již znáte a je tam obchod, tak naprosto bez problémů... dokonce se nám vešly i masky na šnorchlování atd.
S příručákem ani není potřeba být až tak brzy na letišti - je potřeba pouze stihnout celní prohlídku (a dojít na gate) před uzavřením Gate...
smileys with beer
03. 06. 2025 07:11
Jasně, letenky se dají sehnat i levněji. Do Jordanska se dá z Prahy při dobrě konstelaci letět i za 1300Kč a to je podstatně dál, než do Dubrovniku.
I tvá super cena nemění nic na tom, že si se do Vídně musel nějak dopravit a z Dubrovníku do cílové destinace též. To jsou další náklady i kdyz tě vezl třeba domácí, pokud si dobře vzpomínám. Omezení ve velikosti zavazadla hraje též roli. Člun s motorem do letadla nevemešsmiling smiley
Jak uvedl pisálek jednu SLO známku, i ta druhá by rozdíl v ceně významně neovlivnila.
Již v minulosti zde kdosi psal, jak odvezl své rodiče z destinace v HR do Splitu na letiště, pak se vrátil pro zbytek rodiny a jel autem domů. Dveřmi procházeli téměř současně.
Ať se každý dopravuje jak chce, někam to autem prostě nejde. A letadlem to nemusí být vždy rychleji.
03. 06. 2025 16:16
My letadlem nemůžeme protože nemá vlek. Kufr mám 530l a rakev 350l a stále málo. Když pak vidím kolik bot si milostivá veze tak není divu smileys with beer. No pravda letos budu muset omezit pivo, vnoučata už loni držkovala že nemaj kam dát nohy. A včera jsem koupil v Lídlu pádlbort tak nevím nevím confused smiley .Jedině dát ten pádlbort místo manželky ale kdo by nám těch 14 dnů vařilsmoking smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karel z HK (03. 06. 2025 16:19).
03. 06. 2025 17:58
Slavkov:
Jak jsi do Vídně s těmi kufry jel?
03. 06. 2025 21:26
Omlouvám se, ale nedá mi to, tak letenky mimo sezonu jsou podstatně levnější než v sezonu (létám pravidelně do Tirany a vloni podzim
od 40 éček a letos květen již 120) A z Čilipi na ubytování do MNE je to cca 120 km a to nelze za 4 hod ujet, v sezonu je to masakr.
Opravdu záleží na tom co kdo k pobytu potřebuje, vím podle sebe, 90% věcí vždy vezu zpět nevybalených.
06. 06. 2025 17:07
Já jsem psal, že než mamku se ségrou odvezl z Olomouce transfer Od Vítkovic do Prahy...a let byl do Splitu. A transfer na Makarskou...
Byl jsem na cestě do Gradacu, minimálně ve Splitu dříve.
Zpět jsem je vezl.

Mluvili o výhodné koupi.
08. 06. 2025 04:20
Tak my jsme vyrazili v pátek po práci směr Vídeň, kde mně Waze opět provedl čtvrtěmi, které jsem neznal ale jelo to. Dále Graz, cestou asi tři zůžení z toho jedno pocitově dlouhé a v devět večer Durmanec, apt. Šalković. Ráno v šest opět do kajuty a druhých 500 km do Drašničky poloprázdnou dálnicí. Cesta daleko lepší než v květnu. Sem tam zastávka na čurpauzu a benzín, ten oproti květnovým 1,39€ dnes 1,41€ ale to je kosmetika. Ceny v A nebo Slo katastrofa, od 1,7€ výše angry smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 36
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.