Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Navigace

Autor pepuard 
Re: Navigace
27. 08. 2025 16:47
29. 08. 2025 10:00
Waze - moc podle něj nejezdím, ale těch radarů a omezení neskutečně přibývá. Mám dotaz - je nutné Waze nějak v nastavení upravit, aby hlásil radary, policii atd. Nedávno jsem to zkoušel použít, radar se mi zobrazil na obrazovce, ale hlasové upozornění na radar neproběhlo. Potřeboval bych právě to hlasové upozornění aktivovat. Ostatní informace hlasově probíhali.

Je někde nutné nastavit?
29. 08. 2025 20:23
Ano od nějaké aktualizace to blbne. Dříve to i při nastavené češtině radary hlásilo anglicky. Teď je to hlásí někdy gongem, někdy vůbec.
Někde jsem četl, že stačí přenastavit hlas na Český - Eliška (včetně názvů ulic). Jede to v režimu TTS (text to speach). Nemám to vyzkoušené, protože tady na venkově zatím tachové vychytávky jako měření rychosti nemáme. Teď jsem si to ale přenastavil, tak uvidíme.
29. 08. 2025 20:34
Tak jsem si dnes při cestě z přehrady Josefův Důl do HK pustil WAZE. Byl velký provoz a před Turnovem mě to vyvedlo na Prahu pak Mladá Boleslav , Nymburk, D11.Najel jsem o 50 km víc ale v pondělí cestou tam přes Jičín děs a hrůza. Všude kamiony, okolo Jičína to stálo a pak do Turnova semafory, kolony. Takže nakonec dobrý.
30. 08. 2025 16:16
V sobotu 16.8. byla hlášena nehoda na slovenské D1 před křižovatkou Voderady, tak mě waze vedl přes Trnavu. Asi to bylo o nějakou minutu rychlejší, než čekat v na dálnici v koloně.

Včera 29.8. se mi poprvé stalo, že mě waze poslal cestou od moře už v Karlovaci dolů z A1 a pak po D1 do Záhřebu.

Dnes jsme postávali na maďarské M1 za Gyorem kvůli pracím na silnici, ale waze mě na souběžnou silnici č. 1 neposlal.
31. 08. 2025 00:57
No já 28.8. waze napoprvé neposlechl a nesjel při cestě zpět z A1 a stálo mě to min. hod a půl v kolonách. Poté s pokorou v Karlovaci pěkně po staré kolem Záhřebu kde jsme si připoměli,jak jsme kdysi tudy jezdili. Cesta hezká bohužel všude 50,nebo dokonce kolem škol 30km/hod a nějaké radary....,ale na rozdíl od dálnice to pořád jelo...
07. 09. 2025 14:41
Waze mě před pár lety taky nechal stát ma maďarské M5. Přitom jsem mohl snadno sjet jako mnoho ostatních. Od té doby, když jedu s navigací, což zdaleka není vždy, ani když jedu někam prvně, volím googlovy mapy, hlavně v zahraničí, v Česku mapy.com. Nedávno mi ušetřily větší desítky minut objetím nehody na I/35 mezi M. Třebovou a Mohelnicí. To mě předjela houkající sanitka, záhy i policie, tak jsem koukl na navigaci, a byl jsem rád.
07. 09. 2025 20:09
...už jsem popsal jinde, navigaci jsem poprvé poslechl a stálo mě to kilo, podruhé jsem se na ni vyignoroval a plácal se zoufalou objížďou, tentokrát sice dobře značenou, ale cestou hanebnou.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (07. 09. 2025 20:53).
09. 09. 2025 12:38
Ahojte! Pouzivate niekto navigaciu- app IGO Izrael nextgen pre android 14 resp. 15.Moze potom cez ss. Vdaka
Ps:moja verzia na 15 andr. nefunguje.
09. 09. 2025 21:54
Jel jsem z maďarské silnice 83 na dálnici M1. Je tam za sebou pět kruhových objezdů a navigace stále hlásila "na kruhovém objezdu použijte druhý výjezd". Neuvědomil jsem si, že na tom pátém na rozdíl od předchozích čtyř druhý výjezd není přímo, ale doleva, a projel jsem ho taky rovně. eye popping smiley
10. 09. 2025 09:23
Osobně se u hlášení kruháče vždy raději mrknu na obrazovku, kam to (zhruba) je...
Legrace jsou "výjezdy", kde je zákaz vjezdu nebo je to jednosměrka pouze pro nájezd. Ty vidíš asfal, ale nepočítá se... grinning smiley
10. 09. 2025 12:58
Taky to tak dělám, ale po těch čtyřech to na pátém už bylo automaticky rovně smiling bouncing smiley
A to jsem věděl, že budu muset doleva, jen jsem nečekal, že už. A k tomu hlášení, že druhý výjezd eye rolling smiley

V době přednavigační jsem jednou jel rovně tady
To je taky legrační, po nevím kolika kruháčích, kde 86ka pokračuje rovně, najednou uhne doleva tongue sticking out smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirek Dr. (10. 09. 2025 13:00).
10. 09. 2025 13:03
Citaci
Slavkov
Legrace jsou "výjezdy", kde je zákaz vjezdu nebo je to jednosměrka pouze pro nájezd. Ty vidíš asfal, ale nepočítá se...

Taky se stává, že vidíš betonové zábrany, protože z daného výjezdu ještě nevede silnice, ale počítá se spinning smiley sticking its tongue out
10. 09. 2025 15:14
Takhle jsem si zazmatkoval v Ptuji. Měl jsem naučeno kruháče první rovně, druhý doprava a nastřídačku všech 5 kruháčů. A oni prevíti tam jeden.přidali. Najednou jsem nevěděl, kde jsem. V noci. To se nedělá....
10. 09. 2025 19:30
Zahajdo. Ty zmatkuješ furt.thumbs up smiley
13. 10. 2025 10:12
Tak už z toho, co jsem psal o hlášení radarů v Rakousku a Německu nějak couvají. Něco si v originálu spletli se Švýcarskem, v Německu, když při kontrole na displeji neuvidí zapnutou navigaci, tak se nestarají, v Rakousku je to ve stádiu návrhu, opět to právníci zbourali, že hrozí žaloby kvůli ochraně osobnosti, a je třeba to doladit do souladu s ústavními právy občana. Už to původní znění zmizelo i ze stránek ÖAMTC, teď jen varují řidiče cestující do zahraničí.
13. 10. 2025 14:44
To už je jak u nás. Někdo z vrchnosti vypustí bubáka dříve, než to dostane nějakou legislativní formu, podhradí to měsíc v hrůze rozebírá. Pak do toho někdo fundovanej hodí vidle a v tichosti to vyšumí. Holt se brambor nežere horkej.
19. 10. 2025 17:34
Pokud jeste nekdo pouziva stare TomTom navigace rady XL napr... tak do nich stale lze nahrat posledni 1155 mapy z roku 2025, ac to ofiko mozne neni spinning smiley sticking its tongue out
20. 11. 2025 09:59
Pokud by to někoho oslovilo, tak aktuálně SYGIC nabízí licenci PREMIUM+ NAPOŘÁD (zaplaťte jednou, žádné obnovování, žádné předplatné, žádné limity) za 69,29 € (namísto 89,99 €). Code: FOREVERBF2025

Jinak mají Black Friday i na roční - slevu 7€ (Code: BF2025)
21. 11. 2025 14:11
Mě to zatím Sygic nenabízí.
21. 11. 2025 15:00
Aha, tak to sorry, teď čtu ten email pořádně... "PRÁVĚ vám startuje přednostní přístup k Black Friday!"
Odkaz rovnou předvyplňuje moje údaje a nejdou přepsat (je to zašedlé), tak nemá smysl ho sem dávat...

EDIT:
Tak jsem ten odkaz "trochu hacknul" - toto by ti mělo fungovat

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Slavkov (21. 11. 2025 15:03).
21. 11. 2025 16:56
Teda 70 Éček mi přijde docela dost. Já mám možná 10 let premium a jediné proč bych to asi vylepšil na plus je to o, aby mi při každém puštění navigace hned nevyběhla ta nabídka na plus. Jinak v plusu osobně moc lepší věci nejsou. Spíš mě poslední dobou Sygic tak celkově štve trasama co volí, že přemýšlím že začnu zase zkoušet nějaké jiné navigace.
22. 11. 2025 14:02
KaJe, to je přesně to individuální eye rolling smiley, ostatně proto jsem psal: "Pokud by to někoho oslovilo..."
Někdo třeba nemá ani to ("historické" ) Premium...

Osobně využívám různé navigace, ať již online, tak offline. Prostě jak kdy, jak kde a za jakým účelem...
Kařdá má své pro a proti (navíc se to v čase i trochu mění). Každodenně asi jezdím na Waze, někdy si to dám přes online Google mapy (ty využívám i pro MHD, i v zahraničí - bývá to kolikrát lepší než jejich appky). V offline právě Sygic nebo MapFactor Navigator... Na poslední míli "u lesa" nebo na turistiku (pro změnu) preferuji Mapy.com.
Osobně u mne občas rozhoduje i možnost snadného importu POI (třeba 50 sloupů VN nebo 100 BS u mobilních operátorů), ideálně třeba přímo z Microstationu (CAD)... Jasně mám na to i nějaká makra nebo i v Excelu (na konverzi souřadnic z JSTK do WGS84, s minutami či vteřinami jak v desetinném tvaru, tak v odděleném, jak desetinné tečky, tak desetinné čárky atd. - těch formátů je napříč různými navigacemi strašně moc).

Obdobně jako u DVR kamery je pro mne podstatnější záznam včetně GPS, respektive zejména možnost exportu GPS souřadnic do externího souboru (nestačí mi to vložené ve videu) než nějaké 8K video... Prostě osobně preferuji precizní záznam trasy než 8K video případné nehody smoking smiley
22. 11. 2025 17:35
Vyzkoušel jste někdo navigaci Magic Earth?
22. 11. 2025 17:38
2 Slavkov: Kde si to videl ? Pretože som to nikde nenašiel, tak som písal na support Sygicu. Odpovedeli do hodiny, ale ohladne ceny, nič, Že sa do piatich dní ozvú. thumbs up thumbs up

Vyskúšal som ten tvoj "hacknutý" odkaz a funguje. Ďakujem

Upraveno 2krát. Naposledy upravil Dedoz3s (22. 11. 2025 17:55).
22. 11. 2025 17:56
Dedoz3s, mně to přišlo do emailu a mám to dostupné i v appce...

Tady v mém předchozím příspěvku máš upravený odkaz, kde se k nabídce dostaneš i ty a vyplníš si to na sebe...
Jinak, když počkáš, tak to časem pravděpodobně zpřístupní všem v rámci Black Friday...
22. 11. 2025 19:29
Dedoz3s napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Vyskúšal som ten tvoj "hacknutý" odkaz a funguje.
> Ďakujem

thumbs up
Nemáš zač smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 162
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.