Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Navigace

Autor pepuard 
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 10:32
StandaM napsal(a):
-------------------------------------------------------
> pokud pouziju navigacku pouze 5x do roka bohate staci cucet na malej disp. na mobilu
> do ktereho jsem si nahral treba tomtoma co resit?? ucel splni mel jsem celkem tri druhy navigaci(jak SW tak
> HW),ale vzdy jsem predem pouzil mapu a az pri nutnosti zapl GPS nakonec jsem zustal u mobilu a takovych jako ja
> vetsina...tohle by si mel hlavne uvedomit pan.Prof.Klaus ona teorie je jedna vec a praxe druha... znaješ
---------------------------
to StandaM:
nevím, proč na mě utočíš, čím jsem si to zasloužil. Zcela jistě by jsi na tomto fóru našel můj příspěvek, kde píši, že budoucnost je v mobilních soft. aplikacích spolupracujících s komunikačními systémy auta….
Jistě najdeš i příspěvek, kde píši, že pokud navigace není často používána, jistě postačí systém vše v jednom – tedy PDA+komunikátor+GPS (chceš-li např. HTC Kaiser, nebo nové HP 614 – to se mě líbí až moc).
Pochopitelně i symbiánovský mobil je možný, ale mě by absence dotykového displeje vadila. Vím však, že se jedná o poměrně častou variantu (mobil+TT). Jenom podotýkám vzhledem k tomu, že jsme na fóru o Chorvatsku, že je to funkční u nás, s dobrou mapou i v Rakousku, Německu apod., ale v tom Chorvatsku se jedná až o nepoužitelnost. Takže neznaju praktiku….



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Prof.Klaus (31. 03. 2008 10:48).
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 10:34
milmus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Rad bych pozadal odborniky o radu, mozna
> zkusenosti. Mam kombinaci Nokia N73 + GPS + TomTom
> v6.01 + mapu Eastern Europe_680.1536.
> Po CZ jsem s tim zatim spokojeny, ale po precteni
> par zdejsich nazoru to v HR a BiH nebude asi nic
> moc. V telefonech se symbianem je jeste moznost
> pouzit aplikaci GARMIN a ROUTE66. Jak je to s
> pokrytim a aktualnosti map?
-------------------------------
Garmin s poslední mapou Adria.... je na tom přibližně jako i-GO. Tedy velice dobré spinning smiley sticking its tongue out
ROUTE66 používá napy NT, tedy je na tom ještě hůř, než Velký Tomík



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Prof.Klaus (31. 03. 2008 10:36).
Re: Navigace
31. 03. 2008 10:53
to Prof.Klaus:
to neni utok nato se nezname,ale jen jsem si rypnul stejne jako ty
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 11:24
Nevím jestli je to fórum a nebo nějaké dohadování o gramatice.Nikdy mi moc čeština na škole nevoněla a spokojil jsem se za "3" ostatní technika a odborné za "1" , tak prosím o soucit. Jinak pro ty co si myslí že mapa Eastern Europe_680.1536 pro TomToma je nějaký zázrak,tak ani ČR nikterak aktuální.V mapě nejsou kruháče a obchvaty měst /některé/,které již jsou v provozu od konce roku 2006:mohu např. Bělotín,Lipník nad B.,Olomouc atd..O HR raději ani nepřemýšlet,jestli si někdo myslí,že je tam celá dálnice od Macelje do Šestanovace tak velký omyl.Naproti tomu např. mapy iGO a Mio byly aktualizovány v takovém předstihu,že např. obchvat Olomouce na Svitavy tam byl již zakreslen v červenci a otvírám koncem října:HR dálnice celá od Slovinských hranic až do Šestanovace.O letoviscích a městech ani nemluvím.Vesměs do pobřežních komunikací.Slovinsko např. v Mariboru do uliční sítě.Podklady map bych přirovnal jejich nejnovější navigaci Via Cardinale/HR/,plně srovnatelné.Pokud podle mne někdo chce navigaci pro ČR a zároveň i na dovolenou na Jadran tak bych mu poradil sáhnout vskutku po některém přístroji na variantě tohoto softu /iGO/.Prostě pro mne to byla jednoznačná volba.Pokud bych na Jadran nejezdil a jezdil do Itálie a Španělska tak by tady byla již jiná možnost volby.iGO nebo TomTom.Toto jsou prostě fakta.

MirekŠi
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 12:13
já bych ještě tvsata doplnil, že v HR je ještě dobře použitelný Garmin, jedná se však o nepoměrně dražší variantou.
Do Itálie a Španělska bych okruh rozšířil i o Navigon, který považuji na dobrých mapách za nejlepší nav. soft. Pokud má být vynikající i v CZ, musí být použity mapy TeleAtlas 2008. A pokud má být použit Velký Tomík v Itálii, je dobré se poohlédnout po mapě NT, která je tam velice dobrá. spinning smiley sticking its tongue out
---------------
to StandaM: smileys with beer
Re: Navigace
31. 03. 2008 12:21
to Prof.Klaus:
presne tak
Re: Navigace
31. 03. 2008 12:37
Modena napsal(a):
-------------------------------------------------------
> smejkali napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Hlavně vychladni Ty,protože jsi s tím začal Ty
> a
> > já jsem Ti jenom ukázal že nejsi tak dokonalej
> jak
> > si myslíš.
>
> grinning smiley Ty jsi normální Smeikó Yeshitagrinning smiley
> Zabívat se zde na fóru cýlením vihledáváním
> překlepů a chib druhého, to už není stihomam z
> uražené ješitnosti, to vypadá jako diagnóza . . .
>
>
> Asi chceš tedi slišet, že jsi dokonalejší, než já
> ? eye popping smiley
>
> To výš, že jsi ! O tom žádná ! smoking smiley

Ty příčestí minulé, když se do někoho navezeš, tak musíš taky počítat s tím že se Ti to může vrátit.spinning smiley sticking its tongue out
Re: Navigace
31. 03. 2008 12:38
Vážení pánové Prof.Klaus,Modena,tvsat - vážím si Vašich názorů a poznatků. Jelikož jsem úplný laik v tomto směru jako většina zde fungujících fandů Chorvatska. Bedlivě si pročítám Vaše názory a připomínky, jelikož mě manželka slíbila, že mě letos "konečně dá" spinning smiley sticking its tongue out ke kulatým narozeninám navigaci. Jen bych Vás poprosil, aby jste danné téma brali s nadhledem a nehádali se jestli, někdo napíše tvrdé y místo měkého i. A pokud většina z Vás ví z chatu, že se zdravé jádro této společosti potká blízko bojiště Napoleona 18.4, tak tam se můžem potkat a dát si smileys with beer .
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 15:39
Takže ........... vítězem se stává .......... IGO, resp. MIO !!! thumbs up smiley
Re: Navigace
31. 03. 2008 17:17
Tápajícím čekatelům na navigaci bych doporučil, aby se rozhodovali dle více kritérií, než podle aktuálnosti map. Je to asi tři roky a Hrvatska nebyla ani v iGO, ani v TT kloudně a ViaMireo startoval. Když vyhodíte za HW+SW přes 5 tisíc peněz, tak by vám měla sloužit i v běžném životě po dovolené. I v tomto diskuzním vlákně jsou zmínky o tom, že jedna, druhá až x-tá navigace je pro toho kterého člověka "nepoužitelná". Tím je myšleno např. ovládání a projevy daného navigačního softu.
Mapové pokrytí se totiž stále zlepšuje a je to proces, který nikdy nekončí.
Z těchto důvodů používám PDA, ve kterém lze použít navigační soft, který vyhovuje pro danou cestu i pro daného řidiče.
V hlubinách tohoto vlákna jsou odkazy na fora, kde lze "sehnat" skoro všechny zmiňované navigace i mapy k odzkoušení v PDA i PNA. Po oprubování je doporučeno soft koupit, aby bylo z čeho vylepšovat pokrytí apd.

_________________________
pozn.: na samostatnou sociologickou studii by bylo, proč někteří uživatelé jistého navig. softu na všech diskuzních fórech vášnivě obhajují ten svůj a pomlouvají všechny ostatní. Ti "druzí" totiž svůj soft spíše užívají a moc se o něm nehandrkují...mezi odborníky byl a je totiž stále považován za tzv. etalon.
(mapy 715.xxxx jsou opět o krůček dál oproti 680.1536, konkurent už má 3D a budovy+ verzi pro PC, prostě navigace jsou další žrout peněz) :-)
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 18:50
ivoš napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Z těchto důvodů používám PDA, ve kterém lze použít navigační soft, který vyhovuje pro danou cestu i pro daného řidiče.
> V hlubinách tohoto vlákna jsou odkazy na fora, kde lze "sehnat" skoro všechny zmiňované navigace i
> mapy k odzkoušení v PDA i PNA. Po oprubování je doporučeno soft koupit, aby bylo z čeho vylepšovat pokrytí apd.
-----------------------------------------
svatá pravda. Takže např. já mám PDA nabité navigačními softy a podle konkrétních potřeb (trasa, místo atd.) jedu pomocí i-GO v CZ a hlavně na východ a jih od Lanžhota, nebo Navigon taktéž v CZ a hlavně na západ a jih od Rozvadova. Když pak mám náladu, čas nazbyt a jedu autem vybaveným CB projedu se i Velkým Tomíkem, případně Dynavixem, a to výhradně z důvodu, abych si dvou, pro mě hlavních softů, nepřestal vážit. A na turistiku mám pak SmartMaps a začínám koketovat s OziExplorerCE.
Plně souhlasím s ivošem, že z hlediska softů, co platí dnes, nemusí platit zítra a PDA je tou nejlepší variantou. Hlavně však pro takovýho navigačního ouchyla (názror mé ctěné manželky), jako jsem např. já.... spinning smiley sticking its tongue out
Tom
Re: Navigace
31. 03. 2008 20:06
No já narval TomToma 6 do Nokia E51 + doslova kapesní GPS Navilock BT 338 na pásek s neskutečnou výdrží, mapy Eastern Europe, Western Europe, PL CZ HU SK plus major a musím říct, že mi to stačí na dojetí kamkoliv. Stejně vozím parádní mapu Evropy a čučím na značky, místní úpravy etc...Není pořád v přehlednosti na pořádný velký papír. Esli je někde nějakej novej okroužek nebo ne - neřeším. Boha snad nejsme lamy abychom ho přejeli nebo minuli...kurňa mozek...nebo dopadneme jako nedávno ten skopčák, co to vzal v Pze na bobovou dráhu a žuchnul z 5metrů dolů...ukazovala mu tam navigace povídal...
Navigace ano, ale mozek a normální úsudek na prvním místě. Jinak je to prima :-))
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 20:50
tvsat napsal(a):
-------------------------------------------------------
Naproti tomu např. mapy iGO a Mio byly aktualizovány v takovém předstihu,že např. obchvat Olomouce na Svitavy tam byl již zakreslen v červenci a otvírám koncem října:HR dálnice celá od Slovinských hranic až do Šestanovace.O letoviscích a městech ani nemluvím.Vesměs do pobřežních komunikací.Slovinsko např. v Mariboru do uliční sítě.Podklady map bych přirovnal jejich nejnovější navigaci Via Cardinale/HR/,plně srovnatelné.Pokud podle mne někdo chce navigaci pro ČR a zároveň i na dovolenou na Jadran tak bych mu poradil sáhnout vskutku po některém přístroji na variantě tohoto softu /iGO/.Prostě pro mne to byla jednoznačná volba.


Ano - souhlasím ! A né proto, že sám mám MIO, je to i proto, že mám MIO "odemčené" a mám tam i TomTom 6 (+OZI atd. a to vše na 8 GB SDHC kartě !), součástí mého auta je infopanel Becker s nějakým klonem Navigonu a měl jsem rok i přenosný Blaupunkt LUCA (ten byl co se týká ovládání jednoznačně nejhorší), takže si myslím, že můžu celkem srovnávat a MIO bylo už v 10-ti západo i východoevropských zemích - stalo se totálním vítězem !

Kdybychom byli na stránkách o cestování po středozápadě USA, pak bych doporučil něco jiného, ale jestliže jsme na fóru o HR, nelze jinak, než doporučit MIO/iGO sw i mapové podklady.
Kdybych si měl dnes, po roční zkušennosti znovu vybírat, zvolil bych jako Ivoš asi PDA místo PNA (lepší práce s OZI Explorerem atd.), nikdy bych se ale nenechal navigovat telefonem s displejem 125x125 bodů a to ani v případě, že by jel místo na symbianu na XP, nebo Vistáchgrinning smiley a nikdy bych se nenechal TomTomem bez záložní řádné papírové mapy vést Chorvatskem ! smoking smileysmileys with beer
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 20:58
smejkali napsal:
-------------------------------------------------------
Ty příčestí minulé, když se do někoho navezeš, tak musíš taky počítat s tím že se Ti to může vrátit.spinning smiley sticking its tongue out


OK ! Beru !smileys with beer
Každej chlap je ješitnej, že ? Vědci v USA již před drahnou dobou zjistili, že čím je chlap ješitnější, tím má menší sebevědomí, čím menší je sebevědomí, tím menší je péro a čím menší péro, tím ošklivější manželka a čím . . . thumbs up smiley

Takže chlapi - bacha na to ! smoking smiley
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 21:49
Modena napsal(a):
-------------------------------------------------------
> nikdy bych se
> ale nenechal navigovat telefonem s displejem
> 125x125 bodů a to ani v případě, že by jel místo
> na symbianu na XP, nebo Vistáchgrinning smiley a nikdy bych se
> nenechal TomTomem bez záložní řádné papírové mapy
> vést Chorvatskem ! smoking smileysmileys with beer

No to já taky ne. Můj mobil má rozlišení 352 × 416 a to už celkem jde. Teď prubuju podle doporučení zdejších "odporníků" Garmina abych se v tom Chorvatsku neztratil smiling smiley.
Re: Navigace
31. 03. 2008 21:53
Taky se říká že jenom blbec o sobě nepochybuje, a jak tak koukám,ty nepochybuješ vůbecthumbs up
avatar Re: Navigace
31. 03. 2008 22:22
smejkali napsal:
-------------------------------------------------------
> Taky se říká že jenom blbec o sobě nepochybuje, a
> jak tak koukám,ty nepochybuješ vůbecthumbs up

Dobrá, odmítls podanou ruku a to bohužel signalizuje, co jseš za máčo. Předpokládal jsem, že si tu repliku
"čím je chlap ješitnější, tím má menší sebevědomí, čím menší je sebevědomí, tím menší je péro . . ."
nebudeš brát osobně, ale nestalo se . . . Bohužel . . .

Také se Ivoši říká, že "Nejhorší srážka je s blbcem " a já věru narazil ! Je mi to docela líto, ale co taky můžu čekat od někoho, kdo zde vystavuje na odiv fotky svého pinďoura a přitom si nedokáže udělat srandu sám ze sebe, že ? Začíná mi Tě být docela líto, ale pomoct Ti nemůžu . . . sad smiley
avatar Re: Navigace
01. 04. 2008 00:04
To Modena: Každej chlap je ješitnej, že ? Vědci v USA již před drahnou dobou zjistili, že čím je chlap ješitnější, tím má menší sebevědomí, čím menší je sebevědomí, tím menší je péro a čím menší péro, tím ošklivější manželka a čím . .....
Ješíšmárja, Smejkali, vždyť tě Modena navigoval nadsázkou na smír, a ty jsi zase zabočil někam......Vždyť ti podal ruku......i to je forma navigace, a té dokonce rozumím.........

Ale něco mi vrtá hlavou. Prozradím, že můj chlap vůbec není ješitný, můžu si tedy myslet, že podle vědeckých výzkumů USA jsem manželka....no, proč to neříct.....krásná?
Re: Navigace
01. 04. 2008 07:16
Tak já budu asi výjimka potvrzující pravidlo: Jsem nechutně ješitnej, mám velký sebevědomí, mám velký ... thumbs up smiley

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Navigace
01. 04. 2008 07:19
Pánové.....Navigace,Navigace na navigujte se na "Osobní zprávy",ale asi by to nebylo ono kdyby to nebylo veřejné co?
Re: Navigace
01. 04. 2008 20:48
pěkná debata pánové, když si vzpomenu na loňský září, kolik i v těch nejstarších autech svítilo v noci "televizí", tak se těším na tuto sezonu, hlavně se prosím koukejte taky na silnici....., ale vážně, měl jsem loni na zkoušku mio 520 a v Dubrovniku mi prokázalo super služby, velmi slušný pokrytí, přesná mapa, aktuální jednosměrky, vážně jsem byl moc spokojenej. Ale navi jsem prodal kamarádovi a mám teď jenom origo v autě ( volvo rti ) a holt pojedu zase po paměti, protože mapy v tom kapitalistickým autě jsou dobrý tak akorát ve Vídni a okolí. Hlavně někdo vymyslete cestu přes SLO, kdo jste viděli frontu na kamerách na Krapině o velikonocích, dáte mi určitě za pravdu, že to bude na konci června pěkná "pakárna".
avatar Re: Navigace
02. 04. 2008 09:31
Prof.Klaus napsal(a):
> Garmin s poslední mapou Adria.... je na tom
> přibližně jako i-GO. Tedy velice dobré spinning smiley sticking its tongue out
> ROUTE66 používá napy NT, tedy je na tom ještě hůř,
> než Velký Tomík

Diky za info a tip, rozchodil jsem si v N73 tedy i Garmina s mapami Atlas_Czech_v7 a AdriaRoute_2.00 tak uvidime.
V mape Adria... je uz cela dalnice A2/A1 Macelj - Zagreb - Sestanovac. .... a docela me prijemne prekvapila podrobnost mest
jako Sibenik, Split, Dubrovnik, ...
avatar Re: Navigace
02. 04. 2008 09:58
to milmus:
rádo se stalo. Tímto, podle mého názoru, máš jedinou schůdnou a plně funkční symbianovskou aplikaci pro Chorvatsko s dostatečnou podrobností.
Re: Navigace
02. 04. 2008 12:28
Vidím zmínku o Adria_Route 2, tak musím doplnit pro nemajitele navigací.

Adria_Route_2 a Adria_Topo_2 jsou volně stažitelné (z chorvatských stránek) a instalovatelné do PC (sw MapSource). Jsou routovatelné, takže Vám vykreslí cestu i s popisem (něco jako plánovač trasy) a obsahují Slovinsko,Chorvatsko a příhraničí Rakouska. Bach je to cca 200MB (jedna)

Pozn. K dispozici (např. na www.garmin.cz jsou volně stažitelné) i mapy Atlas_ČR, Topo_ČR a totéž je to i pro Slovensko (tady cca 80MB jedna).
Já většinou v dostatečném měřítku vytisknu podrobné listy zájmových oblastí a stačí. Jen bych potřeboval totéž na Rakousko (např. AustriaTopo).

Zdravím
avatar Re: Navigace
02. 04. 2008 12:40
to Mila_N:
doufám, že ti takto bude stačit
h..p://rapidshare.com/files/93211633/Topo_Oesterreich.part1.rar
h..p://rapidshare.com/files/93214758/Topo_Oesterreich.part2.rar
MAP ID : 706 spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Navigace
02. 04. 2008 13:28
to Prof.Klaus:
nevis nahodou i o madarsku? dik
avatar Re: Navigace
02. 04. 2008 13:54
to igra:
vyhovuje? spinning smiley sticking its tongue out
h..p://www.garmin.hu/update/TopoGuide_v21g.exe
Unlock: 2BM97-KRQ4K-2WXKM-H384E-SQ6BX
avatar Re: Navigace
02. 04. 2008 13:59
Re: Navigace
02. 04. 2008 18:47
pro prof.Klause: dík, AustriaTopo je v PC, dík
Re: Navigace
05. 04. 2008 17:41
A co by ste páni "P.T. odborníci" (Profesor a spol. - bez ironie) řekli této novince - [www.autonavigace.eu] ? Přemýšlel jsem, co ještě nemám a přišel jsem na tuto hračku. Podle popisu je dobrá už 920-ka. Tyto typy mají "prý" podrobné mapy jak východu, tak západu (i USA a Kanada), na jejich serveru jsou ke stažení aktualizace map a jiné služby, atd. atd. Vážně by mne zajímal názor odborníků, za které vás považiju. Dík.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 149
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.