Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Navigace

Autor pepuard 
avatar Re: Navigace
04. 07. 2019 09:28
V autě mám vestavěný Kenwood s Garminem, ale víc jsem si zvykl na Android Auto, sice jen s google mapy a waze - na tu moji navigaci to stačí, stejně jezdím po paměti. Ale co je super - internetová rádia a spotify. V ČR máme dobré pokrytí 4G, takže to fakčí gut, v zahraničí je to trošku horší.
Re: Navigace
04. 07. 2019 09:36
Ano navigace v autech se nabízejí, vypadají moc hezky, teď jsem jedno auto pořídil, bohužel navigace byla nedílnou součástí balíčku. Nabízejí i tu s aktuálními informacemi, dokonce jede na displeji nebo i mezi budíky ale cen je příšerná. Pokud bych mohl, navigaci si do auta nezvolím, tomtom se SIM kartou je zlomek ceny. Pro mne je navigace v autě předražený křáp. Zatím jednoúčelové navigace stojí zlomek a fungují dobře a jsou spolehlivé, navíc přenosné, tedy stačí jedna na více aut.
avatar Re: Navigace
04. 07. 2019 11:59
Marabu , je to drahý , ale když si na to zvykneš, tak jednorázovou navigaci už nebudeš chtít yawning smiley , a pokud si pořídíš ojeté auto , cenu to moc neovlivní

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Navigace
04. 07. 2019 12:22
Mám nové, s navigací je to pohodlné, jezdil jsem i s průhledovým displ. . Ta navigace je tam fajn, má velkou plochu, ale na za tuto cenu. Navigaci
mám spíše stejně pro kontrolu aktuální rychlosti a radarů. To je v autě za slušný příplatek a to se mi nelíbí, když to dnes koupím za 5000. Kč.
avatar Re: Navigace
04. 07. 2019 19:23
Marabu: taky jsme se rozhodli, že navi v novém autě nechceme - byla za 14 t. Koupili jsme novějšího Garmina, na kterého jsme zvyklí a vyhovuje nám to mnohem líp. Jinak máme ještě navi ve zpětném zrcátku s kamerou, ale zatím nevyužita.
Re: Navigace
04. 07. 2019 22:15
Zabudovaná navigace má jednu zásadní výhodu. Naviguje i když není dostupný signál GPS (v tunelech), protože ví jak rychle a kam auto jede. Má ale i zásadní nevýhodu. Nedá se odnést z auta domu a v pohodlí si připravit trasu.

Osobně mám raději otevřené platformy. Hardware s operačním systémem, na který si nainstalu navigační software jaký chci. Všechna jednoúčelová navigační zařízení mají omezenou dobu podpory (aktualizací map) a poté jsou téměř nepoužitelná. Oni Vám to sice prodají jako lifetime, ale za pár let to prostě utnou.
avatar Re: Navigace
04. 07. 2019 22:31
Ten problém jsme měli u prvního Garmina. Doživotní LT, ale po několika letech se už nedal aktualizovat, protože nestačil kapacitně (slot na SD kartu v něm nebyl). A jak říkáš, v PC (v klídku doma) si připravím trasu a natáhnu do navi. I když, tam na milovaný jih už jezdíme skoro "poslepu". yawning smiley
To ji opravdu víc využijeme po republice.
Re: Navigace
04. 07. 2019 22:56
Cca 12 rok. pouzivam iGO Primo. Bez problemu- momentalne uz tretiu verziu. Maximalna spokojnost. A to jazdim aj velke mesta, kde je kopec jednosmeriek. Ani raz som nezakufroval. Vsetko sa da naplanovat, okamzite ponuka nahradnu trasu v realnom case. Mapy najnovsie Here. Fon Htc 10 android oreo.
Ps: Inac mam aj Htc one 8- dalej napisat ss.
Re: Navigace
04. 07. 2019 23:23
Teď jsem zrovna řešil cestu do Budějic. Nově otevřený úsek D3 Bošilec - Ševětín zvládá bez zmatku pouze Waze a mapy.cz.
Google zmatkuje na výjezdu u Ševětína. iGo je úplně mimo. Jede klidně po uzavřené části a naprosto nesprávně rozlišuje placené/bezplatné části.
Kdo pojedete k moři po D3, svezete se nad Budejicema po dalších pár kilometrech. Už chybí jenom kousek a z Tábora do Budějic se pofrčí po dálnici.
avatar Re: Navigace
05. 07. 2019 06:30
Ševětín - ČB, tudíž i Tábor - ČB, bude hotov na jaře 2020.
avatar Re: Navigace
05. 07. 2019 12:14
Pokud střídáte několik aut (VW, Ford, BMW...), tak vám z těch integrovaných navi hrábne smoking smiley
Takhle přehodím telefon, buď do držáku nebo spáruji s autem... a mám vždy vše, jak jsem zvyklý. Data, trasy, POI... vyexportuji si "knihu jízd" atd. Nad ničím nemusím přemýšlet, hledat...
Někomu telefon možná vytopí auto, mě na něm od rána do večera běží přes net Rock rádio, naviguje mě Waze (+ "poslední míle" Mapy.cz), občas něco přes Google, email... a teď to hlavní - ten den to dá i pouze na baterku bez nabíjení.
Možná to bude tím, že tam nemám "socialsračky" typu FB, IG atd. thumbs up smiley
Re: Navigace
05. 07. 2019 14:46
Rozhodně tím to bude! Vážně. Souhlas smiling smiley
Re: Navigace
05. 07. 2019 15:23
No to bude hlavne preto že navigáciu nemáš pustenú 10 hodín v kuse inak ak by vydržalo GPS na telefóne 10 hodín pýtam sa aký to je model? Môj Samsung Galaxy S8 bez social s. nevydrží navigovať cez GPS ani 6 hodín bez nabíjania.
Re: Navigace
05. 07. 2019 18:41
Ja som napisal len moje skusenosti- ako Vieden, Mnichov, Budapest, Split, Bratislava atd. Okresne cesty a dialnice bez problemu. Asi tak.
Ps: triplex ak sa jedna o mna tak aj 10 hod. , ale samozrejme furt pripojene na nabijanie.
Re: Navigace
05. 07. 2019 21:20
Tak to je jasné ak to mám na nabíjačke tak mne to stíha všetko.
avatar Re: Navigace
06. 07. 2019 18:01
Asi mám v háji GPS senzory v tabletu Lenovo yoga2 na windowsech 8.1. Jezdil sem na něj s Mapfaktorem, ale píše, že mám povolit polohu, jenže v nastavení soukromí to nejde nastavit, klik není aktivní. Poradíte někdo?

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
avatar Re: Navigace
07. 07. 2019 00:14
Ahoj poradí mě nějaký kolega s navigací CARMINAT TOMTOM® Renault Scenik 2009 .je to dovoz France a nemám tam mapy .lze někde stáhnout a hlavně poradit jak na to to tam nacpat ? Děkuji

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice 9x ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 1x
Re: Navigace
07. 07. 2019 09:49
Integrovaná navigácia nie je len navigáciou. Infotainment v aute nie je len navigácia. Niekto tu písal že ju nemôže odniesť domov. Áno to je pravda ale pravda je aj to že ju nemusíš nosiť do auta. Písal že doma nemôže naplánovať trasy. Plánovať sa dá aj doma stačí sa zaregistrovať a z domu na PC si naplánujem trasu a prenesie sa do auta. Niekto tu písal že používa mobil a že si zvykol na internetové rádia a spotify alebo deezer. Tak internetové rádia si vypočuješ kvalitne práve cez tento infotainment auta. Takže paráda. Rozhodneš sa pre deti tak nastavíš rozprávky. Niekto si spravil nový playlist v deezre tak si ho pustí. Chcete počúvať 80te roky vyberiete z nespočetného množstva internetových rádií kde hrajú iba 80te roky. Na počítači či tablete mobile si pozriete Vaše údaje spotrebu prejdené kilometre tankovanie čas priemernú rýchlosť s množstvo ďalších informácií. Navigácia Vám priamo preruší Vaše internetové rádio ak Vám chce niečo oznámiť prípadne Vám dáva info priamo pred volant pri budíky. Áno automobilky ešte majú záujem za to vylákať peniaze naviac ale nie je to že nedostanete aj viac ako v jednoúčelovej navigácii. A hlavne za rok dva to už bude ponúkať každé nové auto takže za 10 rokov je to všade. A presne ako tu niekto písal keď si zvykneš na navigáciu v aute už inú nebudeš chcieť. Ale priznám sa ja kombinujem aj telefón resp. mám ho iba pripojený a kombinujem dve. Zabudovaná navigácia mi dáva info do budíkov a waze na display vedľa. Počúvam Deezer vlastné playlisty a rockové internetové rádia.
Re: Navigace
07. 07. 2019 12:35
Triplex: to,čo tu popisuješ, má možno jedno auto zo sto z tu prítomných fóristov. Myslím, že väčšina ani nevie,o čom píšeš. Ano,v blízkej budúcnosti to bude štandard,ale teraz si každá automobilka,ktorá to ponúka,dá slušne zaplatiť. Skús sa pohrať so svojim infotainmentom, ja si viem preniesť cez Apple Carplay na display auta aj Waze...
Re: Navigace
07. 07. 2019 14:07
triplex, řekni mi, k čemu je tohle všechno dobrý? K čemu potřebuji vidět na tabletu, kolik mi to žere, když to vidím na displeji v autě, i když ten info nesmysl nemám? Poslechnu klasiku rádio, kolik mi to žere, raději nechci vědět, na cestu do neznáma použiji klasiku navi. Nic ve zlým, ale připadá mi, že někteří si nejsou bez těhle srágor schopni už utřít ani........
Kdyby auta neobsahovala tyhlety šoufl věci, byla by levnější, spolehlivější. Ať si to je za příplatek i do budoucna, proč bych to měl v autě mít, když to nechci? Kdo to využívá do mrtě? Jeden dva lidi ze sta? Fuj.
Re: Navigace
07. 07. 2019 17:09
Na display auta to viem aj ja ide tam aj zrkadliť komplet obsah mobilu. Ale na druhý display teda priamo pred volantom tam ide iba zabudovaná. Auto má dva krát display. Pred volantom kde sú budíky a stredový rádio atď.
Re: Navigace
07. 07. 2019 17:12
Áno ja som si myslel to čo ty ale dnes to použijem. Inak keď ti odíde komplet infot. na aute tak auto ide normál takže tak. A máš pravdu kto by chcel v roku 2000 v mobile GPS a fotoaparát iba čo by to žralo baterku zbytočne by to predražilo mobil a iba by sa to kazilo.
avatar Re: Navigace
08. 07. 2019 14:34
triplex .. přesně , taky jsem se bránil automatické převodovce , dnes už bych auto s kvedlačkou nekoupil yawning smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
avatar Re: Navigace
08. 07. 2019 14:36
Martine , najdi si na FB skupinu se scénikama a dej si tam požadavek - určitě se někdo ozve ... kdybys měl audinu, dopručil bych ti chlápka , ale když to jde u audiny , musí to jít u nějakého rencka grinning smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Navigace
08. 07. 2019 18:31
Hele jen takový "vstup". Německá auta mají často "v sobě" "vše" a v pc stačí jen "zatrhnout" určitou "fajfku" v menu. Což francouzy dlouhá léta ani nevěděli, že lze. Proto se teď tak "daří" garážmistrum tunerům (určitě každý najdete svoje fórum), neb s "kabelem" z číny za pár kaček udělají: denní svícení, stahování oken apod.. položky, co v originál servise buď mají zakázené a nebo jdou do tisíců.
Vím o čem mluvím v opel astra H, jsem si "mohl" za 500kč nechat "dovybavit" pomyšlení v původně "napůl vybaveném autě". Svícení follow me home, klíče, okna atd atd...
Ale oper vivaro - což je renault trafic - tak ten si přátelé ani v autorizovaném servise originálním kabelem nenechal šáhnout ani na jednotku motoru.... Tož tak smiling smiley

Ale audi, vw, seaty,,,,... všecko super.
Re: Navigace
08. 07. 2019 19:02
Ja nemám Francúza :-)
avatar Re: Navigace
08. 07. 2019 19:21
triplex, vše je super, ale co když ti nestačí jedno auto? Pak ty integrované infošajzy jsou každý pes jiná ves... a to je tragédie, když jako řidič něco neovládáš intuitivně, ale musíš to řešit smoking smiley
Bohužel ani v rámci jedné značky napříč portfoliem to není jednotné...
Re: Navigace
08. 07. 2019 20:27
Používam také autá dve a je to v pohode. Občas zasadnem do podobného auta a tiež v pohode. No a jazdím aj na takých kde nie je nič iba radiaca páka a volant a tiež v pohode. Ono mne to trvá zväčša maximálne 100km a mal by som to ovládať. Ak sa tak nestane tak je to zväčša zle naprojektované. Zatiaľ sa tak nestalo. Ale práve na takéto veci je Android Auto. Je to apk ktorá zabazpečí v každom aute že to máš to isté.
avatar Re: Navigace
09. 07. 2019 07:26
souhlas s Triplexem, taky používám integrovanou navigaci v autě, ne od koncernu, protože sorry, ale ta za ty peníze je předražená a skoro nic neumí (v porovnání s androidem), proto jsem letos vyhodil z auta Columbuse (RNS 510) a nahradil ho 2 DIN navigací z ebay a spokojenost. Jen nesmíte brát ty kousky kolem 150 USD a níže ... za 250 - 300 USD už koupíte Android navigaci, s 8mi jádrem a 4GB RAM. Start navigace, nebo celého systému je 2-3 sekundy. Není to jako před 4-5 lety, kdy ty Čínské navigace najížděly třeba 20 sekund ... Celá navi umí přehrávat jakýkoli multimediální obsah, má to DVD mechaniku, DVB-T a různé další kraviny. Nebudu dělat reklamu a nejsem prodejce těchto věcí. Letos jsem si koupil poslední model s Androidem 9 a do Passata B7 pasuje úplně jako hrnec na prdel, místo origo navi RNS 510.
Kupte ho na ebay, v česku jsou různí přeprodejci, kteří za ně chtějí cca 12-14 tisíc ... jediný bonus je záruka, kterou v ČR dostanete, já to risknul a koupil za 1/2 ceny přímo z ebay ... už v předchozí Octavii 2 jsem měl ebay navi a 3 roky fungovala bez problémů a myslím, že funguje dodnes.
Re: Navigace
09. 07. 2019 08:50
Hmmm, já koupím čínský "plech" za 600 tvrdé české měny, nasypu do něj IGo natuněný dle mých představ a funguje několik let. Tak proč prát prachy do nějakých vestavných srágor za destinásobek ceny? A to jen proto, ža navi použiji max 10x do roka?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 49
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.