Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Navigace

Autor pepuard 
Re: Navigace
06. 04. 2019 08:59
Slavkove, waze už jsme tu před zimou řešili, že? smiling smiley Nainstaloval jsem jej ženě do telefonu a ona s ním jezdí 300 - 400 km kolečka OL - Ova - Vsetín - Kromcl - Brno, zpět... k tomu poslouchá radiožurnál.
Mám dotaz z praxe: jak si vysvětluješ to, že když ji Waze táhne na "jinou trasu" v případě kolony před ní...A v rádiu už hlásí, že ať zůstanou, že nemá cenu objíždět..Kde oni přijdou k této informaci.
Já zatím poslední nevysvětlitelná zkušenost: cesta z Brna k Olomouci. A Waze mi pro kolonu za PV poslal na Kroměříž. Ano sice jsem nestál, ale projel jsem něco víc km navíc. Čas dojezdu stejný. Ovšem na km mi to moc nevyhovovalo, navíc Přerov je v případě dobrého dne smiling smiley, taky super špunt.
avatar Re: Navigace
06. 04. 2019 09:56
Hmm, tak já mám perličku z minulého týdne...
Dvě aktuální Waze na androidu, vedle sebe na čelním skle... trasa, kousek od Bonnu do Plzně... a dvě trasy... cca 30 minut rozdíl eye popping smiley
Re: Navigace
06. 04. 2019 16:30
No taky pecka smiling smiley
Jak říkám: čas dojezdu dobrý. Adrea ve velikém městě dobrý. Ale jinak je to teorie her v interaktivní praxi.
Re: Navigace
23. 04. 2019 11:03
Zkusil jsem si nainstalovat zde vychvalované Waze a vyzkoušet. Výsledek? Mazat to hned sice nebudu, ale co na tom chválíte, nechápu. Hlášky typu ....odbočte na silnici 260.....nebo do ulice Plukovníka toho a toho.....jsou fakt košer, když nevím, která silnice či ulice to je.
Další kiks je hlasitost, nejde tlumit nastavením telefonu, ale jen v samotném Waze. Možnosti dalších nastavení skoro 0. Dvě avizovaná zdržení jsem hladce projel v max.rychlostním limitu, takže planý poplach. Je toho více, co bych vytkl. Za mě, není co chválit.
Re: Navigace
23. 04. 2019 14:12
každá navigácia je dobrá, keď je aktuálna a viete ju obsluhovať. Teda treba si ju vyskúšať viac krát, aby sa ju človek naučil. Momentálne pozerám vo svojej inštalácii v telefóne, že máte na výber 2 české hlasy: Vlastimil a Petra, ale Vám sa nainštaloval testovací hlas s názvami ulíc. V slovenskej verzii sa bude takýto hlas nazývať Gertrúda smiling smiley, zatiaľ je pre nás dostupná len Aďka.

Vyskúšajte si v nastavení vybrať iný hlas.

Navigovala Vás chybne ?
Re: Navigace
23. 04. 2019 19:18
Jiný ženský hlas je ořezaný, jako by polykal půlky vět. Waze jsem zkusil asi 4x, ale jen jednou na neznámé trase. Je to jen hračka, v nouzi se to na krátkou trasu použít omezeně dá. Do dospělé navigace tomu moc a moc chybí. Nemluvím o tom, že telefon topí jak kamna.
Re: Navigace
23. 04. 2019 19:22
Přesně! Souhlasím se Zahejským. Nemluvě o tom, že řidiči (a řidičky samozřejmě) si takto odvykají se koukat po "cedulích", díky "slepému" "naslouchání"... Ten svět se řítí, kam nechceme. Aspoň já nechci....eye rolling smiley
Re: Navigace
23. 04. 2019 21:05
Waze má jeden ženský a jeden mužský hlas použitelný, jen se musí vyzkoušet které z těch čtyř to jsou. Navíc to normálně hlásí doprava/doleva a pod.
Plané poplachy to občas háže, ale lepší než žádné jako například iGO, které mne vezme do půl roku uzavřené ulice.
Topí telefony, které na to nemají hardware, nebo mají doprasený systém. Je to náročnější než jiné navigace. Mám letitý Google Nexus 5 a žádné nadměrné zahřívání nepozoruju. Krmím ho 500mA nabíječkou a v pohodě to stíhá. Manželka má Xiaomi 4X, to fajruje tak kamna a nabíječka ho vůbec nestíhá uživit.

U nás ve městě jsou již od loňského roku tři nové jednosměrky. Ví o nich jenom Waze. Je to něco za něco. Waze má aktuální informace, hlásí policajty a radary, ale neumí jiné věci. Například řazení do pruhů mi dost chybí.

Vyzkoušel jsem navigací docela dost a každá má něco lepší a něco horší. Poslední dobou není vůbec špatná navigace od Google.
Re: Navigace
24. 04. 2019 08:29
Na Google mám taky pifku.. Trefí to jo. Dokonce ne špatně, ale co je katastrofa je hlášení kolony před tebou oranžovou a nebo červenou pasáží. Sleduji to posledního půl roku. Příklad ze všera snad za všechny. Potřeboval jsem se dostat někde od Šternberka na Drahanskou vrchovinu a přiznám se, že tudy, kudy jsem jel, jsem tak 20let nejel... Jedu vesnicí..opravují tam vpravo chodník tři borci -stojí. Za stometrů tři jiní borci opravují lampu - bez auta! A také stojí na chodníku. A za dalších asi 50m, jak jinak než můj už zde oblíbený příklad "zmrzlinového stánku" - v něm také asi borec na "datech". No a co myslíte? Ano samozřejmě! celá tato pasáž v hlášení google maps jako rudě červená, ale já jsem tam jel úplně sám přátelé smiling smiley Takže tohle mi přijde úsměvné... Ještě, že psi nemájí GPS. To by v tom dělalo taky pěknou paseku.
Re: Navigace
24. 04. 2019 08:44
U Waze vidim hlavni problem v tom, ze me nekdy bere pres vesnice, protoze podle jeho vypoctu je to o 3 minuty kratsi. Ve vysledku tam musim jet pomaleji, protoze cesta je uzka, rozbita a hodne zatacek.. Nejvic jsem byl vzdycky spokojeny s TomTom Go do mobilu.
Re: Navigace
24. 04. 2019 09:18
Pánové díky. Čekal jsem, že budu za kritiku Waze i navigace Google sežrán.
iGo je klasika, zkoušel jsem i Primo, ale hrozně rychle jsem se vrátil k iGo. Navi používám teď už jen řídce, mám takovou "špatnou" vlastnost, že pokud se před cestou do neznáma kouknu do mapy, pak tam trefím i bez navi a může to být na druhém konci Evropy. Cestou do HR ji používám jako přesný tachometr, ukazatel nadmořské výšky, abych v noci věděl, že jedu do kopce a proto auto nejede a žere i trávu kolem silnice, dojezdovou vzdálennost i čas, kdy tam asi budu. To jsou infa zase pro zbytek posádky. Fascinují mě ranní dojížděči do práce s mobilem připlácnutým na skle se spuštěnou navi a stojící se mnou v koloně. Asi netrefí ani na záchod? Nemluvě o tom, že telefon velikosti příručního kina šoupnou doprostřed skla pod zrcátko. Za ten se schová i kamion.
Bude hůře, elektronika odnaučuje lidi myslet....
avatar
mdr
Re: Navigace
24. 04. 2019 14:27
Já se před cestou do práce nebo z práce podívám na waze na počítači, jaká je situace, a pokud je vše OK, jedu normálně. Když jsou zácpy, tak si ten mobil na palubní desku dám (mám ho na mřížce klimatizace, takže ve výhledu nevadí) a obvykle mi pomůže projet bočními cestami mimo zácpy.
Re: Navigace
24. 04. 2019 14:49
Tomo Tom Go 5000, asi 4 roky, cesty sice obvykle znám ale změny dopravního značení zaskočí. Takže kontrola aktuální rychlosti vzhledem k dopravnímu značení není k zahození, ušetřila již hodně času vhodnou volbou objížděk dle aktuální stavu ( i kolem Nových Mlýnů) i nafty.
Takže ji používám často, zvláště, když jsem si za Prostějovem neuvědomil že je tam 110 a jel trochu rychleji. Mimochodem loni jsem jel do Itálie na hory a mnohem horší dálnice v Německu měla 130, ale Němci tomu přece nerozumí. Jen v Chorvatku nejsou funkce plně využitelné, předpokládám, že po vstupu do Schengenu se to změní.
avatar Re: Navigace
24. 04. 2019 15:14
U nás a někdy za nás yawning smiley "pracuje" Garmin DriveLuxe 51 a jsme spokojeni. Aktualizace 4 x do roka a zdarma. Domácí v HR se podivoval, že navigace zná na Pelješacu i chodníčky pro oslíky.
avatar Re: Navigace
24. 04. 2019 22:22
marian86 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> U Waze vidim hlavni problem v tom, ze me nekdy
> bere pres vesnice, protoze podle jeho vypoctu je
> to o 3 minuty kratsi. Ve vysledku tam musim jet
> pomaleji, protoze cesta je uzka, rozbita a hodne
> zatacek..

Přesně můj pocit. Ale na druhou stranu hlášení radarů.... k nezaplacení
Re: Navigace
25. 04. 2019 10:22
Tom Tom, taky, stac. jsou stále aktuální, aktualizuje se během jízdy, mobilní taky a ještě se zeptá jestli na tom místě hlídka nebo radar stále,
je on line, takže zkušenost je asi taková, když jsem jel po cestě na Bohumín, policajti nebyli na svém oblíbeném místě, pro velkou kolonu, jsem to po 5 min. otočil a při návratu hlásí navigace radar, už tam byli. Totéž jsem zažil několikrát, a navigace se zpětně ptá, zda v tom místě ještě jsou.
avatar Re: Navigace
13. 05. 2019 21:11
Já si vždy plánoval cestu tak že jsem si na mapě vyhledal trasu a pak podle souřadnic a jiných průjezdních bodů zadával do navigace trvalo mi to dost dlouho angry smiley Než jsem našel tento návod trasa naplánovaná za par minut s minimem průjezdních bodů.Možná to někomu pomůže při plánováni přenos do navigace přes Garmin express.
[zivotsgarminem.cz]



Upraveno 3krát. Naposledy upravil děda65 (14. 05. 2019 05:24).
Re: Navigace
14. 05. 2019 16:58
Tak já mám v telefonu Xiaomi Redmi S2 Navigaci Sygic, minulý rok měli v akci Doživotní licenci, tak jsem ji koupil. Takže žádné starosti s aktuáníma mapama, aktualizují několikrát do roka. V PC si napánuju trasu v Sygic Maps .com i s průjezdnýma bodama a jednoduše pošlu do telefonu jako email, je tam na to tlačítko, jen je potřeba vyplnit mejlovou adresu. Pak v tel. otevřu příslušný meil a zase přes tlačítko se to otevře. Jde na trase zakázat zpoplatněné silnice nebo i zemi. Už loni jsem podle ní jel a proběhlo to v poho. Na tel. jsem si na Alliku pořídil držák, který je do mřížky topení, v létě chlazení takže je skoro v zorném poli. MMC v Rapidu je dost nízko, tam mám iGO Primo ale už asi ne poslední mapy ale zase se tak nic moc nedějě.
Asi tak nějak, Karel. smoking smiley
Tom
Re: Navigace
30. 05. 2019 10:48
V PC si naplánuju trasu v Sygic Maps a pošlu do I-Phone s posledním SW. a NIC.
Asi chyba východoněmeckých inženýrů....
Re: Navigace
30. 05. 2019 13:07
To samé nic.
thumbs down
Re: Navigace
30. 05. 2019 13:08
ja to posílám do telefonu na můj google účet a bez problému smiling smiley
Tom
Re: Navigace
30. 05. 2019 15:01
Mofra: ja to posílám do telefonu na můj google účet a bez problému.

To mě tedy prosím pověz, jak to jako myslíš. Vůbec nejde o to, že ti to přijde na Gmail.
Jde o to, že mail otevřeš, dáš start navigation a ono tě to hodí na aplikaci Sygic a tu musíš otevřít. ( musíš i když je aplikace Sygic už spuštěná - což nechápu a to bude asi ten problém) no a když to otevřeš/spustíš - tak se to tam nenaimportuje.
Máš nový SW na Iphone? Nemáš android?

Díky hoj

BERU ZPĚT: opravdu je to tím. thumbs up Poslal jsem to Gmail a OK. Dík drinking smileysmileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tom (30. 05. 2019 15:04).
avatar Re: Navigace
30. 05. 2019 16:57
Možná se to už tady řešilo na stránce 38 nebo 56. Nevím. Nevzpomínám si.
Tak jsem se chtěl zeptat. Co přesněji ukazuje okamžitou rychlost. Tachometr v autě nebo ukazatel okamžité rychlosti na navigaci.
Čím byste se řídili v provozu vy?

A prosím jirku9, aby v žádném případě jakkoliv nereagoval. Ani v SZ. Na jeho názory nejsem zvědavý.I když prý nicků má víc, neboť prý si je zakládá v Německu.
avatar Re: Navigace
30. 05. 2019 18:23
Primarne se ridim tachometrem, na dalnicich doštelovavam tempomat dle GPS. Civilni GPS signal poskytuje slusnou presnost, co se rychlosti tyka.
Re: Navigace
30. 05. 2019 19:19
GPS je přesnější
thumbs up
avatar Re: Navigace
30. 05. 2019 20:12
Tak to si myslím právě taky. Díky za potvrzení.

No a samozřejmě milý jirka9 reagoval SZ, i když jsem ho prosil, aby nepsal, že na jeho reakce nejsem absolutně zvědavý. Nečetl jsem ji, což budu s jeho SZ činit i nadále.
Re: Navigace
30. 05. 2019 21:42
Tom: na maps.sygic.com sí vytvořím trasu tu přes odkaz "poslat do navigace GPS" pošlu na moji adresu.gmail.com, v telefonu odklepnu mail, spustí se sygic už s naintalovanou trasou je hotovo. mám v trelefonu několik vytvořených tras (mailu) a dle potřeby si je je nainstalovávám. Telefon Sony předpokládám, že s poslední aktualizací androidu a Sygic koupený stejně jako "Ka.S"
Re: Navigace
31. 05. 2019 08:06
Po dlouhé době mi začal fungovat Sygic Maps. Nevím kde byla chyba,dělal jsem vše stejně.
Teď je to ok
Zdarec
smileys with beer
Re: Navigace
01. 06. 2019 06:50
Jedu letos přes Maďarsko po 8 letech,od té doby tam přibylo spousta radarů.Máte zkušenost s Waze,zda tam hlásí poctivě měřené úseky?
Re: Navigace
01. 06. 2019 15:00
Tak včera Ol - Praha vrchem - praha brno spodem.
Když mě waze nebyl schopnej ukazovat kolem Kunětické hory.... vypl jsem ho. Pak jsem ho na dálnici zapl na místo určení v praze kvůli času dojezdu a radarům, měl jedinou starost místo na Zličín, mě táhnout na Krakow. ... Netuším kde se stala chyba, ale zase mě to moc nepřesvědčilo, navíc z olomouce ukazoval "spodem" 4hodiny, vrchem 3,45 a "pan Google" ukazoval jiné časy a nižší. Nakonec ani pan google se moc netrefil, protože na místě příjezdu jsem byl o 17minut dříve - díky googlu. smiling smiley
Jak říkám. Divný smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil couddy (01. 06. 2019 15:00).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 105
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.