Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Navigace

Autor pepuard 
avatar Re: Navigace
06. 05. 2014 07:38
já tomu nerozumím...já dělám do včel, ale podle mého se to uloží normálně kliknout nahoře vlevo na soubor / uložit jako a zvolit příponu. Jen u Igo to nabízí příponu *.kml .
avatar Re: Navigace
06. 05. 2014 08:35
*.kml je OK, je to formát který používá pro export např. Google (Earth, Map)
V principu jednoduchý textový soubor s čitelnou strukturou (na rozdíl od *.rupi pro Sygic apod.), prostě hlavička, tělo se souřadnicemi, patička... taková variace na *.xml smoking smiley Si ho otevři v nějakém textovém editoru (n++, notepad,...) a uvidíš, jak je to jednoduché... třeba si přidat další souřadnice...
Podle toho, do kterého adresáře to pak nakopíruješ, tak se to chová jako body zájmu nebo trasa...
Re: Navigace
06. 05. 2014 08:57
to Bubo236
zelená fajočka je v programe ITN pravý horný roh, ale možešs to okno aj normálne zavrieť s klasickým "x" a zjaví sa ti okno kde si trasu pomenuješ a zvolíš formát exportu a dáš export a je to.

Skúsim tu dať screenshoty s postupom, možno sa niekomu zídu.
Po otvorení programu nabehne táto obrazovka, už tu je možné si zvoliť formát, do ktorého chceme exportovať trasu / itinerár. Na plánovanie trasy klikneme na ikonu kompasu - editor



Po kliknutí na ikonu kompasu sa otvorí táto obrazovka kde si volíme trasu. Ikona pod zašedenými ikonkami v strede obrazovky umožňuje nastavovanie máp, cesty s mýtom bez mýta, cestu pre peších, cyklistov. Na výber je celý rad máp (google, nokia, via michelin, bing mapy, open source maps atd.)


Ak máme ukončené plánovanie trasy, v pravom hornom rohu klikneme na zelenú fajočku, alebo len klasicky zavrieme okno červeným "x-kom".


V poslednej obrazovke si pomenujem trasu, aby sme ju následne v Navi ľahko našli a zvolíme si formátu exportu v závislosti od toho v akej navigácii chceme itinerár / trasu použiť. Klikneme na export a trasu si v PC uložíme a následne si ju nahrajeme do navigácie vždy do priečinku kde si daná navigácia/navigačný softvér ukladá trasy, ktoré si človek robí priamo v navigácii.




Upraveno 7krát. Naposledy upravil namazuma (06. 05. 2014 10:04).
Re: Navigace
06. 05. 2014 09:36
namazuma: můžeš sem dát odkaz na program ITN. Děkuji
Re: Navigace
06. 05. 2014 10:01
to namazuma:
velmi pekne dakujem.

Teraz mi to je uz jasne. Z konvertorom ITN zatial nemam skusenosti (predpokladam, ze dnes vecer uz ITN budem mat v malicku). Navigacia igo primo je u mna na prvom mieste! Tak preto som sa rozhodol pohrat s trasami aj mimo programu igo primo. Nakoniec trasa sa da velmi pekne naplanovat aj v igo primo...
Re: Navigace
06. 05. 2014 10:14
bubo236, tak tak na Asuse 636N s WM som miloval Igo. Škoda, že už blbne tak, že sa mi sám od seba vypne displej. Má to vlastný držiak a hardwarové tlačítka na rýchly náklon mapy alebo priblíženie / oddialenie.

Ja jazdím teraz s Nokia mapami, ale do zahraničia nič moc ak si chcem voliť ja body a najmä ak je ich viac, veľmi ťažké, resp. ťažkopádne plánovanie trasy s viacerými bodmi. To robím síce na Nokia Here, tam to ide lahoda, len akosi minulý rok mi v HU sa nevedela vysporiadať s cestami okolo Baru a cyklilo sa to tam. Tak som šiel na Sygic, čo mám v Nokii, len tam mám už staršie mapy, lebo na starý Sygic mobile už nevydávajú mapy, len na Sygic Aura. Budem musieť už zmeniť telefón (nemám rád tie dotykáče)

Ozaj na Android ide Igo Primo? Rád by som sa k Igo vrátil. Podľa mňa najlepšia Navi akú som mal. Aj keď Sygic tiež nie je zlý.
Re: Navigace
06. 05. 2014 10:19
Ano, na androide funguje igo primo. Mam 3 zariadenia s androidom s roznymi rozliseniami a funguju mi vsetky. V poslednej dobe casto vychazaju nove verzie igo primo pre android. Pre WM alebo WINCE je to uz hrosie, maju starsie ale o to stabilnejsie verzie. V igo primo si vies pekne naplanovat trasu aj s prejazdnymi bodami.
Re: Navigace
06. 05. 2014 10:47
No asi teda kúpim nový telefón. Aj keď radšej by som Windows Phone.
A máte niekto skúsenosť s týmto softom Map Factor:
Map Factor
avatar Re: Navigace
06. 05. 2014 11:49
jj je to tak jak správně píše trosečnik ,pro iGO-Primo uložit trasu jako *.kml a pak jednoduše vytvořit,pokud tam ještě nemáte složku a to následně- content-userdata-ROUTE /pokud tam není tak vytvořit/-trasa.kml . Pak již při spuštění Prima bude trasa v nabídce "načíst trasy" Jednoduché a funkční. Jinak je nutno počítat,že si může iGO-Primo po načtení uležené trasy si ji upravit a vytvořit průjezdné bodu atd. Malinko jsou rozdíly pro mapy Google a mapy.cz , ale v principu je to takto.Nevím přesně zda není nutná registrace u Google map.Já registraci mám,tak nevím,zda to je možné i bez ni.

MirekŠi
Re: Navigace
06. 05. 2014 12:21
Vdˇaka vám chalani som sa dostala do formy a cez Base Camp pochopila vytvaranie máp a jejich aplikáciu do navigácie. Chvilu to trvalo, ale zvládam to. Bozkávam spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Navigace
06. 05. 2014 13:59
Hlavně si do trasy dej dostatek klíčových průjezdních bodů... různé verze softwaru s různým nastavením produkují různé výsledné trasy. Včetně Gogle Maps, to co v předešlých verzích s daným nastavením navrhlo nějakou trasu, tu jsi uložil např. zde na fóru, tak dnes již v GM se stejným nastavením vede jinudy hot smiley
avatar Re: Navigace
07. 05. 2014 20:39
mám dotaz na znalce.
Koupil jsem navi NAVON s Igo PRIMO Lifetime. Ptal jsem se prodejce při přebírání navi kde a co mám zadat pro tu doživotní aktualizaci map a asi to slyšel poprvé. ( Čekal jsem u toho nějakou kartičku s kódem ) nakonec jsme na zadní straně navi našli nálepku s nějakým kódem co připomíní kód od Win u PC. Připojil jsem se doma na www.naviextras.com, stáhnul Naviextras_Toolbox_Setup a pak udělal nějakou registraci, kde jsem uvedl typ přístroje ( N490Plus ). Když jsem ale našel kolonku kde by se asi mělo vyplnit to číslo ze zadní strany, píše mi to mrcha že je něco špatně....teda furt a nedá si to pokoj. Ještě jsem zkusil přístroj na balkoně vůbec nechat naběhnout a najít satelity páč píšou že teprve od té doby se to někde přihlásí, ale žádná změna. Stále to číslo pro registraci nechce znát.
Neporadí někdo co dělám špatně? Teda mimo rad, že jsem si měl koupit něco jiného yawning smiley
PS : jinak aktualizace map a poi bodů se udělala i bez té registrace zařízení.
avatar Re: Navigace
07. 05. 2014 20:55
Jak dlouho jsi čekal na balkoně na nalezení satelitů?
Některé přijímače potřebují i dvacet minut pro první načtení.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Navigace
07. 05. 2014 20:59
satelity byly načtený natotata. Rychlost mne až překvapila.Když jsem načítal navi v telefonu, tak jsem běhal venku půl hodiny než se chytila. Tohle byla záležitost ( první načtení polohy ) asi 2 minut. Možná ani ne.
Re: Navigace
07. 05. 2014 21:41
To je divný, u nás jsou 4telefony s GPS, ve všech IGO, v jednom navíc navigon, nejstarší už má přes 6let!Nacitaji satelity, a to i po restartu, v řádu max 5 sekund. V autě mám GPS starou 15let,a ta načte maximálně do 1 minuty, ale většinou do 20 sekund.
Re: Navigace
08. 05. 2014 08:09
U navi dělá velký rozdíl v rychlosti načítání to, zda ji zapínáš v místě, kde si navi vypnul, nebo o hezkých pár km dále. V druhém případě se navi hledá a nastřeluje do místa,proto jí to dlouho trvá.
Re: Navigace
08. 05. 2014 09:17
No nevím, ale až 20minut? To je spíše nekvalitou zařízení!!! Časy které popisuji výše jsou po zapnutí na jiném místě než vypnutí, a nalezení satelitů a zaměření pozice je opravdu v jednotkách sekund.
HTC touto HD (6let starý telefon)
HTC (takový malý telefon starý asi 3 roky který jsem dal otci, nevím jak se jmenuje)
Samsung SIII mini
Samsung SIII
Carminat (výrobek Philips pro Renault 15 let starý)

Ještě co jsem si všiml, na jednoúčelových, tedy navigacích do auta, je špatné rozlišení displeje, název ulice, který je kousek dál odemne po směru jízdy, nelze ani přečíst, z důvodu toho že menší písmenka z velkých zobrazovacích bodů jsou nečitelné. Ale těch,, až 20 minut,, to mě dostává, takové zařízení je prakticky nepoužitelné! Vždyť za 20 minut, jsem nezřídka v cíli cesty! GPS ku používám v autě, na sport, při AOS (automobilových orientačních soutěžích), na geocachink, a od zařízení očekávám, že zapnu a než se dostanu na mapu, (tedy v řádu 2-5 sec.) vím kde jsem, znám pozici. Ale hledání satelitů v řádech minut(dokonce desítek minut) tomu se mi nechce věřit.
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 09:26
20 minut je prostě nesmysl. I u prvních navigaci kterým sice dlouho trvalo než naběhl systém jako takový,ale satelity to našlo max do 1 minuty. Za 20 minut po projetí tunelem jsem opravdu někde o 5 km jinde. To by vlastně ta navigace po projetí tunelem Sveti Rok našla satelity až když bych zastavil na kávičku nebo dojel na Makarskou.
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 09:31
20 minut rozhodně normálních není....
U mobilů dost záleží na konfiguráku pro GPS, které satelity v jakém pořadí lokalizuje, pokud je primárně "zasviněn" pro ameriku, tak po zapnutí hledá déle... u některých modelů to jde modifikovat u některých nikoli... samozřejmě root je základní podmínkou.
Jinak rozlišení některých "krabiček" je problém... v době, kdy se slušný androidí MT 4" 800x480 s GPS dá bezproblémově koupit za 2TKč, tak nějak postrádám smysl takové "krabičky" kupovat... navíc u MT mám vždy kromě offline navigace možnost si zapnout cokoli online... ale je to věc názoru každého človíčka smileys with beer
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 11:24
Pokud jste si všimli tak jsem psal dvacet minut u prvního tedy registračního zapnutí. Je to dané tím, že si GPS musí načíst registry odpovídající uzemí, tedy identifikace jednotlivých satelitů.
Každé pozdější zapnutí už probíhá řádu sekund max. minut. Je také důležité kolika kanálový je přijímač. 12ti kanálovým to trvá podstatně déle.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 11:55
12ti kanálovému to trvá úplně stejně rychle protože k určení polohy mu stačí 6 načtených družic a zná polohu ostatní upřesňují polohu a nadmořskou výšku.
Re: Navigace
08. 05. 2014 12:15
ale ved trosečník píše, že satelity mu načítava dobre.

trosečník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> satelity byly načtený natotata. Rychlost mne až
> překvapila.Když jsem načítal navi v telefonu, tak
> jsem běhal venku půl hodiny než se chytila. Tohle
> byla záležitost ( první načtení polohy ) asi 2
> minut. Možná ani ne.


ja som ten problém pochopil tak, že sa mu nedá zaregistrovať do systému prístroj ako taký kvoli lifetime.
ale možno som to zle pochopil
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 12:26
petr70 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> 12ti kanálovému to trvá úplně stejně rychle
> protože k určení polohy mu stačí 6 načtených
> družic a zná polohu ostatní upřesňují polohu a
> nadmořskou výšku.


Bože ty jsi zase chytrý. 12ti kanálové používali plně jiny chipset a proto jim to trvalo tak dlouho, to není o počtu, který je potřeba k určení polohy.
16ti a více kanálové už používají SiRFstarIII.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 12:48
Chytrej mě přideš spíš ty. Meleš neustále nesmysli a nemáš žádný podklady pro svoje tvrzení. Tady máš důkaz ,že GPS přijímač potřebuje k určení polohy 3 družice a k určení nadmořské výšky 4 družice. To že mě navigace ukazovala polohu až při 6 družicích přikládám ke spoždění načítání mapových podkladů. Důkaz
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 12:57
To je zbytečné se dohadovat, když nečteš co jsem psal. Neříkám vůbec že záleží na počtu kanálů a počtu aktivních družic, ale na použitém chipsetu. Ale to je asi zbytečné Ti vysvětlovat.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
Re: Navigace
08. 05. 2014 14:43
Po vybalení telefonu z krabice, a už jsem jich pár vybavil, nahrání příslušné navigace, u mě to vždy byli iGO, mi načtení satelitů, respektive určení pozice, trvá stejně dlouho, jako kdykoli jindy, tedy cca 2-5 sec, jsem li venku. Tedy rozhodně tento čas není v minutách, a rozhodně ne v desítkách minut. Teď sedím v místnosti s oknem a trvá to asi 10sec. Typy používaných telefonů jsem popsal výše.
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 17:18
A co doba po kterou nahráváš aplikaci? To už asi vyhledává, pokud je zapnutý GPS příjem. A pokud už je Chipset IV tak to je fakt otázka chvilky.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Navigace
08. 05. 2014 17:54
no jste hoši děti štěstěny když vám to načítá za 2 vteřiny. Já jsem už nějakou navigaci měl a v telefonu jsem jich měl několik ať už origo, nebo dohraných a o nějakých 2 vteřinách jsem si vždy mohl nechat jen zdát. U telefonů jsem ale vždy teprve zapínal GPS, která byla z důvodu spotřeby vypnutá.
No ale o to nejde. Jak správně poznamenal peter964 můj dotaz byl na potíže s registrací ohledně aktualizací zdarma. nakonec by to ještě ale mohlo být tak, že když jsem si založil účet kde se zařízení samo zaregistrovalo pod svým kódem, tak možná ta chytrá aplikace zjistí, že tomuto kódu zařízení patří bedna, která má mapy předplacené a nic se dál něřeší. Osobně by mne spíše zajímala něčí zkušenost s tímto problémem.
Re: Navigace
08. 05. 2014 20:03
Pokud nahrávám, tedy instaluji aplikaci, pak samozřejmě GPS neběží. Jestli myslíš, když spouštím aplikaci, tak to trvá cca 10 sec tedy od zmáčknutí ikony do chvíle kdy se objeví menu navigace, a v té době GPS není zapnuta, až ve chvíli kdy se objeví menu navigace se v záhlaví telefonu objeví symbol, že se zaplatit GPS ka, která se zapíná sama, když ji potřebuje nějaká aplikace, tedy když ji žádná aplikace nepotřebuje, sama se vypne, tedy baterie nevybíjí.
Re: Navigace
08. 05. 2014 20:14
Tiez som skusal niekolko navigacii na par zariadeniach a nikdy mi nenabehli satelity do cca 10 sec.
Ano, pokial som to na jednom mieste vypol a na tom istom mieste aj zapol, tak do 2 sec. ich chytilo.
U mna je este problem, ze v aute mam vyhrievane predne sklo a v tedy zevraj je slabsi signal.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil bubo236 (08. 05. 2014 20:27).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 59
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.