Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Navigace

Autor pepuard 
Re: Navigace
03. 06. 2012 00:19
no a koukals na cedule ?
avatar Re: Navigace
03. 06. 2012 00:38
No chcalo až hrůza jel sem za náklaďákem a měl to být druhý sjezd a já sjel tým prvním ale hned jsem si to uvědomil ale bylo pozdě
Re: Navigace
03. 06. 2012 08:49
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (03. 01. 2013 20:21).
Re: Navigace
03. 06. 2012 09:45
Aby bylo jasný, nikdy jsem nepsal, že do HR se nedá dejet bez GPS, ano dá! Je to jako
s mobilem, nebo klimatizací, platební karta. Bez všeho toho tam dojedeš, ale pokud tyto věci máš,cesta
je (alespoň pro mě) pohodlnější. Argumentovat „mozkem„ je blbost. Ty vidíš v tom, že
já zapnu navi,to že jsem vypl mozek, já vidím v tom, že ty ji nevyužiješ-právě to samé!
Když by mi odešla navi v mém HTC touch HD, pak vedle sedí žena, a může zapnou
své HTC touch. Ano, otázkou je co si počít, kdyby spadly družice...
Když by selhalo vše, pak do HR bezproblému dojedu bez navi. O co přijdu, pokud bude
předemnou kolona, tak si v ní určite společně s tebou postojím, když budu cokoli hledat
podél cesty, zabere mi to stejně jako tobě víc času a budu odkázán na dotázání se
domorodců. Cestou mimo dálnici nebudu znát dopředu poloměry zatáček, a že přichází
obec(což mne obojí bude stát pár kaček na palivu a cesta bude méně bezpečná).
Máš v tom tvym telefonu vůbec TMC?


Proč Maďarsko? A proč nezvolit ten nejblbější příklad?

Klidně sem znovu a znovu napíši, proč cestovat s GPSkou. Napište sem prosím,
proč ji nepoužívat. Alespoň pět jasných argumentů. V čem je to lepší.
Re: Navigace
03. 06. 2012 11:22
A sakra, podobnou debatu jsem nedávno sledoval na dětském hřišti, ale tam myslím nešlo o navigace. Ať si každý jezdí jak uzná za vhodné. Když někdo považuje navigaci za zbytečnou blbost, která zaclání na čelním skle a dává majiteli punc dezorientovaného blba neschopného trefit z obchodu domů, je to jeho věc. My, co známe její přednosti a UMÍME!!! je využívat, jezdíme s ní a já osobně se za to nestydím yawning smiley. Třeba i proto, že vím co se děje přede mnou a dokážu se tomu včas vyhnout, a kdybych náhodou ve 2 hodiny v noci potřeboval jakoukoli pomoc, tak si ihned zavolám třeba z největší zastrčený prdelky v Maďarsku, nemusím nikomu říkat nemtudom a podobný pí...viny, protože mám ihned k dispozici telefoní číslo na kohokoli kdykoli a kdekoli. Jasný? Jak píšu výš, takových chytráků, co se bez ní prý obejdou, jsem viděl tucty. Příště jim asi radit nebudu, pak tu někteří z nich píšou nesmysly, protože pravděpodobně navigaci nemají, nebo ji neumí používat a tudíž nepochopili její výhody. Navigování zdar! smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ludanek (03. 06. 2012 11:34).
avatar Re: Navigace
03. 06. 2012 11:52
Kluci,kašlete na jirvu,je to zřejmě nějakej zamindrákovanej profi řidič.Zaregistroval se předevčírem a už je chytrej,všude byl,všechno zná,od všeho má klíče.Bavme se o našich navigacích a jejich problémech.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil slofik (03. 06. 2012 11:54).
Re: Navigace
03. 06. 2012 13:13
Kdyby někdo chtěl, mám na prodej RDS-TMC přijímač dopravních zpráv pro TomTom ONE apod..
avatar Re: Navigace
03. 06. 2012 14:39
teda chvíli nejsem na netu a koukám na ten mazec tady . My jsme ale soutěživej národ thumbs up smiley Je to stejný jak v jinejch tématech. Místo aby se porovnávaly parametry,výkony,zkušenosti atd., tak je tu vzájemné napadání. Kolega vždycky říkal, že udělat z někoho vola není problém ( obzvláště, když to není reálný rozhovor ) ..... zcela vyjmečně měl ten člověk pravdu. Chlapi nechte každýho využívat navigaci jak uzná za vhodné a vraťme se k technickým otázkám. Předpokládám, že právě ten, kdo nevyužívá plně nastavení navigace a RDS, uvítá spíše rady jak navigaci nastavit,jak si zapnout přepínání mapy pro noční jízdu, kde nastavit varování před radary, jak nahrát POI body,.....

No a můj osobní názor na navigaci je, že je dobrý ji mít v záloze. Když jedu na dovču tak taky jedu se zapnutou už z domova. Né proto, že bych netrefil ( využívám ji hlavně až u samotného dojezdu na místo ), ale zajímá mne např. kolik mi zbejvá z trasy, RDS, kolik času jsem prostál, za jak dlouho dojedu k nejbližšímu odpočívadlu ( někdy pro mne obzvláště důležitá informace ),...... Jak už tu bylo psáno, určitě každý dojede i bez navigace, ale proč si život v některých případech neulehčit.
Cestu mám vždy nastudovanou z domova a číst značky umím, ale nejvíc mi navigace pomohla v případě uzávěrek a změny jednosměrnosti cest. To jsou případy, kdy veškeré znalosti v neznámých končinách jdou do háje a navigace je k nezaplacení. Jo a jinak vítám nové fóristy yawning smiley
Re: Navigace
03. 06. 2012 14:44
Hlásím se o pomoc prosím :-)

Navigaci máme, před pár lety jsem jí dostala od Ježucha - nějaký obyč TomTom - až zaběhnu do auta, tak napíši přesně jaký tip, ale vážně nějaká obyč, maličká. Ovšem hlásím že jsem jí nikdy neaktualizovali - dá se stáhnout něco zdarma, nebo za všechny aktualizace musím platit? Co do toho ještě stáhnout aby nám dobře sloužila prosím? Půjdu zjistit přesně ten tip. Díky.
Re: Navigace
03. 06. 2012 15:20
Žádný TomTom není obyčejný, změnou navigačního softu se z něj dá udělat velmi slušný strojek. Běžnou aktualizaci lze provádět téměř denně (kdo by se tomu věnoval!) přes aplikaci TTHome na stránkách výrobce. Tyto aktualizace spočívají pouze ve změnách na stávající mapě, např. změna průjezdnosti jednosměrek, změna rychlostních limitů atd. Netýká se budování nových silnic, toto řeší vždy nová mapa. Nové mapy vydává TomTom 4x do roka a jsou samozřejmě zpoplatněné cca 1.500 za mapu. Toliko tedy k legální údržbě navigace. Jiné info s pomocí snad jen přes SZ.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Buff (03. 06. 2012 15:21).
Re: Navigace
03. 06. 2012 21:43
smazáno



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirvo (04. 06. 2012 17:19).
Re: Navigace
03. 06. 2012 21:53
Admine vytvoř prosím Tě nové téma s názvem PÍSKOVIŠTĚ, ať si můžou hošani přeměřovat pinďoury v soukromí....
Re: Navigace
03. 06. 2012 22:00
jirvo
No tak mám lagunu z roku 1999 a v ní je taky navigace, jen aby ses tak nevytahoval :-)))

Už jsem tě vyzval, abys napsal pár pozitiv, které má to jezdit bez navigace, ať po paměti, nebo podle mapy.

Jinak já jezdím automobilové orientační závody AOS jako navigátor, takže, řekl bych, že s mapou jsem velký kamarád, a že nekecám koukni třeba sem
[users.its.cz]
minulý týden jsme byli první z 50 ti posádek, tak asi takový tele při práci s mapou nebudu.
Ale proč se nechávat odvádět od pozornosti nepřesnou mapou s nevhodným měřítkem, když toto vše mnohem lépe a bezpečněji provede GPSka.

Tak tedy znovu
Je v tvém telefonu možnost použití TMC?
Napiš několik jednoznačných výhod proč jezdi bez GPSky a používat mapy.
Re: Navigace
03. 06. 2012 22:45
[f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (03. 01. 2013 20:22).
Re: Navigace
03. 06. 2012 23:01
No a já jako mechanik měřící a regulační techniky, zase vozím sebou do HR ten
chybějící multimetr :-))) mimo jiného...(různé hadičky, vodiče, autonabíječku atd.)
Re: Navigace
03. 06. 2012 23:15
Skoda. ze niekto nevie akceptovat, ze navigacia moze byt uzitocna. Pre niekoho mozno nie, ale my nikomu neprikazujeme, aby si navigaciu kupil a nastavil. Ked ju nechce, tak nech ju nema, my viaceri ju chceme.

Velmi ma potesilo tu opisovane porovnavanie navigacnych pristrojov, v podstate omnoho praktickejsie ako v hociktorom casopise. Ja som podlahol casopisu a kupil som Garmin, sice s dobrym displejom, ale so zlym softverom. RDS-TMS je naozaj len take, aby bolo, neupozorni, co sa deje, aby som aj mal sancu rozmysliet si, co robit. Len sa zasvieti cervene svetielko, ze nieco sa na ceste deje. A potom na to miesto klikat, aby som zistil, co sa deje. A to v situacii, ked je cesta preplnena a najviac by som sa mal venovat soferovaniu a nie navigacii. Zrejme sa budem musiet pozriet po nejakom navigone alebo TT, verim, ze sa tu este nejake nazory objavia. Aj za tie doterajsie dakujem.
avatar Re: Navigace
04. 06. 2012 07:51
L.K. Notas a káblík Siky a kladívko izolačku a lepení na pneu .aby to bylo kompletní.
Se me stalo u TT ,že jsem ho natvrdo odpojil od notase pospíchal jsem a když jsem ho zapnul v autě tak mě přestal poslouchat dělal si co chtěl vypínal se nemohl najít družici zapínal se stále do nočního režimu asi 12km pak jsem to vzdal tak jsem ho vypnul na 20 min. potom již pracovala správně .asi jsem jí tím drastickým odpojením rozhodil sandál.
Je fakt ,že navigace je dobrej sluha ,ale když se podělá a nefunguje tak jak to uživatel potřebuje tak je to o nervy.
Je dobrá ,že řidič když nezná cestu třeba stačí nějaká okrsková silnice někde v Jížních Čechách tak je super ,že vidíš ,že za horizontem je silnice do zatáčky ,nebo je tam vesnice tak můžeš přispůsobit styl jízdy .
Může někdo namítak jóó za horizontem je rovina a tak jedeš jak debil -hned odpovím nejedu počítám s tím ,že tam může být něco na silnici ( údržba ,porouchané auto atd.) ale prostě navigace dokáže pomoc tak proč jí nepoužívat když ji člověk má.
První cesta do HR navigace v HTC TT a měl jsem tam 2 verze samo ,že se po přejetí hranice do Rakouska navigace sekla a měl jsem na displeji jen oblohu bez silnic telefon celou dobu dovolené nefunkční poněvatž stahoval stále data z internetu docela drahý provozgrinning smiley ten rok jsem jel ještě jednou ,ale kámoš smazal starou verzi TT a pak to jelo super. ještě jsem tam nainstaloval program NO DATA tak mě nehrozí nějakej přenos dat když nechci smiling smiley
Re: Navigace
04. 06. 2012 08:21
Tak na tom mojom Garmin nuvi 1390T mam ze FM TMC. Akurát neviem ako ho napojiť na konektor antény? Na napájacom kábli je konektor pre pripojenie antény. Napájací kábel ide do zapalovača. Ale ako zapojiť tú anténu? To musím rozobrať rádio a dať tam nejakú rozdvojku? Prípadne môže byť nejaká externá?
Re: Navigace
04. 06. 2012 08:42
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (03. 01. 2013 20:23).
Re: Navigace
04. 06. 2012 10:28
smazáno



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirvo (04. 06. 2012 17:20).
Re: Navigace
04. 06. 2012 11:02
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (03. 01. 2013 20:23).
avatar Re: Navigace
04. 06. 2012 11:12
Jirvo :
navigace má spoustu funkcí. Mimo navigace má třeba i POI body, které tě s předstihem upozorní, kde stojí často policejní hlídky. Navíc se dá nastavit tolerance, kdy tě začne upozorňovat, že jsi překročil povolenou rychlost. Atd. atd. Moje navigace (originál Audi) mě upozorňuje i na změny v provozu dopravní omezení atd..
avatar Re: Navigace
04. 06. 2012 11:21
souhlas s L.K. ...to je právě to, že navigace není jen o tom kdy a kam odbočit, ale i kde bude benzínka a odpočívadlo. Jinak před cca 25 lety jsem ve Škoda 100 vozil za zadní sedačkou na dovolenou opravdu mimo palivového čerpadla,sady těsnění i tu poloosu.Jenže tenkrát jsem byl na tom autě schopen si udělat na lesní cestě "generálku" motoru a vrchol navigace pro mne byl Euroatlas Zentraleuropa yawning smiley. Dneska už to je o něčem jiném. Asi se opakuju, ale proč prostě ten kdo navigaci "nemusí" si neřekne...to jsou ale blbci, dyk já tam dojedu i bez ní. Netřeba jim to říkat...oni si myslej třeba taky svý.
avatar Re: Navigace
04. 06. 2012 12:01
Chlapy,vys.....erte se na něj,jen tady prudí.
Re: Navigace
04. 06. 2012 12:12
Dobře, že jirvo mezi nás zavítal, čtyři dny zde a hle jak se zlepšilo jeho vychování
ještě o víkendu a o stránku dřív nás označuje jaka „burany„ dnes už jsme „chlapci„.
No vida a jde to i slušně.
Před pár lety mi v SK na dovče upadl výfuk, přes internet jsem ho objednal, na parkovišti
na obrubníku vyměnil, tak proč se tahat s poloosou :-)
Tam i mě běží GPSka mezi Vídní a Grazem, a co dělá? TMC stahuje dopravní zprávy,
v 1/3 cesty mě hodí na (tu správnou) odbočku k čerpačce LPG, ukazuje mi přesněji
než tachometr kolik jedu a to mě uklidňuje, že nepřekračuji max. povolenou rychlost,
upozorňuje mne na místa měření radarů-prostě je toho hodně co navi na tomto úseku
užitečného dělá. Bez ní by to taky šlo, ale s ní je to lepší.
Hele jirvo-ty tam v tom tvym telefonu asi nemáš TMC, když tu otázku už potřetí přehlížíš,
že mám pravdu? Kup si pořádný přístroj, nauč se ho používat, a to tak, že ho nezapneš
jen jednou za měsíc a pak pochopíš, že navi není jen od toho aby tě odtáhla z bodu A
do bodu B.
Na druhou otázku mi taky asi neodpovíš, protože jsi po přečtení toho co GPSka umí
asi pochopil, že výhody mapy nad GPSkou asi žádné nejsou.
Tak šťastnou cestu a ještě jednougrinning smileyo HR lze bez problémů dojet bez GPS, s ní je to
ale lepší a bezpečnější!
Re: Navigace
04. 06. 2012 14:27
smazáno



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirvo (04. 06. 2012 17:21).
Re: Navigace
04. 06. 2012 14:52
Hmmm, je vidět, že tvá navi toho opravdu asi moc neumí, když neumíš využívat radary GPSce a nevíš jak to funguje. Tak tedy jen pro tebe, je to seznam míst, kde policie pravidelně měří rychlost. Když okolo takového místa projíždím, GPSka mne většinou při mém stylu jízdy upozorní že se řítím o dva-tři km rychleji, nežli bych měl. Každý rok jako OSVČ najezdím 30-40 tisíc km, převážně Praha a okolí. Za 21 let co jezdím , mám dvě nebo tři pokuty za rychlost a vždy to bylo do 10 km/hod více než bylo povoleno, takže 500-1000,-Kč. Nepatřím mezi rychlíky.
Kdyby si lépe četl, tak ses dočetl, že do HR vedle mne sedí žena, která má v telefonu tu samou navigaci, tedy, když by odešla má, pak bych použil její. Kdyby i to selhalo, mám v autě (abys měl radost) ještě origo navigaci z výroby, ale nelze ji již aktualizovat, tak raděj o ní nemluvme, má zastaralé mapy a je to chudinka bez TMC jako ten tvůj telefon.

Odkud jsem,(nijak se mě nedotýkáš) ano i já jsem z ,,S,, jsem rodák z Prahy, žil jsem tam 30 let a včil žiji už 10 let u Brandýsa nad Labem(cca 13 km od Prahy) . Ovšem gró mé práce je v Praze, takže zde každý den najedu asi 60 km z těch 100km které nalétám za den.

A už si pochopil, co jsme ti tu psali, proč si lidé jezdí po dálnici se zapnutou GPSkou?
Už jsi pochopil k čemu a jak užitečné je TMC?

Pořiď si něco pořádného, zahoď to své šidítko kterému říkáš navigace a pak určitě pochopíš proč ji lidé používají i na dálnici. Vždyť jinak se zdáš, že nejsi žádný hlupák(pro tebe- včil tě chválím- tak se zase nenaštvi)
spinning smiley sticking its tongue out
Re: Navigace
04. 06. 2012 15:47
taky se pridam do horlive diskuse:

v chorvatsku jsem byl 7x za posledni 4 roky, cili cestu uz trochu znam , respektive dulezite odbocky. Navic cela cesta je krasne znacena ukazateli. I pres toto, pouzivam navigaci (viz prispevky mara), proste je dobre vedet odpocivadla, cas a vzdalenost do mista urceni. Co tady nepadlo a co cestou pouzivam jsou POI zricenin, hradu a zamku. Nemusim se doma pripravovat kde co je, proste juknu na navigaci a kdyz je nalada a cas tak se tam zastavim.
To neznamena, ze kdyz pouzivam navigaci, tak nemam v aute mapu... Mam mapu jak ceska tak evropy, pac pro obecnejsi orientaci se mi zda lepsi jak 7"-10" palcove LCD.
Re: Navigace
04. 06. 2012 15:49
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (03. 01. 2013 20:24).
Re: Navigace
04. 06. 2012 16:23
Máro tady jasně vidíš že to sedí "S" a to se neznáme takže něco pravdy na tom bude to mi věř :-) Ty vole vy to máte jak uniformu "S" na spz a zaplá navi na rovině na dálnici.grinning smiley (se taky nenaštvi) sranda musí bejt néééé:
s tím POI jsi mě ale vůbec nepochopil to kde policie pravidelně měří rychlost ti moc nepomůže policejní auto za tebou může být takřka kdekoli třeba mezi zmiňovanou Vídní a Grazem a v podstatě kdekoli na dálnici nebo mimo. V praze jsou na hodně místech kamery, tak ti to je taky na prd, nebo ty jezdíš po dálnici jak prase? 150km/h? A v obci taky ?
Mobil nezahodím spinning smiley sticking its tongue out
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 200
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.