Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Navigace

Autor pepuard 
Re: Navigace
23. 06. 2009 10:30
Notebook, takhle jsem taky kdysi zacinal, v nakladaku to neni az tak problem, ale v osobaku s rodinou no nevim, na hlave bych ho mit nechtel, svet je jinde ...
Re: Navigace
23. 06. 2009 10:37
Začínal, začínal. Tak si připadám jako vesnický buran, který čeká na radu od nějakého mladého chlapce. Svět je jinde. Taky geniální. No když Vám to vyhovuje....a nezdravil jsem protože Vy také ne.
avatar Re: Navigace
23. 06. 2009 13:10
jar2004 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Začínal, začínal. Tak si připadám jako vesnický
> buran, který čeká na radu od nějakého mladého
> chlapce. Svět je jinde. Taky geniální. No když Vám
> to vyhovuje....a nezdravil jsem protože Vy také
> ne.

být buran, chovat se jako buran a ještě o tom vědět... to je tedy síla
Zdraví Pako, co je pako smoking smiley
Re: Navigace
23. 06. 2009 18:11
pslany napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Notebook, takhle jsem taky kdysi zacinal, v
> nakladaku to neni az tak problem, ale v osobaku s
> rodinou no nevim, na hlave bych ho mit nechtel,
> svet je jinde ...

Chtěl bych se zastat jar2004. Nevím tedy, o čem se zase už blbě hádáte (s jakýmsi zdravením), ale co se týče navigace rozhodně.

Hodnotíte to moc jednostranně. Já např. jsem naopak začínal s navigací (na zkoušku) a potom (před 3 lety) jsem se rozhodnul pro malý ntb. Důvod: na displayi jako 3,5' nevidím vůbec nic a ani "luxus" jako 5' to neřeší. Řídit v brýlích nablízko nemůžu a nasazovat a sundavat za jízdy není vůbec dobré. I malý ntb (s obrazovkou 9 až 12') je něco úplně jiného. Sám používám starší Asus 12' (který bych jinak už vyřadil) - a ani s umístěním (pokud není řeč o autě velikosti Fabie) není problém.

Jediná nevýhoda tohoto řešení tedy spočívá v tom, že nás je málo. Většina milovníků "hraček pro velké kluky" je ještě ve věku, kdy zatím nemají představu, jak to je nepříjemné zaostřovat, zaostřovat - a nevidět.. Výsledek je tento: schází podpora na webu, diskusní fóra, nové mapy zdarma atd... Jsme odkázáni na pár výrobců navigačního softu. Například český PC navigátor není špatný (řekl bych průměr, pohodové ovládání, o mapách TA je notoricky známo, že mají klady i zápory), ale jejich obchodní politika není vůbec vstřícná, spíš ten případ "už jsi zaplatil, tak na tebe můžeme kašlat". Nový soft stojí 3 tis a roční upgrade map 2 - to je velký nepoměr a výzva (poohlédni se po něčem jiném).
Re: Navigace
23. 06. 2009 18:15
f



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 16:55).
Re: Navigace
23. 06. 2009 18:37
Jasný, někomu to multifokál může řešit. Ale to je věc osobní preference. Já na dálku nepotřebuju vůbec. Poloviční (spodní půlka dioptr a horní nic) používám taky, ale není mi příjemné je mít 10 hodin na očích, když z toho 9 hod 55 min koukám nad nima a 5 min přes ně. Pro mě je na dálku o hodně komfortnější bez brýlí. Otáčkoměr a rychloměr vidím i bez brýlí a když mě zajímá počítač (třeba spotřeba) podívám se o přestávce s brýlemi.

Na ntb mám na palubce před spolujezdcem našroubovanou "ohrádku" z L hliníku, drží v tom jak přibitý. Je sundavací, najezdím s navigací jen cca 20 dní ročně (když jedu kde to znám, nepoužívám).

Nechci tvrdit, že tohle je absolutní řešení a pro každého. Jen jsem chtěl toho kolegu upozornit, že je blbost něco (navigaci přes ntb) paušálně odsuzovat.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrnued (23. 06. 2009 18:42).
Re: Navigace
23. 06. 2009 18:43
Pako napsal(a):
-------------------------------------------------------
> jar2004 napsal(a):
> --------------------------------------------------

Pako, tvůj názor nějak zčervenal. Čím to asi bude?
>
> být buran, chovat se jako buran a ještě o tom
> vědět... to je tedy síla
> Zdraví Pako, co je pako smoking smiley
Re: Navigace
23. 06. 2009 18:47
To VRNUED:
Naprosto můj případ. Špatnější oči, tudíž malá navigace nevhodná. Oceňuji můj drobný notebook se 17ti palcovým displejem. S tím softem, no nevyjdou vstříc, to je opravda, no tak si musíme pomoci sami. Však víš jak.
avatar Re: Navigace
23. 06. 2009 20:04
jar2004 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pako napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > jar2004 napsal(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
>
> Pako, tvůj názor nějak zčervenal. Čím to asi
> bude?
> >
> > být buran, chovat se jako buran a ještě o tom
> > vědět... to je tedy síla
> > Zdraví Pako, co je pako smoking smiley

řekl bych, že tvůj nade mnou zčervenal o trochu více, než můj. Co myslíš, čím to bude?
Zdraví Pako, co je pako smoking smiley
avatar Re: Navigace
24. 06. 2009 09:52
Taky by se mi líbila navigace v malém ntb - právě kvůli spoustě dalších možností netu (vyhledat si místo k výletu, ubytko, restaurace apod.), ale manžel reagoval stejně jak píše Fido. Neumí si představit, jak by byl umístěný v autě. Vrnued, mohl bys sem dát fotku?
avatar Re: Navigace
24. 06. 2009 10:28
to Rosmarine,
každý, alespoň pořádný navigační soft má nějaké ty tkz. body zájmu, které lze ještě navíc většinou rozšířit ze specializovaných webů tak, že požadované informace se pak v tý navigaci většinou i najdou. A každopádně se najde víc navigačních softů, které toto umožňují, než je softů fungujících na note.
Už to tady zaznělo mockrát, za ideál lze považovat PDA, kam si můžeš nahrát softů, kolik chceš. Ale můžeš si tam nahrát i mnoho dalších informací. Taktéž nyní je „skoro na každém rohu“ WiFi free a pak se připojíš zdarma na net, u nás je pak za hubičku možné i datové připojení. Já např. to vše mám na Omnii (telefonující PDA) a mám v kapse vše potřebné, dokonce i nepotřebné.
I když souhlasím, že ta dnešní mini note s 9, či 10“ monitory k zahození nejsou a za jistých okolností si je dovedu představit i v autě…..
avatar Re: Navigace
24. 06. 2009 11:03
No jo, když ale i já jsem už bez brýlí "slepejš" a bez nich nepřečtu ani SMSku. Ale jinak díky za rady.
avatar Re: Navigace
24. 06. 2009 14:02
Znám lidi, co bez brýlí nenajdou ani mobila…..
Jinak souhlasím, já mám brejle dvoje, na blízko, na dálku a pořádně nevidím ani na jedny. Ona ta navigace ale umí navádět a většinou i navádí, hlasem a symbolika změny směru je pochopitelná i na malém displeji bez brýlí.
Pravdou však je, že když zapomenu u takového Navigonu při průjezdu Rozvadovem změnit rozhodování o užití TMC na automatiku a za jízdy pak na dálnici v 160-tce měním brýle, abych přečetl nějakou dopravní zprávu….. to pasažéři mají o zábavu postaráno…… Ani se jim nedivím, sám bych se s sebou bál jezdit… spinning smiley sticking its tongue out
Re: Navigace
24. 06. 2009 15:13
Rosmarine napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Taky by se mi líbila navigace v malém ntb - právě
> kvůli spoustě dalších možností netu (vyhledat si
> místo k výletu, ubytko, restaurace apod.), ale
> manžel reagoval stejně jak píše Fido. Neumí si
> představit, jak by byl umístěný v autě. Vrnued,
> mohl bys sem dát fotku?

Dám, slibuju. Ale musíš mi dát tak dva týdny. Chtěl jsem tenhle týden už být v HR, zhatila to nehotová práce + navíc chřipka, snad lidská. (Asi byl Pánbůh doma, že jsem nemohl - viz to počasí). Vyrazím předběžně v neděli, jak mi obojí (nemoc+práce) dovolí. Na týden, tak po návratu si vzpomenu.
avatar Re: Navigace
24. 06. 2009 19:36
Navigaci jsem si koupil před 3-4 lety, pamatuju si že to bylo v září, týden po návratu z dovolený. Jednalo se o MIO C710 (tenkrát stálo 12 000) a mám ho dodnes ikdyž už s IGO8. Je to dobrá navigace. Zprvu jsem jezdil víc podle "obrazu" než hlasu, takže jsem měl zvuk na minimum. Oči mám dobrý tak stačilo jen občas mrknout a nezabloudil jsem. V autě mám rád hudbu a přes ní jsem stejně navigaci neslyšel nebo jí nerozumněl. Pak jsem si koupil PDA od HTC s navigačním modulem, okamžitě nahrál soft, mapy a zkoušel jezdit s tím. Jenže nemám držák, takže jsem PDA měl položené mezi sedačkama, v popelníku, v kapse košile apod. Tam jsem na displej samozřejmě neviděl, takže rádio jsem musel ztlumit a navigaci naopak zesílit. A ejhle, ono to šlo i bez dívání se na displej a dokonce mi to přišlo pohodlnější. Abych to zkrátil, dneska je pro mě ideální očima se plně věnovat řízení, značkám, provozu a navigaci vnímat jen ušima. Ještě dodám, že mi chvilku trvalo najít ten správnej hlas, aby mě neobtěžoval a zároveň byl tak akorát ukecanej, jak si představuju.
Re: Navigace
25. 06. 2009 21:05
valeri,nevíš kde seženu aktualizaci na MIO C710 ...
Re: Navigace
25. 06. 2009 22:18
Neviem či ti to pomôže, ale pozri [forum.mio4u.cz]
Re: Navigace
26. 06. 2009 01:03
Dobry den,

ma nekdo zkusenost s Garmin StreetPilot III ?
Konkretne - lze na to sehnat cestinu pro hlas (ma to cestinu na displej, hlas jen anglicky) a celkem rozumne mapy pro Evropu (nebo aspon stredni Evropu)?

Dekuji. Pavel.
Re: Navigace
26. 06. 2009 09:13
StreetPilot III je pekne stara sunka smiling smiley

Tu je link na updaty [www8.garmin.com]

Tu je link na jazyky (cestina bohuzial nie je podporovana) [www8.garmin.com]

Cisto teoreticky mozes skusit nejaky hlas z inej rady StreetPilot, ale za vysledok nerucim.

EDIT: Co sa tyka map, tak najnovsie mapy pre GARMIN su City Navigator Europe NT 2010 (obsahuje celu Europu) a velke mnozstvo samostatnych map od lokalnych vyrobcov. Problem Vasej navigacie je, ze najnovsie mapy su robene technologiou NT (New Type), ktoru stare pristroje NEPODPORUJU !



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Markox (26. 06. 2009 09:33).
Re: Navigace
26. 06. 2009 14:26
Mám Ndrive G800 a sú v ňom mapy CZ, SK, AUT, PL, HU, SL, CR ....... chcel by som to rozšíriť o mapy Bosny, Srbska, Macedónska, Ukrajiny, a Grécka. Prípadne o celú Európu. Neviete ako by som sa dostal čo "najľahšie" k mapám????



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Crossman (26. 06. 2009 14:31).
avatar Re: Navigace
26. 06. 2009 14:47
Crossman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mám Ndrive G800 a sú v ňom mapy CZ, SK, AUT, PL,
> HU, SL, CR ....... chcel by som to rozšíriť o mapy
> Bosny, Srbska, Macedónska, Ukrajiny, a Grécka.
> Prípadne o celú Európu. Neviete ako by som sa
> dostal čo "najľahšie" k mapám????


Bosna a Hercegovina
[rapidshare.com]

Černá hora
[rapidshare.com]

Chorvatsko
[rapidshare.com]

Itálie
[rapidshare.com]
[rapidshare.com]

Madarsko
[rapidshare.com]

Řecko
[rapidshare.com]

Slovinsko
[rapidshare.com]

Srbsko
[rapidshare.com]

heslo pro rozbalení je ...... upload_by_prima-men ....................
Re: Navigace
26. 06. 2009 15:07
O.K. Vďaka skopíroval som to, ale pýta to seriové číslo, nie su náhodou mapy na PDA alebo smartphone? System ich zaregistruje, ukáže mi ako náhľad, ale nemôžem naplánovať trasu v týchto nových mapách a ukazuje mi len hlavnú trasu ................ čo s tým? Zatiaľ veľká vďaka za ochotu.
avatar Re: Navigace
26. 06. 2009 15:40
Crossman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> O.K. Vďaka skopíroval som to, ale pýta to seriové
> číslo, nie su náhodou mapy na PDA alebo
> smartphone? System ich zaregistruje, ukáže mi ako
> náhľad, ale nemôžem naplánovať trasu v týchto
> nových mapách a ukazuje mi len hlavnú trasu
> ................ čo s tým? Zatiaľ veľká vďaka za
> ochotu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Milan Hubner (27. 06. 2009 10:41).
Re: Navigace
27. 06. 2009 07:35
Meny napsal(a):
-------------------------------------------------------
> valeri,nevíš kde seženu aktualizaci na MIO C710
> ...

myslis aktualizaci map? Vim. Az se vratim z prace hodim ti odkaz
jo
Re: Navigace
27. 06. 2009 07:49
Proč ta spousta nefunkčních odkazů?
Re: Navigace
27. 06. 2009 09:36
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 16:55).
avatar Re: Navigace
27. 06. 2009 09:46
Ahojky používáte někdo v MIO 200 Igo8,nevím jestli to tu nebylo už uvedené?
Re: Navigace
30. 06. 2009 10:56
jirkatoledo napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahojky používáte někdo v MIO 200 Igo8,nevím jestli
> to tu nebylo už uvedené?

Uz to tu niekde bolo. Ano, iGO8 pouziva v navigacia MIO (hlavne v starsich typoch) vela ludi k plnej spokojnosti.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Markox (30. 06. 2009 11:09).
Re: Navigace
30. 06. 2009 11:08
Meny napsal(a):
-------------------------------------------------------
> valeri,nevíš kde seženu aktualizaci na MIO C710
> ...

Aktualizaciu na MIO c710 mozse skusit hladat napriklad tu:

Slovenske stranky

[www.mio.com]

alebo tu

[www.mio-tech.sk]

Ceske stranky

[www.mio.cz]

Ak nahodou nepochodis, tak to bohuzial nezozenies nikde. Posledny upgrade FW bol tusim v r.2007. Strategia mnohych vyrobcov totiz spociva v tom, ze modely stare 2-3 roky uz nie su na zozname podporovanych (cest vynimkam). Cloveku potom zostane 100% funkcny pristroj, bohuzial so starymi mapami. Riesenia su v podstate 2: kupit si novy pristroj, alebo vyhodit stary navigacny SW a nahrat si tam napr.iGO8.

PS:

Uspesne som uz instaloval iGO8 do tychto navigacii MIO:
- MIO H610
- MIO c520
- MIO c710
Re: Navigace
30. 06. 2009 12:42
Nazdar chlapi,

mám takú raritku, volá sa Asus R700. Neviete ako do toho dostať nejaké novšie mapy? Ten navigačný software sa tvári ako iGO8, ale keď som tam skúšal dostať nejaké novšie mapy tak si s nimi nerozumel.

Veldik
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 155
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.