Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Stará cestayawning smiley

Autor Lenka 
Re: Stará cestayawning smiley
03. 07. 2022 13:55
30.6. Od Cvetlin - Zagreb, Karlova, Knín, Sinj, Trilj, Sestanovac, Zagvozd, Vrgorac, až po Dubrovnik po staré vše bez kontrol. A na pohodu.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
04. 07. 2022 08:33
Tuší někdo, kde by mohla být na "staré" nějaká čerpací stanice s odpočívadlem (až někde za Plitvicema) , kde by se dalo zastavit a od půlnoci do rána bez problémů přenocovat? Samozřejmě ne ve "středu města", ale aby tam člověk nebyl sám, kdyby náhodou něco.
Už je to "pár let", co jsme tudy jezdili a nějak si to nevybavuji.
Možná cestu po staré nechám až na zpáteční cestu, přes den, abych se mohl i kochat.
Re: Stará cestayawning smiley
04. 07. 2022 09:36
Tak ono na D1 jsou převážně menší pumpy s malými parkovišti, já bych viděl možnost přespat u restaurantu Feniks těsně za Slunjem, možnost dobré snídaně, je to lepší restaurace.Druhý restaurant Tomič, kousek za Gračacem, taková trochu obyč. putyka, ale i tam jsem snídal.U obou obrovské parkoviště a vždy tam někdo stojí.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil digisis (04. 07. 2022 09:57).
avatar Re: Stará cestayawning smiley
04. 07. 2022 12:41
Já nejraději nocuju někde, kde cestovatele nikdo moc neočekává, a proto nemá důvod tam čmuchat. Považuju to za bezpečnější, než například dálniční odpočívadla. Kdysi to na dvě, tři hoďky (to mi v noci na cestě stačí) bylo na tomto parkovišti v Gračaci. Je to za Pltivicema, kousíček od D1, ale není to benzínka.
Re: Stará cestayawning smiley
04. 07. 2022 19:12
Myslim, ze Grabovac- camp- restauracia super ranajky- oproti INA. Kazdy rok sice tam nespime, ale stale sa dobre najeme ci uz ranajky, alebo obed. A natankujem samozrejme.
Re: Stará cestayawning smiley
06. 07. 2022 16:13
to kabinet302
poslední roky TAM po staré a tankoval jsem Slunj Ina první stojan napravo hned u budovy,jenže 2x po sobě a taky stejný pumpař BA + 5 litrů než bych měl,levý stojan to vycházelo,jenže tam vždycky něco parkovalo
2020 a 2021 jezdím kousek dál až na Grabovac,ALE je jen do 22hod,přijel jsem tak akorát jenže než jsem se rozhýbal,padlo nějak 22 a pumpaře jsem už nezajímal i když tam ještě byl - zbytek cesty jsem jel většinou na neutrál,vyřazoval,dojížděl pokud se kola hýbala a hlavně se nadechoval aby to nežralo vůbec nic - žádná další pumpa už nebyla otevřena i když tam stály cisterny.Dojel jsem s přestávkou až do Podgory.
Na Grabovacu je TOI a voda,ale jeden rok už byla hadice zbalena,pěkné parkoviště však už vloni mělo závoru,ale před ní se dalo.Zatím mi to vychází,že dojíždím tak nějak 21 30 - 21 45 a zpravidla za mnou už zamyká...
Re: Stará cestayawning smiley
27. 07. 2022 10:43
Ahoj všichni.
Prosím o info ze staré. Jedeme sice až za měsíc ale kdo jezdíte dejte vědět jak to vypadá na trase. Počítám že tak kolem 10.00 bych byl v Rastoke kde možná zůstaneme na noc a pokračovat budem až druhý den. Ubytko si když tak seženu až na místě a chceme to tam trochu projít. Tak třeba nějaká dobrá restaurace nebo špatná atp. smiling smileyDíky a užívejte dovolenou. Břetin.
Re: Stará cestayawning smiley
12. 08. 2022 17:47
Nejel někdo místo přes Plitvice přes Bihač? Prostředek cesty na Knin vypadá na pohodu, ale začátek a hlavně konec přes hory je dost na kočku. Jezdím do Murteru, z Královce po staré až ke Kninu a pak dolů, slabý provoz a silnice celkem pohoda až na střední část D59. Chtěl bych to zpět zkusit přes Knin na sever do Bosenského Petrovce, Nový Hrad a Petrinju na A11 a A4, nezkoušel to někdo? Před pětatřiceti lety jsme tamtudy jeli v noci zpátky z Pelješce... Díky.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
12. 08. 2022 21:34
Citaci
břeťin napsal(a):
...Jedeme sice až za měsíc, ale kdo jezdíte dejte vědět, jak to vypadá na trase. Počítám že tak kolem 10.00 bych byl v Rastoke, kde možná zůstaneme na noc, a pokračovat budem až druhý den. Ubytko si když tak seženu až na místě a chceme to tam trochu projít. Tak třeba nějaká dobrá restaurace nebo špatná atp.
My chceme jet tak, abychom ve Slunji byli 26.8. v podvečer, ubytování tam máme už zajištěné. Jen jednou jsme to zkusili na blind, zrovna tam probíhaly nějaké závody, tak měli všude plno, turistická zajednica už byla zavřená, no tak jsme popojeli 8 km do Bročance, odbočili vlevo a tam bylo volné stejně komfortní bydlení za stejnou cenu, jako ve Slunji. Na konci srpna už se na blind shání bydlení snadněji.
O restauracích tu běží diskuse v jiném vláknu, ale shrnul bych naši zkušenost asi takto:
Rastoke Petro - dělají skvělou peku, ale na zkušenosti s jinými pokrmy a poměrem porce/cena se radši zeptej Slavkova.
Pod Rastočkim krovom ani bistro Kum pod novým mostem nemám vyzkoušené, ale na kafíčko hned za Kumem je Vodena ovca.
Slunj Centar na hlavní ulici jsme si oblíbili nejvíc - ceny proti pobřeží poloviční, ale taková jedna porce mješanog mesa je i pro dva moc, vídeňský řízek (bećki narezak) přes celý talíř, a ty tam mají velké... A zaparkovat se dá buď na placeném parkovišti hned vedle, nebo o kousek dřív nad esíčkem od Rastok jsou vlevo tuším tři parkoviště (první s veřejnými záchodky) a v pravé zatáčce nahoře se dá odbočit vlevo ke kostelu a před ním se na námestí parkovalo ještě loni taky zdarma.
Re: Stará cestayawning smiley
13. 08. 2022 11:58
Díky Hille,jedem od 6.9.ty jedeš dříve tak kdyby byla nějaká změna tak dej prosím vědět. thumbs up
avatar Re: Stará cestayawning smiley
13. 08. 2022 17:54
Dám sem všechno, co by mohlo být užitečné, nebo aspoň zajímavé, jako vždycky.

Momentálně je stará D1 průjezdná v obou směrech bez omezení mezi Karlovcem a přivaděčem u Dugopolje. Provoz nijak hustý, tak očekávám, že se za dva týdny a později budeme na té cestě sami bát.
Stejně tak D60 z Brnaze na Cisty (z té ale odbočuji za Čaporicí po přivaděči D220 na nájezd 26A1 Bisko a odtud pokračuji po dálnici, kterou jsem opustil v Karlovci).
Po letech ježdění "po staré" přes Šestanovac na Brely jsem uvítal, že po dálnici dojedu co rok dál, jednou to bylo o 12 km, pak o 30 km, pak zase "jen" 12 km, pak 26 km, vlastně až do Pločí (to se mi tady doma nestane). A najednou se nám zastesklo po staré silnici. Proti největšímu zážitku z cesty "šedá - bílá - šedá - bílá" je na ní mnoho míst, kde se dá zastavit a něco vidět. A nedřevění ruce od strnulého držení volantu.
Jak koukám na dopravní omezení, tak například ze Splitu nebo Brel "starou cestou" do Karlovce to dnes bude možná i rychlejší, než po dálnici. Několik kolon na A1 už se tvoří a trvá pár hodin. Nojo, je sobota podvečer...
avatar Re: Stará cestayawning smiley
14. 08. 2022 08:55
Po staré silnici jezdím každým rokem, letos to bylo cestou k moři 7. července. Od Karlovace až do Gračace, kde jsme jeli tentokrát směrem na Oborovac a Zadar.
Po cestě jsme se stavovali hned na konci Karlovace v muzeu války, prohlídky techniky ve venkovním prostoru, jen na chviličku. Dále jsme pokračovali do Slunje, kde jsme si prošli Rastoke, okružní procházka po novém mostě /lávce/ dole pod vodopády, moc pěkná, stojí to zato. Sice trochu pršelo, ale jinak OK. A pak až do zmíněného Gračacu. Cesta v dobrém stavu, nikde žádná oprava nebo něco rozkopaného, vše velmi dobře sjízdné. Staru cestu mám rád.
Re: Stará cestayawning smiley
14. 08. 2022 10:24
Za mě stará cesta dobrý, jen se musí jet přes den. Jel jsem jednou v noci, od Karlovace kus v bouřce, pak dojel dva náklaďâky, které nebylo možné předjet. 80km jsem jel 2 hodiny. Při svítání mlha jak prase, tak jsem nejkratší cestou prchal na dálnici.
Naposledy jsem po ní jel na konci července domů od Šestanovače. Mám v plánu někdy v budoucnu si vyhradit tak 3 dny na její větší probádání. Rastoke a Slunj už mám okoukané, Plitvičky jsem dal letos v květnu, ale je cestou dost cedulí odkazujících na zajímavá místa. Pramen Cetiny, prolézt okolo Peručka, Podívat se v Kninu na hrad, zajet blíže k BiH hranicím a prošmejdit to tam. A zkusit se probojovat k tankům u Kninu, když se mi to nepovedlo teď naposledy.
Re: Stará cestayawning smiley
14. 08. 2022 10:47
V pátek odpoledne a sobotu ráno (12-13.8.) jsme jeli po staré z Gračace do Karlovace s přespáním ve Slunji. V protisměru dost hustý provoz, ale plynulý, nikde žádný problém.

Zahajskej: jo, ta oblast je zajímavá, rozhodně stojí za projetí a prozkoumání - pevnost Knin, pramen Cetiny, pevnost Vrlika, Drniš, mauzoleum Ivana Meštroviče v Otavici, klášter Krupa, Kudin most.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
14. 08. 2022 14:36
Hill: Tak to se ve Slunji potkáme. Budeme tam také v pátek 26.8. Ubytování máme také již raději zajištěné a večer půjdeme na večeři do restaurace Centar. Opravdu je tam jídlo velmi dobré. Jen někdy se musí počkat na volný stůl. Po staré cestě jezdíme vždy dolů k moři a zpět už to bereme po dálnici.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
14. 08. 2022 14:55
Poznáš mě: jsem v avataru ten vlevo.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
14. 08. 2022 18:53
Centar je super jídlo i ceny Pizza i jiné jídlo thumbs up . Bistro KUM uvnitř moc hezké ,obsluha mladý číšník nic moc nepříjemný , servírka ok . Rastoke je cenama trochu víš ,ale vědí proč -je to hlavně restaurace na ryby . Moc pěkné .

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice 9x ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 1x
Re: Stará cestayawning smiley
15. 08. 2022 08:02
Díky moc chlapi , hned se mi bude líp odjíždět 🙂👍
avatar Re: Stará cestayawning smiley
15. 08. 2022 08:40
Citaci
martas74 napsal(a):
...Rastoke je cenama trochu výš, ale vědí proč - je to hlavně restaurace na ryby. Moc pěkné.

Jestli to nebude tím, že hned vedle Petra se do střední části Rastok platí vstupné (horní část pod mostem a dolní pod soutokem jsou, předpokládám, stále zdarma), a, když už jsou peněženky v pohotovosti, tak proč si nepřirazit i na jídle? Na druhou stranu - doma se nám to nepovede.

EDIT: napadlo mě, že Rastoke se tu už musely někdy řešit. A skutečně, téma ale bylo opuštěné dva roky předtím, než jsem se tu registroval, tak z toho ani nemám špatné svědomí. Slunj i Rastoke prostě na starou cestu patří.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (15. 08. 2022 13:33).
avatar Re: Stará cestayawning smiley
09. 09. 2022 16:04
Ahoj fóráci, prosím, jedete někdo v nejbližších dnech po staré domů? A byl byste ochotný vyzvednout zásilku v Točaku (cca 15 km od Karlovacu)? Díky za odpověď.

Tak už domluveno smiling smiley Díky, Květaca thumbs up



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Rosmarine (09. 09. 2022 19:58).
Re: Stará cestayawning smiley
11. 09. 2022 09:47
Rádo se stalosmiling smiley
Re: Stará cestayawning smiley
17. 09. 2022 14:34
garybaldy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Myslim, ze Grabovac- camp- restauracia super
> ranajky- oproti INA. Kazdy rok sice tam nespime,
> ale stale sa dobre najeme ci uz ranajky, alebo
> obed. A natankujem samozrejme.

Pd Grabovacem je nová INA i s novým obchodním centrem, stará vlevo od silnice tam již nefunguje. Tankoval jsem tam včera Class 100, jinde INA na staré Class 100 nemá.
Re: Stará cestayawning smiley
18. 11. 2022 09:19
Nevím, jestli jste si všimli, ale v mapy.cz je již zakreslena silnice D1 z Karlovace v nové podobě, kam až bude zatím vést. Vyhne se předměstí Karlovace a Turanje.
avatar
mdr
Re: Stará cestayawning smiley
18. 11. 2022 10:16
Zatím tam není vidět, kde přesně se to napojí.
Re: Stará cestayawning smiley
18. 11. 2022 11:18
Končí v jedné vísce pod Turanjí, napojená na původní silnici D1. Je značena čárkovaně.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
18. 11. 2022 13:51
Když se jede po D1, tak je už jasné, kde to bude. Jednak je vidět, jak se staví a u toho napojení je už objížďka, aby to mohli rovnou napojit na původní cestu.
avatar
mdr
Re: Stará cestayawning smiley
18. 11. 2022 14:03
Zajímavé je, že její část už je vybarvená na zeleno, jako by byla otevřená, ale ta není nikde napojená. Proto by mě zajímalo, jestli to nebude zatím napojené někde dřív. Na letecké mapě je vidět něco jako rozestavěný přivaděč ještě před mostem přes Koranu. Ale to by nebyla žádná výhra.

[sk.mapy.cz]
avatar
mdr
Re: Stará cestayawning smiley
18. 11. 2022 14:07
Peťas: Ano, už si vzpomínám na tu objížďku. Je vidět i na mapě:

[sk.mapy.cz]
avatar Re: Stará cestayawning smiley
18. 11. 2022 15:28
mdr napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zajímavé je, že její část už je vybarvená na
> zeleno, jako by byla otevřená, ale ta není nikde
> napojená. Proto by mě zajímalo, jestli to nebude
> zatím napojené někde dřív. Na letecké mapě je
> vidět něco jako rozestavěný přivaděč ještě před
> mostem přes Koranu. Ale to by nebyla žádná výhra.
>
> [sk.mapy.cz]


To bude jenom provoz stavební techniky. :-D
avatar
mdr
Re: Stará cestayawning smiley
18. 11. 2022 16:57
Je to možné. Taky ta letecká mapa asi není moc aktuální. Ta objížďka tam ještě není vidět.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 99
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.