Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Stará cestayawning smiley

Autor Lenka 
Stará cesta
20. 02. 2012 15:53
thumbs down



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Midax (18. 02. 2023 15:28).
Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2012 16:29
Midaxi, to nemá chybu...taky si to po staré asi zopakuji. Doufám, že anténkou vždycky nahoru !!! 73 !!
avatar Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 05:44
Cesta po stary je urcite plna nostalgie, ale neprilis prakticka. Jednak se o dost prodlouzi cas jizdy, cimz vzroste unava a riziko nehody a pak je tu osobni zkusenost, ze tam vsude cihaji policajti. Posledni 2 jizdy po stary jsem byl odchycen policii. Usetrenejch 800 za dalnici tak snadno date za pokutu. Mozna z meho pohledu idealni by bylo ject po stary z Karlovace a pak pres Obrovac najet na dalnici, kdyz tedy jezdim dolu.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 07:33
Nechci to zakřiknout, ale policajty jsme tam za poslední roky neviděli. A to jezdíme většinu cesty tam i zpět po staré. Vloni jsme jeli až do Šestanovace, domů pak po dálnici a u Gorni Ploči najíždíme na starou každý rok.
Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 08:03
Ja jel loni po stare a potkal jsem je 3x,pokazde jsem mel stesti ze to bylo bez zastaveni,z toho 2x me predjel nejakej Chorvat tam kde je to zakazany(asi mu z te me 50km/h jizdy bylo spatne :-) ) a hned tam byl policajt a drapnul ho,takze me se ta jizda podle predpisu vyplatila
avatar Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 13:09
když jsem jel kdysi po staré naposled ( a to většinou v noci ) tak byli policajti všude. Potkal jsem je alespoň 6x. Jak je to dneska nevím, ale letos to asi prubnu. Jinak nemám až tak strach z rychlosti, páč tam jezdím předpisově, ale spíš ze zkušeností které jsou zde také uváděny kdy na tebe policajti vytáhnou vymyšlenou naměřenou rychlost a pod. Neumím se hádat tady u nás, natož tam.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 17:27
Reseni jak nedostat pokutu je ject za nekym, kdo jede tak rychle jak to vam vyhovuje. Toho druhyho nikdy nezastavi. Odnese to ten prvni. Ale vetsinou to ten pred vama dlouho nevydrzi, vytusi zradu a nekde na odpocivadle nebo pumpe vas necha prejet.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 18:17
no nevím jestli to byla vyjímka, le když jsem jel po staré domů naposledy,tak jsem udělal rychlostní rekord. 1 100km za 11 hodin doma. Chytil jsem tři Pražáky a mastil to za nima. V jedný vesnici chytali a chytili všechny tři. Na mne už žádnej poliš nezůstal, tak jsem to naštěstí profrčel. Tenkrát jich tam bylo asi nějak víc. Tam by ti jeden před tebou nepomohl. yawning smiley Doufám, že začali šetřit jak ti naši. To by ale zase mohlo znamenat, že potřebujou vybrat víc pokut thumbs up smiley.
Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 18:46
Pavle, já jsem se synovcem pátral kdo to byl. A to Ty !!!! Oba synovci jsou policajti a říkali mi, abych Tě zjistil a dal tučnou pokutu. A ještě říkali, že ty prachy nemám vozit do HR ale prý je máme probendit 21.4. na akci . Člověče, jak mohli vědět, že tady něco takového pořádáme.
Ten čuch - no jo. Policajti !drinking smiley
avatar Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 21:25
Václave tak to jsi v háji čéče.... bylo to před víc jak 13ti lety a maximálně po 10 je to promlčený. Takže vzkaž klukům do HR, že si na mne musej počkat zase letos. Ale já už jezdím předpisově jak jsem psal, takže to budou mít horší mne nachytat. Nicméně bendit můžem...o tom žádná thumbs up smiley.
Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 22:57
Stará cesta je MAGOŘINA , rychlostní limity naprosto nesmyslné. Jeli jsme tam v roce 2010 a doufám, že si to znovu nezopáknu(loni jsme to dali zase po dálnici). Jeli jsme tam jen kvůli Plitvicím a ty stály za to. Ale silnice-jede lesem cca 5 km a je tam padesátka, pak přijde vesnice a v ní je 70 km/hod. No prostě magořina. Rád dodržuji PSP, a nedělá mi to problém, ale tady to opravdu nejde. Když jedu přes dlooouhou vesnici (mezi Karlovacem a Plitvicema) 50 tkou a tlačí se mi na záda dodávka, která se mne pokouší v zatáčkách předjíždět, no prostě jet po staré je pro mne a mou rodinu dooost nebezpečné. Cestou jsem asi 3x raději zastavil a nechal auta za mnou předjet. Policii jsme tam v tom roce 2010 viděli 3x.
Osobně si myslím, že dodržovat na staré silnici PSP je jen pro opravdu silné nátury. Pro ty co vyměknou je tu dost velké riziko placení pokut a hazardéři co tu předjíždí ty co se snaží jet podle pravidel, jsou dost nebezpeční. Ostatně jako řidič se opravdu na staré nemám čas kochat, když stále koukám do zrcátka a po rychlostních omezení, kterých je tu dost a dost nesmyslně.
Zlatá, klidná a pohodová cesta po dálnici.
Ale Plitvice doporučuji.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mára (29. 02. 2012 22:59).
avatar Re: Stará cestayawning smiley
29. 02. 2012 23:26
Mára napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Stará cesta je MAGOŘINA ,

Možná tak pro Tebe. Asi na to nemáš a je pro Tebe nudná a uspávající dálnice pohodlnější, protože tam nemusíš sledovat provoz. A taky Tě asi řízení nebaví......

Jezdím zásadně jenom po staré a vždycky tak nějak podle citu, tzn, rychlosti strikně nedodžuji,a le zase nejezdím jak magor. A na těch pár místech, které jsou měřením profláklá si prostě dávám pozor. Změřili mě tam jenom jednou a to jsem si toho byl vědom - odjíždeli jsem od restaurace, naházel jsem tam rychlosti a sedmdesát tam bylo hned a v tom mě stavěli. Z 500kn to nakonel byly 4 piva. :-D

Dálnici jako takou neodsuzuji, právě naopak, protože plno lidí po ní jezdí, což je dobře a nemotají se potom aspoň na staré. :-D :-D
Re: Stará cestayawning smiley
01. 03. 2012 00:03
Peťas-myslím, že jsem napsal dost argumentů proč je to magořina.Polemizuj s nimi.
Řízení mě vcelku baví, každý den najezdím po Praze a okolí cca 100km a kdyby mne to nebavilo, tak bych dělal asi něco jiného :-)
Řekni v čem nepíšu pravdu?A oprosti se od osobního napadání. Já taky nepíší, že že jsi magor, že jedeš po staré silnici, ale že cestování po staré je magořina.
Stará cesta
-nesmyslné rychlostní limity(kilometry mimo obec-v lese-je omezená rychlost třeba na 50km/hod)
-policie měří rychlost(oproti dálnici vydatněji a na zákeřnějších místech-problém je ale s těmi nesmyslnými limity přs les apod.)
-pokud chceš jet podle PSP tak jsi překážkou provozu
-pak tě ostatní řidiči předjíždějí přes plnou klidně v serpentinách
-je zde vyšší riziko placení pokuty
-cesta je kvůli těm co nedodržují max povolenou rychlost podstatně nebezpečnější, než-li po dálnici a o to mi jde především vezu-li svou rodinu

-Kochajícíse řidiči okolní krajinou mne děsí!(to ale platí všude,nejen na staré)


Nežehrám na riziko pokut(a že už tu plno lidí psalo,kterak právě na staré platili-a většilna ještě neprávem jak píší :-)), prostě tam kde je pro mne takové riziko velké nebo se mi cesta z výše popsaných důvodů nelíbí, tak se takovému místu vyhnu. Proto stará cesta jen tak bezúčelně pro mne není. Jo, kdybych jel znovu do Plitvic, tak možná.

Jezdíme v červnu, na dálnici jsme kolonu zažili jen jednou a to bylo zdržení cca 10 minut, když jakýsi včelař převrátil vozík za autem asi s 20ti úly.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mára (01. 03. 2012 00:27).
Anonymní uživatel
Re: Stará cestayawning smiley
01. 03. 2012 13:45
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (13. 01. 2015 06:49).
Re: Stará cestayawning smiley
01. 03. 2012 14:01
Sice je to pravda, co píšeš, ale osobně se mi lépe dodržujeomezení 80-100km/hod na mokré(kluzké) dálnici když prší a pak si zase jedu 130 a nemám potřebu jezdit rychleji, než udržet se na uzdě a jet v lesním úseku několik kilometrů, kde je rovina předepsanou padesátkou.
Jak jsem psal, tak nemám problém s dodržováním rychlostních limitů ,ale s nesmyslnym značenim a s nesmyslným omezením po lese na 50 a v následující obci na 70.A ty dloooooouhý vesnice za Karlovací, kde je nutno jet také podle PSP 50tkou.
To je to co se mi na staré cestě nelíbí, a když už tu většina z vás opěvuje, jaká je to paráda jet tudy, myslím si že je dobré napsat pro ty, co se tudy rozhodují jet prvně i tu druhou nepříjemnou stranu-že je to z výše popsaných důvodů nepohodlné a po dálnici je to bezpečnější.
Re: Stará cestayawning smiley
01. 03. 2012 16:41
Právě jsem si vytiskl Márův příspěvek napsaný dnes krátce po půlnoci, podepsal jsem jej a založil do šanonu s názvem "Absolutní shoda názoru".
Není co dodat, snad jenom tolik, že pokud na "staré silnici" dojedu kolonu dvaceti aut, kde na začátku zdržuje náklaďák v havarijním technickém stavu jedoucí 30 km/hod. a zrovna je to v dlouhém úseku s plnou čarou, tak je na světě další orgasmus. Jednou jsem to zkusil a podruhé pouze přes mou mrtvolu.
Re: Stará cestayawning smiley
01. 03. 2012 17:19
Pokud jedu na výlet - stará cesta je krásná. Dnes. Nebavím se o době před 18ti lety.
Ovšem kvapík na dovolenou - jinak to nemohu nazvat když já jedu 140 - 150 a jsem předjížděn i Fabií - jasně velí - dálnice.
A podotýkám. Na Maslenicu - no trochu provoz. Dále na Šestanovac - malý provoz. A dál směrem na Ravču - aby se jeden bál na té dálnici. Sám samotinký a sem tam nějaké autíčko.
Jedině když člověk jede na Zadvarje a G. Brelu tak tam teprve člověk pozná trochu provoz. A dále od křižovatky na Omiš a na Makarsku. Ano tam jezdím nerad. Tam je provoz. To tak jak říkáte "stará cesta" to je i proti tomu procházka růžovým háječkem.
Je to daň dovolené.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 09:15
Mára napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Peťas-myslím, že jsem napsal dost argumentů proč
> je to magořina.Polemizuj s nimi.
> Řízení mě vcelku baví, každý den najezdím po Praze
> a okolí cca 100km a kdyby mne to nebavilo, tak
> bych dělal asi něco jiného :-)
> Řekni v čem nepíšu pravdu?A oprosti se od osobního
> napadání. Já taky nepíší, že že jsi magor, že
> jedeš po staré silnici, ale že cestování po staré
> je magořina.

V čem jsem Tě jako napadal?! Ty jsi napsal že je to magořina, já NE. Nebo jako osobní napadání bereš to, že na to asi nemáš, když je to magořina? Kdyby jsi napsal: "podle mě je to magořina" bylo by to o něčem jiném, protože by jsi vyjadřoval pouze svůj osobní názor, s kterým se velice pravděpodobně ztotožní i plno dalších lidí.

Ale tak jak jsi to napsal, jsi za magory označil lidi co po staré jezdí (když se na to podívám z extrémnějšího pohledu).



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Peťas (02. 03. 2012 09:20).
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 11:19
----



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ragulin (03. 03. 2012 10:13).
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 11:32
Peťas-když sem něco napíšu, a neuvedu,že někoho cituji-pak jde o MŮJ názor. To asi chápe každý. Předpokládám, že i Ty mluvíš(píšeš) za sebe a nejsi tiskovým mluvčím kohosi.
Za MAGOŘINU jsem-a to si přečti znovu pozorně- označil nesmyslné rychlostní limity na staré cestě.
NIKDY jsem nikoho neoznačil za MAGORA, proto , že cestuje po staré cestě(ba právě jsem to i odmítl!).
Ani jsen se do nikoho nenavážel, že „na to nemá„ jezdit tak či onak!

Jen jsem uvedl proč se mě(osobně) cestování po staré cestě protiví, jaké (já osobně) vidím nevýhody v cestování po ní, pro ty, kteří by po ní chtěli vyrazit prvně a čtou tu ódy na cestu po staré cestě. Aby se zamysleli i nad nevýhodami.
Dan
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 13:17
Hlásim se taky k magorům. Věřím Márovi, že to tak nemyslel, ale mě se to docela líbí. Kouzlo nechětného.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Dan (02. 03. 2012 13:41).
avatar Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 14:57
kucííí na Vás leze jaro a máte roupy že se hádáte. Za chvíli budem nakládat věci na Jadran a já osobně jsem rád za každou informaci o cestě, kterou hodlám tak na 80% letos využít. Za chvíli sem vleze Jeliman a spol a už si o cestě nepokecáme vůbec thumbs up smiley. To že je cesta pomalejší a plná dopravního omezení je asi jasný všem a je nutno z toho vycházet. Někod ji využije, protože je hezčí okolí než na dálnici a může cestou zastavovat. Jinej třeba proto, že nemusí platit poplatky za dálnici a další jak je zmíněno výše z důvodu, že na dálnici je to jednotvárné a usíná. Důvody jsou různé a my jsme taky různí, tak proč seš do někoho navážet. Je super, že sem někdo hodí postřehy z cesty a i video. Je pak na každém, jak s informacema naloží.
Ale že je venku hezky co yawning smiley
avatar Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 17:35
už jsem sem vlezl a oponuji s tebou o hezčím okolí...jel jsem tudy 2 x za soudruhayawning smiley Tita a cesta byla úplně jiná, podél cesty upravené vesničky, obdělávaná pole a pořádek...poté co se začalli mlátit a vymlátili se, jedeš sta kilometrů cestou a koukáš jen na okolí zarostlé náletovým křovinatým bordelem....nejúrodnější kraj při cestě Ličko Polje je dodnes zaminován....tedy, stejnou krajinu vidíš i po cestě po dálnici.....
ale chraň Bůh, abych někomu vymlouval jeho vybranou trasu cesty....někdo má rád holky, jiný vdolky.... smoking smiley
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 17:42
Je pravda že stará cesta má své nepakovatelné kouzlo, a každý rok přibyvaly opravené a nově předělané úseky.Po otevření dálnice poklesnul i provoz. Přestal jsem po ní jezdit před čtyřmi roky pro rychlejší cestu po dálnici. Budu uvažovat zda nepojedu letos opět po staré cestě .Budu čekat na nové zprávy. a potom se definitivně rozhodnu.smileys with beer
Dan
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 18:03
Jo, chtělo by to, aby ji už letos někdo projel a napsal nějaké informace. Hádat se, jestli je lepší SC nebo dálnice, fakt nemá smysl. Jepší nikoho nepřesvědčovat, mám zkušenost, to se může jen vymstít. Já za sebe - pokud nebudou dramatické objižďky, stopro po ní jedu, asi obě trasy, dolů i nahoru. Jako každý rok, letos podvanácté. Pěkně v klidu. Těším se. Ale teď - jak napsal trosečník - BUDE JARO!!
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 20:38
d



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ragulin (03. 03. 2012 10:13).
avatar Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 20:43
I magoři jezdí tam i zpět po dálnici do H.R ....včetně mě ...Schimi
Dan
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 21:10
Raguline, magore milej, pěkně jsi to shrnul. Jezdím úplně stejně, jen kus dál do Orebiče... ozvi se, až budeš vyrážet. Já jedu začátkem července, to je za pár...
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 21:43
D



Upraveno 2krát. Naposledy upravil ragulin (03. 03. 2012 10:12).
Re: Stará cestayawning smiley
02. 03. 2012 22:35
Dovolím si vypůjčit a trochu upravit toto:
Berte mne s rezervou, ale jezdím se spostou dobrých lidí a cesta je pro mne ohromná zábava a sranda.
MÁM RÁD CESTU K JADESKÉMU MOŘI
PROTO jedu po dálnici. smiling bouncing smiley

Ano, i já se snažím si cestu užít a proto nikde neporovnávám cestu po staré a po dálnici z hlediska ušetřeného času. Také jezdím od Prahy na Makarskou za nějakých 15-17hodin, jak už jsem ostatně psal. Jednou přespíme na Plitvicích, jindy na Krce. Na dovču jezdím o den dřív abyc si mohl cestou něco prohlédnout. A opravdu mi o rychlost a lámání rekordů nejde. Jen o bezpečnost, pohodlí a pohodu pro mne a mou rodinu kterou vezu ve voze.
Doufám že se to nezvrhne k zjednodušení, že po dálnici jezdí blázni co chtěj lámat rekordy a po starétřeba jen chudáčci co na dálnici nemají. PROSTĚ TAKLE TO PODLE MNE ROZHODNĚ NENÍ!!!

Ale jen ať si každý jezdí, kudyma chce, ale ať k tomu má pokud možno ce nejvíce informací pro a proti. Chvílema se mi při čtení tohoto tématu zdálo ,že tu píší jen nadčenci a tak jsem chtěl napsat i nevýhody a záludnosti této možnosti cesty.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 178
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.