Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

fotky po válce

Autor karmilek 
Re: fotky po válce
15. 01. 2007 17:14
Nikdo se do toho nemyhal a nesnazil se pomoct protoze na prostorech byv. Jugosky neni zadna nafta. To ohledne Kuvajtu vsichni byli za jedno a vyridilo se to tam rychle.
Ta ropa dela divy
avatar Re: fotky po válce
15. 01. 2007 21:06
Milý Tomislave :
Jsi krásným příkladem ryzího Hrvata, který si již minimálně 2 generace zpátky rozdělil jednotlivé národy asi takto :

Srbové - jsou nebezpeční nacionalisti, co nemají rádi Chorvata a můžou se chtít prát, bo jsou ozbrojení, úhlavní nepřítel každého správného Hrvata
Muslimové a Bosňáci - jsou nekulturní prasata, co se můžou i prát, bo jsou ozbrojení, ale jsou to takoví jihoslovanští cikáni co kradou a dělají bordel
Slovinci - nosí frňáky nahoru a nestojí mi za slovo, ale jejich eura nejsou pro mne zas tak špatný (takhle si již před lety vyřešil Hrvat/Dalmatinec i svůj dávný vnitřní boj s německým národemthumbs up smiley)
Černohorci - jsou nekulturní a chudá prasata, ale nejsou nebezpeční, poňádž jich je mááááálo . . .

Jezdím do chorvatska již hodně let a jezdil jsem i do bývalé Jugošky celkem pravidelně s rodiči, takže ber tuto chorvatskou "anamnézu národnostního rozhledu" ode mne jako pohled zvenčí a od člověka, který mezi vámi sice nežije, ale umí se dívat a umí naslouchat ! Můžu Ti říct, že je mi z vás mnohdy hodně smutno . . .confused smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Modena (15. 01. 2007 21:07).
Re: fotky po válce
16. 01. 2007 09:41
Sve nazory na mne, tim jak mne pomlouvas, jsi klidne mohl nechat na soukromou zpravu. Ale proc ? Je lepsi mne pomlouvat verejne.
Ja tebe neznam ( nastesti ) a nebudu te soudit ani komentovat. Ne prislusi mi to. O tvem charakteru a inteligenci at posoudi ostatni na foru. Ja od toho tady nejsem.
Nikdy jsem nepouzil slova o zminenych narodech ktery mi cpes do ust. Bud mne s nekym pletes nebo si jen tak zaujaty ze nejsem Cech.
Proto ti doporucuji, nejezdi do Chorvatska kdyz tam ziji takovy lide jako jsem ja. Kazis si dovolenou, nicis si nervy atd. Asi jsi moc mlady na takove zavery ktere pises o Chorvatech. Ale kdy bys zazil aspon jeden den valky a videl co jsem videl ja, uvazoval bys jinak. Staci si trochu precist dejiny a uvidis ze Chorvate nikoho nikdy nenapadyli a jen branili svou Vlast. Kdy by tvuj otec , jako byl muj, byl ve vezeni jen kvuli tomu ze si dovolil verejne v Chorvatsku rict ze je Chorvat, take bys asi jinak uvazoval. Ja osobne bych si nikdy nedovolil psat co si asi Cesi mysli o sousednich narodech, neprislusi mi to.
Ty ale ne, ty jsi zrejmne neco vic, nekdo kdo muze pomlouvat a urazet nekoho koho ani ne zna. A proto ti preji trochu vice lasky a tolerance protoze na svete nejsi jen ty se svymi " bozskymi nazory " ale spousta dalsich lidi, z nich je kazdy uplne jiny.
Ale to je na dlouhe vypraveni.
Ti lide ktery to chteji vedet a rozumet tomu, maji tu moznost.
Ti ktery chteji jen urazet a pomlouvat a nemaji ani spetku odvahy uvest aspon sve jmeno, maji diky tomu foru ktery je otevreny pro vsechny take svou moznost.
avatar Re: fotky po válce
16. 01. 2007 12:47
Tomislave, mýlíš se !
Nikoho neurážím, ani nepomlouvám, ani se neschovávám za internetový login. To, co jsem napsal je můj, i když odlehčený pohled na věc .
O historii toho vím poměrně dost, neb ji mám vystudovanou a vlastním na to dokonce i VŠ diplom, ale nechtěl jsem toto fórum zatěžovat výtahy (paste/copy) z Internetu, jako moji někteří předřečníci v tomto vlákně ! Naopak jsem chtěl téma trochu odlehčit ! Z Tvé reakce je zřejmé, že to jako humor nebereš ! Budiž - asi jsem to od Chorvata ani nemohl chtít ! eye rolling smiley

Napsal jsem to jako takovou malou zkratku a kdo se cítí být dotčen, tomu se hluboce omlouvám, kdo se poznal, ať se chytí za čenich .
Nebýt totiž tohoto vašeho jihoslovanského vidění světa, žádný konflikt by u vás nebyl a zbytek Evropy by dnes nestál nechápavě nad troskami bývalé Jugoslávie, nad hroby sousedů, co se dokázali navzájem vyvraždit. Jihoslované byli čechům vždy nejblíž a také to je důvod, proč tam stále jezdíme a také to je důvod, proč tam stojíme v rozpacích, v bolesti a marných otázkách, to mi věř . . . . confused smiley
Je to nejen o historii, milý Tomislave, je to převším o mentalitě národa !

O naší české mentalitě si žádné ideály nedělám, neboj . To, co ale vím jistě, je to, že ani s Němcem, ani se Slovákem, ani s Polákem či Rakušákem po sobě nestřílíme, ani se nenávidíme, jsme si prostě hraničně souzeni a tak se respektujeme a tolerujeme a je mizivé procento Čechů, co by se zbraní v ruce vyrazili např. na Polsko kvůli Slezsku stejně, jako je dnes mizivé procento Němců, co by znovu chtěli násilím obsadit Sudety . Chápeš ?

Litovat můžu jen oběť ne toho, kdo má sám krev na rukách, stejně tak můžu souhlasit jen s těmi, kdo nevidí jen sami sebe, svůj národ ! Je mi na blinkání z každého, kdo vzal samopal a z "vlasteneckého zájmu" šel vybít souseda ! Toť můj "božský názor" !
Re: fotky po válce
16. 01. 2007 15:32
Modeno, máš to asi marný. Tomislav nebude zlej kluk, ale chybí mu český švejkovský nadhled, humor, který mají Češi snad už vrozený (doufám že alespoń většina). Žádný cizinec, i když tady žije už dlouho, se to nikdy nenaučí. My zase nepochopíme cizí pohnutky k jejich jednání.
Já se té tvé charakteristice srdečně zasmál thumbs up smiley a v žádném případě to není důvod, abych se na Chorvaty u nich nebo u nás vymračoval, nebo tam sand přestal jezdit.

Ale jako nedopravní vlákno se to tady v Dopravě dost mohutně rozvinulo, co? eye popping smiley

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: fotky po válce
16. 01. 2007 21:08
Jarda Cimrman napsal TUCNYMI SLOVY:

O etnicky čistém Chorvatsku jsem nikdy nemluvil a netvrdím to, jen se ptám. Kdo je Bosnák vím.viz [www.bosna.unas.cz]
A k té mapce. Stačilo dříve napsat Chorvaté bránili své území, a když bojovali mimo něj tak jen na žádost a na pomoc vojákům BiH. A nepsat Chorvaté nikdy něbojovali mimo území Chorvatska. To vypadá jak nějaká propaganda, která z nás má udělat tupce. Pozor nejsem američan tak to nebude tak lehké. Jinak ti děkuji za obsáhlé info.

Tam tu vetu o (ne)napadani jsem nenapsal ja ale asi Tomislav. A s jeho nazory obcas uplne i nesouhlasim. Stejne jako neni Cech jako Cech, tak ani Chorvat neni jako Chorvat...yawning smiley Tomislav tam asi chtel rict, ze Chorvate se svoji armadou nikdy nevedli dobyvatelske valky. A s tim souhlasim. A co se tyce uvedene webove stranky (www.bosna.unas.cz), stacilo mi kdyz jsem videl soupis "chorvatskych zenskych jmen" a rozdily mezi chorvatskym a srbskym - "narecim"! Tam jsou jmena, ktera neexistovala snad ani pred 1000 lety! A ty jazykove rozdily zamerne zminimalizovany. A na Filozoficke fakulte UK jsou zvlast oddeleny kroatistika a serbistika.yawning smiley

A není nutné se tak čertit. Já netvrdím, že za všechno mohou Chorvaté, to ani náhodou. On základ tomuto konfliktu dal už Tito tím, že umřel. V září 1986 uveřejnila Srbská akademie věd memorandum , ve kterém bylo zúčtováno s
" Titovou protisrbskou politikou ."

Jeste to..eye rolling smiley , ze bys tvrdil, ze "za vsechno mohou Chorvate"... Ale si teda myslis, ze je vina za krvavy rozpad SFRJ pul-napul mezi Chorvaty, Srby a mozna i ostatnima, ze jo?!
E, vidis, to je to, o cem jsem psal na zacatku prispevku 11.1. ve 2:30 h: Chorvat rika ze za valku muzou Srbove, a (vycurany) Srb rika ze za valku muzou vsichni. A to prave Tito a komuniste zavedli, ze treba za rozkradani statniho majetku muzou vsichni (nejen skutecny zlodej) stejne, a to pak ve skutecnosti znamena nikdo! (I dodnes je tomu tak casto v postkomunistyckych zemich...) Nebo take kdyz Chorvat vydelal 20 dinaru a Srb 10 dinaru, tak jsme Chorvate museli pomahat Srbsku, Makedonii, Kosovu, proste chudsim regionum, a pak jsme my nakonec dostavali dejme tomu 17 dinaru a Srbove 13 dinaru. Takova unifikace byla i jinde, treba v jazyce a tak se vytvoril umely srbochorvatsky jazyk... A tak i ty to tady asi prosazujes: kdyz necemu nerozumis, nebo nechces porozumet, protoze se ti to zda byt slozite..., tak reknes "to je vsechno jedno" a hazis do jednoho pytle.
A o velikosrbskem memorandu SANU uz z r. 1986 nechci tady. Bylo by to nadlouho. Jen reknu, ze je i podle nej videt, kdo zacal rozbijeni Jugoslavie. Chorvate a Slovinci byli obvineni jako separatiste za rozbiti SFRJ. A nikdo v tom bode neobvinuje Srby za to, ze oni byli unitariste. Protoze vzdycky separatismus je bohuzel a priori horsi nez unitarismus. Jenze, kdyz neco prilis mackas (cili spojujes), tak to praskne. A to prave s Jugoskou delali Srbove a ta "hracka" jim praskla. Milosevic od sveho "vzniku" v r. 1987. prosazoval, ze "vsichni Srby museji zit v jednom state". A taky ze se Jugoska z federace ma promenit na centralizovany stat, pry bez drahych a zbytecnych republik, stejne jak je to Francie ci Spanelsko, kde taky zije vic narodu a presto jsou to centralizovane staty. Videl, ze mezi Srby (nejen na Kosovu a Srbsku) ma charizma a tak cekal, ze ve volbach vsichni Srbove v YU budou volit jeho komunistickou stranu, a tak by byl presidentem SFRJ a Srbove vedouci narod, stejne jak to byli Rusove tehdy v SSSR. A to byl r. 1988 a pak v r. 1989 uz zacal rozpad SKJ (federalni komunisticke strany), kdyz Chorvatsko a Slovinsko rekli Milosevicovi "ne". Atd. atd.

No a když přidáte ještě stav v tomto regionu za II. světové války je na průser zaděláno
Ani roli Chorvatska ve 2. sv. valce nelze posuzovat jen cerne-bile, ani jen cerne, jak si vetsina vas Cechu mysli. Ted nemam cas na sirsi povidani.

Ona už prý i CIA na začátku roku 1990 věděla že k rozpadu Jogoslávie dojde a že to bude krvavé. Proč se do tohoto problému nevložili EU, OSN, NATO a podobné organizace dříve je opět jen večí spekulace. Ale z hora uvedeného výtahu je snad jasné, že to co se v letech 1991 - 1995 na Balkáně dělo má mnohem hlubší kořeny a že válka byla zcela nevyhnutelná. Bohužel se ji nikdo nesnažil odvrátit. Naopak všichni se na ni zcela nezakrytě připravovali. Je to škoda.

Vlozily se EU, OSN a NATO tak, ze uvedly embargo, tedy zakaz na dovoz zbrani do ex-YU. Rikaly: mene zbrani, mene krveproliti. A i vy Cesi jste je bohuzel podporovali v tom. A takove stanovisko vetsina vas i dnes podporuje.
A znamenalo to, ze ten kdo zbrane ma vic nez dost a neustale je dal vyrabi (JNA a jejich zavody na auta a zbrane "Crvena Zastava"-"Cervena vlajka" v srbskem Kragujevaci) i nadale bude mit, zatimco Chorvate a potom Muslimy, kterym JNA ( na rozdil od Srbum) samozrejme nedala zadne zbrane, i nadale nebudou mit zbrane, aby se udelala rovnovaha. I studena valka zustavala jen studenou jen proto, ze byla rovnovaha ve zbranove vybavenosti Zapadu a Vychodu. Kdyby rovnovaha nebyla, vyuzili by to... a snad by byvala zacala prava ("horka"winking smiley valka.
A ze si myslis, ze jsme vsichni stejne vini za valku, nebo jak Smejkali a vetsina ostatnich Cechu mysli, ze vsichni stejne mame maslo na hlave, potvrzuje mi i tvoje predposledni veta, ze jsme se vsichni vcela nezakryte pripravovali. Samozrejme, i to je nesmysl. Jen ti reknu 1 vec. Ozbrojene sily SFRJ sestavaly z JNA a tzv. teritorijalne obrany. Ta teritorialni obrana (TO) znamenala neco podobneho jako lidove milice u vas, tedy ozbrojene slozky civilu ale ne tak ideologicky (komunisticky) zabarvene jako LM u vas. A to kazda republika v SFRJ si kupovala ze svych penez (cili od penez danovych poplatniku) zbrane pro TO. Ale v kvetnu 1990 si JNA odvlekla vsechna ty zbrane ze skladu TO vsude v SFRJ do kasaren JNA. A to pod zaminkou, ze rostou nacionalisticke tendence a ze zbrane budou lip hlidany v kasarnach... Proste potom Chorvatsko a Slovinsko zustaly bez jakychkoliv zbrani (akorat zbrane policie nebyly zabaveny), kdyz uz od konce r. 1990 JNA zacala rozdavat zbrane Srbum civilum v Chorvatsku a BiH; nebo vis neco mozna o tom jak Srbove v Chorvatsku zacali davat barikady na silnice uz od 17.8.1990 a potom tema kladama zablokovali nejen silnice mezi Zahrebem a Splitem ale i obe trate z Kninu do Zahrebu. A ta blokada vlakove dopravy trvala az do Oluje r. 1995!! Chteli oslabit Chorvatsko a donutit nas, abysme zustali v jejich Srboslavii. A kdyz chtela chorvatska policie na to reagovat, tak by se umichala JNA s tankami a policie by se musela stahnout, aby nebyly vetsi incidenty. Takto byla az do Velikonoc na Plitvickych jezerach koncem brezna r. 1991 kdyz takhle byl zabit chorvatsky policista Josip Jovic.
Re: fotky po válce
16. 01. 2007 22:14
Modeno,

Nikoho pry neurazis, nepomlouvas,... akorat vyzdvyhujes svuj cesky narod jako mirumilovnejsi, tolerantnejsi, s lepsim chapanim humoru,.. proste kulturnejsi a vyspelejsi nez jsou Chorvaty! eye rolling smiley
Nasadil si to frnak nahoru protoze mas (u bolsevika?) vystudovanou historii?

Vse by jeste jakz-takz v 1. odstavci bylo OK, kdybys tam nenapsal, ze jsi to od Chorvata (vetsi chapani sveho humoru) ani nemohl chtit. Od Chorvata???
Vsude se vy jakoby-kulturnejsi Cesi chvalite, jak koukate na kazdeho jednotliveho cloveka, nikoliv na kolektiv ("kmen"winking smiley odkud doticny pochazi... ale ty to prece zahrnujes do extremistickeho chapani "vsichni jste vy stejni".

A to tam podle tebe jeste mel byt humor?! I Jarda to tak pochopil. I kdyz si sam na konci toho prispevku napsal, ze je ti z nas (Chorvatu) mnohdy hodne smutno. I to se smutnym smajlikem. Humor + "smutek" neni humor, Modeno, ale sarkazmus a cinizmus!...

Podivej se do krimi-rubrik v ceskych mediich - taky "zabili, znasilnili, oloupali"... Nejste ani vy Cesi svatousi, jak si myslite. Ani ne dokonce oproti nam. Postak a kdokoliv jiny kdyz prijde k nasim domum na pobrezi si najde dvere odemceny a, jestli nikdo neni doma, necha dopis na stole a odejde. A tady v Praze a okolo Prahy (delal jsem podomni prodej driv a tak to znam) vsude jsou vstupni dvere zamceny, i kdyz je majitel doma a vsude je varovani "Ostry pes" apd., protoze pry Cikani a dalsi kriminalita a bla-bla... A pak si Cesi stezuji, ze Rakusaci napsali v novinach, ze chytili ceske zlodeje. A pak ti Cechacci pisou, ze to nebyli "Cesi ale cikani". A kdyz si ja postezuji, ze at si v ceskych novinach nepise, ze nejaky trestni cin spachal "obcan byvale YU" ale at napisou rovnou odkud je, tak je mi odpovezeno "Vzdyt jste vy tam v Jugosce vsichni stejni!"

S Polaky byste se nesli mlatit kvuli Slezsku? Jednak stejne to meli byt Polaci nasr..., ze jim Masaryk vzal to co Cechum nepatrilo. A jednak i proto, ze je to relativne miniaturni kus uzemi (C.Tesin a Trinec), zatimco Srbove nam chteli vzit minimalne 30% uzemi (kolik bylo obsazeno do 8/95) a chystali se i na mnohem vic podle linie Virovitica - Karlovac - Karlobag, co jeste Seselj a jeho strana (za tyden zvitezi v srb. volbach) dnes hlasaji. Ze by vsechno na jih od Karlobagu (mestecko na pobrezi) melo patrit Srbii!?! Vy byste se na nasem miste kvuli tomu nebranili? Aspon bratri Masinove u vas nemysleli tak! Jsou i oni "horka krev" podle tebe i tobe podobnych bezpaternich Cechacku?

Jen ti jeste reknu: pamatujes, se jak vam dlouho trvalo nez jste vyresili spory osady Sidonie nebo nejake zlinske chaty na slovenskem uzemi?! Kdyby ale SK- nebo CZ-mensina zila na uzemi "ciziho" statu, tak by to doslo i na vas. Co rikas Slotovym vyrokum, ze pojede tankem na Budapest? Takovy clovek je dnes ministrem ve slovenske vlade! I to jste kulturni Stredoevropane...eye rolling smiley Fuj!



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Mimozemstan (16. 01. 2007 22:36).
Re: fotky po válce
17. 01. 2007 01:56
Rozumí tomu někdo?
Re: fotky po válce
17. 01. 2007 01:59
Já teda ne,ale mám asi 10 piv.
avatar
XXX
Re: fotky po válce
17. 01. 2007 08:41
PÁNOVÉ,NECHTĚLI BY JSTE S TÍM NACIONALISMEM UŽ KONEČNĚ PŘESTAT????
Lepší téma do "DOPRAVY" jse si opravdu nemohli vybrat!!!
Re: fotky po válce
17. 01. 2007 09:04
nepřestanou,ale když na ně přestanete reagovat,téma brzy vyšumí samo.Sleduju to od začátku a jak píše Ivan-je mi na blitíthumbs down
Re: fotky po válce
17. 01. 2007 10:15
Ale oni jsou tu vlastně na DOPRAVĚ správně ! Dopravují si své "nácio názory" bez ohledu na ostatní tam a zpět! A v DOPRAVĚ se taky dost často jezdí bez ohledu !! smileys with beer
Těšte se na léto, šibalové !
Re: fotky po válce
17. 01. 2007 14:21
Souhlasím mělo by přestat. Stejně teď ani nikdy se nezjistí jak to vlastně bylo
Re: fotky po válce
17. 01. 2007 14:21
Souhlasím mělo by přestat. Stejně teď ani nikdy se nezjistí jak to vlastně bylo
avatar Re: fotky po válce
17. 01. 2007 18:40
Mimozemstane,
jsi fakt mimozemšťan, k tomu není co dodat ! Jen dokazuješ, jaké jsi nacionalistické pako, nic víc ! Je mi tě líto . . . confused smiley

P.S. Pro ostatní - na tomhle vidíte, že na dovolené v Chorvatsku sice můžete s místními diskutovat, ale jen, když máte stejný názor jako oni, jinak je fakt lepší držet hubu a plavat a plavat a plavat . . . .thumbs up smiley
Re: fotky po válce
18. 01. 2007 01:59
Pred nekolik let jsem delal delegata jiste ceske cestovky pro CZ-turisty ve stredni Dalmacii. Kdyz mi turiste chodili na info-schuzky, nejvic meli zajem prave o valku, jejiz dusledky videli podel silnice mezi Karlovacem a Kninem (a proto tohle tema i muze patrit sem - na "dopravu"winking smiley! A ja jsem jako "pan domaci" vzdy byl pripraven rad jim odpovedet. I bez zadneho nacionalismu z me strany - nikdy jsem neprojevil zadnou nenavist vuci prislusniku jine narodnosti jen kvuli jeho narodnosti, nybrz jen pripadne pohrdani kvuli jeho politickemu postoji (napr. velikorbske hegemonisticke myslenky)! Jenze prumerny Cech si mysli, ze kdyz nemu nevadi, ze se mu rekne ze je "Cechoslovak", tak proc pak nam Chorvatum (nebo i Slovincum) vadi kdyz se nam rekne ze jsme "Jugoslavci" (a tudiz vsichni do stejneho pytle). Slovak, ktery CSFR nebral i jako svuj stat, takovy postoj toho Chorvata uz chape. Zatimco prumernemu Cechovi, ktery dodnes oslavuje "28. rijen" a nevidi nic divneho na tom, ze ceska vlajka je stale uplne stejna jako ta ceskoslovenska nebo ze CSA a CSOB jeste nezmenily svoje jmena, takovy postoj toho Chorvata je - nacionalisticky.

Ti cesti turiste, kteri se me zeptali na valku, tak to po moji odpovedi aspon castecne pochopili, o co tam slo. Ale tady, abych tady cetl takove stupidni komentare jak od diskutanta jmenem "stano", tak to uz nema cenu. Protoze ten Stano, ktery dosud napsal 3 prispevky: 2x ten samy nahore a 1x dnes poprosil o preklad (v rubrice Ostatni), tak nahore napsal, ze by se s "nacionalistickym psanim" tady melo prestat protoze se pry "stejne nikdy nezjisti, jak to vlastne bylo". Tak ja tady podavam svedectvi, jak to bylo a on stejne napise takhle jednoduse mizerne thumbs down... A to tam urcite ani nahodou nebude "zjistovat", jestli ten jeho preklad bude spravny, cili takovy "jak to vlastne ma byt".eye rolling smiley

Ale tady se jeste vic divim tomu moderatorovi tohoto fora. Snad je mu v zajmu, aby tady psal co nejvetsi pocet lidi a aby byla co nejruznejsi temata, aby se zvetsila sledovanost a pak mozna prodal i prostor na nejakou reklamu apd. ... Ale naopak ten Admin bohuzel jen prihlizi tomu, jak se vas nekolik tady (XXX,brad, Jirka19, stano) snazi umlcet tohle tema. A jestli je problem, ze tohle tema nema patrit na Dopravu, tak tomu Adminovi prece neni problem premistit to do rubriky Ostatni... A taky je tolik jinych ruznych temat v teto a jinych rubrikach toho fora... Jestli se vam tohle necte, proc nejdete tam?? I v TV plati: jestli se ti nelibi nejaky program, muzes otocit na jiny kanal. A to i kdyz existuji jen 4 velkoplosne TV-kanaly v CR, zatimco tady muzete temat otevirat kolik chcete!!... ale tady vam ceskym unitaristum (kdyz jsem podle vas ja nacionalista) asi vadi to, ze je obecne na tomhle foru strasne maly pocet novych prispevku a tak se tohle politicke tema furt drzi pri vrchu sledovanosti, vzdyt na Doprave dnesni prispevky jsou akorat jen na tohle tema a "zavarovani do plechovek" - taky naprosto patricne tema k Doprave eye rolling smiley a to je tady uz 2 roky, co Cesi vymysleji zpusoby ("zlate ceske rucicky"winking smiley, jak nacpat kufry aut pastikami a plechovkami za pasovani do Chorvatska eye rolling smileythumbs down.

A vlastne tohle tema zacalo, ze Karmilek poprosil na fotky po valce. I vic jak mesic pote ja jsem tohle tema obnovil a jako snad jediny jsem ja neignoroval Karmilka a tak jsem mu poslal odkaz na nejake te fotky. (Tam jsem napsal svuj asi 1. prispevek, i kdyz jsem se zaregistroval uz na podzim 2005. Ale tehdy jsem videl, ze muj nick (prezdivku) muze pouzivat kdokoliv, tak jsem radsi zapomnel na takove podivne forum... a pak jsem se pred 2 tydny vsiml, ze spravce fora konecne zavedl normalni zaregistrovani s heslem.)

Fora na internetu vsude ve svete jsou, aby se stretavaly nazory a aby byly diskuze a polemiky, ba i hadky... vse ale bez urazlivych poznamek a nadavek. Mimochodem, Modena me nahore nazval urazlive "nacionalistickym pakem". A on sam odpovedel Tomislavovi, ze nechape humor a pak retoricky prokomentoval, ze nic jineho od Chorvata nemohl i chtit. Tak bych i ja tady mohl odpovedet stejnym zpusobem, ze je nemozne ocekavat od Cecha, aby se choval slusne a nenazyval soupere "nacionalistyckym pakem" a podobnymi vyrazy. Ale nebudu, takovy ubozacky styl generalizovani (mimochodem, Modeno, tam ti to bylo bez zadnych argumentu!!) prece neni muj! I kdyz bych klidne mohl podotknout, ze (cesti) diskutanti na tomhle foru velice casto pouzivaji takovy ten vulgarni smajlik jak Modena na konci nahore - usmevavy ksicht se vztycenymi prostrednicky. Velice slusne.., co jsem jineho mohl i cekat od ... Stredoevropana eye rolling smiley smoking smiley

Je mi na bliti z vas, kteri si myslite, ze i takove historicko-politicke tema o Chorvatsku nepatri na forum, ktery si v titulku rika "Pruvodce po pobrezi Chorvatska". Protoze i vsude ve svete kazdy pruvodce (osoba, kniha, DVD,..) rika i o historii zeme, kterou se zabyva.
Diskutant brad uz napsal pri svem 1. pokusu cenzurovat tohle tema 23.12.: "Nechte toho hloupeho politikareni(...), v tomhle foru jde jen o to jak a kde stravit dovcu na Jadranu". A nerekli byste takhle pruvodci v Dubrovniku na 1-dennim vylete (treba ceske rodačce pani Petre Zeravice, ktera tam Cechum take hovori o srbsko-cernohorske agresi na Dubrovnik stejne jako ja tady), ze ma zkratit povidku o historii mesta a ze je to o valce jen "hloupe politikareni"... a ze vam misto toho ma v DU radsi ukazat peknou plaz nebo mozna nakupni stredisko?? eye rolling smiley
Vy jste teda zrejme pro takove forum jako vystrizene z obrazku Svedku Jehovovych: kde jsou spolu vlk a ovce, kde se dite objima s lvem (vy cesti "lvicata"grinning smiley), kde teda vladne pohoda, kde se neoteviraji tezke tema, kde se jen mluvi o "krasne dovce na krasnem Jadranu", o tom jak se kde levne ubytovat, kde je co pekne, a kde nesmi existovat jakykoliv stret ruznorodych myslenek.
Pak se ani nedivte, ze je tak malo diskutantu na tomhle foru, kdyz je videt, jaka sterilni a nudna atmosfera tady vladne.
To byste me urcite vypiskali, i kdybych treba otevrel tema "Proc se ceske holky pred kazdym letem natolik tesi na chorvatske borcy"... he,he,he smoking smiley Je mi z vas fakt na bliti a proto koncim s vama.
Re: fotky po válce
18. 01. 2007 10:41
To bude nejlepší skonči, ale běž se vyblejt na svoji planetuthumbs up smiley
mimozemstane,nebud tak nekompromisni,kazdy cech neni ten"co vsemu rozumi a vsechno zna a ani nezavaruje do plechovek".me tohle tema taky zajimalo(valka v hr) a vase prispevky jsem si cetla rada.a vas navrh na tema me pobavil,urcite by se tady rozvinula zajimava diskuze smiling bouncing smiley
Re: fotky po válce
18. 01. 2007 13:21
Tomislave, chcete zblbnou české hlavy? Jak můžete tvrdit, že (cituji): "Chorvatsko neutocilo na Srbsko ale bylo to obracene." Chorvaté sice neútočili na Srbsko jako stát, ale na srbské obyvatelstvo...a to podle mě není rozdíl. Pochybuji, že kdyby Chorvati měli v Srbsku ňákou svojí "Chorvatskou krajinu", nebránili by ji. Myslím, že by se v tomto případě chovali ještě hůř než Srbové - s ohledem na váš nacionalismus!!! Ještě otázka pro Vás, zajímalo by mě, kde jste našel informaci, že (cituji): "60 % Chorvatu nechteji do EU", proč tedy po celém Záhřebu už nyní vlají vlajky EU (a to nejen na veřejných budovách) a mnoho aut s chorvatskou poznávací značkou má nálepku EU? Taková EU mánie není dnes ani v ČR, i když už jsme čelnem.
avatar Re: fotky po válce
18. 01. 2007 13:33
Snažte se prosím všichni držet tuto pro mnohé citlivou diskusi mimo osobní rovinu. Vyjadřujte se k tématu a ne k diskutujícím.

Díky Michal
Re: fotky po válce
18. 01. 2007 14:35
Pokud se nepletu, tak Srbska krajina vznikla až během války a když je ze SVÉHO území chorvaté vyhnali, tak měli konečně důvod plakat, jaká se jim stala křivda. A s tou propagací EU v Chorvatsku trošku přehánítesmoking smiley
Re: fotky po válce
18. 01. 2007 16:17
To Mimozemstan:
to je vec nazoru zda jsou Chorvate nebo Cesi kulturnejsi nebo vyspelejsi. To ja si nedokazi ohodnotit jako obycejny clovek. To bych musel byt mimozemstan , ze ?
Podle ceho hodnotis kulturu naroda je mi zahadou,ale o tom kdo je kulturnejsi , myslim ze ani ty ani ja nejsme kompetentni tvrdit.
My jsme ale meli 500 let Turky a je vubec zazrak ze jsme uplne z nich nezcvokly.

Kazdy nas placal po rameni ze jsme brana Krestanstvi ale nikdo nam nepomohl. Proto je tolik hradu , zamku a kostelu ve vnitrozemi Chorvatska zniceno...
Re: fotky po válce
18. 01. 2007 16:31
Nechci zblbnout Ceske hlavy, to jsem nikdy nenapsal. Mozna jsem zamotal nejake te Cesce hlavu, ale bylo to oboustrane a snazil jsem se aby to zamotavani hlav neprerusilo urcitou rovinu a abych nevyvolal mezinarodni komplikace. smoking smiley

To s tou valkou je tezke vysvetlovat a na to tady neni ani prostor ani cas.
Srbove na 25 % teritoria kde v pohranicnich oblastech meli nadpolovicni vetsinu, prohlasili tzv. Krajinu. Prerusili elektro a telefonicke spojeni s Chorvatskem a napojili se na Bosnu a dal na Srbsko. Pomahala jim v tom Jug. armada a odzbrojila policii atd, atd. Proste Chorvatsko ztratilo na par let kontrolu nad svym uzemim. Toho je strasne moc na vypraveni ale ja kazdemu ve sve kancelari vyhovim a vysvetlim, ale to psani je slozitejsi na vysvetlovani.
Ty, ktere to nezajima a veri polopravdam, tem stejne nic nedokazu vysvetlit.

Ohledne EU - sleduji HTV pres satelit a ctu noviny a take sleduji pruzkumy. To ze tam chce Vlada to nikoho nezajima ale az bude pruzkum, tak to bude vesele, protoze lide tam skutecne nechteji. Eu nas tlaci ke zdi a tech prikladu je more:
Italove muzou chytat v nasich vodach kolikchteji ryb,
musime prodavat domy u more zkracenymi procedurami
cizi firmy betonuji pobrezi a stavi mega komplexy
rybari musi mit jiny rozmer rybarskych siti nez meli doposud ( pri tom o tom rozhoduje Bruxelles ktery ani nema more a my rybarime 1000 let )
musime mit tolik a tolik trsu vinne revy a jeste ani nejsme v EU
pazsky syr se muze vyrabet jen v tovarne a nerespektuji soukrome vyrobce ktery nesmi to vyrabet jako podnikatele...
tech prikladu je tolik ze bych tady psal do zitrka.
Omluvte mne, musim jit nekam zvracet eye rolling smiley
Re: fotky po válce
18. 01. 2007 20:03
je docela komické, že těch odkazů na fotky tady zas tak mnoho není. Původně to opravdu bylo o tom, že zakladatele tohoto vlákna zajímalo, jak se kde podařilo materiální škody po válce opravit a ne o tom kdo za co mohl.
Nechci být protivný ale zkuste si to vlákno celé projít ať máte přehled KDO CO A JAK

Mirek
Re: fotky po válce
19. 01. 2007 00:06
Je to smutné.. Rádi jezdíme k našim přátelům na dovolenou, namáčíme nohy do moře a užíváme si klidu a volna. Díváme se kolem sebe a vnímáme názory lidí. Nikdo a nic nám však nedává právo soudit. Každá válka přináší utrpení spoustě lidí a nejvíce těm,kteří se bránit nemohou. A každá válka má svá "zvířata". Na OBOU stranách. Nebo Ti kdo vraždili pochodující odsouvané sudeťáky po skončení války byli váleční hrdinové ? Téma je to jistě zajímavé (viz [www.serbianna.com]
nebo [www.hrt.hr]
nebo
[www.antegotovina.com] ), ale nikoliv lehce uchopitelné. A proto výsledek evropských tribunálů nemůže být žádným Norimberkem dneška. Auta s nálepkami fotografií Gotoviny stejně jako opatrná politika chorvatské vlády vůči Bruselu. Biblické nesuďte, aby jste nebyli souzeni. Nezbývá než přát našim přátelům, aby to vše bylo jen a jen minulostí.
--CS--
Re: fotky po válce pro mimozemstana
24. 07. 2007 13:37
Tomislave, Tomislave (i mimozemstane) neblbnete nám hlavy vašima výmyslama. A s rozpadem Československa jste vedle. Většina čechů, slováků a moravanů s ním nesouhlasila - a bili jsme se pro to po hlavě?? To snad není zbabělost nebo švejkovství ale rozum 20 století, který vám chorvatům (srbům) asi ještě dlouho bude chybět..... sad smiley
Re: fotky po válce pro mimozemstana
24. 07. 2007 13:53
JEŽIŠMÁRJA,co to zase otvíráte-a po takové době.thumbs downangry smiley
Re: fotky po válce
25. 07. 2007 10:14
2 tomislav : Víš Tomislave, můj nejoblíbenější režisér je Tarantino a s ním Emir Kusturica - jeho filmy jsou půvabné a přitom kruté. A beru ho jako Jugoslávce - režiséra Vás všech. Já byl poprvé v Jugoslávii v roce 1972 v Ulcinji. Hrozně jsem Vám tehdy záviděl, že jste nepoznali ruskou okupaci, že tam můžete promítat Bonda, že tam máte hudbu z první ruky, že tam máte Coca Colu. My měli normalizaci, plnou českých udavačů. Nikomu jsi tenkrát nemohl věřit, ani sousedovi. No a vidíš nyní jsou pohromadě udavači, udávaní a naslouchající. Nejlepší by bylo zapomenout a hledět dopředu. Minulost je pryč. Možná Srbové vám nemůžou zapomenout chování za 2. světové války, možná je to ještě z dřívějška za Turků. Nenávist tě neposílí, věř tomu že to pár politiků se pro tohle rozhodlo a tak to bylo. Obyčejní lidé v Srbsku, Chovatsku, BiH, ČH, Makedonii válku nechtělo. "Válka je vůl !!" bylo v jedný naší písničce. A můj děda jezdil ve 20-tých letech minulého století do Splitu raději než do Sant Tropez !! Měj se fajn a odpusť !
Romul
Re: fotky po válce
01. 08. 2007 19:51
Tak jsem si to vlakno cele precetl. za prve mam pocit, ze se zde prispivajici chorvate domnivaji, ze vetsina cechu fandi srbum, coz je hluboky omyl, vetisna cechu v tom konfliktu vzdycky fandila chorvatum. Za druhe k te kulturnosti, jhak jen to rict, chorvat, srb, bosnak ma podle mne proste bliz k te kudle, cesi takovi nejsou, ti proste nepujdou sousedovi podpalit barak, protoze je jine narodnosti. nepripominaji si stale 50let stare krivdy z minulosti, v tom se lisime, proste kazdy mame jinou mentalitu. Jeste bych dodal k tomu Gotovinovi, je to proste vojak, ktery dostal rozkaz vycistit uzemi a to udelal, tipuju, ze dostane max 4 roky a pak bude Chorvatskym prezidentem smiling smiley
Re: fotky po válce
01. 08. 2007 20:27
Rád bych dotyčnému, který tu před časem psal, že Dubrovník nebombardovali dělostřelectvem Srbové, ale z politických důvodů sami Chorvati, odcitoval článek ze včerejších novin:

Bělěhrad - Srbské státní zastupitelstvo pro válečné zločiny podalo obžalobu proti Vladimiru Kovačevićovi, zvanému Rambo, penzionovaného důstojníka Jugoslávské lidové armády, kvůli válečnému zločinu proti civilnímu obyvatelstvu v Dubrovníku v prosinci 1991. Jak je uvedeno, útvary pod velením Kovačeviće i on osobně, vypálili, nevybíraje cíle, několik set projektilů na dubrovnické Staré město. Od jejich projektilů byli smrtelně raněni Pavo Urban a Tonči Skočko a tři civilové byli zraněni. Kovačević se momentálně, s diagnozou paranoiní psychózy, nachází na léčení na Vojenskolékařské akademii v Bělehradu.

Samozřejmě někdo může napsat, že se tam nepíše, že to byl Srb a tedy to mohl být Chorvat, že JNA byla v rukou Chorvatů nebo že to Chorvaté tak dokonale maskovali, že i Srbsko si myslí, že to udělali jejich lidé. To už jsou ale s prominutím spekulace hodné spolupacientů Kovačeviće.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 294
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.