Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

"Ceny paliv cestou do Chorvatska"

Autor jaksek 
Re: "Ceny paliv cestou do Chorvatska"
12. 08. 2024 07:49
Mirus napsal(a):
.. takže v pondělí dostane Supík až
> po volátko ! smiling smiley

thumbs up smileythumbs up smiley
12. 08. 2024 08:15
Jake jsou ceny v Bosne ?
avatar Re: "Ceny paliv cestou do Chorvatska"
12. 08. 2024 08:35
Aktuálně:

Nafta 2,46 - 2,56 KM (BAM)
B95 2,51 - 2,61
B98 2,76 - 2,86

V € je to cca polovina z ceny v BAM, tudíž nafta a obyč B95 okolo 1,3 - 1,35 €.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Slavkov (12. 08. 2024 08:37).
12. 08. 2024 08:35
Ceny paliv v HR, BiH, MNE, HU, SLO a SRB.
Pod každou tabulkou vpravo dole se dá listovat abecedním seznamem čerpaček. Nejsou tam všechny, jen ty u větších měst, ale pro orientaci to snad stačí.
V Bosně a Hercegovině se mění ceny u většiny pump jednou za dva týdny, ale jsou tam i takové, které mění ceny jednou týdně. Ale o tom tam píšou dole.
18. 08. 2024 16:28
Zdravim,
chtel jsem se zeptat, jestli jde nejak jednoduse, nejlepe predem, zjistit, ktery stojan v Chorvatsku je se zastropovanym benzinem? Konkretne jde o Tifon Draganic. Hledal jsem to na jejich webu, ale nic jsem nenasel. Rozdil je cca 10 Kc a to uz se mi vyplati.

Diky
18. 08. 2024 17:24
Musi to byt obyc N95 , nee premium...
18. 08. 2024 17:52
N o to bych i věděl. Ale co jsem četl, tak to palivo je jen na jednom stojanu a kdyz je to velká čerpačka, musím napřed zastavit bokem a obehnout stojany...
18. 08. 2024 18:31
pavel72 smiling smiley

Dojdeš na pumpu TIFON, na každom stĺpe pred stojanmi máš hore symboly, čo je na tom stojane: [www.google.com] alebo takto: [www.google.com].
Postavíš sa ku stojanu a zoberieš pištoľ so symbolom 95EVO (to je skratka pre EVO Eurosuper 95 BS) buď celkom vpravo, alebo vľavo, podľa toho z ktorej strany stojíš. Na tejto fotke zelená celkom vpravo: [www.google.com]. Hneď pri tej pištoli je tabuľka CJENIK s aktuálnymi cenami (tie čo vidíš sú z 6/2023) a túto cenu si pre istotu, po vytiahnutí pištole zo stojanu ešte pred strčením do nádrže, porovnaj na tej krabici s číslom stojana 3, celkom dole, na tom najmenšom displeji €/L a môžeš tankovať. Teraz by tam mala byť cena 1,53€ a mení sa o nejaký centík hore alebo dole, podľa nariadenia vlády každé dva týždne v utorok.
Tú kontrolu na malom displeji doporučujem skontrolovať na tých malých, starých pumpách INA. Osobná skúsenosť so špekulantom na pumpe. Všimol som si to ale hneď, tak som dal len 5 litrov. Tankoval som naftu. Keď som to platil, pumpár sa ani nečudoval že tak málo. Tak som mu povedal, že to má zle označené a on len pokrčil plecami a otočil sa chrbtom ku mne thumbs up smiley. Kohút po Chorvátsky thumbs up smiley

smileys with beer

Všetky fotky - odkazy, sú z Tifon Draganic.
Majú aj takéto stojany, ale platí to isté: [www.google.com]

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (18. 08. 2024 18:43).
18. 08. 2024 18:59
Diky. Po cestě tam jsem to právě nevychytal a už jsem nabral "co bylo", ovsem čtyři kila drazsi... Ve středu jedu domu a už to nechci zopakovat a na benzin nejsem zvykly, bral jsem 10 let LPG...
23. 08. 2024 09:38
Zdravím, můžete prosím i laika jako jsem já trošku víc rozvést Váš příspěvek? Chápu to tak, že na jedné benzínce mohu natankovat benzín za různou cenu? Jedeme příští týden, tak mě to zajímá. děkuji
23. 08. 2024 10:14
Ano, benzín "95" má zastropovanou cenu 1,53 Euro (dnes) a jiné benzíny mají klidně i 1,91 Euro i když jsou to "95". jenom si musíte najít ten stojan, který tento benzín má. Bohužel jsem nevyfotil stojan Tifonu na Draganiči, kde jsem předevčírem bral.
23. 08. 2024 11:09
Tam se ty ceny liší podle toho, kolik má to palivo různých přívlastků, jako ECTO, CLASS, BS CLASS (to BS znamená vesměs "bez sumpora", čili bezsirné palivo, což by měl být standard). Je to něco jako u nás N95 / N95 (Ultranatural), že do něj přidávají nějaké opičí kapky a je o ně dražší.
Přiznávám, že v době, kdy u nás a v Rakousku byl benzín citelně dražší, než v HR, jsem tam na ceny moc nehleděl a natankoval tam, kde jsem nemusel daleko tahat hadici. Ale, že bych pozoroval nějaký výrazný vliv na jízdní vlastnosti, to jsem nějak nepozoroval.
23. 08. 2024 12:20
No podstata problému je v tom, že na dálnici je prostě benzín dražší a tento "obyčejný" je státem zastropovaný. Jinak samozřejmě s aditivy apod. jsou dražší, ale třeba i 95 aditivovaná pak vyjde o cca 0,4 E dráž, což je už dost a na "běžné" nádrži jsou to 400 Kč...
23. 08. 2024 13:16
Já tankuji když musím 100 oktanový benzín a v ke konci Července byl za necelý 2E v Makarské, ale vešlo se jen 3,5L.

.
.

_________________________Jirka_________________________
23. 08. 2024 16:26
jajina
... prečítaj si môj príspevok pre pavel72
Sedem príspevkov hore 18. 08. 2024 18:31
Tam máš všetko, vrátane fotiek. Je to síce Tifon, ale všetky pumpy to majú tak skoro narovnako. A na každom stojane na akejkoľvek pumpe je ten malý displejček €/L tam vidíš cenu, za ktorú ideš tankovať. Keď je tam iná, vráť pištoľ do stojana. Tak je to aj na Slovensku.
Keď si už na pumpe a blížiš sa ku stojanom, tak pozeraj na tie stĺpy, pred stojanmi. Tam máš symboly, čo je na stojane k dispozícii na tankovanie.
Aj na Slovensku máš predsa na stojane drahší aj lacnejší benzín aj naftusmiling smiley

smileys with beer
29. 08. 2024 21:52
Já také tankuji prémiovou stovku. Sebou většinou nevozím ani VIF ani Octane boostery, tak to klidně zaplatím. Aktuálně se vyplatí Petrol v Lendavě, pokud ne poslední MOLka v HU před hranicemi. Stovky v HR jsou předražené.
03. 09. 2024 19:02
HR N95 1.50€
03. 09. 2024 19:52
Dorazil mi výpis, kolik mi odepsali z karty za platby: 31.8. jsem ve Znojmě na Vídeňské kupoval litr N95 za 38,50, tak 1.9. na INA Plitvice Mall v Grabovci stál litr N95 přepočtený na Kč 38,71.
Ano, € 1,50/litr.
04. 09. 2024 10:24
Ve Znojmě na Vídeňské, tam je "draho". Stejně jako u ČS (asi proto, že jsou značkové) na hlavním průtahu Znojmem.
To ve Znojmě na Přímětické (zajížďka směrem do Chorvatska snad jen tak kilometr, ani ne), již od víkendu 35,50 za litr benzinu a právě o tom víkendu, so, ne a svátky , při platbě v hotovosti je to o korunu méně - 34,50.
No a to už je celkem dost podstatný rozdíl cen.
ČS Avia. Pro cestovatele "v noci" nevýhoda, že otevřeno jen snad jen od 5.00 do 22.00 (bez záruky).
Nafta je tam lacinější, možná až o 2 koruny, a6,le koruna padesát je to určitě, LPG tam mají taky celkem za rozumnou cenu.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 81
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.