Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 09. 2008 10:54
Vyjeli jsem v pátek večer 5.9.2008 v 21:00 hod, Praha, Dubeč (předali jsme rodičům psa), Mirošovice, Praha (vraceli jsme se pro kapičky do ucha, které manželka zapoměla v ledničce, jel jsem z Mirošovic asi 11 minut smiling smiley ), Jihlava (senzační okruh), Mor. Budějovice (nechápu zde diskuze o radaru, je tam už rok a všichni o tom vědí, tak jezděte podlepředpisů), Znojmo, Vídeň, Graz, Marobor (dálniční známka koupená na hranicích, trochu jsem to tam hledali, už je po sezóně), Postojna, Rieka (senzačních 10 km dálnice), tunel učko či jak se jmenuje, Labin (trochu tam staví silnici, takže jedete stavbou, ale jinak senzační silnice, Rabac,

Dovolená počasí super, já angína, znám důsledně pokoj hotelu, je senzační mít all inclusive ve chvíli, kdy Vám prášky úpně změní chuť

Zpěz sobota 13.9.2008, 11, 30 (prší), Lublaň (1 hodina nákupů - mimochodem docela velmi slušné ceny, např. triko NIKE XXL za 15 E), Graz, a pak dál A9 přes tunely do LInzu (furt prší) a pak přes České Budějovice do Prahy (návrat 23,45).

Auto jelo úžasně spotřeba dle počítače 6,1 (ve skutečnosti to bude trochu více), průměrná rychlost 84km/h, automat je věc. kterou oceníte, až když jí máte, klimu jsem skoro nepoužil (tam jsme jeli v noci, zpět už byla zima).

Už se těším na dovolenou 2009
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 09. 2008 10:56
Zdravím všechny......

tak už jsme zase opět doma, ale já duchem ještě v Chorvatsku. Jelikož jsme jeli poprvé, tak jsme byli ve všem nováčci, stalo se i pár komických situací...
Výjezd 29.8. večer ze Zlína. První zádrhel začal už ve Strážnici-objížďka kvůli asi 6km - byla 40km a vrátila más zpět ke Strážnici!Pak průjezd Skalicí až do Bratislavi v pohodě, ale v Bratislavě jsme nemohli najít nájezd na dálnici (po jedné uklidňující cigaretové zastávce jsme to zvládli..), pak přejezd Rajkou a výjezd z dálnice - Rajka - Moson.-Csorna-Szombathely-Zalaegerszeg-Nagy.-Letenye - Goričan - cesta skvělá, značení super,byli jsme nadšení.
Průjezd hranicí bez kontrol a bez zdržení. Pak hurá na dálnici, výjezd u Zagrebu.Cesta po neplacené dálnici - nyní náš humorný zážitek (ale až později)..... já jako vrchní navigátor zadřímla a jak otevřu oči, vidím cestarínu, říkám tady jen vezmeme lístek a jedeme až dolů k Zadaru.... tak to byl ale omyl, chtěli po nás 5kn (jsem nechápala za co....),nic, jeli jsme dál a najednou hranice, kontrola pasůeye popping smiley, tak to už bylo moc.....šok, kde teda jsme. Zeptali jsme se někoho poblíž, ať nám na mapě ukáže, kde jsme-byl to němec, tak běžel do budky i s mapou, pak k nám a ukazoval, že jsme na Donji Macelj - to byla pecka!!!!!! i když tak dlouho jsem nespala, tak mi to bylo divné a můj spoléhal na mě, že jakmile bude nějaká odbočka, tak nahlásím jako obvykle a já nic a on si nevšimnul, že dřímu. Tak jsme se skleslí a bez nálady vydali zpět, a po chvíli byli zpět u Zagrebu, takže jsme s úlevou zjistili, že jsme zajeli ,,jen" k přechodu Bregana......pak jsem si už nedovolila zavřít oči ani na chvíli a cesta bez problémů, kontrol a policajtů a do Sveti Filip i Jakov. Ujeto skoro 900km, se spotřebou 8,33l (což u našeho žrouta - saab 2,0 CSE - opravdu úctihodný)
Pak 14 dnů moře, sluníčka, klidu a pohodičky.
Návrat 13.9. - výjezd 8:45, stejná cesta zpět, před tunelem 15min ale po Karlovaci kolona a popojíždění 30min - čárovali si v klidu dálnici za největšího provozu angry smileyeye popping smiley . Hranice, kontroly žádné, ani pasy nechtěli vidět (jen podotknu, můj jel jen na občanku a pohoda), žádná zvěř, nic.....jen v Maďarsku nás předjel mercedes a pak ve vesnici jsme ho předjížděli, naboural malého vlčáka (bylo mi ho líto, určo to nepřežil), no srazit ho my....sad smiley . Cesta až do Bratislavy bez problémů, ale tam jsme tentokrát bloudili statečně, stále jsme jezdili dokola a nemohli vyjet....žádné značení, jen všechno navádělo na dálnici a tam my nechtěli.....až jsme toho měli už fakt dost, jsme se zeptali na benzínce, tam nám to i nakreslili a jeli.....no, navedlo nás to na dálnici.....už vynervovaní jsme si řekli, ať nás klidně chytnou, kašleme na to, jen se s tama chceme vymotat a na prvním výjezdu pryč s ní.......no a po chvíli vidím druhou značku, že je dálnice bezplatná!!!!! (to kdybych věděla, tak je vše bez problémů). Dojezd domů - šok, strašná zima, ještě teď se nemůžeme adaptovat.
celková spotřeba tam i zpět a pojíždění po výletech (ujeto 1893km) 9,07l - tankování u nás Shell a pak je 100okt. OMW.Autíčko jen chrochtalo. Délka cesty 16 hod - tam i zpět, 2 děti, tak hodně přestávek a prostě jsme nikam nehnali.....
Jen my začátečníci jsme moc nezvládali tu noční cestu, přes den se nám jelo líp a nebyli jsme tak unavení, takže asi budeme jezdit jen na den......

To je asi tak zhruba vše a omlouvám se všem, kterým bude vadit, že jsem občas odbočila od tématu.
Všem kdo ještě jedou přeji šťastnou cestu (musím se přiznat, že tiše závidím) a nám ostatním už jen pomalu začít plánovat tu na příští rok (pokud půjde vše dobře a našetříme). Papapapa
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 09. 2008 15:53
Ahojky, v noci jsme se vrátili z Rogoznice, do soboty bylo krásně teploučko, v noci přišla pěkná bouřka a ochlazení. Ještě v neděli kolem poledne jsme se koupali, moře je pořád krásně teplé. V neděli večer jsme už vytáhli tepláky a mikiny. Včera dopoledne jsme odjížděli, bylo asi 20 stupňů a foukal pěkně ledový vítr.Chtěli jsme si dovolenou prodloužit, ale nakonec jsme to vzdali. Ale když to vidím tady, tak jsme tam měli ještě zůstat.... Cesta domů docela hrozná, na Plitvicích začalo pršet a pak lilo celou cestu až za Klatovy. Byl to docela zážitek v noci na dálnici v tom lijáku. Vrocholky Alp jsou pod sněhem, na Šumavě zase v noci mlha, že bylo vidět jen na pár metrů.
Jinak cesta tam i zpět bez problémů, slovinskou dálnici jsme objeli v pohodě, na hranicích taky klídek. Při cestě tam měli Slovinci v parádě nějakého Poláka s Passatem, svítili mu baterkou do motoru, ale pak ho snad pustili ....
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2008 17:25
Takže tedy slíbená zpráva z cest….

Po přípravě odjezd 3.9. v 19,10 z Doks v sestavě anestezioložka Míša, dva oplégři(9 a12) pudl Flek( 9,5 měsíce) a já. Expediční vozidlo Fabia 1,4 Mpi 44kW - LPG.
V Boleslavi ještě nákup v O.K. elektro… a pak na Dvořiště.
První dotaz, kdy už tam budeme, vznesl aplégr starší někde mezi Benátkami n.J. a Prahou.
První tankování plynu do plna v Budějovicích na Benzině, i pár litříků benzínu pro jistotu.
Na Dvořišti tma, ve Freistadtu na OMV pumpě nákup rakouské dálniční známky, první výraznější pauza, asi dvacet minut, první red bull. Všichni v pohodě, včetně psa.
Noční Linz jsme viděl ijen z dálnice, poté jsme mířili k Salzburgu. Na pumpě u Ebenu pauza, a pak na Radstadt a vzhůru na Obertauern, pak dolů a znovu vzhůru na Katschberg.
Na pumpně u Spittal a.D. kafe a nákup svačinové kudličky( zavírák s lžičkou a vidličkou).
Villach, Arnoldstein, Wurzenpass a pak už v 5,35 zastavila fabie pod obřím můstkem v Planici. Když se rozednilo, byla rodina včetně psa vyhnána na obhlídku. Počasí prachmizerné, mlha a déšť. Přejezd do Kr. Gory, prohlídka městečka. DOPORUČUJI.
Kousek před Kranjem to na mne přišlo, a tak rodina na procházku a já hodinku spánku v autě na okraji kukuřičného pole. Pak nákup slovinské známky( není na prodej) a hurá směr Rijeka….
Na OMV na dálnici nákup plynu.
A nad Rijekou poprvé spatřeno moře…. A pak po pobřeží až do Sv. Čuraje, kde jsem se měl setkat a nesetkal s Leopardem Medem, nejspíš vlivem toho, že jsem přechrápal vysílačku….
Así v 16 hodin odjezd z Sv. Juraje do neznáma( pobyt v Nemiře zaplacen od 6.9., v malé vísce u Grebaštice( nebudu jmenovat) jsem zastavil u prvního chlapa, co měl na autě ceduli APARTMAN. Domluva snadná 4 lidi plus pes na dvě noci 100E…
A věřte, nemít zaplacenou u cestovou, už bych nejel. Krásná zátoka, klid, domácí sqělí a milí ještě ne padesátníci…
Nádherný počasí, slaný moře.
Ještě večer hups do moře.
Ráno jakbysmet.
V pátek 5.9. okolo 13. hodiny provedena marinizace pudla, tedy ponoření pudla do moře.
Byl milej, statečně plavala prskal slanou vodu. Shodou okolností toho večera dal najevo, že už není štěně, ale PES.
V sobotu dopoledně(6.9.08) přesun do Nemiry, do apartmánů Denis.
Bohužel se nabídlo srovnání s tím náhodně nalezeným, ale budiž… Počasí nádherné, bez mráčku, lehký větřík, 30 stupňů vzduch, voda okolo 24.
Po obědě dvě Laška v přilehlé nálevně, a byla jak z praku….
V pondělí výlet na Sv. Jure.
Já tam nevyjel. Pod posledním stoupáním fabie uhřála a než jsem stačil udělat cokoliv, prasklo T propojující chladicí soustavu se soustavou LPG. Byl jsem bez vody. Provizorní pokus o ucpání a na minerálku, vyžebranou vodu od lidí z e Zlína( zelený P 406 break/ a další cesta dolů. Nějak se dařilo to uchladit. V Makarske na pumpě jsem atakoval policistu a ten mne dovedl do Tučep do servisu Škoda.Ochota, s jakou majitel vše vyřešil nevídaná.
Prohlásil: „ To ne problem Škoda, to problem plyn.Pan do Čech odjede.“ a odjel k topenáři. Po návratu byli mechanici na obědě, a tak se jal montovat sám. V bílé košili a smetanových kalhotách..
Vivat servis Škoda v Tučepi!
V půl druhé jsem mohl odjet, lehčí jen o 250 lasiček.
A tak jsme se to odpoledne koupali v Tučepech.
V úterý večer jsme zaplatili zálohu na páteční výlet lodí Junior z Imise na Brač do Puščišča a rybí piknik. Zajeli jsme k Radvanovým mlýnům, podívali se po Cetině.
Pak už jen koupání konzumace ovoce, Laška, padly tři krabice doutníků a mnoho litrů vína.
V pátek Smělý výlet na Brač, i dík sympatické Slovence Katce, která nás provázela coby člen posádky. Puščišča…. Tak tam bych chtěl žít ve stáří. To městečko mi učarovalo.
A v sobotu už cesta domů, u Sv. Roku hodina a čtvrt, u M. Kapely skoro také, Lučku jsem se vyhnul přes Jastrebarsko. V Rakousku kus před Vídní na motelu Oldtimer pauza, gulášovka za 4,10 E( na tu budu dlouho v dobrém vzpomínat), presto a pak jen Vídeň, Znojmo, Třebíč a domů.
V Doksech v neděli 14.9. 2,15 ráno.


Závěr:
Nelituji nákupu slovinské známky. Nelituji cesty po dálnici chorvatské( až ty tunely budou dvoutubusové, to bude nádherná cesta). Příští rok už potáhnu vlek s gumovým člunem, odpustit si tedy musím alpské průsmyky. Vím kam jet a nepotřebuji k tomu cestovku( letos to byl zvláštní případ- jel jsem po čtyřech letech..) Co sebou? Kostelecké párky, zubatej nůž,otvírák na konzervy, anestezioložku, pudla a tři krabice doutníků, dvoje plavky a kreditu v kondici.
Bylo to nádherné.
Kam příští rok? K onomu domácímu do vísky u Grebaštice…
Ale nejprve na setkání 25.10. v penzionu Pegas v Doksech.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2008 17:39
Tomm, hltal sem to jak román, škoda té poruchy, ale i to se stává (hlavně že nic horšího), už aby byl červenec...áááách jóóóó.moody smiley
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2008 17:54
Byla to dobrá zkušenost.A já se vrátil spokojenej. jen po přejezdu naší hranice jsem byl trochu rozpačitejm, třeba z ochoty na pupmpě...
Ale, odpočítávání času začalo!
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2008 18:32
Jo tak sem si vzpoměl na pumpu.
Byla to malá Schellka v Rakousku, na Bessyho trase při cestě domů, někde před nájezdem na dálnici, snad ve Furstenfeldu.
Přijeli jsme dvě auta, já jsem tankoval a tři ženy a tři děti (kolem 14 let) šli do prodejny (4x4metry) něco vybrat na chuť a vykonat potřebu.
WC bylo jen jedno, takže jsme se střídali jeden podruhém a ostatní mezitím čekali v prodejně a to bylo něco na tu bábu co měla službu. Byla z toho množství Čechů úplně mimo, nevěděla kam by se dřív dívala. Podotýkám, že jsme se chovali slušně - úplně normálně. Připadal jsem si jak za dob socializmu, jako by každý Čech byl zloděj. Vrcholem bylo, že jak jsme postupně odcházeli a odešel jsem jako poslední, bába se šla hned podívat na WC , snad jestli něco nezmizelo.
Umět alespoň trochu německy, tak by si moje rozhořčení určitě vyslechla, ale měla štěstí.

No a na Sv. Jure jsem byl na vrcholku s Felicií z půjčovny v roce 2004. Super jízda a zážitek, můžu každému doporučit. Krásný výhled.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2008 18:58
...hlavně, že se všichni v pořádku postupně vrací domů ( i když se málokomu chce ) Tomme...dobře že jste ve zdraví sjeli ze Sv. Jure ( z pod vrcholu )...a Marki...skoro neuvěřitelné...ale uvidíš, jak dlouho se tím budete bavit a v dobrém vzpomínat...tak, jako se po přečtení určitě bavilo hromadu lidí, když četli, jak jste objeli Strážnici, resp. když jste po pár hodinách v Chorvatsku málem " vzali kramle...zase domů " ...
Nic si z toho nedělej ...v sobotu a pondělí jsem si prožil na našich cestách..." na román ... ale dražší "...nicméně ...to se sem nehodí...smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (17. 09. 2008 18:59).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2008 20:20
Zdravím všechny
2 rodiny s malými dětmi ( 14 a 18 měsíců), Odjezd 5.9. kolem 21 hodiny z Újezdu u Brna, ve vedlejší vesnici vyzvednout objednané pizzy na cestu. Cesta Pohořelice, Mikulov, do Vídně v koloně ( rychlost 70 km/h) ale jinak v klidu. . Vídeň, Gratz, Maribor,Ljubljana, Postojna, 50 km na chorvatské hranice zase v koloně ( autobus) Chorvatské hranice 6 hodin ráno, sjezd do Rijeky, (nákup potravin v Kauflandu, hlavně jogurty pro děti) a pomalu přesun na Krk. Cesta bez problémů, jednou tankování ve Slovinsku, celkem 711 km. Děti jedno spalo celou cestu, druhé asi půl cesty. Ubytování, společný apartmán( 2 ložnice, společná kuchyň, koupelna, velká terasa pro děti). Cena 22,5 Eur/den na rodinu Celý týden hezky,( jednou přes noc pršelo) Z pátku na sobotu 13.9. déšť, přes den jen občas přeháňky, od 12 hodiny déšť pořád. Odjezd v 18 hodin, menší bloudění v Rijece přes město, déšť přes celé Chorvatsko a Slovinsko. Potom jsme tomu ujeli a cesta v pohodě.Cesta zpět stejná, bez problémů.Tankování v Mariboru. Mikulov v neděli kolem 3:30, zima jak v Rusku confused smiley. Brno 4:00, ranní nákup v Tesku. a kolem 5 ráno už v peřinách. Zpátky si to děti vyměnily, jeden spal celou cestu druhý jen půlku. Celkem jsme najeli 1450 km. Dovolená celkově super, jen nemuselo cestou zpět pršet.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2008 23:07
Teď psát do tohoto tématu už nemá moc informační hodnotu, protože je už jenom málo těch, kteří toho letos ještě využijí, ale taky přihodím svou trochu do mlýna..... ;-)

Odjížděli jsem v pátek 5.9. v cca 17.00 do Černé Hory do Dudvy, což obnáší necelých 1300km. Sebou jsem vezl jenom oblečení, něco málo na zub na cestu a balík (6x1.5l) obyčejné vody na pití. Naplánoval jsem si, jako obvykle, maďarskou strasu, ovšem tentokrát s tím, že nepojedu nikde po dálnici, respektive max. po jejich neplacených úsecích, což v praxi znamená použít dálnici na průjezd Bratislavou, potom ten kousíček hned za maďarskými hranicemi a nakonec obchvat Zagrebu. Kolem 18.00 jsem tankoval na Vsetíně (o cenách paliv jsem psal v příslušném tématu), z tama na Trenčín a mimo dálnici přes Piešťany do Bratislavy, kde jsme udělali drobnější nákup v Tescu (zůstaly mi ještě z loňska nějaké slovenské koruny, tak jsem chtěl utratir, než přestanou platit) - mohl jsem tam být kolem 20.00. Pak následoval přes Petžalku přejezd hranice a dál "klasickou " maďarskou trasou do Slovinska. Přes Maďarsko vše bez nejmenších problémů (jak by taky ne, když byla už v podstatě noc, žádné zvířátko jsem na cestě nepotkal... ;-). Slovinsko jsem projel bez problémů mimo dálnici (požil jsem podrobný popis který je zde na fóru), na hranicích si ani Slovinci ani Chorvati nevzali občanky ani do ruk - jenom na ně koukli jak jsem měl v rukách já. Mezi cca 1.00 a 1.30 jsem si udělal ve Varaždinu první oddychovou zastávku na OMV a zároveň doplnil nádrž. O cca 1 hod později jsem sjížděl v Zagrebu na neplacenou cestu vedoucí přes Jastrebarsko do Karlovace - nedokážu si představit, že tu odbočku dokáže někdo cizí najít bez navigace. Po té cestě jsem již jednou jel a byla v hrozném stavu. Velice mile mě tedy překvapilo, že je již minimálně z poloviny opravena a na dalších úsecích se pracovalo, takže to vypadá, že příští rok bude kompletně po renovaci. Z karlovace jsem pokračoval "po staré" na Plitvice, kde se proti minulým rokům v podstatě nic nezměnil. kolem 5.00 jsem byl kousíček před Plitvicemi a už na mě silně doléhala unava - hodinku jsem jsi zdříml a už za světla se jelo dál. Od Plitvic opět žádná změna, tak cesta ubíhala v klidu. Jednu krátkou přestávku jsem si udělal před Makarskou a pokračoval po pobřeží dál na Dubrovník. Hranice s Bosnou bez problémů (letos se sice pokaždé dívali na doklady - v minulých letech jsem projížděl vždy bez zastavení). Největší zdržení (cca 10 min) bylo na hranicích s Černou Horou, kde Chorvati doklady "projeli" strojem a "černohorci" nejdřív chtěli pasy. Ale po mé zamítavé odpovědi vystavil nějakou "turistickou propustku" s tím, že při odjezdu ji musím zase odevzdat. Taky bylo nutné za 10E koupit tu jejich nálepku na ekologickou daň. Černá hora je proti Chorvatsku znatelně špinavjší, jinak se svým charakterem nijak zvlášť od Chorvatska neliší. Pak už následoval jenom otravná cesta přes samé vesnice až do Budvy. Jediným spestřením byl kraťoučký trajek přes záliv za 4E (lze to objet a zajížďka je cca 15km) . Na místo jsem dorazil mezi 16.00 a 16.30.

Zpátky jsem odjížděl 13.9 v cca 8.15 a to se zrovna začalo kazit počasí. Ráno bylo už zataženo, nicméně stále ještě 28st. Jestě v Černé Hoře začalo pršet a déšť mě v různých intenzitách doprovázel zhruba až do třetiny Maďarska. Cesta zpátky byla až na pár vyjímek identická. Za Makarskou jsem nenajel do vnitrozemí, ale pokračoval do Omiše, kde jsem ve Studenači nakoupili. Tam jsem byl v cca 14.00. Druhá změna byla, že jsem z Karlovace do Zagrebu opět použil dálnici. Další zastavky jsme si udělali kousek za Plitvicemi (na večeři v oblíbené restauraci), potom opět Varaždin. Na Maďarské hranici jsem byl cca 20min po půlnoci, kolem 3.20 na Slovensku, tady ještě jedna zástavka a něco málo po 7.00 jsem byl doma v Ostravě. Teplota po cestě zpět celkem rychle klesla z již zmíněných 28st. až na 7st. Největší šok ale byl až po překročení našich hranic, kdy teplota klesla až na -0.5st. brrrr

Samotná dovolená super, celou dobu jsem se válel na lehátku NIC nedělal......, prostě pohoda. Dovolenou jsem objednal jako last minute den před odjezdem, takže byla i levná ;-). Najeli jsme cca 2.6tkm, problémy s autem nebyly žádné..... Takže když se nic nevy..., příští rok opět směr Jadran. Tentokrát ale určitě zakotvíme zase v Chorvatsku, jenom musím najít nějaké klidné místečko, kde bude poloprázdná bláž a stín z borovic (kdo zná, tak něco takové, jako je v Podgoře - tam mě to už ale nebaví).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 09. 2008 17:01
ÁÁÁÁch jóóóóóóó!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
21. 09. 2008 19:03
Cestu zpět díky ohni jsem již popsal ve vedlejším tématu takže už jen ve zkratce - cesta do Bristu přes Maďarsko v pohodě - volili jsme cestu přes Csornou - Szombathely - Lenti - Letenye - Goričan - hnedka u Csorne jsme potkali Lišku co na nás koukala u cesty - jinak žádné zvířátko - od Szombathely jsme se chytli autobusu a jeli za ním obec - neobec 80-90 - museli jsme jednou ujet dotěrnému kamiónu který nás ne a ne předjet.... jinak jsme Maďarsko projeli za cca 4hod - nazpátek jsme se zase chytli kamiónu a jeli také za ním až do Szombathely skoro - cesta byla dost blbá - dost pršelo - chvilkama jsem jel jako první - potom mě předjel Maďarský osobák - chvilku jsem se ho držel, ale řezal to 110 což v tom dešti a neznalosti místních zatáček bylo na můj vkus a noc moc - tak jsem pak dojel Slovenského Transita a toho se držel prakticky až do Rajky...
Nebýt cesty zpět a požáru na Makarské a šíleného větru tak cesta v pohodě - to, že bylo málo sluníčka a voda STUDENÁ je věc druhá...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 09. 2008 08:22
Vidím Přemku, spíš čtu, že jsme měli navlas stejné zážitky (počasí,oheň,objížďky,dokonce i čas).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 09. 2008 17:51
dushan: vzpomel jsem si pri psani prispevku na Tebe jak jsi asi dopadl spinning smiley sticking its tongue out treba jsme jeli v noci za sebou v Madarsku spinning smiley sticking its tongue out
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 09. 2008 19:55
Ahoj Přemku, já jsem odjížděl z Drašnice v půl dvanácté, jel jsem z Podgory nahoru na Kozicu a pak krokem na Šestanovac. Nechápu, proč tam pouštěli kamióny. Na benzince Petrol jsem tankoval v půl druhé. Jo byl to stříbrný Megan se zlínskou značkou. Pak objížďka Svatýho Roku pěknou krajinou v koloně aut. Pak návrat na dálnici až na Goričan. Tam jsem byl v půl deváté. Jel jsem trasou na Tomy..., Lenti a pak klasika Szombathely a Czorna. Zrušil jsem zajížďku na Nagykany... Celou cestu přes Maďarsko pršelo, snažil jsem se vždy někoho chytnout, a na Rajce jsem byl v půl dvanácté. Pak už po dálnici na Nové Město, Strání a UH. Doma v půl druhé. Tam 1026km, domů 1065km. Spotřeba 6L. Cestou tam jsi určitě na slovenské dálnici potkal hafo policajtú v protisměru? Pak jsem se dozvěděl, že rozváželi EURO.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 09. 2008 20:32
Dushane: to je masakr spinning smiley sticking its tongue out tak to jsi přijel na Petrol asi 15 minut po mě - já se tam ještě občerstvoval takže jsme tak něco kolem půl vyjížděli - nevím jestli to byl zrovna stříbrný Megan, ale Zlínských značek jsem celou dobu potkával dost - taky v Maďarsku v noci. Jinak úplně identický průběh akorát s tím, že já blb to nevzal přes tu Kozicu ... Jinak cestou do Chorvatska přes Slovensko jsme si pořád taky říkali proč je tam tolik policajtů v protisměru tak už to vím grinning smiley mno a to Maďarsko jsme taky opouštěli tak kolem půl dvanácté až dvanácté - celou cestu se mě pak držela česká Fábie - nějak jsem "zabloudil" a projel dost hrůzostrašným přechodem v Rajce - opuštěným s rozbitý okny a vlajícími záclonami - jako z nějakého Amerického filmu a na konci této hrůzy bylo zákaz vjezdu, ale dále vzadu už byly Slovenenské upoutávky - bylo komické jak jsme se oba zastavili - a můj pronásledovatel asi taky hodně přemýšlel jestli to má otočit nebo ne yawning smiley))
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 09. 2008 21:48
To jsi se asi dostal na starý přechod? Protože jinak Bratislava je pěkně značená. Taky jsem si říkal že teď v září jezdí hodně zlíňáků. Ještě mně zaujalo, že třicítky v Maďarsku nikdo nedodržuje. Já se držel nejdřív kamiónu a pak busu a ty valili pořád 80-90. Jinak jsem všechno platil kartou, dnes mi došel výpis z banky a vycházelo to cesta tam 3,35kč/kn a o týden později 3,45kč/kn. A na příští rok už jsem si zamluvil opět Drašnici, ale už v osvědčeném termínu přelom červen-červenec. jo a ještě perlička, v pátek před odjezdem jsme večeřeli v Makarské a po návratu vypnuli elektriku a pak je to už jasné.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 10. 2008 12:56
Tak už jsem se taky vrátil a budu rok čekat a tiše závidět těm, kteří to mají třeba už za 260.
Cesta tam : Brno čt.20:00, Mureck . . . . .,za Sv. Rokem dve hoďky šlofik, Drvenik,Hvar, ID 12:00, 5x pauza na cigárko a vyvenčení manželky. Cesta po Hvaru pomalejší, ale po 650 km po dálnici vítaná změna a při svižnější jízdě i jemný adrenalínek, do doby, než manželka oznámila, že buď zpomalím, nebo bude blinkat.

Zpátky : so. 8:00, svižná rychlost (manželka Kynedril), 1/2 hod. čekání na trajekt, hodina nákup v Konzumu v Makarské (vypli proud-následek požáru), bez spaní, Ptuj . . . .,Brno 23:00.
Celkový dojem z cesty = pohoda. Pasy neopustily auto a že jsem ve Slovinsku, jsem si uvědomil, až začaly šipky Lenart.
Počasí v ID až na první den SUPER, slunečno a teplo a zažil jsem tam najednou 5 sluníček: Jitka2,Evik2,Gina a Janka, já a Rohal jako modré pozadi (myšleno obloha, nikoli naražená část těla).
Na zpáteční cestě až po Sv.Rok hasičská auta v protisměru a u Maslenice v zálivu nabírala letadla vodu (na moři vlny) a lítala hasit požár v údolí řeky Cetiny u Omiše. Po tom, co jsem viděl u Makarské, opět ten nepříjemný pocit a lítost.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 10. 2008 10:55
Zdravím a přidávám naše zážitky z cesty.
Vyjeli jsem z České Lípy 10. 9. trošku před 2.00 hodinou - směr Praha, Brno, Mikulov - kávička a dotankování na Shellce - cesta v pohodě. Cesta k Vídni malá zdražení, protože začali už pracovat na stavbě dálnice. Pokračovali jsme po dálnici na Graz, na 138 jsme sjeli na Maďarsko. Cestu Maďarskem už jsem hodnotila na jiném vlákně - příští rok si ji asi nevybereme. Na Goričanu jsme poprvé za 6 let museli ukázat kufr a zodpovídat dotazy HR celníka, zda vezeme maso a alkohol. Manžel mu řekl, že nikoliv a najednou celník začal šmátrat mezi věcmi a vytáhl: LÁHEV MATONKY smiling smiley Tak mu manžel znovu zopakoval, že alkohol nevezeme a nabídl mu, ať se napije thumbs up smiley. Pak už mávnul rukou a jeli jsme dál.
Cesta dál už v pohodě. Mezi Lučkenm a Karlovacem najednou rána a děsný rámus - po kontrole spodku auta jsme zjistili, že nám praskla "roura" u výfuku (odborníkům se omlouvám za laický popis). V první chvíli nastoupila samozřejmě panika - co teď tady s tím?! Děkujeme tímto chorvatským dálnicím, kterým manžel z plotu uštípnul (štípnul) asi 30 sm drátu, výfuk svázal a dojeli jsme za výrazného vytí do Karlovace na pumpu. První maník, kterého jsme se zeptali, kde je v Karlovaci servis, nám ukázal za budovu, kde zrovna odtahovka nakládala auto. Řidič s námi i s vlekem prokličkoval Karlovacem a dovedl nás až k opravně. Setkali jsme se s velice ochotnými lidmi - auto, co měli rozdělané odsunuli a pustili se hned do našeho. Za dvě hodiny a 610 HRK eye rolling smiley jsme měli roury svařené a pokračovali jsme po staré silnici na Plitvičky. Tady jsme už za tmy našli ubytování v Rastovače - víska plná apartmánů asi 150 metrů od vstupu č.1 do parku, auto jsme na dva dny zaparkovali naložené, tak jak bylo před domem. Už v klidu jsme se ubytovali a vydali se pěšky na obhlídku okolí. Došli jsme ke vchodu do parku, kde je restaurace Lička kuča. Jídlo nic moc, ceny přiměřené atraktivnosti místa. Druhý den celodenní procházka parkem - více na vlákně o Plitvičkách.
V pátek 12. 9. jsme ráno v 8.00 hodin vyjeli směrem na jih - chtěli jsme poznat něco nového, tak to byla trasa Korenica, Gračac, Knin, Sinj - kousek jsme si zajeli dle ukazatelů u cesty do báječné hospůdky, více na vlákně o jídle v HR a udělali velký nákup potravin v Getru - Trilj, Gornja Brela, Makarská, Ston, Potomje a konečně Borak, kde jsme závěrečný sjezd absolvovali už za tmy cca v 19.30 hodin. Cesta po staré byla moc krásná, ale protože jsme opravdu dodržovali předepsané rychlosti, tak i dost pomalá. Pravdou je, že jsme dost často zastavovali a kochali se přírodou+focení a natáčení. Bez toho by to asi utíkalo rychleji, ale my jsme už cestu tam pojali jako dovolenou, tak jsme si to naplno užívali - tedy až na ten výfuk.
Zpět jsme vyjeli v 11.00 hodin, ve Stonu jsme se zastavili na nealko pivo (manžel) a na 10 ústřic (já - zamilovala jsem se do nich, úžasná lahůdka), pak magistrála a v Šestanovaci nájezd na dálnici, Macejl, ve Slovinsku přes Ptuj a Mureck. Přestávky, občerstvení v rakouském Autogrilu a asi 3 hodinové přespání na parkovišti. Před Prahou, kam jsme přijížděli po 7 hodině ranní a viděli tu kolonu, jsme uhnuli na Sázavu a přes Kolín a Mladou Boleslav jsme dorazili v pořádku asi v 10.00 hodin domů.

Dodatek: Celou rouru výfuku i s tlumičem jsme nechali vyměnit za nový - cena 2 060,- Kč. Kolik by to stálo v HR nevím, ale možná by to vyšlo jen malinko víc než ta oprava. thumbs up smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Rosmarine (08. 10. 2008 10:58).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 02. 2009 21:23
Máme nějakého odvážlivce, kdo byl na pobřeží mezi prosincem a únorem?
Podle webkamer je tam teď celkem příjemně, sluníčko, pár mráčků, voda i vzduch kolem deseti stupňů...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 02. 2009 21:56
Podle webek jo ale tu buru tam neuvidíte. Během týdne jsem volal na pár míst svým známým a nic moc. Zadar a okolo bura, je tam sice 10C, ale chodit po venku se v tom nedá. Hvar - tam už lije s přestávkami měsíc, nedá se dělat na poli, jsou už z toho špatní a moc let takové deště nepamatují. Nahoře u Crikvenice taky nic moc, já bych to viděl až na květen, loni se fakt vydařil.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 12:13
Velikonocni Corvatsko nema chybu. Co ma ale chybu jsou slovinsti celnici blokujici v pondelni spicce vstup do EU. Po 1,5hod popojizdeni pred Maceljem jsem se na cestarine otocil zpet na Zagreb hledat jiny prechod. Jinak tunel Sveti Rok ma hotovy druhy tubus a pro zmenu je zavreny ten prvni. Takze se opet jezdi 80kou a to hodne dlouhy usek az k Zadaru. Pravdepodobne to do sezony zprovozni, alespon, co jsem pochytil z jejich televize. Podle mne jsou ti slovinci neuveritelni kreteni. 15km dalnice za litr a ac maji vsude nove postavene dalnice, tak trasu kudy v sezone projede milion lidi nedostavi a nedostavi, to je podle mne zavistivy truc Chorvatum a EU jim neni chopna prikazat ani kratkodob dalnicni znamky. A jestli je pravda to o tom zpoplatnenem kruhaci...
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 12:23
Těch zatím 35 Eur není za 15 km, ale možnost užíávat půl roku celou jejich dálniční síť. To My toto zužujeme na 15 km.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 15:27
Je jeste nejaka jina zeme, ktera nema kratsi dalnicni znamku? A pro zhruba milion turistu rocne je to opravdu litr za 15km dalnicni usek. A ty jejich obstrukce na hranicich jsou taky povestne. Uz jsem zazil, ze celnici stavkovali pozitivne za zvyseni platu, tj. delali svoji praci prepeclive a predlouho prohlizeli kazde auto. Jo a taky bacha na tu objizdnou trasu. Ta kratsi z posledniho dalnicniho sjezdu 266km? vede hodne rozbitou cestou s velmi neprijemnymi bocnimi terenimi nerovnostmi, jake uz jsem nevidel hodne dlouho-takove ty co jsou schopne vyhodit pri rychjlejsi jizde auto ze silnice a k tomu dost zvere v noci (coz mohla byt samozrejme nahoda). Zpatky jsem jel tu delsi trasu doprostred Rakouska. Silnice pekna, ale v te dire, co se prejizdi do Rakouska neni smerovka na prechod v tom mestecku, ale smerovka na rakousky prechod uplne jinam nazpatek. Na ten spravny je zastrcena smerovecka jak na nejakou dedinu jmenujici se Avstrija bez znaku zeme A vkolecku. Rekl bych, ze bud neschopnost, ale spise opet zlomyslnost. A pokud jste v posledni dobe nekdy jeli Slovinskem treba z Istrie, tak mi date za pravdu, ze postavili obrovske mnozstvi kilometru novych dalnic pres hory doly. Jen ten kratky stavebne nenarocny usek po rovine, kudy jede na dovolenou pul Evropy nejak postavit nejde a radeji to tahnou po dedinach rozmlacenymi silnicemi 60kou. Kdyby tu dalnici alespon natahli k Chorvatskym hranicim, tak tu cenu rada lidi zkousne, ale takhle? Trvam na tom, ze jsou to zavistivy kreteni. Tim nemyslim samozrejme obycejne lidi, ale slovinske politiky, kteri jsou za to odpovedni
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 16:01
No, ono to nebude půl Evropy.... Oni to budou Češi( nejspíš velká část), Slováci, Poláci, možná něco Maďarů. Ale Němci, Rakušani, občaané států ze severu Evropy ti tudy rozhodně nějezdí, a pokud anoi, pak to spíše budou výjimky.


nyní jen pro Vrgadu: Pokud člověk rád a často užívá silných výrazů, pak je to proto, že právě pro něj jsou tyto výrazy příznačné.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 17:15
vrgada napsal(a):
-------------------------------------------------------
? Trvam
> na tom, ze jsou to zavistivy kreteni. Tim nemyslim
> samozrejme obycejne lidi, ale slovinske politiky,
> kteri jsou za to odpovedni

všeho s mírou vem to lidsky......
lidé dále od Mariboru po hlavní do k HR, jako vesnice jako Miklavž, Starše etc jsou obyčejní lídé...
ti chudáci, když chtějí nakoupit vedle přes cestu přes křižovatku, čekají třeba 15 min, až je nějaký dobroděj v ustavičné koloně pustí...
čili vox populi, co fandí zdažení je silný .... auta jim tam zasmradí. kšeft žádný....yawning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 20:03
...Vrgada...jen vím, že na kilometráž dálnic má Slovinsko světový rekord v případě ceny za týdenní dálniční mýtné...smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 22:37
Tome skvělá historka a bezvadně napsaná , dost jsem se zasmál až na mě z obýváku řvali , že neslyší televizi. Přeju Vám všem včetně pudla hezkou letošní dovču a zase něco napiš. Jarda OL
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 22:41
nyní jen pro Vrgadu: Pokud člověk rád a často užívá silných výrazů, pak je to proto, že právě pro něj jsou tyto výrazy příznačné.
???
Urazit mne muze jen inteligent, premyslejici nad napsanym, ale tady to vypada na nejake policejni ci celnicni slovinske predky:-)
...
Uz jste tam nekdy uvizli? Ja nekolikrat, naposledy toto pondeli a pomerne zavcasu, nejsem tak blby, abych jel v dobe vrcholici spicky. A kdyz se mi to po1,5hod konecne podarilo otocil zpet do vnitrozemi, fronta narostla trojnasobne a zacinala daleko za poslednim dalnicnim tunelem. Takze ve spicce odhaduji cekaci dobu kvuli celnikum na pekne 4hodky do mirneho dalnicniho kopce. Neco takoveho jsem ochoten pochopit v pripade, ze se stane nehoda, nebo jina zavazna udalost. Ale jestli je pricinou to, ze uzasne a poctive pracujici celnik dulezite vezme kazdy pas do ruky, prolistuje ho a kdyz neni pas, tak hleda, zda by nemohl nekam vlepit razitko nekam do obcanky, ja proste jine vyrazivo pro tuto svoloc nenachazim, myslet si muzes o mne, co chces. Neznam vetsi parazity nez jsou celnici, snad jeste stebaci. I ti meststi poskokoci jsou proti nim andele a tu boticku vam daji alespon kvuli spatnemu parkovani a pokutu pri obecnem ohrozeni pri prekrocnei rychlosti o 10km/hod. Ale celnik je namistrovanej idiot buzerujici bezduvodne obycejne lidi. To nemuze delat normalni clovek, ale jen nejakej ubozak, co cely deststvi dostaval po tlame a ted to konecne v uniforme muze svetu vratit. A nejsou to samzrejme jen slovinci. Dobre si pamatuji bezdduvodnou buzeraci na nemeckych hranic pred Schengem, rvali na nas jako gestapaci, ze pry nam nikdo nedovolil vystoupit z auta behem 20moinut co slozite zkoumali nase doklady z auta, nebo osobni prohlidka mych kamaradu vcetne rozebrani mobilnich telefonu...
....
A jinak tech chudaku, ppres jejich vesnice se jede cast Evropy (ten milion to bude urcite ) rekreovat a oni nemohu pres ulici je mi samozrejme lito. Ale jako vzdycky to odsere obycejnej clovek. Ale pak opravdu nechapu, proc trpi politiky, kteri nejsou schopni zajistit za nekolik desitek let vybudovani par kilometru dalnice po uplne rovine, je tam snad jedna reka a jedna zeleznicni trat? Kdyz v jinych koncinach Slovinska mohou buodvat dalnicni tunely a viadukty pres udoli. Kdyz jsem jel Slovinskou dalnici naposledy cca 3 ci 4 roky nazpatek na podzim z Istrie, tak jsem si svitil dalkovymi a bal jsem se, aby mne tam nesezrali vlci-provoz nulovy.
...
Ovsem kdyz se vam to libi platte, treba i za prujezd kruhacem-svetove unikum dalnicni znamka na kruhovem objezdu, kdyz vam to pripada normalni, ze tak je to spravne a tak to ma byt-jew to vase volba. Ja uz tam nepachnu. Beru madary
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 23:04
ahojky,tak jsme se také dnes ráno vrátili z Chorvatska přesněji z ostrova Vir.
Cesta byla dokonalá. Tam jsme jeli s velkýma přestávkama 11hodin.
Zpět také s přestávkama,ale ne tak dlouhýma 9hodin 37minut. Náš osobní rekord.

Nikde žádný problém,cesty poloprázdné,fakt ideál.

Kéž by toto bylo až pojedeme za měsíc a půl opět touto cestou.

Jinak dálniční známku neřešíme. Koupíme půlroční. Využijeme ji tak 6x. Kdo za námi jede jen jednorázově,ten placený úsek objede a všichni jsme spokojeni.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 169
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.