Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 06. 2008 12:42
Zdravím všechny, kteří míří na Jadran! Já už to mám za sebou, i když ještě jednou vyrážím na začátku září. Ale teď k pár radám, třeba se budou někomu hodit. Klasicky nejlevnější benzín je ve Slovinsku - 1,187 Euro za N95, v Chorvatsku stojí 9,50 Kn. Rakušáci kvůli Euru obnovili kontroly, ale je to jen formalita. Např. na přechodu Šentilj je provoz sveden do jednoho terminálu a dva rakouští policisté stojí a sledují provoz - absolutně bez problémů. Naopak menší zdržení je na slovinsko - chorvatské hranici. Chorvati v pohodě, ale Slovinci chtějí vidět pasy, dokonce i papíry k autu (měl jsem několik pojížděk mezi HR a SLO a vždy byla naprosto stejná situace). Když se budete vracet, tak rozhodně nejeďte po dálnici až do Záhřebu - doporučuji sjet na Jasterbarsku! Před Záhřebem totiž dělají na dálnici nový povrch a jen tak hotov nebude. Já jsem stál v koloně dlouhé 4 km 45 minut (hlásili to na HR2, ale nějak jsem jim nevěřil). O dvě hodiny později už hlásili kolonu dlouhou 14 km!!! Jinak asi jsem měl štěstí, ale na měřící chorvatské policisty jsem nikde nenarazil. Jedině na dálnici směr Split (asi 150 km od Záhřebu) stáli na jednom nadjezdu a měřili, o pár km dál to kasírovali. V HR tv ještě ukazovali policejní mercedes se splitskou značkou. Právě ten prý denně jezdí po nové dálnici a měří. Tak pozor - když se na vás bude lepit, tak nohu z plynu. Dokonce i ti poldové v něm jsou v civilu! Jestli máte nějaký dotaz, tak ho sem hoďte, rád odpovím...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 06. 2008 13:41
Taky už jsme protentokrát doma. Jeli jsme přes Maďary a Bosnu, tedy bez poplatků.
Maďarsko: Czorna - Barcs byl nejhorší úsek cesty, patníky ztracené v nevysečené trávě (v noci jsem si užil), silnice jeden velký tankodrom. Nevyjeté koleje byly pouze na dálnici po sjezd na Mosonmagyárovár a na jedné další asi 10 km rychlostce, jinak děs. Benzín cca 315 forintů. V Czorne policajti měřili 30-ku ve 23:55! V Keszhely upravili jednu silnici na jednosměrku, s čímž navigace (TomTom ani iGO) nepočítá - za kruháčem u Tesca na první světelné projet rovně (ne doprava) a je to v klidu.
Chorvatsko: Terezino Polje - Bosanska Gradiška a Aržano - Baško Polje, cesta v pohodě, u nás celnice v klidu, i když jsme viděli "pražáčka" vylívat asi 10 bas lahváčů.
Bosna: Bosanska Gradiška - Banja Luka - Jajce - Aržano nás dost příjemně překvapila. Je to oproti líným chorvatům úplně jiná země s dostatečnou nabídkou služeb, než je tady v jiných vláknech skeptiky popisováno. Opravené silnice včetně kompletního vodorovného značení, desítky benzinek (2,17 až 2,25 marky za Super95), žádná zbytečná rychlostní omezení. Policajtů bylo na cestách dost, překročení rychlosti o 20km/hod na přehledných úsecích neřešili, připadali nám jako preventisti oproti těm pakošům v Maďarsku. Uzávěra silnice mezi Banja Luka a Jajce kvůli opravě tunelu (cesta tam) a nakonec i kvůli hromadné nehodě v soutěsce Vrbasu (cesta zpátky) - objížďka po "okresce", kterou by jsme jim mohli závidět. Až na dvě "myší díry" v Jajce jsou již tunely osvětlené, takže v pohodě. A pověstné miny? Určitě tam ještě jsou, ale hledat je po kopcích se nám zrovna nechtělo.
Rozhodnutí pro příště? Bosnu znova, ale Maďarsko už raději ne.
Čauky chci se zeptat kdo už jse letos vrátil z omiše jaké to tam je a přes co je lepší jezdit jestli přes rakousko nebo madarsko???
Jak jse dlouho jede do omiše kolik hodin asi??
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 06. 2008 15:52
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Čauky chci se zeptat kdo už jse letos vrátil z
> omiše jaké to tam je a přes co je lepší jezdit
> jestli přes rakousko nebo madarsko???


Jestli jedeš s návratem do 1. 7., tak bych jednoznačně doporučovala nekomplikovat si to a jet přes Rakousko, Maribor, Záhřeb a dolů po dálnici nebo po staré. Pokud jedeš až v červenci, tak si počkej na info těch, kteří se vrátí začátkem července. Ahoj smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 13:11
Takže stručně

- ráno 5.6. tam - od Mikulova po jižní okraj Vídně za 3 hodinyangry smiley - jedna kolona. Jestli někdo ví, jak se i za cenu okresek a vesniček Vídni vyhnout ještě "šířeji" než zde zmiňovaný Seyring (THX Midax;-) ) - poraďte, myslím, že by se čas dal strávit líp (+spotřeba +otrava atd).
- veškeré hranice naprosto plynulé, zatímco v protisměru SLO-A i HR-SLO důkladně probírali z mého pohledu náhodně vylosovaná auta (vozík, vyskládat kufry atd. jak před dvaceti lety). Nevím, oč šlo, v tisku o nějakém zátahu nic nebylo.
- mýtnice, tunely - vše OK (byl to čtvrtek přes den) - tak prázdno jako na dálnici není u nás ani na zapadlé okresceyawning smiley
- Šibenik a okolí - snad u každého začátku/konce obce měření. Netušil jsem, že mají v okrese takový policejní autoparkeye rolling smiley ale byli jednak řádně označeni, jednak i protijedoucí chorvati na ně upozorňovali, takže jsme projeli cool smiley

- přes den 14.6. zpátky - tunely OK, mýtnice tak do 5 min (kromě Záhřebu, tam kolem 13h cca 35min), hranice OK, sobotní podvečer průjezd Vídní OK
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 14:08
Stručně, jasně, výstižně !!!! Tak to má být !!! Díky, budu se revanžovat !!! thumbs up
Myslím si, že je v Omiši a okolí nádherně, jezdím tam každý rok. Pokud se týká cesty tak jezdím od K. Varů, Cheb, Německo, Rakousko, a pak klasika Graz, Maribor, Záhřeb, Karlovac, Split, Omiš ( po dálnici). Zpět jezdím převážně po staré kolem Plitvic. Loni cesta od Varů až k moři cca 13,5 hodiny (Citroen Xsara 1,9 TD)
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 15:45
No nevim. Omiš - město a okolní příroda je jistě krásná, ale písečné pláže a z toho vyplívající nevalná čistota a průzračnost vody nic moc. Já si spojuju pojem Chorvatsko s dokonale průzračnou jiskřivou vodou a oblázkovými plážemi. Chápu, že někomu tvrdé oblázky vadí, ale v tom případě bych spíš volil jiné destinace, např. Itálii nebo Španělsko. Je to samozřejmě jen můj názor na tamní koupání, nikomu ho nevnucuju.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 16:15
to Ludit
to vareri

vy už jste se letos z Chorvatska vrátily? píši tvrdé y, protože mi připadá že jako slípky byste měly jít do jiného fórawinking smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 17:43
jeliman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> to Ludit
> to vareri
>
> vy už jste se letos z Chorvatska vrátily? píši
> tvrdé y, protože mi připadá že jako slípky byste
> měly jít do jiného fórawinking smiley


Pověz mi ještě něco ty zakomplexovaná chudinko... Nemáš rád ženský? Co ti provedly?
Příště, až zas budeš někoho chtít napadnout, zkus nejdřív správně opsat jeho nick. A když se ti to náhodou povede, tak si ověř jestli dotyčný/á je opravdu ženská. Nadávat chlapovi do "slípek" slyšim totiž poprvé.

Předpokládám, že v tvým dalším výplodu bude něco o tom, že jsem si dal úmyslně ženský nick. V tom případě tě můžu ubezpečit, že Valeri je i mužské jméno. Krom toho ta přezdívka vznikla úplně jinak, ale po tom je ti prd.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 18:02
klídek, šel jsem do databází a jméno Valeri v Čechách není, evidují se tyto : Valeria, Valéria, Valerian, Valerián, Valerie, Valérie, Valerij, Valerija a Valerio....
jinak, valeriánské kapky byl již známý lék už našich prababiček pro uklidnění nervových problémů...smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 18:32
jeliman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> klídek, šel jsem do databází a jméno Valeri v
> Čechách není, evidují se tyto : Valeria, Valéria,
> Valerian, Valerián, Valerie, Valérie, Valerij,
> Valerija a Valerio....
> jinak, valeriánské kapky byl již známý lék už
> našich prababiček pro uklidnění nervových
> problémů...smiling smiley


"JELIMAN" tím řečeno vše !
Libor.Valis
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 18:35
A kde je psáno, že nick musí být nutně v českém kalendáři? Jak už jsem psal, můj nick vznikl úplně jinak a podobnost s ženskou Valerií je čistě náhodná. Mimo to si myslim, že jsi se netrefil ani v případě Ludita.
Ale necháme toho, nikoho to tu nezajímá.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 18:47
přátelé - když někdo otevře tyto stánky s nadějí že se dozví o tom jaká byla letošní cesta zpět z Chorvatska od autorů kteří tu rádi sdělí upozornění na nedostatky a nebo pochválí dobrou věc z dovolené s hrůzou zjistí že se tu někteří přehadují o jménech a jiných nesmyslech.
Už někdo zde napsal že toto fórum de do ři.. Vykašlete se na to ať to skutečně neskončí však víte kde.
Ivo 1339 thumbs up
michal thumbs up
majaz thumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rohal (16. 06. 2008 19:48).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 18:49
Plnej souhlas
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 18:53
Majazi, prosím tě, ty kolony před Zagrebem jsou jen ve směru od moře? A mám sjíždět na Jastrebarsko, ikdyž jedu přes Maďary a kde se poto znovunapojit na E70 a A4 na Goričan? Dikec
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 19:50
Ludit napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Plnej souhlas


Plnej souhlas s tím, že tvůj příspěvek o tom, že jezdíš do Omiše nepatří do tohoto fora?
Pak s tebou taky souhlasím.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 21:41
Jasně, kolony, jen ve směru od moře. I když jedeš od na Maďary, kolony tě čekají - jsou totiž před mítnicí Lučko.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 06. 2008 22:47
To Michal: V kolik hodin ses pohyboval Mikulov - jih Vídně?
Letos jedeme cestu Brno-Vídeň přes Bratislavu. Myslím, že to bude mnohem rychlejší než přes desítky vesnic a děr směrem na Mikulov a Vídeň. Sice připlatíme za Slovenskou dáln.známku, ale cesta bude pohodlnější a pravděpodobně i rychlejší než se šourat 50km pomalostí.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 06. 2008 12:07
no nevím , je to jistě dražší o tu slovenskou známku, a navíc kilometry . Z Brna na Pohořelice R35 , pak státovka až do Mikulova. asi 23km. Jde o to jak tam vypadá na rakouské straně- nově budovaná dálnice Poysdorf - Wolkersdorf- Vídeň + napojení na obchvat Vídně . Kolik jí je hotové . Tato popisovaná trasa je o 80 Km delší a časově , dle plánovače tras +30 minut.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 06. 2008 15:19
Fido napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ludit napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Plnej souhlas
>
>
> Plnej souhlas s tím, že tvůj příspěvek o tom, že
> jezdíš do Omiše nepatří do tohoto fora?
> Pak s tebou taky souhlasím.


No tedy promiň, že jsem si dovolil napsat, Pattovi, jak je v Omiši a kudy je tam lepší ject. Myslím že to forum je o radách a informacích ostatním návštěvníkům Chorvatska. Každý jednou nějak začínal a informace sbírá kde se dá.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 06. 2008 15:34
To máš pravdu, ale je třeba ty informace nějak uspořádat. A až přijde někdo, kdo bude chtít informace o Omiši a kudy tam jet, těžko ho napadne hledat zrovna tady. Pokud teda máš zájem na tom, aby se tvou informaci dozvěděli i ostatní, pak jistě uznáš, že do tohoto vlákna nepatří. Mně jde jen o to, aby tohle forum neztrácelo na kvalitě.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 06. 2008 15:59
Pro Veroniku:
Bratislava má nezpoplatněné dálnice ve městě, počítej proto s dost velkým zdržením, než se prokoušeš na Jarovce. Projížděli jsme tudy v neděli 15.6. v cca 01:00 a to v koloně!, byť opačným směrem. Možná bych zvážil sjet na Břeclav a pak pokračovat na Vídeň, provoz je tam podstatně menší a průjezdů obcemi podstatně míň než od Mikulova.
Ivo, nestraš, budeme v Bratislavě kolem 23,00 příští středu, tak to snad bude prázdné.
A pokud jsi ještě tady, dá se z dálnice Bratislava - Vídeň napojit na Graz až pod Vídní nebo musíme přes Vídeň? Díky.
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ivo, nestraš, budeme v Bratislavě kolem 23,00
> příští středu, tak to snad bude prázdné.


Tak to ta Ivo fakt vystrasil. To co pisal, som v BA este nezazil a to v BA zijem. O 23:00 prejdes BA do 10 minut a za 40 minut si vo Viedni (bez prekrocenia rychlosti)
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A pokud jsi ještě tady, dá se z dálnice Bratislava
> - Vídeň napojit na Graz až pod Vídní nebo musíme
> přes Vídeň? Díky.

Pri rafinerii OMV si straz vyjazd na cestu S1 smer Graz, nemusis ist cez Vieden
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 251
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.