Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 09. 2007 20:39
Tos měl letos docela smůlu na policajty, tolikrát je potkat. Já mám v tomhle směru docela štěstí. Ve Slovinsku si je letos třeba vůbec nevybavuju a jel jsem přes den. Za 9 let/18 cest jsem platil jen jednou 30 euro a ještě mám stejně dodnes pochyby, bůhví jak to na mě tenkrát nahráli.
mm
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 09. 2007 20:46
já je ve Slovinsku potkávám snad pokaždý - právě proto si tam dávám bachayawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 09. 2007 09:40
tak uz sem se taky zpamatoval z ty zimy a neco taky sepisu:
smerem tam sme odjizdeli z Plzne v 17:00 (nejhorsi mozna doba), hned v Klatovech sme diky rozkopanej ceste nechali asi 30 min., hranice pohoda, Degendorf - najezdd na dalnici a pres Passau kolem Linze do Grazu, tunely sme projeli v poho, prechod do SLO taky no problem, akorat sme vsude predjizdeli spousty cechu smiling smiley Do HR taky pohoda a nekdy pred 1:00 sme zastavili pred Karlovacem na benzine a sli spat, po probuzeni bylo parkoviste tak narvany, ze sem projel s par milimetrama na kazdej strane (cca 5:30. V karlovaci sem sjel a jel po stary. Vzdy jezdim v kolone za mistnima zavodnikama a ve vesnicich se schovavam tesne za ne aby me polisi nevideli smiling smiley U Udbiny sme se napojili z5 na dalnici, provoz tak akorat, dalnicni serpentina super, povrch taky. sjeli sme az v Sestanovaci a z Krizovatky nad morem sme se vratili kousek z5 do Lokvy.
cesta z5.Z Lokvy cca 7:30 po magistrale do Splitu a po starej pres Knin atd. az nekam k Udbine sem jel skoro sam, az mi to bylo divny... Kolem Plitvic uz byl vetsi provoz, ale jelo se docela svizne, takze to slo. V Karlovaci najezd na dalnici, pred Zagrebem sme poprvi stali v kolone (20 min.). Pak to prislo, mytnice pred hranici Macelj slusna kolona, pak primo na mytnici se to zastavilo a asi pul hodky sme stali na miste... Celkem sme tam nechali asi 1:30. Priste sjedu na sjezdu pred mytnici a pojedu ten kousek po starej (tam nejel nikdo...). Ve SLO v kolone ale v poho, hranice do A asi 10 min.pak uz pohoda zase pres Graz Passau, Deggendorf, Z. Ruda, Plzen. Doma sem byl asi v 21:30.
Uz abych jel zas smiling smiley)
>to PetrC:
Petře, jen tak pro srandu, jak dlouho ti to trvá z Plzně na A3 dálnici u Degendorfu. Vím, že je to indivindi hlavně podle toho kdy to jedeš, ale já třeba jezdím pravidelně přes Folmavu na Straubing, mám to na dálnici 125 km a jezdím to tak 1,5 max. 2 hodiny. Dost lidí už mně říkalo proč nejezdím přes Rudu, ale já už mám tady vyjetou stopu. Navíc stejně v té porci 1000 km nehraje nějaký ten km ušetřený nebo navíc vlastně žádnou roli. Franta
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 09. 2007 15:34
to Franta PM
no, nevím jak PetrC, ale já mám vyjetou trasu přes Rudu, jedu z PM přímo na jih a v D přes Zwiesel, Regen do Deggendorfu je cesta vždy dobrá a volná - proč? protože přechod v Železné Rudě není určen pro kamionovou dopravu...
schválně jsem se díval na Škodarouteplanner:
PM-Folmava-Deggendorf 156,6 Km
PM-Železná Ruda-Deggendorf 137,9 Km
hlasuji pro Rudu...yawning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2007 07:28
Jsme taky z Plzně, vždycky jsme jezdili na Budějovice, ale letos poprvé vyzkoušeli přes Rudu. Bylo to super. Cestu do Rudy známe skoro poslepu, na Javorné jsme si dali pozdní oběd a pak už to frčelo. Nikde žádné čekání,manžel ani neusínal, takže po jedné v noci jsme už sjížděli z dálnice v Prgometu do Trogiru. Odjížděli jsme v neděli 29.července cca v poledne z Plzně. Tak příště už jenom tudy.
Tak se take podelim s prvni cestou do Chorvatska. Odjezd z C.Krumlova 31.8. ve 23.00 hodin (takze v nejnevhodnejsi termin ...), cil cesty Zaton u Zadaru. Cesta byla naprosto v poradku, obavane tunely se projely bez zastaveni a plynule, parada. Cekali jsme nekolik minut na mytnicich, ale nejvetsi zdrzeni na Slovinsko-Chorvatskych hranicicch - celkem 45 minut ... To uz jsem zacinal chytat deprese, ze uz to lepsi nebude, ale nastesti to bylo uz pak v pohode. Cesta zpet 7.9., odjezd v 15.00 hodin, opet uplne pohodova cesta s jedinnym zdrzenim na Chorvatsko-Slovinskych hranicich - cekem 1 hodina 15 minut. Nepocitam nekolikaminutove zdrzeni na mytnicich. Blbe bylo, ze skoro celou cestu zpet prselo a jeste jizda v noci, nebylo to idealni. Cesta tam trvala cca 11 hodin (mame male deti, tak se stalo), cesta zpet 10 a pul hodiny. Na Chorvatsko-Slovinskych hranicich jsme videli nejaky cesky Volkswagen Passat se zvedlou kapotou a vyskladanymi vecmi pri ceste tam a zpet kupodivu stare BMW 3 (typ E36).

Udaje z palubniho PC:
Ford FocusC-MAX 1.6 TDCi, najeto cca 1.600 km, prumerna spotreba 5.3 l nafty na 100 km, prumerna rychlost (vcetne vyletu) 70 km/h. Prekvapila me nizka cena nafty na Slovinske OMV :-).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 09. 2007 09:27
Dobrý den vespolek.
Jsem větší čtenář než přispěvatel, ale tentokrát bych se rád podělil o poznatky z cesty.
Vyrazili jsme 31.8. ve 21.00 z Brna. V Mikulově kolona už od Billy, ale ne k naší celnici, ale až k rakouské. 45 min popojíždění, protože byl otevřen jenom jeden pruh. Pak se to trochu rozjelo, ale před Vídní se to začalo celkem sjíždět, tak jsem využil průjezd Vídní od Midaxe. Nádhera. Na A2 bylo celkem rušno a v rádiu pořád hlásili 2 km kolonu na Spielfeldu, tak jsem využil alternativu z tématu LPG, a to sjet z A2 na 138 km Ilz směr Feldbach, potom na Bad Radkesburg - přechod do Slovinska, Ljutomer, Ormož - přechod do Chorvatska a dál Varaždin a poté dálnice na Zagreb. Za 2 hodiny cesty mimo dálnici jsem nebyl dojet jediným autem a první dvě auta, který jsem dojel byli našinci až ve Varaždinu. Dvě hodiny na prázdné silnici, až jsem se bál, jestli jedu vůbec správně. Na hranicích sice slovinec naťukal vin do komplu a chorvat chtěl otevřít kufr, ale jinak jenom mávli. Dálnice z Varaždinu byla prázdná. Značení celou dobu slušný. Do Omiše jsme dorazili se všema přestávkama v 9 ráno.
Protože jsme zpět jeli v sobotu 8.9., tak jsem jel zase přes Varaždin, s tím, že tentokrát v mým směru byli 4 auta, z nichž 1 kamion a 2 osobáky jsem musel předjet. Jinak to samo, ůplně prázdná silnice. Ve 22 jsem sjížděl ve Varaždinu z dálnice a ve 3 jsem byl i s přestávkou v Brně. Značení je směrem zpět trochu horší, ale šlo to bez bloudění. Silnice, až na pár km, perfektní.
Dokud nebude ve slovinsku dálnice a budu muset jet v klasických výměnných termínech, je tohle vynikající alternativa.
O tom, jaká byla v chorvatsku kosa a o padajícím sněhu na horách, se mi ani psát nechce.
Děkuji všem za inspiraci.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 09. 2007 11:09
Ještě doplním mýtnice - Varaždin vstup OK, výstup před Zagrebem - prázdno, Lučko taky. Sjížděl jsem v Šestanovaci taky bez problémů. Nebyla tam dokončena ještě definitivní verze sjezdu z kruháče, jelo se ještě přes obec. Cesta na magistrálu přes Zadvarje je pěkně spravená a na Omiš to jde rychle. Těm co jedou pod Omiš, rozhodně doporučuji jet až do Šestanovace.
Zpátky jsem měl mýtnic víc, protože jsme se jeli podívat na NP Krka, vše OK včetně Lučka. Mýto Zagreb - Varaždin 24 kn.
Protože jsme podnikali výlety v Dalmácii, tak mám projeté vnitrozemské cesty jako Omiš - kaňon Cetiny - Zadvarje, Cista Provo - Imotski, i ve fóru zmiňovanou vnitrozemku do Ploče, ale jel jsem ji obráceně, tzn. Ploče - Vrgorac - Šestanovac. Posledních 17 km byla rozbitá a úzká cesta se spoustou serpentin, dokonce jsem někde při vyhýbání šktrtl s protijedoucím autem o zrcátko. Ale zbývající část cesty byla solidní. Hlavně je v tom vnitrozemí vidět, jak makají na pokračování té A1 až do Ploče, a po tom co jsem viděl věřím, že ve 2008/9 do Ploče bude. Kdyby to tak šlo u nás.
Protože jsme jeli zpět za světla, byl úžasný pohled na to přibližující se pohoří, které jsme tunelem Sv. Rok museli překonat. Super. A ta náhorní planina za ním se mi taky moc líbila. Po předchozích vyloženě nočních přejezdech, to bylo zajímavé zpestření.smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 09. 2007 11:47
Také jsme z obav před magistrálou zkusili vnitrozemku Ploče- Vrgorac-Šestanovac a nezbývá mi než souhlasit s MichalemK. Kdyby se stejným tempem stavěli dálnice u nás, tak úsek do Ostravy už je dávno v provozu. A to nemluvím o tom, že máme nejdražší (i když zdaleka ne nejlepší) výstavbu dálnic v celé EU. Co se týče počasí, vrátili jsme se 3.9. z Boraku kde bylo po celou dobu nááádherně. Přechod na chladnější počasí jsem odnesla angínou, takže se doma léčím, beru antibiotika, piju čajíček s citronkem a medíkem a kecám a kecám a kecám....smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 09. 2007 13:42
Eviku brzy se uzdrav, když si vzpomenu na Borak, poslední náš den a ten pohled dole z pláže nahoru.. ach jo moody smiley Chci na Pelješac zpátkyyyyyy !!!!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 09. 2007 16:06
smazáno



Upraveno 6krát. Naposledy upravil brad (10. 09. 2007 22:30).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 09. 2007 09:30
cesta z Rabacu přes Lupoglav, Buzet a směr na Koper hrůza. Přejezd přes Lublaň katastrofa. Stau u mýtnice St.cosi... na A10 v Rakousku druhá katastrofa. u Mnichova vše na jedničku. Počasí na dvě věci, ale jinak fajndrinking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 09. 2007 12:13
To petulacka: děkuji, beztak jsem ochořela jenom z toho, že jsem se musela vrátit sem do té zzzzimmmmysad smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 09. 2007 14:08
O nic větší zima než byla minulý týden v celém Chorvatskuthumbs down
Taky něco přihodím. My se vrátili 31.8. - z úmorného vedra přímo do toho nečasu. Od té doby u nás nepřestalo pršet a teplota kolem 10. Asi dva dny po příjezdu mě začalo bolet v zádech a bolí a bolí.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2007 19:21

Poslední letošní cesta zpět mne dala docela zabrat /vezl jsem loď 8m na traileru celá souprava 16m 5,5t/ když jsem překonal děravou silnici po ostrově Krk to bylo vždy to nejhorší z celé cesty tak jsem nevěděl co mne čeká.Jel jsem sám takže s tímto kolosem lze jet pouze vpřed.Z Krku rovně na Zágreb na dálnici jsem zamítl je tam strašné stoupání a s lodí to není ono proto jsem chtěl jet spodem tušim Bakar nebo tak a pak po nové už nájezd na dálnici Zágreb tuto cestu mám odzkoušenou a pro tento náklad vyhovující.Hned za tou vesničkou Bakar mne znátla cedule nájezd na dálnici /zelená/ Zágreb dělaly tam nový nájezd tak jsem na ní zabočil po 100m jsem věděl že to není to pravé,ale nebylo návratu hnalo mne to nahoru do hor kde byl problém když se potkaly 2 osobáky natožpak já.
Když se začaly oběvovat první vesničky a já projížděl tak na mne koukaly co tam dělá v horách taková loď hlavně na takové uličce.Pak už jsem najel na lepší silnici,ale pořád jsem se bál že skončím u někoho na dvorku ve slepé ulici.Když jsem zjistil že za mnou jede autobus myslel jsem že mám vyhráno,ale jen do doby než jsem si prohlídl jeho Italskou SPZ a jeho krčící ramena to tak trochu potěšilo a byl to první úsměv po 1.hodině.
Po chvilce mne to přešlo vyjely jsme na klikatou silnici a proti nám chorvatský autobus oba jsme zastavily házel rukama nadával ale 20m zacouval já mohl projet. Po projetí ještě jedné vesnice jsem konečně najel na tu starou původní cestu kterou jezdím stále když vezu loď.
Nájezd na dálnici Zágreg paráda za 2.h jsem tam ovšem ouha na další cestině zákaz výjezd z dálnice a že musíme kousek po steré.To jsem ovšem nevěděl co to je po staré,ale jezdily tam kamiony tak nemůže být hůře než bylo.Po 1h po staré když jsme projížděly všechna údolíčka a zpět do kopců a já viděl ve 100m nad náma mosty dálnice tak jsem zjistil že ty poplatky za ty cestiny zas nejsou tolik.Pak se cesta trochu zpomalila a já zjistil,že jsme jedna velká kolona která popojíždí nějaký kamion zastavil že hořely brzdy a pak vlastně ještě jsmě čekaly na zelenou.Protože se opravovala dálnice proto byla zavřená až pomálu do Zágrebu a na této jediné silnici se opravovala také a byla vedena doprava kyvadlově.Konečně odbočka na výjezd na dálnici žádná značka zavřeno nebo objížďka vše už bude ok už jsem viděl závory tak to nemá chybu dokonce jezdí auta už i v protisměru tak to funguje bouhžel chyba ty auta v protisměru se otáčela před těma závorama,ale abych to nedramatizoval další výjezd byl funkční najel jsem na dálnici ušetřil jsem na mýtném tak 50kn ztratil 2h. času vyjel tak o 50l nafty více na autě mne zestárla spojka a brzdy a celkově tak o 2roky a já už se těšil,že to mám domů jen 740km.Ve 3hodiny ráno jsem dojel ale na doraz mých možností nejhorší cesta jaká kdy byla ahoj Standa
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 09. 2007 20:52
moc hezký ! Za čím to taháš ?
Já jedu s kolegou v pátek taky pro loď, ale ta má jen 6 m. Ovšem auto by určitě utáhlo i dvakrát tak velkou.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 09. 2007 06:44
Odjezd na Pelješac 1.9. ve 4.30, Rakousko - práce na dálnici = velké zpomalení,Slovinsko - po delším čekání v koloně před Ptujem jsme to vzdali a dle mapy ( bez bližších zkušeností ) jsme vyrazili směr Ormož. Perfektní cesta,po přejetí celnice nájezd po chvilce na dálnici ve Varaždinu, v Karlovaci jsme najeli na starou a v pohodě dojeli až nad Makarskou, tam nás to stáhlo na dálnici, je pravda, že díky jízdě podél pobřeží jsme na místo dorazili až za tmy,ale to vůbec nevadilo. Cesta výborná, aut minimum....
Cesta zpět ve středu 12.9.,odjezd ze Žuljany v 8.30, příjezd do Mikulova 21.00. To jsme měli díky malému dítěti dost přestávek... Chorvatská dálnice nemá chyb, Rakousko hrůza ( kde jsou ti čistotní Rakušáci co se týče WC?? )
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 09. 2007 11:53
Navrat dnes rano ve 3 hodiny z Brely do Opavy, vse ok, dalnice v HR temer bez aut ...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 09. 2007 15:44
To Jirka tahám to Nissan Patrol GR 3,0L TDI
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 09. 2007 18:54
tak to má teda Nisánek co dělat. My to potáhnem za Dodgem RAM 5,9 L. To má dvakrát takovej výkon a krouťák. Ovšem taky spotřebu.
Anonymní návštěvník
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 09. 2007 16:17
.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil podgoranin (18. 02. 2008 16:44).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 09. 2007 16:42
A pak se vydej na ten Jirkův kopeček a mysli si, že můžeš spadnout akorát dolů. eye popping smiley
No to je teda síla. Doufám, že to pro posádku dopadlo dobře.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 09. 2007 09:50
Prý to bylo o vlas. [www.kronika.hr]
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
21. 09. 2007 16:57
Tak jsem přijel z krátkého, čtyřdenního prodloužení létaspinning smiley sticking its tongue out. Mám dojem že počet oprav na dálnici Linz -Salzburg se trojnásobně zvýšil. V některých zúženích jsem jsem při překročení povolený rychlosti měl dojem, že se tam nevejdu, tak jsem jezdil předpisověeye popping smiley. Po cestě nazpět bohužel v jednom zúžení se sčuchli francouzi asi s italkou a vytvořili zácpu, zaplaťpánbůh, že jen půlhodinovou, protože jeden pruh zůstal průjezdnej.eye rolling smiley Jinak to na nedělní provoz docela šlo. Až na natvrdlý řidiče, který z nějakýho důvodu klidně překračujou rychlost na dálnici cca o 20km/h a pak, když je třeba osmdesátka je jen jeden pruh, jedou sedmdesát a všechny ostatní zpomalí. Jsou to bezohledný paka a po cestě jsem narazil asi na čtyři. Z toho tři ženskýeye rolling smiley. Dvě z nich bezdůvodně na začátku zpomalily na šedesátku, i když před nima bal kilometr místa a vytvořily téměř zácpu a stejně bezdůvodně to v poslední čtvrtině už hnaly kilo jen to fikne. Bohužel, ale první polovinu jely jen tou šedesátkou, kterou na půli zvýšily na pětašedesát.angry smiley Když člověk spěchá domů(i když né za každou cenu), tak má chuť fackovatangry smiley. Ještě, že těch uzávěr nebylo víc a většina cesty byla ve dvou až třech pruzích i když se našli inteligenti jedoucí stovkou v nejrychlejším ze tří pruhů a samozřejmě daleko od města.
Ještě že ten šutřík dopadl na kapotu, kdyby chudáci jeli trochu rychleji, tak ho měli na střeše. Ale jinak je tam krásně, přímo nádherně, budeme vzpomínat do příštího roku a pak zase huráááááááá na Jadran. Už se těším. Ahoj.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 09. 2007 22:45
Pašák napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak jsem přijel z krátkého, čtyřdenního
> prodloužení létaspinning smiley sticking its tongue out. Mám dojem že počet oprav na
> dálnici Linz -Salzburg se trojnásobně zvýšil. V
> některých zúženích jsem jsem při překročení
> povolený rychlosti měl dojem, že se tam nevejdu,
> tak jsem jezdil předpisověeye popping smiley. Po cestě nazpět
> bohužel v jednom zúžení se sčuchli francouzi asi s
> italkou a vytvořili zácpu, zaplaťpánbůh, že jen
> půlhodinovou, protože jeden pruh zůstal
> průjezdnej.eye rolling smiley Jinak to na nedělní provoz docela
> šlo. Až na natvrdlý řidiče, který z nějakýho
> důvodu klidně překračujou rychlost na dálnici cca
> o 20km/h a pak, když je třeba osmdesátka je jen
> jeden pruh, jedou sedmdesát a všechny ostatní
> zpomalí. Jsou to bezohledný paka a po cestě jsem
> narazil asi na čtyři. Z toho tři ženskýeye rolling smiley. Dvě z
> nich bezdůvodně na začátku zpomalily na šedesátku,
> i když před nima bal kilometr místa a vytvořily
> téměř zácpu a stejně bezdůvodně to v poslední
> čtvrtině už hnaly kilo jen to fikne. Bohužel, ale
> první polovinu jely jen tou šedesátkou, kterou na
> půli zvýšily na pětašedesát.angry smiley Když člověk spěchá
> domů(i když né za každou cenu), tak má chuť
> fackovatangry smiley. Ještě, že těch uzávěr nebylo víc a
> většina cesty byla ve dvou až třech pruzích i když
> se našli inteligenti jedoucí stovkou v
> nejrychlejším ze tří pruhů a samozřejmě daleko od
> města.


Mužeš prosím napsat kde jsi byl a samozřejmě jak tam bylo? Zajímá nás hlavně voda.Jestli napíšeš tak jsi Pašák.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 09. 2007 20:05
Vrátili jsme se 23.09. z Pelješace ...odjezd z Vyškova 12.09,ve 21,00, cíl Medjugorje...tam příjezd 13.09,ve 12,00, ...Mikulov, Vídeň přes Seyring po dálnici A2 po 138 km odbočka na Kórmend, Lenti, Letenye do Chorvatska přes Goričan po dálnici až po Šestanovac...horami do Ljubušek a Medjugorje...celkem 15 hodin včetně cca 2,5 hodiny zastávek...přes Maďarsko těch pár km velice rychlé až na kamiony, kterých bylo víc, než jsu zvyklý, z Lenti do Letenye po nedokončené dálnici bez poplatku (platí kamiony) 138 km v A a celé HR po dálnici je otázka několika hodin. Nikdy jsem se Slovinsku nevyhnul tak rychle a takovým krátkým úsekem přes HU. Z Medjugorje do Orebiče 15.09. Na Pelješaci bylo příjemné počasí včetně koupání v moři, dobré víno...nákupy včetně nafty při turistice v BiH ( v Neumu nafta litr za 1,93 konvertibilní marky, tj. necelé euro) Zpět 22.09. v 09,15 z Orebiče přes Ston po pobřeží až do Splitu, ze Splitu až do Vídně viz. výše uvedené, z Vídně částečně po dálnici do Znojma a ve Vyškově v 01,15 včetně 3 hodin zastávek na odpočinek a zdržení kvůli havárii dvou nešťastníků za Makarskou. Zdravím všechny včetně Ginny a spol...Petr a spol.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 174
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.