Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 07. 2007 14:01
pavlak napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Můžete prosím někdo napsat jak vypadá průjezd
> Jihlavou od Prahy na Znojmo?Prý tam byly (nebo
> ještě jsou) nejaké objížďky


Mrkni do fóra, vlákno Jihlava-objížďky. [www.ihvar.cz]

Pro klid a volnou cestu, jeď od dálnice D1 pořád rovně po přivaděči, projedeš tunelem a směr Pelhřimov. Po pár km fakticky první odbočka doleva je na Kostelec, Třešť a Stonařov, kde se vrátíš zpět na 38. Rychlé, snad vždy prázdné, dobré silnice.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Petr_K (25. 07. 2007 14:04).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 07. 2007 15:39
Já jsem odjížděl z Lokvy Rogoznice u Omiše 18.7. (středa) jel jsem po staré, jel jsem zcela sám, sem tam nějaké auto, pohodová cesta, žádnej policajt. Cestou jsem si koupil ovčí sýr-moc dobrý, poděkoval jsem prodávající ženě a hurá na Karlovac, Zagreb, Graz, Cheb a domů. Jel bych hned znovu. Přeji všem co to mají před sebou vše O.K.
My jsme se vraceli 9.7. z Pisaku přes Maďarsko. Tam i zpět byla cesta fajn. V chorvatsku mám vždycky pocit, že dálnice je jen pro nás i co se pověstných tunelů týče. Jenom okolo odmoriště Plitvice trochu hustější provoz, v Maďarsku sem tam kamión. Prostě pohoda jako každý rok, výjimku tvořil rok 2002, kdy jsme frčeli přes Rakousko, to jsem jeli v koloně a byla to hrůza.Před tím vždycky přes Maďarsko - pohoda, takže již několik let zůstavám věrná cestě - přechod Lanžhot - Bratislava- Rajka - natankovat v Murskom Središti(Slo) a po dálnici až k Omiši. Prostě už i ta cesta je dovolená bez stresu a pěkně v klidu.
O.K. Dík za info.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2007 00:33
Zdravím z Valach všechny a pár informací o cestě tam i curyk!
Tam 10.7. kolem 09.00 hod. přes Slovensko, Maďarsko,Slovinsko(hned za přechodem je nová pumpa - do plného,nafta 0,98 EURA - litr)pozdravení s chorvatským celníkem a v Čakovci hned obchvatem na dálnici ( pozor na špatné značení,samý směr dálnice Goričan a Zágreb nikde, až ve finále), cca 510 km do Splitu, jeli jsme tři auta, spojení na vysílačkách, sem tam někdo doproti, sem tam nás někdo předjel, pohoda, kromě plánovaných zastávek a těch bylo poněkud více a delších( dva caparti v autě a žíznivé navigátorky) jsme nikde nestáli. Ve Splitu před 23 hod.a v pohodě jsme čekali asi 10-ti ve frontě na trajekt na Hvar. Je fakt, že jsme se radovali z každého stupínku teploty navíc, jak jsme se přibližovali v moři. Zpět 24.7.po ránu na 8.00 hod.- trajekt, zcela opačně,už aby se ochladilo ! Nepomohl ani tunel, ani druhý, stále se to drželo na 33-36 stupňů.Dálnice opět volná, ale u Karlovace se zvedl vítr a u Zagrebu už lítalo vzduchem všechno možné.Větrná bouře až ke hranicím Slovinska, u benzínky lítaly lamináty z nadstřešení po poli i dálnici.Ve Slovinsku dotankovat a začalo pršet a lilo celé Maďarsko až do Blavy. Tím šla i teplota dolů cca o 20 stupňů, pro nás jen dobře.Doma kolem 1hod. po půlnoci.Cesta 1020 km, 8,5 l nafty na 100 km - KIA Prégio 6-ti místné.Nikam jsme nespěchali,brali jsme to jako součást dovolené se vším, co k tomu patří - kapučínko na benzínkách,něco na osvěžení atd.Na platby všeho,co k dovolené patří jsem tak nějak zapomněl,peníze budou....snad !! Všem co se chystají,hezkou dovču a hlavně - ozvěte se, ať víme, že jste se ve zdraví vrátili !!! Jo a ještě zdravím Podgoranina a Marcela ze Sečovců, se kterýma jsem se setkal v Ivankovi Dolacovém !!
Vyjížděli jsme ve čtvrtek ve 2 hodiny ráno, o půl páté jsme přejeli hranice v Mikulově (byli jsme tam skoro sami).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2007 13:43
Zdravím všechny a podělím se o cestu k Jadranu.
Odjezd z Havlíčkova Brodu 11.7.2007 kolem 18.00, benzínka Shell cca 70L nafty do Peugeotu 406HDi sedan,posádka-muž a žena a 2 caparti3+6 let, 3 auta, směr Vídeň-Graz-Maribor-Záhřeb-Split-Šestanovac-Klek. Cesta tam bez komplikací, kupte si známku v Rakousku(7,60EUR)-ve Znojmě u Benziny Kč 273,-!!!, Slovinsko plynulý průjezd-popl. 0,75EUR,od hranic až po Šestanovac(36 km pod Splitem) parádní dálnice-206 KN,opravená silnice na Makarskou, dále směr Ploče,příjezd do Kleku kolem 9.30. Byli jsme tam už loni a letos malé zklamání, ale o tom jindy. Cesta zpět 23.7. kolem 20.30 to samé až na to že místy bylo kolem půlnoci také 34°C. Opět dálnice v pohodě se dá platit kartou. Slovinci kotrolovali v noci kamarádovi VW Pasat B6 TDI kombi. Příjezd domů kolem 10.15. Naftu jsem bral v Bosně v Neumu a za Mariborem u OMV. Jestli můžu doporučit tak využijte nádhernou dálnici.
Dobrý den nevíte někdo jestli je potřeba k půjčenému autu mít notářsky ověřený doklad od majitele a jestli děti musí mít svůj pas?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2007 21:41
K tomu zapůjčenému autu nevím, ale měl jsem letos sebou vnoučata s dcerou, malá
( 2 roky ) byla zapsána v pase dcery, vnuk (skoro 5 ) měl svůj pas ( už od loňska )a bez problému.
Zkrátka buď jsou zapsáni v pase některého z rodičů ( v autě ), nebo pokud jedou s někým jiným ( babka,děda,atd. ) tak samostatný pas !!!
Hezkou a bezproblémovou dovču !!!!!hot smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2007 23:34
Tak jsme se vrátili ze Sresseru 21.7.Bylo to tam super,moře 28-29°na hranicích to bylo taky OK.Jeli jsme na občanky a bylo to bez problémů.Naše"laděnky"(Lady)jely super.Takže letos se nám dovolená na Pelješaci vyplatila.Těšíme se všichni zase za rok.Opět chceme jet.Jeli jsme v 10lidech.Všechny zdraví naši účastníci zájezdu z Týniště nad Orlicí.spinning smiley sticking its tongue out
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2007 08:35
Ivise - zplnomocnění by mělo být - v češtině i angličtině, existují na to doporučené formuláře, podpis majitele notářsky ověřen. Je fakt, že to na hranicích zatím nikde nechtěli, ale......
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2007 08:39
Ivisek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dobrý den nevíte někdo jestli je potřeba k
> půjčenému autu mít notářsky ověřený doklad od
> majitele a jestli děti musí mít svůj pas?


Toto vlakno je sice uplne o necem jinem viz. jeho nazev ale k problematice firemniho/pujceneho vozu se podivej na www.uamk.cz je tam nadpis clanecku "Na dovolenou s firemnim ci vypujcenym vozem" a jsou tam ke stazeni formulare v cestine i anglictine.

--
TomKa
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2007 10:33
Ahoj lidičky,
dneska brzo ráno, jsme se vrátili.Až budu mít chviličku napíšu.
Je toho hodně, kolony v neděli 15.7 2007 v tunelech. Požáry na Šoltě, v Primoštejnu atd.
Zatím ahoj.
Viem, že som mimo témy, ale fakt ma zaujíma ako je v Čiove. Nepočuť veľmi lietadlá? je tam čisto? Počula som kadečo, tak by som ťa prosila o info z prvej ruky. Vďaka
Vrátili jsme se dnes.Odjížděli jsme v pátek po 18té hodině z Makarské a cesta byla bez větších kolon aleč je to dalekosad smiley trvalo to s krátkým spánkem(2 hodinky v Rakousku) 20 hodin.Jinak jsme zastavovali jen WC a tankování.Jeli jsme dvě auta a to jedno holt trochu brzdilo.No nic moc.Přístě pokud jestli,tak letadlem.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 07. 2007 21:26
Cesta tam i zpět byla perfektní, fakt jsem si to užíval. Tam jsem vyjel ve čtvrtek (19.7.) večer a po rozednění jsem byl namístě. Cesta trvala 14h. Nikde žádná zácpa a zdržení. K obávanému tunelu Mala Kapela jsem přisvištěl stočtyřicítkou na dálková světla, protože dálnice byla úplně prázdná. Od Zadaru dolu už jsem auto viděl skoro vyjímečně. Dálnice byla jenom moje. Je to prostě nádhera, valit si to po nové krásné dálnici na dálková světla.
Zpět jsem vyrazil ráno a až na Maribor, kde jsem byl odpoledne (páteční odpoledne) to bylo opět bez zdržení.
Prostě se opět potvrdilo, že když se do HR vyrazí jindy než v pátek odpoledne, tak je cesta naprosto v pohodě.

Chorvatskou dálnici i po třetí jízdě po ní, nepřestávám obdivovat. Letos už je dálnice skoro od hranic se Slovinskem a jel jsem až na její konec v Šestanovači nad Makarskou rivierou. Z kopců nad Makarskou je vidět, jak makaji na jejím pokračování dál na jich. Věřím, že příští rok se pojede po dálnici až do Ploče. Tedy skoro na poloostrov Pelješac.

Felda i přes značné přetížení šlapala perfektně. Žádný technický problém, kapotu jsem pro kontrolu otevřel až cestou domu. 1.6ka se opět osvědčila. Feldu tlačí i do pořádných stoupání na Chorvatské a Rakouské dálnici požadovanou rychlostí a to zdaleka ne na plný plyn.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2007 08:29
Tam--15.8.,20:30hod. - Mikulov,Vídeň, Graz,Maribor,HR-dálnice,- Brist v 8:15hod. Zpět--24.8., 19:00hod. Brist - 4:00hod Mikulov. Obě cesty bez problémů, jen při zpáteční cestě OMV za Mariborem (před vjezdem na dálnici) ZAVŘENÁ!!! Byl jsem tam cca kolem 1:00 hod.a to mají deklarovaný provoz NON STOP. Tankoval jsem na Shell před Grazem.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2007 08:34
oprava datumu - 15.7 a 24.7. 2007. hot smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2007 11:50
Ahoj tak aj ja mam už dovolenku za sebou.Moja premiera,tam 20.7 odchod o 20:40 zo Zlatych Moraviec.Smer Komarno-Gyor-csorna-Szombathely-Cakovec apo dialnicy az do Starigrad-Paklenica.Cesta bola perfektna,od Csornej som sa zapojil do kolony aut smerujucich do Chorvatska,takze ma viedly a potom od Cakovca som siel sam.Cakal som asi pol hod.na hranicy Slovinsko-Chorvatsko,ine prechody my len zamavaly.Potom pred tunelom Mala Kapela bola 5km šora,ale už bol uzavraty od mora,takze oba smery v tubuse viedly k moru,tak to slo celkom slusne.Mensie cakanie na mytnicy Lucko,ale potom už vsetko pohoda.Na miesto som dorazil až o 8:10. Dnes som vyražal s Chorvatska o 1:30.Tunel 1 aj 2 bez čakania mytnica Lučko taktiež.Domov som prišiel o 10:30. tam aj nazad som nepocitoval unavu,ťahal som v kuse,pokial nepočítam tankovanie. Cesta sa my pačila,takže o rok asi zase vyrazíme. Tym ktory este len pojdu tak štastnu cestu a peknu dovolenku.smiling smileysmileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2007 12:04
Fero: tak jsem rád, že se ti to vydařilo a jsi spokojený

Mirek
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2007 14:09
Autor: hornet8 (IP zapsáno)
Datum: 29.07.2007 08:29

jen při zpáteční cestě OMV za Mariborem (před vjezdem na dálnici) ZAVŘENÁ!!! Byl jsem tam cca kolem 1:00 hod.a to mají deklarovaný provoz NON STOP

Ahoj
je tam ještě jedna těsně před hranicí a tam je non stop... si myslím
bob

Kruci proč opět se musí rok čekat...........na novou dovolenou...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2007 17:34
Takže se taky přidám. Letos jsem poprvé cestoval do Chorvatska svým vozem a bez cestovky.

Vyjel jsem 13.7. (obávaný pátek) v 19:00 z Brna a jel jsem do Blata-Živogošče (960 km), kde jsem přijel v 9:30. Zpoždění bylo v Mikulově (45 minut), kde snad zastavovaly všechny autobusy a všeci kupovali něco na cestu. Přes Vídeň jsem projel přes Seyring a Gerasdorf (průjezd Vídní 15 minut). Další zpoždění (15 minut) bylo na 160 km směr Graz, kde se to stahovalo do jednoho pruhu. Zbytek cesty bez problémů a bez front (vlastně malá fronta na Slovinských hranicích - cca 10 minut), se dvěma půlhodinovýma přestávkama, dvěma přestávkama čůracíma a jednou přestávkou tankovací. Celkem cesta 14,5 hodiny.

Zpáteční cestu jsem absolvoval v úterý 24.7. Výjezd z Blata v 8:00, příjezd do Brna v 19:30, tedy cca 11,5 hodiny,z toho byly dvě pauzy čůrací a jedna pauza tankovací (Maribob OMV). Největší zpoždění cca 140 km před Vídní průtrž mračen, takže až do Vídně max. 110 km/h. Vídeň totálně ucpaná, průjezd přes Vídeň hodinu. Jinak bych tu cestu absolvoval snad za 10 hodin.

Poznámky:

Zkratka přes Vídeň - Gerasdorf opravdu super, jen při zpáteční cestě se neorientovat podle cedulí na Prahu - Brno, ale jet pořád po dálnici A23 až na její začátek, prostě jet pořád rovně a nikam nesjíždět, hodně to mate!!!

Kam až jsem mohl, tak jsem absolvoval cestu po dálnicích, je to opravdu super a hodně to urychlí cestu. Zvažoval jsem i cestu po staré a já osobně bych po ní nejel, protože v noci se není čím kochat a při cestě nazpět chci být už doma.

Na dálnicích jsem používal kartu VISA Electron, brali je bez problémů, placení zabralo cca 10 sekund. Ještě lepší můžou být ty automaty, tam opravdu nikdo nestál, je to tam krásně popsaný, tři díry vedle sebe, do jedné vložíš lístek, do druhé kartu, pak stiskneš tlačítko, vyjmeš kartu a potvrzení ze třetí díry.

Ve slovinsku jsem těch 0,75 € platil hotově.

Příjemnou cestu všem a hlavně příjemně strávenou dovolenou smiling smiley
CR (Olomouc) - CROATIA (Brist)
------------------------------
vyjezd: 20.7. 2007 v 18:00
prijezd: 21.7. 2007 v 11:30
Trasa: OL - VIDEN - MARIBOR - ZAGREB - SPLIT - BRIST
Km: +- 1200
Cas ztraveny na ceste: 18 hodin


prechody a mytne brany celkem v pohode, cekani na kazde z nich v prumeru maximalne 20 minut. Prujezd Vidni bez roblemu, projizdel jsem ji poprve v zivote a znaceni je doslova pro "tukany". Prvni "plnohodnotna" zacpa nas zastavila az v Omisu (cas prijezdu +-9:30), kde se popojizdelo cca 5 km, dalsi spunt podel makarske, za Tucepama se proud plyne rozjel a aut dost ubylo. Do Bristu jsme dorazili kolem 12:00, poslednich cca 15km jsme jeli po magistrale temer sami.


CROATIA (Brist) - CR (Olomouc)
------------------------------
vyjezd 28.7. 2007 v 10:00
prijezd 29.7. 2007 v 7:00
Trasa: BRIST-ZAGREB-VIDEN-MIKULOV-BRNO
km: +- 1100
cas ztraveny na ceste: 21: hodin

od urovne Tucep se jen popojizdelo az ke smycce nad makarskou do vnitrozemi, najezd na dalnici +- pred 11:00. Pred tunelem Svieti Rock brutalni 8km kolona (zde jsme napocitali 4 odstavene audiny), kde se popojizdelo po metrech. Dalsi obdobna pred Malou Kapelou, u mytneho a hranicnich prechodech (CR-SL-RAK) byla situace temer obdobna, zde bohuzel nezbyva nic jineho nez se obrnit trpelivosti a modlit se aby se nestalo nic s autem. Viden projizdime sami 29.7. ve 4:00 rano, do hodky mijime za rozbresku a bez front Mikulov. Do Olmika smazime co to da, prijizdime v +- 6:30.

Byla to nase prvni cesta autem do Chorvatska, vyjezd v patek kolem 18:00 se osvedcil, ale cesta zpet ... tak to je PEKLO. Na tu by bylo idealni ozelet snidani a vyrazit v patek navecer nebo v sobotu hodne brzo rano, pripadne hodne pozde vecer, radove az kolem pulnoci, aby se projizdelo bez front.

Kazdopadne pozitivni dojmy z dovolene a skvostne chorvatske dalnice prebijeji ty negativni a uz ted se tesime na pristi rok az opet vyrazime. Cesta autem i pres vsechny negativa je mnohem pohodlenjsi nez busem, tu jsme obsolvovali 2x a jiz nikdy vice.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2007 19:47
Odjezd Baška Voda - 27.7.2007 v 9.30 hod.
Příjezd Ostrava - 27.7.2007 v 23.30 hod
Čas strávený na cestě - 14 hodin i se čtyřmi přestávkami.

Kolona jen před mítnicí v Zágrebu cca. 20 minut. Akorát skoro celé maďarsko déšť. Jinak ideální cesta bez velkého provozu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2007 10:34
Proč jsi do Bristu jel přes Omiš? Dálnice je až do Šestanovaca.
Jet pres Omis byl zamer chteli jsme se podivat na Mirabelu a poridit par fotek ... trochu kochačky nikdy neuskodi winking smiley
Včera jsme se vrátili, jel jsem jako vedoucí zájezdu, jeden z účastníků měl jen OP, při přihlašování v kempu žádný problém.
Zrdavím,jedeme letos do Bristu,máte někdo nějaký důležitý postřeh.Dík P.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2007 20:46
to autor PF: ty ses teda darek, myslim ze muj popis o ceste je dost vypovidajici ...
Chci se letos vracet z Omiše v pátek 24.8.odjezd okolo 20.00.Máte někdo zkušenosti jaký bývá v tuto dobu provoz po A1 na Zagreb a Vídeň?
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 170
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.