Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 07. 2012 10:54
Jen kdyby si zkusili něco podobného udělat čeští poliši někde u Mikulova na Rakušáky. Tak nám snad vyhlásej válku. To je totéž, co dělají skopčáci s českými autobusy.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 07. 2012 11:12
Ale aspoň zkusit by se to mělo...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 07. 2012 12:24
Az budou jezdit rakusaci corovat k nam, tak to bude mit smysl. Zatim jezdi cesi a polaci za zlodejinou k nim. Nedivim se, ze je nekolikanasovny narust majetkove trestne cinosti stve.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 07. 2012 12:56
To jsou plánované i klasické kontroly v rámci Schengenu. Naši by to také dělali, jenže vláda a jim podobní se rozhodli, že zatratí cizineckou policii, tak to podle toho vypadá. Málo lidí a ti co slouží, tak jsou poskoky regionální policie. Bylo by to na delší psaní a sem to nepatří. Omlouvám se, jestli to někomu vadí. Jaroslav
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 07. 2012 20:55
Volný pohyb osob v rámci Schengenu by měl být především o svobodě. To je smysl a cíl. Kriminalita se dá potírat i jiným způsobem než zbytečnou kontrolou nezúčastněných občanů cizích států. Ale jestli mají v čele stejné hlavouny jako my, tak se nesmyslným opatřením těžko divit. sad smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 07. 2012 00:25
Kontrolou vozidla dle mého názoru není nijak omezen volný pohyb osob v Shengenu. Slušní lidé se toho bát nemusí (i když blbci kontroloři se najdou všude).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 07. 2012 17:19
Išli sme v piatok 29.06. večer cez Maďarsko mimo diaľnice cez Csornu,Szombathely,Lenti a cez "starý" Goričan.Cesta bez problémov,samozrejme sme popri ceste -a na ceste-narátali 7 druhov zveri,našťastie všetky stihli prebehnúť.spinning smiley sticking its tongue out
Na chorvátskej diaľnici a na mýtniciach sme prešli bez zdržania,premávka však bola dosť hustá,hlavne odpočívadlá boli plné Slovákov,Čechov,Maďarov a Poliakov.Na Murter sme dorazili po 12 hodinách o pol desiatej doobeda.
Späť sme išli 5.07. ráno,trasa rovnaká,cesty voľné-iba nás vytočil jeden český šofér,ktorý nás skoro vytlačil z cesty len preto,že sme si dovolili ísť 125km/hod.-"sedmičkový" bavorák s de....m za volantom.angry smiley
Cesta domov bola kratšia-10 a pol hodiny.
Do augusta sa ešte rozhodneme,či pôjdeme mimo ,alebo po maďarskej diaľnici.
Skôr asi po diaľnici,ideme 3 autá s malými deťmi-ostatní sa tých maďarských zvieratiek dosť boja.eye rolling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 07. 2012 20:07
23.6. odjezd ve 20:30hod z Prahy, přes Brno, Mikulov,23:00 CZ-A, Vídeň, Graz, 2:15 A-SLO, Maribor, 3:15 SLO-HR, Zagreb, dálnice, sjezd Blato u Cetiny, Staniči u Omiše v 10:30hod (2hod spánek po cestě za Zagrebem)... cestou sem se bál, jel sem téměř sám...

7.7. odjezd zpět ze Staniči v 5:30, nájezd na dálnici (Blato) v 6:00, Demerje 9:24 (tam mi tleskali že sem nepotřeboval pomoct s platbou grinning smiley ) a za hodinku jsem byl na Macelju i s tankováním a pauzou...nikde žádný velký zdržení, zato kolona směrem k moři byla od hranic asi 20km až k benzínce OMV co je na dálnici u Ptuje thumbs down No a v 18:00 jsem zase v Praze...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil dj.DEKL (08. 07. 2012 11:27).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 07. 2012 21:26
Tak už jsme taky doma.

Cesta z5 byla v pátek 6.7., odjezd z Šibeniku 15,00

Cesta od moře byla naprosto plynulá, cestou nás pouze potkal větší déšť po výjezdu z Tunelu Mala Kapela - chvíli se čerti ženili, spoustu aut stálo v bočním pruhu. Jinak vše naprosto vpohodě - na Lučku jsme platili kartou, před námi nikdo, na cash stálo v každé řadě tak 10? aut vždycky, průjezd Macelj taky naprosto bez zdržení. Objedz Slo dálnice na Ptuj - Lenart - Mureck a na dálnici. O půlnoci jsme byli v Mikulově.

Jinak už včera odpoledne cestou k moři jezdilo hodně aut, hlavně pak Záhřeb - Malá kapela. A pak před Hranicemi Macelj. Známí jeli včera o půlnoci z Mikulova a psali sms že cesta DĚS, podrobnosti že osobně - tak to vážně asi bylo strašné :-(
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 07. 2012 20:21
Tak ahojte.
Prispejem aj ja. Pisem este v HR /Rabac/.
Vyrazili sme 1.7. Nedela o 6,30 z BA cez Csorna a po 86-tke cez Gorican, Rijeka, Vranja luka a po ceste 500 dole na Labin a Rabac.
Cesta po 86-tke uplna lahoda nas smer ziaden kamion, oproti asi iba 4-5 a autobusy cestoviek. Vobec som nemal koho predbiehat. Bol som prekvapeny ako rychlo sme presli Madarskom za cca 2 a 1/4 hodiny bez prestavky /len jedna cikpauza pri Lovazsi/. Prijazd do Rabacu 13,45 hod a o 15,00 sme uz boli aj nakremovani na plazi.
Jedina neprijemnost bola, ze magor na prvej mytnici v HR - Sveta Helena mi nechcel zobrat platbu kartou. Ked som na neho hovoril anglicky, ze tak robim uz 10 rokov a trval som, ze chcem platit, stale si trepal nieco po chorvatsky, dokonca som vyrozumel, ze chce volat policiu. Stale som mu vravel, ze ja nejdem zadarmo a ze chcem zaplatit. Zena ma zacala krotit /ja by som bol ochotny ist do stretu dalej/, ze sme na dovolenke a nech sa vykaslem na HR magora. Boxy boli delene iba na ENC a ostatne. Teda vobec nie ako niekde, kde je vyslovne uvedene only cash. Vydiskutoval som si to potom pri dalsej platbe niekde pred Rijekou a tam mi potvrdili, ze mal akceptovat kartu a ze mozem volat nasu ambasadu. Akoby som nemal co robit na dovolenke a riesit nejakeho magora. Inak tam to prevadzkuje ina firma, ale i tak nemal byt problem.
Pocasie skvele, ale az moc teplo sa mi zda, predsa len 33C je aj tu vela a navyse more je uz tak teple, ze uz cloveka ani neschladi.
Stastnu cestu vsetkym a peknu dovolenku. A kto ide zajtra v Nedelu po 86-tke vedzte, ze to bude parada. Trochu kostrbate je to za Csornou /nic ale hrozneho/ asi 20km a potom za Zalolovom, ale iba kusocek, inak je to sem tam skoro ako dialnica. Sa mi zda, ze kedze sekaju les na stvorprudovku tak aj tu 86-ku casom spoplatnia.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 07. 2012 21:15
Zahajskej: díky za podrobný popis. Jak je zmiňována ta zvěř na objezdu slovinské dálnice - v kolik že hodin jste tam jeli? Pojedu-li tamtudy po půlnoci je pravděpodobnost, že většina zvěře bude v pelechu? :-) Díky.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 07. 2012 21:51
Aleš80: My jsme Slo dálnici objížděli letos při cestě tam cca v 3hod ráno a po zvěři ani památky - asi spala? Cestou domů jsme tam jeli ve dne. Jinak v čechách po půlnoci bylo zvěře habaděj - dost jsem se bála.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 07. 2012 21:57
Zabak: též si myslím, že na zvěř člověk (resp. auto) může narazit kdekoliv (sponzoři slovinského předražení straší zvěří zrovna na objízdných trasách) a to i v ČR na D1, kde kupříkladu může srazit klidně klokana :-).
Spíš jsem se jen zamýšlel nad časem, kdy je tak asi největší riziko. Díky tedy za postřeh ze třetí hodiny ráno :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 07. 2012 22:22
Jel jsem cca kolem půlnoci, možná o něco dřív. První srnka byla už hned za podjezdem A dálnice, pak něco lišek, občas srnka, nějaký ježek, kočky nepočítám. Ale kde zvěř v noci neběhá? Snad jen ve městech, ale i v Praze ve Štěrboholích při sjezdu ze spojky jsem srazil zajíce.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 07. 2012 23:03
já jsem slo.dálnici objížděl v 1 hod.ráno a taky jsem žádnou zvěř nepotkal,ale na silnici občas mastný flek po zvěři byl.za pár hodin odjíždím domů a taky to opět objedu.ale chci z Pisaku vyjet ráno v 6 a tak budu objíždět dopoledne a to zvěř snad žádnou nepotkám,ale zase bude moci manželka fotit po cestě. :-)
až se vrátím domů podám podrobnější zprávu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 07. 2012 08:39
Odjezd 28.6 v 9,00 směr Podgora.cesta Praha ,Jihlava objíždka Brtnice a zajíždka do Telče(dle místních nerespektování objíždky v pohodě)dále Hatě(ženský shoping.povinná bezp.přestávka cca 3hod.:-) pakVídeň.Graz,Macelj(ani pasy nekontroloval,jen mávnul) vše po dálnici pohoda,plynulý provoz.Za Záhřebem spací přestávka od 24,00 do 05.00 na benz.pumpě.Platba mýtného 42HRK kartou (3,47),benzin. Sjezd Šestanovac 197 HRK hotově(nešlo platit?!)
Příjezd v 9,00 Podgora.
Počasí a moře luxus.
Odjezd 8.7 v 5,30
cesta pohůdka ,mýtnice platba kartou bez front.Hranice kolonasad smiley( zdržení 50 min,peskovali tam čecha s SUV) ze tří pruhů do jednoho,pak jen opět mávnutí ,bez kontrol pasů.Dálnice slovinsko,rakousko mírný provoz.
Vídeň ,nedělní průjezd v pohodě,Brtnice bez objíždky a přímo.Cestou několik čůracích přestavek a dojezd Praha cca 21.00 hod.
K mému překvapení začínají rakušáci jezdit jak poláci(předjetí těsně před auto a pak zpomalení ze 130 na 118)
Jo a vzkaz pro debi.a v Superbu co vezl kola na střeše,které mu spadlo na obchvatu Prahy ve 140: máš víc štěstí než rozumu,ale jinak si DEBIL.
Tak milovníci Jadranu,přeji všem pohodový návrat a za rok snad zassmileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 07. 2012 13:44
V neděli 8.7. dopoledne od moře:
- Mýtnice Demerje na karty prázdná, Lučko za hotové fronty jako vždy. Proč lidé tak milují platbu hotovými, těžko říct. Je to ztrátové finančně i časově.
- v 9hod. přechod HR/SLO Macelj od moře čekání 5min., k moři fronta cca 6-7km.
- Vídeň v poledne poloprázdná
- Vídeň-Brno místo přes Mikulov přes Břeclav, v pohodě, dokonce o pár minut rychlejší.
- Všude se měří rychlost
- Jinak vše bez problémů, rychle a v pohodě.
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 07. 2012 14:38
namazuma: Prečo by 86-ku nespoplatnili, keď im po nej jazdí toľko cudzincov? Verím tomu, že aj v tejto trase postavia diaľnicu, keď je taká vyťažená. Ja osobne by som to len privítal. A možno to bude skôr, než naša D1 BA-KE ;-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 07. 2012 15:23
Ja tiez s tym smiesnym poplatkom problemy mat nebudem.
Uz teraz tam velmi pomohli tie obchvaty a ked bude od Zalalova rychlocesta az do Redicsu len to nasim cestam na nase dovolenky pomoze.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 07. 2012 21:51
Tak i my už to máme letos za sebou...
Cesta tam čtvrtek 26.6. v 17.30 z Prahy:
-průjezd Dlouhé Brtnice bez objížďky na semafor, Vídeň kolem 21h hladce, rak.dálnice několik úseků zúženo, ale plynule průjezdné,
už jsem psala o příšerné bouřce mezi Vídní a Grazem, ale to byla naštěstí jediná komplikace
- Slovinsko objezd přes Mureck mezi půlnocí a 1. hodinou ranní - takovouhle ZOO jsme tam ještě neviděli, úžasný zážitek s krásnou sovou - seděla v klidu na silnici a čekala, až k ní dojedeme, hleděla na nás a kroutila hlavou smiling smiley až když Vláďa zařadil a chtěl ji objet, otočila se a odletěla do lesa... jinak několik lišek, ježků, koček, zajíců a něčeho malého - asi lasiček, nic jsme naštěstí netrefili. Při zpáteční cestě zhruba ve stejnou dobu jsme pro změnu nezahlédli z živočichů vůbec nic - když nepočítám dva opilce s bicyklem v jedné z vesnic grinning smiley
- na hranicích před námi jedno auto, odmávli nás a frčeli jsme, na mýtnicích nikde nikdo
- tradiční 3h spánek na Marune za Sv. Rokem a první pozdrav s mořem
- rozšiřování silnice od Makarské k jihu ukončeno, průjezd už bez semaforů, příjezd do Gradace kolem 9.30
- v Gradaci setkání s Hradečákem a v Bristu s khankou a bohužel jen telefonický kontakt s nejvášnivějším kolistou, kterého znám yawning smiley - projížděl kolem při cestě na Bačinská jezera, ale pro nás to bylo za kuropění a ještě jsme spali
- po týdnu přesun na Hvar do ID, který se nám mění před očima, moc milé setkání s michalhk, Rero a dalšími známými
Cesta zpátky v neděli 8.7. v 16h z ID, trajekt ze Sučuraje v 18h, vítr a veliké vlny, ale krásná viditelnost, výjezd z Drveniku v 18.30
- vše plynule průjezdné, jen před Zagebem hustší provoz, přestože bylo kolem 23.30, ale na Lučku už klid, oba typy mýtnic volné, stejně tak hranice, dálnice i Vídeň kolem 4h ranní, v 8.00 jsme vystoupili z auta před barákem a poděkovali autíčku, že nás bez jediného zaváhání v pořádku dovezlo tam i zpět
Všem, kteří teprve pojedete - užijte si krásnou dovču a hlavně se v pořádku vraťte smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 07. 2012 22:14
Tak už jsme taky doma.jsem unaven a tak jdu spát.report sem napíšu zejtra jako úpravu.
Takže slíbený report z cesty domů.
Krásných 12 dnů pobytu jsme strávili v úžasné vesničce Pisak,Je to první vesnice od sjezdu na magistrálu od Šestanovace ve směru na Omiš.

Cesta domů:
Ráno jsme s manželkou vstávali v 5:30 a dobalili zbytek věcí do auta.Dětičky jsme vzbudili v 6:00 a v klidu se nasnídali.Rozloučili jsme se se skvělýma domácíma a v 6:46 jsme vyrazili směr Domů.
Jeli jsme klasickou cestou:z magistráli jsme odbočili

na Gornju Brelu a Šestanovac poté po dokonalé dálnici plné tunelů a mostů na Zagreb.



Zajímalo by mne co tím potrubím povede:


občas jsme zahlédli velké vrtule co vyrábějí elektřinu,pokud teda zrovna fouká vítr.

Také jsme občas zastavili na "čurpauzu"
a také tankování levnější nafty nežli je u nás.

Tento pohled se vždy nejvíce líbí mé manželce:trochu se bojí tunelů a tak proto.

Na konci dálnice jsem si vyskoušel platbu u automatickejch turniketů na mýtnici Demerje,a mohu všem jen doporučit.Vážně na tom nic není.Do jedné špehýrky vložíte lístek z dálnice,na displeji se vám ukáže cena a poté vložíte plat.kartu která v okamžiku vyjede nazpět.pak si jen můžete ještě nechat vytisknout lístek o zaplacení a jedete dál.V době co jsem jel já bylo i na Lučku docela volno.
Za Zagrebem jedu po placené dálnici až na hr.přechod D.Macelj.
Slovinskou dálniční známku z principu nekupuji a tak objíždím.Jedu až na samý kraj dálnice a tam odbočím na nový most co vede přez Ptujské jezero a přez průmyslovou zonu odjíždím z Ptuje na Lenart atd.dle Trasy(Fanky) - Díky ti nahoru.

Napojím se na dálnici A9 nad Slo/A hranicema a mastím na Graz a poté na Wien.Občas jsem potkal nějaké zúžení ale celkem to ocejpalo.

Ve Vídni sice provoz trochu zhoustl ale stále se jelo minimálně 80 km/h takže pohoda.
Jsem zvyklej jezdit přez Znojmo a dále na Jihlavu a poté se napojit D1 zvanou Tankodrom.Přez Stověžatou Prahu na Mladou Boleslav a končím kousek za Turnovem.

A na závěr časový harmonogram jak mi to vyšlo.
Odjezd jak jsem psal z Pisaku 6:46
Odbočka z magistrály 6:50
Nájezd na dálnici v Šestanovaci 7:04
tunel Sveti Rok 8:50
tunel Mala Kapela 9:53
mýtnice Demerje 10:40
hranice Hr/Slo 11:40
Ptujský most 12:10
Nájezd na rakouskou dálnici 13:05
na okraji Vídně 15:00
na konci Vídně 15:35
hranice A/CZ 16:25
Praha Lanový most 19:05
a domů jsme dorazili ve 20:10
Palubní počítač mi ukázal tyto hodnoty:
doba jízdy 12 hod 12 min
průměrná spotřeba 5,4 l/100 km
celkem najeto 1195 km
průměrná rychlost 98 km/hod
Takže jsme na pauzách strávili celkem 1 hodinu a 12 minut.

Auto Škoda Octavia combi 1,9 TDI 81 KW



Upraveno 2krát. Naposledy upravil pavel.k77 (10. 07. 2012 19:02).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2012 16:53
Ford S MAX nafta- 70l nádrž.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2012 20:46
dagg.marr napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ford S MAX nafta- 70l nádrž.

Volvo FH16-560 nafta-1100l nádrž smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2012 20:55
Už to máme také za sebou, příjezd včera večer. Cesta Valmez Brno - Vídeň - Graz - Maribor - Zagreb - Brela OK, čas 12 hodin se zastávkami - sobota/neděle. Zpět z Brely přes Zagreb, Ptuj, Janežovci, Lenart, Graz, Vídeň, Brno, Valmez. Cesta v pohodě, výjezd v 9 hodin, mýtnice Demerje OK, přechod Macejl 3 auta, ale přechod přes Slovinsko byl velmi špatný zážitek. Přijeli jsme k nějaké mladé policajtce, zkontrolovala nám výrobní číslo a podívala se na dálniční známku, která byla prošlá, tak nám začala prohledávat auto (poprvé v životě). Našla teleskopický obušek se svítilnou, který vozíme všude jen tak pro strýčka příhodu (dle prohlášení výrobce je to legální v EU).... Prohlásila, že je to zakázané a že chce 350 EUR pokuty. Tolik peněz jsme cash neměli a tak jsem po chvilce diskuse a vysvětlování v angličtině řekl, že zaplatíme kartou. Řekla, že ne, že můžeme jít vybrat do Ptuje - ale vzali nám všechny pasy a doklady od auta. Naštěstí tam byl kamarád, peníze mi půjčil. Stalo se, náš problém.... Ale nechali nás tam téměř 2 hodiny čekat odstavené s vyplou klimoškou, s ročním dítětem a nemocnou ženou. Nejdříve jsem jim to řekl, že vezeme roční dítě, ale nechtěli ani slyšet, diskuse žádná. Po druhé půlhodině, kdy už z malého tekl pot proudem a byl celý horký, jsem šel za policajtkou znovu a tvrdším tonem jsem ji řekl, že tam nemůžeme s dítětem stát.....Po chvilce diskuse mi řekla, že můžeme jet na parkoviště a vystoupit. Po dvou hodinách čekání a zírání na sebe mi řekla, že papíry jsou připravené. Bylo to rozhodnutí o přestupku za neoprávněné dovezení zbraně a pokuta 500 EUR plus náklady 100 EUR správního řízení. Chvíli jsme se dohadovali, co to vlastně je, potom jsme zaplatili, dostali stvrzenku na 350 EUR, prý zaplacení na místě se platí jen polovina, což tam nikde uvedeno nebylo....atd. Zapsal jsem si její číslo, zeptal jsem se na jméno (to už tak statečná nebyla, když jsem ji řekl, že jsem právník) - stížnost na chování k občanům bude brzy následovat. Odjeli jsme a ještě jsme se stavili na pizzu v Janežovci a cesta bez problémová dále domů s výjimkou kousku dálnice za Grazem na Vídeň, kde byla sněhová vánice a najednou teplota cca 16 stupnů.:-) Bylo to skvěle odreagování po slovinské celnici. Nepřeji nikomu takový zážitek. Příjezd ve 23 hodin. Pro všechny - nevozte takové věci s sebou, nestojí to za ty problémy, i když si myslíte, že to je ok věc. Tož asi tak. Všem pohodovou jízdu tam i zpět skvělý pobyt v HR....

P.S. Ani přesto mě to neodradí jet příští rok zase do Brely. Jen uvažuji o změně trasy na menší přechod nebo jinou trasu... :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2012 21:01
onical napsal(a):
-------------------------------------------------------
> dagg.marr napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ford S MAX nafta- 70l nádrž.
>
> Volvo FH16-560 nafta-1100l nádrž smileys with beer


To Volvo máš udělaný jako obyťák? Jinak je to pěkný auto.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2012 21:14
Tak to by chtělo prozkoumat, co se smí a nesmí vozit za zbraně a jiné věci. Já např. vždy do Chorvatska vozím malou sekerku jakožto vybavení ke grilování (dřevo se pravda musí nějak připravit) a jelikož jezdíme do apartmanu, kde jsou tupé kuchyňské nože, tak si vozíme vlastní ostrý. To by také mohli někoho jebat za montpáku na kola (to je snad i horší, než ten teleskopický obušek), za nůžky a podobně. Nevíte někdo, kde se dají najít podrobnosti o tom, co se smí a nesmí vozit?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2012 23:24
Švagor, vodič kamiónu, dostal v Belgicku pokutu za basebalovú pálku v aute. 400 Euro. Vraj útočná zbraň.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2012 01:13
Minulý rok jsme vezli plastovou baseballku. To je taky zbraň? smiling bouncing smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2012 02:49
... no trochu z jiného směru spinning smiley sticking its tongue out

Sekuriťák na letišti v Denveru mi zabavil, a pak vyhodil do koše, malou sklenici Sweet Relish angry smiley ...
Fl.89 to bude znát, pro ostatní vysvětlení. Jsou to sterilované strouhané okurky s přídavkem paprik, cibule, ve sladkokyselém láku, pro mě super dokořeněné. Natěšená, jak si v Praze pomlsám, jen jsem smutně zírala ... no jeden neví, čím může být nebezpečný pro lidstvo ...
Historek z letišť mám daleko víc, ale jsou si podobné. Dokonce mi dělali i test, zda nemám na rukou zbytkovou výbušninu.
Naivní cestovatel, bez zlých úmyslů, ani není schopen odhadnout, čím vším by mohl ublížit. Kdyby chtěl.
Ale naštěstí, nás naivních je daleko víc, než těch druhých.
Bezpečnostní kontroly beru jako nutné opatření proti fanatikům a bláznům.
A těm, kteří je po celém světě dělají nezávidím, je to náročná, zodpovědná práce ...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivak (11. 07. 2012 08:55).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2012 10:07
... asi to sem nepatří ... ale jen aby jste věděli, že v tom nejste sami ...
dcera kamaráda, která letěla za svou sestrou žijící na N. Zelandu si při přestupu na australském letišti ... zapomněla jedno jablko, které dostala na palubě letadla ...
... v tašce ... jablko jí bylo zabaveno a dostala 500 dolarů flastr za to, že dovezla do Austrálie nepovolenou potravinu ... smileys with beer
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 45
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.