Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2011 20:49
Hezká cesta. 6.15 odjezd z HK v 7.30 za Svitavama oheň hořelo zapalovací trafo na svíčce. Po 8.00 přijel žlutej anděl dal nový trafo a koupil jsem rezervní. 11.00 před Pohořelicema hoří druhý trafo, měním sám a šťastnou náhodou sháním jedno rezervní (mám jen 3 válce). A teď co by jste dělali VY jet či nejet nebo se vrátit pro starýho osvědčenýho favorita 13x bez problémů. To je otázka CO? No samo že jsem jel za Vídní na A3 a S31 do Koszegu, Szombathely, starej Goričan a z Karlovace po starý až po Gračac tam mě hnali do Obrovace a v noci je to lahůdka. Pak už jsem neměl nervy na to jejich značení a šup na dálnici a do Živogošče. Zpět po dálnici bez problémů. Zpátky to ukázalo 1136km, čistý čas 14hod. průměrná ryclost 80km/hod a při plně naloženým kombíku s širokou rakví byl průměr 5,9l/100km
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2011 21:50
... Karle ... brrr .... tak to byly nervy ...
ale i po druhé výměně jsi zachoval klid ... a jel dál ... odvážným štěstí přeje ...smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2011 21:58
Takže přidávám pár řádků z mé cesty do tohoto vlákna :Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? Páč se to tady opět hemží dalšími zbytečnými příspěvky (nebo snad ne?)
Odjezd z Prahy v pá 1.7 odpoledne první silnější provoz před Brnem (D 1).Pak v poho na Mikulov.Sváča u Tesca u hurá dál.V Poysdorfu koupě A známky + dotankování.Potom už přes Vídeň kde byl celkem slabý provoz dále až po sjezd Gersdorf. Obejetí Slo dálnice (poprvní v životě a ne naposled !!). Kupodivu žádná fronta před SLO celnicí,ale až za ní --takže HR kontrola byla brzdou asi na půl hodiny.Jak jsem postřehl výše ,já jsem tam byl ještě před půlnocí (o půl 12).Potom to už jelo dobře.Od Záhřebu až za Sv. Rok deštivo a za tunelem omezení na 40 km/h -silný vítr.Zajímavé bylo,že já jsem jel o něco víc (kolem 50-55) a všichni mě předjížděli!!
Až na mak. riviéru dobrý hledání apt. a konečná nakonec v Gradacu.
Cesta zpět odjezd v pá 8.7 večer v cca.21 hod. Zkusil jsem jet na Bačinu a pak na Vrgorac ,že to vezmu po novém úseku dálnice,ale moc jsem si nepomohl,nedá se jet moc rychle,ale dokonce se v jednom úseku projíždí po náhradní (asi jen hliněné cestě-spousta prachu).Nakonec mi to na dálnici trvalo asi 50 minut a na sjezd Šestanovac je to touhle cestou skoro 1:20.Tak nevím jestli to není lepší vzít rovnou po magistrále.Pak se jelo dobře,a ani na hranicích HR/SLO žádná kolona - ta byla směrem k moři až k Ptuji (bylo asi tak 3 :15 v noci) .Objetí Slo dálnice a na objízdné trase dost jiných objížděčů. Rakouskem bez problémů.Pak drncavá D1 a v Praze jsem byl před 11 dopoledne.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2011 00:34
Vrátil jsem se již před pár dny, ale nějak jsem se nemohl dostat k napsání poznatků z cesty. Odjezd do Chorvatska 21.6. směr Primošten v 18:00 ze Znojma. Průjezd Vídní hladký thumbs up, malá zastávka za Vídní v SCS, trochu šok z toho, že zavírají celé centrum v 19 hod. spinning smiley sticking its tongue out Takže káva u McDonalda a ve 20:00 odjezd. Sjezd na 226 km, cesta přes Mureck, trochu horší kvalita cesty, ale ne horší jako u nás. Tankování v Ptuji, něco po 23:00 jsme na hranicích. Pár aut před námi, sdržení cca 5 minut na oba přechody. Za Lučkem odpočinek v autě, káva na parkovišti a příjezd do Primoštenu kolem 8:30. Jezdím na blind, nikde se mi moc nelíbilo, tak přejezd do Rogoznice. Hledání ubytka cca 20 minut a kolem 10:00 jsem byl už u moře. Doba jízdy něco přes 8 hodin, rychlostní průměr dle navigace 98 km/h při dodržování (skoro) všech dopravních předpisů.
Cesta zpět 29.6. odjezd z Rogoznice v 8:15. Najetí na dálnici a plnou parou směr česko. spinning smiley sticking its tongue out Cesta super, pár zastávek a jedna větší při tankování v Ptuji. Příjezd do Vídně kolem 16:00 docela plynulý průjezd, jen místy trošku poskakování. Ve Znojmě jsem byli v 17:15. Cesta zpět o něco rychlejší, průměr 102 km/h. Musím podotknout, že dálnice v Chorvatsku byla opravdu prázdná a dalo se pořád jen 140 km/h. Jen musím souhlasit se Zahajským, silný protivítr, spotřeba se mi vyšplhala v Chorvatsku na 7 l/100 km, doma nakonec byla 6,2 l/100 km. Celkem najeto 1870 km.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2011 22:47
Ahoj.Odjezd ve čtvrtek 30.6.ve 21 hodin z Prahy.Dvě auta.D1 tragická,plno kamionů,nutnost jet po drncáku v levém pruhu a uhýbat střelcům letícím tak 160 a víc.Průjezd Brnem v pohodě až na Mikulov.V Rakousku před dálnicí zastávka,nákup známek(i Slovinské)pak hladce okolo Vídně.Za Vídní zastávka a střídání za volantem.Provoz minimální,naše cestovní rychlost také,protože žena není zvyklá jezdit v noci.Za Grazem opět střídání.Průjezd přes Slovinsko v klidu,na hranicích s HR před námi 2 auta.V Chorvatsku provoz slabý.Mýtnice prázdné,platil jsem kartou.Na úseku nad Záhřebem mě chtěli napočítat druhou kategorii,ale nedal jsem se.Potom klidná jízda ve společnosti několika Čechů(vzájemné opakované předjíždění).Počet zastávek kvůli únavě rostl,tankování(placené kartou).Na odbočce na Zadar2 jsme se s kamarádem rozdělili-on směr Sukošan,já za dcerou do Promajny.Příjezd na místo v 11hodin.1150km.
V neděli 3.7.v 10hodin přejezd z Promajny do Sukošanu.Dálnice prázdna,což svádí k porušování rychlostních limitů.Kolem mě proletěl pašík na ním civilně vypadající medvěd C (takový modro šedivý) a za jedním tunýlkem už pašíka kasírovali.Bylo to nad Splitem.Příjezd do Sukošanu ve 12hod.
Odjezd domů v neděli 10.7.v 5hodin ráno.Provoz slabý,v protisměru hodně aut s loděma,nebo s karavanama.Mýto na Demerje bez čekání,hranice se Slovinskem 5min(dalekohledem kontrolovali známky)Na hranicích s Rakouskem zdržení tak 10min,opět dalekohledy v akci.Na Rakouské straně uzavřená dálnice,průjzd odpočívadlem,rychlost omezená na 30km a kontrola známek.Provoz zhoustnul až před Vídní.Zariskoval jsem a nejel po obchvatu,ale přes centrum,je tam omezený provoz,ještě,že nebyla zácpa.Projeli jsme to dobře.Pak už v klidu na Mikulov a přes Brno po tankodromu do Práglu.970km,čas 11hodin.Všem přeju šťastnou cestu.
prt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2011 09:50
Odjezd 28.6. v 16:00 kousek od Brna přes Vídeň a slovinsko po dálnici ( menší zdržení,protože jsem nedával pozor a najednou koukám, že jedu na Ljubljanu, navíc nehoda na dálnici tak zdržení asi 30 min.) na Macejl jsem byl druhé auto a tak to pokračovalo až k moři, na dálnici jsem jel i 5 minut v kuse na dálkové světla, zkrátka provoz mizivý cca ve 4:00 jsem byl u moře v Omiši a to jsem cestou hodně stavěl a hodinu pospal odpočivadle. Po chvilce pospání jsem po 6 ráno vyrazil do makarské přihlásit člun,ale otevřeno až od 8 hod. tak jsem pokračoval dál a člun v pohodě přihlásil v Ploče. příjezd se zastávkama na focení a kouř za Orebič cca 10:30.
Zpátky 7.7. v 10:30 z Kučiště-perna na trajekt do trpanj v 11:30 odjezd z Ploče cca 12:40 a protože v televizi bylo o dokončování dálnice a přivaděče k Ploče, tak že to zkusíme a podle nových cedulí jeli směr dálnice, no to jsme si dali průjezdy na semafory po nezpevněných cestách a pak za nějakou vesničkou stoupák do kopce a kolona, která se nehýbala po asi 30 min. jsem to otočil a jel zpátky terénní vložkou na Bačinské jezera a pak kolem pobřeží na osvědčený šestanovac a po dálnici domů. na Demerje bez čekání přes slovinsko na Mureck a pak na Vídeň domů. Cestou tam jsme sledovali do protisměru zúžení před Grazem, kdy se jelo v betonovým korytu s šířkou 2m, tak jsem si říkal, když pojedu zpátku tak se musím držet vpravo. Jedu si a najednou koukám, že mě to žene do levýho a zúžení a přejezd do protisměru, no sakra to bude adrenalin, no naštěstí to předělali tak, že ve směru na Graz je jen jeden pruh samozřejmě širší než 2 m a na Vídeň se jede v protisměru taky jeden pruh, aby se vešli i kamiony a celý směr na vídeň zavřený v obou pruzích. V rakousku na odpočivadle jdu na záchod a v tom na mě volá policajt ať zastavím, první otázka mluvíte německy, říkám trochu, tak říká že chce pas říkám že ho mám v autě, ptá se či nákladák nebo osobák říkám osobní, národnost říkám česká, v pořádku můžete pokračovat. ve Vídni jsem trošičku zakufroval, že jsem sjel na favoriten, ale hned jsem za světelnou křižovatkou zase najel, zdržení cca 30 sekund. příjezd domů cca 1:00.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2011 12:23
Dám k dobru zážitek z návratu. Leli jsme z Cresu do Italska a chtěli jsme se podívat na Istrii na městečko Motovun.
Jeli jsme od trajektu Brestova na Podpičan, Pičan, Pazin a Motovun, vše OK. Pak na Livade a tady je možnost zkratky přes kopce na Oprtajl a dál do Slovinska(Hrastovlje). Cesta krásná, s vyhlídkama, ale na hraničním prelazu závora a vyleze celník a povídá:
Češka? To vás nepustím, tento přechod je pouze pro sousední státy, není mezinárodní.
Koukali jsme na to jako na prehistorickou atrakci, dřív to bývalo i u nás...
Museli jsme se vrátit a jet na mezinárodní přechod.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivoš (12. 07. 2011 18:03).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2011 16:05
Já jsem přijel v neděli, měřil jsem pro zajímavost úsek Lučko - Hatě. Nejdřív jsem chtěl jet přes Macejl a objet slovinskou dálnici tam, ale zdál se mi dost velký provoz a bál jsem se čekání v koloně před hranicemi, tak jem zůstal u osvědčené trasy Varaždin, Lendava, Kormend, Szombathely, Koszeg, S 31, A 3, Vídeň, Hatě. Takže Lučko - Redicz 137 km, Lučko - Koszeg 241 km, Lučko - Hatě 446 km. Z toho 160 km od Varaždinu po S 31 mimo dálnice, plus samozřejmě Hatě - kousek Rakouska mimo dálnice. Silnice č. 86 v Maďarsku žádná sláva, ale šlo to. Dost ji vylepšujou (hlavně ten úsek od Rediczu), tak zřejmě za rok bude docela dobrá.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2011 17:34
Zdravim všechny, tak dnes jsem se vrátil z HR. Vyjížděl jsem 3.7. ve 22:00 ze Strakonic - ČB - LINZ - GRAZ - MARIBOR - ZAGREB - ZADAR - SIBENIK. Cesta v pohodě skoro žádný provoz. Začalo to houstnout až pod Graz kde se napojuje dálnice od Vídně ale i tak to šlo. Přes Slovinsko po dálnici vše ok. Tankoval jsem na Pesnici u Mariboru cena 31Kč za litr nafty. Na konci dálnice ve slovinsku provoz zhoustnul ale pořád se jelo. Na hranicích SLO-HR jsem jen ukázal pasy a frčelo se dál. Na mýtnicíh jsem platil kartou bez front takže super průjezd. Cestou přez HR byla snížena rychlost na 80Km/h kvůli mlze jinak žádné omezení. Jel jsem kousek pod Šibenik -Grebaštica cesta trvala i s přestávkama cca10h. Vracel jsem se dnes 12.7. vyjížděl jsem v 6:00. V Chorvatsku žádný problém, místama bylo sečení trávy a snížená rychlost na 80Km,h kvůli bočnímu větru. na mýtnicích platba opět kartou taže žádní fronty a co jsem koukal na cash tak to taky šlo. Na hranicích HR-SLO žádné zdržení, ale u měli tam bokem BMW s pražkou SPZ a důkladná kontrola. Ve slovinsku za mariborem nehoda OA tvořila se kolona. Jinak cesta přes slovinsko a rakousko OK problém pouze po odbočení na Freidstadt tvořila se kolona. Cesta trvala cca 10h. Žádné tunely jak v HR tak v A zavřené nebyly a fronty také ne. Toť vše jdu se odměnit.spinning smiley sticking its tongue out
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2011 22:35
Dneska jsme dorazili z Chorvatska ,Rakousko v poho jen pozor jsou tam občas úseky zúžené, Slovinsko jsem objel přes Mureck,Ptuj totál pohoda není kde zabloudit,Chorvatsko o.k. nikde žádné zdržení jak pojedete přes Makarskou riviéru zapněte stěrače totální Václavak tolik lidu to je dovča díky nechci.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2011 07:40
Odjezd do Chorvatska 30.6. 2011 , čtvrtek, Brno - Vídeň - A2 - Mureck - Ptuj - Macelj - Promajna :
6,40 Brno
Poysdorf - Shell - tankování a pořízení dálniční známky ( čas přesně nevím )
8,30 Vídeň - po A23 provoz hustý, ranní špička, ale plynulý, skoro bez zastavení
9,30 Leobersdorf - povinná každoroční zastávka, pohoupaní na pneumatikách , kafíčko z autonatu ( 1€ ), svačinka.
Zastávka na WC odpočivadlo na tuším 133, ale na záchodě netekla voda, takže použitý cestovni kanystřík s "užitkovou" vodou.
11,55 A9 benzínka Gralla - cestovní řízečky na oběd
12,15 Mureck A/HR
13,15 Macelj SLO/HR - cca 10 min čekání na chorvatské "odbavení" - české občanky, dvě děti bez vlastních dokladů, jako zatím vždy bez připomínek
13,52 Jakovje INA - povinná každoroční zastávka, tankování, kafíčka, cola, sok iz jabuka
14,24 Zaprešič
14,40 Lučko - bez zastavení, za jízdy okénkem podaná kartička ( jako vloni )
16,30 cca průjezd kolem exit Gornja Ploča
17,49 Vrpolje Crobenz - kafíčka a posezení
18,55 Šestanovac
19,45 Promajna

Odjezd z Chorvatska 10.7.2011 Neděle Promajna - Oroslavje , 11.7. 2011 Oroslavje - Brno
10.7. 2011 Neděle : Promajna - Cista Provo - Trilj - Sinj - Dugopolje - Gornja Ploča - Udbinja - Plitvice - Karlovac - Zagreb - Oroslavje :
7,45 Promajna
8,56 Zadvarje INA - tankování
10,00 Sinj příjezd - Market nákup travaric, svíčka a květiny na hrob, vzpomínka na hřbitově, 11,30 mše v kostele svaté pany Marie Sinjské
12,15 Sinj odjezd - po bohoslužbě, kafíčku a posezení
13,50 Motorest Marune - kafíčka ( ale tady nic moc, prostě eurokvalita, žádný Chovatský standart )
14,28 Gornja Ploča - opuštění dálnice, jízda po D1 , nákup sýrů, zastávka na obědovečeři v Rudanovac - bistro Plješevica, dříve Mirnij Kutak
17,54 Karlovac - nájezd na dálnici
18,19 Lučko - mýtnice placení v hotovosti, fronta asi čtyři auta v našem pruhu
18,38 Mokrice ( exit )
18,55 Oroslavje - penzion Zagi, poslední letošní večeře, pivečko a vínečko v Chorvalsku
11.7. 2011 Pondělí : Oroslavje - Macelj - Ptuj - Mureck - Vídeň - Mikulov - Brno
7,50 Oroslavje
8,24 INA Lepa Bukva - tankování , poslední kafíčko v Chorvatsku
9,00 Macelj HR/SLO téměř bez čekání na obou
10,01 Mureck - nákup Rakouské dálniční známky
11,15 A2 , odpočívadlo 113 - obědový piknik
12,40 Leobersdorf - povinná každoroční zastávka, houpaní na houpačkách, dětské hřiště , kafíčko z autonatu ( 1€ )
13,30 Vídeň - nestihl jsem odbočit směrem na Schwechat, jel jsem jak pivovarské koně pořád rovně v levých pruzích na A23,
úsek v rekonstrukci na A23 jsem projel úplně levým pruhem svedeným do protisměru rychlostí 60 - 80 km/h,
most přes Dunaj rychlost 70 - 90 km/h, takže průjezd Vídní naprosto hladce.
14,30 Mikulov
15,00 Brno

A to je ve stručnosti tak vše o cestě. Přeju všem cestu bez komplikací, příjemné zážitky na dovolené i cestách a bezpečný návrat ve zdraví domů.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil rteP (13. 07. 2011 07:43).
pat
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2011 07:59
stonavak napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dneska jsme dorazili z Chorvatska ,Rakousko v poho
> jen pozor jsou tam občas úseky zúžené, Slovinsko
> jsem objel přes Mureck,Ptuj totál pohoda není kde
> zabloudit,Chorvatsko o.k. nikde žádné zdržení jak
> pojedete přes Makarskou riviéru zapněte stěrače
> totální Václavak tolik lidu to je dovča díky
> nechci.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Možná kdyby jste přes tu Makarskou nejel nebo ji objel tak jako objiždíte slovinskou dálnici tak tam těch lidí bude méně...a nebude se muset divit
Je potřeba si uvědomit at je to jak chce tak Makarska je oblíbené letovisko a je tedy logické že tam ve špičce sezony bude narváno.Divné by bylo kdyby jste tam nikoho vůbec nepotkal že ?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2011 12:11
"Dedulo, uz to mame len za 9 dni... " (vnucata pocitaju kazdy den) a vyrazame smer Premantura.
Zaujima ma stav dialnice A9 z Umagu do Puly (mala byt hotova v 6/2011) a predlzenie dialnice z Puly do Pomeru cca 8 km (7/2011).
Na nete uz su o tom nejake dobre zpravy.No budem spokojny, az ked mi niekto potvrdi, ze to uz presiel. Preto vopred DAKUJEM za odpoved.yawning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2011 12:26
Dobrý den přeji všem příznivcům Chorvatska. Včera v noci jsme se vrátili zpět do naší vlasti a tady je pár postřehů z cesty. (od 1.7. do 12.7.)
Trasa tam CZ – A- HU-BIH-HR (stručně):
Uherské Hradiště
Reintal
Rabensburg
Zwern dorf
Kaisersteinbruch
Seehof
Kéthely
Bize
Lábod
Barcs
Virovitica
Daruvar
Gradiška
Banja Luka
Mostar
Metkovič
Neum
Ston
Orebič
Jak můžete číst, cestou tam, jsme nejeli po žádném placeném úseku. Cesta je opravdu zdlouhavá, ale zase je co k vidění. Nikam jsme nespěchali, protože ubytování u moře jsme měli až od neděle. Proto byla zvolena i tato trasa.
V Rakousku u hranic s Maďarskem stál natural Shell V Power 100 oktanů 1,509 Euro (Rust) což je cca 37Kč. V ČR je cena tohoto paliva cca 40Kč. Cesty v Rakousku jsou celkem úzké, ale kvalitní. Návštěva Neusiedler See – v městečku Morbisch am See – poklidné městečko
Maďarsko
Cesta do Sopronu v hrozném stavu – samé díry. Potom se cesta docela dala, ale kvalitou připomínala úsek Strážnice - Hodonín. Maďarští řidiči hlavně ti mladí jsou hodně neukáznění (nesmyslné předjíždění přes plné čáry). Kamiony jedou ustálenou rychlostí 80 – 100. Zastávka v Balaton-bereny. Malá upravená osada na jižním břehu Balatonu. Platí se za parkovné do 17:00, Platí se za vstup na pláž. Voda byla celkem chladná. V Barcs Tankování. Opět levnější benzín než v ČR.
Chorvatsko
Zastávka v Daruvaru. Ceny opravdu lidové oproti pobřeží o 25 až 50% levněji. Velká výborná pizza 30Kuna, Karlovačko 10 Kuna, Travarica 5 Kuna, perfektní obsluha!!!! To je bomba co?
Bosna a Hercegovina
Naposledy jsme tudy jeli před čtyřmi lety. Jde vidět, že země udělala veliký pokrok, hlavně na severu je vidět, že jsou peníze. Nově vybudované Hotely, upravené městečka. Kolem řeky Neretvy byl nepořádek. V Mostaru ubytování v centru cca 10 min k mostu nás vyšlo pro dvě osoby v pokoji na 20 Euro. U mostu řada stánků od suvenýrů po “značkové“ zboží. V Mostaru je celkem draho. Masový burek (čtvrtka) ve stánku 2,5 Eura. 2 lahvové piva v restauraci 7,5Euro. No určitě se dá pořídit i levněji. Výlet výletním vláčkem po Mostaru za 2 Euro na osobu. Muzeum bylo bohužel zavřeno vstup cca 2,5 Euro.
Chorvatsko
Cena benzínu se různí – Ston Eurosuper 95 – 9,61Kun, Ten samý v Orebiči – 10,19Kun. Eurosuper 98 stojí na Makarské 9,9 Kun. Kvalita cest je na vysoké úrovni, jen je nutné si dávat pozor na kameny, které padají z kopců.
Pelješac jako vždy nezklame. Ale v duchu si říkám, že vystřídám destinaci. Pokud někdo měl strach z nepořádku z vytopené skládky a zaneřáděných pláží, tak nemusí mít strach. Jen jedna pláž byla znečistěná a to bylo zklamání – Kousek od města Trsteno (u domku) znalci určitě vědí. Na pláži byly nánosy bordelu. Škoda.
Moře mělo teplotou přibližně 24 stupnů. Měřeno vlastním teploměrem. V úterý bylo škaredě jinak pořák a toho jsme využili pro návštěvu Dubrovníku. Doporučuji lanovku na Srd. Zpáteční cesta lanovkou je za 80 Kun, pokud jste zdatní tak jeden směr Je za 50 Kun a zpět z kopečku po svých. Ze Srdě je krásný výhled na Dubrovník. Nezapomeňte navštívit tamní válečné muzeum. Cena 20 Kun. Stojí to za to. Samotný Dubrovník je přeplněný turisty. Vstup do tamního akvária je myslím 40 Kun a pro mě trochu zklamání. Přítelkyni se to líbilo. Parkování v garážích, které mají 4 podzemní patra. Cena na hodinu vyslím 15 Kun. Na den pak 150. Problém byl výjezd, kdy jsme v garážích kvůli koloně strávili více jak 1 hodinu čekáním.
Výlet na Mljet ze Žuljany stál místní výletní lodí 100 Kun – kapitán lodi má za ženu Češku, tak se s ním dá normálně domluvit – výlet touto lodí mohu doporučit. Vstup do národního parku je 90 Kun. V ceně je výlet i lodí na ostrůvek. Na Mljetu se dá stravovat celkem levně.
V Orebiči došlo k růstu cen. Např. Amfora – Karlovačko 19 Kun, Juha od rajčice 35 kun, Masna Plata 125 Kun, Salat Amfora 40 Kun. Tak se večeře může dostat pro 2 osoby hned přes 400Kun.

Cesta zpět vedla kolem magistráli. Jediná dálnice kterou jsem využili byla směr Rijeka – Trieste – v ceně 7 Kuna. Na dálnici jsme si dali svačinku u benzinky OMV. Mramorni koláč – 13 Kun, Pileči Burger 21 kun a čaj 10 Kun.

Itálie – jen ve zkratce.
Trieste - Venezia po dálnici za 8,5 Eura. V Lidu Adrianu mělo moře 31 stupňů. Dálnice směr Venezia - Villach za cca 14,5 Euro. Ceny - Pizza se 4mi druhy sýrů cena 5,9 E. Zeleninová pizza 7,7 Euro. 1,5 l ochucené vody 1,3 až 1,9 Euro. Zmrzlina 2 kopečky 2 Eura.
Cesty jsou v horším stavu (jen o něco lepší než Maďarsko). Jede se v nekonečné koloně kamionů pořád 70. Dálnice jsou lepším stavu, opět pravý pruh je plný kamionů. Byl jsem překvapen, že na dálnici se celkem dodržovala rychlost.
Rakousko – není co dodat. Některé úseky dálnice jsou ve špatném stavu. Někde zase omezení na 100 Km v hod. Ceny v restauraci u Worther See nebyly nejvyšší. Malé pivo 2,7 Eura, 0,25 l Coly 2,3 Eura, Polévka 3,5 Eura, Vídeňský řízek 9,2 Euro.

U benzínek nebyl problém platit kartou. V Itálii jsou všechny benzinky večer zamčeny. Benzín se platí přes automat. Také platba mýtného je z části řízena prostřednictvím automatu, kde není obsluha.

Tak snad Vám těchto pár řádků trochu pomůže při výběru Vaší cesty.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2011 12:39
Jak jezdíte tu Bačinu-Vrgorac terénními vložkami, to asi odbočujete na kruháči na Mali Prolog ne? Cesta přes Staševicu je perfektní.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2011 14:28
FOR LOVA
po 8 letech jedu za týden do orebičepros ím o informaci jak to v samotném orebiči vypadalo s ubytováním, myslím jestli je tam narváno a jestli nebudu pět hodin lítat po orebiči a hledat nějaký solidní apartmán, jinak taky chci jet břes BIH s ubytováním

díky za odpoved
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2011 16:42
To Lova,
tak to vypadá, že na Orebiči zdražili na ceny Krku, co?
Lidi? kolik čechů, kolik polska? opticky....smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2011 07:54
Také Vám podám reference k mé cestě.
Výjezd Praha 02.07. v 8.00 hod, trasa přes ČB, LINZ, přes Alpy do Grazu (stále nechápu, proč jezdí většina lidí přez Vídeň, když tato trasa je tak krásná se scenériemi, které na vídeňské prostě nejsou, z Grazu do Slovinska, vše po dálnicích.
Samozřejmě přišel průšvih ( díky datu a hodině) při sjezdu z dálnice na okresku na Macelj, fronta 16 km, délka čekání 4,5 hodiny.Nakonec jsme se dostali značně unavení přes hranici a v 19.30 dorazili do Zagi v Oroslavlje.
Přiznám se, že mě tam mimořádně naštvali, neboť vždy jsem byl spokojen, tentokrát jsem si vybral family pokoj, má být největší, také je nejdražší, myslím 68 Eur.Po příchodu na pokoj zjištěno, že v ceně není klimatizace, musí se dokoupit, 7 Eur, ještě místní poplatek a nakonec nás vyšl pokojík na asi 80 Eur.Co však absolutně nechápu bylo, že nešel vysoušeč vlasů, chyběl toaletní papír, nebylo mýdlo ani ručníky. Něž se vše zařídilo, bylo okolo 23 hodiny.Fakt jezký začátek dovolené.
Ráno odjezd v 09.00 hod, příjezd do Igrane cca 14.00 hod.
Suma sumárum cesta za volantem 15,5 hodiny, trasa 1100 km, spotřeba 8,9 l, MB Viano, 2,2 CDI.
Cesta zpět již v pohodě, odjezd 12.7. v 07.00 ráno, obvyklá cesta přes Alpy, dojezd domů 20.30, čistá doba za volantem necelých 11 hodin, rychlostní průmět 102 km/h, spotřeba 9,3 l/100 km. Jen okolo Freistadtu a až na hranici šílené kolony kamionů, kde se občas jelo 30km/h a nedalo se třeba 5 km vůbec předjet.
Počasí nádherné, voda super, vše jak má být.
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2011 13:54
Leiter 1, zkusil jsi to někdy objet přes Studánky?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 10:55
Zdravím všechny "jadranské cestovatele". Také já bych se rád podělil o své letošní zkušenosti s cestou za modrým jadranem. Vyráželi jsme - podle zdejších předpovědí - v nejhorší možný den pátek 1.7. v 16 hodin z Opavy. Trasa Bílovec-Příbor-Frenštát-Rožnov pod Radhoštěm-Bytča-(sk dálnice) Bratislava-Rajka-(HU). Provoz v pohodě bez jakýchkoliv zádrhelů žádné šílenství. Jediný semafor mezi Dolní a Horní Bečvou „Musíme to dodělat“ . Po vjezdu na Maďarské území již provoz poněkud zhoustl a profláknutá 86 sice téměř bez kamiónů, přesto již bylo znát, že začaly prázdniny a spousta lidí míří k moři. 2x čekání na semaforech, Maďaři zkrátka dávají do kupy povrch 86. Téměř neustále značky snížené rychlosti 30-40-50km i v místech již opravených. Jelikož jsem řidič, který má raději jízdu pohodovou, nežli v koloně osobních automobilů (někteří se ještě nenaučili ani sklonit světlomety když jsou plně naloženi a osvětlují před sebou jedoucí auta) nervózních a spěchajících, rozhodl jsem se u Hagyfalu na kruháči při benzínce OMV sjet z 86 a pokračovat na Sárvár, Rum, Vasvár, Zalaegerszeg, Becsehely, Letenye, starý Goričan. Naštěstí jsou všichni fixovaní na 86 a tak jsem si užil naprosto klidnou jízdu po relativně pěkné cestě bez provozu. Za celou dobu jsem potkal snad 10 aut. Navíc omezení rychlosti 30-40-50 jsou pouze na 86. Na trase ze Sarváru do Letenye je dokonce i ve vesnicích a městečkách rychlost snížena značkou pouze na 60km. Takže žádné brzdění a strachování o nedodržování dopravního značení. Na starém Goričanu maďarský celník "Pokaži bagaži", otevřel jsem kufr auta, rychlý pohled a kývnutí, Chorvat úsměv, mrknutí do pasů a mávnutí. Přesto u Maďarů bokem vykládali jakýsi karavan. Takže jisté kontroly probíhají. Ještě na Goričanu zdřímnutí a ve 2:00 hurá na další cestu. HR dálnice v první prázdninovou noc dostatečně zaplněná provozem, přesto pohodová cesta. U Karlovace téměř veškerý provoz sjíždí na Split, takže my kdo míříme na sever opět volně dýcháme. Provoz až k Rijece na stupnici od 1-10 tak 1,5. smiling smiley Tankování a první ranní kávička na odmorišti BP Tuhobić. Zima jak v ruském filmu 8stC. V 8:15 nalodění na trajekt Brestova-Porozina a po 20 minutách plavby vyplivnut s ostatními na ostrově Cres. Ukázalo se, že větší část účastníků plavby směřuje stejně jako my do Malého Lošinje, takže jízda v koloně, téměř bez možnosti předjíždění. Z toho důvodu příjezd na místo okolo 11 hodiny dopolední.

Zpáteční cesta: odjezd z Malého Lošinje ve středu 13.7. v 7:00. Nalodění v Meragu v 8:30 a po 25 minutách plavby vylodění ve Valbisce. V 11:00 nájezd na dálnici v Oštrovici, jelikož jsme chtěli utratit všechny kuny, platili jsme cestariny „cash“, přesto na Lučku minimální zdržení, cestarina na karty absolutně prázdná. cool smiley
Pak relativně poklidná jízda až na starý Goričan. Na hranicích odmávnutí jak na Chorvatské tak Maďarské straně. Přes Maďarsko opět trasa Letenye- Becsehely-Zalaegerszeg-Vasvár- Rum-Sárvár a opět pohoda. Minimální provoz, žádný kamion, jeden traktor. Rychlá a pohodová cesta. Ovšem po najetí na 86 u Hagyfalu provoz jako prase, halda kamionů a spěchajících řidičů a samozřejmě 2x semafor + průjezd ucpanou Csornou. Skutečně nejhorších 100km cesty jak směrem tam tak zpět. Kdyby existovala alternativa jak těchto 100km vyjet jinudy, byl bych spokojený jak blecha. Nu což, kolem 16 hodiny přejezd HU-SK Rajka, takže dálnice v centru Bratislavy zasekaná v největší špičce. Naštěstí to jelo a nikde se kolona nezasekla. Přestávka a tankování kousek za Blavou a pak cesta přes Němšovou-Valašské Klobouky-Vsetín-ValMez-Nový Jičín-Fulnek-Opava (21:00 cíl). Díky Bohu za celou cestu žádný problém, havárie, zdlouhavé čekání nebo pirát silnic stylu Trpišovský. I když našel se párek aut (SK) který na 86 prováděl neskutečné prasárny, dokonce přinutili neskutečně brzdit kamion když se nacpali přímo před něj. Prostě spěch nejvyšší.
Přeji všem ostatním stejně příjemnou cestu a pobyt u moře, jakou jsme měli my. yawning smiley
Sretan Put
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 13:19
Nechci vás tady zahlcovat zprávama z cesty plné kolon.Jen chci upozornit ostatní,kteří budou na chorvatských mýtnicích platit kartou na vyčůranost "mýtničářů".Při cestě tam mýtnice Zagreb (Zaprešič) zadávala skupinu platby pani obsluhovatelka.Po zkušenostech ze zdejšího fora kouknu a mám tam místo dvojky trojku.Kdybych tam dal kartu,tak ji také zaplatím.Paní říkám,že mám druhou sk. ne třetí.Aha promiňte,přepla to na správnou.Dal jsem kartu a nic.Dejte mi kartu,to musím dát uvnitř.Říkám,tak to jdu s váma,kartu nedám.Dovnitř ale já zase nesmím.Tak jsme se tam dohadovali asi 5 min,za náma kolony troubících aut až potom řekla,tak jeďte.Najednou to šlo zadarmo.Při cestě zpět stejná trasa ale mýtnice Macelj.Opět třetí skupina,nikde nikdo.Musel jsem jít někoho hledat až se najednou objevil chlap a ten mi to přepl do dvojky.Takže pozor na ně.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 14:11
Ahoj, tak ráno jsme se vrátili z Brely.Odjezd včera v 19.15,příjezd do Počátek v 6.30.Cesta bez problémů a hlavně bez kolon.Ve Slovinsku namátkově kontrolují dálniční známky i v noci. V Rakousku je na dálnici několik uzávírek,jedna mezi Grazem a Spielfeldem ve směru do Slovinska,pak na A2 u Pinkafeldu(asi 8km),další před Vídní zhruba stejně dlouhá-ty jsou v obou směrech a další ve Vídni někde v části Favoriten-tam to bude ve špičce asi dost ucpaný,potom na výjezdu na Stockerau ještě ve Vídni opravují most přes dálnici(ráno to bylo na výjezdu stažený do jednoho pruhu),další na konci dálnice u Stockerau-taky obousměrný,no a ještě je uzavírka mezi Grundem a Guntersdorfem(tam se to objíždí přes Wullersdorf a Kalladorf).
Všem přeji krásnou dovolenou. Jirka
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 16:55
guzag napsal(a):
-------------------------------------------------------
> FOR LOVA
> po 8 letech jedu za týden do orebičepros ím o
> informaci jak to v samotném orebiči vypadalo s
> ubytováním, myslím jestli je tam narváno a jestli
> nebudu pět hodin lítat po orebiči a hledat nějaký
> solidní apartmán, jinak taky chci jet břes BIH s
> ubytováním
>
> díky za odpoved


My si vždy rezervujeme ubytování předem. Kolem makarské u cesty místní nabízejí ubytování. Toto v Orebiči nehledejte. Letos jsem si všiml u hlavní cesty v Orebiči nabídky volných pokojů. V našem domě byl taky volný jeden apartmán. Ale již 5 let jezdíme do Orebiče vždy první týden v červenci, tak to sezóna teprve začíná.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 17:05
couddy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Lova,
> tak to vypadá, že na Orebiči zdražili na ceny
> Krku, co?
> Lidi? kolik čechů, kolik polska? opticky....smiling smiley

Řekl bych, že obdobně jako v minulých letech. Možná míň Italů a více Rusů, Ukrajinců a Bosňáků. Ceny s ostrovem Krk nemohu srovnávat, protože jsem tam nikdy nebyl. Jen takový poznatek, restaurace v centru Orebiče byly poloprázdné.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 21:30
To čert: Nenazval bych to vyčůraností mýtničářů. Jak sám píšeš, kde nebyla obsluha, taky to automaticky vyhodilo trojku. Co se týče "nedávání karty z ruky", Ty platíš jen tam, kde kartu zasouváš sám? A to, že Tě nakonec pustila zadarmo, nebyl asi projev toho, že m máslo na hlavě, ale že už nevěděla, co si s Tebou počít (a současně nedráždit ty lidi v koloně za Tebou).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 21:46
Globík napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To čert: Nenazval bych to vyčůraností mýtničářů.
> Jak sám píšeš, kde nebyla obsluha, taky to
> automaticky vyhodilo trojku. Co se týče "nedávání
> karty z ruky", Ty platíš jen tam, kde kartu
> zasouváš sám? A to, že Tě nakonec pustila zadarmo,
> nebyl asi projev toho, že m máslo na hlavě, ale že
> už nevěděla, co si s Tebou počít (a současně
> nedráždit ty lidi v koloně za Tebou).

Jestli to nevadí Vám,že s kartou odejde do budky kde na ni nevidíte,tak mě ano.Jsem již poučen z asi jejího bleskového ofocení a pak jsem jen hleděl,co jsem si přes internet koupil.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 22:12
OT
čert17....
ty sis nechal svoji platební kartu u banky odblokovat pro platby na internetu??
ten tvůj malér s bleskovým ofocením by zajímal spoustu lidí zde...
co kdybys tu příhodu hodil do jiného vlákna s konkrétními podrobnostmi....,??
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 22:21
bleskové ofocení - už nedělám to, že bych zůstal sedět v autě a podal kartu do budky. Hezky z auta vystoupím, protáhnu se a podívám se co s kartičkou dělají. A to i přesto, že na nákupy na netu ji mám bloknutou a k těmto účelům používám kartu jinou.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 22:25
Puamik napsal(a):
-------------------------------------------------------
> bleskové ofocení - už nedělám to, že bych zůstal
> sedět v autě a podal kartu do budky. Hezky z auta
> vystoupím, protáhnu se a podívám se co s kartičkou
> dělají. A to i přesto, že na nákupy na netu ji mám
> bloknutou a k těmto účelům používám kartu jinou.


Přesně tak,již z auta vystupuju a tenkrát jsem ji bloknutou neměl.Tvrdá zkušenost.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2011 22:46
To mack.Je to asi 3 roky,v den odjezdu platím cest. poj. online a zapoměl jsem zavolat o blokaci.Nevím kde v Chorvatsku k tomu došlo,ale výsledkem jsem přišel jen asi o 3.500 Kč a byl jsem rád,že jen o to.Chybama se člověk učí.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 113
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.