Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2010 12:14
Co znamená nepoužitá?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2010 12:37
no, asi "oblečená - neoblečená" confused smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2010 15:00
Zdravím, v neděli jsem se také již bohužel vrátil z Chorvatska. Odjezd z Prahy 23.7.2010. v 15,30 hod trasa Praha-Mikulov-Graz-Záhřeb-Ploče-Žuljana(Pelješac)
Cesta proběhla bez problémů, dokonce jsem byl velmi překvapen, že s dálniční Slovinskou známkou jsem ho profrčel za 36 minut, což nikdy za
předchozích 12 let nepamatuji - úžasné mít Slovince tak brzo za sebou. Jediný zádrhel byl na Chorvatské hranici, kde ve 22 hodin jsme asi 30min
popojížděli a nevím ,co Chorvati předváděli, ale dokonce dávali razítka do pasů a zdržovali.
Pobyt úžasný počasí též.
Zpět 7.8.2010 ve 20 hod stejná trasa bez kolon doba jízdy 14 hod + přestávky cca 2 hod.- příjezd v neděli v 11,50 hod celkem 1280 km.
Přeji všem kdo ještě pojedou šťastný návrat a zase za rok.
Ahoj Míla
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2010 20:48
Pro Pavla MT:

Nic si z toho nedělej, že tě předjel linkový autobus u Splitu a byl jsi za.......
To já, jako jediný v Lenártu na světlech blikal doleva a celá ostatní kolona Čechů doprava......ten zmatek co nastal za mnou bych ti přál vidět. Listování v itinerářích a mapách a rozšklebené škodolibé úsměvy s výrazem..." zabloudíš hochu, zabloudíš"
No na 220 km dálnice v "A" jsem stihl dát dlabanec a EIS KAFE a po dálnici mě míjel vláček vozidel, které se mnou stáli v Lenártu na křižovatce, ale blikali doprava. smoking smiley
Ne vždy musí být ta nejvíce vychvalovaná cesta tou NEJ !
Jo a ti známí v Makarské, co jste vyzvedli nebydleli pak vedle Vás v Promajně? Pokud ano, tak jsem to byl já s rodinou! hot smiley thumbs up smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2010 10:12
Minulé úterý 3.8 cesta do Grebaštice: Praha - Brno - Vídeň - Graz - Maribor - Zagreb - Šibenik - Grebaštice. Odjezd v 6 hod ráno. Cesta tam dobrá, jedině Vídeňská v Brně komplikace - jede se tam pomalu, asi se to dá i objet. V Rakousku po dálnici, V Grazu jsem koupil i známku na Slovinsou dálnici za 15 éček. Je to sice zlodějna, ale ......... profrčel jsem to za cca 30 minut. Chorvatsko po dálnici a v Grebaštici jsem byl v 16,45 hod. A to jsme měli s sebou malého caparta, který pořád chtěl čůrat a papat. Zpátky odjezd v pondělí 9.8 a stejná trasa, průjezd Vídní bez problémů (nenechal jsem se navést na Prahu, Brno - jel po Favorite - díky tady dopisovatelům) a nevím co mě to popadlo, ale rozhodl jsem se jet přes Znojmo. Jakákoliv změna vede vždy k horšímu = Murphyho zákon č. ?). A samozřejmě tam mezi Znojmem a Jihlavou opět uzavírky, jízdy přes asfaltové náhražky po poli, semafory - celkem na 4 místech a to se rovnalo minimálně 1 hodině zdržení. A ještě jedna pravda : cestou zpátky dokonalá lustrace u Chorvatů. A abych nezapomněl, cestou zpět mě odmávnul slovinský policista na dálnici a kontroloval moji známku. Takže úhrnem : nejezdit přes Znojmo - nejsou už tam ani holky venku, a i když jsem vždy volil přes Slovinsko objížďku (ze začátku přes Maďary, loni přes Lenart) doporučuji skousnout to a jet v pohodě přes Slovinsko po dálnici. A nijak jsem se přitom nehonil s ohledem na caparta.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2010 11:05
S tím Znojmem, tos měl vyjímečnou smůlu, protože, i když jsem na stavbě obchvatu Moravských Budějovic pokaždé chytil červenou, zdržení v obou směrech nepřesáhlo 5 minut. Zato jsem měl smůlu na HR/SLO hranicích: do odmávnutí poslední uniformou 136 minut. Cestou tam jsem zase jel 16km od konce slovinské dálnice k začátku chorvatské dálnice rovných 62 minut. Jak dlouho čekali ti za mnou na dálnici, si netroufám odhadnout. Proti tomu jsou ty semafory naprosto nepodstatná záležitost. A hlavně: příště už tam nebudou.
Proto nesuď tak příkře silnici I/38 a cestu přes Znojmo, prosím, pořád ještě patří k tomu nejlepšímu a nejsjízdnějšímu, co u nás máme.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2010 15:44
My se vrátili včera z Marušiči. Cesta tam v neděli přes noc z Brna přes nový okruh Vídně Slovinskou dálnici bez jakýchkoli problémů asi za 10h.
Zpátky přes den stejně včetně Vídně - tam se člověk nesmí bát jet stejnou cestu navzdory směrovkám, taktéž bez problémů za 10h. Tady neberu cestu domů přes centrum Brna s havárkou šaliny a hasičů.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2010 09:25
To Mikin123:
Za 1.: Semafory jsou na cestě tři, jeden před Budějovicema (při cestě z Jihlavy) a potom dva u Lažínek.
Za 2.: Ty asfaltový "náhražky" na poli, jak píšeš, jsou tisíckrát lepší než povrch D1. A cestu Jihlava - Znojmo jezdím velmi často a více jak pár minut to zdržení nezabere (jel jsem to i v pátek večer při cestě do Chorvatska a v pohodě).
Takže bych trasu přes Znojmo neviděl tak černě tongue sticking out smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 08. 2010 08:02
Sice jsme se vrátili již minulý týden, ale třeba si to někdo přečte. smiling smiley Výjezd do Brely 24.7. v 3:00 z Olomouce. Příjezd v cca 16:00. Cesta Olomouc - Brno - Bratislava. Dále v Maďarsku celou cestu po dálnicích. Pouze jsme nejeli až k Budapešti, ale vzali jsme to na jedno doporučení přes město Mór. Je to pohoda, v průměru bez problémů se dalo udržovat 90 km/h, pokud tedy nepotkáte traktor, nebo kombajn, blbě se tam předjíždí. Ale cestu to zkrátí o cca 50 km. Maďarské dálnice super, rychlé, kvalitní povrch, slušné benziny, všechno placeno pouze kartou, jejich HUF jsem vůbec neměl. Průjezd do HR přes starý Goričan, protože na novém přechodu na dálnici fronta. Na starém pohoda, jenom kouknul do pasů jak na HU, tak na HR straně. Jinak jak se tady někdy někdo ptá, jak se tam dostat, tak opravdu stačí koukat na ukazatele, nedá se to splést. Jo dálniční známky do SK a HU koupeno už v Olomouci, hned na přechodě SK - HU fronta tak na 30 minut na nákup e-vinět. V HR celou cestu po dálnicích, tady není co psát, furt stejný. Jeden problém, zde probíraný, na mýtnici Sv. Helena fakt ti hajzlové kradou o 106 angry smiley . Chtěl jsem platit kartou, nelze, pokažený teminál, přitom vedle platil kartou?? Hned si řekl o EUR. Začal jsem se s ním hádat, začal startovat ať nezdržuju, za mnou už borec troubil, nakonec jsem mu dal těch 6 EUR, vynadal mu do kreténů, vrátil mě samozřejmě hrst drobných HRK, když jsem to pak přepočítal tak si samozřejmě nechal dýško, hajzl jedenangry smiley . Takže fakt si nachystejte přesně HRK a hotovo. Jinak mýtný všude v pohodě kartou, i benzin. Problém samozřejmě na Lučko, ani se tam nezastavovalo, lístky z mýtnice rozdávali dobrovolníci, zácpa jak blázen, ale cca 20 km za Lučkem se to už roztáhlo. Pak už pohoda až do Brely. Tunely byly také v pohodě.
Zpátky v podstatě to stejné, výjezd z Brely 28. 7. v 5:00, příjezd do Olomouce v cca 17:00. Lučko rozhodně doporučuji najet na placení kartou, platba v hotovosti brutální fronta, na placení kartou 2 auta přede mnou. Je to rychlé a bezproblémové, dobře značené, fakt paráda. Všechny mýtné i benzin placeno kartou, tentokrát vše OK. Starý Goričan taky v pohodě, jenom se zeptal jestli máme cigarety a alkohol a známým co jeli s náma otevřít kufr mrknul do kufru a jelo se dál. Na to že tam měl 5 litrů Rakije..... grinning smiley . Jinak benzin nejlevnější v HR, v HU stejně drahý jako u nás. Jeli jsme 4 auta, tak průběžně jsme se setkávali na benzinách, Dodržovali jsme rychlost, na dálnici max do 140 km/h. Zastávky po cca 3 hodinách. Prostě pohoda. Příští rok určitě zase přes Maďarsko!!!!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 08. 2010 09:07
Tak uz to mam taky za sebou a dneska prvni den v lopote.

Cesta tam:

30.7 18:30 od Opavy na dalnici do OV(kvuli uzavrenemym Vrchum), problem nastal u Prostejova, kdy jsem byl malem vytlacen z dalnice pani, ktera sice galantne uhybala do leva autu v pripojovacim pruhu, ale ze by se mrkla jestli je ten levy pruh volny ji ani nenapadlo. Ja uz byl cumakem pred ni a jen periferne jsem zaregistroval ze se mi na spolujezdcovy dvere riti kapota jineho vozu. NO mel jsem "plne ruce prace" udrzet se na dalnici a nevzit svodila. Paku uz pohodicka v Brne na D2 a sjeli jsme na Breclav, tankovani v Breclavi na Benzine, cistoucke toalety, decka nafasovali reklamni palky od Fanty a micky, tak vseobecne detske veseli. Prechod do A napojeni na A dalnici a pohodove az na Mureck. Docela me udivilo ze ac byl patek tak provoz na A dalnici uplne v pohode, tak jsem si rikal, ze to asi nebude s problemem u SLO/HR hranice takove divoke. Jak jsem se pletl jsem pochopil posleze. Dal tedy klasika Mureck-Lenart-Ptuj cesta sice horsi, ale kdo jezdi u nas po vesnicich, nic ho neprekvapi. V Ptuji jsem schvalne nejel po novem privadeci (abych se nedostal do slepe ulicky) vzal jsem to starou klasikou, s tim ze konec dalnice nadjedu a mrknu jak to tam vypada........ No moje neeeervy to byl des bes co jsem tam videl. Totalne ucpany smerem na HR hranici uz v Ptuji, konce neslo dohlednout, dalnice stala plna v obou pruzich. Timto dekuji Vrgadovi za to, ze mi popsal alternativu z Ptuje. Takze asi 5min technologicka pauza, preladeni navigace na prechod ROGATEC a domluva s celym "vlackem" (pri prujezdu pres SLO se na nas povesil jeste jeden CZ vuz) Pohodova cesta na Rogatec a tam naprosto prazdny prechod do HR, kotrolovala nas nejaka slecna, ktera se pouze ptala deti, ktera je ktera a Sretan Put. Paraaaada. Pohodovy najezd na HR dalnici v Durmanci a jen jsem litoval borce co si kopili SLO vignetu za 15E na rekl bych v tu dobu nejvetsi evropske parkoviste. Tankovani a delsi pauza na Odmoristi PLITVICE, a pak hura dolu. Vzhledem k tomu co jsem videl v Ptuji jsem cekal jeste problem na Lucku, ale kdepak. Lucko bylo uplne pohodove cca. 10-15 aut pred nama. Pak nonstop az nekde tesne pred SPLIT, na nejakem odmoristi pred SPLITem cca 30min. pauzicka a pak pres Setanovac a po magistrale pohodove az do GRADACu s malou prestavkou v Zivogoste. U apartmanu jsem parkoval v 10:00. Posledni 2 prestavky jsme natahovali schvalne protoze jsem vedel ze parkovaci flek u app. bude volny az kolem 10:00.
Pocasi na ceste tam nic moc. V podstate s prestavkama celou cestu chcalo. Jeste hodinu po prijezdu mi chodily oci sem a tam zblble od steracu smiling smiley Byl jsem z toho takovy docela spatny, nicmene behem dne se to vsechno rozfoukalo a meli jsme krasnych 10 dnu v Gradacu. Jednu noc bourka a rano zatazeno, tak jsme udelali Dubrovnik, ale uz pri ceste tam jsem se kolem 10dopoledni zase smazili (Nevyhoda aut vybavenych jen zakladni klimatizacni jednotkou zn. "Oknotronik" smiling smiley)

Cesta zpet 9.8. cca 22:00 z Gradacu, na magistrale docela solidni provoz. Cca 22:45 Sestanovac, dalnice velmi slaby az nulovy provoz, tempomat 140 tachometrovych a nonstop po Zagreb, pred Zagrebem na NO CASH mytnici prujezd cca 45sec. A pak klasika odmoriste Plitvice, delsi pauza. Nasledne klasika pres Macelj. Na HR celnici cca. 20 aut, neprijemny bubak v budce cucel do obcanek asi 4 minuty porad je obracel a furt na nas cucel takovym vrazednym pohledem. Tipoval jsem, ze ma problem s detma v obcance, tak uz jsem pomalu sahal do supliku pro pasy, ale v tom mi obcanky vratil a ze muzem. SLO celnice uplne v pohode , jenom mavali ani nechteli videt obcanky. Trochu me to udivilo vetsinou to bylo naopak, ze prudili Slovinci. No nicmene to mozna bylo tim, ze se na SLO celnici bavili odstavenou tureckou mustafou, ktera horentne vykladala po vrch naslapanou Audinu na vozicky. Pak uz pohodove opet pres Ptuj-Lenart-Mureck na A dalnici. Na objizdne trase v protismeru docela silny provoz 99% aut bylo CZ a PL. A dalnice v pohodicce, par silenych italu, jinak nic. Po rozbresku cca 70km pod Vidni pauzicka. Prujez Vidni presne tak je zde popsano. Ignorace smeru na Praha,CZ a tvrdohlave na Favoritten, po chvili se zacnou opet obevovat cedule na Brno S2 a A5. Pro velky uspech opet pres Postornou na Breclav, opet pauza na benzince a pak bezpecne az domu. Prijez domu 11:00.
Celou cestu krasne jasno.

Celkem na dovci 2689km spotreba 6.3l/100 plne nalozena, plne obsazena S. Fabia Combi 1.4 Mpi r.v. 2001, tacho 220 000km. Timto dekuji i "Marence" ze nas opet bez problemu a zlobeni odvezla bezpecne tam i z5. smiling smiley)))

Tak zas nekdy priste smiling bouncing smiley

Vsem co si prave uzivaji nebo se teprve chystaji preji hezke pocasi a stastny dolet smiling smiley

--
TomKa



Upraveno 1krát. Naposledy upravil tomka (13. 08. 2010 09:31).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 08. 2010 20:43
bipe:

Nebylo cestou mimo dálnici přes Mór příliš mnoho vesnic a tedy zdržení? Kde se dá v Olomouci zaplatit poplatek za HU dálnici ?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 08. 2010 22:40
Kdo vyrazil dnes večer, tak si to přes Rakousko užije. Je tam brutální bouřka. Zrovna psal kamarád co se tím prokousává, tak jsem koukal na meteoradar.
[2i.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (13. 08. 2010 22:40).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 08. 2010 22:59
Právě to také sleduju a valí se to na nás.
[radar.meteopress.cz]
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2010 00:12
A já to nejen že vidím na radaru, ale i slyším za okny. Sice slabě, ale slyším smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2010 08:30
to Tomka - ja som doteraz pátral čo je za značku klimatizácie. A konečne viem - Oknotronic. Mám neuveriteľnú radosť. thumbs up smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2010 12:58
Tak už to máme v poho za sebou!!!

Odjezd:21.7 v 16:30 Plzen směr Rozvadov,Passau,Wels,Graz,Maribor,Zagreb,Split,Šestanovač-sjezd k moři příjezd do Podgory v 6:30-cesta bez problémů,čekání a hlavně za sucha!!
Jezdíme do kempu Sutikla-tak první překvápko-kemp absolutně narvanej,ale naštěstí známý odjížděli,tak zabrat jejich flek,
a hurá k moři.
Za celý pobyt jedna bouřka,počasí super,jeden výlet na Makarskou-5.8 a zrovna byl svátek,tak strašně lidí ,parkoviště v přístavu zavřené,dokonce byla možnost prohlídky vojenské lodi,ale radši jsme prchli k nám do Podgory.
Odjezd z Podgory 11.8 v 17:00 stejnou trasu,silnější provoz hlavně na magistrále,a před Zahřebem,ale mýta hranice,vše bez čekání,v Německu hustý provoz kamionů,příjezd do Plzně 7 hod.
Za obě cesty žádné nehody,policajti,zácpy tak přeji to samé všem co se teprve chystají a hlavně DOBRO DOŠLI!!!!!!!!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2010 19:05
Když už jste zpátky(já vyrážím zítra :-))) ),hoďte sem aktuální cenu nafty v A,SLO(je někde na dálnici pumpa?? ) a v HR,děkují moc Roman
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2010 19:16
Najdi si sám, trvale aktualizovaný odkaz se řešil v jiném vláknu: [forum.ihvar.cz] .
Podobně jsou tu vlákna s odkazy na HR i SLO.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2010 19:57
hot smileyZdravím všechny tak dnes návrat odjížděli jsme 30.7.vše v pohodě cesta na Biograd asi 13 hodin 1070km s nějakou přestávkou.Moc se my líbila Wídeň ta nová dálnice se jim povedla.Vídeňská byla v pohodě jeli sme v sedm večer z Loun jediné kde to přes hodinu stálo bylo u sjezdu z objížďky Slovinska na hranice.A potom ten zmatek u Lučka to sem neviděl co ty lidi dělají aby byly první na mýtnici.Cesta zpět v pátek navečer vše v klidu jen to zase stálo z CH ani nevíme proč zpět opět objetí Slo.jen sem na rakouskou dálnici najel jinde a ani nevím jak se to stalo,ale v pohodě.Je super vidět čechy jak jedou v té Wídni do prava na Praha a Brno a my to mastili rovně a samozřejmě sem si nebyl jistý,ale říkal sem si někam to vede a ono krásně ven a potom ta naše D1 a slejvák k tomu tak sem taky vyčumělej jak chleba s tašky.ale sme doma a v pohodě a už přemýšlíme co a kam za rok.Všem co teprve jedou přejem šťastnou cestu a dobrý dojezd domů.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2010 23:10
teď jsem se vrátil z Krku, cesta tam 6.8. ve 22:30 trasa Uh.Brod -Trenčín - Bratislava - Eisenstadt (zpět přes Vídeň) - Gratz - Postojna - Baška, 780km (zpět 787km), tam i zpět v klidu za 12 hodin s pauzama pro 8 dětí ve 4 autech, hranice bez problémů i s občankou, platby mýta, mostu, benzínu kartou Poštovní spořitelny bez problémů, v Bašce plno lidí a spousta hledalo marně ubytování, moře poměrně studené jinak vše OK. SK a A známky koupené v česku, SLO na pumpě v Rakousku. Pozn. právě na čt24 ukazovali vyplavený Eisenstadt po přívalových deštích tak jsme ta s Vídní po S1 možná vyhráli i když se mi to moc přes Víděň nelíbilo.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 09:45
Takže konečně mám čas i sem něco přispět.
Do HR jsem jel letos spíše na poznání. Odjezd z Olomouce v sobotu ráno na SK HU 86 do Varaždinu. Cesta úplně nádhera. Provoz minimální a pár semaforů na 86 neznamenalo vůbec žádné zdržení. Naopak to znamená, že příští rok pojedeme po opravené cestě. Zastávka na celé dopoledně ve Varaždinu. Nádherné městečko a oáza klidu, ticha a krásy. Dále klasicky po dálnici do Zagrebu na celé odpoledne. Velebnosti to byl hnus. Neútulné, špinavé nicneříkající město. Několikrát jsme se musel na mapě ujistit, že jsem opravdu už na adrese stari grad. Na noc po dálnici na Istrii ( poprve). Proti nám - asi na Lučku bo jsem se kochal západem slunka - kolona cca 3 km směrem domů. Na Istrii jsem za Bosilevem občas hledal auta. Provoz jako na dálnici se vším všudy.Nikde nikdo až to bylo strašidelné. 3 dny na Istrii do Poreče a projetá je poctivě křížem krážem. Cesty nádherné pěkné, nádherná města jako Vrsar Rovinj, Limský fjord a hnusné jako Pula. Navíc nádherné vnitrozemí Pazin, Učko. Cesta dolů na makarskou r. do Podacy po staré magistrále. Po odbočku na Krk provoz na trojce potom sami s nádhernýmy výhledy po staré až dolů do Podacy. Zastávka v Pakoštaně a nostalgicky po 11 letém pobytu na Čiovu u Splitu. Jedno velké poznání z celé cesty tam bylo, že jezdit v noci je strašně únavné a nic nebvidíte. Jízda přes den je kouzelná a navíc jsem konstatoval i bezpečná. Vidím dál než mi dosvítí světla a vidím víc než jen silnici před sebou. Konečně jsem si i jako řidič cestu užil, ne protrápil. Cesta zpět byla ve středu v 08.00 hod. z jihu makarské opět netradičně na sever přes BiH. Mostar jsem musel nakonec jako prohlídku vynechat ale ve finále jsem měl více času se kochat nádherami bosenských hor a říčkou Neretvou. Opět nádhera bez komentáře. Prvních 10 km jsem jel cca 1 hod. protože jsem více stál a fotil. Nakonec jsme usoudili, že to tak dál nepůjde a jel jsem s tím, že si to budeme pamatovat. A bylo co. Celkem jsem po návratu do Olomouce měl najeto konečně ne útrpěný ale nádherných 2899 km. Jedno vím určitě. Cestu v noci už nikdy více.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 11:17
S cestou v noci s tebou naprosto souhlasím, také už nikdy víc.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 11:18
Moc mě láká ta cesta přes Banja Luku a Mostar a tak, asi nostalgie a vzpomínky, koupání v Neretvě. Ale nějak k tomu nemám odvahu.Tak snad příští rok. Letos to vezmu klasicky přes Rakousko.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 11:27
MotoMoto napsal(a):
-------------------------------------------------------
> S cestou v noci s tebou naprosto souhlasím, také
> už nikdy víc.


Ona cesta v noci je unavana a neni nič vidiet, ale nemam odvahu ist z 4 ročnou dcerou cez den. To by sme daleko nedošli. Otazky tipu uz vidim more na dialnici medzi Kuty a BA by som nezvladol počuvat a odpovedat na ne cca 10 h.
Až bude staršia tak určite cez den, nech si cestu aj užijeme....
spinning smiley sticking its tongue out
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 11:49
MotoMoto napsal(a):
-------------------------------------------------------
> S cestou v noci s tebou naprosto souhlasím, také
> už nikdy víc.

Ono to môže byť aj takto: ak mám v aute 3-ročné vnúčatá, tak práším od 21 do 8 a som pri mori, deti sa cestou raz zobudili na 30min pauzu.Ak mám už staršie deti môžem pozerať a cestovať aj dva dni.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 12:25
Jasně to chápu, ale také jsem zažil, že se při zastávce děti vzbudily, potřebovaly na záchod a pak prudily. Já jedu na jih, takže cesta na dva dny a beru cestu jako výlet se zastávkami a když je nejhůř tak spoléhám na DVD a pohádky v notebooku.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 12:58
MotoMoto napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jasně to chápu, ale také jsem zažil, že se při
> zastávce děti vzbudily, potřebovaly na záchod a
> pak prudily. Já jedu na jih, takže cesta na dva
> dny a beru cestu jako výlet se zastávkami a když
> je nejhůř tak spoléhám na DVD a pohádky v
> notebooku.


to DVD je dobry napad. to možno skusim nabuducu rok. Nam sa mala zobudila asi v polke cesty popretahovala sa , WC a hned spala dalej. Tak som cestu prežil bez zbytočnych otazok.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 13:06
Jezdíme v noci,nějak nám to s maminou nevadí,protože se střídáme:-))
Holky 18,15,9 to berou v klidu i když letos změna,18-ctká odjela na chmel,takže poprvé ve 4.....
Přes Banju Luku jsme jeli taky zpátky,ale bylo to v roce 2003 a nějak jsme se moc dobře necítili...ale výhledy a krajina SUPER!!! Hlavně kolem Jablanice,Jajce atd...Ještě,že jsme ve škole měli ruštinu,protože nápisy v azbuce a nápi VITAJMO V SRBSKE REPUBLICE nás trošinku zaskočily..A třeba přechod Bosenská Gradiška značená v mapách,byla v Banja Luce a dál pořád jmenována jako BELINAJA GRADIŠKA :-)))
Vyrážíme dnes :-))),zkusíme zase po 6 letech klasiku - A,SLO,HR :-))
86 v HU jsem se už nabažil dost....A jelikož jsem za poslední měsíc najezdil cca 5555 km,taki se i na tu odpočínkovou dálnici těším :-)))
Roman
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 15:57
no my jezdíme jenom v noci to je nejlepší! prázdný silnice paráda! kdybychom jely přes den tak ono toho moc není vidět ani ve slovinsku a už vůbec v chorvatsku! potom ty zácpy přes den no hrůza!!!! večer v 20:00 vyjedu a ráno v mezi 6 a 7 už plavu!! takže přes den nikdy a to tam už jezdíme 20 roků! děcka usnou a ráno se už probudí u vody a to je hlavní!!!!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2010 17:09
Ach jo, tak už to mám letos za sebou. A obě cesty dá se říci bez problémů. A kam jinam jsem jel než jako každoročně na Korčulu.
A jak vše probíhalo:
- odjezd tentokrát neděle z Benešova krátce po 17 hodině. Příjezd do Orebiče pondělí v 11:10 hod.. A trasa: Bene, Brno, Mikulov, Vídeň (21:15 hod.), Graz, Maribor (23:40 hod.), Zagreb(01:20 hod.), Split, Ravča a přes Pelješac do Orebiče. Protože ve Stonu bereme mušle na první jídlo. Cesta co jde po dálnici, letos známky koupeny v čechách na jednom místě pro cestu tam i zpět. Po cestě vše mimo trajektu placeno kartou - mýto, LPG, vše bez problémů. Po cestě v čechách 2 zastávky nákup LPG, Rakousko 1, Slovinsko průjezd, v Chorvatsku 3 x nákup LPG a krátký odpočinek. Cesta tam vše volný, průjezd bez jakéhokoliv zdržení kvůli kolonám, dopravní nehodě, kolapsu .... pohoda.
- návrat z Korčuly odjezd v pátek trajektem v 14:00 hod. Trasa zpět stejná, u Splitu jsem byl v 18:20 hod., Zagreb (23:00 hod.)
Ale pak - hodinové čekání na dálnici při přechodu Chorvatsko Slovinské hranic při placení mýta. Kolona již před mýtnicí dlouhá cca 3 km, stání cca 3x po 20 minutách, popojetí cca 500 metrů a znova vyčkávání, pak vyčkání než se dostanete k terminálu.
Tady se objevil problém, že někteří něvěděli, do kterého pruhu, zda chtějí platit kartou, nebo hotově. Já se snažil zajet do levého pruhu, když jsem věděl najisto, že je pro placení kartou. Ale jeden rakušák s teréňákem to nemohl skousnout a nechtěl mě tam pustit, abych náhodou nebyl před ním, no chápal jsem ho, protože ten jeho levej pruh se pohyboval o poznání rychleji, ale když najel přede mnou před terminály a zjistil, že má přejet o tři pruhy doprava, aby mohl platit hotově, rád jsem ho pustil, nechápu proč ostatní na něj troubili, asi si nadělal spoustu známejch svým chováním smoking smiley.
No a tady jsem si i popovídal pomocí ruční vysílačky i s ostatníma, co tu stáli. Zhodnotili jsme, že tento oboustranný exodus národů je hroznej a příští rok, že pojedeme buďto už ve čtvrtek nebo v úterý, ale ne v pátek natož v sobotu smiling bouncing smiley .
Pak už vše bylo OK, v Grazu jsem byl 02:05 hod. a v Mikulově 05:05 hod., Benešov příjezd 08:30 hod. Cestou zpět byli jen krátké zastávky na nákup LPG a hygienu, jinak jsem si trochu zdřímnul až u mekáče u Meziříče na D1, kdy rodinka šla na snídaní. Pak u Humpolce "velká kýša padala" takže se dalo maximálně 60-80 km/hod.
Jinak jsem byl rád, že při výletu na loďce po okolních ostrůvcích Korčule jsem se na frekvenci 2-22 mohl popovídat s Mirkem a Verčou z Opavy - fórum znají, ale trvalé přihlášení nemají, ale prý se přihlásí, tak jsem zvědav.
Taky trochu infa pro řidiče, jel jsem vozem Mitsubischi Space Star, obsah 1,3, průměr spotřeba LPG 6,8 ltr./100 km a najeto celkem 2 935 km. Letos jsem mícu nějak moc občas nešetřil, tak je spotřeba trochu větší než jindy, ale byl jsem na dovolený.
Takže asi vše o cestě.
Radek Bene
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 179
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.