Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 13:09
Zdravím všechny.Mám to také za sebou.
Odjezd Praha 19.07., za 2 hod neplánovaná přestávka v Českých Budějovicích ( podělal se počítač u auta a muselo se 24 hod přeprogramovávat), odjezd z ČB 20.7. v 13.00 hod, příjezd Oroslavlje-penzion ZAGI v 18.30 hod.
Následující den odjezd v cca 10.00 hod do Igrane., Příjezd v 15.30 hod. Toliko o cestě tam, kromě poruchy na zcela novém autě žádný problém.
V Igrane musím říci, že tak špatné počasí ( rozuměj z pohledu předešlých dovolených, kdy se počasí vždy vyvedlo) jsem v CH ještě nezažil.Neustále vítr 5-7 m/s, teplota max 27C.Co mě překvapilo nejvíce, tak ubytování u Emila Taljančiče, kdy jsme byli vždy zvyklí na slušný standard šlo dolů, nebyl uklizený aparmán, všude prach, podlaha špinavá, chyběly lžičky, nože tragické, jedna totálně zničená pánev, chyběly úplně jakékoliv hygienické pořeby, jako je jar, domestos atd, což bylo vždy samozřejmostí.
No a teď to nejzábavnější, co nás mohlo potkat.Cesta zpět.
Ano, nepatřím k těm, kteří jedou max 130 km/h.Jsem zvyklý a do Ch. jezdím již pěknou řádku let, tam, kde to jde, na silnici nikdo není na to šlápnu a letím třeba 200km/h.Tam kde je již vysoká koncentrace aut se držím limitů, max překrocím do 20 km/h. Byl jsem vždy zvyklý dělat Igrane Praha za 9,5-10,5 hod To co mě potkalo teď jsem ale nezažil, neboť jsem nikdy nejel zpět v sobotu.
Vyjeli jsme v 7.00 hod z Igrane, přijeli do Prahy v 23.00 hod. Přičemž jsme čekali 3 hod na hr. Ch/Slov, dále cca 20 min na Lučku( platba kartou).
Uznáte, že je to vcelku dost, ale co mě udivilo nejvíce, je stádo absolutně tupých řidičů ( povětšinou Poláci a Rakušané), kteří při zcela volném pravém pruhu dálnice neustále okupují levý rychlý pruh. Několikrát se mi stalo, že levý pruh šel kvůli nějakému exotovi na brzdy až klidně do rychlosti 20 km/h a potom se poklidně zase rozjel na 100.
Dost budu uvažovat, jeslti opět zvolím osvědčenou, ale teď vážně dost pošramocenou variantu Igrane.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 13:14
... leiter1 ... kolikrát jsme Ti s Rohalem psali ... jeď přes Maďarsko ... jeď přes Maďarsko ...yawning smiley
... a Ty furt že nééé ... a že přes Slovinsko ... tak to vidíš ... grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 13:35
a to si ještě může vybrat ze dvou tras smoking smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 13:58
... ze čtyř pane předsedo, ze čtyř ...
... a možná ... že z ještě více ... grinning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 14:44
jo, jo, to jsou rady, a když je někdo z Chebu, tak nejlépe přes Podkarpatskou Ukrajinu....
Leiter1 pouze měl smůlu, že musel trefit sobotu a navíc davy, co se vracely kvůli horšímu počasí....
ale, kdo se chce pleskat po Magyarországu po osmdesátšestce je jeho věc....yawning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 15:05
... Macku ... to s tou Ukrajinou ... to nás na Moravě ještě nenapadlo ... to není špatný nápad ... yawning smiley
pravda ... pro případ dovolené v Sevastopolu ... yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 19:37
Asi tak...
Je velmi důležité si naladit dopravní informace a poslouchat, co se kde děje. Člověk ani nemusí umět Chorvatsky, Německy nebo Anglicky, aby pochopil, že když zaslechne slůvka znějící jako "Lučko", "kilometer", "minut", "Macelj" a podobně, tak má zbystřit pozornost a poohlížet se po alternativní trase. Já jsem se takto vyhnul několikahodinovým zácpám v dobách, kdy ještě nebyly otevřené oba tubusy tunelů Malá Kapela a Svatý Rok. Letos jsem měl naplánovanou trasu, na které bych se podobným problémům vyhnul. Jelikož jsem ale jel se známými a podlehl jsem jejich přesvědčování "že to přece nemůže být tak hrozné a proč si zbytečně zajíždět", jel jsem trasu k moři o ca 2,5 h déle než obvykle. Ať už příští rok pojedu s nimi, nebo bez nich, zviklat už se nenechám.
Mimo to se zdá, že krize-nekrize, čím dál více středoevropanů se hrne na Balkán. Mně osobně se zdá, že jsem letos napočítal na cestách v Chorvatsku o mnoho víc Poláků, než v předchozích letech. Je to zřejmě i tím, že dnes už je, až na malé kousky, v provozu dálnice např. Waršava - Split. Tím se značně zkrátila doba jízdy a také dostupnost Balkánu pro Poláky, což má vliv i na nárust provozu. Místa, která byla ještě před dvěma, třemi lety relativně volně průjezdná, dnes působí jako trychtýř, na kterém vznikají zácpy.

eiter1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...ale co mě udivilo
> nejvíce, je stádo absolutně tupých řidičů (
> povětšinou Poláci a Rakušané), kteří při zcela
> volném pravém pruhu dálnice neustále okupují levý
> rychlý pruh. Několikrát se mi stalo, že levý pruh
> šel kvůli nějakému exotovi na brzdy až klidně do
> rychlosti 20 km/h a potom se poklidně zase rozjel
> na 100...

To nemusíme jezdit ani do ciziny. Na D1 v úseku Mirošovice - Praha jsou tři pruhy. Ještě jsem tam neviděl jet osobák v pravém pruhu. Teda mimo sebe, protože když mám občas na to náladu a někoho, jedoucího v prostředním pruhu předjedu, zařadím se před ním do pravého a čekám, jestli pochopí, že by se měl zařadit taky do pravého. Zatím nepochopil nikdo. Čeští řidiči totiž mají za to, že na tří a víceproudové silnici v jednom směru je ten pravý pouze pro náklaďáky (ačkoliv Silniční zákon mluví o něčem jiném) a vjet do něj je pod jejich úroveň. Taktéž je na našich dálnicích celkem normální, že někteří mají zpětná zrcátka pouze na ozdobu (a to nemluvím jen o řidičích kamiónů) a klidně vám vjedou do cesty v době, kdy jste 50 m za nimi a jedete dvakrát rychleji. To pak s vytřeštěnýma očima nechtěně testujete ABS, ESP a jiné elktronické vymoženosti v autě...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alf60 (01. 08. 2010 20:26).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 20:06
No nějak jsem vůči jiným příspěvkům imunní, ale na LEITERA mi to nedá nereagovat.
Sice jsme v tématu o dopravě a spomíná počasí tak musím zareagovat že jsme byli v tomto termínu v Podgoře a lepší počasí sme si nemohli přát a to platí i o teplotě vody, tak nevím odkud bral ty informace o nečase , snad asi z mražáku jak si vytahoval plecháče.
Vybavení app je vždy loterie i když to tam znáte , tak většina z nás si základ bere z domova , aspon to tak usuzuji podle toho co ostatní vybalujou z aut , třeba i ty pánve , nevidím v tom nic zlého.
Za posledních 6 let jsme byli v HR 6 krát a nikdy jsem neměl na dálnici nějaký problém s PL, DE,A a někými jinými řidiči , jestli to nebude třeba Tebou že máš potřebu LÍTAT 200 po dálnici a taky jsem ve svém řidičškém životě nepotřeboval v levém pruhu brzdit na 20km tos tam potkal konský povoz nebo co?
Jo a nemám mindrák z toho že mi auto tolik nedá,nemám HTP, ale nějak nemám potřebu jet rychleji než ostatní, vždy preferuji jet tolik co ostatní abych nebyl brzdou anebo příliš přes limit,pak vznikají kolizní situace.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 21:25
leiter1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
>
> V Igrane musím říci, že tak špatné počasí (
> rozuměj z pohledu předešlých dovolených, kdy se
> počasí vždy vyvedlo) jsem v CH ještě
> nezažil.Neustále vítr 5-7 m/s, teplota max 27C.Co mě překvapilo nejvíce...
Myslím,že trošku prehánaš.Takéto počasie mohlo byť od 25.7.Ja som bol v Pisaku 17.7.-24.7. a počasie super,dokonca voda 2 dni 29st.Takže,neverím tomu,že o pár km nižšie si v týchto dňoch prežíval tebou popisovanú hrôzu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2010 09:02
ahojte, tak uz sme naspat aj my

cesta tam 23.7. cca 23:30 vyjazd z TO prijazd Sibenik v pohode cca 8:45, cez Madarsko, nejake prestavky, rychlost podla predpisov +/- 7 km/hod

cesta naspat 31.7. vyjazd cca 9:00 za staleho dazda, cez Madarsko, prijazd cca 18:00, nejake prestavky, rychlost cca tak ako vyssie

pocasie do stvrtka ok, v piatok zhorsenie, inak pohoda az na to velmi studene more yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2010 09:05
Takze som sa minuly tyzden vratil a tu je maly report.

Odchod v piatok 16.7. o 13:30 (vsetko po dialnici) - Bratislava - Budapest (dialnicny obchvat) - stary Gorican - Šestanovac
a spat v pondelok 26.7. o 10:30 - (vsetko po dialnici) - Šestanovac - novy Gorican - Budapest (obchvat) - Bratislava.
Casovo je to cca 11 hodin aj z prestavkami.


Vysli sme 13:30 koli obavam z piatkovych zapch, ale ziadnu sme nastastie nezazili. Madarske dialnicne potvrdenie sme kupili na SVK - HUN hraniciach. Na mesiac 20 eur. Madarska dialnica bola poloprazdna, akurat od Gyorgu cez Budapest az po Sekesehervar bola dost husta. Znacenie skvele. akurat odpocivadla dost slabe. Teda aspon to jedno za Budapestou bolo dost spinave, male a divne to tam smrdelo :-) . Skoro pri hraniciach z HR sa da odbocit na stary Gorican. Bud idete rovno po dialnici na novy prechod, alebo odbocite do prava. Navestidla Vas navedu bez problemov. Na prechode ziadne auta ani dlhe kontroly. Len ukazete pas a idete. Chorvatsky colnik sa nas akurat spytal, ci nieco nesieme. Povedali sme , ze nic, on sa usmial a pustil nas. Este nam dala na hraniciach jedna slecna info-brozuru o chorvatsku. O 17:30 sme nabehli na HR dialnicu. Ta bola totalne prazdna. Obchvat okolo Zahrebu sa zhustil ale na platidle Lucko islo vsetko v poho. 5 aut bolo predomnou, cize ziadne cakanie. Potom sa postupne premavka riedila. O 23:45 cca sme prisli na posledne odpocivadlo pred Šestanovacom, kde sme odstavili a zalahli. O 6:30 sme vstali a pokracovali 60 Km do Makarskej.

Cesta spat bola tiez absolutne bez problemov, akurat Pri Budapesti nas chytila brutalna prietrz mracien a nebolo vidiet na krok. Islo fakt o zivot. Ale nastastie trvala kratko a vsetky auta skoro zastavili a zvladli to bez problemov.

Cestu sme si naozaj uzivali a odpurucam ju kazdemu, kto chce mat pohodovu cestu. Je pravda, ze clovek prejazdi o par km viac, ale bezpecnost je na prvom mieste.
yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2010 09:31
Rohal napsal(a):
-------------------------------------------------------
> jak jsem již dříve psal Maďarsko lze zvládnout
> průměrně za 3 hodiny (210 km) a ne tak jak teť jel
> můj mladý z Pagu.
> Jejikož se v pátek 30 zhoršilo počasí tak asi
> všichni se rozhodli a jeli domů. Vyrazili v 10
> ráno.
> To mělo za následek že neustále na dálnici stáli a
> před vjezdem do Slovinska je prý nějaký tunel a
> ten se ucpal tak prý to zastavili před ním a
> pouštěli až se uvolnil prostor mezi tunelem a
> celnicí do Slovinska.
> Neznám to tam ale ti kteří tama jezdíte tak asi
> víte o kterém místě píši.
> Když mi poslal v 19 hodin že je ještě stojí na
> chorvatské pos... dálnici.
> V době střídání turnusu je to napováženou kterou
> cestu si zvolit.
> Dále bez komentáře

tak rohale to by jsi tu zpravu mohl pak aktualizovat protoze aby mladej zkysl 9hodin na chorvatskych dalnicich tak to je masakr...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2010 20:27
Zdravím Vás. Tak bohužiaľ i ja už patrím k tým, ktorý to majú za sebou na tento rok ( i ked som pozvaná mojej domácej na svadbu jej dcéry v októbri, ale bohužiaľ, "skunky" i "ečka" na cestu niet navyše ... sad smiley ) Cesta, pobyt, Chorvátsko, ľudia - ako vždy ani tento rok nesklamali.
No a teraz k ceste.
Cesta tam:
Vyrazili sme presne 23.7.2010 o 16:50 z Leopoldova (čo je tak cca 20 km od Trnavy, 5 km od Hlohovca)
Rajka 17:45
odpočívadlo na diaľnici M1 na MOL-ke pred Mosonmagyarovar - bez dialničného poplatku 18:00 - 18:20
cesta po 86 - Csorna, Szombathely, Kormed, Zalabaksa, odbočka na Lenti, Lovaszi, Tornyiszentmiklos, tam nájazd na kruhovom objazde na dialnicu M70 - opäť bezplatný prejazd - až nad 3,5 tnn je potrebná vignetta, ale to si myslím, že už každý vie.
Starý Goričan 21:30 odchod 22:00 - dovtedy ubehnuté 322 km
odpočívadlo Brinje 01:00 - 01:15
odpočívadlo Nadin 2:45 - 3:45 - tu sme načapovali aj do mojej Kidky Ceedky (1,4, benzín)
zjazd zo Šestanovaču 5:00
príchod do Tučiep 5:40
Čo sa týka pasovej kontroly - Maďarka zobrala pasy a v družnej debate so svojou kolegyňou nám ich aj do 5 sekund vrátila. Chorvátka sa spýtala, že kam, a ja že Tučepi smileys with beer Toť pasová kontrola. Na mýtniciach - ak boli 2-3 autá predo mnou tak dovolím si povedať, že preháňam ... opäť bez akéhokoľvek zdržania. Opravy na cestách boli v Maďarsku nasledovné:
1, hned za prvou dedinou Janosomorja - Bosárkány - semafory /zdržanie 1 min./
2, v dedine Bosárkány - semafory /zdržanie opäť cca 1-2 min/
3, teraz neviem či to bolo medzi Kormed a Zalalovo, alebo Kalocfa a Zalabaksa - ale nič to nemení na fakte, že tam sme čakali max. tak do 5 min. Riadili to dvaja chlapci smiling smiley Ale myslím, že Bessy, to krásne natočil thumbs up smiley

Pobyt: počasie - super, more - krásne čisté (i ked v nedelu na môj vkus studené bura spôsobila, že som tam nevliezla), super rybársky večer, super skutre, ktoré sme si s mojim mladým užili naplno ...

Cesta naspäť. Pôvodne sme mali vyrážať v sobotu 31.7.2010 tak nejak navečer. Ale nakoniec sme vyrazili ráno, pretože padala celú noc "kiša" a aj nad ránom, tak to nemalo význam zostať v daždi pod okapom.
odjazd 31.7.2010 - 7:30Tučepi
na Lučku mojou nerozhodnosťou sme si vystáli takú menšiu kolonu na platenie "cash" , ale aj na platenie kartou to vyzeralo tak do 10 min. Budúci rok podľa času odchodu prispôsobím i platenie ... smoking smiley
na Helene sme stáli asi tak 10 min. čo som bola prekvapená, lebo tam som v živote nestála vo fronte ....
vstup na maďarsku zem 16:30
vstup na slovenskú zem 20:00
doma som bola 20:40

Kontroly:
Opäť Chorvátka - prisahám, že si nezobrala ani pasy, Madarka zobrala a pozrela. No ale potom prišiel junak madarsky, a že či nejaké cigarety, alkohol a ja že "nepušime" . Na alkohol som radšej neodpovedala, lebo by bolo škoda tam liať do kanálu 4l domáceho červeného, 2 l kupovaného červeného, 2 l prošeku, nejaké tie darčekové orechovice a višnovice ... Ale prežili sme čo je podstatné.

Opravy:
rovnaké ako pri ceste tam i samotné zdržanie, dokonca, 2 x sme prišli že sme nestali ani sekundu
- ale poznámka kto ide po 86 za obcou Szeleste je obchvat mesta Vát (neviem či to dobre nazývam obchvatom - je to taká cesta, miestami dva pruhy, miestami 1 pruh a následne potom končí u dediny Nemesbod, resp. Szombathely), tak tam pri ceste naspäť nebola otvorená, niečo opravovali. Ale bolo fantasticky dočasne značené - žltým smer Csorna, preto kto aspoň ako tam používa hlavu, nemôže to byť pre neho problém.

Inak cesty v Maďarsku OK. Miestami jamy, miestami super opravené úseky - keď chce človek hľadať chyby tak ich vždy nájde, ale ja som si dovolenku nechcela nikým a ničím kaziť.

Spotrebu mi ukázala Kidka 6 l. Ubehla som presne 1788 km. Priemernú rýchlosť mi hodila 59 km/hod. Rýchlosti som dodržiavala - iba v Maďarsku občas "ujela" noha, keď som sa zavesila za kamionistu smiling bouncing smiley Ale aj tak mi nakoniec vždy utiekol - jazdia niekedy ako blázni. Na diaľnici v HR som išla priemerne 110-120, iba keď som predbiehala tak som vyťala tomu, tak aby som nikomu nezavadzala.

Tak asi tak v skratke - dúfam, že takto cca o 355 dní budem môcť opäť napísať, len pozitívne správy. Všetkým, ktorý odchádzajú prajem šťastnú a ničím nerušenú cestu smiling smiley

a ešte k doplnenie počasia po ceste:
cesta tam - pršalo od zagrebu po nadin - lialo ako z krhly, burka ako hrom ...
cesta naspäť - pršalo od Tučiep po Malú Kapelu - to už pršalo tak rozumnejšie, bez bleskov



Upraveno 1krát. Naposledy upravil luciask (02. 08. 2010 20:34).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 08. 2010 21:03
30.6. opět cesta do chorvatska přes Madarsko.Tentokrát ne k moři ale za rodinou poblíž Daruvaru.
Trasa Prostějov-Brno-Bratislava-Rajka-Csorna-Sárvár-Ketszhely-Barcs.
Cestoval sem zase v noci,provoz mírný,pouze na celnici v Rajce a na benzíce na dálnici za Rajkou hromada neštastníků kupujcích madarskou známku.Do Csorny dost kamionů,ale od křižovatky na Sárvár ani noha,jelo se super,problémem jsou akorát zvěř potulujcí se kolem cesty.
V pondělí cesta zpět přes den,provoz podstatně hustší,ale žádná hrůza.V Csorně klasicky radary. Na Slovensku a u Hustopeče chytači dálničních známek.Brno -Vyškov :katastrofa...
Na hranicích zdržení do 2 minut,bez rozborky kufru.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 08. 2010 22:14
Tak náš poznatek - poprvé autem v Chorvatsku. Odjezd deset minut před půlnocí 21. 7. (to ještě byla středa) a příjezd do Brely 13,00 ve čtvrtek. Jeli jsme zhruba od Zlína - nájezd na slovenskou dálnici u Trenčína, pak Bratislava, Vídeň, Graz, Mureck, Slovinsko přes Lenart a Ptuj, Macelj, Zagreb, Šestanovac, Brela. V Rakousku jsme omylem sjeli z dálnice, stálo nás to asi 100 km, po dálnici rychlost 130 km, jinak cesta překvapivě v pohodě. Zpět v sobotu 31. 7. odjezd z Brely 8,30, asi 2 hodiny hustě pršelo, Demerje asi po 13 hodině čekání 4 minuty!!! v rádiu hlásili na Lučku 8 km fronty a také že to tam fakt vypadalo. Asi 15 km před Maceljem nás vyhnali z dálnice a jeli jsme nějakýma polňačkama a malou celnicí, fronta možná 5 aut ale šílený celník, kterému trvalo odbavení asi 30 minut. Pak další šílené cestičky až do Ptuje a pohoda až domů. Dorazili jsme ve 22,00 hodin. Zpáteční cesta i když byla v sobotu, tak dálnice možná 2-3 malinko přibrzdila, ale žádné zácpy a hrůzy nebyli. Cesta zhruba 13 hodin tam i zpátky s pár zastávkami.
DĚKUJI všem dopisovatelům, rádcům, lidem, kteří zde dali mapy a fotky ukazatelů, průjezdů měst a různých vychytávek! Moc nám to pomohlo. Speciální dík posílám Bessymu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 08. 2010 23:01
radkabedna napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jeli jsme zhruba od Zlína - nájezd na slovenskou
> dálnici u Trenčína, pak Bratislava, Vídeň, Graz,
> Mureck, Slovinsko přes Lenart a Ptuj, Macelj,
> Zagreb, Šestanovac, Brela.

Jen moc nechápu proč když jste jeli od Zlína jste jeli přes Slovensko??? Leda že byste tam jěště někoho brali, jinak je to nesmyslné
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 08. 2010 23:29
radkabedna
to, ze vas pred Macejlem odklonili znamenalo, ze maji dalnici narvanou k prasknuti a vy jste na tom jedine vydelali. Jinak 13 hod v sobotu zpatky je velice dobry cas. Pri prvni jizde jste si nasadili latku hodne vysoko.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 11:13
Valeri, díky za pochvalu, manželovi vyřídím. Dost jsme měli obavy, jak to zvládneme, protože autem do zahraničí to byla naše vůbec první cesta. Jezdili jsme busem nebo letadlem. Ale jinak celá chorvatská dálnice v sobotu dopoledne v pohodě, žádné popojíždění, jak to vidíme v televizi, nebylo, docela jsme byli překvapení, možná opravdu až ten konec.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 11:33
Min, týden sem se vrátil z Makarské riviery..., cesta tam super bez Slovinské dálnice..., jen za hranicemi Slovinska je trochu rozbitá cesta, tak RSo trochu trpělo..., mítnice vpoho, ale chce to platit kartou, jinak kolony..., cesta z5, čekání 2 hodky v koloně na konec míta a hranice v Chorvatsku...., doporučuji navštívit po cestě z5 velký outlet za Záhřebem, slevy na značkové výrobky 50%-70%....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 12:58
radkabedna napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jeli jsme zhruba od Zlína - nájezd na slovenskou
> dálnici u Trenčína, pak Bratislava, Vídeň, Graz,
> Mureck, Slovinsko přes Lenart a Ptuj, Macelj,
> Zagreb, Šestanovac, Brela.

Jen moc nechápu proč když jste jeli od Zlína jste jeli přes Slovensko??? Leda že byste tam jěště někoho brali, jinak je to nesmyslné


v pátek jedeme taky přes Slovensko a to sice z Uh.Brodu co je na tom nesmyslného?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ben06 (04. 08. 2010 13:27).
rst
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 13:20
Už jsem tady několikrát zaregistroval, že na mítnicích je lepší platit kartou z důvodu rychlosti průjezdu mítnicí. Už jsem byl v HR mockrát, ale tohoto jsem si ještě nevšiml. Resp. všiml jsem si mítnice, kde nebyly fronty, a na obrázku bylo něco, co jsem nedokázal přesně identifikovat, ale myslel jsem si, že je to nějaký služební průjezd. Teď když o tom zpětně přemýšlím, je možné, že na tom obrázku je platební karta. Chci se jenom ubezpečit, jestli je tato mítnice takto označená určená pro řidiče platící kartou?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 13:33
ben06 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> radkabedna napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jeli jsme zhruba od Zlína - nájezd na slovenskou
>
> > dálnici u Trenčína, pak Bratislava, Vídeň, Graz,
>
> > Mureck, Slovinsko přes Lenart a Ptuj, Macelj,
> > Zagreb, Šestanovac, Brela.
>
> Jen moc nechápu proč když jste jeli od Zlína jste
> jeli přes Slovensko??? Leda že byste tam jěště
> někoho brali, jinak je to nesmyslné
>
>
> v pátek jedeme taky přes Slovensko a to sice z
> Uh.Brodu co je na tom nesmyslného?


Jen je to trochu zajížďka cca 60 km, jinak nic confused smiley My jezdíme z Uherského Hradiště, tak proto mě to překvapuje proč si tolik zajíždět a časově to vyjde cca stejně. Ale hold každý ať si jede tak jak mu to vyhovuje. Jinak přeji pěknou dovču a šťastnou cestu. Nás to čeká až 21.8 ale už se těšíme.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 14:14
Psala jsem, že jsme "zhruba od Zlína", kdo to zná, tak přesně Slavičín a jeli jsme přes Brumov, Sidonii, Horní Srní a v Nemšové na dálnici. Od nás se jezdí takto. Zlíňáci určitě najíždějí jinak.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 14:53
OK tak to mění situaci, omlouvám se yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 15:55
rst napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...Resp.všiml jsem si mítnice, kde nebyly fronty, a na
> obrázku bylo něco, co jsem nedokázal přesně
> identifikovat, ale myslel jsem si, že je to nějaký
> služební průjezd. Teď když o tom zpětně přemýšlím,
> je možné, že na tom obrázku je platební karta.
> Chci se jenom ubezpečit, jestli je tato mítnice
> takto označená určená pro řidiče platící kartou?

Dovolím si to ve stručnosti zopakovat. Na mýtnici jsou tři možnosti, samozřejmě brány kde je obsluha a dá se platit hotovostí a většinou i kartou - označené nápisem CASH a symbolem ruky podávající peníze z okénka. Potom brány s automatickými mýtnicemi na platební karty, jsou označeny symbolem karty (obdélník s kulatými rohy a vodorovným pruhem) a nápisem CARD ONLY- ty bývají většinou na levé straně mýtnice. Třetí možnost jsou automatické brány systému ENC - označené ENC a symbolem auta s jakoby radarem, tyto brány bývají zase úplně napravo a jsou pouze pro auta vybavená terminálem (krabičkou na čelním skle) s předplaceným kreditem. Řidič sice musí investovat do tohoto zařízení, ale odměnou je 10% sleva mýtného. ENC už se tady řešilo třeba zde enc
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 22:45
Včera před půlnocí jsme se vrátili.

Trasa tam i zpět: Uherské Hradiště-Skalica-Kúty-Malacky-Stupava-průjezd Bratislavou po dálnici-M15-M1 -> 86 směr Szombathely-Rédics-Dolga Vas-Lendava-Čakovec-Varaždin -> dálnice - Záhřeb - Bosiljevo - Benkovac - Biograd - ostrov PAŠMAN

Tento rok jsme vyzkoušeli klasickou "totalitní" trasu a byly z ní velmi rozporuplné pocity....

Cesta tam, středa 21.7.:

Vyjeli jsme někdy o půl osmé večer (zase pozdě). Někdy u slovenských hranic přestalo hrát rádio, a za další hodinu začala zlobit klimatizace, takže buď horko, nebo zima. Nic mezi tím grinning smiley Cesta po staré cestě do Bratislavy je parádní, dá se tam rozumně svištět a cesta je pěkná. Nájezd na dálnici v Bratislavě-Lamači bezproblémový, ale houby značený. Pro ty, co jedou bez navi, poradím: po pravé straně bude dealer Peugeotu, tak kousek za ním je odbočka doprava a tam to je. Bohužel se po dálnici nedá jet až do Maďarska, takže na křížení Bratislava Pečňa odbočka směr Wien Lúky Háje, potom Lúky Háje, divný sjezd z dálnice, a potom nájezd na klasickou Panónskou cestu. Přechod v Rajce je rozbitý furt, od roku 2008, co jsme tama jeli posledně, se nic nezměnilo. Kousek za přechodem nájezd na M15 a na Moson Pinenöhely (či jak se to odpočívadlo píše grinning smiley ) jsme si dali pauzu. Bohužel zrovna u kanálu, ale dalo se to vydržet smiling smiley potom sjezd na 86. Mezi Jánossomorjou a Csornou jsou myslím dva semafory, jeli jsme vždycky v "prvním vrzu", mimo to se cesta vcelku dala. Vzhledem k téměř nulovému provozu jsem přeprogramoval navi z původní trasy na Sárvár, Vasvár, Zalaegerszeg na tu klasickou 86. Z Csorny do Szombathely je cesta lepší a dá se svištět. Okolo Vát dokonce postavili kus budoucí dálnice M86 coby obchvat. Zajímavá věc ovšem byla to, že cestou tam jsme nepotkali žádný nájezd, prostě se cesta rozšířila a byla tam 130. Cestou zpět nás to vyhodilo (byly tak oba směry) na nájezd, který nás vyhodil směrem k Vát, potom jsme najeli na starou 86 a okolo toho rozšíření jsme jeli, ale bylo uzavřené. Ještě teď mi to vrtá hlavou, prosím, upřesněte mi to někdo smiling smiley.
V obci Szeleste jsme dali spací pauzu, bo noční jízda šoférům moc neštimovala. Cesta 86 je od Szombathely dolů naprostá tragédie, je značka úthibák 2 km a po dvou kilometrech další stejná značka. Když je kousek pěkného úseku, tak nečekaně přijde podpásovka v podobě nějaké jamy nebo pořádných hrbů. Kálocfa Kozmadombja - řízeno borci s vysílačkami, takže bez problémů, odsýpá to. Kus za tím je krátké zúžení do jednoho pruhu řízené značkami červené kolečko-modrý čtvereček, přičemž modrý čtvereček je při cestě tam. Další semafor je v Rédicsi, ten je trošku divně nastavený, ale dá se. Zdržení celkem max 15 minut, ale mimo špičku (středa). Na přechodě H-SLO bylo trošku rušno, je tam velká hustota kamionů. Na kruháči sjezd na Dolga Vas, ten sjezd je takový hodně ostrý, tak si dávejte pozor. Průjezd časněranní Lendavou naprosto bezproblémový, a okolo 4:20 jsme dorazili na hraniční přechod do Chorvatska. Kde nic, tu nic, ani noha, jen jedna zelená šipka, jinak všude červené křížky. Tož teda najedeme tam, po deseti sekundách se otevře okénko, vykoukne ospalý celník, změří si nás a vyleze ven. Kontrola formalita - prohlédnutí pasů, zeptání se na bratra, který je napsaný v tatově pase. Najíždíme na hraniční most, přejíždíme řeku Mura a přijíždíme k chorvatské celnici, kde jsme jen odmávnuti. Až do Čakovce jsme nepotkali žádné auto. Tam jsme si taky dali zastávku, na benzince Formula V, kde mimochodem mají i "plin". Ve Varaždinu už jezdila auta, ale provoz byl velmi slabý. Tam jsme najeli na dálnici a upalovali směr Zagreb. Mýtnice Sv. Helena prázdná - platíme kartou, ale osádka druhého auta, ač poučena, podává do okénka šedesát kun, načež jsou profesionálně obráni o 20 kun bez računu (měli platit 23, ale platili 43). Od té doby už jen kartou grinning smiley Lučko bezproblémové a na odm. Desinec snídaně. Cesta po dálnici proběhla bez problémů, akorát šoféři si ještě jednou schrupli na odm. Ličko Lešće, asi na hodinku. V Jasenici jsme natankovali jak naftu do našeho traktoru, tak plyn do strýcova BMW a vyrazili směr Benkovac. Jeli jsme přímo do Benkovace, protože otec chtěl zkusit pořešit bezdrátový net. Nic jsme ovšem nepořešili, protože na dva týdny by to vyšlo snad na víc, než na to, co jsme propili v kavárně s wifinou smiling smiley Z Biogradu měl trajekt jet za hodinu, nicméně jsem se v budce dozvěděl, že "trajekt odlazi sada" takže fofry a během čtvrt hodiny jsme vyjeli směr Tkon. No a potom už jen cesta do Ždrelace, najít apartmán a dovča může začít....

Cesta zpět, úterý 3.8.:

... doplním ...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 23:00
A já se ptám: stály ty trable za tu směšnou úsporu?
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 23:08
Tož zkusili jsme zase jednou maďary, většinou jedeme přes A. Otec řekl, že dokud nebude 86 spravená, tak že jede přes Rakousko smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2010 23:16
Protože má rozum.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2010 06:20
Zaujala mě trasa do HR přes Bratislavu na Budapešť po dálnici. Kde je nejvhodnější zaplatit za maďarskou dálnici? Když jsem jel nedávno po stejné trase do Srbska tak jsme platili v takovém malém domku, bylo to myslím hned první místo kde se to dalo. Bylo před námi pár lidí, zdržení asi 20 minut. To ale bylo v pondělí a kocem května. Myslím si, že v sezonu to může být podstatně horší. Dá se koupit kupon ještě někde jinde? Kdybych se tam měl zdržet hodinu tak by nemělo smysl touto trasou vůbec jezdit.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 195
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.