Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 07. 2010 16:33
je nutne brat v uvahu aj jeden dost vyznamny faktor, a to ten ze je to ich praca, cize tak ako je pekar, stolar atd... yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 07. 2010 17:43
přesně tak, a asi jim to někdo nařídil a taky je kontroluje, znova říkám je to důsledek šengenu který si málokdo dokáže připustit a uvědomit i jeho nějaká negativa o kterých se nemluví
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 07. 2010 09:20
Je to jejich práce kontrolovat auta. A když mám všechno v pořádku tak se nemusím ničeho bát tongue sticking out smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 07. 2010 15:38
Díky do Chorvat nejedu poprve a zatím nás nikdy nekontrolovali,ale jen že jsem to slyšela.Ničeho se nebojím,ale vykládat auto a zase ho tam skládat to se mi nechce stačí do doma a na místě.Díky za odpovědi.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 07. 2010 17:50
Cesta tam: piatok 9.7. Púchov - Bratislava - Gyor - Syekesfehervar - Gorican - Benkovac - Pakoštane (sobota 9:30)
Cesta úplne bez problemov, do Gyoru po diaľnici, potom cestou 1 triedy do Szekesfehervaru. Za Gyorom na useku asi 10 km robili novu cestu, obmedzenie rychlosti na 30 + 1 semafor (prejdený na 1 raz). Maďarská diaľnica polprázdna, na Novom Goričane v noci o 2:00 zdržanie asi 10 min. Išlo to plynule, trošku dlhšie sa pozerali do 1 karavanu. Maďarski aj chorvatski colnici iba pozreli do otvorených pasov - pasy boli 3, my 4 (dcéra má vlastný, syn je zapísaný v našich), no to či máme chalana zapísaného v pase nikoho nezaujímalo. Kamárat, ktorý išiel za mnou mal zatiahnuté plato v kufri, musel otvoriť kufor, iba pozreli a pokračoval. Cesta po HR dialnici do Benkovacu úplne v pohode, ku koncu cesty sme už stáli na každom druhom odpočívadle, aby sme do Pakoštane neprišli moc skoro (ubytovanie sme mali od 10:00).
Cesta späť po tej istej trase, výjazd z Pakoštane o 14:00. v sobotu 17.07.
Cesta opäť bez problémov (aj keď klíma začala poriadne chladiť až po 40 min - pežotík asi už tušil, že na druhý deň bude predanýsad smiley) Platenie mýtneho pri Zahrebe kartou - pri rampe som bol prvý, na platenie cashom sa čakalo asi 30 min., takže nabudúce určite iba kartou. Zdržanie na novom Goričane asi 15 min, išlo to opäť plynule, zase colnikov nezaujímalo, či máme syna zapísaneho v pase, iba pozreli do tých 3 otvorených. Treba však povedať, že na kraji cesty boli odstavené 3 autá (z akého štátu neviem, značky som nevidel), ktoré mali komplet vyložené kufre. Na maďarskej diaľnici od Balatonu po Szekesfehervar zhustena pramávka - no plynulá. Súvislé 2 pruhy aut, pravý cca 90 - 100 km za hod, ľavý 110 - 120. Szekesfehervar - Gyor: pri Gyori zmizla asi polovica obmedzeni rychlosti na 30, semafor tam ešte bol. Na Slovensku pri Trnave silná búrka, cca 10 minút som išiel max 80, aj to som predbiehal ostatné autá. Doma som bol o 1:00 v noci v neďelu.
Celková spotreba 6,6 l nafty (Peugeot 307 SW, 66 kW), 10 dňová maďarská diaľničná známka pokryla obidve cesty.
Tým, ktorých dovolenka ešte len čaká želám štastnú cestu a super oddych.smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 07. 2010 13:49
Cesta tam 16.7.2010 v 19:40. Trasa Přerov-Brno-Mikulov-Vídeň-Graz-Maribor-Ljublana-Postojna-Koper-Rovinj. Přesně 791 km. Příjezd asi 05:30 hodin do Rovinje.Během cesty byly tři odpočinky na protáhnutí těla. Cesta tam celkem dobrá jen u Brna zdržení asi 15 minut a poté ještě před městem Graz, taky malé zdržení. Až do Mariboru byla dálnice celkem slušně zaplněná, ale poté jen velmi slabý provoz v celém Slovinsku. Cesta zpět stejná trasa, odjezd 23.7.2010 v 19:45 a příjezd v 05:30 hodin. Dálnice ve Slovinsku asi 40 km před Ljublanou se jelo průměrně 60km/h. Dálnice totálně přetížená kamiónama. Po průjezdu Ljublanou celkem plynulý provoz. Bál jsem se průjezdu Vídní a myslím, že jsem jel špatně. Stále jsem jel po S1 a čekal, že se objeví S2 nebo A5, ale objevila se A4, směr Praha. Cesta zpět byla o 10 km delší, takže jsem asi španě odbočil, nebo sjel. Cestu jsem absolovoval ve Škodě Fabia 1,2 s průměrnou spotřebou tam 5,2l a zpět 5,5l. (dle palubního pc) Celkem najeto 1620 km a natnkováno 91 litrů nutural 95. Průměrná rychlost taky dle palubního pc 89 km/h.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 07. 2010 10:39
Cesta tam pred 14 dny v patek v noci na Viden a pak klasika objeti slovinske dalnice a i ucpaneho dalnicniho prechodu na ten vedlejsi horsky. A pak po chorvatske dalnici az do Karlovace ( dalsizdrzeni-hromadna havarka za Zagrebem) a odtud po stare (Knin LPG) a vrchem az na Metkovic (LPG) a pres Peljesac (Orebic LPG) a trajektem na Korculu do Vela Luky. Porad je to s LPG spatne na prijezdu od Slovinska, alespon jsem nenasel cerpacku pred Zagrebem. Cesta po stare je prijemna, ale Chorvatum se asi nelibi, ze vsichni turisti nejedou po dalnici a od Karlovace jsem napocital 11 policejnich kontrol a to bud s tim jejich prenosnym kukrem, ale i s klasickou radarovou trojnozku. Ale jen jednou merili na ceste, vesmes stali v obcich nebo v useku, kde by to mela byt obec alespon podle znacek. Ridici byli solidarni a blikali vcas.
...
Zpatecni cestu jsem vzal pres Bosmu, je to nadhera, dost se to zlepsilo oproti minulym letum a kanony reky Vrbas uz jsou zase prujezdne, ale pro ty co spechaji to opravdu neni (22 hodin z Orebice) a to nebyl zadny provoz a policajtu oproti minulym letum vyrazne ubylo. Ja tu cestu mam rad. Nejdrive udoli Neretvy, pak stoupani pres hory, nudna nahorni plosina a nadherny sjezd Vrbasem. Za za Banja Lukou je to porad priserny, ale prujezd mestem uz je vyrazne lepsi. Pak nasleduje malebna Slavonie no a pak sejdrem pres Madary tak nejak nazdarbuh okrskami a po druhe strany slovenske hranice Rakouskem a pres Postornou zpet. V noci se jde mnohem lepe rakouskymi silnicemi, maji totiz 3 vodici cary, svitici patniky a lepsi povrch.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil vrgada (25. 07. 2010 10:41).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 07. 2010 12:32
tak aj my to uz mame za sebou ....
cesta tam v piatok 16.7. start o 21:00 hod. zo Ziliny smer bratislava ..czorna...86...lendava ...varazdin..nabeh na HR dialnicu v novom marofe a zjazd v sibeniku
pred solarisom sme zaparkovali o 13:30hod
hned prve necakane zdrzanie na SK dialnici pri Senci sa prevratil kamion a odklanali dopravu po okoli,SK-HU hranice sme presli 30min. po polnoci ,v madarsku na 86 zdrzanie na semaforoch minimalne,spocitane mozno 10minut . a uz tradicne na rovinke v lesiku niekde za szombathely som musel uplne zastavit kym si rodinka vysokej zveri (6ks) vsimla ze stoji uprostred cesty ,na moje svetelne a zvukove signaly sa ten najvyssi len skaredo pozrel nasim smerom a lezernym krokom sa pohli smerom do lesa smiling smiley dalej uz bol klud cez cele madarsko sme stretli jeden kamion v nasom smere a oproti ich par stalo na jednom zo semaforov.na SL -HR hraniciach sa len znudene pozreli na pocet kusov cestovnych dokladov a mavanim ruk nas posielali dalej.
prvy krat sme sli dve auta tak sme mali viac zastavok co sa nam trocha vypomstilo pri lucko,kde sme sa ocitli v (dost rychlo pohybujucej sa) kolone ktora sa tiahla az po rozvetvenie dialnice na rieku a split, zdrzanie oproti normalu tak asi pol hodiny.
cesta domov 24.7. start o 14:30 , niekde v okoli tunela svety rok sa to zacalo z neba na nas liat a s mensimi prestavkami to pokracovalo celou cestou,takze nanensene "tekute stierace" som vyuzil v plnej miere.,okrem toho dazda pohodova cesta, pred zagrebom som to strihol na demarie ,naozaj nechapem coho sa ludia tak boja pri platbe kartou?? na "cash" zacinala kolona uz od odbocky na "only card" ......
na odmoristi sesvete sa pre zmenu zasa nedalo platit kartou,no nastastie to tam mali vsade napisane, takze som natankoval len za 150kuna co som mal v penazenke "navyse" a potom som tankoval az v slovinsku, tam sme si dali kavicku pokecali s kamionistom od michaloviec a prasili sme domov ..... v madarsku na semaforoch opat minimalne zdrzanie,86 v celku slusne zreparovana ,...a presne o 2:00 som zaparkoval doma na dvorku, "milenke" som dal jednu pusu a pohladenie po kapote za to ze nas zdarne odviezla ,vyniesol som deti a zaspal som ako poleno smiling bouncing smiley
az na ten kamion u nas na dialnici je to prvy krat co sme na ceste k jadranu nevideli ziadnu buracku,co ma velmi potesilo.
Aj ked zopar pretekarov z CZ a SK nas "obletelo" eye rolling smiley ... pri predstave ze v tej 150 a mozno aj viac km/h rychlosti sa mu postavi do cesty statny jelen som len pokrutil hlavou a dufal ze sa tak nestane .

tak vsetkym co to maju este len pred sebou prajem stastnu cestu a krasne pocasie ako sme mali my grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2010 10:35
Jel jsem z Istrie - Koper, Lublaň, Maribor, Graz, Vídeň, Znojmo, D1, Praha, MB - s vozíkem, pohodově bez zácp či výraznějších omezení za 10,5 hodiny.smoking smiley Fakt je, že se mi asi za posledních jedenáct let tak pohodově nejelo - jel jsem navečer v 17,00 hodin v pátek. Mírnej provoz, na dálnicích klid.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2010 17:29
Dnes ráno jsem se vrátil z Viru. Cesta tam (800 km): v 19.30 h, dne 16.7.2010 odjezd z domova přes Kúty, Blavu, Csornou, Vasvár, Nagykaniszu, Letenye, Goričan, Zagreb, výjezd Zadar 1, Nin, Privlaka, Vir. Příjezd na místo v 10.00 h. Každých cca 150 km "kouřová" přestávka cca 10 min a za Lučkem na ČS Tifon cca 3 h "fotografování zevnitř". Bez vážnějších komplikací. Mezi sjezdem z dálnice na Csornou a odbočkou na Sarvár a Vasvár 2 x semafor - oprava komunikace. Zdržení cca 5 min. Jinak komunikace v tomto úseku katastrofa, koleje, výtluky a permanentí snížení rychlosti. Od odbočky na Sarvár v pohodě. Na HP Letenye - Goričan kontrola osob v pase dle foto a jelo se dál. Silnice celkem prázdné, ale po odpočinku za Lučkem zhuštěná doprava. Před Bosiljevem 1 x dopravní nehoda a tím pádem snížení rychlosti a popojíždění. Cesta zpět (813 km): odjezd v 19.30 z Viru po Zalaegerszeg stejná cesta, pak přes Szombathely, Csornou, Jánossomorju, Rajku, Blavu, Kúty příjezd domů v 06.30 h. Před Goričanem a na 3 místech v Maďarech pršelo, takže se nedalo jet rychleji. Od Körmendu komunikace až po hranice na Slovensko "na kaši-děs" a k tomu "maličko" kamiónů. Mimo sezónu by prospěly opravy, ale to vzhledem k ekonomické situaci Maďarska asi nehrozí. Ale aspoň cesta přes Maďary není nudná a nedám na ní dopustit. smiling smiley Mezi Csornou a Jánossomorjou opět 2 x semafory a cca 5 min zdržení. Cestou zpět každých cca 150 km "kouřová" přestávka cca 10 min a jedna delší na tankování před Zagrebem. Jsem doma skoro půl dne a už bych jel zpět. Jadranské slunce chybí. smiling smiley

Sretan put želi vam Sk@nes! smoking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2010 18:25
Cesta tam sobota 17.7 výjezd J.Hradec 1.45 hod. příjezd Vodice 18.45 hod. --17 hodin!!! 880 km. Hrůza přes Slovinsko po dálnici cca 6 hodin v koloně bohužel jsem byl okolnostmi donucen cestovat v sobotu a už nikdy více.Zpět jsme měli původně jet také v sobotu což jsem odmítl a prodloužili jsem pobyt o 1 den. Návrat neděle 25.7 ta samá trasa za zhruba 9,5 hodiny jízdy podle předpisů se třemi přestávkami.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2010 01:25
Tys jel pres Slovinsko 6 hodin? No potes...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2010 08:53
Valeri, co se divíš? My do toho hupli u Ptuje o týden později, taky jsme jeli o půl dne později, než obvykle. Do Ptuje z Radgony asi 50 minut, tam nás do fronty pustili hned, ale posledních asi 13km jsme jeli hodinu deset. Takže dvě hodiny Slovinskem pro nás, ještě déle pro ty na dálnici, protože se museli nacpat do jednoho pruhu. Kolik jich totiž stálo na dálnici za námi, si netroufám ani odhadnout.
Ale o tom píšu také v tomto vláknu: [forum.ihvar.cz]
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2010 10:23
Já jsem se vrátil včera 28.7.2010 z Brely. Odjezd ráno v 6.00 hod. cesta přes Chorvatsko a Slovinsko, bez problémů, malá kolona na hranicích. Jinak za Grazem je zúžení dálnice na Víděň, dálnice A2 stála, nepouštěli na ni ani z přivaděčů, po cca 20 min. se to rozjelo, Vídeň bez problémů, doma u Poděbrad v 18.30 hod. i s večeří v Grešlovém Mýtě.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2010 18:36
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tys jel pres Slovinsko 6 hodin? No potes...

Plus mínus tak nějak...A to jsem si liboval jak to po dálnici pěkně ubýhá...Najednou kolona a v rádiu říkali něco o koloně 27 km dlouhé, benzínu necelá čtvrtka nádrže takže jsem i motor radši vypínal protože jsem nevěděl na jak to bude dlouho tak nebyla ani klima,teploměr ukazoval venku 44 stupnů...no radost vzpomínat...:-)
prt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2010 10:39
Fabia:
jel jsem kolem tebe do protisměru domů a ta kolona byla šílená, táhlo se to od hranic až kus za ptuj. před hranicema vatrogasci rozdávali vody do aut, protože lidi bez klimy museli být uvaření.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2010 12:07
18.7.2010 Pardubice - Stanići Čelina (2:30 - 15:30)
Brno - objížďky, podařilo se mi zakufrovat, Vídeňská rozkopaná, časné ráno bez problému.
Mikulov - pohoda, plná benzínka, páreček kreténů z Prahy akorát nechtěl uvolnit místo u stojanů, kde svačili?!?!?!
Vídeň i A2 - v neděli ráno pohoda až na 2 hnusné nehody před Grazem. A2 sem tam rozkopaná. Pokud není zácpa, tak to jde.
Slovinsko - dálnice prázdná, za Ptujem souvislá kolona pohybující se stálou rychlostí 60.
SLO - HR - bez čekání
Zagreb - mírně husto, 1 nehoda (NL obytňáky - polystyrén všude), Lučko bez problémů
A1 - pohoda, poloprázdno
Split - Stanići - Husto, bacha na turisty, parkuje se všude, Omiš kupodivu bez čekání před mostem.

28.7.2010 Stanići - Plitvice (8:30 - 12:15)
Stanići - Split - klasika, pomalu ale jistě
Split - masakr, těsně přede mnou uzavřeli nájezd na A1 a navigace mne dovedla do splitských kasáren!!! Mapy od Teleatlasu fakt nebrat. Zlatý Navteq. Průjezd přes Trogir, Kaštelu a Prgomet.
A1 - pohoda a prázdno
Spojka na starou D1 a D1 až do Plitvic v pohodě a prázdno. Ubytování na blind v Seliště Drežničko a prohlídka Plitvic.

29.7.2010 Plitvice - Pardubice (9:30 - 19:30 i s nákupy)
Stará D1 a Karlovac: poloprázdno.
Karlovac - Zagreb: tolik Poláků jsem v životě neviděl ani v Krakově. Jsou ale na pohodu. Největší dementi a hovada jsou Němci. Několikrát mne naschvál vyblokovali při předjíždění (byly to dražší a luxusní vozy - nechápu to) . Lučko na kartu prázdno, na cash mírná fronta.
HR-SLO: čekal jsem 10 a 15 minut.
Slovinsko: prázdno
Za Grazem: A2 se zaplnila, ale furt se dalo plynule 140km/h, na opravovaných úsecích bez čekání.
Vídeň: odpoledne je trochu o nervy, ale jde to, Praha je 100x horší.
Brno: cukání po Vídeňské, D1 standartně plná, U 9 křížů průtrž mračen, sjezd na Bíteš (U Meziříčí je sjezd uzavřen).
Za Ždárem: Škrdlovice, Karlov, Vojnův Městec uzavřeno. Vzal jsem to za Stržanovem po 350 doprava do Hlinska a potom přes Trhovou Kamenici do Pardubic. Už ve Žďáru je ale na křižovatce značka slepá ulice.

Moje rada: Nejezdit v sobotu pokud to jde a všude platit kartou (mám Visa, manželka EuroCard a fuguje vše, debetní i kreditní). Pro zichr koukejte na částku na terminálu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2010 12:15
Odjezd 15.7. 00:30 hod. z Kroměříže, příjezd Zivogosce-Blato 15.7. 11:30 hod. Celá cesta po dálnicích CZ, SK, HU (M1, M7), HR (A4, A1) - vyjma krátkého úseku před nájezdem na M1 v Maďarsku a úsekem od sjezdu z dálnice v HR po Blato, po trase Kroměříž, Brno, Bratislava, Budapešť, Goričan, Zagreb, Makarska, Zivogosce - Blato. Cca 4 přestávky, délka trasy cca 1170 km - minimální provoz, pohoda...

Stejná cesta zpět 25.7, odjezd 7:00 hod., příjezd domů 20:10 - delší čas na cestě díky silnému větru a omezení rychlosti na dálnici v HR po Sveti Rok, drobná zácpa před Budapeští (návrat maďarů z víkendu), od Budapešti po Břeclav silný déšť...

Vše v naprosté pohodě, hezky to odsýpalo - příští rok asi opět tudy... Jel jsem takhle poprvé, dříve jsem jezdil přes A, SLO, v posledních třech letech po (myslím Bessyho) trase...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2010 06:54
Nevím, tahle trasa se mi zdá dlouhá časově i kilometrově.
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2010 08:59
Ale nehrozí na ní kolony a zácpy. Jedeme z pátku na sobotu, tak o ní také uvažuji.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2010 10:02
... je pravda, že po najetí z Kroměříže ... se jede stále po dálnici až do místa pobytu ( vyjma úseku po pobřežní HR magistrále ) ... takže komu nevadí monotónnost " autostrády " ( název se nevztahuje na úsek Vyškov ...Brno a Brno ... Břeclav ) je to rychlý způsob, řekl bych i relativně bezpečný ... smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2010 12:24
čau lidi,
jsme doma pár hodin,byli jsme letos ve Vodicích,počasí 50/50 ,cesta tam super,cesta nazpátek něco strašnýho,průtrže mračen,kolony,od Zadaru na hranice Slovinska zhruba 7hodin,takže celá cesta 14.30h do Plzně,asi počasí vyhnalo všechny už v pátek místo až v sobotu,objížďka Slovinské dálnice přes Ptuj bez problémů,tam i zpět,všem šťastnou cestu
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2010 13:50
tož dnes kolem 1:30 sme se vrátili z Blata..cesta tam 18.7. 17:45hod ..bez problémů silnice a dálnice zcela prázdné ...Přerov, Brno, Vídeň A5,S1,S2,A23,A2..objezd Slovinské dalnice Mureck, Lenart, Ptuj..v klidu bez aut i policajtů..v Ptuju napojení v Dražencích v pohodě..chorvatská dálnice prázdná...
ale zato zpátky to bylo na mašlu....výjezd z Blata 9:30 bylo polojasno kole, 30°C..stavení se na Makarské v Konzumu.. pak nájezd v Šestanovacu avýjezd domů..u Šibeniku začalo chcat místama nebylo vidět na cestu jak hustě i přes Slovinsko a trochu v Rakouských horách..cesty byly v normálu s obyvyklým hustějším provozem asi na 170 km byl velký bourák asi 4 aut bylo to celkem ošklivé....od Bosileva provoz zhoustl tak, že se popojíždělo až na Lučko...jel sem platit na Demerje..ale i tam sem si postál asi 20 minut..dalo se podle rádia platit v hotovosti i zde....na casch byla fronta od Demerje..v protisměru byl provoz klidnější ..pak směr Macelj..jelo se na Zaprešič v klidu pak až na benzinku Lepa Bukva taky..ale zde to už stálo..a popojíždělo..řekl bych zdržení včetně přechodu tak hodinka..protisměr do HR frontak tak 5km...dále se jelo už fanj..objezd Sl. dálnice v klidu...jen sem pomohl jednomu krajanovi...držel sem mě už od Zagrebu a na Lepej bukvě..mě poprosil jestli náhodou neznám jak objet dálnicu...tož sem mu řekl ať se mě chytne...dál domů to bylo už v klidu..jenom ve Vídni sem viděl 2 krajany jak jeli na nové odbočení na česko na okružní jízdu městem....pro všechny..nemusíte znát nic jenom jet úplně v levém pruhu a nikde neodbočovat a dostanete se až na A5 s označením Brno..domů sem dojel až kolem 1:30hod..řekl bych 3 hodiny pod obvyklou dobu jízdy

jo a ještě chcu dodat..že A5 v rakousku..mě zkrátila cestu na Blato o 10km

spotřeba..tam 5,6 zpět 5,9..max 120km/h...ve 4 lidech.. všeci dost při těle + hrůza proviantu a věcí, že sem zástěrky tahal skoro po zemi ....výlet Dubrovník...tam 5,2..zpět 6,6...najeto 2450km průměrná spotřeba 5,8l (fabia HTP Combi)...



Upraveno 5krát. Naposledy upravil vasnivykolista (31. 07. 2010 23:39).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2010 18:52
Tak pro tento rok je to opět za námi - cesta tam v neděli 18.7. ve 14,00 hodin - Hradec u Stříbrné Skalice (nájezd na D1, Hvězdonice) - Znojmo - Wien - Graz - Mureck - Lenart - Ptuj - Zagreb - Karlovac - Zadar 2 - Bibinje. Po dohodě s druhou posádkou jsme jeli na "pohodu". První zastávka ve Znojmě v Intersparu pro 5litrovou XXL plechovku Gambrinusu a doplnění paliva u benzínky Avanti ve Chvalovicích za 32,90 Kč/l. Pak už směr Hollabrunn, Stockerau a v neděli navečer přes trošku přicpanou Vídeň. Jelo to ale pořád. První rakouská zastávka na odpočívadle Bad Fischau, druhá potom na odpočívadle Gralla po opatrném a bezchybném přejezdu z A2 na A9 na křižovatce Graz Knoten-West. Následoval sjezd na 226km Gersdorf a potom už za tmy trasa (podle Mirushe) na Mureck-Lenart-Ptuj. Všechno včetně 5 kruháčů šlo bezvadně až v úplném závěru objízdné trasy jsem ve tmě trošku zazmatkoval a odbočil (před podjezdem dálnice) na Maribor. Okamžitý sjezd k válečné poradě na benzinku OMV, nadjezd dálnice a návrat na závěr dálnice A4 a přímé napojení se na silnici č.9 k chorvatským hranicím se nakonec povedl. Přejezd hranice do Chorvatska byl rychlý jen s tradičně ospalým pohledem celníka na pasy a ležerním odmávnutím. Noční cestarina při platbě kartou bez zdržení. Zhruba kolem 00,30 hod. 19.7. jsme zastavili na odpočívadle Dobra Zapad k asi 6hodinovému odpočinku (spánek v i vedle auta). Ráno jsme potom ještě se zastávkou u benzínky Janjče Zapad a načerpáním paliva za 8,45 kN/l dorazili přes Sukošan do Bibinje. Víceméně odpočatí a se spotřebou 6,3 litru benzínu na 100km.

Pobyt: počasí perfektní - hory nad tunelem Sveti rok zadrželi mraky a první týden bylo horko i v noci. V druhém týdnu se trochu ochladilo, foukal vítr a o to byly větší vlny, ale pořád dobrý na slunění i koupání. Kromě návštěvy centra Zadaru jsme si "střihli" výlet autem na ostrovy Ugljan a Pašman (trajekt Zadar - Preko za 121 kN/auto a 18 kN/osobu, zpáteční trajekt Tkon - Biograd na Moru za 100 kN/auto a 12 kN/osobu). K nepříjemnostem pobytu patřilo onemocnění jednoho z členů druhé posádky angínou spojené s návštěvou turistické ambulance v Zadaru (bezplatné ošetření) a defekt pneumatiky vozidla stejné posádky při výjezdu do Zadaru (oprava pneumatiky v místním Vulkanizer servisu za 40 kN). Jinak jsme většinu plateb v Chorvatsku uskutečňovali s pomocí platebních karet a podle zpráv z účtu to vychází velice výhodně mezi 3,49 až 3,59 Kč/kN.

Cesta zpět ve čtvrtek 29.7. v 10,30 hodin - cesta přes Chorvatsko bez problémů se zastávkou u benzínky Draganič Jug a načerpání EuroSuper95 za 8,28 kN/l. Cestariny kartou včetně Lučka bez front. Hranice s kontrolou pasů taky bez zdržení. Průjezd Slovinskem Ptuj-Lenart-Mureck bez zaváhání (jednu chvíli jsme vodili za sebou asi osm aut s českou značkou). Další zastávka na kávičku a vystřídání řidičů opět na rakouském odpočívadle Gralla. Za Grazem začalo hustě pršet a přestalo až na 70km D1. Tomu odpovídala i rychlost jízdy a hustota provozu zejména ve Vídni. Za stálého deště a při jízdě v kolonách jsme ve Vídni ignorovali odbočku Praha, Brno, Schwechat a po značkách A23, A22, Praha jsme se dostali na výpadovku na Stockerau (značení E59 se nám nějak ztratilo a objevilo se až před Hollabrunnem). Pak už jsme zastavovali jen na doplnění kalorií na D1 u benzínky Humpolec-Mikulášovice a hurá domů. Do cíle jsme dorazili tentýž den ve 23,00 hodin se spotřebou 6,5 litrů benzínu na 100km a neodmyslitelným poklepáním blatníčku našemu autíčku spinning smiley sticking its tongue out
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2010 19:12
Dneska se vedle nás ubytovali noví sousedi z ČR a reportovali cestu. Prý jim to z Mariánských Lázní na Pašman trvá běžně 10 hodin, ale tentokrát to bylo 18, kolona z Mariboru až na hranice, tak pozor na poslední červencový víkend.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2010 22:53
Zdravím všechny.co už to mají za sebou a závidím těm ostatním.Odjezd 25.7 03,00 z Přerova,Brno,Vídeň,Graz,Maribor,Ljubljana,Postojna,Kozina,Rijeka,Krk.12,00.Cesta v pohodě žádný výrazný problém průměr r.97 km/h spotřeba 4.8 l nafty.Na Krku od středy zima.občas déšť a studený vítr.Jezdím do Chorvatska už hodně let,ale toto jsem ještě nezažil.Cesta zpět dnes v 10,00 cesta stejná,jen jsem to vzal rovnou na Postojnou(chyba,cesta sice kratší,ale v žádném případě rychlejší)Kolem ljubljany opravy cesty a dost hnusná kolona zdržení určitě víc jak hodinu,pak už v pohodě.Průjezd Vídní naprosto v pohodě podle značení už vás to na tu hroznou objížďku nežene.Dvě přestávky + hodinová večeře za Mikulovem ve 20,00 v Přerově.Průměr r. 87km/h spotřeba 5,3 l nafty.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 07:46
Výjezd 21.7. v 17hod plán: Strážnice-Bratislava-Rajka-Csorna-Keszthelly -Letenye -Plitvice -Rogoznica
v minulých letech trasa trvala cca 10 hodin ( podle přestávkových nároků dětí ) .
Bohužel někoho z party napadlo, že když ta cesta z Csorne po Sombathelly je tak pěkně opravená, pojedeme dál na Lendavu a to nám zabralo asi 4 hodiny navíc. Zásadně nedoporučuji. Maďarsko jsme projeli někdy kolem 23,40 Nakonec jsme prokličkovali Slovinsko bez poplatku a na Plitvicích byli 3,30. Po krátké přestávce na spaní a asi dvou hodinách toulání se jezery jsme dorazily ve 12.00 do rogoznice .820 km v autě bez klimy ,hrůza.

Počasí teplé, ale vítr zvířil moře a voda hodně studená, navíc angíny a tak,moc jsem se nekoupali........ ale jinak pohodička.
Všichni nás varovali že v Chorvatsku je letos strašně draze, tak nevím kde, ale melouny 4kn, lazagne 24 kn , pizzy od 30 kn, mléko 6kn ............zbytečné se nějak víc zásobit z domu......


Cesta zpět - start ráno v 7.00, dojezd 17.00
poučeni z předchozích nezdarů a protože další spolujedící nechtěli platit moc poplatků na cestách jsme projeli
celé HR po dálnici, navázali na dálnici v Maďarsku (6,1 E) a Slovensku (5E) , cesta 10hodin, ačkoliv delší cca o 100 km, protože jsme jeli dálnicí podél celého Balatonu a navázali na cestu 81 směr Gyor . ta byla v dobrém stavu, jen posledních 20km před Gyorem opravovali příkopy, asi tam byla velká voda, ale pořád jsme po této cestě jeli nejmíň 80. Celou dobu bylo zataženo, u Malé Kapely cca v 11.00 teplota 13 stupňů, začali jsem v autě topit.
A na přechodu Slovinsko /Maďarsko zběžně kontrolovali každé druhé auto, kufry, ledničky apod (alkohol, cigarety).......
měli jsme ale štěstí, neboť z otevřeného kufru velkého volva před námi na kontolu vybafli dva velcí psi a to celníky dost zabavilo.

Tak šťastnou cestu a halvně ne Szombathely -Redič, fakt ne............
Jo - a cestou jsme s otevřeným motorem potkali 1 BMW, 1 VW a 6 Renaultů, možná by to byla zajímavá statistika smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 09:52
Szombathely - Redics je cca 77km = cca 1 hod cestovania.

Ako sa dá na tejto ceste nazbierať o 4 hodiny naviac oproti akejkoľvek inej ceste zo Szombathely?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 10:22
ja som išiel madarsko
15.7. Rajka - Redicz 3 hod 10min
25.7. Redicz- Rajka 2 hod 50min
Je tam asi 4 alebo 5 semaforov kvoli oprave cesty, ale na každom sme čakali max. 3 - 4 minuty.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2010 10:39
jak jsem již dříve psal Maďarsko lze zvládnout průměrně za 3 hodiny (210 km) a ne tak jak teť jel můj mladý z Pagu.
Jejikož se v pátek 30 zhoršilo počasí tak asi všichni se rozhodli a jeli domů. Vyrazili v 10 ráno.
To mělo za následek že neustále na dálnici stáli a před vjezdem do Slovinska je prý nějaký tunel a ten se ucpal tak prý to zastavili před ním a pouštěli až se uvolnil prostor mezi tunelem a celnicí do Slovinska.
Neznám to tam ale ti kteří tama jezdíte tak asi víte o kterém místě píši.
Když mi poslal v 19 hodin že je ještě stojí na chorvatské pos... dálnici.
V době střídání turnusu je to napováženou kterou cestu si zvolit.
Dále bez komentáře
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 179
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.