Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2009 11:15
Tak jsme se v sobotu take vratili z dovolene. Takze to jen strucne shrnu :-). Odjezd v patek 28.8. ve 22.00 hodin z Ceskeho Krumlova, prijezd do Zatonu u Zadaru nasledujici den lehce po sedme rano. Cesta bez problemu az na velke bourky a slejvaky v Rakousku, kdy ani sterace na druhou (a to posledni) rychlost nestihaly ... Po ceste tam jedna bouracka (mikrobus nebo dodavka na boku), koupili jsme 15Euro SLO dalnicni znamku a za delsi pulhodinku byly na konci SLO. SLO/HR hranice s asi 5 minutovym spozdenim, kontrola pasu a jestli jsou zapsane deti, vse OK. Chorvatska dalnice super.
Zpet jsme vyrazili v sobotu 5.9. po devate rano (foukal vitr, tak uz se nam nechtelo do bazenu), po ceste nahoru k horam opravdu silny vitr, tak se muselo jet pomaleji, nad Velebity obrovska oblacnost, takze jsem cekal co bude za tunelem a taky ze jo, oblacnost a po slunicko ani pamatka a teplota sla rapidne dolu ... Cesta HR dalnici uplne v pohode, strach jsem mel z Lucka, ale cedule, ktera psala ze Lucko cash cekani 20 minut (podle kolony to muselo byt dele) a ta bezhotovostni mytnice 0 minut, jsem odbocil na tu bezhotovostni a nebylo tam ani auto!, takze jsme zaplatili a pokracovali dal, fakt super volba! HR/SLO hranice asi 10 minutove popojizdeni, ale jen koukl do pasu a jeli jsem dal. V opacnem smeru kontrola nejakeho VW Transporteru s otevrenou kapotou, v nasem smeru vyskladana bagaz z Mercedesu Combi. Po rychlem prujezdu SLO jsme opet koupili dalnicni znamku a cesta uplne v pohode, to same Rakousko a po seste odpoledne jsme byli zpet v Ceskem Krumlove ... :-). Dovolena super vcetne hezkeho pocasi, nadhera.

Najeto celkem 1559 km, palubni PC ukazovalo prumernou spotrebu 5.0 l / 100 km (v realu jsem se ale dopocital odhadem nekam k 5.6 - 5.8 l / 100 km), prumerna rychlost 92 km/hod (snizena vyletem do Zadaru).
Auto Ford Focus C-MAX, 1.6 TDCi, 80 kW - fungoval naprosto skvele a bez problemu jako jiz dva roky pred tim :-).

Letosni dovolene davam jednicku s hvezdickou :-). Velky sok z teplot, kdy jsme z nejakych 29-30 stupnu skocili rovnou do 10-11 u nas a dneska rano auto ukazovalo i teplotu 4 stupne !!! Des a hruza, je po lete ...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2009 13:21
čus také přidám něco.. odjížděli jsme 28.8. z Bystřice u Benešova.. ale jel jsem přes Znojmo a Vídeň, ne dolu na jih na budějovice... odjezd v 19:30 cesta do znojma v pohodě.. z jihlavy do znojma pomalejší cesta ale jinak v pohodě.. v rakousku prázdno.. měl jsem půlroční slovinskou dálniční známku, takže přes slovinsko jsme jeli někdy po půlnoci a ani auto.. akorát hned za SLO hranicemi kontrola známek.. docela buzerace.. no ale v pohodě... HR dálnice opravdu v pohodě.. jel jsem poprvé.. takže jsem čekal změnu počasi po posledním dlouhém tunelu.. ale nic.. jen se trochu oteplilo.. jeli jsem do omiš-nemira.. perfektní dovolená.. teplo.. a překpavilo mě i teplo večer. no zpět jsem jeli 5.9. v 18h teplota ukazovala 30st. no před tím tunelem jak se vyjíždí od moře.. ukazovali snížení rychlosti na 40km/h .. hrozný boční vítr.. projeli jsem tunelem a snížení teploty si o 10st. ale pořád jasno.... takže pohodě.. no pak někde před záhřebem zase snížení rychlosti na 40km/h s výstrahou a nápisem DIM.. nevěděl jsem co to je a dělal si srandu, že kouř... a je to asi požár.. protože pak v dálce byla vidět zář.. hořelo asi 50m od dálnice.. nikdy sem nic takového neviděl.. no ale projeli.. no pak slovinsko rakousko a česko... doma jsem byl asi kolem 5:45. spotřebu nevím ale typuji tak kolem 5l škoda octavia II 1.9tdi... najeto asi 2200km.. jedna cesta 1061km
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2009 15:44
2wifiman:
je to takove nevyrovnane obcan versus stat. Pokud stat neco posle a vy si to neprevezmete do 10!!! dnu, je to automaticky povazovano za vyrizene a dorucene (teoreticky by clovek nemel odjizdet na dvoutydenni dovolenou jinak hrozi prus*r). Obracene ma na to stat 12 mesicu. Takze nedoslo zatim nic. Tou cestou jsem jel jeste parkrat ve dne. Takze skoro 2km pred vlastni zastavbou je znacka obce, pak je z leve strany pole a nejaky sklad a z prave opustene koleje. No a kdyz se clovek priblizuje k budovam a sundava nohu z plynu uz je pozde, udela to blik blik a je vymalovano. Navic v noci nejaky vandal (nebo spi snazivy pohorelicky ponocny) odstranil v ramci maximalizace zisku i prenosnou znacku usekoveho mereni. Ve dne tam byla obrovske cedule a v noci jen cedule konce mereneho useku. Opravdu nejsem tak nepozorny abych prehled ceduli 2krat jeden metr. Ale to by musel mit clovek nainstalovnaou on board kameru, aby to pripadne uhadal. Ted jen doufam, ze jsem se vese do 70km rychlosti. Vzheledm k obrovske nebezpecnosti prohresku (ja pamatuji i neomezenou rychlost v noci) ocekavam samozrejme co nejprisnejsi trest a nejvyssi sazbu. Dost mne to mrzi, ale na netu se najdou i obrazky ptaci budky czech radaru 20m pred vyjezdem z obce mezi poli, takze jeste vetsi zrada. A pritom obrana je tak jednoducha-jet v protismeru, tam piezoelektricka cidla nejsou:-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2009 16:37
Tak já už to mám také za sebou.Odjezd 29.8. v 2.00h ze Kostelce nad Č. l. Cesta po D1 do Jihlavy dále Hatě ,Vídeń ,Graz,Maribor,Ljubljana,Postojna,Rupa ,Rijeka ,Ostrov Krkr -Baška.Cesta tam po Vídeň v pohodě ,tam první slejvák ,ale dalo se jed za snížené rychlosti.Od Vídně až za Ljubljanu vše O.K. a kus za ní další Průtrž mračen ,že nebylo vidět metr před auto.Naštěstí tam byla bývalá mýtnice ,kde se dálnice rozšířila a skoro všechna auta zastavila.Po zhruba 20 min.bylo po dešti .Zbytek cesty bez problémů.Ujeto cca 900 km průměrná rychlost 77km/h spotřeba 5,2l nafty Octavie I 1,9tdi .Na místo jsme dorazily v cca 14.15h.Dovolená perfektní.Cesta z5 bez problémů , průměrná rychlost 84km/h, Výjezd v 9.30 příjezd v 21.00 i s večeří za Znojmem cca 1 hod.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 09. 2009 13:36
...hali,halo,uz jsem taky zpatky,zdravim vsechny...
...cesta dolu 28.8. ve 22,15 z Grazu pres Slovinsko dalnici,pekne rychle a bez zdrzovani a kolon,policie nikde v dohlednu,pres hranice klidek,pocasi bylo prima,teplo a zadny dest.Poprve jsme letos jeli celou cestu az do Ravci dalnici a musim rici,ze je to nadherne zkracena cesta a uspora casu! Vzdycky jsme jeli uz od Dugopolje pres Split,ale letos jsem to chtela videt a stalo to za to,az na to,ze jsme byli v Orebici moc brzy,hihi:-)) Prijezd Orebic 29.8. v 9,30 hod. 28 st.,nastesti nase domaci byla suprovni a mohli jsme se po pul hodine, kterou jsme stravili v "Buba Mara" na kave,nastehovat do apartma.Celou cestu jsme nemeli zadne kolony,ani jsme nikde necekali na hranicich a u Zagrebu na Cestnine taky ne.Vsude plynuly provoz.
Krasny zazitek z Vrgorace,kdyz vychazelo slunce,ale moje kamera stavkovala a nechtela fotit,takze zadne krasne foto,skoda,skoda...
Prujezd Neretvanskym udolim a pak na pobrezi BiH,rychle foto ze stavby mostu (neni nej kvalia)

a pak uz Neum,natankovat,to se uz nevyplati,cena byla stejna jako v HR,ale cigarety nakoupit ve velkem,karton cervenych Marlboro 18 €,pak dolu na pobrezi k hotelu Sunce na kapucino a cokoladove koblihy a zase pokracovat na Peljesac.Udivilo nas,jak malo lidi jelo az na jih,vsechno cestou odbocovalo na Pag,Kornati a Sibenik ,dolu na Split a Makarskou nas bylo opravdu poskrovnu.
Na Peljesaci pak chvili zastavit ve Stonu,pamatnik Pijavicino

a pak uz Orebic.
Zpet jsme odjizdeli v patek 4.9. odpoledne v 17,hodin a bylo zatazeno a vzduch jak v pradelne,28 st.,ale neprselo.

Cesta po pobrezi do Gornja Brela,klidek,plno novych domu po cele Makarske,Gornja Brela 21 hodin prijezd do konoby Roko a vecere pro 4 osoby.
Tam jsme prespali a rano nas vzbudila bourka,trochu sprchlo,takze v 9,30 odjezd po pobrezi do Omise na snidani.Tam nas prekvapila zase bourka a asi za hodinku bylo po ni.Ve 12,30 Dugopolje obed a pak pokracovani po dalnici na hranice,cesta klidna,pekne pocasi a 27 st.Na dalnici klidek,zastavka na moste Krka,pocasi pekne az po Karlovac,kde se pekne ochladilo a najednou bylo 16.st,brrrrr! Zagreb cekani asi 7 minut,plno fotbalovych fanousku Hajduku jelo na zapas,hranice cekani asi 20 minut a pak uz klidek az domu,Slovinska dalnice taky klidna,policie byla na ceste a koukala dalekohledem v proti smeru na znamky, Graz prijezd 20,00 hodin 13 st.Ja chci zpatky do tepla !!!!!
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 09. 2009 17:44
I my už jsme bohužel zpátky. Tam odjezd v úterý 1.9. k večeru, cesta byla v pohodě, do Pisaku jsme dorazili ráno kolem deváté a mohli se hned ubytovat. Počasí - pořád teplo, ale bohužel po té sobotní bouřce (Fanky, byli jsme tu sobotu dopoledne taky v Omiši, pěkně to tam práskalo do těch okolních skal..) přišla bura, 3 dny hrozný vít a moře se ochladilo tak, že se téměř nikdo nekoupal. Pak se to naštěstí trochu zklidnilo a moře se taky oteplilo i když bylo pořád dost chladné. Odjezd v sobotu po "staré", bohužel jsme neodbočili na Demerje, takže jsme si vystáli na Lučku cca 30 minut v koloně a zrovna tak na Trakoščanu, tam se to dokonce nějakých 15 minut ani nehnulo. Nepředpokládali jsme, že bude v polovině září ještě takový provoz. Asi končí v Německu prázdniny.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 09. 2009 21:25
Tak jsme taky doma.Jeli jsme 4.9. v 21 hod. Praha České Budějovice Linz (začalo strašně pršet), Maribor, v 3,30 hod jsem zastavil a 3 hodiny chrupal. Pak dojezd na místo Zelená LAguna, celý týden slušné počasí (nepršelo, bylo přiměřeně teplo, moře mokré a slané, strava vynikající až moc). Včera v 16,00 hod domů, v Lubjani kolona cca 10 minut, pak drancování v místním hypermarketu a pak domů, cesta slušná, bez deště, ve 2,00 hod jsem zastavil doma před domem. Už se těším na příští rok.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 09. 2009 16:09
Tak aj my sme sa vrátili v piatok šťastne domov. Cesta tam Martin-Komárno a diaľnicou až po žuta lokva potom jablanac a lopar. Cesta tam aj späť nikde žiadne zdržanie málo aút (šli sme v pondelok a naspäť vo štvrtok.) Všade kde sa dalo sme platili kartou až na sv.helena cestou tam všetko bez problémov vyskúšali sme aj demerje jednoduché a rýchle. Trochu mi vadilo značenie ciest mimo chorvátskych dialnic. Väčšinou len jedna tabuľa hneď pred odbočkou žiadne predchádzajúce navádzacie tabule hlavne mimo hlavného ťahu. Tam cca 13 hod prestávky 4 kvôli malej, nazad 11 šli sme rýchlejšie už sme sa tešili domov.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 09. 2009 18:08
vrátili sme sa síce už 5.9,ale aj tak píšem zhrnutie cesty:

vyrazili sme v piatok o 7:00 z Bratislavy smer Budapešť po diaľnici do dedinky Rakovica blízko pred Plitvicami. Po ceste jedno tankovanie pred Zahrebom, príchod 13:30. Maďari tento rok evidentne všetci dovolenkovali pri Balatone,lebo všetky autá odbáčali tam,a za ním už nebolo skoro nič. prázdna cesta,skoro až po ZG. príjazd do Rakovice 13:30, potom návšteva jazier. Odchod ráno o 7:45, príjazd do Drveniku cca 12:15.( INA v Podgore nefungovala,tak návrat do Makarskej smiling smiley ) Všetko platené kartou,nikde žiaden problém až na spomínané parkovné v Plitviciach. Karty neberieme. Návrat sobota 5.9, po magistrále do Splitu 2h,prehliadka mesta, odchod zo Splitu 15:45,príjazd Bratislava 23:00. Všade málo áut, maďarské diaľnice perfektné a chorvátske samozrejmosť. Suma sumárum, žiadne komplikácie
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 09. 2009 20:23
Ahoj všem.
O víkendu jsem se vrátil z Podgory a obě cesty jsem jel přes Maďarsko. Odjezd ve čtvrtek 17,30 hod´. /Chrudimsko/, Rajkou jsme projížděli kolem deváté večer. Myslím,že slovenská dálniční známka stála za to, neboť objezd Bratislavy včetně tunelu Sitina byl velmi rychlý a se slabým provozem.
Maďarsko - M15 bez známky a bez problémů, celá „86“ mne mile překvapila, je značená jak před křižovatkou tak hned na výjezdu z křižovatky je označení s číslem silnice.Po sjezdu z M 15 je značení na Redics. Silnice jsou někde horší než u nás a někde lepší. Zvěř – bez problémů, viděli jsme jednoho srnečka a o kus dál dvě laně, jinak nic. Podobné lesní úseky jsou u nás také /Jihlava – Moravské Budějovice/.
Slovinsko – Dolga Vas – Mursko Sredisce. Musím poděkovat Rohalovi za textovou a fotografickou instruktáž, ale na místě jsem ji nepotřeboval. Stačilo jet pomalu a na kruháči v nouzi udělat „vítězné kolečko“ a najít správnou odbočku.
Mursko Sredisce – dálnice A4, je jasně značeno. Průjezd hranicí přibližně o půlnoci a byli jsme tam sami. Slovinci nám jen zamávali a chorvatský celník měl důležitý rozhovor s kolegou a tak nevím zda vnímal naše pasy. V Podgoře jsme byli o půl desáté dopoledne včetně dvou a půl hodiny spánku.
Stejná cesta zpět a měla podobný průběh. Pokud se někdo bude rozhodovat kudy jet tak se Maďarska nemusí vůbec bát. Dokonce bych řekl, že to je klidnější cesta než přes Rakousko a je stejně rychlá a levnější. Zdraví Mirek
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 09. 2009 13:00
Karel z Ol. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Prosím vás, písne mi někdo, jak to vypadá až dole za Dugopoje, dá se jet ze Šestanovace na Vrgorac??? Nepochopil jsem na jiném vlákně, zda je 62-ka uzavřená kvůli výstavbě nové dálnice i v tomto úseku. Díky za info...Karel

Na D-62 se normálně dostaneš výjezdem Šestanovac, směr Šestanovac. Ale, jestli potřebuješ až do Vrgorce, lepší bude opustit dálnici až na konci v Ravči a po D-62 pokračovat.
V sobotu jsem tudy jel.
Jinak to najdeš aktuálně na www.hak.hr , hledej Stanje na cestama . Interaktivní mapa je na [www.hak.hr] .
Edit, ať nejsem OT:
sobota, 26.9.09, ve dvou a bez zásob, jen pár kousků na převlečení a nějaký ten dáreček domácím.
Odjezd Jičín 04:15, Znojmo 7:15, ve Vídni stažená doprava do jednoho pruhu, takže 4km za hodinu a něco, v Ilzu pauza kolem jedenácté hodiny, pak přes Feldbach, Lenart a Ptuj, zajížďka na Majski Vrh nad Podlehnikem, kouknout na sběr révy, Trakošćan 14:05, Zaprešić 14:27, pauza u pumpy Dobra-zap. do 15:30, Ravča 18:42, Neum 20:00 (zavírají tam až v devět, tak ještě rychle nakoupit, zítra je neděle, co kdyby...) no a v Žuljaně 21:15. Celou cestu jsme jeli na tři válce, oni tam Japonci nějak ten čtvrtý nedali.
Na to, jaké je tu počasí, je tu turistů poskrovnu, nanejvýš osm, z toho jen polovina Čechů.
Žuljana dnes po ránu
Edit_2: během dneška přijela další dvě auta s CZ



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Hill (29. 09. 2009 20:33).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 09. 2009 14:01
V sobotu 19.9. odjezd z Holešova kolem desáté přes Sudoměřice,Kůty,Bratislavu,HU část Slovinskem (10 km) potom ve Varaždinu na dálnici do Karlovace úplně v pohodě za 6 hodin.
Po 2 hodinách spánku nad ránem za 5 hodin po staré plitvické při průměru 95 km/hod už jsem seděl v 11 hodin u Vuinac na kafíčku což je asi 400 km.Pak ve 12 hodin trajektem na Hvar a pak 62 km adrenalinové jízdy do Ivana Dolac.
Někomu by se zdálo že jsem jel jako pr.. ale na cestě v tu dobu nikdo nabyl. Samozřejmě takový průměr nelze udělat v hlavní sezonu.
Cesta zpět to samé ale co následovalo při cestě přes HU 28.9. nad ránem tak to jsem ještě nezažil. Abnormální počet kamionů hlavně polských. Děs a hrůza a jeli tak po pěticích můj odhad je asi celkem 200.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 09. 2009 14:22
Tak už jsem týden doma. 12.9.-22.9. Ostrov Pag - Jakišnica

Tam:
Praha-Bratislava-Vídeň-Maribor-sjezd exit Žuta Lokva 980km/106km/h/5,7l
23:00 odjezd - 01:00 tankování Břeclav - 04:15 Shell Gralla - nákup SLO známky - 04:45-05:15 - průjezd SLO - 07:45 sjezd z dálnice - 09:15 u trajektu - od Bratislavy pršelo až na ostrov..

Zpět: z ostrova přes most, jinak stejná trasa 1080km/119km/h/6,1l
09:30 odjezd - 10:30 nájezd na dálnici - 13:30-14:00 průjezd SLO - 16:15 Vídeň - 16:50 Bratislava - 19:15 Praha
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 09. 2009 17:33
Co to je Praha-Bratislava-Víden,proč tak blbě?přeci je lepší přes Znojmo nebo Dolní Dvořiště -Mello Mello?eye rolling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 09. 2009 17:44
Proč? Je to bezpečnější a pohodlnější a ještě nepatrně rychlejší než se courat po okreskách. ( o cca. 100km delší ) Nerad jezdím po okreskách. Kdykoliv lze alternativně využít dálnici ( i za cenu zajížďky ), tak to dělám.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 09. 2009 23:43
Tak my jsme už také doma.Cesta jako obvykle naštěstí v pohodě,od Kolína do Buljarice (Montenegro),1360 km,19 hod.,včetně přestávek.Jezdím na Znojmo,prostě zvyk,Vídenˇ středem,zase zvyk,výjimkou bylo rozhodnutí jet Slovinsko po dálnici,že jako ušetříme trochu času.Zde si dovolím se rozepsat,vzhledem k "okurkové sezoně" tím snad nikoho nepohorším.
Nechápu,jak může být někdo nadšen prodloužením Slovinské dálnice včetně obchvatu Mariboru ve stávajícím stavu a ještě napadat lidi,kteří se jí snaží vyhnout.Jsem si vědom,že se opět zvedne vlna emocí a na můj nick bude uvaleno embargo.Přesto musím konstatovat,že po jedné zkušenosti tu dálnici příště znovu objedu.Jak už někdo psal,když jsem nucen jet téměř polovinu ze 40 km dálnice rychlostí 80km/h,vylepšené snížením rychlosti na 40,protože mítnice stále stojí,opravdu začnu přemýšlet o tom,jak to zde vypadalo v sezoně.Srovnám čas,který jsem potřeboval pro objetí přes Mureck atd.,čas po dálnici mimo sezonu (pravda,jel jsem podle předpisů,protože policie vyrážela na dálnici v době,kdy jsem vylepoval vinjetu),a v neposlední řadě také cenu za vinjetu a mám jasno.15 ušetřených minut !A to jsem byl na dálnici jen já a ti poliši!Co se děje u té mítnice a na konci dálnice v době,kdy se tam valí tisíce aut radši ani nepřemýšlím.
Chorvatsko po dálnici,žádný problém.Zádrhel až na celnici Ch - ČH.Kontrola TP auta,prohlídka zav.prostoru (za ta léta poprvé),kontrola obsahu lednice.Nakonec dobrý,ale docela mě vyděsil!Cesta zpět také o.k.,objezd slov. dálnice,projeto za borcem s RZ Maribor za 50 min,Znojmo,bageta a návrat do reality.
Škoda,že nejsem medvěd,chtěl bych se probudit až koncem června 2010 !!

Karel
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 09. 2009 06:04
Karle S: mýtnitnice, se píše s ypsilon. Mýto je vyjmenované slovo, mýtnice je je slovo odvozené.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 09. 2009 07:21
----> KarelS
no, já tam jel po té SLO dálnici 4x v plné sezoně a úplná spokojenost, známka se mi vyplatila....co sem motáš nějakou mýtnici? ta tam stojí pro placení mýtného od kamioňáků a objíždí se, dále nevím, proč bych musel půl cesty jet 80 km/hod....asi jsem jel jinou dálnicí než ty....confused smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 09. 2009 08:37
KarelS napsal(a):
-------------------------------------------------------
> objezd slov. dálnice,projeto za
> borcem s RZ Maribor za 50 min,

Takže předpokládám že ne až tak podle předpisů.....a já jel dálnici naprosto podle předpisů, vč toho kousku 40km/h a od hranice k hranici 29min. Já mám jasno.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 09. 2009 20:47
To Tomm:máš naprostou pravdu,udělal jsem stejnou pravopisnou chybu 2x.Také jsem si všiml,že téměř pokaždé,když někdo druhého napomíná,udělá nějakou chybu.Co je mýtnitnice ty puntičkáři??grinning smiley

To mack:pokud jsi neprojížděl původní mýtnicí tak si jel asi opravdu jinou dálnicí.Že je dnes už jen pro kamiony je jasné.Právě proto nechápu,proč tedy s osobákem musím projíždět 40km/h.Zajímá tě snad na jiných dálnicích,že vedle nějaký kamion platí mýto?Pokud si nepostřehl značky omezující rychlost na 80,tak jsi asi spal,nebo jel opravdu jinudy.confused smiley

To Mello:ano,za tím "vodičem" jsem opravdu nejel podle předpisů.Jen tápu v tom,jak jsi projel cca 50km Slovinskem za 29 min.,pokud ty jsi jel podle předpisů?yawning smiley

Karel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 09. 2009 20:58
Tomm napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Karle S: mýtnitnice, se píše s ypsilon. Mýto je
> vyjmenované slovo, mýtnice je je slovo odvozené.


Já tam vidím ty chyby dokonce tři.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 09. 2009 21:03
JirkaD napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tomm napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Karle S: mýtnitnice, se píše s ypsilon. Mýto
> je
> > vyjmenované slovo, mýtnice je je slovo
> odvozené.
>
>
> Já tam vidím ty chyby dokonce tři.


Tam jich bude,je to hnus,když se zase musíme bavit o pravopisu a moře je tak daleko.Čtu a čtu a nějak nevím,jestli jsi JirkoD,myslel můj příspěvek nebo Tomma.Vychází to nějak nastejno!

Karel



Upraveno 1krát. Naposledy upravil KarelS (30. 09. 2009 21:10).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 09. 2009 21:09
Ale trochu spisovné češtiny přeci nikomu neublíží.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 09. 2009 22:44
KarelS napsal(a):
-------------------------------------------------------
>
>
> To Mello:ano,za tím "vodičem" jsem opravdu nejel
> podle předpisů.Jen tápu v tom,jak jsi projel cca
> 50km Slovinskem za 29 min.,pokud ty jsi jel podle
> předpisů?yawning smiley


Proč ne? Provoz byl minimánlí a na dálnicích jsem jel 145 tacho ( mimo omezení - tunely a mýtnice) a na okresce jsem jeli okolo 100 tacho.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 10. 2009 19:26
Mladá Boleslav - Rovinj 27.9.2009 Jel jsem přes Znojmo Vídeň Graz Maribor Ljubljana Koper Rovinj .Odjez z Prahy 22:00 Příjezd Rovinj 9:00 Cesta bez komplikací navíc kolem Mariboru je již otevřený obchvat.Benzín 3500 tam i zpět dálniční známka Rakousko 7,70 eur Slovinsko 15 euro Chorvatsko pouze 14 kun za most. Renault Kangoo 1,2 16V r.v 2009 .Cesta byla fakt v poho jenom ta naše D1 to je fakt Hitlerstrasse.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 10. 2009 18:55
Včera jseme se vrátili z Rogoznice (ubytování na radu kolegy z fora, naprosto dokonale) cesta bez problemu, tam: pres Illz a slovinsko mimo dalnice, zpet pres mureck dle navodu od Inoxe a rekl bych casove stejne ale pohodlnejsi.
Nejhorsi usek je stale praha - znojmo a obracene
Jinak byli jsme v chorvatsku po druhe(letos i celkem) a mimo sezonu to bylo jeste o tridu lepsi
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 10. 2009 23:54
V pátek večer jsme se vrátili ze Žuljany (letos podruhé). Odjezd v 7 ráno po souši do Šestanovce, vsadili jsme na magistrálu až na Brely (je přece po sezóně) a řekl bych, že správně, jelo to celkem svižně, tak rychle to přes Prolog nikdy nešlo.
V Demerje jsem platil ve čtvrt na tři, ve tři jsme byli ve Slovinsku a přes Lenart a Bad Radkersburg ve čtvrt na šest v Ilzu. Tam byla nejdelší pauza na večeři. Ve Vídni provoz hustý, ale naprosto plynulý. Za Stockerau pak prořídl, takže v Jičíně jsme byli před půlnocí. A to vše s nezbytnými zastávkami a dodržováním rychlostních limitů (v tunelech stovka, ojediněle osmdesátka). Pokud jsem rychlost překročil o více, než 10km/h, mělo to buď dobrý důvod, nebo jsem to zrovna neuhlídal.
Proti srpnu byla cesta o více, než o hodinu kratší, bez nerváků a v pohodě.
Celkový rychlostní průměr od domu k domu v obou směrech lepší, než 72km/h (celkem cca 16,5hodiny na 1200km), nejrychlejší úsek pumpa Tifon Dobra-Ravča 117,4km/h (366km za 3:07'), zpět pak Mosor-Janjče 117,0km/h (234km za rovné 2 hodiny). Rekord nejpomalejšího úseku Ravča-Neum, který byl v srpnu necelých 47km/h, tentokrát nebyl zlomen, prostě se jelo plynuleji a bylo to znát.
Na takto dlouhé a členité trase proto nevěřím, že by šlo přesáhnout legálně průměr nějakých 80km/h, leda za předpokladu střídání dvou řidičů a maximálního zkrácení přestávek. Ostatně, když vyškrtám z celkového času právě ty přestávky a nechám tam jen čas na tankování, dostávám se k výrazně lepším číslům, je to už přes 80.




Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (06. 10. 2009 15:23).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 10. 2009 13:56
Vrátili jsme se 19.9. Cesta tam z Prostějova cca v 5:30 v pátek 4.9. přes Brno, Bratislavu, kolem Vídně. Skoro celou cestu pršelo. Mezi Bratislavou a Vídní to bylo na A6 úplně v klidu, jeli jsme skoro sami, až jsem se bál. Po najetí na A4 už byl provoz mnohem silnější. U Grazu, tam jak je rozbočení na Itálii a Slovinsko byla brutální kolona, po nějakém čase čekání se část aut začalo otáčet a zkoušet to objíždět. Podle mapy jsme se rozhodnuli, že to taky zkusíme, kousek směrem na Klagenfurt a potom po okreskách kolem dálnice a napojit se někde u Weitendorfu. Jenže jsme to trefili nějak špatně a projeli si tam a zpět celý tunel pod Grazem (kam se hrabe Mala kapela a Sveti rok). Potom jsme směr trefili dobře a dostali se zpět na dálnici tam kde jsme chtěli. Zajeli jsme si takto asi hodinu. Otázka je, jak dlouho by jsme čekali v té koloně. Nevím, co se tam stalo. Když jsme jeli za 14 dní zpět tak tam byla objížďka a směrem na Slovinsko se nedalo projet. Nevím, jestli to spolu nějak souviselo. Potom už cesta v pohodě, někde ve Slovinsku přestalo pršet, cesta po SLO dálnici v pohodě, pro nás se vyplatilo známku koupit. Známka se dá koupit přímo na hranicích, byl tam jízdní pruh pro ty co známku mají a potom odbočovací pruh pro ty co si chtějí známku koupit, dobře značeno. My jsme známku kupovali někde v Rakousku, na Raststation. Někdy odpoledne jsme dorazili do Oroslavje, kde jsme měli ubytování v penzionu Zagi. Ubytování a jídlo v pohodě. V noci docela slušně pršelo. Druhý den, v sobotu 5.9. ráno po snídani jsme pokračovali dál, platba HR dálnice v hotovosti. Zastávka v Raztoke, můžu doporučit. Část prohlídky Raztoke za poplatek tuším 20 Kn. Cesta Karlovac, Gornja ploča po staré, nic moc, občas jsme nevěděli, jakou rychlostí můžeme jet a tak, prostě klasika. Za tunelem Sveti rok brutální vítr, rychlost omezena na 40 km/h !! Jeli jsme 60 km/h, připadal jsem si, že se vlečeme jak slimáci a všichni nás předjížděli. Z dálnice jsme sjížděli u Splitu, celou cestu na dálnici omezení rychlosti kvůli větru, jinak počasí celkem šlo, 29°C a polojasno. Ubytovali jsme se na začátku Duče, kousek za Dugi Rat. Domácí říkala, že ráno tam byla brtutální bouřka.

Cesta zpět v sobotu ve 4h ráno 19.9. Na dálnici mezi Splitem a Sveti rok místama mlha, občas omezení rychlosti. Na začátku dálnice jsem jel 130, 140, ale když jsem jel nějakou dobu ve tmě sám tak jsem postupně zrychloval na 150, 160 a fičel tak až k tunelu Sveti rok :-) Tam se začalo rozednívat a lehce zesílil i provoz.Před Zagrebem jsme platili mýtné kartou na Demerje, úplně v pohodě, před vložením karty jsem kontroloval naúčtovanou částku. První delší zastávka kolem 8:30 za Zagrebem. Na poslední mýtnici v HR se vyplatí najet úplně vlevo a platit kartou, dostanete se tak před kolonu aut platící v hotovosti a jste na hranicích dřív a před nimi. My jsme na ukazatele na bezhotovost zareagovali pozdě a zbytečně čekali na hotovost. Na SLO celnici se vyplatí najet do pruhu pro EU, byli jsme tam sami, za námi jedno auto D. Vpravo v pruhu pro ostatní byla kolona asi 20 aut HR, BiH, atd. V Rakousku jsme zastavili na nějaké Raststation, kde bylo asi tak 10 policistů, 2 nebo 3 policejní auta a kontrolovali všechna auta, vyjíždějící zpět na dálnici. Ale byli velice korektní a příjemní, kontrolovali v počítači pasy a doklady k autu, víc je nezajímalo. Na A4 mezi Vídní a BA jsme chytnuli kolonu kvůli omezení do jednoho jízdního pruhu, zdržení asi hodinu. Do Prostějova jsme přijeli kolem 16:30, tedy asi za 12,5 h, což bylo celkem v pohodě.

Závěry:

- doporučuji trasu Brno, BA, Víděň, pohodlná cesta
- doporučuji dálnici ve Slovinsku
- doporučuji dálnici v HR místo staré cesty

Během pobytu jsme byli 3x ve Splitu, 2x Podgora, několikrát Omiš, Dugi Rat. Vše po magistrále, dodržování rychlosti, troubení Chorvatů, klasika.

Stala se nám jediná závada na autě. Asi druhý den po příjezdu se mi zdálo, že při odpružení auto trochu povrzává u zadní nápravy. Po telefonátu do ČR mi bylo řečeno, že tam jsou torzní tyče, že jak jsme jeli celou cestu v dešti tak tam asi nateklo a vrže uložení torzních tyčí. Tak jsem koupil v Kauflandu ve Splitu WD-40 a prostříkal to. Bohužel to nepomohlo, tak jsem pod auto znovu pořádně lehnul a zjistil, že se uvolnil tvarovaný plech, který je mezi tlumičem výfuku a podlahou. Jak se auto pohupovalo tak se různě posunoval a vrzal. Spravil jsem to v plavkách před apartmánem kombinačkama a kusem drátu. Ještě, že jsem si to vzal.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 10. 2009 16:52
ano, takhle mají vypadat reportáže z cesty....Hill, MartinR....
je to sice dlouhé, na net, kdy je každý zvyklý číst nějaké výkřiky ze tmy, ale zde se mi to líbolo......
thumbs upthumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mack (16. 10. 2009 17:00).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 10. 2009 18:06
MartinR napsal(a):
-------------------------------------------------------

>
> - doporučuji trasu Brno, BA, Víděň, pohodlná
> cesta
> - doporučuji dálnici ve Slovinsku
> - doporučuji dálnici v HR místo staré cesty
>

Tak to stará známá věc. Já bych před dokončením dálnice Wien - Shrick ani jinak nejel.
Jinak chválím za zvolenou trasu. thumbs up smiley
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 161
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.