Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 08. 2009 10:32
už někoho kontrolovali že nemá CZ???tak co blbnete!!!
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 08. 2009 12:13
Taky jsem vždycky jezdil bez CZ, neměl jsem ani pruh na značce a nikde to nikomu nevadilo. Byl jsem tak i v Černé Hoře (jen na občanku) a taky nikde nic. Ale potkat blba můžeš kdekoliv. Takže určitě nebude od věci vozit v autě jednu "pohotovostní" CZ někde v kastlíku (jak už tu bylo zmíněno).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 08. 2009 08:52
Když je pruh s CZ na RZ, tak nemusí být nálepka CZ.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 08. 2009 09:54
elton napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Když je pruh s CZ na RZ, tak nemusí být nálepka
> CZ.

Tohle už se tu probíralo...... :-/

Pruh na značce platí jenom v EU a tam Chorvatsko jaksi ještě není, takže do Chorvatska by správně CZ měla být.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 08. 2009 10:52
U němců a jiných národů jsem neviděl nálepky. Takže chovati nad tím asi přivýrají bulby.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 08. 2009 11:21
Přijeli jsme dnes ráno v 5 hodin. Celá cesta tam i zpět v naprostém pořádku. Přes Slovinsko jsem měla opět cestu naplánovanou podle vasnivykolista, ale den přede odjezdem zasedl manžel k Foru a vyjel si cestu podle in0x, jel podle plánu a vše O.K.. Tímto předávám pro in0x díky od manži.
eny
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 08. 2009 18:38
Taky se podělím o zkušenosti z cesty. Jeli jsme z NovéhoJičína ve středu 12.8. ,odjezd 17.30h směr Premantura (10km za Pulou). Cesta Brno, Bratislava, výjezd pod Vídni na A2 ,u Grazu na Maribor, Ljublana, Koper a po A9 Pula. Celkem asi 940km , čistá jízda 10hodin aniž bych překračoval povolené rychlosti. Co 2-2.5hod, 20-ti min. přestávka. Provoz prakticky žádný,kontroly žádné,skvělá jízda. Před Pulou ráno jsme u benzinky zdřímli pohodlně v autě (rozložené sedadla),ráno se umyli,dali si kafíčko a v klídku dojeli na místo. Zpátky jsme odjížděli další čtvrtek asi v 6hod.ráno. Směr Ljublaň a odtud směr Klagenfurt na jezero Bled, což je cca 50km od Ljublaně. Po procházce a odpočinku zase zpátky směr Maribor,Graz atd. Provoz už byl dost velký, sem tam STAU. Doma po 1050km ve 22.00hod. Cestování během týdne a v noci mi zcela vyhovuje. Relativně malý provoz, není vedro (i když máme klimu) a při pravidelných přestávkách jsem byl mnohem méně unavený než při cestě během dne. Spotřeba tam 5.2l/100km , zpátky 4.8l/100km. Auto Octávia 1.9TDi. Přeju všem taky klidnou a příjemnou cestu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 08. 2009 21:40
Jel jsem dnes - neděle v 07.30 z Pirovacu a před Sv. Rokem byl vichr a dálnice snížena 40km/h. Kolem 10.30 hod. jsem byl na Lučku - platil jsem na Demerje kartou ihned jak jsem přijel k mýtnici. Kolem 11.45 jsem stál 20 min v koloně na Macejlu. Kámoš jel to samé, ale vyjel asi tak v 10.45 a na Maslenici byl zase vichr a 40km/h. Měl málo nafty a jen natankování stálo skoro 40 minut, tankovalo mraky lidí Potom kolem 15.45 hod. stál na Macejlu přes hodinu frontu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Racetiger (02. 09. 2009 17:37).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 08. 2009 19:55
v sobotu jsem se vrátil z Klenovice cesta tam i zpět bez problémů ( pěkné překvapení obchvat Mariboru a Ljublany).Jediné mínus bylo že mě ve Slovinsku otravovali cikáni a chtěli pomoc v nouzi (prodej zaručeně pravého zlata)tak jsem okamžitě zamčel auto a nevšímal jsem si jich, pak je to přestalo bavit.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 08. 2009 20:03
Cestoval som z Hvaru v sobotu.Cesta z Drveniku o 15,45 cez Makarsku na Šestanovac bez zdržania a kolón.Celkom pokojná premávka.Na diaľnici a ani pri tuneloch žiadne zdržanie, cesta plynulá. Pred Zágrebom som riskol Lučko ( 18,30 )- kolóna cca 300 m, zdržanie cca 15-20 minút. Ďaľšia cesta na hranicu s Maďarskom a v Maďarsku po diaľnici bez akýchkoľvek zdržaní.Nový Goričan ( 20,30 ) zdržanie cca 15 minút. Cesta cez Budapešť vďaka navigácii bola OK, cca 30 minút.
1160 km - 15 hodín s prestávkami, tankovaním a trajektom.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 08. 2009 21:14
I já mám za sebou objízdnou trasu Mureck - Lenart - Ptuj - Tržec (31.7. - 18.8). Projížděl jsem Slovnisko 31.7. mezi 22-23h, vše bez problémů, minimální provoz, jen před hranicemi s Chorvatskem jsem čekal 1,5h a docela se bavil, když jsem dorazil k samotné celnici. Přede mnou byly asi 3 auta s německou SPZ a nejdřív ve mě hrklo, když koukám, jak celník bere od všech pasy, pak vystupuje řidič s auta, celník kouká dovnitř, pak jde s řidičem ke kufru, otevírá ho a šmejdí v zavazadlovém prostoru. To samé u následujících 2 aut. Tak už jsem byl připraven i já na tento potupný manévr, ale jakmile jsem ukázal pas a celník viděl, že jsem z ČR, mávl rukou, ať jedu dál smiling smiley.

Při zpáteční cestě (jel jsem 18.8. ve 12h na hranicích se Slovinskem) byla fronta asi tak na 5min. Jinak dávejte si pozor, ať neminete odbočku na Videm, jinak najedete na již zde několikrát zmiňovaný placený-neplacený úsek dálnice. Viděl jsem ze staré silnice z Videm na Ptuj, jak se tam plno aut otáčelo a vracelo zpět. Jinak opět pohodový průjezd.

A ještě jedno varování! Opravdu dodržujte předpisy a tam, kde je značen nerovný provrch ve Slovinsku, tak opravdu zvolněte na 40km/h. Ty "skoky" jsou opravdu šílený! Ale při té 40km/h docela dobré pohoupání smiling smiley.

Takže všem přeji šťastnou cestu!

PS: Ještě k té CZ. Osobně jsem se ptal jak v Praze v centrále cestovního ruchu Chorvatska, tak i na velvyslanectví v Chorvatsku. Platí to, že pakliže Vaše SPZ má CZ EU (ta nová značka), tak nemusíte mít nálepku.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 08. 2009 09:39
Cesta zpět v neděli 23.8. - odjezd ze Splitu cca 19:00, příjezd Holešov pondělí 8:00.
Přestávka před Grazem na cca 2 hodiny. Provoz dobrý, trošku hustší mezi 21 - 23 hodinou v okolí Záhřebu. Kolony žádné.
Ota
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 08. 2009 10:07
Někdy je i CESTOVÁNÍ Z PÁTKU NA SOBOTU v pohodě!

Odjížděli jsme v PÁTEK 7.8. v 17 hodin s obavami že budou ve Slovinsku zácpy, trsou Uh. Brod - Starý Hrozenkov - směr Trenčín a pak už jen po dálnici, Bratislava - Vídeň - Graz - Mureck - Lenart - Ptuj - Zagreb - Šestanovač - Hvar.

Z PÁ. na SO. jsme cestovali poprvé, ubytování tentokrát nešlo jinak zařídit. Byl jsem připraven použít alternativní trasy, např. "Bessyho cestu". Nebylo to ale kupodivu potřeba. Pro jistotu jsem měl v ČR na interenetu člověka který sledoval na webkamerách doprav. situaci ve SLO. Před půlnocí hlásil pomocí SMS že do SLO můžu bez obav vjet, že v našem směru na úseku Ptuj - Macelj je normální provoz ale v protisměru překvapivě provoz silný. Vjeli jsme tedy do SLO a opravdu to tak bylo. V našem směru úplně v pohodě. Úsek Mureck - Lenart - Ptuj se jede celkem dobře i když tudy jede člověk poprvé.

Jeli jsme na trajekt do Drveniku, tekže jsme sjížděli z dálnice u Šestanovače. Asi 2km po sjezdu z dálnice kolona až na po Makarskou. Křižovatku kde se najíždí na magistrálu řídil policista. Není divu. Bylo to už po 10h. (Takže tady to už zas tak v pohodě nebylo). Ani nám ta kolona ale moc nevadila. Byli jsme odpočatí. Spali jsme v noci 2 hodiny na dálnici. Myslel jsem, že na odpočívadle v autě v žádném případě nemůžu nikdy usnout, no a podařilo se. Necítil jsem se unavený, ale jelo nás víc aut a ostatní chtěli pauzu. Ale bylo to tak lepší. Vydržel jsem pak v pohodě celý den bez spánku. Spát jsem šel normálně až večer.

Co se týče pobytu na Hvaru v jížní zátoce Torac, tak paráda, pohoda, klid a málo lidí.
V Pisaku také krásně. Poznatky odtud jsem ale už napsal do vlákna "Pisak".

Všem které to ještě čeká, přeji krásnou a pohodovou dovolenou a šťastný návrat domů.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 08. 2009 12:08
Taky přispěji trochu do mlýna. Výjezd pátek 31.7 z Holešova v 19.30,Strání,Nové Město nad Váhom,napojení na Slovenskou dálnici,cesta až po Rajku. Cesta samá 80,nekonečné. Pak sjezd z dálnice na Csornu a dál až po Redisc po 86. Některé úseky pěkně zpraveny,za to posledních 10km stále hrůza. Mursko Srediště,Dolga vas,Lendava,Rohálova tras úplně v pohodě. Na hranici jen mávali ani nezastavovali dále Čakovec,Varaždin a nájezd na Chorvatskou dálnici(velký provoz,ale jelo se dobře) až po výjezd v Šestanovci. Kolona při výjezdu na Brelu(zpoždění asi 30 minut) a příjezd do Igrane v 10:00.

Cesta zpět Igrane výjezd asi v 10:00,cesta po magistrále až za Trogir(Seget Vranjica) návštěva Tchýně. Poslední koupání v moři,kafíčko a cesta po magistrále až po Šibenik. Nájezd na dálnici,cesta v pohodě,ale u Karlovace se to zastavilo,nehoda 3 aut Slováků. Pak ještě jedno České auto. Zdržení asi 30 minut. Před Lučkem fronta asi 2,5 km,tak jsem to vzal na Demerje,za 5 minut jsem byl venku.Pak už cesta v pohodě, výjezd ve Varaždinu. Všechno jsem platil kartami. Dále Čakovec a blížíme se k hranicím,asi 100m před přechodem zjišťujeme že nemáme pasy,vytahujeme OP. Ani se nepodíval a mával,Slovinec to samé.Opět Lendava až po hranice v pohodě. V Redicsu mi vběhlo kotě pod kolo,ale rozchodila to. Dále jsem už valil co se dalo,policajti nikde. Jen za mnou 6 aut a nikdo nechtěl předjíždět. Asi se báli policajtů(vzali by prvního,bylo mi to jasné)Dohnal jsem kamion,ale jel nějak pomalu. Musel jsem ho předjet a ejhle i všechny auta.Zastávka v Szombathely v Tescu. Nákup čabajek a paprikáče.Pokračování dál,zvířata nikde,jen jeden jezevec asi mrtvý tak jsem ho objel. Cesta až na Rajku a dál až po Nové město n.V.. Strání a tam mi málem vběhla srnka,ale rozmyslela si to. Příjezd do Holešova ve 3:30.
Jen jsem byl v šoku ze spotřeby Felicie plně naložená i z boxem 6.17 l. To jsem snad počítal desetkrát.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 08. 2009 13:28
Ahoj všem.Tak i mi už to máme letos za sebou,cesta Praha , Znojmo , Vídeň , Maribor , Zagreb , Zadar tam i zpět naprosto v pohodě. Tam so 15.8.- výjezd 18.00 , pár menších zastávek a cca 2,5 hod šlofik u Karlovacu , příjezd na místo v 9.00. Jediné zdržení na hranici SLO-HR cca 10 min. Zpět po 26.8. výjezd 9.00 zase jen pár menších zastávek -káva -WC-tankování ,návrat 21.30. Zdržení pouze Lučko 10 min -platba hotově , karty uplně prázdno , hranice HR - SLO 5 min těsně před námi kontrola Rakouského turisty - odebrání pasů a prohlídka zavazadlového prostoru , Vídeň hustý , ale plynulý provoz . Jediná nehoda - cestou zpět pře hranicí A-ČR dva české autobusy-ten druhý narazil do toho před sebou.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 08. 2009 16:53
ahoj všem, takže jako obvykle ze včerejška na dnešek trasa Brno-Podgorica přes Vídeň, Graz, slovinskou dálnicí na Macelj, Zagreb, Ravča, Vrgorac, Ljubušky, Čapljina, Stolac, Bileča, Nikšič a Podgorica. Do Vídně beze změn, pozor pro ty, kdo pojedou přes Brunnerstrase, v době od 22:00 do 5:00 je zavřen výjezd z A22 na A23. Na objíždce jsem ceduli na A23 přehlédl (taková malá potvora v modré barvě) a musel jsem se vracet, zdržení asi 5 min. Nevím, jak dlouho to tam bude více informací je na assfinag.at. A2/A9 beze změn, Slovinsko jsem doslova prolétl za necelých 30 min. Chorvatské dálnice bez problému, jen pár omezení kvůli mlze a ráno začaly nějaké práce, malá omezení na 100 resp. 80. V Bosně Čapljina je opravená (nový kruháč), mezi Čapljinou a Stolacem 2x semafory na jednosměrný provoz, kvůli pracem (zdržení asi 2x5min), MNE v pohodě. Policie nikde nic, hranice bez problémů a bez čekání. Tož tak.
Jo reaguji na příspěvky výše ohledně kontrol "německých a rakouských turistů". Co jsem viděl z vlastní zkušenosti tak to jsou balkánci (nejspíše Bosenci pracující v Německu a Rakousku, kteří mají auta s RZ D a A). Na těch si Slovinci většinou pořádně smlsnou, kdo má české auto a české pasy nebo OP nebo podobně, je to většinou bez problémů.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 08. 2009 23:25
Teda druhýkrát tohto roku 17.8. odchod 18.00 - Prešov - Budapešť - koniec Balatonu odbočka na Barcs - Daruvar - B. Gradiška - Banja Luka - Mrk. Grad - Glamoč - Livno - Šestanovac - Omiš. Bez problémov, na juhu Maďarska v noci stáda sŕn (naozaj krása), 25 km pred cieľom defekt (Gornja Brela). Hraničné kontroly prívetivé, často riešili situáciu len odmávaním. Po štyroch dňoch presun z Omišu do ID na Hvare cez Drvenik.
Po troch nociach v ID, 25.8. nočný trajekt o 23.00 do Splitu (2 hodiny spánku), o 01.00 Split - Prgomet - diaľnica - Prešov.
Poznatky - na starom Goričane som ráno kupoval matricu. Maďarka chcela 7 € (kartou sa platiť nedalo), ale mal som len veľké bankovky, nemala vydať. Platil som kunami - 60 HRK, čo je viac ako 8 €. Pritom pri ceste tam ma na benzínke stála 5,88 €.
Pri Szekeszfehervari som chcel kávu. Platba kartou až od 2000 Ft, pri prepočte na Euro bol kalíštek pressa za 1,8 €. Na prepočet brala kurz 190 Ft=1 €. Na Slovensku je 260 Ft=1 €. Nech sa majú radi, ja ich mám tiež.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2009 10:05
Ľubo, hlavně že jsi se vrátil živ a zdráv !!! Proto já ty maďary jen proletím a s nikým nediskutuju, protože jim prd rozumím. Tak se těším na Tvůj další výlet za hranice,ovšem v rámci EU - do Valmezu na sraz !! Zatím čus, pozdravuj rodinku !!!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2009 11:40
Eifel - kde presne si na Goricane kupoval matricu?
Ja som to tam hladal, aj som sa pytal colnikov, videl som tam len zmenaren, tam ma mali na haku.
Mal som aj forinty, musel som ist cez dediny.
Platit eurom v Madarsku je blbosst - davaju kurz aky davaju. Ale v normalnych zmenarnach davaju 265/E (ta co je na hranicnom prechode nie je normalna - tiez dava zdersky kurz).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2009 16:44
Matricu som kupoval po prejazde HU colnice, po ľavej ruke je veľké parkovisko, na jeho konci drevená búda - v kt. je zmenáreň, ale aj veľkými písmenami označenie Matrica. Samozrejme hovorím o starom Goričane resp. Letenye. Bol som tam o 8.30 hod.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2009 18:14
...Lubomir, nem csoda, hogy a magyarok a nemzeti csőd...yawning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2009 19:01
No som nevedel, že si taký polygót. Alebo po našim - co to trepeš? Ha ha.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2009 19:48
Eifel - jaké jsi měl počasí v ID ? My jsme odjížděli 21.8. a bylo horko, tak jestli to trvalo nebo byla změna. dík. můžeš odpovědět do přísl.vlákna.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 08. 2009 23:08
My se vrátili dnes. Cesta tam krásnou letní nocí byla fajn Prostějov-Brno-Bratislava-směr na Vídeň-Graz-nové otevřený obchvat Mariboru-Zagreb-Podgora. Včera večer odjezd z Podgory za teploty přes 30st. cesta stejnou trasou, na hranicích Slovinsko-Rakousko začalo pršet a silně chcalo až do Prostějova. Nejhorší úsek co se kvality cest týče klasicky Brno-Prostějov (pokud se tomu ovšem dá říkat cesta, ale asi ano, když je na tom nutné mít dokonce i dálniční známku).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 08. 2009 08:49
práve sme sa vrátili z Makarskej, tam sme išli po mojeje oblubenej ceste, starý prechod Rajka, Szombathely, Lendava, Varaždín a dialnica až na Makarsku. Musím priznať že táto cesta už nie je to čo bola už oprati minulému roku je neuveriltelne rozbitá a po tmetade isť je riziko. Tak naspäť sme volili diaľnicu cez Madarsko, priznam že trochu sme mali problém kúpiť dialničnú známku.Ale nakoniec sme kúpili. Konštatovanie i ked cesta je pohodlnejsia z rýchlej a monotonnej jazdy som bola unavenejšia ako keby sme isli cez tie ich dedinky kde je 40 km. Škoda, že tie cesty majú tak zničené.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 08. 2009 13:35
ahojky,tak jsme se včera vrátili z Viru.
Cesta byla naprosto v pohodě,žádné kolony ani zácpy.

Když jsme jeli tam,jěště nebyl obchvat Mariboru,ted ano. Musím říct,že paráda. Překodrcám se pár km do Ptuje a pak parádně po dálnici až domů.
Vyjížděli jsme v 18hod a doma jsme byli v 5hod ráno. Cesta čistého času 9hod45minut. Průměrná rychlost 105km/h,což před dálnicí ve slovinsku nebylo možné,takže pro mě je to neskutečná úleva,že je hotovo alespon to co je.

Za necelé 3týdny hurá zase směr HR.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 09. 2009 00:48
vrgada napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Vydrzel jsem celych 14 dni bez more, takze jsem se
> tam na last vratil:-). Tentokrat ve spatnem
> terminu dopravni sobotni spicky, ale bylo to
> mnohem lepsi, nez jsem se obaval. Jel jsem v noci
> na sobotu pres Postornou, Hohenau do Vidne, tam
> mne to navedlo na obchvat, pak po dalnici na Illz
> a dolu na Ptuj. Tam spatny, zapomnel jsem se
> podivat na aktualni informace a nezaregistroval
> jsem tedy, ze jarni cesta uz neplati, takze jsme
> se tam dost motali, nez jsme nasli najezd na
> nezpoplatnenou cestu a nebyli jsme v tom sami.
> Pred Luckem fronta, na dalnici se jelo velmi
> pomalu, takze v Jastrabersku sjezd na starou
> silnici a protoze se to v Karlovacu uklinilo, tak
> opet po dalnici az do Ravce a pres Ploce zpet na
> Drvenik (1045km,17hodin s prestavkami)
> ....
> Zpet pres den v sobotu na Sestanovac a pak po
> stare. V jakesi dire jsme uvizli asi na 20 minut
> kvuli mumraji statniho svatku, ale pak az do
> Karlovace pohodova jizda. Po najezdu na dalnici za
> Karlovacem uz znacky kolon a pomala jizda, Na
> Lucko jsem proto zvedavy nebyl a opet sjel v
> Jastrabersku. Lucku jsem se sice vyhnul, ale
> projizdel jsem pak Zagrebem, nastesti jakousi
> vypadovkou,takze vetsinou 80kou. Pak na Gorican,
> Szombathel a protoze jsem mel rakouskou dalnicni,
> tak jsem zkusil do Rakouska na Keseg. Tam jsem se
> napojil na nejakou polodalnici do Vidne (dobry).
> Ve Vidni spatne, nejdriv mne to tahlo betonovymi
> koryty okolo Vidne, aby mne to pak vrhlo zpet do
> centra a v centru jsem 7ku na Mikulov ztratil,
> takze jsem se tam chvili motal. Za Vidni des, rekl
> bych, ze krome betonovych mostu s tim od lonska
> vubec nepohli. No a jako zaver dovolene mne
> vyfotil stacionar v Pohorelicich-pozdravuji Czech
> radar a radni, kteri snad konecne z pokut
> nasbiraji penize na ten jejich pohorelicky
> tankodrom. Zpatecni cesta byla kratsi a skoro o 2
> hodiny rychlejsi.
> ...
> More uzasne, ale uz dost lidi, nastesti se
> pohybujeme na kolech a tak se da dostat na
> prazdnejsi mista, snad zase za rok

Zdravím vrgada,
co se týče zážitků z cesty koukám, že my Češi jsme na tom velmi podobně, alespoň co se týče "obchvatu" Vídně, ten mě opravdu natchl, zajížďka a pak bloudění při odbočce na Brno :-) a co se týče Pohořelce jsem na tom též stejně - bedna jedna bláznivá, tak mě napadla jedna otázka zda je tam ten radar na ozdobu, či už dorazila pokuta, díky za info :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 09. 2009 22:47
Odjezd 27.8. v 21,00 s manželkou a osmiměsíčním prckem z Mělnicka směr Praha, Brno, na 130km kolona na půl hoďky před zúžením, Mikulov, před hranicí dotankování až po volátko, na hranicích prudili rakušáci, zastavit, nakoukli do auta a odmávli (šengene šengene, kdy si budeme rovnější?). Na Vídeň pomalu v každý vesnici měřili, ruce umotaný jak vánočka ze samýho přejíždění sem tam stavbou, samá padesátka. Víděň podle Midaxe v poho a rychle. Za Vídní jsem předal auto manželce, po cca 70km zase vystřídal, poté co jí nestačili ani oba pruhy na průjezd zatáček, holt osmi měsíční noční vstávání k prckovi bylo znát. Narval jsem do sebe plechovku redbula a frčel (co do těch plechovek dávaj, měl jsem vytřeštěný oči a hučel jak piliňáky, auto jsem moh vzít za nárazník a tlačit ho jak kolečko). Graz, před Mariborem až do Záhřebu mlha, obchvat Mariboru paráda, celý SLO za 35 minut, na hranicích jen odmávli. Mýtnice platba v hotovosti, potřeboval jsem rozměnit větší bankovku, bez problému. Za Záhřebem při rychlosti nad 120 rambajz od motoru, zjištěn uvolněný plastový kryt pod motorem, ztracený jeden nipl co ho drží. Na opravu nic, tak se jelo dál, pomaleji, potom i rychleji s ignorací rambajzu. Cca na úrovni Splitu dotankování, zjištěna skoro prázdná jedna zadní guma, u Záhřebu jsem totiž kontroloval gumy, měl jsem pocit, že auto plave, no a on si ventilek pořádně nesednul a vesele si ufukoval. Dofouknutí. Ze Záhřebu až po Šestanovač mraky omezení na 100km jak světelnejma tak i přenosnejma značkama. Jednou mě málem vytlačil SK za silnice, po zatroubení se probudil, zavlnil a omluvil. Dojezd na Šestanovač, placení kartou bez problému, příjezd do Pisaku těsně před polednem.
Zpět 5.9. v 10.00, po nájezdu na dálnici liják a silný vítr. Po chvíli liják ustal, ale vítr sílil. Na dálnici značkami postupně snižována rychlost na 100, 80, 60 až na 40 kousek před Maslenickýám mostem, to už byl problém udržet auto v pruhu. V odstavném pruhu cestou stálo hodně aut s rakvema a lidičkové je ješte převazovali vším co bylo při ruce, auta s vlekama s člunama každou chvíli taky odstavené a majitelé měli co dělat, aby jim to člun nestrhlo. Za Svetim Rokem už vítr o hodně slabší. Před Záhřebem na cash fronta až k odbočce na novou mýtnici, platba kartou, u stojanu jako čtvrté auto. Před SLO hranicemi stojící kolona na mýtnici, policajti regulovali průjezd tak, aby se nestálo v tunelech, HR celnice kolona, ale jen odmávli, SLO celnice totéž. Celkově čekání celá hodina. Maribor, Graz, Víděň na Hatě. Na Hatích v deset večer 9 stupňů. Brr.Na Jihlavu dvakrát zašité policejní auto s radarem. Do Prahy prázdná dálnice. Příjezd domů před jednou ráno. Celkem i s výlety ujeto 2750km.
Při výletě do Imotski na jezera policajt zkoušel, že jsem jel 83, prý je tam 70. Na kobře mi těch 83 ukázal. Řekl jsem mu, že mu ukážu na navigaci, kolik jsem jel doopravdy, tak najednou nebyl problém a ještě mi popřál šťasnou cestu a šel lovit někoho jinýho.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2009 01:14
Prosím pěkně, co je to za navigaci, která zpětně dokáže ukázat projetou rychlost?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2009 09:39
Moje navigace umí zaznamenat průběh cesty, ale jestli i s rychlostí v daný okamžik, to nevím. Rozhodující bylo, že to na toho HR poldu platilo.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

mdr
Hosté: 146
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.