Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2009 12:03
Začátek cesty na Hvar - ID v neděli 12. 7. před večerem o 17.30 hod. Z Michalovcu směr KE a potom na Miškolc. Hned za hranicí zaplacení dálniční známky. Večer okolo 20.30 Budapešť - s navigací přes centrum za pár minut a směr Goričan. O 24.00 hraniční dálniční přechod do Chorvatska - bez absolutního zdržení. Potom po dálnici až do Šestanovace a přes Brelu na magistrálu - která byla ráno prázdná. O 06.00 hod. Drveník a čekání na trejekt (ujeto 1.150 km). Prostě pohodička.
Cesta domu v pondělí 27. 7. o 05.00 na první tajekt do Sučuraje (06.30 hod.). V Drveníku o 07.00 a rychle směr Šestanovac. Nájezd na dálnici o 08.00 hod. Cesta po dálnici, přes celnici i přes mýtnice bez zdržení. O osmé večer doma. Prostě pohodička.
Tak je potřeba plánovat ubytko - od pondělí do pondělí (prostě v týdnu) a je to bez nervu a v úplné pohodičce.
Tak zase za rok.
smoking smileythumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2009 13:03
Odjezd: 23.7.2009
Čas: 12:00
Auto: VW Golf Plus 1.9TDi 77kW

Výjezd z Chlumce nad Cidlinou Východní Čechy, směr Čáslav - Jihlava - Moravské Budějovice (radar nefotil - odstavený) - Znojmo - Hatě - Vídeň - Graz - Zagreb - Šestanovac - Drvenik - Sucuraj - Stari Grad (ostrov Hvar).

Den před odjezdem byla příšerná bouřka, do odjezdu nešla elektřina, takže jsme ještě na rychlo se jeli k sestře umýt, poslední zabalení a vyrazili jsme s plnou nádrží + 20l kanystrem v kufru.

Cesta celkem pohodová, v Čechách teplo tak akorát, cestou na hranice jsme odlovili pár keší. příjezd na hranice okolo 18:00, odpočinek, zkouknuli jsme ten hnus ve Freeportu na Hatích, pokračovali na Vídeň. Vídeň lehce ucpaná (jeli jsme z pátka na sobotu), ale těch 60-70 se jelo furt. Příjezd na poslední odpočívadlo za Grazem okolo 22:00. Čůrací pauza, zkoušeli jsme aspoň na hodinu usnout,ale to se nám nepodařilo, tak jsme se u stolečků najedli a s dalšíma Čechama zkoumali objížďku SLO dálnice. Rozhodli jsme se přes Mureck - Trate - Lenart - Ptuj. Exit 226 Gersdorf, pak už to jde až do Ptuje ůplně samo. Cesta parádní, cestou pár čechů, poláků, němců, Dojeli jsme do Ptuje a dolili 20l kanystr, asi 3 litry se nám nevešly, tak si je vzal pán, co jel s passatem za náma smiling smiley. V ptuji jsme hledali odbočku na nový most, ale za boha jsme se nemohli trefit, tudíž směr na Sp. Hajdina a hle, uzavírka. O kus dál kartönová cedule s nápisem Zagreb <<<. Tak jsme jeli, po 1km uzavírka. Vrátili jsme se zpátky na řižovatku a potkaly další čechy, rychlá konzultace s domorodcem, přemapování v navigaci tom tom a už jsme jeli na hraniční přechod rogatec, pak na krapina a tam jsme najeli na dálnici na zagreb. SLO celník byl hrozně důležitý, občanky zkoumal důležitě a baterkou si posvítil dozadu do auta, HRvatsky celnik nam jen pokynul a už jsme frčeli. Zajížďka díky špatnému trefení na most v Ptuji asi 20km a cca 30 minut, ale zase fajn cesta - serpentiny, kopečky a tak smiling smiley. Z Krapin mýto o něco levnější. Z Zagrebem příšerný fičák, ale fakt příšerný. zakempovali jsme na 1. odpočívadle s benzínkou. Přitom jsem si říkal, že se v HR nesmí spát v autě, aletam všichni spali, spacáky na zemi, v autě, desítky lidí.Tak jsme taky usnuli, po hodině se to trochu uklidnili, sjeli jsme o 50km níže a opět fičák jak blázen, tak zase hoďka chrupec.
Na navigaci nám svítilo 450km furt rovně, tak jsme se vydali na cestu.cca každou hodinu a čtvrt zastávka na benzínce, protáhnutí, proběhnutí - ranní ünava byla hrozná a žaludek nic moc. asi 50km před Splitem jsem do sebe hodil jednoho red bulla a dojeli jsme až do Šestanovac. Všude jsem mýto platil v Eurech a vždymi vrátili více, než měli (v Kuna). poprvé mi měl dát 9, 40Kuna, dal mi 10 a podruhé mi dal asi o 3 kuny více, že nemá drobné.

Cesta po makarské nic moc, auto za autem, odlovena jedna keš, příjezd do Drveniku okolo 11:00. zaparkovat, koupit lístky na trajekt (prý jim nešlo platit kartou, ale zkusil to, tak doufam, ze se mi nic z uctu neodecetlo - jeste to neni zpracovane :-/, zaplaceno tedy v Kunách asi 105kun (ci kolik cca). Trajekt prijel, nalodeni, za 20minut vylodeni v Sucuraji, Smer Stari Grad. Cesta Adrenalinova i na me teda docela dost. HR domorodci tam jezdej jak prasata a cesta bez svodidel, uzoucka silnice, ze se ani 2 auta proti sobe nevejdou a musi se v zatackach cekat, aby se vyhnuli, zatacky casto az 90stupnu, porad za 2,3,4. Cesta do Stari Gradu cca hodina a pul (55km cca). Ve vnitrozemi uz silnice paradni smiling smiley.

Prijezd na hotel - vse super, ochotni lide, vyborne jidlo, krasne prostredi, Stari Grad nadherne mesto, dalsi dny jsme navstivili Jelsu, hvar, ivan dolac, Sv. Nedelja, Zavalu, vsude jsme se koupali. Malo lidi, krasne pocasi (ani kapicka deste) a shodli jsme se na tom, ze tak krasne ciste more jsme jeste nevideli.

Odjezd 1.8.2009 ze Stari Grad trajektem na Split (terka uz nechtela podniknout cestu do sucuraje), nalodeni cca hodina a pul - jeste cekali, az prijedou dalsi auta, aby byl trajekt plny, navedli nas na horni patro - skoro jsem mel strach, ze urazim strechu smiling smiley. trajekt paradni, restaurace, smenarna, nejaky free duty shop, apod. za 2 hod presne ve splitu, sjezd z trajektu trval asi 30 minut, cast horniho patra se i s auty spusti na zem a auta pak sjedou. sem si rikal, kterej blbec to nema zabrzdeny a vsechny sejmesmiling smiley. Ze splitu smer dalnice Zadar, za zadarem sjezd na Plitvicka jezera. Ubytovani ve vesnicce Niksic u p. Milky vukinovic, ktera nas jiz cekala, pekne prostredi, poklaboseni, dojezd na veceri a chrupec. Rano zpet 40km na plitvice, 6 hod prochazka (trasa C) po Plitvicich (necha se tam jit i zdarma - od silnice to je pristupne, ale na lodicku vas nepusti - tam kontroluji vstupenky, jinam jo.). platili jsme vstup kartou 220kuna. Po plitvicich nakup jidla a piti a smer domu. Az po magistrale do zagrebu, pak hranicni prechod Macejl a smer SLO. Jeli jsme az k dalnici a asi 50m pred dalnici je odbocka na novy most smer Ptuj (dal pokracuje uz dalnice), pak furt, furt, furt rovne a smer Lenart, Trate, Mureck (nechapu, ze jsme se poprve netrefili) v Ptuji jeste zastavka na hrade a odloveni Ptujske kese. V Ptuji take tankovani na benzince Petrol - platba zbytkem Eur. - Graz - Viden - cca 00:00, CR hate - curaci pauza - jihlava - caslav - Chlumec nad Cidlinou. prijezd 3:00 presne. Celou CR jsme projeli za cca 2 hodiny, pocasi nic moc, ale dalo se, zadny provoz a celou cestu nas tahlo BMW X5smiling smiley.

Prumerna spotreba tam: 5,2l nafty
Nejmensi spotreba tam Hate - Graz: 4,6l nafty

Prumerna spotreba zpatky 5,4l nafty
Nejnizsi spotreba zpatky: Plitvice - Macejl: 4,1l nafty

Celkova ujeta vzdalenost 2756km.

Cas bez prestavek tam: 18hodin 30min. S prestavkami: 23hodin 55min
Cas bez prestavek zpet: 3 hodin na plitvicea z plitvic non-stop do CR 11hodin 30 min.

Celkova cena cesty vcetne tankovani, myta, apod (start s 65l nafty): 5,250Kč

Celkovy dojem: Hvar je nadhernej smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2009 19:05
Protože již cca 2 měsíce jsem hltal informace z tohoto vlákna co a jak po cestě, píši svoji zkušenost.
Cesta tam 25.7. sobota v 18,00 z Moravské Třebové – Brno-Vídeň přes Seyring (málem jsem to kvůli stavbě dálnice minul)-Slovinsko mimo dálnici-kruháč za Pesnicí na Lenart (nenašel jsem odvahu se motat v noci po Mariboru)-Ptuj-tam jsme trochu zazmatkovali na kruháči za novým mostem a dojeli k čistírně odpadních vod, poté již dle mapového návodu zveřejněném výše směr Videm a na původní silnici na hranice a potom již po dálnici až dolů k Makarské a do Podgory, příjezd v cca 8,00 ráno.
Ubytování jsme sehnali u chlápka s cedulí v ruce okamžitě a bez problémů – byt 3+1, dvě koupelny 95,- € za noc (trochu drahé ale bylo nás na to 5 osob). Pobyt-nádherné počasí, skvělé jídlo, skvělé pláže v Podgore, pouze mám negativní zkušenost s personálem v některých podnicích, protože jsem si již odvykl na kyselé ksichty obsluhujícího personálu a zde jsme to zažili i když samozřejmě ne vždy. Nevím proč, ale nabyl jsem dojmu, že jsme pro ně hosté druhé kategorie a občas to dávají najevo.
Cesta zpět 3.8. pondělí v 9,00 odjezd, nákup dárků (pršut…) ve velkém marketu v Makarské a poté stejnou cestou domů, jen z Brna jsme jeli na Olomouc po dálnici a pak Mohelnice a Moravská Třebová, příjezd ve 23,00.
Dva negativní postřehy:
1. Nejkatastrofičtější úsek dálnice za celou cestu : Brno–Olomouc.
2. Mikulov – poslední čerpačka S… v republice za 7 eurovou rakouskou známku chtěli 300 Kč a to nemluvím o cenách pohonných hmot, poslal jsem je někam a nakoupil v Rakousku.
Jinak cesta bez problémů nová mýtnice v Zagrebu na platební karty bez problémů, plně doporučuji. A těm co nechtějí dát slovincům 30 € za nedodělanou dálnici, tak se toho nebojte jde to úplně v pohodě objet.

Teď mi nezbývá než se těšit na příští rok a popřát těm co to mají před sebou bezproblémovou cestu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2009 22:39
vím že už to tady bylo ale jak jsou označené ty mítnice na kartu?Díky
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2009 22:49
Sparrow75, označené jsou perfektně, kromě značek podél cesty většinou i nad cestou a nakreslené jsou i šipky přímo na cestě. Fakt to nemineš. A už jsi se rozhodl jestli po slovinké dálnici nebo objížďkou?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2009 23:05
jestli myslis mitnici Zagreb - Lucko, tak tam neni pandulak s natazenou rukou:-) a napis "no card", "card", "no cash", "cash" nebo tak nejak.



Zagreb - Lucko
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2009 00:55
VeronikaF. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Sparrow75, označené jsou perfektně, kromě značek
> podél cesty většinou i nad cestou a nakreslené
> jsou i šipky přímo na cestě. Fakt to nemineš. A už
> jsi se rozhodl jestli po slovinké dálnici nebo
> objížďkou?


Jedu po dálnici zpátky už bude hotový obchvat a 30éček mě nevytrhne.S dětma vzadu je každý zkrácení cesty super i když je to třeba jen půlhodina.Už za dva dnysmileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2009 14:05
Tak už jsme se taky v neděli 2. srpna vrátili z Chorvatska - Živogošče a moře nám chybí. A jaká byla cesta?

Vyjížděli jsme v úterý 21. 7 z Opavy směrem na Makov a Bytču, pak po slovenské dálnici až do Bratislavy, potom zastávka ve Velkém Mederu, kde jsme si zařídili ubytování na tři dny. S malýma dětma si člověk musí naplánovat cestu s přestávkami a tak jsme letos udělali zastávku na Slovensku, v minulých letech to bylo Maďarsko. Užili jsme si termály, hlavně v Dunajské Stredě - v Mederu nás kúpalisko absolutně nenadchlo.

Přestože jsme trasu přes Maďarsko po 86 už jeli třikrát, rozhodovali jsme se, jestli jí zůstat věrni i letost a vyplatilo se. I když jsme zvažovali trasu po maďarské dálnici a pak přes Goričan, tak stará dobrá 86tka zvítězila. Takže klasika, z Mederu jsme vyjeli v sobotu kolem 5 h ráno, směrem na Gyer, pak na Csornou, Szombately, Vasegerszeg, Kormed a Redic. Je fakt, že 86tka dostala hodně zabrat, poprvé jsme po ní jeli před 8 lety a nedá se to srovnat. Provoz byl minimální, kamiony nebyly, v klidu, akorát trošku pršelo. Největší díry, hlavně ke konci trasy a u obce Zalalovo už byly opraveny, tankodrom se nekonal, ale dávali jsme bacha. Žádná zvěr, naprosto klidná cesta, míjeli jsme dva Poláky a taky Slováka. Největší sranda byla na prvním kruháči při průjezdu Slovinskem, kde je třeba vlevo odbočit na Dolga Vas, jeden Polák tam zabukoval, ale počkal na nás a hned frčel za námi. My jsme to projeli v pohodě podle podrobných instrukcí tady na fóru. Naprosto žádné čekání na hranicích SLO/HR, ani neotevřeli pasy, prostě SUPER. Jenom jsme je pozdravili "dobar dan" a už se frčelo. Takže 86 je celkem v pohodě, není to tankodrom, ale fakt už dostává pořádně zabrat, je třeba dát bacha, ale v pohodě se to zvládne.
V Čakovci jsme najeli na dálnici a frčeli, bohužel před cestarinou Sv. Helena bylo upozornění na kolonu, takže jsme se ploužili určitě tak 40 min. v koloně dlouhé minimálně 3 km, možná i víc. Na cestarině platba cash v kunách, nevím jestli tady berou karty, raději jsme rychle vypadli. Před Lučkem se sjíždějí dálnice, ale naprosto v pohodě, i když byla gužva, měli to zmáknuté, všechny pruhy na cestarině i ENC byly v provozu pro všechna auta, takže čekání tak 10 min, vyzvednutí tiketu a hurá na dálnici. Za Lučkem jsme asi po 17 km udělali na odmorišti pauzu, dali si kafe, nechali děcka protáhnout na hřišti, asi hodinku jsme tam určitě byli.
Pak jedeme dál a po chvíli opět najíždíme na kolonu, nechápeme, co se děje. Když jsme na odmorišti pili kafe, tak auta na dálnici frčela úplně v pohodě. Po chvíli kolem nás projíždí sanitka, pak dlouho nic, ploužíme se a projíždí Policie a odtahovka, asi nějaká nehoda. Takže asi 30 - 40 min. v koloně, pak se kolona postupně ztrácí a opět nabíráme rychlost. V naprosté pohodně pak jedeme až na konečnou dálnice a vyjíždíme - exit Šestanovac. Platba kartou, obsluha náprosto v pohodě, žádný PIN, rychlost blesku, račun jsme dostali. Do Živogošče už je to kousek, v pohodě přijíždíme po 17 h na hotel. Nebýt těch kolon a čekání, jsme tam dřív.

U moře to bylo skvělé, nádherné počasí, bezva hotel a ubytování. Překvapilo mě, kolik bylo v hotelu Francouzů - naprostá většina osazenstva hotelu. Že by se jim v Chorvatsku líbilo více než na jejich riviéře?? Nebo to mají levnější? Koupání bezva, akorát by nemusely lodě vypouštět do moře svinstvo, jedno odpoledne byly na moři odpadky a pěna ....

Zpáteční cesta bez problémů, vyjeli jsme až v sobotu navečer, kolem 18.30 h. Tankování nafty na INA v Makarské, dobrá cena, platba kartou. V rádiu na pláži u baru jsme ve 14 h poslouchali o kolonách na dálnici a hlavně před Lučkem u výjezdu na cestarině. Nechápu proč lidi platí jenom na Lučku CASH a nevyužívají novou cestarinu Demerje. Je to mimo mé chápání. Dneska už má snad každý na dovolené kartu,ne!? Navíc se to odečte z účtu za výhodnější kurz. My jsme Demerje využili, nikdo tam nebyl, je to automat, ale pochopí to i malé dítě. Jsou tam dva otvory, jeden na tiket, druhý na kartu. Obrázky ukazují, jak tam tiket a kartu vložit, v bleskové rychlosti nám to kartu vrátilo a otevřela se závora.

Zpáteční cesta přes noc byla náročná, odpočívali jsme na odmorišti u dálnice, potom jsme hodili šlofíka v Maďarsku u 86tky. Neměli jsme na zpáteční cestu zařízený nocleh a byli jsme z cesty hodně znavení..... No, už nám není 18, že. Takže příště určitě s noclehem, z Živogošče to byla fakt celkem dálka. Nejvíc se nám táhla cesta z Bratislavy až k nám domů do Opavy, ale přežili jsme. Děcka byly skvělé, přes noc spali a pak byly super, jsou to cestovatelé a vždycky naprosto pohodoví parťáci.
Přeji všem na fóru tak pohodovou cestu, jako jsme měli my! Taky nádherné počasí bez mráčků....... A už se těším na další léto, protože Chorvatsko miluju, ať si říká, kdo chce co chce.

ZDRAVÍM všechny a šťastnou cestu !!!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Slunce (05. 08. 2009 14:16).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2009 14:10
jedu přes Mikulov jak to vypadá se silnicí na Vídeň ještě se pořád kličkuje?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2009 16:33
kličkuje se jak zajíci na poli před myslivcama..ale Seyring funguje dálesmileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2009 16:46
Nojo, ceny ve Strašku byly v kunách, stejně celkem pálka :-))55 kun osoba, 103 kun plac který si najdeš(auto+stan) nebo za 132 kun vyhraněná parcela, 7 kun pobytová taxa, 7 kun poplatek za přijetí do kempu, kdo na kempu netrvá, ať hledá apartmány, cena srovnatelná, úroveň diametrálně odlišná
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2009 17:16
vasnivykolista napsal(a):
-------------------------------------------------------
> kličkuje se jak zajíci na poli před
> myslivcama..ale Seyring funguje dálesmileys with beer


no neva budu kličkovat
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2009 17:30
K té kličkující silnici - kdo je z JV Moravy, mohu doporučit trasu Strážnice, Skalica, Holíč, Kúty, Moravský Svätý Ján, Hohenau, Angern, Wien ... oproti kličkování pohodička a nádherná cesta, Vídní se jede tak 1 km maximálně (až dokončí S2 tak vůbec - sjezd před Vídněm), potom nájezd na A23 ... jediný nedostatek je ten most před Moravu SK-A, je jednosměrný (semafor) a nesmí se tamtudy jet 0:00 - 5:00. No a je tam o pár dědin víc.

Tam jsme jeli touto trasou, zpět po kličkovačce (bylo po půlnoci). Tata jakožto řidič cestou zpět neskutečně nadával, cestou tam neřekl ani ň ...

Výběr je na vás smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 08. 2009 20:20
Sice už jsme se vrátili z dovolené malinko dříve, ale dostávám se k popisu cesty až nyní. Vše jsem si naplánoval do navigace ( Tom-Tom ) a celá cesta naprosto v pohodě. Jeli jsme 17.7. pátek ze severní Moravy ( Jeseník ) do Brna a odtud do Znojma a hranice Hatě ( vím zajížďka, ale nějak se mi nechtělo jet přes Mikulov a Rakouskem po staveništi ) časově cca 18.00 hranice Čr/Rak. Cca 19.00 Wien. Průjezd od Znojma stále po dálničním obchvatu a déle směr Graz. Na prvním odpočívadle přestávka pro děti na vyblbnutí a pokračování směr Graz. Tam klasicky odbočka na Maribor, ale na sjezdu 226 z dálnice pryč a na Mureck. Jel jsem tudy poprvé, ale navigace vedla dokonale a informace z fora taky nebyly k zahození. Hlavně info že za Mureckem je 30-ka a opravdu je třeba přibrzdit - fakt kousek cesty dost nerovností. Dále do Lenartu ( první křižovarka doprava a po cca 200 m hned doleva a už se jede směr Ptuj. V Ptuji to byl fofr - všichni jeli rovně, ale já měl naplánováno směr Varaždin, takže z Ptuje do Markovci a na hraniční přechod ZAVRČ a pak už Chorvatsko. Cesta z Murecku - Rak do Zavrč - Chorv přesně 55 minut a cca 60 km. 21,55 - 22,50 Hodin. Pak je tedy několik vesnic a před Varaždinem nájezd na obchvat a nájezd na dálnici čvor Varaždin. Hned na první pumpě tankování ( přesně v 23:42 ) a přestávka na lehké jídlo. Bylo tam spousta aut ( o kousek dál je další pumpa ( myslím omw a tam bylo prázdno ) a pak Sveta Helena ( přesně 00:42 hod ) , obchvatem Zagrebu na Lučko ( 1:05 hod ) a dále do Karlovace ( 1:26 hod ) sjezd z dálnice na starou kolem Plitvic. Cca ve 4 hodiny přestávka na lehký spánek, na nějakém parkovišti u lesa to bylo ) do 6.00 hodin. Nějak jak vyšlo sluníčko , tak se mi už nechtělo spát a mám to fakt odzkoušeno že ty 2 hodiny mě naprosto stačí a jedem dál. V 8.00 už sjíždíme kolem Cista Provo do Horní Brely , kocháme se výhledem na moře na tom malém odpočivadýlku a v 9 hodin jsme v Podgoře. Čistá doba cesty byla cca 15 hodin - 1200 km i s přestávkama 19 hodin. Naprosto minimální provoz.

Zpět odjezd z Podgory v sobotu 25.7. kolem 13,00 hodiny. Po staré cestě až do Karlovacu. 18.51 hod nájezd na dálnici a na Lučku 19:40 ( no musím řici chbu jsem udělal jel jsem totiž platit hotově a kolona cca 30 minut, na kartách naprosto nikdo ) Dále obchvatem na Sveta Helena a tankování odpočívadlo Novi Mafor 20:23 hodin a sjezd z dálnice Varaždin 21:09 hod. Pak hranice ZAVRČ ( nikde nikdo - jen od Chorvata razítko do pasu na rozloučenou ) pak směr Ptuj a Mureck a zase na dálnici na nájezdu 226. Je fakt, že bylo na této cestě vidět dost přejetých ježků , nejakej sraženej zajíc a dokonce těsně před námi nějakej čech srazil srnku. Když jsem k nim dojížděl, akorát vystupovali z auta a šli obhlížet škody. Snad nic vážného ale srnka byla na 2 pulky. Dost nepříjemné, pak jsem hleděl jak ostříž na cestu aby i mě něco nevběhlo do cesty ale nestalo se. Na 226 nájezd na dálnici a pak už klasika Wien a odtud zase směr Znojmo a Brno ( v Brně v 02:57 Hod. ) Pak do Olomouce , ale to už byly 4 hodiny a konečná, u Globusu zastavuju a 2 hodiny spánek - už bych to nedojel. ) V 6 pokračujem a v 7,30 ráno doma jak na koni.

Cestu z Ptuje přes Zavrč a Varaždin do Zagrebu jsem se nechal inspirovat Šatavou a myslím , že to byla naprosto pohodová objížďka Slovinska ( v Ptuji žádný problém s dálnicí ) a hlavně přeplněného Macejlu. Tímto Šatavovi vyjadřuji dík. Někomu to může připadat zbytečná zajížďka, ale mě osobně se jet tam tudy velmi líbilo a příště tama jedu zase.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 08. 2009 07:56
Zdravím všetkých tak už som späť aj ja: vyrážal som 20.06.2009 o 23.30 zo Senca a v Chorvátsku som bol na ostrove Pag v cielovej destinácií Šimuni o 08.30 h ráno - 700 km za 9 hod aj s prestávkami. Išiel som cez Maďarsko cez starý hraničný priechod Rajka dialničným obchvatom okolo Mosonmagyarováru a potom po ceste č.86 až po Zalabaksu, za ňou som odbočil na Lenti cez dedinky na starý hraničný priechod Goričan, Chorvátsko som šiel celé po dialnici až po výjazd Posedarje čo je pred ostrovom. Cesta tam bola úplne bez problémov cez Maďarsko mi celú cestu mrholilo ale aj napriek tomu som ho zvládol za 3 hod bez prestávky. Mal som dojem že som na ceste sám predbehol ma jeden kamión a dva osobáky, jeden kamion a jeden osobák som trhol ja :-). Za jeden kamión som sa zavesil a cesta bola v pohode a rýchla, mimo obce 100-110 KM/h, cez obce pádil 60-70 km/h. Cestou tam, žiadna policajná hliadka žiadna buzerácia colníkov nikde žiadna zápcha a nikde som sa nezdržal. Všetci tu vypisujú o nekvalitnej ceste č.86 no tá je nekvalitná na len niektorých úsekoch a v pohode sa to dá zvládnuť, ja napriek tomu že som v noci pri tom mrholení za kamionom moc na cestu nevidel a šli sme celkom rýchlo som žiadnu jamu netrafil.

Cesta naspäť: odišli sme o jeden deň skôr a to predpoludním nakoľko priateľka už nemohla vydržať, odchádzali sme o 10.30 a príchod do Senca o 18.30 rovnaká vzdialenosť 700 km a čas aj s prestávkami (len jedna dlhšia) 8 hod po úplne rovnakej trase. Na starom Goričane cestou späť zdržanie 5 minut pretože colník sa kukal do kufra ale moc ho neprehladával, chvílu sme pokecali a išli sme, zdržanie 10 minut sme mali cestou späť aj na Lučku. Cez Maďarsko bola aj cesta späť v pohode napriek tomu, že áut bolo podstatne viac a kamionov ešte viac ubiehala ešte rýchlejšie, opäť som nestretol žiadnu policajnú hliadku. Tentokrát som videl aj už spomínané jamy na tejto ceste ale ak sa človek drží stredu vozovky nemá sa čoho báť a nie je ich tak veľa len vo 2 - 3 mestách či dedinách.

Celá dovolenka prebehla v poriadku a bez problémov na ostrove som najazdil ešte 350 km taktiež bez akejkolvek policajnej zastávky a to som tam vôbec rýchlosti nedodržoval.
Boli sme tam 15 dní a z toho bolo 14 čisto slnečných teploty nad 33 stupńov, poslednú noc pršalo a posledný deň polooblačno, takže myslím, že som to tento rok perfektkne trafil.
Prajem všetkým príjemnú dovolenku, išiel by som zas.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 08. 2009 09:06
Jak bylo na cestě ze středních Čech do severní Dalmácie i opačně yawning smiley

Cesta tam: Hradec u Stříbrné Skalice - Mikulov - Vídeň - Graz - Spielfeld/Šentilj - Maribor - Macelj - Záhřeb - Zadar 2 - Bibinje.
Start v úterý 21.7. odpoledne, dohromady 2 auta, 9 lidí, z toho 4 řidiči a 2 vypůjčené TIR vysílačky. Doplnění benzínu již tradičně u benzínky Unicorn v Modřicích u Brna tentokrát za 26,90Kč/litr a hurá na Mikulov. Cesta do Vídně i její večerní průjezd proběhl v pohodě. První zastávka a střídání řidičů za Vídní na odpočívadle Traiskirchen. Nočním Rakouskem se jelo v klidu, možná až moc a tak jsme si trochu zajeli, než jsme si všimli, že i za 188km jedeme pořád po dálnici A2 a ne po chtěné dálnici A9. Dohromady jsme si přidali asi 40km navíc. Aspoň jsme mohli porovnat, že dálnice na Klagenfurt má oproti té na Graz kvalitnější povrch yawning smiley Po loňském placení 35€ za slovinskou půlroční vinjetu jsme letos sjeli z rakouské A9 na 228 km na sjezdu Spielfeld. Dále přes starý, opuštěný, dálniční přechod Šentilj a Pesnicu. Když už se zdálo, že jsme zvládli průjezdy kruhovými objezdy a směřujeme na Ptuj, objevil se na hlavní silnici v přímém směru zátaras se značkou zákazu vjezdu. V důsledku toho jsme se po odbočení vpravo ocitli tam, kde jsme vůbec být nechtěli a to na přivaděči k dálnici. V půl třetí ráno 22.7. jsme se nakonec rozhodli se „sevřenýma půlkama“ vyrazit dál. Dodnes přesně nevíme, jestli nás to nahnalo na dálnici nebo jenom rozpracovaný a zatím nezpoplatněný nový dálniční úsek. V každém případě štěstí stálo tu noc na naší straně a po necelých 2 kilometrech "nervů" na nové silnici mezi svislými směrovými značkami jsme pokračovali dál po staré silnici E59 k Chorvatsku. Na chorvatských hranicích letmá kontrola pasů a pak už jsme uháněli po dálnici na Záhřeb. Následně zjišťujeme, že poplatek za projetí úseku Macelj (Trakoščan) – Záhřeb (Zaprešic) je letos nepatrně vyšší a to 42 Kn namísto původních 39Kn. Platba mýtného kartou VISA bez problémů, stejně tak i za benzín INA EuroSuper95 za 7,44 Kn/litr na odmorišti Plitvice. Další zastávka s přestávkou na spaní v autě přichází na odmorišti Brinje-zapad po projetí tunelu Mala Kapela. Po odpočinku a ranní kávě pokračujeme dál, projíždíme tunel Sveti Rok a v plném slunci začínáme nasávat vůni slané mořské vody. V dopoledních hodinách platíme kartou na sjezdu Zadar 2-Istok 109 Kn a přes Sukošan dorážíme po ujetí cca 1041 km a spotřebě zhruba 70 litrů benzínu do cíle v Bibinje.

Desetidenní pobyt v Bibinje za ideálního počasí a s výlety pěšky do Sukošanu, autem do Zadaru i Biogradu na Moru a na člunu do Kukljice byl úžasný. Pro úplnost uvádím, že jsme při výletech autem do Zadaru a Biogradu na Moru parkovali ve II.zóně od moře za 3Kn/hod.

Cesta zpět: Bibinje - Zadar 2 - Záhřeb - Krapina/Macelj - Maribor - Šentilj/Spielfeld - Graz - Vídeň - Mikulov - Hradec u Stříbrné Skalice.
Start v sobotu 1.8. odpoledne. První zastávka na dočerpání benzínu OMV EuroSuper 95 za 7,50Kn/litr na odmorišti Janjče Istok. Cesta po hladké dálnici i oběma dlouhými tunely Sveti Rok a Mala Kapela bez problémů. Ty začaly až před cestarinou Záhřeb (Lučko), kde se vytvořila asi 9 km kolona k zaplacení 109Kn. My jsme si k našemu nemalému potěšení, z důvodu placení kartou, vystáli k odděleným boxům kolonu zhruba o 2 km kratší oproti autům platícím hotově. Další problémy nastaly vpodvečer před hranicemi se Slovinskem, kde chorvatští policisté z nepochopitelných důvodů vždy část tvořící se kolony odklonili z dálnice na starou krapinskou cestu a část pouštěli dál po dálnici. My jsme se bohužel ocitli na staré krapinské cestě, kde problémy pokračovaly. V důsledku placení mýtného na sjezdu Krapina 21Kn(za zkrácenou cestu po dálnici) a kontroly pasů na hraničním přechodu (byli jsme svědky toho, jak Němci s Audinou museli vyložit celý kufr) a následné objížďce jsme nakonec na 30 kilometrech nabrali zpoždění asi 2 hodiny. Od Ptuje jsme pokračovali na Maribor. Ten jsme opouštěli po silnici pro motorová vozidla a následně na kruháči odbočili na Pesnicu, starý Šentilj a na nájezdu Spielfeld na 228km jsme najížděli na rakouskou dálnici. Jelo docela dost aut, vždyť byla sobota večer, ale cesta Rakouskem ubíhala rychle. Po zahlášení únavy vysílačkou z druhého vozidla jsme k občerstvení a vystřídání posádky zastavili na odpočívadle Loipersdorf. Potom už jsme se s blížící se půlnocí blížili k Vídni, připraveni držet směr A23 Favoriten, což se nám nakonec povedlo, jen jsme málem přehlídli následnou odbočku na Brno. Za Vídní jsme už naposled při letošní cestě tankovali EuroSuper95 u OMV Hagenbrunn za 1,089€/litr a stejně tak naposledy jsme na této trase platili kartou. Následně nás cestou na Poysdorf čekal průjezd řadou omezení rychlosti v důsledku stavby nové silnice. To už byl jenom krůček na naše hranice. Cesta ranní tmou z Mikulova do Brna mi pak z důvodu únavy připadala nekonečná. Po nájezdu na rozřezanou D1 jsme s trochou nadsázky zkonstatovali, že Brno má nejenom autodrom, ale i tankodrom smiling smiley Po projevení přání části posádky na ranní kávu od McDonalda jsme za ranního rozbřesku ještě zastavili na odpočívadle Shell u Velkého Meziříčí. Někteří znavení řidiči této přestávky využili k rychlému spánku a pak už jsme ukrajovali poslední kilometry cesty. Od Jadranu jsme dorazili v neděli 2.8. v časných ranních hodinách po ujetí 981km a se spotřebou okolo 68 litrů benzínu.

Shrnutí: Palivo na cestu do Bibinje a zpět, počítám-li s průměrnou cenou 27,00 Kč/litr, nás vyšlo na 3750,-Kč. Dálniční poplatky a 2 rakouské 10denní známky (letos bez slovinské) nás v obou směrech vyšli na zhruba 1450,-Kč. Celkem nás tedy vyšlo cestování na 5.200,-Kč (tj.1300,-Kč/osobu). Letos se dvěma auty a v rozličném věkovém složení cestujících jsme jeli výrazně pomaleji a daleko častěji stavěli, takže dobou trvání cesty nebudu na tomto místě oslňovat spinning smiley sticking its tongue out Nejlevnější benzín byl letos v Chorvatsku 7,44Kn/litr. Problémy s kolonami přetrvávají na sjezdu z dálnice Záhřeb (Lučko) ve směru z Chorvatska do Slovinska a také na hraničním přechodu Krapina/Macelj. Zprůjezdněním obou tubusů obou šestikilometrových chorvatských tunelů letos odpadly kolony před nimi. Cesta ubíhala klidněji i díky vypůjčeným vysílačkám. Velmi příjemné a rychlé bylo placení na mýtnicích a u benzínek platebními kartami. Jak se ukázalo doma na výpisu z účtu, platby jsou převedeny bez poplatků v aktuálním kurzu 3,60Kč/1Kn (z rakouské benzínky 27,30Kč/1€).

Vrátili jsme se odpočatí a za dobré služby jsme našemu autíčku nezapomněli před domem stejně jako vloni pohladit blatníček smiling smileythumbs upsmiling smiley D.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Džerdík (12. 08. 2009 13:12).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 08. 2009 11:26
Zdravím, takže aj my máme tohtoročnú Podgoru za sebou.
Cesta tam v neďelu ráno 2:30 ráno: Šaľa, Komárno, Kisbér, Mór, Székesfehervár, ďalej M7, Goričan a po dialnici až po Šestanovac, príjazd Podgora cca 12:00. Spolu niečo okolo 900 km.
Cesta absolútne v pohode, hranice v pohode, na mýtniciach vždy tak max 2-3 autá. Niekedy som si pripadal že som na dialnici sám.

9 slnečných dní v Podgore utieklo ako voda a až na jedného vymeteného Chorváta čo ma pri ceste do Splitu od jedu na svojom starom Fiate vytlačil s cesty (isiel som 60 tam kde bola 60-tka a nevedel ma predbehnúť tak vytruboval a ja som mu ukázal stredným prstom čo si o ňom myslím) žiadny problém. More teplé, počasie super a Karlovačko orosené.

Odchod z Podgory utorok ráno 7:30 smer Šestanovac, Dugopolje, Sinj, Knin, Udbina, Plitvice. Pozreli sme si celé jazerá. Môžem len odporučiť. Kusok odťial sme si potom našli nocľah.
Na druhý deň sme potom pianko pokračovali Karlovac, starý Goričan, a v H po dialnici až po Komárom a domov.

Celkove bola cesta až na asi 20 minutové čakanie kôli havárii pred cestarinou Demerje bez zdržania, na hraniciech sa len spýtali či nemáme marihuanu a pozerali občianske. Komplet všetko som platil kartou. Spotreba sa mi pohybovala okolo 6,4 po starej ceste a niečo cez 7 litrov na dialnici.
Všetkým koho to ešte len čaká prajem minimálne takú dobrú dovolenku a cestu ako sme mali my.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 08. 2009 18:18
Džerdík rozumím tomu dobře, že když je velká kolona, není možnost jet přímo na Demerje?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 08. 2009 13:23
V Zadaru se dá celkem pohodlně parkovat na obrovské parkovací ploše kousek před Kauflandem směrem od Bibinje, jedeš stále po hlavní, neodbočís ani na nemocnici, ani na střed města, projedeš kolem nějakého obchodního centra(máš ho po levé ruce, na další křižovatce doprava směr Kaufland a hned na další doprava a jsi tam, místa hromada, neplatíš nic a pěšky to máš do přístavu 2 minuty. Jinak najít v Zadaru v centru místo na zaparkování je neřešitelný problém ve všední den dopoledne :-) a z Bibinje do Zadaru se nejrychleji jede přes průmyslovou zonu :-)
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 08. 2009 19:48
Já myslím ,že místo se najde vždy. První zóna u přístaviště bývá plná , ale na druhé straně ve druhé zoně je volněji. A zaparkovat v centru za cca 12kč za hodinu je určitě lepší než se v tom vedru táhnout tu dálku od Kauflandu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 08. 2009 00:22
Tak já mám se Zadarem jiné zkušenosti.
Jinde než u přístavu neparkujeme,nebudu se tahat s malým dítětem přes celé město.
Dopoledne nevím,ale kdykoliv odpoledne jsme tam místo našli pokaždé.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 08. 2009 12:44
Parkování v Zadaru je hrozný. Nikde žádný místo a když už jsme místo našli, tak jsme přehlídli doplňující značku, že jsou to místa pro úřad, takže nám auto odtáhli + pokuta 800kun. Hlavně koukat na značky. Jinak dovolená skvělá, ubytování jsme měli ve Sveti Filip i Jakov od úterý do úterý, takže i cesta byla bez problémů, nikde žádná kolona. Všem, kdo teprve pojedou, přeji krásnou dovolenou a šťastnou cestu tam i zpět.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 08. 2009 13:46
Místo k parkování jsme vždy našli i u malé maríny.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 08. 2009 23:53
Mám dotaz,stačí jet pouze na občanku a třeba řidičák? Mám jet v pátek s kamarádem a on mi až teď řekl,že má propadlej pas. Bych se zbláznil....jak to tedy je?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 00:09
Stačí občiansky, kľudne spi.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 01:56
díky... :-)
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 04:54
Skutečně stačí jenom OP.

Po delší odmlce jsem se vrátil a hltám co nového. Jak jezdíte, jak užíváte své dovolené atd. Zajel jsem i na téma války mezi sportovci. Ani nevím že Žilina hrála fotbal v HR. Měl jsem zdr. problém a odpočíval jsem na lůžku v nemocnici. Píši to jenom proto, že bych každému z těch volů kteří ostatním dělají problémy ostatním přál, aby na tom lůžku pár dní strávil také a to zrovna v tom momentě, kdy ho ten amok rafne. Potom by určitě přišel na jiné myšlenky a malinko by vše přehodnotil. Hlavně když se tam dostane vinou někoho jiného.smoking smiley
Jinak ale sport je krása. Vždyť již cesta k moři je slušný sportovní výkon. A jen tak mimochodem se domnívám, že si to HR dám ještě letos jednou. Ať jsem ještě větší sportovec. Ale aby mi někdo rozbil pusinku za to ,že mám za okénkem dres Slavie na věšáčku to bych asi nechtěl. S tou Slavií jsem to nemyslel vážně. A od sametové rev. to již skutečně vážně nemyslím ani s jedním mužstvem kolektivního sportu. Fotbalu zvlášť. Horník, Zejda, Košťál a další.
Milejší mi jsou " umíte se smát" a taková která něco řeknou o cestě jako takové, protože jsem doma již více jak měsíc a změny v cestování jsou velké. To jsem si uvědomil až po tom půstu co jsem nebyl.
:smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 08:30
Vrátili jsme se včera večer ve 21.30 z Hvaru/ID/,jeli jsme prvním trajektem z SG ve 05.30.Hezké počasí,plynulý provoz,objetím slo.dálnice.Jsme ve zdraví doma,a už se těšíme na rok 2010.smiling smiley

vino,prošek rakija,hvala Boga Marija
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 09:08
Čau, taky jsem se včera vrátil. Stručně cesta tam sobota OO:OO výjezd. Na čárů dobrý, víděň gut, směr graz už opravdu hodně aut a za hustého deště a velmi svižného tempa v dešti obou pruhů.
Pak už to bylo horší. Stáli jsme fr na čáře, na vinety, na obchvatu mariboru i na napojovákách, na plitvickach, a v podstatě se to rozjelo až u karlovacu. Čímž ale myslím, že to bylo sobotou. Jinak ta slovinská dálnice se v týdnu za ten čas a peníze vyplatí určitě.

Pak nějaké výlety z gradacu, na orebic, korculu, ston atp. Dvakrát za jeden den do mostaru (takové kroupy a tolik aut bez oken a deravych jsem nikdy nevidel), sám jsem v tom stál s dekama na strese a kapote. pak jsem tomu ujizdel. Kameny na cestach, borci prezouvali cela auta v brutalnim desti.....

Cesta zpet gradac, smer ploce na avizovanou A1, akorat tam nic NENI :.), tak jsem se tam obmotal kolem toho jednoho kopce až jsm najel v šestanovaci. Vyjířděli jsme kolem 9tá ráno včera. cesta gut.
JE DOBRE POSLOUCHAT HR2. Když hlásili mírnou kolonu před Kapelou, kvůli nehodě, tak jsem to objel po straré a napojil se v za karlovacem. U lučka (a taky to hlasí) cca 4km fronta, ale demerje prazdné a pokud máte kartu, tak ze zbavíte brutálního čekání. To samé i na mítnicích.
Chvilku cukacka na 1dnicku na macejlu a pak jsem si nejak zapomel koupit vignetu, tak jsem se nejak pres novy krasny most a 4kruhace propletl Ptujem (neni to tezke) a valil zpet na Lenart a nahoru na hranince AUT smer Riegersburg, ten je moc krásný a super cesta. Vyjel jsem za "zatáčkou" dálnice z grazu. Víděň pohoda. Mikulov taky.
celkem 1148 km. 12 a půl h. max. gps 144km. 1.7 cdti.

Hned bych jel znovu, všem kdo jedou přeju super cestu (radši v týdnu) a krásnou dovču. Ale vemte si radši deštník. Chodí to tam, jak se tomu zachce. smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 09:28
Cesta Biograd-Mikulov neděle 9.8.

Odjezd Biograd 7:00. Dálnice na Zagreb provoz středně silný, ale plynulý. Mýtnice Demerje na kartu zcela bez čekání, je tam chlap, který vše udělá za vás a rychle. Na Lučku za peníze dost velká fronta.
Benzinka a motel jménem Plitvice za Zagrebem otřesné, binec, WC placené a fuj.
Hranice Macelj popojíždění cca 5 min, průjezd Slovinskem od Ptuje možná marnotratně, ale rychle a pohodlně po dálnici. Z celé kolony vozidel nikdo u Ptuje z dálnice neodbočoval. Zatím ještě průjezd Mariborem, ale zelená vlna je dokonalá, celý Maribor bez jediné zastávky!
Dálniční obchvat Mariboru se připravuje na otevření, předpoklad je 14.8., pak bude ještě lépe.
Celé Slovinsko za 40min., policajti nebyli.
Rakousko klasika po A2 Graz, Wien. Ve Vídni doporučuji držet se tvrdošíjně A23 a nenechat se zlákat žádnou odbočkou na Prahu nebo Brno. A23 se pak změní na S2. Za Ikeou (po levé straně) se staví podjezdy. Na 2. podjezdu vidíte vlevo naproti velký zelený obchodní dům Leiner. Tady na semaforech (2 pruhy doleva) odbočte doleva na silnici 229 (Rautenweg). Po asi 2km je po pravé straně obchodní dům KIKA, za ním jsou těsně za sebou 2 světelné křižovatky. Na té druhé odbočit doprava na Gerasdorf a pak stále rovně přes všechny kruháče, přes Seyring, až se napojíte na silnici č.7 na Brno. Dále se jede podél rozestavěné rakouské dálnice do Brna, místy už po ní. Je tam 70km, ale rakušáci poctivě dodržují 90. Dá se to projet docela rychle. Určitě je to kratší a rychlejší než přes Bratislavu (nehledě na nutnost slovenské dálniční známky). Vyzkoušel jsem všechny možné průjezdy Vídní, ale tahle se mi zdá nejkratší a nejrychlejší. A na podzim by měl být hotový obchvat Vídně (A23, S2, S1).
Celá cesta Biograd-Mikulov v pohodě a se zastávkami na čerpání (a vypouštění) cca 8 hod.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Vlada (10. 08. 2009 09:37).
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 227
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.