Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2009 20:58
Dnes brzo ráno jsme se vrátli z Pelješace, cesta s přestávkama do Ostravy 18 hodin, kromě Slovinska všude dálnice. Cesta tam 10.7.2009 čekání na Macelju cca 45 minut někdy kolem 02:00, pak pohoda, cesta domů super, jen placení mýta před Zagrebem, čekání určitě dobrou hodinku a totéž Macelj, ale tam to brzdí ,,řidiči" kteří kličkují z pruhu do pruhu, samozřejmě špatně a pozdě značené placení, jestli kartou, nebo hotovostí.... Ve Slovinsku (Ptuj-Lenart-Mureck) cestou tam velká mlha, viditelnost cca 10 metrů, domů vše ok, jen hodně zvěře na cestách a kolem cesty!!!! Počasí v Chorvatsku bylo super, ze 14 dní nám ani jednou nepršelo, teploty od 30-35, moře teplé, viditelnost dobrá jen pár dnů výborná (pro lidi lačné po rozhledu) :-) Nemilé překvapení v Trpanji a v Ploče, kde měl trajket 2 x zpoždění, vždy téměř 40 minut!!!!! Kdo se teprve chystá, nechť má fajn cestu a pěknou dovču!!! :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 07:34
Vcera ve 22.30 navrat z Drasnic, odjezd rano po 9 hodine, Chorvatska dalnice uplne prazdna, na Demerje nekolik aut, nevim proc lje lidi nepouzivaji, u Lucka hlasili 20 minut cekani, ale kdyz jsem jel kolem myslim ze to bylo tak max na 10min, dale na Macejl prazdno, ve Slovinsku 1km pred sjezdem Drazenci upozorneni na vinetu, nicmene znacka vineta je az za samotnym sjezdem, takze zadny katastroficky scenar, ze nepujde odbocit na Ptuj pro objizdece se nekona, pred Vidni cca hodinove zdrzeni diky bouracce, prujezd na Gerasdorf-Seyring taky v klidu, nejhorsi cesta opet v CR, nase D1 proste nema konkurenci ...
Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 10:02
Dobrý den,
příští týden odjíždíme na dovolenou do
Novi Vinodolski,jedu takhle s přítelkyní poprvé
a tak sháním všemožné informace,prosím našel by
se tady někdo,kdo by byl tak hodný a popsal mi všechny "vychytávky"
na cestu do Chorvatska? Co se týče Trasy (abych moc neplatil),
fíglů jak jednat s policiií ,včetně toho,jak je to s okrádáním
turistů na dálničních mítnicích,pokud nemáte přesnou sumu...
Pokud by byl někdo ochoten,byl bych vděčný,mnohokrát
děkuji, můj email maly39@seznam.cz
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 13:44
Přeji všem hezký den. V sobotu jsme se vrátili ze Sreseru. Odjezd v 6:45 ráno, příjezd domů do Týniště nad Orlicí v 0:30h. Celková délka 1308km. Jel jsem po dálnici z Ravče do Krapiny. U Karlovace jsme stáli cca 1,75h v koloně u dopravní nehody. Na mýtnici jsem platil kartou, takže jsem se vyhl frontě před mýtnicí u Zagrebu. Tam známí čekali 2,5h. Další fronta cca 1,5h, byla u mýtnice na výjezdu před Slovinskem. Potom již bez problémů až domů. Slovinci prodloužili o cca 20km dálnici, takže končí u Ptuje. Já jel podél dálnice přes Maribor a na dálnici se napojil až v Rakousku. Na vstupu do Chorvatska byla fronta dlouhá cca 12km.
Z Vídně jsem jel na Bratislavu a Brno po dálnici - naprosto bez zádrhelů. Jen na bývalé celnici Rakousko - Slovensko, kontrolovala policie dálniční známku Rakouska.
Všem, kteří pojedou, přeji pěknou dovolenou a cestu bez front.
Zdeněk
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 16:46
uz na jare jsem se rozhodl, ze to po dalnici strihnu z Mariboru na Celje a pak dolu na Krsko pres prechod Bregana. I jsem to sem napsal jako jednu z moznosti. Vase zkusenosti s kolonami na Macelji a jinde me v tom jen utvrzuji.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 20:47
to 92671
prohlížela jsem tu trasu, už jsi tudy jel?také to zvažuji,když čtu o těch kolonách,ale pojedu v SO odpoledne, to by kolony už být nemusely
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 21:14
monina napsal(a):
-------------------------------------------------------
> to 92671
> prohlížela jsem tu trasu, už jsi tudy jel?také to
> zvažuji,když čtu o těch kolonách,ale pojedu v SO
> odpoledne, to by kolony už být nemusely


Já tudy jel ale opačným směrem. Je to vcelku klidná cesta pěknou krajinou s minimálním provozem, myslím mezi dálnicemi. Zastávám názor, že radši pojedu 50 km/hod pořád než hodinu stát a pak jet stovkou. Dělal jsem si kalkulaci od nás z jižních čech (Č.B.) a vychází to cca o 50 km dál a o 40 minut časově než ta nejrychlejší cesta, tzn. ve Slovinsku po dálnici přes Macelj. Když to srovnám s objížďkami, rozdíl se zmenšuje. Nemůžu říct, že jí doporučuju, protože jsem jí fakt jel jen jednou a ještě opačně. Je to zajímavá varianta i z finančního hlediska. Zaplatíte sice SLO známku za 15E + 5 kn v HR od Bregany do Záhřebu, ale zase ušetříte 42 kn mezi Maceljem a Záhřebem. Výsledná cena od Rakouska po Záhřeb je tedy zhruba 270 Kč/cestu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 21:43
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil radek (09. 11. 2009 17:11).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 21:52
podle google map se jeví výhodnější sjet za Slov.Bystricou a jet dolů podél hranic do Brežice -dálnice a pak na Záhřeb, v porovnání s klasikou Marib.-Záhř. jen o cca 10 km a 20 min. delšísmiling bouncing smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 22:19
radek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Poslední tři příspěvky jsou hodnocením na
> červenou.


no a? Hodnoceni uz neni. Tvuj prispevek by mel jakou barvu?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil 92671 (27. 07. 2009 22:46).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2009 22:30
no to se dalo čekat, že zas někdo vyrukuje, ale co, tohle forum je od toho, abysme se něco dozvěděli a ne jeden druhého pořád prudili eye popping smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 07. 2009 08:23
ano je to od toho aby ste sa niečo dozvedeli,ale v správnom vlákne. ja som si napríklad chcel prečítať kto sa už tento rok vrátil a namiesto toho čítam ako cez slovinsko.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 07. 2009 08:28
Zdravím,vrátili jsme se včera z Pelješace,cesta tam v neděli bez sebemenších problémů přes Maďarsko.Vyjeli jsme ráno v 4.30hod.a v Trpanji jse byli ve 22.30hod.Objezd přes Bosnu s natankováním nafty v Neumu.Musím dodat,že jsem po cestě potkal několik typů policejních kontrol,od naší hlídky za obchvatem Jihlavy,Rakušáci měřili rychlost v civilních autech na A1 tu 100km/h omezení,Maďaři měřili 70 mezi vesnicemi,a nakonec při sjezdu z dálnice u Ravči stavěl policista auta na kontrolu dokladů.My jsme vše měli bez problémů.Dodržujte rychlost,zelenou kartu atd...Dálnice je v plném proudu a kdo pokračuje dál na Pelješac a nechce jet na trajekt do Ploče ať nesjíždí v Ravči ve městě doprava ale pokračuje dál rovně směr Dubrovník.Tam jsem sjel na Ploč protože jsme nakoupili v Lidlu a při cestě zpět jsem v Ploči z trajektu jel směr Dubrovník na most a poté do tunelu tam je odbočení směr Zahřeb a v pohodě se dostanete na dálnici,je fakt,že se na úsecích pracuje ale jedou jak fretky.Cesta zpět byla po vylodění z trajektu v Ploči v pohodě přes Maďarsko tam i zpět nikde žádní zdržení tunely,mýta.Každopádně doporučuji platit na Lučku kartou protože tam není fronta jako na hotové.V předstihu se zařadit vpravo.Placení je v pohodě.Ještě ke hranicím s Maďary-tam přes starý přechod:doporučuji,zpět přes nový Goričan zdržení cca 25 min.v koloně,protože všichni turisté jezdí přes nový a tak se tvoří fronty.Příště bych jel zpět přes starý také.Při cestě zpět,vyjeli jsme z Ploče v 10.00 foukal na dálnici silný boční vítr POZOR.Je to nepříjemné.Domů jsme dorazili v 0.45hod.Tak že cesta bez zdržení.
Zdravím členy fóra.

Lignano 9/03,
Turanj 9/05,
Trpanj 8/08, 7/09, 7/10, 6/11, 6/12, 6/14, 6/15, 6/16, 9/16, 6/17
Radomír
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 07. 2009 14:20
Dnes ve 4:45 jsme se vrátili z ostrova Pašman.

První problém, který nastal, byl ten, že jsme odjeli o 20 minut později z pláže.
Vzhledem k tomu, že trajekt jel 13:20, do Tkonu z pláže nějakých 40 minut a paní domácí nám doporučila přijet o 45 minut dříve, jsme měli přesně 20 minut manko smiling smiley

Nikomu ten pocit nepřeju, ale když přijdete do červené budky Jadrolinije, nahlásíte že jste auta v pořadí 27 a 28, baba řekne že OK, najíždíte a stopne vás kluk a "No" ... takže čekáte jako první a druzí na další trajekt ... ono by to tak nenasralo, ale kromě malého trajektu Kijevo (ten hlavní) tam ještě jezdí Prizna, ta je taková placatá dlouhá, pro hodně aut, ta jezdí některé spoje místo Kijeva. No a na tu Priznu najely DVA kamiony, okolo nich místa a místa a pálili to do Biogradu.
Mysleli jsme, že nás omyjou. Já jim na dálku posílal "fakáče" a mamka se zmohla i na slovo č*ráci, což jsem u ní ještě NIKDY neslyšel grinning smiley

Naštěstí jsme nemuseli čekat až do 15:00, Prizna přijela 14:20 kompletně narvaná, tak nás 14:30 vzala zpět.

Druhý problém, který tímto nastal popíšu dole, ten je až u Vídně.

Vymotali jsme se z Biogradu, najeli v Benkovci na dálnici a nasadili jsme navigačních 130 km/h, respektive tacho 140. Zastavili jsme v Jasenici, strýc potřeboval natankovat plyn, tak šel platit, já mu to zaparkoval, pojedlo se, popilo a jedem.

Další zastávka bylo Odmorište Draganić za Karlovcem. Dotankoval se plyn, u nás nafta a já si už při sjíždění uvědomil (hlavně v dolních partiích), že jsem několik dní nebyl na záchodě, respektive na velké straně.
Tak se ta zastávka mírně protáhla .....

NYNÍ DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO LPGKÁŘE

Než jsme vyjeli do HR, kontroloval jsem kvůli strýcovi KDE se dá jako poslední natankovat Chorvatský plyn při cestě směr Slovinsko. Podle mapky PROPlinu je to právě Draganić.

NENÍ TO PRAVDA

Desinec má hotovou část i směrem od moře, takže se dá natankovat i mezi Jastrebarskem a Zagrebem.

Na dálnici na Macelj bylo na mapce tankování pouze při sjezdu z dálnice.

NENÍ TO PRAVDA

Za Zaprešićem je odmorište Švaljkovec-istok, a tam plyn podle cedule JE.

---

Lučko pohoda, pár aut, Zaprešić taktéž, Trakošćan taky.

HR hranice jenom mávnul, Slovinec je vzal asi na 15 sekund do ruky a zkontroloval fota a osoby - rutina, formalita.

Na první benzince na Slovinsku (Podlehnik) koupě rakouské známky za €7.70 - bez přirážky. Řekl jsem "Máte viněte za Austrijo?" ... Slovinec asi už hned podle prvního slova poznal, že jsem Čech, vytáhl 10dňovku a hned cvakal grinning smiley ... tak jsem řekl "Još jednu", nalepily se na auta a jedem.

CESTA DO PTUJE

Upozornění: Bude i videonávod, ale teprve jsem dorazil.

Všichni určitě pojedou směrem na dálnici a až potom do Ptuje, pokud teda nemají SLO vinětu.

Uvidíte křižovatku značenou velkou cedulí s odbočkou doprava na Videm.
Odbočte tedy doprava a potom po hlavní doleva, tzn. že cesta se stočí zhruba rovnoběžně s klasikou, co vede k dálnici.
Držíte se směr Ptuj, nebo prostě a pouze jedete rovně smiling smiley
V Pobrežji je kruhák, tam ho skoro celý objedete - směr Ptuj.
Poté nadjedete tu novou cestu na most a bude nová křižovatka, kde odbočíte doprava na Center.

Držíte se po hlavní, projedete rovně ještě jeden kruháč, podjedete železniční most a přichází křižovatka, kde odbočíte doprava, směr Gornja Radgona.

Přejedete přes most a už se objevují ukazatele na Lenart, tzn. odbočíte doprava.

No a Ptuj už projedete v podstatě rovně, směr Lenart.

Projděte si to tady: [www.promet.si] (nefunguje v prohlížeči Google Chrome)

Dávejte pozor za Lenartem u odbočky na Sv. Anu, bude tam zpomalení - JSOU TAM HRBY, cestou tam to málem odnesl výfuk, opravdu zpomalte

Trate-Mureck v pohodě, provoz "nula nic". Hned za Mureckem je kukuřica, dá se tam zastavit na čurpauzu.

Na dálnici u Grazu jsou nějaké stavební úpravy, zdržení žádné, prostě se furt jede.

Na Loipersdorfu tankování LPG.
Až do té doby jsem si myslel, že tankovat LPG umím "Šak je to hračka". Jelikož byla noc, tak "Selbst tanken". Tak jsem vzal hadici, nasadil jak se patří, zmáčkl jsem rukojeť a kchhhhhhsssssssssssss .... bílý oblak, moje připálená ruka byla přimražena.... no blbě jsem posunul pojistku.
Tak repete .....

Kvůli již zmiňovaném problému výše jsme nemohli použít tu moji "in0xovu trasu" z Vídně na Gänserndorf, Hohenau, přes most do Sekulí a směr Holíč. Most je totiž v době od 0:00 do 5:00 uzavřen. No není uzavřen, je tam značka zákaz vjezdu s touto platností.

Takže jsem to přeplánoval na Seyring, nicméně jsem neměl podklady ke konzultaci, tak jsem ve Vídni zavelel sjet na Dunajskou dálnici, navigaci jsem bleskově přeprogramoval a jeli jsme klasiku. Provoz byl malý, chytli jsme jen snad 2 červené.

Ta cesta z Vídně až po sjezd na Grosskrut a Reintal je něco strašného. Doleva, doprava, kužely ,omezení .....

TĚM CO BYDLÍ PŘI CESTĚ 55 OD PETROVA NAHORU (VESELÍ N/MOR., UHERSKÉ HRADIŠTĚ, OTROKOVICE, PŘEROV A TAK) DOPORUČUJU VARIANTU CESTY NA HOLÍČ, MORAVSKÝ SVÄTÝ JÁN, HOHENAU, ANGERN, GÄNSERNDORF. AKORÁT MUSÍTE POČÍTAT S TÍM MOSTEM, NO .... PROSTĚ VYJET TAK, ABY SE ČASOVĚ MINUL ZÁKAZ VJEZDU

Je to oproti Brünnerstrasse pohodička. Opravdu.

Další informace, až si odpočinu.

Let's go! smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 07. 2009 22:51
Zdravím, vrátili jsme se včera, navečer, vyjížděli jsme v neděli ráno, nelekejte se, nejezdíme na rychlost :-)))
V Chorvatsku jsme byli od 18, týden v náhodně nalezeném apartmánu pro pět osob tři osoby za 40 euro, takže spokojenost, v Bibinje u Zadaru. V sobotu jsme se sebrali a přejeli na Pag, do Novalje do kempu Straško, znaje z dávné 12 let staré zkušenosti, cesta úchvatná, přejeli jsem si celý Pag, nafotili mnoho (není ještě zpracováno), kemp Straško zklamal, cena 55 euro osoba, místo za stání 103 euro, pobytová taxa 7 euro beru, ale poplatek za přijetí 7 euro na osobu ne, za kus půdy bez trávy, ne příliš často čištěnými toaletami, vpravdě, uklízečku jsme tam za celý den potkali jednou, hlukem, kterému se samozřejmě kemp nevyhne, mi cena 38 euro za den nepřijde zas až tak adekvátní, byli jsem tam jednu noc, dá se to zkousnout, ale na týden bych tam nejel :-). Za těch 12 roků, co jsem tam nebyl, jsem nezaznamenal ve vybavení kempu nějaký pokrok, češtinu de facto neznají, ve směnárně české koruny neberou, narozdíl třeba od švédslých, nebo norských, ( o poměru turistů z daných zemí vůči čechům by mne celkem zajímal), návštěvní řád v češtině také není, na začátku seberou pasy, vrátí při zaplacení, ale při placení vám odeberou kartu umožňující vjezd a výjezd, při každém pohybu přes recepci se musíte složitě prokazovat dokladem, obsluha je neochotná, čekat na zvednutí závory ve frotně na recepci při každém vjezdu i výjezdu musí být děsný, stejně jako volba, zda si nechat kartičku na vjezd a nemít u sebe pas, nebo obráceně.
No nic, Starško je za námi, odjíždíme v neděli ráno, po řekněme 5 hodinách spánku, kdy se utišili okolní stany :-) naopak neutišil se ale naorstl, vítr od hor, otočil málem nejen náš stan :-)
Z Novalje jedeme do Žigljenu na trajekt na pevninu, v 8 ráno, odhadem 50 aut, v pohodě se vešli, zůstalo dost místa, cena 94 auto, 16 osoba, dítě 8, dražší než třeba Zadar - Preko, délka poloviční :-) Na pevnině stoupání cca 3 km na hlavní silnici Rijeka - Zadar, myslím že značená E65, v Karlobagu začínáme stoupat na pohoří Velebity, odhadem, neměřil jsem to, 15-20 km stoupání, po dobré silnici, minimální provoz, nádherný pohled, nejprve na město Pag, poté na celý ostrov Pag, následuje pohled na ostrovy za ním a nahoře, ve výšce 927 mn.m pohled na celé souostroví a na volné moře za ním :-).
Následovala cesta přes hory dolů směrem na Gospič, přejeli jsme dálnici a přejeli přes vnitrochorvatský venkov do Korenice a pak na Plitvice. cetsa klidná, minimální provoz, krásná krajina, občas stoupání, klesání, mrtvo, občas stádo ovcí s bačou :-)
O Plitvicích není třeba psát, ne? :-) šestihodinová procházka, svlažení hlavy a nohou na WC a jedeme, směr Karlovač, najetí na dálnici, objetí Záhřebu, sjíždím na Sesvete a po asi staré silnici na Čakovec na Varaždin, jeli jsme tudy už tam a spokojenost, cesta na hodinu, silnice dobrá, málo obcí, málo aut. Cestou hledáme něco jako obchod, vše zavřeno, v neděli asi neotvírají :-) V Čakovci za poslendí kuny večeře a nabíráme směr na Mursko Središče, průjezd přes přechod v minutě, chorvat spočítal pasy, slovinec si je ani nevzal :-). Objetí dálnice ve slovinsku přes Lendavu, přejíždíme do Maďarska v 22:30, za hodinu jsem v Szombathely, přestávka, WC, doplnění zásob tekutin, pokračujeme dál, únava je cítit, řídím sám, v Czorně jsem to zapíchl na Shellce, spíme do pěti ráno, kafíčko, probrání, v šest vyjíždíme, za hodinu na hranicích, za další jsme v čechách, únava cítit je, po D1 míříme do Prahy (jsme z Krkonoš), zastavení u kamaráda, měl jet s námi, nejel, našli mu boreliozu :-) má překvapení, koupil lístky na Harryho Pottera, malej je nadšen, já ne :-) Nikoho by nepřekvapilo, kdybych tam usnul, no, málem se stalo :-) z Prhy jedeme v šest večer, na Mladou Boleslav, Jičín a domů :-) v 8 večer jsme doma :-) po 36 hodinách cesty, čistý čas za volantem 18 hodin, spánku tak tři hodiny :-) ale jsme doma a v pořádku :-) VV
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2009 08:24
in0x a vezir thumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2009 18:50
Ako je to pri ceste naspäť-je kolona pred Slo. hranicami?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2009 03:41
Před chvílí jsem přijel z Podgorice přes Nikšič, Bileču,Stolac, Čapljinu, Ljubušky, Vrgorac, Ravču, Zagreb, Maribor, Graz, Wien a Brno a ještě kousek. MNE v pohodě, BiH, jedna skoro nehoda, bosenci se nějak nemohli vejít na silnici a jeden to odnesl utrženým kolem, ale nová fabka brzdí lépe než 20 let starý golf s ojetými gumami, takže naštěstí pro mě bez problému. V čapljině budují nový kruháč, takže objížďka přes centrum, samozřejmě neznačená, ale intuitivně jsem to našel. HR, v Ravče včera pokládali poslední vrstvu asfaltu na zrekonstruovanou křižovatku 62/512, předpokládám od soboty bez omezení semafory. A1 v pohodě, mezi Sv.Rokem a Malou Kapelou pár omezení na 100, předpokládám, kvůli červnovým dešťům, které odplavily zeminu za krajem dálnice. Lučko asi 2 min zdržení, hranice HR-SLO bez problémů asi 10 min zdržení a jen mávání. Přes Slovinsko po dálnici za 30 min, Rakousko beze změn. Policie byla vidět jen ve Slovinsku.
Pěknou cestu všem.
M.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2009 08:08
Ahoj Vezíre
Prosím tě jak to je s cenama v campu co jsi psal?Já to moc nepochopil.
Za osobu 55 euro a auto 103 euro? To jako za týden nebo měsíc??moody smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2009 10:21
Vezír uvedl cenu v eurech, ve Strašku jsem byl začátkem července a pochopitelně je to v kunách. Jinak souhlasím s Vezírem že platit za bordel v textilní části se nevyplatí. Jo to u nás na FKK to je jiná. To je ale už do jiného vlákna..
fch
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2009 21:51
mozna se ptam blbe nebo do nevhodneho vlakna, ale kontroloval nejaky aktivista na hranicich pasy detem? jedu s 3 letym ditetem, ktere nema vlastni pas /zapsan v pasu rodicu/. Povinnost mit vlastni pas pro dite je dosti zamlzena i na strankach min. zahr. veci cr ("doporucuje se..."winking smiley
confused smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2009 22:25
Neboj a jestli je to dítě tvoje a máš ho v pasu ,tak bud v pohodě smoking smiley
fch
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2009 23:15
PE
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2009 23:34
Vrátil jsem se dnes v 20:00 hodin (ráno jsme odjížděli z Privlaky v 7:00 hodin) . Vzhledem k tomu, že mám 2 malé děti, tak často stojíme, ale ujeli jsme 900 km za 13 hodin jízdy (prostáli jsme dobré 2 hodiny různým občerstvením atd.) V kolonách jsme strávili asi 10 minut, protože jsem na mýtnicích platil kartou. Tento proces trvá pouze 5 sekund a nestačíte se divit, že už se vám otevírá závora a vy musítě zařadit za jedna a vyrazit (samozřejmě si vzít nazpět platební kartu:-). Jinak ty kolony při cestě k moři byly v době kolem 10:00 hodiny děsivé - před Bosiljevem, Zagrebem a před Maceljem vždy kolem 20 km!!!!! (to musely být hodiny stání). Při cestě od moře bylo na ukazateli u Lučka uvedeno při placení Cash - kolona 1 hodina, kartou 0 a já najel sem a byl jsem zde sám!!! To se lidé tak bojí platit kartou? Kdyby nebylo to 10 minutové zdržení před hranicemi z Chorvatska do Slovinska, tak jsem měl pořád zařazený 5. převodový stupeň a jel. Jinak za těch 16 dní, co jsme byli v Chorvatsku, tak zlevnili u INA benzín, zásadně tankuji 98 oktanový a cena klesla z 7.72 na 7.56 kun.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2009 02:22
cesta byla výborná, všude mnoho bouraček-zadovek, ale HR Policajti to měli HAKem dobře vymakaný a celkem rychle to likvidovali,jediné co bych mohl doporučit, vzít si sebou do auta metrovou železnou tyč a vždy když začnou Poláci blbnout ve frontách v pruzích a vymýšlet pí*oviny, tak je někde dojet, říci jim čau slovanský bratře a hned mu dát tou tyčípo hlavě, protože to, co si dovolujou nedělají ani Italové, letos mě opravdu maximálně sr....
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2009 11:58
taky jsme jeli 31.7. kolem 14:30 přes novou cestarinu Demerje ..klasicky přes Lučko kolona jak sviňa ...na tabuli zdržení 45 minut..přes Demerje asi 30 vteřinsmileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2009 17:54
TAM - 25.7. 0.00 start z Brna, tankování u Benziny v Břeclavi. Zhruba 01:30 přechod Slovensko - Maďarsko, až na hranice se Slovinskem déšť déšť déšť, u Csorny jsme viděli Čechy s autem totálně v hlubokém příkopu. U cestariny nad Záhřebem (tam kde se platí) kolona na půl hodiny, dole pod Záhřebem menší kolonky až k odbočce na Rijeku. Dojezd do Splitu dobrý, stihli jsme akorát trajekt, v apartmánu v Bolu jsme byli v 14:30, cesta tedy celkem 14,5 hodiny, do Splitu jsme jeli 11 hodin, po cestě jen dvě krátké zastávky.

ZPĚT - 1.8. 10:00 start z Bolu, v 10:30 jsme byli v Supetaru, dlouhé čekání na trajekt - vybrali jsme si k odjezdu blbý čas, kdy všichni opouští apartmány a hodinku jsme si počkali, pak dlouhé najíždění na trajekt - v 13:00 jsme opouštěli Split. Cesta pohodová, pochvalovali jsme si malé množství aut. U Karlovače jsme zachytili zprávu o kolonách u Lučka, nevěděli jsme, jakým je to směrem - raději jsme sjeli z dálnice a najeli až v Záhřebu. Po cestě 3 krátké zastávky, zbytek cesty klidný, Maďarsko nás nudilo, doma jsme byli o půlnoci.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2009 20:42
letos jsme byli po prve v chorvatsku - Drvenik, diky tomuto foru se cesta (i vse ostatni)obesla bez komplikaci , vse dulezite jsme meli vytisknute s sebou takze nas nic neprekvapilo, co se Slovinska tyce tak dalnici jsme objeli dle navodu ve Svete motoru .
cesta - tak tam jsem vyjizdel z prahy ve 22hod a na misto dojel druhy den v 15hod(2hod slofik v rakousku), zpatky jsem jel v nedeli v 11,30 a dojezd do prahy v 00,30 - cesty ubihala , parada
kazdopadne urcite se budeme do chorvatska vracet, kraaaaasa
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2009 21:22
Tak to jsi další postižený Chorvatskem co?Ale neboj,takových je nás tady víc.smiling bouncing smileysmiling bouncing smiley
To jsi v dobrých rukou krále Bessyho,Rosemarie a tak mnoho a mnoho dalších.grinning smileygrinning smiley
Je tady krásně.thumbs up smileygrinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2009 11:11
Takže už jsem taky zpět sad smiley, ,návrat včera večer okolo 23 hod. Odjezd z Korčuli trajektem v 07 hod ráno. Cesta pohoda bez většího čekání kdekoliv, jel jsem s dětmi takže několik zastávek na vyprázdnění, proběhnutí, a uklidnění thumbs up smiley hot smiley . Při zpáteční cestě jsem si koupil Slovinskou dálniční známku, takže pokud bude mít někdo zájem ji třeba tuto sobotu využít je za rozumnou cenu k dispozici. Přilepil jsem ji jen lepící páskou takže zcela nepoškozena.
Radek
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 94
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.