Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2009 10:04
MartinR napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mám prosím dotaz na Šatavu. V některým z
> předchozích přízpěvků jsi psal, že jsi se před
> Vídní rozhodnul odbočit na Bratislavu. Pořád
> přemýšlím, jestli když pojedu z domu 4.9. v pátek
> v 5 ráno tam, tak budu cca v 6 ráno v Brně tak
> jestli mám jet na Bratislavu a na Vídeň a nebo
> klasiku přes Mikulov a Vídeň. Dále je otázka zda
> přes Bratislavu na Vídeň kolem Vídeňského letiště
> (jak jsi asi jel Ty) nebo třeba kolem toho jejich
> jezera Neusiedler see a na dálnici se napojit kus
> pod Vídní někde u Wiener Neustadtu. Takže
> přemýšlím nad 3 variantami. Vlastně 4, když ještě
> máme Vídeň od Midaxe a nebo přes Bruner strasse
> nebo jak se tomu říká.
>
>
> 1) Brno - Mikulov - Bruner strasse
>
> Výhoda - nevím, snad že to je známá a snad dobře
> značená trasa
>
> Nevýhoda - plantat se přes Vídeň a přes staveniště
> Mikulov - Vídeň
>
> 2) Brno - Mikulov - Midax
>
> Výhoda - neplantám se přes Vídeň
>
> Nevýhoda - plantat se přes staveniště Mikulov -
> Vídeň, nutno sledovat mapku, nebude značeno
>
> 3) Brno - Bratislava - Schwechat - Vídeň
>
> Výhoda - neplantám se přes Vídeň, mělo by to být
> dobře značené, nepotřebuji mapu, pohodlná a rychlá
> trasa
>
> Nevýhoda - nevím
>
> 4) Brno - Bratislava - Neusiedler see - Wiener
> Neustadt
>
> Výhoda - neplantám se přes Vídeň, asi časově
> nejrychlejší trasa
>
> Nevýhoda - asi to nebude značené, potřebuji mapu
>
>
> Otázka je rychlost projetí trasy a pohodlí. Myslím
> si, že přes Bratislavu by to mělo být pohodlné a
> snad i rychlejší. Můj favorit je varianta 3.
> Prosím o názor Šatavu i ostatní.
>
> Beru v potaz i to, že s námi pojede roční dcera,
> takže chceme jet trasou, kde je hodně příležitostí
> k bezpečnému zastavení (dálniční odpočívadla).
>
> Za jak dlouho se dá zvládnout Brno - Bratislava
> při dodržování rychlosti? Jak dlouho zabere cesta
> přes Bratislavu? Za jak dlouho bysme mohli být od
> nájezdu do Brna od Vyškova po nájezd na dálnici
> pod Vídní?


MartinR pojede od Vyškova - pravděpodobně po dálnici - napojení na dálnici na Bratislavu je bez problémů.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2009 10:11
To couddy

(Teda, konečně super info. Licituji nad Bratislavou taky. Ale pokud je to jen o 10-15min rychlejsi... tak nevím, jestli se to vyplatí. Počítal někdo ekonomiku téhle trasy? Na viamichelin to moc rozdílně nevypadá jen to vyhodí větší číslo v počtu km po dálnici.)

Co je "ekonomika" téhle trasy? Na jedné straně najedeš více km (asi o 60 km delší), celé to jedeš po dálnici = vyšší průměrná spotřeba, nutnost mít slovenskou dálniční známku. Na druhé straně zanedbatelná časová úspora - asi 15 minut, ale nepoměrně pohodlnější, klidnější (slov.dálnice je poloprázdná, a to i ve všední den dopoledne), možností na zastavení dostatek. Celkově na peníze o něco dražší, ale na konci je řidič i posádka méně unavená.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2009 11:08
A jak je ta trasa č. 3 značená? Pojedu po dálnici z Prostějova přes Vyškov, takže předpokládám, že v Brně sjezd na Bratislavu, v Bratislavě projedu nový tunel a budu sledovat dálniční zelené cedule na Wien a před Vídní bych měl už asi pomalu sledovat zelené cedule Graz.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2009 14:30
Přeně tak, odbočka na rychlostní obchvat S1 před Vídní je dobře značená, nedá se to přejet.
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2009 14:33
Bessy, vždyť mám život před sebou. Proto stále ještě v něčem tápu.Proč ale musíš být furt o krok přede mnou. Já ještě nezjistil co to je Seyring - myslel jsem že je to přezdívka Loštic a Ty už to máš dávno najeté. Já to říkám - bez knížky "Sedlák ve světě" nedám ani ránu !!!! smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2009 17:44
...Václave...no coment...thumbs up
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2009 18:31
Bessy a kolisto, já jezdím Seyring asi jenom 2-3x ročně a no problema, když to stihneš třeba před sedmou ranní (pak špička a malé popojíždění u Dunaje), tak je to paráda. Odbočení jsou tam myslím dvě, pamatuju si , že u Schellky doleva a za Kikou doprava a pak furt ven z města. S tou novou křižovatkou není problém, dá se to trefit. Městem sem jel jen jednou a nikdy více.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 15:21
Tak jsme taky zpět.Byly jsme dvě auta v Crikvenici(Kačjak).Odjezd 3.7. ve 21:00 a tam jsme dorazili 4.7.v 11:00.Jeli jsme Praha-Znojmo-Víděň-Graz-Maribor-Ljublana-Postojna-Rupa-Rijeka-Crikvenica.Cesta byla kupodivu naprosto v pohodě.Nikde žádné čekání.Jediný údek kde to bylo trochu nahuštěné byl ten úsek častých zatáček na dálnici mezi Vídní a Grazem.Krize na mě přišla při rozbřesku mezi Mariborem a Ljublaní ,tak si to asi na 50km vzala žena.Po snídani už jsem byl ok a dojel to...Cesta nazpět byla stejná s odjezdem včera v 16:30 a doma jsme byli někdy okolo 4:00 ranní.Opět bylo víc aut na trase Graz-Videň.A už jsme si zase postupně zvykali na české řidiče...časté problikávání,lepení na zadek apod.Zkrátka jsme to zvládli v pohodě,nelituju nákupu dvou slov.známek,spálenej jsem kvalitně :-) a teď se budu kochat už jen fotkama...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 16:07
Ahoj, také jsme zpět a je nám smutno........ byli jsme v Brele, celých 10 dní třicítky a teplá voda, občas mraky a pár kapek, večer pak zas teplíčko. Cesta oproti jiným rokům naprosto v pohodě, jediné zdržení v Maďarské Czorně na cestě zpět, zrovna jeli asi všichni z práce a byla odpolední špička.. Na hranicích v Goričanu při cestě tam šok z chování jenoho celníka nebo policajta, nevím, prostě chování řeznického psa. Když zařval, co vezeme, muž to nečekal a byl tak mimo, že se na mě otočil s otázkou: co vezeme??? a celník viditelně potěšen tou reakcí zas zařval, ať otevřem kufr, jestli vezem drogy, alkohol, cigarety, kolik dětí (viděl jedno, v ruce pas pro jednoho a asi se mu to nezdálo..), kufr plný a jen jsem se bála, že půjde vše ven (a jak pak zas dovnitř..). Naštěstí ho to lamentování přešlo a řekl, ať jedeme. Ale myslím, že takové chování nebylo nutné a zbytečně nás stresoval. Ale asi se při té dlouhé šichtě chce nějak zabavit, nebo co. Překvapilo nás Maďarsko s opravenými a novými silnicemi, ta omezení rychlosti jsou nepříjemná, ale ne nějak dramatická. A vjezd na Goričan po dálnici je super, kdo teprve pojedete, ničeho se nebojte a sledujte značky, jak to popsal Bessy výše a v jiném vlákně, je to pěkně značené a přehledné. Jen jsem nepotkala žádné auto s logem fóra, nebo jsem přehlédla a to jsem civěla na značky a kufry auta jak divá...Šťastnou cestu všem, kdo teprve pojedete. Já pojedu tak leda v pondělí zas do práce......
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 18:51
Ahoj alo, tu depku po návratu taky vždy těšce snáším, ale takovej už je život.Chce to nějakého dalšího koníčka, aby se člověk po těch 10 dnech vracel a měl se na co těšit. Jinak logo opravdu těžko potkáš, není nás tu zase tak moc a Chorvatsko je "dlouhé". My vyrážíme v pátek, tak už se nemůžeme dočkat.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 20:18
...ala+sob...kdy dozněla viroza ( bacilóza )...?smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 20:59
Hezký den všem, zvláště těm co dneska slaví, já dnes 33,no letí to, letí, uffff.

Včera jsme se vrátili z Orebiče a dopadlo to takto:

Auto Citroen Xantia Activa V6 (140kW)
palivo-benálek
osádka dva z toho jeden řidič

Odjezd 30.6 21:00

Praha (úvodní tank 66,2 litru za 27.80,-) - Brno - Břeclav (dotank 22 litrů 28.50,-) - Lanžhot - Kůty - Malacky - obchvat Bratislavy - Rajka - Csorna - Szombathely - Vasvár - Zalaegerszeg - Nagykanizska - Nagyatád - Barcs - Virovitica - Daruvar (opět dotank 36,7 l za 7,74 kuna) - Lipik - Okučani - Bosanska Gradiška - Banja Luka - Jajce - Bugojno - Jablanica - Mostar - Metkovič - Opuzen - Neum - Klek a pak už jen Ston a konečně Orebič příjezd v 17:00 1.7.2009.

Cesta zpět stejná, odjezd z Orebiče 10.7.2009 ve 12:00 a příjezd do Prahy 11.7.2009 9:00

Cesta tam krom paliva nestála žádný poplatek, délka 1250 km, dovolil jsem si některé úseky sjet různýma zkratkama, hlavně cestou zpět. Délka cesty tam 20 hodin, kdy jsem za Daruvarem hodinku ulehl + pár zastavení na záchod. Nikde žádné zdržení na silnici i celnicích.

Cesta zpět krom paliva nestála opět nic, délka opět 1250 km. Délka cesty 21 hodin, jel jsem to bez spaní, ale s přestávkami, jako teplé jídlo v Banje Luce, tank Neum a opět Daruvar, nákup v Tescu v Szombathely a opět dotank v Břeclavi. Zdržení jedno a to dosti dlouhé, město v Bosně Jablanica. Blázni tam v pátek započali rekonstrukci silnice vedoucí do města a to bylo menší páteční peklo.

Kvalita silnic.
D1 úplně na hovno, po SVK super silnice, obchvat Blavy pohoda. Maďarsko. Nevím kdo co a kde viděl, ale tak kvalitní silnice jsem dlouho neviděl a nejezdil, nemluvím o dálnicích v jiných zemích, ale nechápu lidi, kteří píší o nějakých špatných úsecích a dírách a podobně. Maďarsko jsem obě cesty projížděl v noci a nemůži říci ani popel na kvalitu silnic. Jen jedna díra, kterou jsem svou blbosti vzal, protože jsem se nestihl vyhnout, ale jinak nic a rozhodně větší kvalita než u nás a např. na SVK. Že se občas někde vyskytlo pár úseků s vyjetými kolejemi od kamiónů, tak s tím se musí prostě počítat a jízdu k tomu přizpůsobit. Cestou tam jsem nepotkal skoro vůbec žádné cizince turisty, tedy krom kamiónů počítaných na tak pět kusů po celou cestu. V protisměru vůbec nikdo, občas jsem měl strach, kde to vůbec jedu a jestli jsem vážně sám, co tudy jedu. Zvěř. No to je téma tedy dosti vážné. Je tam a je ji tam hodně. Měl jsem dvě extrémní chvilky, kdy mě přeběhl kanec, no kus a daněk a to byl kapitální kus. Ale vždy jsem vše viděl včas. Cestou zpět bylo Maďarsko v neskutečné mlze, strašné mlze a to se jelo daleko hůře, ale zvádnout se to dalo. V protisměru mraky aut a kamiónů. Češi, Slováci, Němci, prostě hromadný přesun dolů. Ty lidi jsem litoval.
Na Chorvatské straně úplně stejný pocit, silnice neskutečně kvalitní, ale přibylo domácích, už ranní hodiny a také pár Němců a Italů.
Bosna, to je jedno velké a horké peklo. Silnice také velmi kvalitní. Na začátku cesty Bosnou se projíždí velmi zalidněnými oblastmi, které končí Banja Lukou. Potom to je ovšem div nad divy a krása, nad krásami. Viděl jsem toho mnoho, ale toto, to bylo něco neskutečného. Jak cesta po Jajce, údolí řeky Vrbas, tak také kaňony a údolí nám všem známé Neretvy. Prostě něco neskutečného. Co se týče policie, nic. Nikde nic. V Maďarsku jsem policajta snad ani neviděl, Chorvatsko nahoře nic, v Bosně pár kusů měřících chlapíků, ale jen ve městěch. Myslím, že tak max. 3x. Mimo města neměřili, ale občas někde postáli, ale nikde nic závažného a jen pár kusů. Lidi jsou suproví, hodně na ně upozorňují ostatní řidiče.
Poslední kus cesty Chorvatsko bylo v klidu, v Metkoviči, hned za hranicemi mě stavěl polda, že jako kontrola. Chtěl viděl jen papíry od auta a zelenou kartu. Nic víc. Cesta do Orebiče už únavná, už jsem se tam viděl, pohled nad Orebičí už stál za to a už jsem věděl, že to bude super dovolená.

Na závěr bych dodal, že tato cesta má své výhody a také nevýhody. Plus jsou velmi, velmi, nízké náklady, nic se neplatí a spotřeba paliva je neskutečné nízká. Úseky Maďarsko a Bosnu mě to auto jelo za 7,2 a 7,6 litrů, celková průměrná spotřeba na úseku 2500km byla 8,5l na 100km. Jako nevýhodu považuji hodně velkou náročnost trasy, jak fyzicky, tak také psychicky. Jelikož jsem snad ještě poměrně mlád a celkem zajetý šofér, tak se to vydržet dá, ale pro starší řidiče bych tuto cestu skutečně nedoporučil, jedině někde se spaním přes noc. Silnice a jednotlivé úseky se dají skutečně jet velmi rychle, dokonce s úrovní dálnice a skutečně přiznávám, že jsem takto i jel, ale je třeba vše pečlivě zvažovat a přizpůsobovat se situacím. Poslední co bych ještě napsal je, že lidé jezdí jako prasata, několikrát se mě stalo, že ve vesnicích mě bralo několik slováků a hlavně místních, rychlostí 80km za hodinu a občas jsem si opravdu připadal, jako brzdič provozu. Rychlostní limity jsem strikně dodržoval ve městěch a vesnicích, venku už to bylo sice o něco horší, ale nikde se nic nestalo a dopadlo vše dobře. A také pořád poslouchat hlášky od navigace "překročili jste povolenou rychlost", to bylo dosti otravné. Bosenčtí řidiči to je kapitola sama pro sebe, kdo ví o čem mluvím, mi dá za pravdu.

Poslední perla závěrem. Skutečně se mě to stalo a zjistil jsem to doma po návratu. Uklízel jsem si věci a zjistil jsem, že jsem celou dovolenou jel a byl bez řidičáku. V tu chvíli mě polilo. Prostě neskutečné. No štěstí jsem měl a už nikdy ho nezapomenu.

Díky, díky, omluva za elaborát, ale tak nějak jsem měl ten pocit.

Petr K.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alien (12. 07. 2009 21:03).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 21:47
Tak vás všechny zdravím a řadím se k těm, kteří na jiném vlákně se slzou v oku mohou psát číslo kolem 350...
K tomuto tématu - odjezd 25.6. v 17.30 Praha-Gradac úplně v pohodě, Vídeň od Hatí určitě ne víc než těch 20 minut, dál poprvé přes Mureck-Lenart-Ptuj, dokonalá mapka tady z fóra připravená, ale nakonec jsme ji nepotřebovali, perfektně nás vedla navigace. Na odmorišti Krka jsme dvě hoďky odpočívali, protože bychom paní domácí pomalu tahali z postele yawning smiley, takto příjezd do Gradace kolem 9.30.
Po týdnu trajektem z Drveniku (tady jsme symbolicky zamávali rekreujícímu se TomasFukovi smiling smiley) na Hvar a po vyhlídkové trase do Ivan Dolce. Odtud včera večer trajektem do Splitu, vylodění kolem 19.45, cesta po dálnici směrem z HR v poklidu, směrem k moři místy hustší provoz, ale ne kolony. Kdo tudy pojedete, pozor na napojování nového (asi kruháče nebo nájezdu) před Ptují, jede se po novém mostě přes Drávu a trochu jinudy než při cestě tam, ale pořád jsou cedule směr Ptuj a pak už i Lenart. Na A dálnici před Grazem asi 10km jízda v jednom směru dvěma zúženými pruhy, v noci plynulé, i když pomalejší.
Na chalupu u HB jsme dorazili dnes ráno v 6.45 a poklepali autíčko po plechu, aby nás zase za rok dovezlo... Pokud to někoho zajímá, oproti cestě tam INA zlevnila litr benzínu o 25 lipa na 7,65. Když si uděláte výlet do Bosny, při platbě kartou vás vyjde litr na 23,60 smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 22:12
to Alien:
No ja nevim, ale kdyz ma nekdo 140kW auto a jede do(nebo z) Orebice 21 hodin v kuse, tak mi neco nehraje.
Debat o tom co je rychla cesta a co neni je na tomto foru spousta, ale co je moc, to je moc...
Mit prumer ani ne 60km, tak to jsi musel jet vsude o 20 pod rychlostni limit a jeste delat prestavky
co hodku a pul, ne?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 22:21
Tak ti nevím, jel jsi někdy se ženskou? No zastavovalo se prostě a rychlostní průměr opravdu nepočítej. Také jsem se divil, že to snad 20 hodin trvat nemůže, ale věř tomu, že ano. Některé úseky, hlavně v Maďarsku jsem jel i 120, některé 60, hlavně v Bosně. Zkus jet z Mostaru do Opuzenu a uvidíš. Prostě rychleji se to jet nedá podle mě, přes ty vesnice přece nepojedu 80, to bych se asi vážně nedoplatil. Úseky v Bosně, ty kaňony a údolí se taky rychle jet nedají, je to tak od 60-90km/h a to máš dobrých 300-400km. To je taky slušná darda.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 22:45
No jel jsem jednou do Bosny, do Sarajeva (v listopadu) na sluzebni cestu, cesta nic moc, ale 21 hodin jsme nejeli.
Cestou sice 1x "policejni mytne" za 5euro, jinak jsme nemohli dal, misty jak rikas to moc rychle neslo, ale 21 hodin?
To bych byl uplne vyrizeny, me stacilo jet jednou pres Madarsko (dal uz normalne Chorvatsko a dalnice) a i kdyz ta cesta netrvala dele, nez obvykle (+- 12hodin), tak tehdy jsem se citil vystaveny uplne.

P.S.: Otazka, zda jsem jel se zenskou me docela pobavila :-) Toz jezdim s ni na dovolenou uz asi 15 let, do Chorvatska pozlednich 8 (kdyz se podari, tak i 2x za rok ... ale znas to, musi byt cas i penize, obvykle jedno z toho neni).

Zajimalo by me, proc jsi volil takovou cestu? Kvuli financim (za to mi to fakt nestoji) ? Nebo kvuli prirode (to mi zas asi staci jednou ta cesta)?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2009 23:00
Akzirk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No jel jsem jednou do Bosny, do Sarajeva (v
> listopadu) na sluzebni cestu, cesta nic moc, ale
> 21 hodin jsme nejeli.
> Cestou sice 1x "policejni mytne" za 5euro, jinak
> jsme nemohli dal, misty jak rikas to moc rychle
> neslo, ale 21 hodin?
> To bych byl uplne vyrizeny, me stacilo jet jednou
> pres Madarsko (dal uz normalne Chorvatsko a
> dalnice) a i kdyz ta cesta netrvala dele, nez
> obvykle (+- 12hodin), tak tehdy jsem se citil
> vystaveny uplne.
>
> P.S.: Otazka, zda jsem jel se zenskou me docela
> pobavila :-) Toz jezdim s ni na dovolenou uz asi
> 15 let, do Chorvatska pozlednich 8 (kdyz se
> podari, tak i 2x za rok ... ale znas to, musi byt
> cas i penize, obvykle jedno z toho neni).
>
> Zajimalo by me, proc jsi volil takovou cestu?
> Kvuli financim (za to mi to fakt nestoji) ? Nebo
> kvuli prirode (to mi zas asi staci jednou ta
> cesta)?

grinning smiley , no víš jak je pro ně těžké ukazovat svá "bílá" pozadí, no. A poslouchat pořád, jak to máme jednodušší.
Ne, ne, finance mě problém nedělají. Jsem asi jeden z mála, co nemají rádi jízdu po dálnici a rád se kochám krajinou. I když ano, do Paříže bych asi jinak, než po dálnici nejel a taky jsem jel a za 10 hodin jsem tam i byl. 1100 km. Ale touto cestou jsem jel opravdu jen pro to poznání a věř, rval jsem to hodně a dost jsem se snažil, ale opravdu to za míň vážně asi nešlo. Cestou zpět jsem hodně stál, nákup v Tescu, jídlo v Banja Luce, neustálé focení, takže min. tři hodiny bych si troufl říci, že se prostě prostály, ale i tak, no. Proto jsem psal, je to dost náročné. Jo a jel jsem to 2x protože tam jsem spěchal a zpět jsem se chtěl pořádně pokochat a hlavně žena to chtěla vidět taky ze své strany, protože cestou tam to ma na své straně řidič a zpět zase spolujezdec. grinning smiley , grinning smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Alien (12. 07. 2009 23:05).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2009 08:03
Vrátili jsme se v sobotu. A jaká byla cesta? Řekla bych že žádný problém.

Vyjížděli jsme v pátek 3.7. v 9:30 z Mikulova, za 4 hodiny jsme byli ve Slovinsku. S dálniční známkou nám Slovinsko trvalo 1:50. Mezi Mariborem a ptujským kruháčem byla semaforem řízená doprava, tak tam jsme chvíli poskakovali a potom další čekání na hranicích. Před hotelem ve Vodiích jsme byli přesně v 8 hodin ráno. Jedna přestávka v AT, jedna ve SLO a jedna delší v Chorvatsku. Celkem 740 km.

Cesta zpět, vyjížděli jsme opět v pátek v 19:30 a do Mikulova jsme dorazili v sobotu ráno v pět hodin. Cesta opět bez problémů. Ve Slovinsku už nebyla ta semaforem omezená doprava. Tak by to mělo být OK.

Kdo jedete, všem přeji šťastnou cestu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2009 09:03
To Alien:za 1)zdravím xantiáka(2.0HDI)
2)také mě překvapila ta doba cesty.Pak jsem si to prohlídl na mapě a pročetl zastávky a ba i tak dlouho to mohlo trvat
3)mě se povedlo jet z Gradace 17 hodin domů.Bylo to mou blbostí(výběr doby odjezdu)
4)já mám v autě 3 ženský a ty počty WC zastávek jsou neskutečný
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2009 09:39
Včera ve 20:30 návrat. Z Gradace odjezd ráno v 6:15. Trasa 1070 km, čistá doba jízdy něco přes 12 hod, průměrná rychlost 88km. Jeli jsme trasa ZR, Hatě, Rakousko po dálnici na 138 km sjezd na Ilz, Feldbach, Bad Radkersburg (cca 60km), ve Slovinsku směr Ljutomer, Ormož (cca 45km) a přes Chorvatsko po šoustce (samá 50 ale dalo se to vydržet) k Varaždinu, tam po přivaděči (obchvat Varaždinu) k dálnici (samá 80 a 3x policie, doporučuji dodržovat jsou tam každý rok i v noci). No a potom po dálnici okolo Záhřebu a dolů na Šestanovac a zbytek po magistrále do Gradace. Cesta dolů o hodinu delší, jezdíme na noc tak o ten chrupec. Jezdíme každý rok první čtvrtek v červenci večer a zpět v neděli na den. Jeli jsme 4 auta a všichni v pohodě, max. spokojenost. Za rok odjezd 1.7. v 18:00 zřejmě Igrane. Pro úplnost Audi A6 avant 2,5 tdi 11-ti letá babička za 6,6l.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil pavelsl (13. 07. 2009 09:43).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2009 12:03
Bessy - ještě v úterý navečer před odjezdem jsem si říkala, že s takovým marodem (myslím svého Soba) nelze nikam jet. No, ráno jsem jen tak zlehka mrkala očkem na řidiče, ale už od Jihlavy byl zdá se, v naprosté pohodě! svorně jsme si nadávali a poskákali po D1, v Maďarsku měl hlad jak kdyby týden nejedl - ono to tak skutečně bylo.. - a u moře naprosto v pohodě. Já musím podotknout, že jsem za celých 10 dní nevěděla, že mě bolí někdy hlava, že mám stále rýmu...ovšem v neděli jsem už zase měla 2 brufeny, ach jo. A o dnešku v práci ani nemluvím......... zlaté moříčko, teplíčko....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2009 15:53
Cesta tam:
Bratislava (3.7. 16:22) - Csorna - Szombathely (prestavka do 19:30) - Redics - Lendava - Varazdin (21:15) - dialnica A4 - dialnica A1 - PUO Mosor (4:30 - oddych az do rana) - Baska Voda
Cesta spat:
Baska Voda - dialnica A1 (9.7. 15:22) - Lucko (20:04) - Gorican (22:00) - Siofok
10.7. Budapest - Sahy - Banska Bystrica

cestou tam bolo mensie zdrzanie len v Csorne (5 min). Kazdym rokom horsia kvalita cesty c. 86 v Madarsku, v okrese Csorna vyrazne pozdlzne nerovnosti, v okrese Zala hlboke diery - cez den nie je problem, ak sa dava pozor - v noci to musi byt horsie. Kusok Slovinska treba obist dialnicu (hned prvy kruhak dolava) cez Dolga Vas, Lendava - uplna pohoda, vecer uplne prazdne mesto. V Lendave odbocka na Mursku Sobotu, Maribor, potom seria kruhovych objazdov, stale smer Murska Sobota, az na poslednom kruhovom objazde tesne pred dialnicou je odbocka dolava na Cakovec. Hranicny perchod Mursko Sredicse uplna pohoda. Za Murskym Srediscom meranie rychlosti (60-ka, skola). Po dialnici v noci sa islo uplne super, vobec nebolo citit ze bol piatok. Bez vacsich problemov som sa dostal az na odpocivadlo Krka (2:30), odtial uz trosku krizy, ale zvladol som to az po poslednu pumpu pred vyjazdom Sestanovac.

Cesta spat bolo peklo. Vyrazil som uz o 15:00 lebo som chcel dojst este v nejakych rozumnych nocnych hodinach. Slnko prekazilo moje plany. Celu cestu az po Bosiljevo ide cesta serverozapadnym smerom, takze slnko mi svietilo rovno na hlavu. A ze chorvatske slnko ma uplne ine grady ako stredoeuropske, to ani nemusim zdoraznovat. Za Svetim Rokom sa situacia vobec nezmiernila. Sice za Zltou Lokvou sa cesta skruca na sever, ale vzhladom na to ze bolo uz 19:00 tak slnko zase palilo priamo zo zapadnej strany. Do Zagrebu som dosiel uplne vystaveny, a po 700 km jazdy, niekde pri Balatone, som chytil taku krizu ze som pochopil, ze viac uz neprejdem ani km.
Pred Varazdinom som chytil prudky lejak, ale netrvalo to dlho. Na Goricane som musel odbocit na stary prechod, lebo som nemal madarsku vignetu. Tam je uz mrtvo a su padnute rampy - mal som pocit, ze som na albanskej hranici. Po chvili ale prisiel chorvat a otvoril rampy. Na madarskej strane som presiel nejake okienko (bolo na strane spolujazdca) tak na mna uradnik zrukol, tak som daval spiatocku. Spytal sa, ci mam alkohol, cigarety, chcel otvorit kufor. Ten bol narvany ze sa takmer nedal zavriet (510 l) takze som bol rad, ze ho nechcel preberat. Asi by som mu dal kluc nech si to preberie sam. Vignetu som kupil v Letenye takze som po starej ceste isiel este po Becsehely.
Pri Zalakomari je uz pumpa (minuly rok nebola) takze to je vlastne prva dialnicna pumpa za hranicou, kde sa da kupit vigneta. Je to ale 38 km nacierno, takze neodporucam.
Piatkova Budapest bola zapchova, ale dalo sa (je to asi ako v Bratislave). Cesta na Sahy je mimoriadne kvalitna. O slovenskej strane sa to uz zial povedat neda.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 07. 2009 21:55
Odjezd dnes z Primoštenu v 9.15...pžíjezd do J.Hradce 20.30...cesta naprosto v pohodě čistá doba jízdy dle pal.počítače 10hodin zbytek přestávky...920 km... průměr dle pal.PC 6,4 s klimou (Škoda Fabia combi 1.4 55 kw).v Macejlu zdržení max 5 minut pasy vzal do ruky kouknul do jednoho a vrátil zpět....Slovinci je ani nechtěli....
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 07. 2009 09:24
Jsem ve Ždrelaci, takže zatím jen cesta TAM:

Výjezd 16.7. ve čtvrtek, 2:00 (zpoždění). Jeli jsme trasu, kterou jsem navrhl - Uh. Hradiště, Sudoměřice, Kúty, Sekule, Hohenau, Wien ... and so on. Tato trasa má v dnešní době 3 nevýhody, poslední ale v nejbližší době zmizí.

1) Most Moravský Svätý Ján - Hohenau je "uzavřen" v době od 0:00 - 5:00 z důvodu "Natür-blablabla" - dá se tama sice projet, nicméně v tu dobu platí značka zákaz vjezdu (my to ve 3 ráno střihli smoking smiley ). Most je jednosměrný, tzn. semafor.

2) Je tam oproti klasice na Mikulov či Poštornou víc dědin. Tato nevýhoda má i své pozitivum - nízká spotřeba. Maximálně naložená "čapící" Octavia2 Combi TDI-PD 77 kW přes tyto dědiny 4.6 litru, na dálnici šla spotřeba daleko za 5 litrů.

3) Obchvat S2 se ještě staví, tzn. iGO má v mapách 2009.02 silnici, která ještě není postavena. Příští rok to bude paráda ve špičku, dokud nebude otevřena dálnice z Mikulova.

Před Vídní nás brali policajti, chovali se velmi korektně. Chtěli vidět pouze naše doklady a papíry od auta, kvůli kradení (Octavia2 Combi). Zastavil, "Kontrolle, ja?" ... potom otázka "Kam jedeš?" a šli s techničákem do VW Transporter, kde to ověřili. Jelikož je firma prvním majitelem, tak kein problem. Strýce taky zastavili, ten má sice jen staré BMW, nicméně ho taky zkontrolovali. Strýc, jelikož umí německy, se ptal policisty, jaktože umí česky, a odpověď byla "Je to moje práce" smiling smiley

Takže z důvodu stavby jsme nemhli najet na dálnici, ale jeli jsme o kus dál a najeli na A23, kde ovšem probíhá čilý stavební ruch, nicméně to nebyl problém, rakušáci to mají zmáknuté dobře, povozili jsme se po nájezdech, v protisměrném pruhu, projeli jsme kužely a už jsme fičeli přes Dunaj a dolů. Jelikož strýc vše před odjezdem nechal na poslední chvíli, na dálnici na něj padla únava a na odpočívadle Zöbern (krásný výhled) to šoféři na hodinu zalomili. Pak se to pálilo směr Graz, A9 ... Odbočka Gersdorf, jízda směr Mureck, přechod Trate.

BACHA ZA TRATE!!! U KŘÍŽENÍ SILNIC 433 A 730 BUDE ZNAČKA UPOZORŇUJÍCÍ NA HRBY A 40. OPRAVDU ZPOMALTE. TATA NEZPOMALIL A MÁLEM JSME URVALI VÝFUK. JE TO PÁR KILOMETRŮ HORŠÍ CESTY A TADY TYTO HRBY.

2x BACHA


Přes Ptuj jsme jeli přes starý most, ale vymyslel jsem cestu NE DOPRAVA, ale doleva, myslím že je to směr Majšperk. Tak se vyhnete vyústění nové dálnice a je to liduprázdná cesta (a vcelku pěkná). Vyjedete v Tržci.

Pokud bude zájem, tak až přijedu domů a stáhnu video z kamery (natočeno), popíšu tu cestu.

Hranice SLO-HR byly v pohodě, SLO jen vzal pasy, přepočítal a fičeli jsme na druhou stranu, tam jen chorvat koukl na fotky, porovnal to s osazenstvem auta a jedem.

ODMORIŠTE LEPA BUKVA. TAKOVÝ KENTUS NA ZÁCHODECH JSEM JEŠTĚ NIKDY NEVIDĚL. FUJ! A JEŠTĚ DVAKRÁT FUJ! FUJ!

Zaprešić v pohodě, Lučko taktéž, provoz pohoda. Pár zastávek a přijeli jsme na trajekt do Biogradu, samozřejmě nám před 5ti minutami ujel trajekt, takže hodinu a půl čekat na trajekt (do 16:00). Byli jsme 4. v řadě, takže pohoda. Nájezd na trajekt, vylezli jsme do nejvyššího patra, nastartovali lodní motor, obrovský oblak naftových sazí a přímo na nás grinning smiley (chtělo by to DPF grinning smiley ). Trajekt popojel 50 m dopředu, najednou se začal otáčet, na fleku se otočil a vstříc Pašmanu. Jedeme směr Tkon, už jsme před přístavem a trajekt furt jede plnou rychlostí. A najednou to otočil doprava, ozvaly se zvláštní zvuky a trajekt se při jízdě směrem k přístavu začal otáčet. Když dokonal otočku, už chybělo snad 5 metrů a to už docouval.

Smekám chorvatským kapitánům smiling smiley

Ostrov Pašman je zvláštní tím, že je kompletně celý zarostlý, kde nejsou stromy, tam jsou makchie. Turismus tu není ještě tak rozvinutý. Moře čisté.

Celou objížďku Gersdorf-Ptuj mám natočenu, takže když bude zájem, udělám videonávod smiling smiley

Pokračování 28.7. ...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 07. 2009 09:35
Tak tomu říkám perfektní informace z cesty! thumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 07. 2009 10:43
Zdravím,
jen pro informaci. Cesta v pohodě tam i zpět. :-)
Vždycky jsme volili cestu na noc, tzn. výjezd mezi šestou a desátou hodinou večer. Cesta do Omiše cca 1050 km pro info. Ve středu jsem přivez ve 4 odpoledne nový auto. Všichni mě varovali před jízdou novým autem, ale bylo to v pohodě. Akorát se mi nějak moc nechtělo, tak jsem se rozhodnul, že pojedeme v půl třetí ráno. Člověk se jen převaluje a furt cituje, ale jak se říká, když se nechce, tak se nemá jezdit. Naložili jsme až po střechu a hurá na cestu.
Vyrazili jsme přesně podle plánu směr D1, Jihlava, Znojmo. Přemýšlel jsem jestli to nevzít náhodou na Bratislavu (měl jsem dálničku) a nakonec jsme zůstali pro nás u klasický cesty. Moravský Budějovice neměří, tak je to lepší než loni. 68 v obci nebylo nic moc, ale podařilo se vyřešit bez bodů i pokuty. ;-) V Rakousku opět blikal radar na začátku Gundersdorfu nebo jak se to jmenuje a jednou měřili policajti na přípojce k dálnici. Dálničku jsme kupovali klasicky až na první OMV na dálnici. Vídeň jme projížděli v půl šestý a bez jediného zastavení. Všechny stacionární radary měří, jak v tunelech, tak i při výjezdu z Vídně. Před Grazem je zúžení na dva pruhy, ale jeli jsme furt stovkou a bez problémů. Sjeli jsme na 225 směr Gersdorf. Za Mureckem je opravdu dost rozbitej úsek cca 5 km, kde je potřeba dávat pozor. Mezi Lenartem a Ptujem jsme viděli policajty jak měří. Při zpáteční cestě tam měli nějakého českého Lexuse a asi pěkně dusili. :-( Jinak v Ptuji je dobrý se dostat na novej most. Je potom jednodušší výjezd na starou silnici. My tam čekali zhruba 10 minut. Hranice jsme projížděli bez zastavení, akorát jsme mávali pasama. : ) Na HR dálnici měřili policajti na dvou místech a obojí z mostu, takže pokud člověk kouká, tak by měl být v pohodě. Vždycky bylo z dálky vidět policejní auto a pak i radar na mostě. Za Sv. Rokom jsme trošičku víc zmokli a když jsem viděl některý dobrodruhy, jak nás předjíždějí aspoň ve 150, tak jsme si dali přestávku než nás bouřka předběhla. Jinak cesta úplně v pohodě až do Duče, kam jsme dorazili ve 3 odpoledne. Musím říct, že jsme jeli sami, na nikoho jsme nemuseli čekat a opravdu čas odjezdu mi vyhovoval. :-)
Po týdnu krásného počasí jsme vyrazili k domovu. :-( Tentokrát opět ve čtvrtek, ale ve čtvrt na dvě odpoledne. Hned na začátku musím poznamenat, že za celou cestu až na rakouský hranice jsme potkali 6 aut s českou SPZkou. Oproti rokům minulým velice málo. Víc bylo Slováků i Poláků. Cesta bez problémů až na Slovinsko. Tam jsme při vjezdu na nový okruh u Ptuje čekali 10 minut, protože tam dělali nový asfalt a pouštěli to v jednom směru. Za Ptujem už dříve zmíněný Lexus a policajti. Jinak cesta paráda. V půlnoci jsem otevřel dveře dom a začali akorát bimbat hodiny. Jelikož jsem se cítil opravdu v pohodě, tak jsme zpáteční cestu zvládli jen s dvouma zastávkama. Jednou bylo půlhodinové tankování u OMV za Záhřebem a pak čůrací pauza v půl devátý před Vídní.

Nafta Eurodisel v Chorvatsku 7,025 kn/l
Mýtnice všechno kartou
Karlovačko točené 11 -12 kn
Karlovačko 1 l plast 13,25 kn
Pepsi atp. 12 kn/0,3 l
Pizza Jumbo 35 - 45 kn
Pizza normal 25 kn
Hranolky 10 kn
Svinjski kotlet 45 kn
Presso 8 kn
Chleba 10,25 kn
Pirošky 6 - 7 kn
Bulka 2,5 kn
Rama 7 kn
Mléko 5,75 - 7,10 kn/l
Paštika 3,5 - 4,5 kn
Jogurt 2,5 - 6 kn
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 07. 2009 12:33
To inOx

Díky za perfektní zprávu z cesty smiling smiley. Možná by ten vidoezáznam byl super - obzvláště trasa kolem Ptuje a za ním - tam to nikdo zatím moc podrobně nepopisoval - hlavně to napojení dálnice. Sleduji diskuze už měsíc a pořád váhám kudy jet (jedem za 10 dní). Ta cesta přes Mureck je mi sympatická, včera jsem tu ale objevila popis cesty přes Ormož a Varaždin... Mám strach, že budu někde v noci bloudit a nechám se zblbnout nějakým zavádějícím ukazatelem...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 07. 2009 12:47
to InOx: kde ve Zdrelac jsi se připojil na net?
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 07. 2009 13:06
Rosmarine: Díky smiling smiley

monikare: pokusím se, až budu doma.

Jinak ta trasa přes Hohenau je parádní, přes slováky krásná cesta, přes rakušáky taktéž, jediný ten most je jednosměrný. Až bude hotová S2 - bude to výborné. Akorát ta trasa bude výhodná POUZE pro moraváky a výš, tzn. Veselí nad Moravou a nahoru po 55.
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 07. 2009 13:07
Luis: domácí má wifi router ... su ve Ždrelaci v té části, kde se vidí na Dugi otok
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 136
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.