Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři

Autor Ivo 
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
11. 05. 2025 13:15
Já letos po druhé v maďarském městečku Lenti.
11. 05. 2025 13:22
No my už po páté Durmanec na apartmánech Šalkovič, nové, voňavé a velice kvalitní matrace, takže ráno vyspaný do růžovoučka a může se vyrazit na zbývajících 500km.
11. 05. 2025 20:05
Cestou na Hvar v Ogulinu a cestou zpět u Varaždinu.Bohužel za 3 měsíce.confused smiley
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
11. 05. 2025 20:38
To uteče, my to máme taky za 3 měsíce tongue sticking out smiley
11. 05. 2025 20:44
Již mnoho let při cestách k Jadranu odpočívám či spím v autobuse a nemohu si tento způsob cestování vynachválit.
11. 05. 2025 21:50
Odpočívám tam kde na mě dojde spaní. Takže nemám svě oblíbené místo. Třeba i na polní cetě obklopen kukuřicí.
12. 05. 2025 08:31
My jezdíme přes den a proto dělíme cestu přibližně napůl. Přespáváme někde okolo Varaždinských Ťoplic. a to i cestou nazpět. Cesta přes noc mi už dávno nesedí kvůli očím a nedej bože když prší.
12. 05. 2025 13:15
To je rozumné Pepo 62. Taky to tak dělám
12. 05. 2025 18:14
JirkaD napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Již mnoho let při cestách k Jadranu odpočívám či
> spím v autobuse a nemohu si tento způsob cestování
> vynachválit.

V autobuse je nuda už po cca 1/2h hodině. Navíc (nebo spiš hlavně) nejede jak a kudy chci já.
12. 05. 2025 19:55
Peťas napsal(a):
-------------------------------------------------------
> JirkaD napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Již mnoho let při cestách k Jadranu odpočívám
> či
> > spím v autobuse a nemohu si tento způsob
> cestování
> > vynachválit.
>
>
> V autobuse je nuda už po cca 1/2h hodině. Navíc
> (nebo spiš hlavně) nejede jak a kudy chci já.

Autobusem ani zadarmo. Naposledy jsme jeli autobusem do Bulharska v roce 1985. Byli jsme mladí a Karosa byla prostorná
12. 05. 2025 20:28
Odpočívám na místě spolujezdce, když zrovna řídí manželka nebo, letos uź to bude druhým rokem, dcera.
Jezdíme na noc tam i zpět, bo každý den u moře navíc dobrý. spinning smiley sticking its tongue out
14. 05. 2025 16:42
Já ještě noc dávám 44, ale mezi druhou a třetí musím vypnout zastavit. Ale po dojezdu dospávam a nepomůže ani Karlovačko.
Kde jsou ty, že jsem dojel první ráno do Ploče, posnídal za odměnu po cestě Karlovačko a za hodinu se trefoval na loď. spinning smiley sticking its tongue out
14. 05. 2025 20:57
Čas mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní je "hodina vlka", kdo byl na vojně, tak to zná.
Já (69) to taky tak dělám. Celý život jsem strávil za volantem, tak zatím v pohodě a až to prostě jednou nepůjde, ta se cesta rozdělí na dvě části.
14. 05. 2025 21:33
Co je hodina vlka? Já na vojně nestihl být.
15. 05. 2025 09:38
Doby, kdy jsem jel celou noc a byl rád, že to všechno v autě spí a já měl klid, jsou už pryč. To jsem měl krize za svítání, kdy bylo už světlo, ale slunce se ještě nevylouplo přes kopce. Nerad jsem dojížděl k polednímu, protože čím déle po rozednění jsem musel ještě jet, tím hůře. Ideální byl dojezd velmi brzo ráno na místo.
Teď, když jedu na noc, tak to zalomím tam, kde to na mě přijde. Poslední noční jsem to zapíchnul kousek po půlnoci u Splitu, po probuzení průjezd tunelem k moři a na prvním odpočívadle na magistrále pokračovaní v dospávání. Auto natočené čelním oknem k vodě. Rozbřesk byl neskutečný. Makarská ráno v šest je také nádherná, nikde nikdo.
Přespával jsem cestou u Modrušanů ve Slunji, ale druhý den se mi nechtělo zase točit kolečkem.
Uvidíme, roky přibývají, už je blíže k šedesáti, jak k padesáti, tak o co si tělo řekne. Řídit mě baví, tak pokud kolečko udržím v ruce, tak se tam nějak doplácám, i kdybych to měl jet několik dní.
15. 05. 2025 12:09
zdravim,
som zhruba podobne vekovo...a posledne roky mi na nocnu cestu vyrazne pomaha BlackHorse. /- prispevok obsaduje neplatenu PP :-)) / -a opakovane ako po minule roky cakam , kedy pride kriza a nic, naposledy az na druhy den poobede. Asi to bude aj tym, ze inak bezne ziadne energetaky nepopijam...
15. 05. 2025 13:57
Vyrážíme dopoledne a snažím se projet tunely a Maslenický most. To už bývá kolem půlnoci, dole je tepleji a pokud ještě můžu tak ještě jedu na nějaké odmoriště. Sice se chvíli nemůžu uvelebit ale pak schrupnu a pár hodin spím. Ráno káva a buchta a jedeme do cíle. Zpět vyrážíme v7-8 hod. a končíme ve Velkých Pavlovicích kde na nás čeká večeře, Plzeň a voňavý postele. Druhý den návštěva tchýně na hřbitově a hurá domů odevzdat nepoškozený děti rodičům.
17. 05. 2025 08:13
Noční cestu jsem zkusil jednou a nebavilo. Odjezd se zpozdil o asi hodinu, cimz se natahl i prijezd pres 6 rano, takze posledních par km krize jak svine. Nad ranem mlha, takze vyhoda dalnice pryc. Nic jsem z cesty nemel, rozumej nevidel. Vyrážím v 1 rano, takovy to zivani na me prichazi vzdy ve Slovinsku, ale vetsinou to vydrzim za Lucko a pak ridi manzelka. Schrupnu si na spolujezdcove miste a pak se zas vymenime. Stačí mi max hodka. My moc nestavime, jet EV, to byl bylo sileny
17. 05. 2025 09:18
Když byly děcka malé, taky jsme jezdili přes noc. Ale i když jsem byl zvyklý jezdit hodně i delší trasy, stejně nad ránem ta únava přišla. Jednou se mi stalo, že na mne maželka křikla a já už jsem jel uplně po krajnici /mikrospánek/. Pak už jsem raději vždy někde schrupnul. Múj parťák se probral těsně před skálou v zatáčce, naštěstí to vybral a nic se nestalo. Ale člověk si vždy namlouvá, že těch pár km už vydrží. je to nebezpečné. Teď jezdíme sami a vyjedu ráno v klidu okolo osmé a jedu na pohodu. vždy je to tak okolo 500 km - napůl cesty. Přesíme a nic nás nežene. Užíváme si cestu a je zajímavé sledovat i okolí. Prostě pohoda. K moři přijedu odpočatý a ne jak dřív s očima jak králík a nedej bože když ještě v noci prší.
17. 05. 2025 11:02
Pepa62 - moje řeč, stejně tak to máme taky. Mně se jednou při noční jízdě stalo, že mi za Vídní na dálnici někdo přeběhl přes cestu. Dodnes nevím, jestli to byla pravda nebo ne. Od té doby vždy denní jízdythumbs up
17. 05. 2025 12:17
Tomáš69 - nám se stalo něco podobné. U Nových Mlýnů nám běžel po půlnoci ožralý nahý chlap uprosted cesty asi sto metrů. spinning smiley sticking its tongue out
20. 05. 2025 16:06
Já mám naopak rád noc a déšť aspoň po tunel. Pokud vše svítí a stírá,jak má.
Nicméně, když dálnice končila před Šestanovac, přeběhl mi po dálnici ve 145 divoký pes před Auto. Takže všechno má své a proto jsem se i díky tady fóru info vyhýbal zoologické v Maďarsku.
08. 06. 2025 18:52
My už pár let Otočac, zhruba v půlky cesty , sotva 1 km od dálnice a druhý den frčíme dál. Akorát náš oblíbený AP vloni nebyl, a letos hrubě zdražili, tak bude jiný

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
08. 06. 2025 19:28
My spíme cestou u Ogulinu, máme to tam přes 700 km.. Vyjedeme po deváté dopoledne, tam jsme po šesté večer. V klidu odpočineme, vyspíme se a ráno valíme dál. U moře jsme kolem poledne, ale odpočinutí a čerství.
16. 06. 2025 21:03
Tento rok po letech zkusíme zase Plitvice. Příjezd v neděli 29.6. a odjezd směr Split v úterý 1.7. Takže prohlídka Plitvic v pondělí ráno co nejdrive brzy ráno , před hlavním náporem.
17. 06. 2025 05:57
Dobré ráno, když jste tady teď zmínili Plitvice, mají na Plitvice povolený vstup pejsci?
17. 06. 2025 06:59
Ano mají. Musí být na vodítku.
18. 06. 2025 06:19
Děkuji, máte nějaký kontakt na přespání na Plitvicích?
18. 06. 2025 13:35
Třeba booking.com, tam je spousta možností.
18. 06. 2025 13:41
Stačí dojet do blízkosti Plitviček a koukat po cedulích. Ubytko nabízejí snad v každém druhém baráku.
Na dobré ubytko se kontakt moc nedává, aby se neprofláklo. Když člověk sám potřebuje, je pak obsazeno.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 37
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.